Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1257334

Sv: Det finns idioter
Har inte sett det omtalade klippet, och tänker häller inte göra det,
men de spontana komentarerna från de som sett det gör trådens namn mycket passande.
Att här inte har redigerats kraftigt känns mycket skrämmande.
Antar att anledningen till detta är att formledarna har sett det omtala klippet och låter sina känslor styra handlandet eller snarare avsaknaden från det.

I vårt fantastiskt civiliserade land finns det, som alla vet, lagar, förordningar
och riktlinjer för människors handlanden.
Till saken hör att man där med anses oskyldig tills brott anmäls OCH bevisats i rättsalen. Det är bara Skattemyndigheten som nyttjar omvändbevisrätt. Tack och lov har media i vårat land oftast så pass hög moral att man normalt inte hänger ut "oskyldiga". Att bli dömd av folket är minst lika illa som att bli dömd i rätten, än värre om de åtalade bevisas juridiskt oskyldiga.

Vi som är hockey inresserade minns säkert våldtäktsskandalen kring Tre Kronor för ett par år sedan. De som är lite äldre minns kanske styckmorden på 80-talet. Perfekta bevis på att personuppgifter inte borde lämnas ut till allmänheten innan de åtalade har dömts för brotten.

Klart man får tycka vad man vill om vad som helst, men vuxna människor borde också ha förstånd att uttrycka sig vuxet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det finns idioter

MIK 7-1: Personligen tycker jag diskussionen håller en helt okej nivå. Debatten förs i Caféboken där det mesta stöts och blöts. Det blir lätt ganska häftiga diskussioner där människor med olika syn möts och diskuterar.

Man behöver inte gilla andras åsikter men man bör ändå respektera dem. Som jag ser det finns det en, kanske två inlägg som är diskutabel. Vad ser du som inte jag ser?

Kommentera