Café

48339 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #758507

Sv: Idag signade jag på för 3 år.
Helg Ernest: Jag ser exakt vad du har skrivit i hela den här debatten, och du svajar på målet när det gäller vad du ska tycka om att svenska staten har avvecklat energiproduktion i Sverige samtidigt som priserna höjts för konsumenterna och det inte finns några garantier för att energiefterfrågan i Sverige täcks i en situation när några kärnkraftverk står stilla eller vattenkraften ligger på en låg produktionsnivå. Å ena sidan tycker du att det är ett problem att energipriset är högt för dig som privat konsument, men å andra sidan har du flera gånger försökt få det till att det inte skulle vara ett så stort problem för energiintensiv industri.

Du verkar vara kluven när det gäller sossarnas roll i det hela, tycker jag det ser ut som.

Statliga bolag ska definitivt inte vara vinstdrivande, eftersom det inte är anledningen som ägandet motiveras med. Statligt ägande kan bara försvaras av att företaget erbjuder någon nödvändig samhällsfunktion som ett privat företag inte skulle stå för, eller att produkten på något sätt skulle vara skadlig för den där s.k. folkhälsan.

Aktieutdelningen må gå till statskassan, men den brist på statlig ägarstyrning som speciellt svenska staten visar prov på i företag som SAS, Vin & Sprit, Svenska Spel, Vattenfall, LKAB med flera visar prov på innebär att vinstmedel inte delas ut till medborgarna utan kvarhålls i företagen med diffusa motiveringar om "framtida behov". Är vinsterna sedan resultatet av höga priser uttagna av konsumenterna är hyckleriet fullbordat.
Kommentera