Café

48340 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #758546

Sv: Idag signade jag på för 3 år.
Helg Ernest: "Hitills har jag aldrig gått med vinst när man får konto beskeden.
Den lilla vinst du ev. gjort äts upp av avgifter till förvaltarna."

Stackare, du måste ha Swedbank som fondförvaltare. Byt till East Capital så slipper du sponsra Lumber Jacks mjuka SBA-stol med dina avgifter och tjänar dessutom pengar på östeuropeisk energi... :-)

I övrigt så märker jag att vi har ganska radikalt skilda åsikter om vilken betydelse en nationalstatsgräns har för betydelse. Vad är (var) ett svenskt företag? Är en utländsk privat investerare per definition mer vinstmaximerande än en svensk? Är ditt slutliga önskemål att Sverige blir en sluten ekonomi med ambitionen att producera och konsumera alla sina varor och tjänster innanför nationalstatsgränsen?

Många frågor blir det, men du är också svaren skyldig om du lägger fram den typen av tankegångar.

Kina och USA är inga stater jag tycker sköts på ett bra sätt, men likaså förstår jag inte vad de har att göra med att Sverige lägger ner sina kärnkraftverk. Förutom att de möjligen tar energiresurser från andra till underpris istället för att producera den själv, vilket jag tycker är fel och en produkt av den bortröstade regeringens energipolitik. Energiproduktionen i Sverige borde byggas ut, de 30 år gamla kärnkraftverken ersättas med nyare och större reaktorer samt att vattenkraften byggs ut i de sista norrlandsälvarna. Utbyggnaden av produktionen borde drivas av statligt ägda Vattenfall om det statliga ägandet ska kunna fortsätta motiveras. Är du emot eller håller du med?

Så var det sagt, och jag sätter min enorma betongröv till vila.
Kommentera