Café

48284 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #894581

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Et tu Brute:

Visst är det upprörande att man kan misstänka att även polisen har människor som faktiskt inte är lämpade för sitt yrkesval och än värre om man känner att man måste visa misstroende mot hela kåren för att de verkar hålla de sina om ryggen. Antagligen är det så i viss mån, men samtididigt så tror jag att gemene man, påverkad av media, får en skev bild om vad som är lämplig konsekvens av illa utförd yrkesutövning. Det är ju oftast i stort sett omöjligt för oss att veta om det är en kriminell handling eller en olycklig utvekling av en arbetsuppgift pga. omständigheter som är utöver det normala.

Det ursäktar ju inte ett olyckligt utfall, men det förklarar säkert handlingar som ligger utanför ramarna. Konsekvensen behöver ju därmed inte bedömas som kriminell. Felaktig kan den likväl vara och en konsekvens kan vara att bli av med sin tjänst, bvilket händer lite då och då.

Poliskåren får ju kritik för sitt urval av personal och det är antagligen en viktigare bit att rätta till än att försöka jämna ut straffstatistiken mellan poliser som i sitt yrke misshandlar "värnlösa" alkoholister jämfört med "värnlösa" alkoholister som själva ansvarar för samma handlingar.
Kommentera