Café

48286 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #894590

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
NuMo:

Visst är det så. Men som jag uppfattar det så falerar förtroendet för hela rättsapparaten, år för år.

Rent allmänt tror jag att mycket ligger i att vi har förväntningar på snabba ingripanden och lika snabba lagföringar. Så funkar väl inte riktigt ett rättssamhälle.

Vi tycker också att det är viktigt med snabba markeringar, när det gäller ungdomsbrottslighet och det är säkerligen också rätt metod.

En viktig sak hade det också varit med snabba markeringar inom poliskåren. Fast där står den oskrivna kårandan före sunt förnuft.

För mig är det ett riktigt skitjobb att vara polis. Så all heder åt den stora majoriteten som ändå gör Sverige till ett hyfsat ställe att leva i.

Jag har tre ungdomsbekantskaper som blivit poliser. Två var toppenkillar, den tredje var en riktig idiot.

När jag tänker efter har jag nog minst 3 bekantskaper från ungdomen som blivit busschaufförer. En av dem var också en riktig idiot.

Skillnaden är väl att jag idag skulle kunna gå fram till den busschauffören och tala om det också. Hade jag gjort samma med herr polis hade jag nog fått bortsa tänderna i nacken.

Jag önskar att det varit tvärtom, med polisen och busschauffören alltså. Eftersom vi alla bara är människor, så borde vi ställa högre krav på dem som upprätthåller och sätter normen i samhället.
Kommentera