1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18330 inlägg · 1109 ämnen

Nu är det kört

1577249 · » Till forumet


Sv: Nu är det kört

Grattis Skellefte

Maken till överkörning av det svagaste finallaget sedan 2002 . AIK är mycket välförtjänta SM Guld vinnare.

Som vi säger i Wemland gôschelôv för att ett fulspelande, gnällande, domarklagande lag med jättebabyn Hedman som sämsta spelaren inte hade en suck.

Än en gång Grattis Skellefteå det var ni värda.

Nu tillbaka till gräset

Kommentera

Sv: Nu är det kört

AIK från Skellefteå har visat klass hela säsongen nu 3-0 i matcher i finalen mot det överlägset mest domarklagandetlaget.

Det är kul att spelarklass slår domarklagarklass :) men vem bryr sig tebaks till golfen fast det är finns ett litet sug att åka till Härliga Härjedalen för en Snöskoterweekend i Tänndalen

Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74: Vem är denne Jimmie? Vi har ingen med det namnet i FBK
Kommentera

Sv: Nu är det kört

Svanru:

Du tycker inte Jimmie Ericsson är en kärring då?

Kommentera

Sv: Nu är det kört

Huge:Griniga Luleå förlorade första matchen dvs spel vinner före fulspel.

Sommargreener imorgon på min andra hemmaklubb i Östergötland dock får jag vänta minst en vecka till på min hemmaklubb i Götet

Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka: Ja, nu börjar du låta lite mer nyanserad tycker jag.
Som sagt: ett lag som dominerat länge har förstås en tendens att bli lite kaxiga eller iaf framstå som kaxiga i något subjektiva motståndarsupportrars ögon sas. Därför är det svårt att dra några större slutsatser på såna här enkäter.
Och som jag också redan sagt: dom kanske är lite bättre än andra lag när det gäller att spela småfult, gärna på gränsen.
Utvisningsstatsen borde som sagt ge en fingervisning, om ditt resonemang stämmer.
Jag upplever dom mer som jobbiga och äckligt disciplinerade än att dom skulle spela fulare än många andra lag.
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Huge: ja utv. Stats är ju en sak, men sen har ju en del av debatten handlat om att fbk kommer undan med väldigt mycket speciellt i kaffearenan så statistiken kan ju bli aningen missvisande. denna fråga ställde ju tex. Wikegård till panelen i en periodpaus, eftersom det oxå var ganska välnoterat.

Dock har jag ingen större åsikt i just de utan nöjer mig med att tycka att fbk är det lag som slaschar och hakar och klänger mest av alla 12 lag i es.
Som tex saik tycker jag är överlägset skickligast i elitserien på att interferera å komma undan med det och jag är av åsikten att Sundström är en av de stora gnällspikarna i elitserien på isen.
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Huge: Frågan har ställts till X antal supportrar vilket lag man ogillade mest, alltså vilket lag man minst tycker om.
Detta presenterades i TV så jag utgår från att man inte ställt frågan i luleå's klack utan förmodligen via en undersökning på hemsida el liknande, så siffrorna får nog ses som relativt rättvisa och relevanta annars skulle inte 3 experter i tv sitta och plädera om detta i riksTv.
Dock framgår ju inte själva undersökningen om det gäller på rent spelmässiga grunder eller avundsjuka, säkert en blandning, men man kan heller inte bortse från att en stor del av Sveriges supportrar faktiskt är av den åsikten att fbk faktiskt spelar väldigt fult, och det handlar inte om avundsjuka utan faktiskt för att det är så!
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka: Det som någotsånär objektivt skulle kunna avgöra vad som stämmer är kanske en koll på utvisningsstatistiken och se hur det fördelar sig mellan ES-lagen.
Är Färjestad isf mer utvisade för hakning och slashing, som väl kan betecknas som mer spelförstörande tilltag än mkt annat.
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka: Va?? Hängde du inte med i resonemanget? 
Jag som uttryckte mig så klart och tydligt...   ;-)

Min poäng är att en ev majoritet av fansen härinne knappast är representativ för hockeysupportrarna i allmänhet, därför blir den typen av tendensiösa enkäter som din bild refererar till väldigt svårtolkade.

"Vilket lag ogillar du mest?"

Vilka har man frågat?
Hur ser urvalet ut?
Vad gäller det? Färg på tröjorna? Hur laget i allmänhet upplevs?
Osv osv...

Som jag säger: generellt sett "ogillas" väl alltid ett lag som dominerat under längre tid, folk vill gärna se nytt på toppen sas.
En naturlig och mänsklig reaktion skulle jag tro och som isf förmodligen ger utslag i dom här ytliga enkäterna som man ofta ser i media och på nätet.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Nu är det kört
Huge: sorry, jag begrep lika lite av de där som hur du tänker?!
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Svanru: sånna finns oxå, likadant som att det finns motlöpare!
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka: Så du tror att majoriteten är detsamDavey_22: Bra analys, en hyggligt jämn match över 60 minuter med lite plus för HV. Vår bästa insats på mkt länge med lite mer styrspwl dom vapenma som fansen på HS eller dom som svarar på nån flummig fråga i en lika flummig enkät?
Ok....
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka:Det är lättare att vara medlöpare och för det krävs det ingen egen åsikt och intelligens

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Nu är det kört
Huge: du är lustig du, en klar bild ang populariteten bland landets klubbar. Bilden talar sitt tydliga språk, men åter igen är du en av få som inte ser detta eftersom du lever i en egen värld!?!
Sunt förnuft är att tex. se på matcher och analysera utan att använda sig av vad undersökningar pekar på eller hur många procent hit eller dit nått betyder.

När majoriteten anser en sak så brukar det ofta stämma men du ska ha heder åt att du ständigt kämpar i en uppförsbacke, hade jag varit dig hade jag funderat över VARFÖR du ständigt står i motvind kontra majoriteten:) bara ett tips!
Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74:Om man gör samma undersökning bland Moraspelarna så garanterar jag att resultatet blivit någon annan klubb
Kommentera

Sv: Nu är det kört

Huge:

Säger den inte ett skit? Hoppas du driver eller så är du dummare än jag trodde. Det står ju klart och tydligt att majoriteten ogillar FBK, vad mer kräver du?

Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka: Haha, stor komik.
En bild som inte säger ett skit.
Sicken otroligt vag och intetsägande fråga:
"Vilket lag ogillas mest?"
Var det sunt förnuft du krävde?
Varför inte använda det då, kan man undra...
Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74:Jodå han har rätt han är ju en Golfare
Kommentera

Sv: Nu är det kört

Berka:

Du kommer aldrig kunna övertyga Huge att han har fel. Det har inte lyckats i Brynäs gästbok på 100 år och det lär inte lyckas i den här gästboken heller

Kommentera

Sv: Nu är det kört
Huge: Varför ska jag gissa, pröva använda ögena du å för en gångskull!!
Spelare har sagt i flera intervjuer att fbk är (numera) ett av de fulaste lagena i ligan OCH vi som ser på matcherna kan konstatera att så är fallet!!

Du ska alltid åberopa procentsatser och faktabevis från undersökningar när de enda man behöver är sunt förnuft och hockeykunnande, fast du verkar tyvärr sakna lite utav båda så jag förstår att du försvarar fbk.

Ett tipps ta å titta lite längre ner i detta forum där jag postade en bild
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Svanru: Och 1975 fick dom dessutom guldet till skänks pga en jättetavla av domaren som helt omotiverat dömde bort ett vinstmål för Brynäs....
:-)
Kommentera

Sv: Nu är det kört

Huge: Jag håller med dig i de flesta punkter. Det är legitimt att hacka på FBK och det beror uteslutande på avundsjuka och egna misslyckanden. Det måste vara tufft att vara spelare eller fan att under hela sin livstid fått färre framgångar än vad t ex Wallin fått på några få år. Leksand t ex har de vunnit något sedan 1975 dvs 38 år sedan så i det fallet fårstår jag att man blir frustrerad och avundsjuk på betydligt mer framgångsrika klubbar som t ex FBK.

Zigge: nej Karlstas kommun sponsrar inte FBK mer än andra klubbar med ungdomsverksamhet. De betalar definitivt inte vår hall eller några löner elller står som garanter för skulder som vi inte har.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka: Ja, du har förstås gjort en djuplodande och tvärvetenskaplig undersökning bland dom som borde veta bäst: spelarna själva.
Om inte: återkom när du genomfört en sådan.
Annars gissar du nog lika mkt som jag gör.
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Huge: Då tror du fel min vän, bara att acceptera!
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka: Tror nog att alla lag låser, hugger och crosscheckar ungefär lika mkt för att störa motståndaren, dom kanske bara gör det lite bättre.
Kommentera

Sv: Nu är det kört

Berka: Här debatteras det friskt, Huge har som vanligt rätt, även när han skriver fel! Jo, Svanru o Huge, om ni tittar runt lite tex i andra lags fanforum, så är nog de allra flesta ense om att FBK har en rätt -- ska vi säga TUFF hockey? Som inte alltid stävjas av domarna. Minns tex Nordas snabba  säsongsavslut för Foppa - hur snyggt o modigt var det?

Självklart är FBK en enastående klubb, på många sätt främst i Sverige, men ibland tar ändå Loob & co till lite fulknep, som inte alla gillar - minns hur han deklarerade att FBK o några fler skulle starta en egen Europa-liga, att Elitserien var för liten för FBK - sen kom han tillbaka o sa "Nä, skojade bara, vi ska va med er!". Osv. Men edra massa Guld, kan vi ju inte ta ifrån er, starkt gjort att hålla sig kvar i toppen år efter år. Vilket inte tex DIF, AIK elr MIF kunnat. (Hur mkt Karlstads Kommun bidragit till detta , får vi väl aldrig reda på, Janne Josefsson o c/o får inget inresetillstånd i Wärmeland! :-) )

Kommentera

Sv: Nu är det kört
Huge: Inget av de du nämnde har jag ens tagit upp!
Spelförstörande är att låsa spelare med klubban och kropp mot sargerna på motståndarna, att slå och rappa efter puckföraren med klubban, att crosschecka av sina egna klubbor mot motståndare, där har du några spelförstörande moment som inget lag sysslar med i lika stor utsträckning som fbk.
Kommentera

Sv: Nu är det kört

foppa78:

Ja verkligen jag har inte mycket till övers för folk som honom  som bara ser sitt eget lag och har cyklopen på sig för jämnan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74: Ja som han betedde sig när ni blev klara för elitserien är under all kritik!
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka: Tja, om det nu är spelförstörande att försvara sig bra, ha en bra blandning av offensiva och defensiva spelare och en bra målvakt, så visst; då är dom spelförstörande.
Låter annars som en jävligt bra definition på många ES-lag...
Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74: Hade Färjestad varit ett lag som tagit guld typ vart 9:de år, så hade ingen gnällt öht.
Mao: det handlar nästan uteslutande om att folk i allmänhet helst vill se favoriten förlora, svårare är det nog inte.
Finns öht inga belägg för att dom spelar mer fult eller gnäller mer än andra, sånt ligger oftast i den subjektiva betraktarens öga sas.
Att dom däremot kan vara kaxiga och stora på sig kan jag hålla med om, men såna saker brukar å andra sidan dom flesta framgångrika lag ha som kännetecken.
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Huge: som sagt, jag tycker inte illa om Färjestad, har bara konstaterat tillsammans med så många andra att dom spelar en spelförstörande hockey mer än många andra lag.
Kommentera

Sv: Nu är det kört

Huge:

Eftersom du verkar ha svaret på allt kanske du kan svara på varför det kommer sig att spelare och ledare och fans i andra lag år efter år i undersökningar röstar på FBK som det laget som de inte unnar någon framgång alls. Det kan ju knappast bero på avundsjuka. Kan det vara så att de ander till skillnad från dig att dom avskyr laget för att dom spelar fult och gnäller mer än andra?

Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74: Vilket jag också påpekade.
Min poäng är att framgångsrika lag som ex Färjestad får mkt skit bara för att dom är framgångsrika.
Dom hugger inte mer än andra lag och deras spelare gnäller heller inte mer än andra i ES.
Sen kan jag förstå att alla gillar och ogillar vissa lag mer eller mindre, gäller bara att inse vad det egentligen beror på: avund och innerst inne lite beundran....   ;-)
Kommentera

Sv: Nu är det kört

Huge:

Mr Saetterboeg har jag inte mycket till övers för och han representerar knappast majoriteten av oss leksingar.

Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74: Kolla in tomten Mr Saetterboeg, det räcker som exempel.
Är kanske inte representativ för alla leksandsfans, men ni hade låtit lika kaxiga och tvärsäkra som de FBK:are du anklagar, om ni själva hade haft samma framgångar som värmlänningarna. Försök inte inbilla mig nåt annat. Finns det nåt barnsligare än omogna Supportrar som inte kan uppskatta andra lag utan att låta avundsjuka och magsura?
Sånt växte jag ifrån för mååååånga år sen....

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Nu är det kört
foppa78: Mkt gärna. Men jag kommer att titta in i Brynäsboken lite då och då, för att hålla ordning på alla tomtar därinne.
Så passa dig!
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Huge: Bra Huge äntligen har du hittat din plats här i FBK boken, stanna kavar här nu!
Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74: Huge håller på FBK, du vet ju hur han höll på att försvara dom när Czarnecki ledde laget :-)
Kommentera

Sv: Nu är det kört

Huge:

" Det komiska är att Leksandsfansen redan nu börjar låta likadant som man anklagar vissa FBK:are att göra."

Exempel tack

Kommentera

Sv: Nu är det kört
eltifoso: Det komiska är att Leksandsfansen redan nu börjar låta likadant som man anklagar vissa FBK:are att göra.
Och då har dom ändå huserat på hockeyns bakgård i flera år och är inte i närheten av det ni presterat under lång tid i ES.
Är dessutom lite trött på det eviga tjatet om hugg och slå, Färjestad utmärker sig inte på nåt sätt jämfört med övriga lag i ES vad gäller den biten, som jag ser det.
Handlar nog mest om det du är inne på: lite avundsjuka och smygbeundran så där i största allmänhet...   :-)
Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74: Ja, jag sa åt dig att lyssna bättre när nån intervjuas eftersom du faktiskt tog heder och ära av Wallin, när han de facto var väldigt sportslig och ärlig i besvikelsens stund.
Du tyckte uppenbarligen att det var viktigare att strunta i sakfrågan och istället påpeka att jag råkade skriva SAIK istf Luleå, när alla fattar att vet var en felskrivning i hastigheten.
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Svanru: håller med dig helt. Är det några som borde tagga ner lite är det leksandsfans, alltid högljudda under försäsong,snack om guld och om hur betydelsefulla och bra dom är. I själva verket är dom en rätt medioker förening, snällt sagt.

Modo ska vi inte prata om med sin hybris efter guldet 07, tagga ner och försök ha lite självinsikt.
Kommentera

Sv: Nu är det kört
mattias - 74: Nej Mattias vi var inte bäst iår men det hindrar inte ambitionen att alltid försöka vara det.
Kommentera

Sv: Nu är det kört

Berka:

Kunde inte sagt det bättre själv, FBK:are borde komma ner på jorden och inse att dom inte är bäst längre.

Kommentera

Sv: Nu är det kört

Huge:

Ja jag vet att du menade Luleå men du skrev SAIK, du sa till mig i inlägget innan att lyssna och skriva rätt och så gör du fel själv, kan du inte erkänna att du skrev fel så erkänner jag att jag hörde fel? Har hört intervjun nu och det var som du sa.

Kommentera

Sv: Nu är det kört
Detta är inte riktat mot dig personligen utan mot färjestadare i helhet.
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Svanru: Det där är de löjligaste en supporter kan dra upp!
Varför i hela skulle en supporter av ett lag vara avundsjuk på ett annat lag, ni kan ha Jesus i laget å vinna alla matcher med 125-0 men jag skulle aldrig vilja vara en fbk supporter före en Modo supporter!
Nä vi har 2 guld och dom för mig smäller högre än alla era titlar tillsammans.

Dock kan jag villigt erkänna att fbk är ett av Sveriges mest framgångsrika lag igenom alla tider å det ska ni krediteras för men att sitta å tro att folk inte gillar er för att ni har så många guld är nog ett påstående som folk faktiskt inte gillar er för, ett komplex att alltid veta lite bättre än alla andra, att ständigt tro att folk är avundsjuka, att ni är otroligt självgoda och saknar självinsikt, att ni dessutom spelar fult gör inte saken bättre.
Kommentera

Sv: Nu är det kört
Berka: Har nog mer att göra med 19 finaler och 9 GULD dvs avundsjuka mer än än klubbor in i munnen
Kommentera

1577249 · »