Fotboll

16154 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1394678

Sv: Premier League
scim:

Att engelska spelare generellt sett kostar mer än andra. ?

Hade Nasri ex varit Engelsman hade han gått för mer pengar garanterat. Barry och Millner samt Young och Downing kostade också mer än va dom egentlige skulle. anser jag.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League
mattias - 74: "Att engelska spelare generellt sett kostar mer än andra. ?

Hade Nasri ex varit Engelsman hade han gått för mer pengar garanterat. Barry och Millner samt Young och Downing kostade också mer än va dom egentlige skulle. anser jag."

Jaha, OCH?

Ett överpris är väl ett överpris. Eller ska man ta hänsyn till en massa godtyckliga faktorer när man värderar vad som är ett överpris? Är det inte bättre att överlåta till köpande och säljande part vad som är ett accepterat pris?
Kommentera

Sv: Premier League
mattias - 74:

"Hade Nasri ex varit Engelsman hade han gått för mer pengar garanterat. Barry och Millner samt Young och Downing kostade också mer än va dom egentlige skulle. anser jag."

Det är du som tycker att dom kostar mer än vad dom borde, det är där problemet ligger.

Klubbarna som köpte dom tyckte tydligen att det var rätt värdering av spelaren och var beredd att lägga upp så pass mycket pengar för att kontraktet skulle brytas. Detta tillsammans med att köpande lag såg ett värde i spelaren gjorde att dom var villiga att betala en hög summa.

Sedan är det lite fel av dig att jämföra dessa spelare med Nasri. Han hade bara 1år kvar på kontraktet och hade kunnat gå gratis till sommaren, därför är ju övergångssumman lite lägre än vad den borde vara för en spelare av hans kaliber. Hade Nasri haft säg 3-4år kvar på kontraktet så hade han varit betydligt dyrare.

Det du måste tänka på är att en övergångssumma är en kompensation för att få en klubb att bryta kontraktet med en spelare, och som regel gäller ju längre kontrakt ju högre övergångssumma.
Kommentera

Sv: Premier League
mattias - 74: Det är för att engelsmän är mer värdefull än andra folkslag.
Kommentera