Fotboll

16154 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1395591

Sv: Premier League
Rytter: Det är en knivig fråga att lösa och göra de hela så lika rättvist som möjligt!
Att toppklubbarna har bättre sponsorer är självklart då dessa lag spelar fler och bättre matcher i för mer publik osv. Så dessa klubbar syns mer och får bättre avtal och sponsorer vilket i sin tur blir en ond cirkel och topplagena får ännumera försprång!

Kanske nått i stil med att du får bara köpa för de du har i den sk. Klubbkassan och bara en viss % eller en direkt summa av sponsorslantarna per år får gå till spelarköp!

Ah jag vet inte men nu är risken att pl blir lika tråkig som la liga att titta på..
De har gått 3 omgångar och finalplatserna känns ju redan givna..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League
Berka:

Kan man inte göra som i Tyskland.

Att gå efter den tyska modellen innebär att klubbarna ska tvingas att visa plus resultat annars ska det ligga ett transfer embargo förnya kontrakts embargo. Sen är det viktigt att kopplingen mellan sponsorer och ägare utreds närmare, man ska inte kunna sitta på två poster för att dopa sig själv

Detta i kombination med FPP regler skulle tro jag resultera i att alla klubbar spelar efter sina förutsättningar.

Bundesliga är dessutom kanske europas jämnaste liga för tillfället, det handlar inte bara om Bayern Munchen som tidigare utan nu även Dortmund som vann ligan i fiol med en snittålder på 23 ( ! ) år samt en del andra uppstickare.

Eny regel  träder även i kraft nästa år. Den går ut på att man inte får handla för mer än vad man får in genom t.ex biljettförsäljning, tröjförsäljning, komma med i Champions League osv. Därför som alla handlar som tokar i år kanske ;)



Vad tror du / ni om det?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Premier League
Berka: Då skulle jag nog hellre se en modell där klubbarna måste avsätta en del av sina intäkter till Premier League som sedan fördelar dessa bland alla lag i ligan. Det skulle göra det mer kostsamt för ägare att gå in med nytt kapital i klubbarna men samtidigt inte förhindra att det händer.
Kommentera