Fotboll

16154 inlägg ˇ 40 ämnen

Inlägg #1395617

Sv: Premier League
Berka: Då skulle jag nog hellre se en modell där klubbarna måste avsätta en del av sina intäkter till Premier League som sedan fördelar dessa bland alla lag i ligan. Det skulle göra det mer kostsamt för ägare att gå in med nytt kapital i klubbarna men samtidigt inte förhindra att det händer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League
scim: Oj.. Jadu i den banan har jag inte tänkt, men de låter konstigt fast kan kanske funka! Skulle summan vara individuell mellan klubbarna då eller vara lika stor?

Ligan skulle bli jämnare men varför skulle en klubb som tex city betala mer än tex stoke bara för att man är rikare?

Jag tror mer på att man har ett transfertak och en regel som säger att all transfer måste ske inom ramen för eget kapital bortsett från sponsring eller ja viss del av dessa pengar då!
Sen kan lönesättningen vara individuellt no limit, då kan man locka med hög lön men kanske ändå inte kan köpa om transfersumman överstiger de tillåtna, man kanske tvingas lyfta upp juniorer, talanger ist eller sälja av någon för att få in kapital?!
Ā som sagt det är knivigt detta, jag hoppas bara att PL som i
Mina ögon är pl den bästa och mest spännande ligan än sålänge men om inget görs kommer dom kapitalstarka klubbarna bli överlägsna och ligan blir lika upphetsande som den spanska
Kommentera