Fotboll

16154 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1498820

Sv: Premier League
LL: England har en ambition att föryngra laget, modernisera spelet och spela tempostarkt passningsspel. Och att införa vinnarmentalitet i A-landslaget. Det vill säga allt som Roy inte står för. Roy förlitar sig på äldre spelare, konservativ, simplel långbollstaktik som lämpar sig bäst för små klubbar som snarare siktar på en mittenplacering än topplacering. Klart han är duktig för en viss typ av lag, men i Liverpool var han ett megafiasko och att vara FK för England är mer som Liverpool än typ WBA.

Men som svensk är jag mycket glad över Roys nya jobb. Det ökar ju våra chanser att gå vidare gruppspelet drastiskt.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League

Peja: jag förstod att jag skulle få det där "han gjorde fiasko i Liverpool"-svaret. Men gjorde han verkligen det? Han kom in i ett läge där hela klubben var i totalt kaos och om Hodgson gjorde ett fiasko, vad har då inte Dalglish gjort? Tiotals miljoner pund spenderade på spelare och det har ju inte direkt gått bättre för det utan tvärtom snarare sämre. Faktum är att efter en darrig start (i ett läge där tex Mascherano försvann precis innan transferfönstret stängde) så hade Liverpool börjat plocka ganska hyfsat med poäng men sedan kunde inte de nya ägarna motstå fansens messias-rop på Dalglish. Hade Dalglish inte varit just Dalglish hade han jagats ut ur Liverpool med högafflar och hackor för länge sedan.

Och du har direkt fel avseende att Hodgson bara förlitar sig på äldre spelare och bara spelar en långbollstaktik. Han räddade Fulham kvar i Premier League genom att göra det exakt motsatta för ett par år sedan, i stället för att hålla kvar vid Chris Colemans (eller var det Lawrie Sanchez? Minns inte riktigt) stela långbollande införde han ett passningsspel som kulminerade i att de nådde finalen i Europa League för ett par år sedan. WBA spelar inte heller någon "konservativ, simpel långbollstaktik" mer än vad många andra lag gör. Dessutom är det oavsett det så att i landslag vinner man ofta på att inte ha för komplicerade taktiska upplägg, du har de spelare du har och begränsad tid att spela ihop laget. Vidare så har England en stor brist på kreativa centrala mittfältare så varför försöka spela som Spanien när förutsättningarna inte finns?

Kommentera

Sv: Premier League
Peja: Det låter som Arsenal med Rooney på topp. Jag tror inte att det laget skulle vara vassare i sommar även om självaste Pep var förbundskapten.
Kommentera