Fotboll

16098 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1498838

Sv: Premier League
LL: England har stora ambitioner. Roys spel är inte vägvinnande 2012. För en liten klubb ja, för en stor klubb, nej. England är inte Grekland.

Förra säsongen gjorde Dalglish ett otroligt mycket bättre jobb än Roy i Liverpool. Både bättre resultat och spel.

Det finns många klassiska Roy-citat från tiden i Liverpool som illustrerar hans konservativa och i sammanhanget fullständigt galna taktiska justeringar i Liverpools lag. Under några matcher ägnade han mycket röststyrka åt att påpeka för högerbacken Glen Johnson att denne inte skulle löpa över mittlinjen. Under några matcher vrålade han som en tok åt spelskicklige Daniel Agger att slå långa höjdbollar istället för att försöka spela sig ur situationer med kortpassningsspel. Mycket riktigt petades också Agger ofta och hade lämnat om Roy hade blivit kvar.

Roy är en manager som föredrar mittbackar som Carragher och Jonas Olsson framför en virtuos som Daniel Agger. Nuförtiden har den typen av tränarinställning ingen plats i ett lag med stora ambitioner.

Angående Mascherano. Alla visste att han ville bort. Liverpool och Barcelona förhandlade under en evighet och Roy hade redan handplockat en ersättare i form av Christian Poulsen - en fullständigt värdelös spelare som dessutom varken var billig i övergångssumma eller lön.

Roy handplockade även andra storheter som exempelvis Paul Konchesky, och hans försök att värva Carlton Cole kommer att vara ökänt i Liverpoolkretsar i all evighet...

Nej, Roy är helt fel val för England. Jag respekterar hans erfarenhet, hans kunnande och de resultaten som han har presterat i mindre klubbar, men förbundskapten för England är inte en kostym eller scen som passar honom. Precis som Pelle Olsson, vars idol är just Roy, inte heller vore ett bra alternativ för en storklubb med ambitioner.

Man kan diskutera hur bra Englands material är. Men jag noterar att Manchester United har spelat fantastisk Fotboll i många matcher när de har haft Carrick och Cleverly på innermittfältet; då hör man inget snack om att de måste spela långbollsfotboll pga att de har engelska innermittäfltare. Men så fort samma skickliga spelare sätter på sig landslagströjan anser helt plötsligt gemene man (i Sverige) att de har blivit oskickliga Fotbollsspelare som inte är bättre än typ Anders Svensson.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League

Peja: vi får konstatera att vi inte är överens :-)

Jag måste ändå ställa en fråga av ren nyfikenhet: vem skulle du hellre ha sett som FK för England?

Kommentera

Sv: Premier League

Peja:

City - United om 3 timmar. Man hoppas på City men egentligen är det pest eller kolera.

Kommentera

Sv: Premier League

Peja:

Behöver inte säga så mycket mer än det du skrivit just. AMEN

Kommentera