Fotboll

16154 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #565645

Sv: Premier League
scim: Och det är väl just där som man skulle vilja skåda hans resonemang lite djupare, när han påstår att "fans på kontinenten" inte skulle ha accepterat de höga biljettpriserna. Man. City spelar i en nybyggd koloss till arena, samtidigt som de namngivna exemplen Borussia Dortmund (Westfalenstadion), Roma (Stadio Olimpico) och Real Madrid (Estadio Bernabeu) är några av världens största fotbollsarenor som kan svälja enorma mängder publik, som mycket väl kanske sitter och äter den lokala motsvarigheten till pork pie och sedan går hem och knäpper på den egna klubbens TV-kanal, för det facila priset av €20/månad.

Det ser ut som ännu ett utslag av den där "declinismen" igen, att engelsmännen skulle vara det folk som hela tiden befinner sig i förfall jämfört med omvärlden. Som djupingen Daid Winner visst också ville få det till (länk).

Därmed inte sagt att det faktiskt är helfriskt att strunta i sitt favoritlag under åtminstone 2 månader/år och läsa annat än silly season-trådar på internet, men jag kan applicera det även på när mitt favorithockeylag i Sverige vill att jag ska köpa ett gummiband för 20 kronor, eller när folk på internet får frispel över att det inte kommer 3 000 personer på lagets första isträning för säsongen.
Kommentera