Friidrott

257 inlägg · 16 ämnen

Inlägg #733426

Sv: Gatlin dopad!
piff: hmm, Jag känner mig delad. Jag vill självklart han en REN sport, men jag tror inte att nån är intresserad av att se rena lopp på 10;08. När man veta människan kan springa ner mot 9,75 trakten.
Samtidigt vill jag inte ha en fri doping heller, utan tvärtom jag vill att hela världen ska ha samma syn på doping.
Så är icke fallet nu, tävlar man i ett förbund så ska alla länder ha samma förutsättningar med tester. Det är det WADA vill åstakomma, och det resulterar i flera dopingfall. Förr så testades aldrig amerikanska friidrottare under småtävlingar och i förberedningsfasen till de större mästerskapen, och det var i just en så tävling de dök upp med koppen.

En annan sak som många inte vet är att "dopingpreparat" (sätter det inom citationstecken för att det borde finnas klassificeringar på de olika preparaten) inte är mirakelmedicin i sig, utan du måste utsätta kroppen med extrem trräning och ha extrem talang för att kunna springa 9,85 på 100 meter eller 19,32 på 200 meter.

För inngen tror väl att Micke johnsson var mindre dopad än många andra när han drog i väg världsrekordet på 200 meter, med 8,5 första 100 metrarna i en kurva??
Men spelar det nån roll??? jag fick gåshud iallafall.
Kommentera