Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Ishockey på tv

464511 · » Till forumet


Sv: Ishockey på tv
Vf chefen: Det är nog inte bara det dom går efter när dom planerar in matcherna utan hur stort sug dom tror det är efter lagen ifråga. Dom flesta går ju på PPV och dom vill ju ha in så mycke cash som möjligt.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
mok: Trodde dom skulle ha enbart HV på tv eftersom dom blev xx i våras. Nu kanske Canal+ förstår att det nog inte är någon ide att sända skitmatcher.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Vf chefen: Är du förvånad att dom bara sänder 16 matcher med HV? Skulle snarare se det tvärtom. Den beräkningen är enbart för att dom är regerande mästare. Ser man till spelet och tabellen skall deras supportrar vara glada att Canal+ inte tar bort alla deras matcher. Bättre att visa Mora
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Stigsson: Jag gjorde en sammanställning av hur många matcher som är inplanerade + redan sända. Enl www.hockeyligan.se/tv/ Slutspelet är ju inte medräknat men där sänds ju alla matcher ändå. Det är bara det att vi ännu inte vet vilka lag som spelar där.

Frölunda 24
Modo 24
Djurgården 16
HV71 16
Färjestad 14
Luleå 8
Timrå 8
Brynäs 6
Mora 6
Linköping 4
Malmö 4
Södertälje 2

Blir lite förvånad att HV bara har 16. Är glad att Frölunda har 24. Påverkar det publiksiffran negativt att det går så många matcher på tv? Det verkar ju inte så ialla fall. Hade jag varit SSK fan hade jag vart vansinnig.

Kom på en sak till. Ovanstående kunde lika gärna varit elitserietabellen om inte hv missskött sig, och om Husse och Norrena hade spelat i VF istället.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
mok: Vi i Mora kommer ju att få fler matcher i dec-jan men då kan å andra sidan vår form vara borta.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Stigsson: Ligger nog för lång planering framöver vilka matcher dom skall sända för att bara brytas sen ändrar man kanske inte planerade matcher man gått ut med. Vi Frölundaiter kan ju bara tacka och ta emot att dom visar så mycket men sämre för Mora supportrar som sagt,
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Visst är det så att man visar dom matcher som man tror är intressanta för allmänheten och för oss Mora-fans har det ju inte direkt varit nån rusning för att köpa säsongskortet.

Vad man kan vända sig emot är att man så långt i förväg väljer ut vilka matcher som skall sändas. Exempelvis så har man ju visat massor med HV71 trots att dom under en längre tid inte spelat bra. Man borde kunna byta med lite kortare varsel och visa ett lag som för tillfället är "hett".
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
audiblegiraffe: Fanken nu blir man ju hungrig när du drar upp Hereford det stället håller lika hög klass som Frölunda gör just nu!
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Sannes: Allvarligt talat förstod jag inte mycket utav de där grushögarna heller. Men jag ska ändå tillbaka nu efter jul och fortsätta läsa där lite :)

En sak jag kom på att jag saknar ENORMT mycket med Göteborg är ju luncherna. Jag älskar ju alla asiatiska krogar.

Och sen Hereford vid Järntorget är det ju världsklass på. MUMS. (Förlåt blev lite hungrig så jag kom in på det här)
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
audiblegiraffe:
I år klagar jag inte på att de sänder Frölunda för lite i rutan. Jag är hur nöjd som helst hittills.

Handelshögskolan, nu blev det avancerat för mig.
Jag vet bara att 1+1=1, för har du två grushögar, (1+1) och lägger ihop dom så har du ju en grushög. Nä, det var urdålig men mycket användbar inom mitt yrke.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Sannes: Japp, I understand exactly. Brukar vara så med MODO faktiskt... Typ 1.4 matcher om året de visar. Men i år kan man ju lugnt konstatera att det är rätt taktik :)

Seriöst, så förstår jag faktiskt canal +. Som jag berättade för Dragan, jag har faktiskt fem poäng Mikroekonomi från Handelshögskolan i gbg :) (ang. Tillgång och Efterfrågan)
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
audiblegiraffe:
Jo, jag vet att det är så, men hade ex. Mora varit mitt lag så hade jag blivit en aning irriterad att de aldrig visade mitt lag i tvrutan.

Hur man än vänder och vrider detta så blir det alltid fel i någon ände.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
audiblegiraffe: Skulle vilja ha tillgång till PPV och Comhems statistik över köpta lösnummers matcher. Tror ni dom kollar på det? Jag skulle då välja en match med potentiellt många köpare som ppv om man kan välja mellan att sända den "gratis" på canal+ och ppv. Om det är 100 pers som köper malmö_ssk så hade jag helt säkert tatt en FBK-VF som betal match.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Sannes: Fast så funkar det ju inte. De visar ju matcherna där det finns störst intresse. Och det tycker jag inte är fel heller. Vissa lag är ju mer attraktiva än andra och kan erbjuda en finare underhållning, då ska de bli mer "betalda" för det också.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Sannes: Tillgång och efterfrågan. Framförallt från PPVs sida vill man sälja så mycket som möjligt. Modo är i efterfrågan mycket tack vare en viss nr 21. Och blanf Frölundafansen finns det tydligen ett stort intresse av att se matcher på plats eller på TV.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Dragan 2k: Du som har lite koll. Tror jag gjort ett misstag. Flyttade dom inte en VF-HV match från söndag till lördag i omgång 11 och därmed blev den inställd? Någon som kan bekräfta detta för då måste tabellen genast redigeras till Frölundas fördel.
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Dragan 2k:
Lite konstigt att det är en sån står skillnad mellan lagen. Tv borde visa intresse för alla lag tycker jag
Kommentera

Sv: Ishockey på tv
Vf chefen: Som man misstänkte. Modo och Frölunda i topp. Modo i egenskap av flera duktiga NHL killar - Forsberg verar dra till sig mycket uppmärksamhet:-)

Frölunda för + och PPV vill bjuda på underhållning.

Skönt att man inte håller på Mora eller Södertälje med endast 2 visningar. 12 för Frölunda - hälften av matcherna TV sända.
Kommentera

Ishockey på tv
Satt och kollade på Modo-HV nyss. Började då fundera på vilket lag som visas mest på tv. Jag gjorde då en sammanställning. Tyvärr kan man inte urskilja om matchen gått på canal + eller ppv av denna stat. Började pilla med det men det blev så många siffror. Informationen har jag tagit här:
www.hockeyligan.se/tv/
Min fil kan ni se om ni klickar på länktips. Ska försöka uppdatera den efter varje omgång. Missar jag så får ni påminna mig. Jag är ju ingen jävel på layout men det är faktan som räknas. Kanske jag bygger på den med mer stat efterhand.
Kommentera

464511 · »