Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #1014928

Sv: Färjestad - Frölunda, Kvartsfinal 7 Vinna eller försvinna
qslig: Angående "pensionärerna" i VF så är Ronnie Sundin betydligt närmare pension än Jonas iaf. Ronnie såg redan trött ut ifjol när han gick bort sig otroligt, för att vara Ronnie, många gånger. Helst då i backpar med Johan Fransson. Fransson bytte miljö och spelar nu mest av alla backar i Linköping där han är minst lika bra som han var i Luleå, som var en av anledningarna till att Frölunda värvade honom. Nu ska jag inte snacka bort att vi snackar om Johnson. Men det kanske var fel att formulera det som så att du gått på myten. Det är iaf många som gått på den. Han är inte alls dålig. Kanske inte lika bra som han varit men nog bra för att fortfarande platse i ett Frölunda med mål att ta guld. Sen sa jag inte att han skulle spela i någon förstakedja.

Ska vi snacka kaptens material så tycker jag inte det finns många som tar den titeln ifrån honom. Många säger Kallio men som han går ut i media och skäller på det ena och det andra så ser jag inte honom som någon bra kapten. Dom jag kan tänka på i första hand är Martin Plüss eller Jonas Nordquist. Möjligtvis Karl Fabricius han har lätt för att prata och går väl hem hos dom flesta.

Men för detta så ska man ju inte automatiskt pensionera Johnson, såvida han inte själv vill det. Sen är det väl bara bra att vi har en som gör mål i PP?

Och titta på hans mål mot Färjestad nu i kvarten till exempel. Det är rena raketer från slottet och alla sitter i princip i nättaket. Ingen annan sätter pucken i nättaket förutom Mike i fjärdelinan då när hans rökare når den nivån. Jonas är nog den ende som kan lägga pucken över isnivå. Iaf har ingen annan motbevisat det.

Vad gäller arbetsinsatser osv. Jag vet inte om du läst intervjun med både Tomi Kallio eller Roger Melin som vi har på wws. Men iaf där betonade Jens Gustavsson när han bröt in i Roger intervjun om hur bra kapten Johnson är. Han tar hand om dom yngre och trots att matchen i Luleå där han själv gjorde en halvinsats och fick sitta och Lars Eller tog hans plats så pushade han ändå på Eller och dom yngre. Han är som en pappa för dom yngre och en riktigt bra kapten. Han jobbar jäkligt mycket där inte vi vanliga har insyn.

Johnson är en av dom som har ett hjärta för föreningen och borde därför vara kvar pga det då han fortfarande är bra. Däremot spelare som Kariya och andra legosoldater borde bytas ut.
Kommentera