Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #1773412

Sv: Säsongen 16-17
Mike.F:

jag har tittat på situationerna igen och vidhåller allt det jag skrev.

Jimmies förseelse tycker jag är värd 2 minuter.

Lasus tvåa är tämligen solklar då han inte gör någon ansats att undvika en kollision med Ortio, som inte söker situationen genom att ställa sig ivägen som en del målvakter gör ibland. Målvakten är ej tacklingsbar. Vad planstormaren säger till domarn vet jag inte. Lasu hoppar även på Lindholm efter avblåsning och Lindholm skadas och kan ej spela klart matchen. Det tycker jag däremot ser ut som en olyckshändelse även om Lasu går onödigt hårt åt Pär där efter avblåsning.

Linus Lindströms friläge är inte med i klippet, men där kände jag live att det var en solklar utvisning.

Vad Adam Ps inbrytning så syns det tydligt att klubban/handsken tar på benskydd/skridsko. Du ser själv att er backs klubba studsar tillbaka vid impact. Spela upp klippet bild för bild så ser du att klubban plötsligt studsar tillbaka efter att hans hand/klubba stöter mot Adam så då får ett felskär och tappar balansen. Det är såklart en tripping på er spelare.

Ibland tycker man olika. Nog får du tycka att 8 min på er och 49 på oss speglar händelserna ute på isen. Min åsikt är att det är en korrupt bedömning, och mycket riktigt så vet Roger vilka trådar han ska dra i för att få igång Bert.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16-17
Yoda Marklund: Vad du tycker att den ena eller andra förseelsen är värd är ju som tur är oväsentligt. Funderat lite om tyckandet om hur domaren dömt i matcher , Ta vilken match som helst där 2 lag möts. Om man skulle mäta rent statistiskt hur respektive lags supportrar håller med domaren i dennes bedömningar eller inte.

Då är jag helt övertygad om att majoriteten av de supportrar till det lag som gynnas av de olika bedömningar som domarna gör tycker att domaren gjort rätt bedömning. Ju mer enögd man är ju mer håller man med det som gynnar ens lag. Tack å lov finns det en hel del som kan vara objektiva och lagom enögda.

Det måste ju såklart finnas en rivalitet och känslor Lite hån skadeglädje osv. Annars blir det dött på arenorna, och ställen där det snackas hockey. Men med glimten i ögat och för att det är kul. Ge och ta utan kränkningar som inte har med hockey att göra eller drabbar oskyldiga.

Jag var för enögd för 20-30 år sedan. Jag mådde ofta dåligt länge efter förluster missade slutspel osv. Men det blev för jobbigt att gå och älta i flera dagar om en sådan egentligen obetydlig sak som hur domaren dömt i en hockeymatch. Eller en förlust. Nu mer är jag rätt objektiv när jag kollar matcher och har noterat att domarna gör i det flesta fall ett ganska bra jobb

Visst ibland ser man att domarna viker sig för hemmapublikens missnöje. Speciellt om han gjort ett misstag i sin bedömning. Då kommer det ibland snabbt en kompensationsutvisning eller liknande. Men jag har även sett motsatsen. Domare som bestämt sig att inte falla för publiktrycket och blir borta domare istället.

Sen underlättar det ju inte att många spelare gärna filmar för att vinna fördel. Eller fulspelar konstant när de tror att domaren inte ser.

Tycker det är bra att det diskuteras hur domaren dömt i matcher Och hur spelare är i vissa situationer. påpekar fel osv. Men enögt gnäll i dagar efter matcherna spelats är meningslöst. Om man inte gör det med en medveten plan om att man ska trakassera motstånds supportrar. Men det är ju inte kul att gå runt och vara arg ständigt.

Bodde i Huskvarna Jönköping i några år via jobb. I den stan är det HV å hockey för hela slanten. Jag var ju tvungen att stå upp för frölunda såklart. Efter frölunda förluster, speciellt mot HV blev jag påmind av alla hela tiden om att VF förlorat. De visste ju allihop att jag var frölundait. Så det var ju görkul för dem att reta mig.Och
jag gjorde lika dant när resultaten gått min väg såklart
.

Fick ett antal riktigt bra kompisar där som än idag är bland mina bästa kompisar trots att jag flyttade därifrån för 10 år sedan. De flesta var inbitna Hv supportrar. Vi gick å såg HV-VF i jönköping ihop. Vi åkte å såg VF- HV i Scandinavium. Jag och 4 HV klädda killar. Gick alltid till en pub innan match å tog några pilsner och sammanstrålade där med några av mina kompisar hemifrån(frölundaiter) Sen gick vi lite glada i hatten Hälften med Vf outfit hälften med HV outfit. Många tittade på oss undrande inne på scandinavium. Resultatet i matchen sket vi i. För vi hade förbannat roligt ihop.

I jönköping lärde jag mig att ta förluster med ro och at inte ta åt mig av alla pikar jag fick Hockeyn blev roligare då. Behövde inte tycka illa om alla motståndarfans. Vi delade ju samma intresse. Och livet blir lite roligare m jag låter bli att hetsa upp mig de dagar som inte är matchdagar. Sen tömmer jag ur mig under matcherna. resten av tiden är jag nyktert intresserad och lite lagom enögd

Så vad man tycker om hur domaren dömt, samt målar upp en bild av hur resultatet i matchen skulle blivit om det dömts som den enögdaste av de enögda anser gör inte mycket nytta för sitt lag. Diskutera och tycka om sitt egets lags spel spelare tränare form träning publik ekonomi inriktning .Klubbens högsta höns osv är ju däremot

Vilken jävla utläggning detta blev. En del har ju svårigheter med att fatta sig kort. Det spinner bara vidare och vidare tills jag vad jag håller på med och får skrolla upp och kolla vad jag började skriva om och om jag skulle kommentera någon.

Skämt å sido. Sorry för utläggningen. inte så noga om någon orkar läsa. Men det blev ett hyfsat pass på tangentbordet samt ett lagom träningspass på svenska grammatik och stavning. Inte gör lätt då svenskan var så tråkig i skolan så man sket i den: Tack för mig. Over and out
Kommentera

Sv: Säsongen 16-17
Yoda Marklund: nu e du löjlig det var ju oavgjort innan JE fick ett spel (hade gripits om det varit på stan)och er målis tog 2 oturliga men ack så riktiga 2:or + Djuses fega crosschecking som oxå gav en 2:a ni fick väl en 10 där nånstans oxå men den har jag dålig koll på!! Och JA jag tycker att JE borde bli avstängd för att han är en återfallsförbrytare gånger 9 och jag förstår att han är er ikon (tycker han e slut) min åsikt, men just nu gör han mer nytta hemma hos Teskedsgumman!!! Som betjänt!! Bert e ju bara löjlig och hela Hockeysverige skrattar ju åt honom!!

Mike.F
Kommentera