lifesson

162 inlägg · 58 besökare

Fakta om lifesson

Klubb
Utloggad @ 2019-07-27 20:21
Status
8. Ytterforward
Erfarenhet
Länkar
4 oktober 2015
Registrerad
Medlem
Användartyp

Presentation

Född 1963 i Lerums kommun Strax utanför Göteborg .  Spelat hockey på amatörnivå sedan barnsben. Började att gå på Frölundamatcher tidigt 70-tal då bäste kompisen farsa körde ismaskinen i Scandinavium som stod färdigt 1971.

Han tog med oss på matcherna då han jobbade. Han var även målvakt i Bäcken HC som Höll till i division 2-3 då. Uffe Sterner spelade i Bäcken HC några år med början 1974. Vi Var då och då inne i Frölundas omklädningsrum och tiggde klubbor av spelarna.

Sedan dess har det förlorats final mot Brynäs 1980. Ramlade ur elitserien 1984. Var på i stort sett alla hemmamatcher från 1984 fram till de gick upp igen efter en magisk match i Frölundaborg mot Malmö 1989. Malmö som då hade Pecka Lindmark i mål och ett antal före detta Färjestad spelare + Några Björklöven spelare nyinköpta av Percy den store. 

Då de plockat bort nästan alla sittplatser och ersatt med ståplatser lyckades drygt 10 000 pressas in. Något liknande kommer jag nog aldrig uppleva. Stämningen och ljudvolymen var nästan overklig .Under åren i Div 1,allsvenskan så var huvudkonkurrenterna oftast Rögle Västerås Skellefteå Malmö samt Team Boro som satsade stort ett par säsonger. Vita hästen och Örebro var där och nosade lite med.

Första 3-4 åren i Eliten så var Frölunda ett lindansarlag som var nere och vände i Allsvenskan varannan säsong ungefär. Men de lyckades stabilisera sig som Elitserielag och var i final 1996 mot Luleå. En tuff finalserie där det kändes att Frölunda var numret mindre än Luleå. Så ett rättvist Guld till Luleå där. Sen rulla det på fram till början på 2000 talet då Frölunda fick fram ett antal duktiga Juniorer kombinerat med några rutinerade hemvändare . Vilket ledde till första SM Guldet på 38 år.

Vilket späs på med ytterligare ett den fantastiska NHL lockout säsongen 2005. 2006 får Färjestad revansch och vinner finalserien mot Frölunda. Sen tappar Föreningen Frölunda greppet enligt mig och tror att de  ska kunna värva sig till ytterligare Framgångar. Vilket blir skit å inget både ekonomiskt och sportsligt. Med nytt folk i föreningen så drar en långsiktig satsning igång för drygt 5 år sedan. Vilket leder till 2 CHL Guld och SM Guld 2016. Idag är det 2017 och drygt 45 år sedan jag började följa Frölunda som hängiven Supporter.