lifesson

162 inlägg · 58 besökare

Historik

·
Frölunda HC > Sv: Sven och Yoda
Yoda Marklund: Tackar! Ja jag är snäll, och det är du också. Elak är jag bara på låtsas ibland
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Säsongen 2019-20
Mike.F: Ska försöka var med lite mer härinne när det drar igång igen. Får korta ner mina kommentarer till färre ord något då jag har en tendens att skriva mig trött. Och då menar jag trött i ögonen av skärmtittandet
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Sven och Yoda
Yoda Marklund: Ja den var small = liten =). Ja denna säsong tror jag blir rolig. Ett andra raka skulle inte sitta fel. Men många lag om budet i år. Om förra säsongen var jämn så blir nästa nog ännu jämnare, då de flesta lag ser ut att höjt standaren på sin spelartrupp. Sen ska man ju få ihop det också. Och det kanske inte alla lyckas med. Spännande ska det bli iallafall.
Kommentera

Frölunda HC > Sven och Yoda
Skriver några rader ett brev om min upplevelse av Hockeysnack sedan jag upptäckte sidan 2015 som inte har med Frölunda i sig att göra. Det första jag kommenterade här på hockeysnack var att Sven kallade Frölunda för värsta köplustan. Jag skrev typ att han hade noll koll. Tog senare tillbaka det efter att läst igenom en del av vad han skrivit. Kunde notera att han hade stenkoll på det mesta inom hockey och förmedlade det på både ett roligt och intressant sätt.

Kände att hockeysnack var en sida med många kunniga och aktiva medlemmar. Men det som fick mig att fastna och själv skriva ganska så många inlägg under en tid Var Sven och Yoda. Jag har aldrig tidigare varit aktiv i något forum och skrivit såpass mycket som jag gjorde här under en tid. Alltid haft svårt att uttrycka mig i text på ett bra sätt och fick oftast skrivkramp snabbt. Men här lyckades jag bättra på mitt skrivande både när det gäller ett begripligt innehåll och det rent grammatiska. ( Det grammatiska tror jag iallafall jag bättrat på =) )

Skrev både seriösa inlägg och kommentarer samt en del rena hittepå grejer till Yoda som enbart gick ut på att skoja till det och ha roligt här. Och Yoda gjorde det enkelt då han verkade ha liknande humor och glimten i ögat. Likadant med Sven som alltid var intresserad av att ge bra och innehållsrika svar och också är fantastisk rollig när han sätter den sidan till tycker jag. Jag har följt Frölunda i detalj sen jag var liten grabb tidigt 70-tal och alltid tyckt att jag haft ganska bra koll på svensk hockey. Men Jag har lärt mig en hel del av att läsa sånt som Sven skrivit.

Min egen aktivitet här på forumet har gått i vågor sen jag blev medlem. Jobbar en hel del speciellt under sommarhalvåret med att lägga plattor osv( Markanläggning Trädgårdsanläggning) Är 56 år så man är ganska slut på kvällarna långa perioder.Och när jag väl är inne och kommenterar här så anstränger jag mig ganska mycket för att det ska vara något innehåll i det jag skriver. Så jag är inaktiv ganska långa perioder. Heder åt alla dem på hockeysnack som är aktiva regelbundet år ut och år in.

Vad jag vill säga med detta inlägg är egentligen att, hade det inte varit för Sven och Yoda ,skulle inte hockeysnack vara så intressant rolig och läsvärd för mig iallafall.

Så tack Sven Savage och Yoda Marklund för att ni förgyllt min tid här på hockeysnack. Och jag hoppas att jag orkar engagera mig mer här i Frölundas forum nästa säsong än vad det blivit senaste åren, Där jag också måste passa på Att Tacka Mike.F för att han i stort sett helt ensam håller liv i Frölundas bok.

Mvh lifesson
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ursäkta glömde svara på frågan om skolfotot. Kan det vara Roger Rönnberg?
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja det är nog sant att jag verkar lite för trevlig här. Det är Svens förtjänst att det blivit så. Går inte vara något annat än trevlig och så saklig jag kan, när jag postar något här. Då jag vet att jag alltid får utförliga och intressanta svar . Men det handlar inte om att jag skulle slicka röv på något sätt =). Har varit lite taggigare i andra sammanhang då och då här på Hockeysnack.

Ska inte gå in här och vara för trevlig under semin nu iallafall kan jag lova =).
Håller med om Roger ägde Peter med den kommentaren =)
Alltid tyckt att Peter Anderson är jävligt gnällig.Kanske hans Gnällbältesdialekt som gör att det låter än gnälligare.

Tror och hoppas att det blir en jämn och het Semi med mycket känslor pga av historiken som finns från tidigare bataljer lagen imellan. Ska bli kul. Skulle VF förlora så är det surt som fan men okej ändå. Som jag skrivit tidigare så tycker jag Luleå skramlat ihop till att förtjäna ett guld.Och det är inget rövslickeri =) FBK och DIF har jag svårt för så dem unnar jag inget.
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Semi
Tarasov: Tackar så mycket. Får nog bli att man är inne i omgångar. Typ vid slutspel och när man har lust. Känt att jag blir snurrig i huvudet av att sitta och stirra vid datorn för mycket numer.
Åldern tar ut sin rätt =)
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja det tycker jag vi gör =)
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Ja det är sant. Borde gå att ta fram ett mjukare material som ändå skyddar skapligt.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Luleå har förtjänat ett guld sen länge tycker jag. Och denna säsong har det sett riktigt bra ut. Det mest kompletta laget. Bra både framåt och bakåt. Kanske seriens bästa målvakt. Bra framför båda målen osv. Sen ska ju allt klaffa i ett slutspel och jobbet göras.

Inte kul att förlora en semi. Men blir det så så är det inget jag tycker skulle vara konstigt. Luleå blir då det lag jag hoppas på i finalen. FBK och DIF har jag aldrig varit något fan av. Tvärtom.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det var en intressant och bra beskrivning av fenomenet hemmadomare och hur olika sorters publik beter sig. Håller med fullständigt.

Jag tycker det var tydligare under 80-90 talet att domaren gärna styrde över till att döma till hemmafavör under matchens gång.Inte varje match, men ofta. Man fick känslan ibland att domarna föll för något slags tryck från publiken efter några tveksamma domslut och började jaga lägen att rätta till. Att han då ibland kanske tappade konceptet och blev lite virrig vilket bara gjorde att bortalaget blev mest drabbat av dåliga domslut.

Men så ser det inte riktigt ut idag tycker jag. Även som det säkert förekommer. Sen har ju jag inte varit på så många bortamatcher genom åren så jag tycker också det är svårt att vara objektiv. Fast det har man ju försökt jobba lite på med åren.

Nä under brinnande match är det helt okej att vara extremt subjektiv. Måste ju kunna fokusera på att vinna.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller helt med dig i din analys om hjärnskakningarnas utveckling i SHL. Tror risken att bli jagad på plan och ett eller ett par kok stryk skulle få nyttig effekt som du säger.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja humor och glimten i ögat behövs. Annars blir det jobbigt att vara hockeysupporter. Det går ju upp och ner med resultaten. När jag var yngre mådde jag dåligt efter förluster. Men det är längesedan.

Svens fakta kunskaper tvivlar jag inte det minsta på. Det kunde jag snabbt konstatera när jag först började läsa och skriva här för några år sedan. Skrattade gott många gånger när jag läste här inne. Mycket humor. Tycker Yoda Marklund på SAIKs sida är himla kul också. Han och Sven har förgyllt tillvaron här på Hockeysnack för mig iallafall. Finns såklart fler bra folk här.

Luleå är bra i år. De är inte lätta att göra mål på. Samtidigt så är dem duktiga på att göra de mål som behövs för att vinna matcher. Tycker de är värda att gå hela vägen.
Fast jag hoppas ju på vinst för oss. Jo då jag tål spydd galla ;)
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: HaHaHa. Skallkrossgrobianerna, Riktigt roligt och fyndigt. Filmar,fuskar med klockan och enorma hemmadomare. Du måste ha gått på VFs matcher i många många år för att skaffat dig den kunskapen om enorma hemmadomare.

Min erfarenhet efter att sett närmare 1000 hemmamatcher på plats sedan 70-talet. Är att ofta så gick domarna på isen med inställningen att inte falla för publiktrycket. Vilket ofta gjorde att de var motsatsen till enorma hemmadomare. Hände allt som oftast att VF fick nått tveksamt dömt emot sig i första halvan av matchen.

Men publikens uppgift som jag ser det är ju bla att skaffa den där hemmadomar fördelen. Vilket vi ofta lyckades ganska bra med ju längre matchen led.
Speciellt om domaren kände att han dömt tveksamt mot VF. Då var det mycket kompensations blåsningar andra halvan av matchen.Men det var förr. Domarna är inte lika lättpåverkade nu för tiden.

Men det är la lika dant i eran hall och hos de andra lagen med.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tackar för infon. Nä jag blir inte irriterad för huvudjägare kommentarerna. Utan sådant hade det inte varit lika kul att läsa här. Kalla oss vad du vill.

Tråkigt med skadorna VF råkat orsaka er. Sånt som händer i hockey och en del andra sporter. Går väldigt fort och svårt att undvika kan vi ju se. Spelare från alla lag har väl orsakat hjärnskakning då och då på spelare i andra lag. Skiljer nog inte så mycket mellan lagen.

Är väl inte många spelare nuförtiden som med vilje vill skada motståndarna. Det är ju inte som NHL på 70-talet. Sen har la det existerat en och annan stolle genom åren som lätt tappar huvudet.

Får la hoppas att vi slipper skador av den arten i semin nu.
Kommentera

Frölunda HC > Semi
Hoppas på Hv vinst i mötet mot FBK imorgon.
Vill inte möta Luleå i semin helst. Kan bli kostsamt då Luleå enligt en uträkning. Sportbladet har tillsammans med twittraren domarna.se och disciplinnämndens protokoll från Svenska Ishockeyförbundet räknat ut vilken SHL-klubb som straffats med flest antal matcher för huvudtackling sen 2013 fram tills November 2018.

TOPP TRE: Klubben med flest avstängningar

Mest straffade klubben/huvudtacklingar

Luleå: 67 matcher (307 525 kr i böter)

HV 71: 62 (233 500)

Färjestad 55 (333 887)

Mest straffade klubben/alla avstängningar

Luleå: 97 matcher (403 025)

HV 71: 97 matcher (385 500)

Färjestad: 80 (459 987)

Känns säkrare att möta Dif tycker jag.

Postar med länken med artikeln om detta

www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/zLK1kw/laget-som-delar-ut-flest-huvudtacklingar
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Säsongen 18-19
Yoda Marklund: Ja det gick lite smidigare än jag gissade att ta sig vidare från kvarten. Verkar lärt sig en del från förra säsongen. Formen ser bättre ut på många spelare än tidigare under säsongen. Så där ser det bra ut. Men men bollen är rund dom de säger.
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Säsongen 18-19
Yoda Marklund: Tackar så mycket kompis. Gött med revansch mot Gnäll -Peter Andersson och hans vildsvinshockey. Grattis till segern idag. Hoppas ni vänder detta mot 08-torna nu.
Kommentera

Färjestads BK > Sv: Det tionde guldet
Svanru: eltifoso: Som jag minns de senaste 40 åren så har FBK varit det mest gynnade laget. Speciellt åren med Jönssonligan. Senaste 10 har det dock ändrat sig sakta men säkert. Kanske beror det på att det inte är lika självklart numer att FBK är störst bäst och vackrast i domare och andra hockey dignitärers ögon.
Låst ämne

Frölunda HC > Sv: Niklas Andersson 24
En längre videointervju med Niklas i GP delar jag här. Tycker den visar hans ödmjukhet. Han gnällde aldrig eller var uppblåst som man hört hur en del andra spelare varit genom åren. Johan Davidsson i HV 71 är en annan spelare som alltid var ödmjuk på ett bra sätt. Jörgen Jönsson i Färjestad var inte lika ödmjuk tycker jag.
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Niklas Andersson 24
Mike.F Han har en riktig bössa den pojken.
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Niklas Andersson 24
Mike.F: Ja det var gött att se =)
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Niklas Andersson 24
Att han e Mike.F =)
Kommentera

Frölunda HC > Niklas Andersson 24
På lördag hyllar vi som jag tycker den största Frölundaiten genom alla tider. Även om han spelade i Kungälv Ytterby som liten. Kommer ihåg när han som 17 åring med gallerhjälm var något alldeles extra i Frölundas A-lag. Kunde dribbla som få. På lördag hissas hans tröja nr 24 i Scandinavium. Nr 24 som förövrigt hans son Lias burit i Frölunda i år fram till dess. Ett youtubeklipp med fina passningar och mål skickar jag med här.
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Övrigt
Yoda Marklund: Ja det är fint där ute. Jag är uppvuxen i Floda i Lerums kommun. Du vet inte långt från Nääs slott. Nääs slott kan jag rekommendera en tur till för att ta en fika på kaffestugan där. Om du inte redan varit där.

Skellefteå AIK > Sv: Övrigt
Yoda Marklund: Klingberg är hockeyutbildad i LBK Som fostrat fler NHL stjärnor. Hela 4 stycken nu spelande. Läs länk www.gp.se/sport/ishockey/lerum-klubben-som-fostrar-nhl-spelare-1.8694

Frölunda HC > Sv: Grattis Brynäs
Yoda Marklund: haha. Sant kompis. Kanske var domarna inte riktigt nöjda med mina mutor denna gång. Får fläska på mer nästa gång.
Kommentera

Frölunda HC > Grattis Brynäs
Grattis till finalplatsen Brynäs. Erat försvarsspel var bättre över 7 matcher. Likaså spelet framför båda målen. Likaså förmågan att sätta chanserna i mål. Och ni hade en bättre målvakt. Frölunda ägde mycket puck och var tunga i närkampsspelet. Men 1 mål framåt och 9 bakåt de sista 2 matcherna när det gällde som mest säger allt. Lycka till i finalen!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SEMIFINAL
mattiask: Grattis till finalplatsen Brynäs. erat försvarsspel var bättre över 7 matcher. Likaså spelet framför båda målen. Likaså förmågan att sätta chanserna i mål. Och ni hade en bättre målvakt. Frölunda ägde pucken mycket och var tunga i närkampsspelet. Men 1 mål framåt och 9 bakåt 2 sista matcherna när det gällde som mest säger allt tycker jag. Lycka till i finalen!
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Njut nu käre kamrat. Hoppas det ser annorlunda ut på fredag =)

Frölunda HC > Sv: Skandal.
Mike.F: Det hoppas jag. När den rätta viljan finns är vi något bättre tycker jag mig ha sett. Men vad som hände med försvarsspelet ikväll är en gåta med tanke på hur det senast såg ut i Gävle. Hybris kanske. Brynäs är livsfarliga när man ger dem lillfingret. Men hemma sk det inte kunna hända likt det som vi såg ikväll iallafall.
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Skandal.
Zappaholic: Säg inte det. Nåja en 7 avgörande är väl aldrig fel. 50/50 på den. Allt kan hända
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Skandal.
Zappaholic: Förlåt. Jo det fatta jag. är bara så förbannad. Blir sällan det när det gäller hockey nu för tiden. Men detta är så dåligt. Ber om ursäkt för en tyken kommentar. Och grattis till kvällens seger.
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Skandal.
Zappaholic: Menar du att det var jag som gjorde den? Nä Frölunda kan gå å bada. Jag hoppas inte ens det går till final. De ska skämmas hela sommaren för kvällens insatts om jag får bestämma
Kommentera

Frölunda HC > Sv: Skandal.
lifesson: Det enda som kan förlåta detta är att VF gör 5-5 innan 60 min. Herre Jesus. Mycket har man sett,men detta. Är det ens möjligt.
Kommentera

Frölunda HC > Skandal.
Dra åt helvette hela jävla Frölunda. Nått sämre har jag aldrig sett. Hoppas det blir tomt i scandinavium nästa match. Det här är oförlåtligt.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Exakt så. Undrar om det var en tillfällighet(slump) att de hoppa över den första. Eller om det var en omständighet( Att den första gavs fördel av någon anledning) Casey Wellman gavs iallafall ingen fördel tidigare när han åkte ut för passiv motagare av ryck och slit i sin tröja samt viftande i sitt ansikte.
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Breaking the law passar bra. Lindström kedjan är inte att leka med. Händer oftast något. Skönt att Möller missat sin chanser hittills

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Haha. Nä jag tror att de hellre möter er än Brynäs som det kunde blivit om LHC vunnit sista matchen. Så tänkte jag själv iallafall. Gött vi slapp Brynäs tänkte jag.

Ja så orutinerat som VF uppträdde i 3dje funkar inte. Jag skulle nästan påstå att det var Jimmie som vann matchen genom att vara störig överallt hela tiden. Som i pausen när han sa att det är Djungelns lag där ute. Och lite kryptiskt förklara vad han menar. Att det händer mycket där ute. Han sa det inte rent ut men man fatta ju att han menade Frölunda stod för nåt fult spel där ute.

Nä nästa match måste det uppträdas med mer kyla. Det kommer Roger se till

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Schyst. Skulle jag gått på tisdag kunde vi svingat en bägare innan match.
Ja jag håller med om att VF gick i en fälla. Men inte var de fulare på något vis tycker jag. Snarare att de hakade på de gruff vid målvaktsblockeringarna som ni gärna tog till vilket ledde till ett antal dubbelutvisningar. Och en sådan drabbade Casey Wellman som inte svalde betet i den situationen men åkte ut ändå.

Domaren förvarnade sen om att tredjegubben skulle åka ut fortsättningsvis och det åkte ju Frölunda på först. Blev där 1-1. Erat powerplay var mycket efektivt. Gick inte många sekunder vid era 2 första. Så fällan gjorde det den skulle.

Nja det är sen ett antal år tillbaka som jag lugnat ner känslorna. Flyttade till Huskvarna i mitten på nittiotalet och blev kvar där ett antal år. I den stan hade de bara hockeyn på den tiden och det passade ju mig bra.

Men på jobbet och i mitt kompis umgänge så fick jag lägga ner mycket tid och hett engagemang på att hålla Frölundas fana högt. 95 tog ju HV guld också och hade några goda år därefter med Keskinen och company. Det var nog ren överlevnads strategi som fick mig att hålla känslorna i styr.

Intresset är lika stort nu som förr men numer så klarar jag att må bra även efter förluster och missade avancemang i slutspelet tex. Så var det inte förr i tiden som när Saik slog VF med 10-1i kvalet tex som vi skrev om häromdagen.

Ha det så kul på tisdag. Men jag unnar dig inte att få uppleva en Saik vinst. Så ödmjuk är jag inte.

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Gratulerar till vinsten. Såg bra ut för oss i första. Efter det var ni klart bättre. Kommer bli en tight och grinig serie som väntat.

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Tackar. Det ska bli en rolig match att titta på. Ja visst missas det en del. Men du glömde att nämna det som ni kom undan med. Och det är mycket som händer bakom ryggen på domarna när chansen ges. Hakningar och andra fultricks. Det ser man tydligare när man tittar på plats. Men det är ju sånt som ingår sen urminnes tider. Går lite fortare i nutid. Sen att slewing och andra riktigt fula grejer kan åtgärdas i efterhand är ju bra.

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Ja det är fullt möjligt med en sådan löjlig regel. Jag ska kanske tillägga att videodomaren hade bara de sakerna att ta ställning till då domaren blåst bort målet. Skulle inte matchdomaren gjort så hade det inte varit något att granska enligt mitt tycke iallafall

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Minns också hur Ulf Janson Hostade sig igenom sitt tillfälliga kommentators uppdrag när vi tittade på bortamatcherna på en stor duk i Scandinavium. Det upplägget med stor filmduk i Scandinavium för att se bortamatcherna tror jag är rätt unikt på den tiden iallafall. Jag har iallafall bara varit med om det de 2 bortamatcherna.

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Jag minns inga sådana detaljer. Bara hur roligt vi hade innan matchstart och hur snopet det kändes när vi gick därifrån. Ett fint minne trots allt

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Rytter: Som video domaren förklarade igår så behövde inte Jimmie vara ens en millimeter inne i målområdet. Utan det som avgör är om JG hade kontakt med målområdet eller inte. Och det kan vi ju alla se att han hade. Löjlig regel kan jag tycka. men men

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
lifesson: Sen Yoda om du upplevde VF som lite rostiga så ska du veta att formen har de prickat rätt men igår så mörka dom den stora delar av matchen. Hoppas de inte glömmer att sluta mörka den som SAIK gjorde i finalen förra året ;)

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Jo du har rätt i det du tycker. Jag tycker samma som dig. Men som sagt reglerna säger något annat. Som videodomaren förklarade regeln igår blir det begripligt i hur domen blev.

Regeln säger att spelaren som touchar målvakten behöver inte vara i målområdet. Det räcker att målvakten har kontakt med sitt målområde. Alltså Han målvakten kan stå en bit utanför målområdet bara han är en bit in på målområdet samtidigt.

Rent teoretiskt räcker det ju då med att skridskorna nuddar yttre linjen med resten av kroppen utanför i stående position. Samtidigt är regeln så att hur hård eller lös touchen är spelar ingen roll. Det räcker som igår att han nuddar målvaktens tröja lite lätt.

Inte heller spelar det någon roll om målvakten filmar och slänger sig överdrivet bakåt enligt videodomaren. Den regeln passar bättre i isdans eller nåt enligt mig då ishockey är en kontaktsport.

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja så bör reglerna se ut. Funderat en del över detta det senaste. Tycker att det varit svårt att veta hur de där situationsrummet kommer döma vid videogranskningarna trots att det är ganska lätt att se hur domen borde bli.

Och fler och fler videogranskningar har det blivit. 3 stycken i matchen Frölunda Saik idag. Och alla 3 var enkla att se på reprisen hur de borde dömts. två blev rätt och en blev fel tycker de flesta. Sen när videodomaren i sändning förklarar hur regeln ser ut som gjorde att ett av målen dömdes bort kände jag att nä nu har det blivit löjligt.

Experter och lekmän tyckte det var fel att döma bort det. Roger tyckte att det var dåligt. Och såg en dålig utveckling med färre mål. Videodomarens regelbeskrivning var logisk. Men det är ju hockey och inte isdans det handlar om.

Sen att inte ens Experterna har koll på det hela tyder ju på att de gått till överdrift. Snart ska väl majoriteten av all mål videogranskas med 10 minuters uppehåll per mål. Och vilka som godkänns eller inte blir en gissningslek, och själva meningen med videogranskning får motsatt effekt än tänkt.
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Jo visst ibland avgör turen eller tillfälligheter eller nåt tveksamt domslut. Det brukar jämna ut sig i långa loppet.Jag har sett matcher där domarbeslut gått er väg.
Jag har sett matcher då ni legat under med några mål och lyckats vända sista 10 min typ med några riktiga flytmål. Sedan vunnit i sudden.
Man kan säga att det var det bättre spelet som avgjorde då. Men det funkar inte alltid så i hockey och det vet ju du.
Speciellt när det är 2 likvärdiga lag som möts. Då händer det ganska ofta att olika omständigheter tillfälligheter avgör. Det är nästan bara hockey som funkar så när det gäller lagsporter iallafall.

Jag har sett er SAIK tagit ledningen med 2-0 i bäst av 5 mot Frölunda i det allsvenska direktkvalet 86-87-88 nån gång. Då vände Frölunda till 2-2 och den femte avgörande skulle spelas hemma i Scandinavium. Matcherna som gick på eran hemmaplan då såg jag och runt 2000 till i Scandinavium på filmduk med en hostande Ulf Janson som kommentator,( Sportreporter på GTdå, och förmodligen rökte också han holk eftersom han hosta så ).
Jag och mina kompisar kände ju såklart att efter att ha vänt serien så var ju segern redan klar. Det stod en Elitserieplats på spel. Det var la när ni gick upp senast tror jag.
Glada i hågen tog vi oss till Scandinavium för att titta på matchen. SAIK vinner med 10-1. Snacka om att det svänger i hockey. Och det gör det hela till en roligare sport att titta på . Allt kan hända till skillnad från den ganska tråkiga sporten fotboll (tycker jag) som det nästan känns kört när ett lag tagit ledningen med 1-0.

Idag är jag glad för vinsten och nästa gång kanske det är du oavsett vad som avgjort det hela. Ibland är halva nöjet tjötet mellan oss supotrar. Vi har ju oftats glimten i ögat iallafall ,till skillnad mot hur det ser ut på många ställen i fotbollen.

Så ja idag var turen på vår sida och lite andra tillfälligheter som tex att Hjalmarsson klubba kunde ju varit ett par centimeter över ribban och blivit bortdömt. Han kunde ju även ha skjutit utanför vid sitt första mål. Inte helt osannolikt då han inte gjort mål på 2 månader innan och bara lyckats göra 5 mål under hela seriespelet. Så den omständigheten var ju helt oväntat för alla utan Roger Rönnberg som hävdat att det skulle lossna för honom i slutspelet. Är han synsk eller var det bara lite turligt att det släppte nu.

·