Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1810916

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Jo visst ibland avgör turen eller tillfälligheter eller nåt tveksamt domslut. Det brukar jämna ut sig i långa loppet.Jag har sett matcher där domarbeslut gått er väg.
Jag har sett matcher då ni legat under med några mål och lyckats vända sista 10 min typ med några riktiga flytmål. Sedan vunnit i sudden.
Man kan säga att det var det bättre spelet som avgjorde då. Men det funkar inte alltid så i hockey och det vet ju du.
Speciellt när det är 2 likvärdiga lag som möts. Då händer det ganska ofta att olika omständigheter tillfälligheter avgör. Det är nästan bara hockey som funkar så när det gäller lagsporter iallafall.

Jag har sett er SAIK tagit ledningen med 2-0 i bäst av 5 mot Frölunda i det allsvenska direktkvalet 86-87-88 nån gång. Då vände Frölunda till 2-2 och den femte avgörande skulle spelas hemma i Scandinavium. Matcherna som gick på eran hemmaplan då såg jag och runt 2000 till i Scandinavium på filmduk med en hostande Ulf Janson som kommentator,( Sportreporter på GTdå, och förmodligen rökte också han holk eftersom han hosta så ).
Jag och mina kompisar kände ju såklart att efter att ha vänt serien så var ju segern redan klar. Det stod en Elitserieplats på spel. Det var la när ni gick upp senast tror jag.
Glada i hågen tog vi oss till Scandinavium för att titta på matchen. SAIK vinner med 10-1. Snacka om att det svänger i hockey. Och det gör det hela till en roligare sport att titta på . Allt kan hända till skillnad från den ganska tråkiga sporten fotboll (tycker jag) som det nästan känns kört när ett lag tagit ledningen med 1-0.

Idag är jag glad för vinsten och nästa gång kanske det är du oavsett vad som avgjort det hela. Ibland är halva nöjet tjötet mellan oss supotrar. Vi har ju oftats glimten i ögat iallafall ,till skillnad mot hur det ser ut på många ställen i fotbollen.

Så ja idag var turen på vår sida och lite andra tillfälligheter som tex att Hjalmarsson klubba kunde ju varit ett par centimeter över ribban och blivit bortdömt. Han kunde ju även ha skjutit utanför vid sitt första mål. Inte helt osannolikt då han inte gjort mål på 2 månader innan och bara lyckats göra 5 mål under hela seriespelet. Så den omständigheten var ju helt oväntat för alla utan Roger Rönnberg som hävdat att det skulle lossna för honom i slutspelet. Är han synsk eller var det bara lite turligt att det släppte nu.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
lifesson:

Det var en jämn och bra match igår mellan två roliga lag. Jag är inte konspiratoriskt lagd, och ibland har man missflyt med besluten, tror att domarna gör sitt bästa och försöker vara objektiva. Det har bara vart så sinnesjukt många tveksamma och felaktiga domslut som drabbat oss när vi lirar borta mot er. Totalt osannolikt om man räknar upp dem.

Kommer ihåg matcherna du refererar till. Fina minnen! Om jag kommer ihåg rätt så gjorde Kirunasonen Thomas Hedin 4 mål borta mot er i 5e avgörande. I matchen innan tror jag det var Boisvert som satte avgörande pucken i sudden, eller var det Sjögren?