Luleå HF

87983 inlägg · 861 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

1960506 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Håller med om isac, inte riktigt som vanligt, hoppas det lättar nu efter en match.

Ja, sparkmålet var ju ett av de mest tydliga man sett och Hovetpubliken är hyggligt kunnig och skämmer inte ut sig genom att bli upprörda där - samtidigt som vi vet att hade det gällt en sparkande apa uppe i Apkraft Arena skulle t o m åskådarna - de tomma stolarna - vrålat och visslat och krävt mål;-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kvartsfinaler för lag 3-6 från serien idag, och Fulunda ville inte överraskas av Malmö i år igen och krossade skåningarna med 4-0 i första perioden. På Hovet har Apan 0-2 med fem minuter kvar och ska väl lyckas stjäla denna bortamatch. Har småtittat något och det är som väntat; Djurgårn som i höstas var bäst i landet har drabbats av svåra avbräck och når inte riktigt upp medan Apan kör sin vanliga aphockey och saboterar allt spel. Och tjafsar, och gruffar, och stökar, och slår på motståndare. Trist att se, men det tycks lyckas.

En pinsam "prestation" av Apjensen som kommer i full fart mot pucken som närmar sig Djurgårdsmålet. När Apjensen inser att han är chanslös att nå pucken "försvinner benen" på honom och den närmaste gårdaren visas ut., varpå Apan sätter 0-1 i efterföljande PP.

Det ärndrar ju läget för matchen, DIF tvungna trycka på mer och Holloway får utrymme för kontring efter kant. sätter ett snyggt skott till 0-2.

Förutom det generella fulspelet alltså en rejäl Hollywood som tar Apan till vinst idag. Kan de verkligen vara stolta av att skämma ut sig så?

Den mest skrämmande upplevelsen dock när SeMer-kameran letar upp ApPea och Fläskberget på läktaren. Riktigt vidrigt. Påminner om när man besöker KHLs officiella hemsida som är fullsmockad av annonser för avklädda kvinnor. Lika väsenskilt från hockey här, även om de inte visar kvinnor men köpta monstrum.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tittar på Apans match. Tråkig, är väl det bästa man kan säga. Jmfr med gårdagens rejäla slutspelshockey är det här som bäst en vanlig grundspelsmatch.

Sedär, bortdömt mål men knappt att ens publiken blir upprörda. Känns som mellanmjölk. DIF har mycket att bevisa. Ger schtaan en enkel resa. Det här blir fyra raka om inget dramatiskt sker med stockholmarna.

På tal om gårdagen, Isac såg i många delar väldigt försiktig ut. Antar att han är osäker på sitt läge.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kände själv inte till den regelns ordagrant innan händelsen

Men å andra sidan tycker jag den låter sund. Står vakten i målgården tycker jag inte det ska spela roll om en del av kroppen är utanför och blir störd

Men men.. situationen är över och det är ändå inte matchavgörande . Vi hade tillräckligt med chanser att avgöra själva. Och hade normal utdelning erhållits på våra chanser så hade ingen sudden behövts

Nya tag imorn
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja, du har rätt: fantastisk insats av våra stålkvinnor och vilka härliga hjältar de är.

Gårdagens allra sämsta insats av SeMer som hanterade försnacket om Luleås och Läjkers match genom att surra om andra lag och matcher som de självutnämnda experterna kände för och när ett magiskt ögonblick sker i Delfinen genom att Luleå Hockeys damhjältar kommer ut på isen och hyllas av hela Delfinen - ja då tycker SeMer att de ska täcka rutan med Läjkers laguppställning och läsa upp de namnen.

Så förbannat okänsligt, så omdömeslöst, så fiaskoartat, så jävla typiskt!

Skulle de gjort så om det varit på Hovet och Damgårdens lag kommit in som SM-hjältar?

Skulle de ha gjort så om det var ett SM lag av herrhjältar som kom in före en dammatch?

USELT! SeMer, skituselt! SeMer-klass på den fiaskoinsatsen. Skämmes ta mig fan!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, jag såg ju det som hände och blev lite ställd.

Det var ju rätt dråligt att granskning och diskussion pågick, medan publiken väsentligen lämnat arenan och spelarna höll på att klä av sig i omklädningsrummen.

Efter att ha sett granskningarna tvivlar man inte på att det blev mål som följd av pååkningen och flyttandet av Werners plock.

Men sedan kom frågan var det då tillåtet eftersom plocken hur tydligt som helst var utanför målvaktens område?

Jag kan inte säga att jag i det läget känner regelverket och praxis tillräckligt. Å ena sidan tänker jag att "är det utanför är det tillåtet" men å andra sidan tänker jag att "det kan väl inte vara tillåtet att åka på någon del av vakten ens när han är ute på isen när han dessutom inte ens ha puck.

Jag ogillar ju att spelare genom att vara på vakt hindrar dennes redan ändå extremt svåra uppgift.

Och är det som du säger "Enligt reglerna ska ju mål ej dömas om kontakt sker i anslutning till situaion som leder till mål om målvakt har ngn del av kropp i sin målgård" verkar det ju glasklart. I så fall skulle det INTE vara mål och isåfall var det verkligen zebrornas misstag som avgjorde matchen.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ivandrago: Tack, tack! Håller med dig om Einar och emellanåt har han varit ljuvlig under långa tider. Haft igen-kligen allt förutom då att ösa in mål, men gårdagens var ju väldigt snyggt - Michelle Karvinen-klass på den!

Igen-kligen har kombinationen Isac Lundeström flankad av Einar och Emil Larsson alla möjligheter för att vara en topproducerande lina och förra året var de så lyckade under någon tid. Inte lossnat helt nu under våren men de har lirat tillsammans länge och vi hoppar att det släpper rejält framöver. Att notera att Emil och Einar var de som satte våra viktiga mål igår, även om det var väsentligen ensamprestationer då, men det visar att de är på hugget:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Håller med du. Visst kunde vi fått någon utvisning och på sätt kanske lite hemmadömeri, men det SKA man normalt räkna med, det är ingen ursäkt.

Snarast var det väl att zebrorna tillät en hög nivå och blåste så lite de kunde och det gillar jag för det betyder att spelarna får ökad möjlighet att avgöra. Jag tycker dessutom att Luleå och Läjkers (normalt) är juste spelande lag och då är det jäkligt störande med petiga domare som blåser hela tiden och saboterar matchen.

Normalt, skrev jag om Läjkers spel, men man kan inte blunda för att Läjkers har Shinnimin som allmänt omvittnat tagit rollen som seriens Hollywood sedan Fläskberget slutade föroena isen.

Igår var det faktiskt Kovacs som åkte för filmning. Vilket jag tycker var ett helt korrekt domslut, även zebror köpt liknande under serien. Men Kovacs rollprestation var lite skrattretande. När det gäller Olles "jag är död" är jag beredd att köpa att han fick en hård stöt mot adamsåpplet och jag tycker inte att det skulle varit utvisning på Versteeg för den kollissionen.

Fast i vilket fall, vi har inga PP-mål, båda lagen är starka i ox, och utvisingar eller inte utvisningar avgjorde inte matchen.


Men det räcker inte med det. Jag tycker att Läjkers i många år spealt en imponerande och disciplinerad hockey, de har uppträtt sportsligt och förlitat sig på sin skicklighet och fina lagspel och därför har de mycket rättvist vunnit mycket.

Men jag börjar tro att de inte längre riktigt håller. Det var överraskande att se hur fult flera uppträdde. Kapten Redox, exempelvis, som i åratal varit ett föredöme, kämpat, åkt skridskor, stängt av motståndare, kastat sig i skottlinje, sträckt klubba i vägen o s v. Men igår noterade man mer att han levererade fula påhopp med klubba, störde och tjafsade och uppträdde som en allmän fulspelare. Rahimi giller jag definitivt, och hans tuffa och defensivt mycket starka backspel är en njutning. Men igår var det som han hann inte med och kompletterade likt Redox sitt spel med allehanda fula attacker.

Det känns alltså som att det sportsligt imponerande uppträdande Läjkers inte riktigt räcker till längre och i desperation kompletterar de sitt spel med filmningar och fulspel för att vinna. Fortfarande tycker jag att Läjkers är att småbeundra, men idag tycker jag det klart mindre än tidigare.

Kombinerat med eftersnacket som följde match 52 och denna första kvartsfinalsmatch...nej, Läjkers är nog inte så bra som de tidigare var. Blir intressant att följa hur de hanterar fortsättningen.

Den här matchen avgjordes INTE av domarna. Även om Hallam och Läjkers gärna vill peka åt det hållet, för att undvika att diskutera vad det handlade om.
'
Läjkers kunde dåligt hantera Luleås effektiva och energirika press och tappade många puckar i egen zon eller mittzon. Det avgjorde matchen.

Läjkers fick fram väldigt lite offensivt spel. De flesta av de många spetsforwards Läjkers har märktes överhuvudtaget inte. De lyckades ta fram mycket få chanser, men målade på en sådan.

Luleå ägde mer puck och hade mycket mer spel. Läjkrarna lyckades neutralisera de flesta farligheter, men Luleå lyckades ta fram ett antal som mycket väl kunde ha blivit mål. Sammantaget fick vi bara två mål och mycket snygga sådana dessutom och det räckte för att besegra Läjkrarna igår.

Luleås Bulanhockey visades igår vara överlägsen Läjkers Hallamhockey och det var härligt att uppleva.

Men vad händer i morgon, när vi möts i Växjö och där L'äjkers är landets mest framgångsrika hemmalag denna säsong?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Så 10 min av matchen igår, ni spela bra. Gillar E Emanuelsson, puckkontroll och hastighet. Det gillar Ivan Drago även om han var en slugger på sin tid 😉
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vad tycker du med mångårig granskning av målsituationer där målisen obstrueras i samband med mål, om HV-s avgörande mål
För mig som lekman, känns det som att Adam får sin arm påkt.

Enligt reglerna ska ju mål ej dömas om kontakt sker i anslutning till situaion som leder till mål om målvakt har ngn del av kropp i sin målgård
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Tack för grattis, det blir alltid målmässigt extremt jämna matcher mellan oss och Läjkrarna så också igår. Jag var rädd att de skulle stänga ned oss bekämt och då hade det känts halvkört för fortsättningen. Nu blev det tvärtom och därför hat man iaf lite hopp för fortsättningen.

Såg förlängningen av er match och då överraskande lugn Warulfv medan HV var mer på bettet. Jag tror dock att ni behöver bli förbannade innan ni tar fram den riktiga Ulfven. Ungefär som ni i höstas lät er komma under med tre mål innan ni skärpte er, körde över motståndarna och vann. Lika blir det nu. Jag är säker på att Ulfven nu skärper sig och kör igång bästa spelet och då ser jag inte hur något lag i SHL ska kunna stå emot. Om ni tar det lugnt tappar ni max en match till vad HV än gör, men skulle inte bli överraskad om ni nu tar fyra raka.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Tack, 11 är klart enklare än 12, liksom 3 av 6 blir enklare än 4 av 7.

Omvänd räkning för Läjkrarna, hoppas det stör Hallam:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sen måste man hylla Luleås ståldamer. Vilket psyke att komma igen från 0-2 i matcher (dock var det väldigt oväntat att Linköping lyckades få 2-0 i matcher) och vinna tre raka och kamma hem andra raka SM-Guldet. Hoppas detta inspirerar herrarna att ta hem skiten också :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med...visst kanske Växjö hade kunnat få med sig nån utvisning, men vi också...definitivt.
Harjus sekvens då han är på Shinimin då han har halvfriläge är absolut ingenting. Arto menade att det kanske kunde varit straff men det är absolut nej då Shinimin inte var helt ren, utan Harju var på sidan av honom....vidare så gjorde Shinimin ett riktigt svanhopp som Hollywood skulle vart avundsjuk på så i den situationen skulle båda haft en tvåa eller ingenting alls och det var det sistnämnda som som domarna dömde.
Skönt med seger och bra start och tycker den var rättvis också.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har inte sett er match eller sekvenser från den. Men grattis till segern. Det var ett fint besked för er att formen är intakt från sista omgången då ni piskade dem i genrepet

Vår match slutade lite slumpmässigt i förlust. Spelmäsigt var dock vi klart piggare än jag hade våga hoppats efter en veckas ledighet

Om detta var (som vissa sade) HV's bästa match för säsongen, och en medlemåttig sådan av oss, så finns det fortsatt goda möjligheter att trots allt slå ut detta starka HV

Bra med folk också för att vara en kvartsfinal i Karlstad. Hör inte till vanligheterna med 8000+ på läktarna match 1 i en kvart

Spännande fortsättning följer imorgon
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 11 to go 💐👊🏻👊🏻🤘🏼
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hallam tyckte efter matchen att "vi kunde väl ha fått med oss något PP också" och Versteeg fyller på med att " Jag har varit här två gånger nu och de har haft åtta powerplay samtidigt som vi haft noll, säger Versteeg och fortsätter:
– Så det kanske finns en anledning till varför de kom tvåa i SHL när man tänker på det."

Vad han antyder är svårt att veta, men eftersom det kommer efter hans gnäll på utvisningen mot Olausson "jag trodde han var död" låter det ju som att han menar att vi filmar oss till utvisningar.

Samtidigt som Brendan Hollywood Shinnimin spelar för Läjkers?

Sanningen är inte 8-0 utan 7-1 och med hänsyn till vad Läjkers åkt ut för och hur de uppträtt är det pinsamt att han gnäller.

Han får medhåll av Linus Fröberg.
– Jag tycker vi ska ha ett par. Några av våra ska inte vara utvisningar heller. De blundar lite för slag efter avblåsning. Men det är som det är, det jämnar ut sig. Vi spelar hemma nästa gång och då får vi se till att jobba hårt för att förtjäna det, säger Fröberg.

Nej, jag tycker inte att han borde åkt ut för kollisionen på Olle, men jag tycker också att det fanns ett otal andra situationer där zebrorna kunde plockat läjkrar. De bröt mot reglerna ganska genomgående och då åker man på utvisningar.

Några exempel på hur de uppträdde för att "freda" målet: se matchsekvensen i länken och efter ungefär 1.57 då Johan Harju försöker slå in en lös puch i Läjkers målgård hur i stort sett alla läjkrar är där och slår på Johanoch de bryter sekvensen just när en läjk tagit halsgrepp på Johan men jag kan berätta att denna läjl slänger ned Johan på isen varefter läjkrarna slänger sig ovanpå och slår. För att han hade mage att förska slå en lös puck i mål?

En liknande situation efter 2.10.

Nej. Jag är inte imponerad av Versteeg och Hallam i eftersnacket. Har alltid tyckt att Hallam barit imponerande i intervjuer och sannerligen en god vinnare.

Men en god förlorare, det som är så mycket svårare? Nej, det tycker jag inte. Där faller Läjkrarna.

Kanske var det så att det Hallam skulle ha sagt idag, hade han varit objektiv, skulle ha varit "Oj, jag hade inte väntat mig att Luleå skulle vara så bra. Vi hade just ingenting. Vete fan hur vi ska klara detta."

Ni förlorade inte för att motståndarna fuskade.

Ni förlorade eftersom ni mötte ett för dagen bättre lag.

Och det är hela saken.

EAT THE PAIN!

Gnällspikar!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Tack, det var en bra match idag, bra stämning, > 6000 och lysande rött på läktarna. En riktigt härlig tillställning med ett rättvist resultat. Idag var vi bättre men Växjö är absolut inte besegrade än på långa vägar men idag njuter vi. Så skönt!

Bli intressant i morgon mot DIF. Ovisst men grisigt.
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Tack, ja Sam Hallam som varit smart och utmanövrerat oss många gånger verkar lite störd nu och det är härligt att se:-)

Vi har ett hyvens folk i Luleå, det har vi Huddinge-Hallams ord på!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja ni är att gratulera och vilket underbart vackert mål dessutom! 1-1 och matchen står och råväger och då klämmer Einar till med ett sådant avgörande mål. Överljuvligt och satan-i-gatan så man hoppade här på den virtuella H-läktaren när han satte 2-1.

Intrycket efter match, när man dessutom hunnit samla sig lite, är övervägande positivt. Så hade jag inte trott att jag skulle tänka efter match, men så är det.

Kort sammanfattat har Läjkers ett mycket tätt försvar och till det jättefarlig offensiv genom Kiiskinen, Versteeg, Horak, Pesonen, Junttila, Shinnimin - men...såg någon dessa i kväll? Var det med, överhuvudtaget?

Luleå stängde nästan helt ner all offensiv från läjkrarnas sida och det var inte mycket de hade att komma med. Ett mål mäktade de med sedan de screenat bort den som skulle blockerat det, m,en det var det lilla.

När det gäller arbetat från deras försvar kämpade de och slet för att inte ge oss chanser, men känslan är att de hade svårt att hinna med snabba Luleå.

Sammantaget ägde Luleå spelet och Bulanhockeyn ägde Hallamhockeyn.

Det Läjkers försökte med var att försvara sig orent, över gränsen och hade domarna höjt nivån kunde de plockat ut läjkrar ganska ofta. Inkjlusive att läjkspelare var på många gånger efter avblåsning och försökte mucka gräl som vore de apor och sammantaget inser vi förstås att allt detta övergränsenagerande var ett försök att störa oss, att få Luleå ur rytmen.

De lyckades ju hygglihgt bra att hålla oss utanför slottet och var nöära att ta matchen till en oviss förlängning.

Innan DansbandsWolfvs släkting slog till och avgjorde hela skiten:-)

Får inte glömma att hylla Sondells vackra pass till Emil Larssons friläge och Emils suveräna skottfint som tvingade ned Fasth innan Emil passerade honom på sidan och vackert la in 1-0; ett mål som tvingade upp Läjkers och ändrade matchbilden.

Det ÄR viktigt att vinna första matchen och sätta mönstret för matchserien.

Och Luleå genomförde idag en prickfri match och det gav oss första vinsten och ett litet övertag inför fortsättningen.

Tack Luleå och Tack DansbandsWolf-Einar :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: snyggt, grattis till vinsten kanske blir lite nerv i Växjö nu!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svanru: Förstår det, själv har jag blivit tvungen laga söndersparkade dörrar efter slutspel...

Såg förstås inte er match, bara förlängningen och där var HV inte blyga alls. Jag hade trott att ni skulle vara klart bättre än HV och vinna lätt men att de lyckas ta första hemma hos er ger ju lite nerv i matchserien.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Grattis vi brände vår chans med en minut kvar och orkar inte se förlängningen måste laga hålet i väggen.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ha Ha 2-1, släkten rockar!

Man blir glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
/ minuter spelat av andra och Luleå har dominerat ännu mer än under första. Bästa chansen då Luleås nabbt vänder när Läjkers byter och vi kommer 3 mot 1 - allt blir perfekt förutom då när Olle ska lägga sista passet till den lulespelare som ska måla och Olle faktiskt missar passet.

Nå, Luleå har börjat andra utmärkt! Fortsätt nu!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
0.0 efter första perioden. Luleå HAR varit det bättre laget, vilket 9-2 i skott präglar. Det som mest färgat spelet är att Luleå pressar så fint i Läjkzonen och mittzonen och därför ofta tar över puck och spel.

Läjkrarna har kommit igenom med några kontringar och där är de giftiga - har tagit fram lika många bra chanser som Luleå. Läjkrarna har giftiga spelare som inte behöver så många chanser för att leverera: Kiiskinen-Horak-Versteegh i ettan; Pesonen-Junttila i tvåan-

Luleås mer ägande av spelet har inneburit att Läjkers fått ta i lite i närheten av gränsen ett antal gånger och publiken ropade på utvisningar. Zebrorna har dock blundat förutom en dubbelutvisning då en läjk hör upp klubban hakande Kovacs i bröstet varpå denne nyper fast klubb och faller. Läjken åkte för hakning men också Kovas för filmning. Hmm, det kan diskuteras, Det man kan säga att filmningsutvisningen inte tagits under gela serien men börjar tydligen nu?!

Vi har också sett några situationer, ex Kovacs åker förbi Rahimi efter avblåsning varpå Rahimi crossae honom, eller avbläsning och Engsund står stilla och då kommer Redox bakifrån och crossar gonom, samt Fabbe framför mål, har styrt puck varpå Redoz med båda händerna trycker till Fabbe över axlarna och fäller denne.

Helt tydligt alltså att Läjkers försöker störa oss genom att fula sig. Samtidigt att zebrorna kräver att det ska vara rätt ordentligt fult för att de ska agera.

ajag gillar ju att xebrorna tar det lignt och låter spelarna syneas. Även om det är Luleå som förlorat på det under första perioden - i en vanlig serie förstaperiod kunde vi haft två PP i första. Och Luleå nör mer än läjkers ha bytta av att det blir special teams.

Nå, vi får se. Läjkers har haft några farliga chanser men Luleå har varit det mer dominerande laget.

Nu laddar vi för andra perioden.

KOM IGEN NU, LULEÅ!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det som händer i blå har aldrig hänt;-) Mer sådant!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lagets förstauppställning kommer ut under jubel och DansbandsWolfssläktingen Petter Emanuelsson ser härligt tänd ut.

OK. Nu är vi beredda.

Luleåutbildade vakter med båda spadarna. Kan inte bli bättre.

NU KÖR VI!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ha ha det ser ut som om damerna supit bort ett öra på bucklan. Förra året gick den också sönder under festandet.
En bra tradition :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Matchen börjar med att Luleå Hockeys underbara stålkvinnor kommer ut på isen med pokalen! HÄRLIGT!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, jäklar i det!

Och nu bara minuter till puckens släpps, matchen och slutspelet startar!

Vi får Arto Blomsten och Johan Edlund som kommentatorer - skönt att slippa aprunkare Lindberg.Även om Edlund nyss förklarade att "Patrick Cehlin spelar inte i kväll i varje fall"...Nåja.

Shinnimin intervjuas - han har ju varit avstängd sedan han spelade i Delfinen senast och det har varit en hel del fokus på hans filmningar - och förklarar att han är tänd och kul om det blir livat. Lite osäker på det. Undrar om han inte är liiiite störd.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: En timme kvar. Pulsen ökar!
Uppladdat:

400x300-d4ecf2ea-f8fe-4f37-b9c6-fd8843e870e3.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det blir Molgan och hans osynlige kompis Sjökvistarn som drar på sig zebrauniformerna för vår match.

Jahaja. Visst SKA hemmalagen genomsnittligt gynnas av zebrorna men vi hoppas i alla fall på att det åtminstone blir rättvist och att inte zebrorna missgynnar oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Härligt att se Robert Hedlund från Oskarshamn intervjua Oscar Engsund från Oskarshamn inför kvällens premiärmatch i Delfinen för kvartsfinalserien.
Oskarshamn är en fin koppling sedan laget så vackert vunnit allsvenska finalen mot Riktiga AIK.

Luleås lag ikväll:

Forwards
Austin Farley - Jack Connolly - Petter Emanuelsson
Robin Kovács - Niklas Olausson - Karl Fabricius
Emil Larsson - Isac Lundeström - Einar Emanuelsson
Carl Mattsson - Jonas Berglund - Johan Harju
Johan Forsberg

Backar
Jesper Sellgren - Erik Gustafsson
Joonas Jalvanti - Daniel Sondell
Oscar Engsund - Pontus Själin
Fredrik Styrman

Målvakter
Joel Lassinantti
(Niklas Rubin)

Det är alltså - vid sidan av Patrick Cehlin vars säsong inte blev av - bara Lill-Nisse vi saknar nu och det finns chans att han kan kliva in framöver.

Lassi tar spaden och det känns tryggt. Speciellt när vi får möta ett lag som också har en vakt från Luleå - Viktor Fasth, som spelade bort oss i slutspelet för fem år sedan. Att se två Luleåvakter mot varandra - Lassi, bäst i SHL i år och Fasth, en av landets mest lyckade historiskt - blir som att se en kamp ninja vs. ninja.

Baksidan känns trygg. Om något är det paret Jalvanti-Sondell som jag inte är nöjd med; två spelare som SKA kunna bättre än de visat under serien och hoppas att de tar fram det nu till slutspelet.

Linorna är utprövade och inspelade på Bulan kvalitetsnivå. Får man önska ett ytterligare lyft där är det självklart att målfabrikationen för Emil Larsson och för Jack Connolly ska upp på den nivå de är mäktiga nu, för det kommer att behövas. Tidigare var det Niklas Olausson som konsekvent målade och sänkte Växjö - två mil från hans hemby - och han får gärna visa det igen.

Nu väntar vi på att få reda på vilka zebror som skickats till Delfinen. Special teams KAN bli avgörande när Luleå och Läjkers möts, det har hänt många gånger tidigare. Luleå vann Fair Play-ligan i SHL och är alltså landets justast spelande lag, medan Läjkers ligger nånstans mitt i. Båda lagen är ungefär halvbra bara i PP samtidigt som att Läjkers är hyggliga i box men där är Luleå bäst i landet. Tyder alltså på att domarnas insats kan bli viktig ikväll och ser gärna att de är väl medvetna om att titeln "Hollywood" numera tillfaller en fingervisande Läjk, sedan Fläskberget tack-och-lov lämnat isen.

Vi hoppas att en fullsatt Delfin hjälper domarna i deras viktiga uppgift och att de ger Hallam ytterligare bevis på hans åsikt "Hyvens folk i Luleå"...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara tre timmar återstår innan det är nedsläpp i Delfinen för första matchen mellan Luleå Hockey och Växjö Lakers.

Och det känns fortfarande som att Läjkrarna är den verkliga nitlotten för oss, ett lag som vi inte kommer att kunna rå på.

Min känsla är ju att sam Hallam sedan många år fått Läjkers att spela "Luleåhockey". ett spelsystem där vinster grundläggs genom att perfekt samspelande lag i ett ramstarkt försvar, men där Läjkers blivit bättre än vi genom att år efter år kunnat lägga fram en offensiv med starkare spetsspelare och därför varit bättre än vi varit: år efter år efter år.

Att möta Läjkers har för varje match för mig känts som att vi förlorar nog bara med något mål, men vi förlorar klart och tydligt.

Så sammanställde jag de 42 matcher vi mött Läjkers under de åtta år sedan de genom Victor Fasths genombrott som målvakt avancerade till Elitserien:

2011-2012
1p 2011-09-15 Luleå HF - Växjö Lakers HC 2-3 (2-0, 0-0, 0-2, 0-0, 0-1)
0p 2011-10-27 Växjö Lakers HC - Luleå HF 3 - 2 ( 3-1, 0-0, 0-1 )
3p 2011-12-08 Växjö Lakers HC - Luleå HF 2 - 4 ( 0-2, 2-0, 0-2 )
3p 2012-02-02 Luleå HF - Växjö Lakers HC 1 - 0 ( 0-0, 0-0, 1-0 )
3p 2012-03-06 Luleå HF - Växjö Lakers HC 4 - 1 ( 1-1, 0-0, 3-0 )

2012-2013
3p 2012-09-29 Växjö Lakers HC - Luleå HF 1 - 5 ( 1-2, 0-0, 0-3 )
3p 2012-10-11 Luleå HF - Växjö Lakers HC 4 - 1 ( 1-0, 0-1, 3-0 )
3p 2012-12-26 Växjö Lakers HC - Luleå HF 1 - 4 ( 0-1, 0-2, 1-1 )
2p 2013-01-19 Luleå HF - Växjö Lakers HC 3 - 2 ( 0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0 )
3p 2013-02-21 Växjö Lakers HC - Luleå HF 0 - 2 ( 0-0, 0-0, 0-2 )

2013-2014
3p 2013-09-19 Luleå HF - Växjö Lakers HC 4 - 1 ( 0-0, 1-0, 3-1 )
3p 2013-10-24 Växjö Lakers HC - Luleå HF 1 - 4 ( 1-0, 0-3, 0-1 )
0p 2013-12-07 Luleå HF - Växjö Lakers HC 0 - 1 ( 0-0, 0-1, 0-0 )
0p 2014-01-10 Växjö Lakers HC - Luleå HF 1 - 0 ( 0-0, 1-0, 0-0 )
0p 2014-02-08 Luleå HF - Växjö Lakers HC 2 - 3 ( 0-0, 1-2, 1-1 )

2014 slutspelskvartsfinal
0p 2014-03-16 Växjö Lakers HC - Luleå HF 4 - 0 ( 2-0, 1-0, 1-0 )
0p 2014-03-18 Luleå HF - Växjö Lakers HC 2 - 3 ( 0-1, 1-2, 1-0 )
3p 2014-03-20 Växjö Lakers HC - Luleå HF 3 - 4 ( 0-1, 0-1, 3-1, 0-1 )
3p 2014-03-22 Luleå HF - Växjö Lakers HC 5 - 4 ( 1-0, 2-3, 2-1 )
0p 2014-03-24 Växjö Lakers HC - Luleå HF 2 - 0 ( 0-0, 1-0, 1-0 )
0p 2014-03-26 Luleå HF - Växjö Lakers HC 0 - 1 ( 0-1, 0-0, 0-0 )

2014-2015
0p 2014-09-27 Växjö Lakers HC - Luleå HF 4 - 2 ( 1-0, 3-1, 0-1 )
3p 2014-11-15 Luleå HF - Växjö Lakers HC 2 - 1 ( 1-0, 0-0, 1-1 )
3p 2014-12-28 Växjö Lakers HC - Luleå HF 1 - 2 ( 0-1, 0-1, 1-0 )
3p 2015-01-17 Luleå HF - Växjö Lakers HC 3 - 1 ( 1-1, 1-0, 1-0 )
0p 2015-02-27 Växjö Lakers HC - Luleå HF 2 - 1 ( 1-1, 0-0, 1-0 )

2015-2016
3p 2015-09-17 Växjö Lakers HC - Luleå HF 2 - 3 ( 0-1, 2-2, 0-0 )
3p 2015-11-28 Luleå HF - Växjö Lakers HC 2 - 1 ( 1-0, 1-0, 0-1 )
3p 2015-12-28 Luleå HF - Växjö Lakers HC 3 - 2 ( 1-2, 2-0, 0-0 )
0p 2016-03-08 Växjö Lakers HC - Luleå HF 4 - 3 ( 2-0, 1-1, 1-2 )

2016-2017
3p 2016-10-01 Växjö Lakers HC - Luleå HF 1 - 3 ( 0-1, 0-2, 1-0 )
3p 2016-11-15 Luleå HF - Växjö Lakers HC 4 - 2 ( 0-1, 3-1, 1-0 )
2p 2017-01-28 Luleå HF - Växjö Lakers HC 4 - 3 ( 1-1, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0 )
1p 2017-02-21 Växjö Lakers HC - Luleå HF 3 - 2 ( 0-0, 0-2, 2-0, 1-0 )

2017-2018
3p 2017-10-21 Luleå HF - Växjö Lakers HC 2 - 0 ( 2-0, 0-0, 0-0 )
3p 2017-11-30 Växjö Lakers HC - Luleå HF 3 - 5 ( 0-1, 3-0, 0-4 )
1p 2018-01-18 Växjö Lakers HC - Luleå HF 2 - 1 ( 0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0 )
0p 2018-02-24 Luleå HF - Växjö Lakers HC 1 - 3 ( 1-0, 0-1, 0-2 )

2018-2019
1p 2018-10-25 Växjö Lakers HC - Luleå HF 3 - 2 ( 0-1, 1-0, 1-1, 1-0 )
0p 2018-11-15 Växjö Lakers HC - Luleå HF 2 - 1 ( 1-0, 1-0, 0-1 )
0p 2019-01-05 Luleå HF - Växjö Lakers HC 2 - 3 ( 0-1, 2-1, 0-1 )
3p 2019-03-14 Luleå HF - Växjö Lakers HC 3 - 2 ( 0-1, 2-0, 1-1 )

Och jag blev överraskad när jag kan konstatera att nästan varje säsong är det vi som tagit flest pinnar. Även på senare år när Läjkrarna varit bäst i Sverige, är det vi som varit deras svåraste motståndare: Läjkers har gått minus mot Luleå hela tiden.

Så, kanske det är Luleå som är Läjkers spöke i stället för tvärtom?

Det är ju vad satsestetiken säger.

Nja. Fakta ÄR fakta, även om det alls inte stämde med min känsla.

i år har Läjkrarna med uddamålet vunnit tre första matcherna och att vi vann den fjärde matchen i omgång 52 berodde ju på några riktigt fina anfall och mål av Luleå - så bra brukar vi inte lyckas. Och allvarligt talat skulle det varit bättre om vi torskat den matchen, eftersom Djurgårn och Röglet inte vann de tre poäng vi hoppats på.

I Elitserien SHL har Luleå alltså gått plus mot Läjkers varje år med två undantag:
• 2013-2014 då vi sedan möttes i kvarten och Luleå förlorade.
• 2018-2019, då vi möts i kartsfinal och...

Obehagligt mönster, det där.

Och lusläser man informationen finner man att vår dominans snarast varit under höstarna och när våren kommer och det börjar gälla som mest har Läjkrarna konsekvent gått bättre. Sam spelar ihop laget under säsongen och när det gäller som mest, är Läjkers som bäst. Kommer de att ta fram det också i år? Och har Luleå stabilt och jämnt under säsong spelat på topp och kan inte lyfta när det nu kanske behövs?

Ett obehagligt minne är förstås från 2014. Luleå hade tio vunna matcher i rad mot Läjkers och Rönkenhockeyn hade varit omöjlig för Läjkers att rå på. Men i slutet av säsongen visade Sam att Läjkers kunde göra det minst lika bra som vi och de vann de tre sista matcherna med tunga 0-1, 1-0 och 2-3. Och så möttes vi redan i kvartsfinal och Luleå kom med Linusarna Klasen och Omark och det blev en KAMP! Mycket mål och Läjkers triumferade inledningsvis - tog ledningen med 2-0 i matcher - men Luleå kom tillbaka och när vi kvitterade till 2-2 i matcherna trodde och hoppades man att nu har vi fått igång vårt spel och nu har vi jättefin chans att ta detta!

Varpå Läjkers stänger ned oss. Vinner de två sista matcherna med 2-0 och med 0-1.

Det är känslan efter det slutspelet, kompletterat med hur Sam Hallam lyft Läjkers till genomsnittligt bäst i Sverige ända sedan dess, som jag har inför kvällens match.

Men vi får i alla fall spela om det. Delfinens makt att pressa Sam Hallam att tappa stilen "Hyvens folk i Luleå, mobbar och håller på" gör att man undrar om det kanske ändå finns en öppning.

Visst har Läjkers Sam Hallam - men vi har Bulan! Det kommer att bli infernaliskt spännande att se vilken bild matchen får redan ikväll. Jag räknar ju med att Läjkers stänger ned oss och vinner med uddamålet och sedan är nog mönstret satt för hela denna kvartsfinal. Men jag hoppas få fel.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: En underbar dag i går för Luleå Hockey! Våra damer var hårt pressade av En DamPung som köpt ihop allt det de kunnat och gav oss en hård uppgift där de länge såg ut att segra. Men när det gällde som mest, var Luleå som bäst. Luleå Hockeys damer på världsmästarnivå - det finns inget bättre.

Pungen har satsat men nu har de en tuff framtid. Herrarna missade t o m slutspel och sparkar som tusan i ledningen. Damerna har gjort vad de kunnat i fyra år men når inte ikapp landets bästa lag - Luleå Hockey.

Och vilken härlig glädje bland våra mästarkvinnor!

Sara Grahn, som blev så respektlöst och grymt behandlad av Pölsan som varit stark inom damhockeyn, men där Bengtzén var så upptagen med att misslyckas mbland herrarna att han behandlade damerna sämre än Apan och betalade inga löner, signade inga spelare trots att Sara varnade offentligt. Sagt och gjort: hon sökte sig till Luleå Hockey och man blir så stolt över att höra henne berätta hur lycklig hon är efter att ha blivit behandlad av klubben och staden på det sätt hon är värd. Sista fem minuterna av matchen var jag tårögd av lycka, berättar Sara.

Och Savolainen som bllev så lycklig att han svimmade när vi vann den viktiga avgörande fjärde matchen och igår efter femte hade näsblodet rinnande - men strålade av ren och vacker glädje.

Emma Nordin, som varit i toppslag hela slutspelet, men som tungt markerats bort under finalseien sätter mönstret omedelbart i avgörande matchen genom att bara 23 sekunder efter nedsläpp ta sig in i DamPungens zon och smälla in ett stenhårt kanonskott till 1-0!

Karvinen - som varit spetsen i Luleå under alla år och helt själv - när det står och väger i onsdags i förlängningen, utan snack bara drar in ensam mot hela Dampungen, lurar bort några och pangar in vinstmålet! Högsta klass, som bäst när det behövs som mest, och även hon med strålande lycka.

Hirikoski. Det räcker att säga namnet. Världens bästa back och alla som sett henne spela vet varför. Vilken skicklighet! Se bara hur hon gång efter gång lägger sina pass även på lång distans med en sådan precision att det är centimterpricksäkerhet. Hur suveränt och perfekt hon hanterar motståndare när hon försvarar, och hur hon offensivt pangar in mål efter mål när det behövs.Utan diskussion SDHL:s överlägset skickligaste spelare och en kvinnlig motsvarighet till Niklas Lidström. Och ändå så långt från alla divalater "det är laget" hela tiden och så vackert när hon gav pokalen till Rebecca Stenberg igår! Jag undrar om vi någonsin kommer att få se hennes lika. Jag tror det inte.

Rebecca Stenberg. Piteåflickan som varit med på hela resan med Munksund-Skuthamn och Luleå Hockey och sedan en tid berättat att hon släpper hockeyn för gott när säsongen är över. Och som avslutar med att sätta två av målen i den avgörande finalmatchen. Som får den fina gesten av Jenni att ta pokalen och lyfta den mot den norrbottniska himlen med glädjetårarna rinnande!

Det var underbart när Luleå vann SM första gången, och efter att ha straffats bort av HV ett slutspel kom igen och gjorde det för andra gången. Och som i höstas lyckades vinna den första världsmästartiteln för damhockeyklubbar. Ja, när det gäller bragder har våra stålkvinnor staplat dem på hög!

Men i år, mot det stjärnspäckade DamPungen som inledde överlägset och hade 2-0 i matcher och var så nära, så nära - det känns verkligen som att det här var den största bragden av alla. När alla våra härliga hjältar klev fram och var bäst någonsin.

Man är tacksam och man är stolt.
+2
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Att Luleå är publiklaget #1 i SDHL är ingen nyhet.
I princip kan man läggatill en nolla på övriga lags publiksiffror hemma för att komma upp i våra.
En av anledningarna till att vi har en budget i balans och ett föredöme för andra lag att ta efter.

Nu i slutspelet finns en intressant iaktagelse och det är att i våra 3 hemmamatcher i finalen hade totalt 9140 betalande medans samtliga övriga lag i slutspelet på sina totalt 20 matcher tillsammans fick ihop 8949 pers.
Det finns lite att jobba på för övriga föreningar för avståndet till oss bara växer milt uttryckt.

Sen till sist känns Linköpingspelarnas ”buhu buhu ni i riksmedia skriver bara braigheter om Luleå och inte om oss buhu buhu”.
Men sluta whaina och se er i spegeln, skall riksmedia hylla 75% importer eller vad? Ni skryter att ni har minsan 95 registrerade spelare i LHC så varför får då inga fler svenskor chansen?
Ni värvade ju Malou från Apdamerna inför säsongen duger hon inte i SDHL eller vad?
Nej här plockas ytterligare tre utlänningar in mitt under brinnande slutspel för att rosterdopa sig, är det detta som riksmedia skall hylla?
Då känns det som att Luleås satsning på att damerna i framtiden skall kunna leva på sin idrott mera värt att lyftas fram.

Tycker då jag och flera med mig.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: SM-glud, SM-glud, SM-glud!

Vilken fantastisk kväll igår, jag tror ta mig fan att jag var tårögd där ett tag och det var underbart.
Som jag skrev tidigare skulle LHC som vanligt inte orka två dagar på raken o så rätt jag hade, var inte orolig en sekund.
För när vet man att våren kommit till Luleå? Jo när Linköping åker hem med silvermedaljerna :-)

Nej skämt å sido Linköping har gjort det fantastiskt bra men att rå på världens bästa klubblag för damer, nej då räcker inte 75% utlänningar från 9 olika nationer det borde Hasso förstått vid det här laget.
Ödets onani för LHC att slutspelet spelas bäst av 5, för som tidigare bäst av 3 hade de haft ett glud runt halsen nu.

Läser för övrigt Barbros klena försök till grattis i Apboken där missunnsamheten firar nya triumfer.
Gläds då i stället för var Expressenskribenten från Apschtaaaan skriver om Luleås glud och damlag.
Se och lär Barbro:

”Men Luleå var i kväll så bra att de hade kunnat ställa upp i VM med det här laget, och kunna slåss om medaljer. Det här är ett världslag byggt på världsspelare som kommer att gå till historien som ett av de främsta lagen någonsin i svensk ishockey.
Men vad vore ett lag utan sin publik?
Och publik. Det har Luleå. Sveriges bästa.
Ursäkta, nu var jag återhållsam.
Det finns inget damlag ens i världen som har ett sånt publikstöd som Luleå har, och när 4 804 betalande åskådare ställde sig upp för att hylla Luleå i slutet så var det svårt att hålla kroppens hårstrån liggande om vi säger så.”

Livet är underbart, fan vad jag är glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Stort lycka till i slutspelet!!!😁👍👍👍
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: He he, vi hoppas. Herrlaget var på matchen, stod upp och applåderade våra härliga stålkvinnor så vi hoppas att de blev fint inspirerande av matchen och av det firande som nu pågår i staden.

Men våra stålmän har en oerhört svår väg att gå. Läjkers - känns som att de stänger ned oss utan problem. Sedan Fulunda - alltid kämpiga. Följt av Warulfven - troligen oslagbara för vilket lag som helst.

Känns som att vår chans är <1% men vi hoppas.

Det är ju HOCKEY!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 4-1, 5-1. 5-1 😁👍🏼🎉🎊🤘🏼🏆
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Grattis till glud nr 1!

Nu är det bara le mans som fattas!!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Tack, inser ju att också du håller på tjejerna från början från Munksund-Skutskär och att Norrbotten kunnat lyckas med detta fantastiska lag - ett föredöme för svensk damhockey - gläder också dig:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Stort grattis till tjejerna! Inget snack om vilka som har det bästa laget! 👏👏
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Matchen är över och nu kommer glädjetårarna och gludhjälmarna! Vi håller tummarna för att flickorna inte svimmar av lycka igen:-)

Rebecka Stenberg, vår egen produkt, som sedan tidigare förklarat att hon slutar efter säsongen gråter i TV, så härligt att se!

Sara Grahn intervjuas - överlycklig - "jag har fått tillbaka glädjen", "underbart att man uppskattas för det man gör", "en fantastisk glädje varje gång man kommer till hallen". Och det är härligt bevis för vad Luleå Hockey gjort för damerna och ett rejält underbetyg för hur Pölsan när Bengtzen hade ansvaret inte skötte Sara och Pölsans andra duktiga damhockeyspelare.

SDHL utdelar priser till säsongens bästa
målvakt: Sara Grahn, Luleå Hockey
back; Jenni Hirikoski, Luleå Hockey
forward: Emma Nordin, Luleå Hockey
MVP: Jenni Hirikoski, Luleå Hockey

Grattis till DamPungen som gjort en stark finalserie och länge såg ut som blivande vinnare men när Luleå Hockey gick upp till högsta nivå fanns det inget snack om saken.

I vilket fall - den här finalserien har inte bara varit en succé för Luleå Hockey utan också - tack vare båda lagen - en fantastisk reklam för svensk damhockey. Hoppas verkligen att så många som möjligt inklusive Mike F. fick se detta och förstå att damhockey är på riktigt!

VI ÄR SÅ STOLTA ÖVER VÅRA STÅLKVINNOR - FYRA SÄSONGER; FYRA SERIESEGRAR, TRE SVENSKA MÄSTERSKAP!

Lagkapten Jenni Hirikoski tar emot bucklan och höjer den inte utan åker fram till tvåmålsskytten idag, som avslutar sin karriär, och det blir Rebecca Stenberg som får lyfta bucklan.

Men blir helt stum av lycka.

TACK!
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Två minuter kvar av matchen och av säsongen och Luleå leder med 5-1. Nu kan Luleå ta på sig gludhjälmar och cigarrer på bytena. Publiken i Delfinen - 4804 personer - står upp och applåderar och vi har på läktarbilder fått se massor av herrspelare från Luleå Hockey på plats applåderande!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf bedömde att DamPungen inte skulle orka och hålla ut i ända i en sista och avgörande match.

Luleå har ju gått framför i svensk damhockey och visat vägen och i år har vi lyckats ge alla våra damspelare möjlighet till att träna även på förmiddagar. Det betyder att våra spelare är starka och orkar.

Första gången vi spelade avgörande match om SM i Delfinen mot DamPungen vann vi med klara 4-1.

Andra gången vi spelade avgörande match om SM i Delfinen mot DamPungen vann vi med klara 5-1.

DansbandsWolf har varit på plats varje gång och vet vad som hänt och nu är han på plats igen och det ser ju ut att bli precis som DansbandsWolf sa. Just nu 5-1 och DamPungen får PP efter matchens första utvisning.

Men kommer inte åt oss. Det farligaste som hände under DamPungens PP var att Emma Nordin kom helt naken fri mot DamPungens vakt och försökte göra ett mål a la Limpan Omark, men tappade pucken.

Känns ganska lugnt när Luleå kan spexa så här:-)

Helt sjukt visar zebrorna ut en lulespelare till nu, utan att någon hänt. Det enda sätt man kan tolka detta på är att zebrorna vill ge lite nerv åt matchen.

Nio minuter kvar och kommentatorerna Chris och Maria Morth tycker att DamPungen ska ta vakten och köra 6 mot 4. Men det vågar inte Östling. Och lule spelar av boxen.

7 minuter kvar.

Nu är det bara avspelning inför utdelandet av den kvinnliga motsvarigheten till det som i Apschtaan heter "Le Mans".

Påminner om när Lennart Bergelin var Burken Borgs tränare och allt i allo och körde omkring Burken i Europa när de fick fel på SAABen i en liten byte i Frankrike. Varpå Bergelin klev fram till första hus, bakade på dörren, och till den som öppnade frågade "Do you have what we in Sweden kallar skiftnyckel?"
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu ska vi njuta en tredje period i mål för ett svenskt mästerskap.

Känslan just nu som när Bulan tog avslutande tekningen i Frölundaborg för 23 år sedan :-)
Kommentera

1960506 · »