Luleå HF

81730 inlägg · 860 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

1857766 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Klart att huvudtacklingar ska ha ett hårdare straff än filmningar, med det sagt tycker jag det är helt vansinnigt att SHL inte straffar filmare alls. Om det mot förmodan skulle vara en någorlunda skarpsynt domare åker de på högst 2 minuter och får i princip också alltid med sig närmaste motspelare, så vad riskerar dagens spelare egentligen med att filma? Noll och intet! Jag vill se ett par matchers avstängning plus böter och ökat straff vid upprepade odiskutabla filmningar. Det här jäkla beteendet kommer bara att stegras om det inte börjar tas krafttag emot det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: en sak är vi nog alla överens om och det är att divings är helt åt helvete ! Krama varandra och gå vidare 😉
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: om man vill tro det så varsågod, tro och spekulera får man alltid
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Med andra ord så kan man lika gärna tro att han filmade/förstärkte för att skaffa sig fördel...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: det svartnade väl för Einar, men det blev ingen hjärnskakning och jag tyckte att det var onödigt att ge Rahimi 3 matchers avstängning,

Einar så kry ut i båset direkt efter smällen, tror han ville fortsätta spela direkt men dom skickade ut han i omklädningsrummet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Hur ställer du dig till situationen med Rahimi. Låg inte luleåspelaren kvar och filmade för att få fördelar? Ni vände ju matchen genom det fusket. För han spelade ju matchen efter...
Eller var han verkligen så skadad? Ingen vet.. nu är vi i en gråzon. Men jag har inte sett några kommentarer om möjlig filmning...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Så är det, vårdlöst våld mot huvudet är självklart värre än filmningar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Det jag egentligen menar är att en filmning, som jag fördömer, är en förhållandevis liten förseelse jämfört men våld mot huvudet. Visst, du kan förlora matchen och det är för jävligt men en brutal tackling kan döda din karriär. Tycker det är ett större bekymmer.

Sätt förseelserna i proportion till varann. Jag köper absolut en avstängning för en tydlig diving, men en avstängning för en huvudtackling ska vara grymt mycket längre i jämförelse.

Tror till och med Daddeh håller med mig om det.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Det är lugnt. Jag håller med om att det är ok att ha andra åsikter. Jag gillar inte fusk och filmningar men anser att vi har större problem att komma till rätta med än några divings då och då. Vilket inte är samma sak som att jag tycker det är ok.

Ha det gott.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmmm, hoppsan då vilken intressant debatt som helt plötsligt blossades upp om filmningar :-)
Min personliga åsikt om detta är att jag håller med Daddeh om är att det är ett växande problem....men vad beror det på? En stor orsak är givetvis att domarnivån är ofantligt dålig i Elitserien som tillåter detta....det sägs att krafttag ska tas, men det vette fan om nått har gjorts alls förutom prat.
Men sen är det som Zappa säger också att vi har värre problem att tänka på Elitserien än filmningar, men det är dock det problem som jag själv tycker har vuxit mest de sista 5-6 säsongerna.
Sen finns det tyvärr filmare i varje lag, vet inte direkt om det är nått lag som har mer filmare än andra, har inte kollat upp det så hårt men det som var anmärkningsvärt i Brynäs fall var att Sjödin försvarade Clarkes agerande då vilken blind som helst kan se att det är en megafilmning deluxe och det va det som jag blev upprörd över....hade Bulan gjort likadant hade jag helt klart fördömt det och hoppats på att det kommit nån form av ursäkt.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Men alltså...min åsikt är att det filmas/förstärks mer och mer i SHL. Betydligt mer nu när Jimmie Jump tyvärr är tillbaka i SHL. Håller du inte med så får du motbevisa mig eller acceptera att vi har två helt olika åsikter. Det är faktiskt inte svårare än så. Varken du eller jag har någon rätt att börja kräva saker av den andra på ett hockeyforum. Jag tycker att filmningar är ett stort problem men jag accepterar att du inte gör det. Har mycket att göra närmaste dagarna så du får väl fortsätta diskutera detta om du vill men kan ta ett tag innan jag svarar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Nej jag tycker inte du är en idiot. Det har jag heller aldrig skrivit.

Och ja, säger du, helt taget ur det blå, att filmningar blivit ett stort problem på grund av att det ökat så i omfång så är det väl upp till dig att bevisa att det stämmer om någon ifrågasätter dig? Det kan väl inte vara rimligt att du talar om hur det ligger till och sen ska alla andra motbevisa dig som tycker du har fel.

Har ingen liberal syn på filmningar. Var har du fått det ifrån? Jag tycker också att det ska bestraffas men jag tycker inte att filmningar är ett stort problem. Du får försöka förstå skillnaden.

Och pk-offerkofta, åsiktspolis och andra tillmälen känns lite väl larvigt. Är det på den nivån du diskuterar så kan vi lägga ner här och nu.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Jösses...härskarteknik? Spare me din sårade pk-offerkofta. Du som kommer hit och kräver mig på svar, fakta och statistik för att jag haft fräckheten att tycka något som du inte håller med om. Det är alltså orimligt att du ska motbevisa mina påståenden som du påstår är fel men rimligt att kräva att jag ska bevisa mina? Jag måste ha missat de forumreglerna för jag trodde man fick skriva precis vad man tycker så länge det inte bryter mot några regler. Jag visste inte heller att jag hade att göra med en åsiktspolis men jag ska försöka tassa på tå så mycket jag bara kan när jag skriver följande nu... men jag tar det säkra före det osäkra och ber så heeeeemskt mycket om ursäkt redan på förhand om du skulle råka bli kränkt igen.

Du skriver ju för guds skull själv att du inte anser att filmningar (vilket är fusk!!) är något större problem både i ditt senaste och föregående inlägg. Jag undrar om övriga Brynäsare har lika liberal syn på filmningar som du? Det är okej att fuska lite då och då bara man inte gör det för ofta? Urk!

För att bemöta ditt övriga påstende då...Nej, jag räknar inte avslagna ben och armar som osportsligt... jag räknar det som rena överfall som bör och ska straffas hårt och i vissa riktigt fula fall även i civil domstol. Det är knappast som att det egna laget tjänar på att överfalla någon medan filmare nästan till 100 procent ger sitt eget lag fördelar och aldrig straffas.

Har du något nytt att komma med eller ska vi enas om att du tycker jag är en idiot och vice versa och fjöla av den här diskussionen nu?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Var har jag skrivit att jag inte tycker att fusk är ett speciellt stort problem? Det kan väl du ta och visa?

Du säger att filmningar har ökat och är ett stort problem inom hockeyn. Då är det väl rimligt att du backar upp det påståendet med mer än dina aningar. Känns orimligt att jag ska sitta och motbevisa dina påståenden.

Jag ska hjälpa dig lite på traven så slipper du sitta och leta i mina inlägg:

Filmningar är inget stort problem inom hockeyn. Det finns betydligt större bekymmer. Fusk har jag inte pratat om, det är ert betydligt vidare begrepp som innefattar så mycket mer än filmningar.

Filmning det mest osportsliga? Herregud, det är bra mycket mer osportsligt att med berått mod tackla någon i huvudet, eller med lika berått mod försöka slå av ben eller arm på en motståndare.

Och märk väl, inte någonstans har jag försvarat filmningar. Det är en åsikt du verkar vilja tillskriva mig. Härskarteknik är en oschysst diskussionsmetod.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Ja, jag tycker du är ett onormalt fan som anser att fusk inte är ett speciellt stort problem. Varenda hockeyintresserad person jag känner avskyr filmningar något enormt mycket och vill ha hårda straff för de som blir påkomna med att göra det mest osportsliga som finns inom sporten.
Ge hockeyn ett par ostraffade år till så ska du se att fusket är ännu mer utbrett än det är idag eftersom det redan nu är helt riskfritt att filma till sig fördelar som kan vända en match eller t.o.m. en sjunde avgörande SHL-final.

Varför ska jag ange fakta eller statistik för dig då jag aldrig påstått det är annat än mina egna åsikter? Gör jobbet själv och googla loss allt du bara kan då det verkar vara så viktigt för dig att försöka bevisa mig fel. I grund och botten så gillar jag Brynäs men jag står fast vid att jag TYCKER ni har en filmarkultur och stod för årets lågvattenmärke när Clark försvarades. Där visade ni hela Sverige vart ni står angående filmningar, dina åsikter verkar dessutom tyvärr överensstämma med denna "värdegrund".
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Eller som när Petterström körde upp klubban mellan benen på Rödin vid den första tekningen. Utan åtgärd förstås.
Det jag menar är det uppstår väldigt många situationer under en match där domaren måste göra bedömningar. Tyvärr är det så att väldigt många faktorer spelar in i deras bedömning. Resultat, tidpunkt i matchen, antalet utvisningar lagen fått mm mm.
Och nej, jag gillar inte sparkboll speciellt mycket. Amerikansk fotboll däremot.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Du menar att jag är ett onormalt fans som tycker som jag gör? Att filmningar inte är ett speciellt stort problem i hockeyn?

Som sagt, att säga att det är ett stort problem och att det är en oroväckande trend, utan att visa att det ligger till så, känns lite oseriöst. Det blir känsloargumentering och i det här fallet är det inte speciellt konstruktivt.

Du har hittills bara redovisat vad du känner, nån fakta eller statistik som backar upp det du påstår, saknar jag. Tills dess är det en ickediskussion för mig...

Jag tycker till exempel domarnivån och kårens inkonsekvens samt huvudtacklingarna är ett större bekymmer...Vi tycker tydligen olika.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Haha! Grattis till värvningen ;)
Det är väldigt uppfriskande att du kan bedöma spelare för vad de är, oavsett lagtillhörighet. Det skapar iaf lite hype till en väldigt profilfattig liga men det tar nog inte länge innan han blir avstängd då jag tycker han är en mycket klumpig och vårdslös spelare som kommer undan med förvånansvärt mycket. Om vi har nog tur så är han helt enkelt så dålig att han går tillbaka till SK Lejon så vi hockeyälskare slipper bevittna skiten.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Men märker du inte själv att det blivit mer och mer filmningar/förstärkningar? Hur många gånger har inte även du sett spelare som är totalt livlösa efter en hård/ful tackling bara för att spela i efterföljande PP? Har du aldrig sett en repris på en utvisning där du undrade om du just bevittnade en karatefull lodis på hal is eller en elitidrottsman som måste ha missat alla tusentals balansträningar genom sin karriär. Just vid höga klubbor är det ett konstant headjerkande, ofta kombinerat med efterföljande Anja Pärsson-sälen för extra effekt.

Sedan har jag inte sagt att det är någon epidemi av divings för just denna säsong. Det är däremot en oroväckande trend som bara blir värre och värre för varje säsong. Tedenby är en annan spelare som gör mig vansinnig genom att falla stup i kvarten. Det är däremot ENBART Brynäs som backar upp och försvarar sina filmare.
Du får tycka det är ett ickeproblem, det fungerar ju oftast i er favör, men det verkar som att ni själva måste bli hårt drabbade av detta fusk för att du ska förstå hur jäkla förbannade normala fans blir på filmningar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Ja där håller jag med till fullo, man får se över hela regelverket och hur man kan göra det ännu säkrare i rätt bedömningar för om t.ex puck är inne, mål skall godkännas eller inte, huvudtackling eller inte, om det är den som blir sönderkörds fel att han inte tittar upp etc, etc...domare är är precis som allt annat olika individer och håller olika nivåer på matcher..

.de gnäller ju själv i studion om konsekvens hos domarkåren, både ledare och spelare för den delen, det är iof bra att man i studion belyser problem men SHL som måste titta på det och inte bara gnugga pengar och bli rik!!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Eller nä! Antar att du är en som gillar sparkboll där just sånt är vardagsmat. Att filma/förstärka är fegt/osportsligt...så är det ju bara...förbannat irriterande helt enkelt. Har aldrig försvarat sånt å kommer aldrig att göra det heller.

Blir så in i h-vete förbannad då man gör det i ”mitt” llag...segersötman efter vissa matcher kan man inte känna av bara för att nån jävel har gjort just nå sån skit. Att då få läsa att Jimmie inte skulle spela denna säsong kändes som en seger för rättvisan...åsså får man läsa om denna comeback nu känns inte bra alls.

Å då det gäller matcher mot er så kommer man ihåg med fasa finalmatcherna där ni så småningom tog hem guldet. En händelse speciellt är när i slutet av en hemmamatch för oss puckfan hamna bakom målet erat å eran målis komme i kontakt med våran Bellemare där fransmannens skridsko tådel tog i hälen på eran målis å denne slängde sig framlänges...helt emot fysikens lagar men nog fan åkte Bellemare ut på en tvåa å ni tog hem matchen..
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: ungefär som skillnaden mellan screening och interference. Kan vara liten skillnad men ändå finns det. Vi har även regler på filmning så det står domarna fritt att visa ut. Att bara kasta skit på spelare som filmar eller förstärker känns fel.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Förstärka eller ren filmning spelar väl ingen som helst roll (vart ska man dra gränsen?)...same shit different name...hör definitivt inte till vilken sport som helst. Själv likställer jag det med doping...förbannat jävla osportsligt är det vilket fall som helst. Åsså som grädde på moset så gör ”våran” Jimmie comeback till ”mitt” lag nu. Har sagt till alla jag känner att jag ger honom en(1) match...gör han som han brukar lägger jag denna säsong till handlingarna
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Spiken på huvudet i filmdebatten!

Annars tycker väl alla lite till mans att det stora problemet för svensk hockey nu är att vänsternorrlands rödvita krigare inte huserar i elitserien längre.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: För att du ska kännas seriös i den här diskussionen om filmningar tycker jag du bör belysa denna epidemi av divings som tycks ha utbrutit denna säsong med lite fakta. Bör ju vara ganska många per match eftersom du gjort jämförelser med Serie A i Italien...

Innan dess är detta ett ickeproblem. Men återkom gärna med bevis så lovar jag att erkänna att du har rätt. Tills dess anser jag att du är ute och cyklar...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Jag vet redan flera som börjat lessna på SHL med tafatta domare, sjunkande spelarkvalitet och fjollor som slänger sig eller spelar skadade bara för att vara med i nästa byte. Brynäs har ett rykte om sig att filma mycket och när jag tänker efter så vet jag ingen annan klubb som har haft så många olika spelare som blivit anklagade för det genom åren. Tycker du själv det är smart eller verkar för hockeyns bästa att försvara Clarks filmning? Det är nämligen vad Brynäs officiellt gjort nu.
Ska vi behöva vänja oss vid det eller ta tag i problemet? Just nu anser jag att Brynäs är SHL:s största problem mot filmningar. Vid klockrena filmningar som inte går att prata bort så ska det vara 2-3 matchers avstängning och en rejält lönebaserad böter enligt mig. Att sedan vissa tacklingar inte straffas nog hårt kan jag hålla med om.

Redan sagt vad jag tycker om den där oseriösa listan som några lallande domare delade ut med minst sagt märkliga anledningar. Djurgården har inte fått en enda filmningsutvisning... en snabb sökning på Youtube räcker för att hitta en ostraffad filmning direkt (se första länk). Lee Gorens fruktansvärt dåliga filmning (andra länken) blev inte heller den straffad. Kapstad? Det finns otroligt många filmningar som aldrig blivit straffade. Inte ens du kan väl på allvar tycka att SHL tagit krafttag mot filmningarna?

https://www.youtube.c...4enLE5Gyqc
https://www.youtube.c...hYkuOQ3vXE
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic:
"Divingkulturen" kom väll in i svensk hockey med alla importer främst från öst!! Och Du har helt rätt i att svensk hockey har och kommer att få allt större problem att handskas med!!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
mk: Flest karriärsläckande tacklingar? Ingen aning...testa google.se. Det jag däremot vet är att Luleå som klubb tagit emot fler karriärsläckande tacklingar än vad de utdelat. Men det är så klart mycket värre när det inträffar mot en Djurgårdare eller när cirka 0,1-0,5 procent av alla Hedmans tacklingar träffar klantigt/olyckligt. Sett många otroligt fula tacklingar rakt mot huvudet från Brynässpelare genom åren som även de hade kunnat avsluta någons karriär så det känns inte som att du har så bra koll.

Sedan verkar du inte ha förstått mycket av min poäng. Om Sjödin eller någon av de övriga ledarna också fördömt filmningen hade både han och Brynäs fått min respekt. Nu förtjänar de all den skit de får från mig och en stor majoritet av övriga personer i media. Varför försvara något som säkert 100 % av alla hockeyfans avskyr?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
mk: Vill minnas att Sanny Lindström har haft en del synpunkter med. Han som själv avslutade ett par karriärer med sina bentacklingar.
Filmningar är aldrig OK. Men jag tycker att man måste skilja på filmningar och att förstärka en situation. Exempelvis om det är en hög klubba och man gör sin Clark. (För enligt de bilder jag har sett så tar klubbskaftet på axelskyddet men bladet är ovanför axeln) Och hur långt ska vi dra det? Hur ofta ser man inte spelare som har pucken vid sargen som helt sonika vänder ryggen till när det kommer en motståndare på väg in i en tackling.Sportsligt?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Finns ingen ”divingkultur” i svensk hockey.

Finns betydligt större problem art handskas med än divings
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rädda svensk hockey - fördela rättvist!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Den listan visar väl bara divings som upptäcktes väl?
Bra divers blir inte upptäckta och därmed inte så ofta bestraffade

Den säger lika lite som en lista över publiksnitt säger om vinsten i en förening
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Hockeyn kommer inte självdö på grund av någon filmar. Det är inte satt i system. Vad hade vi? Åtta divings på tio säsonger. Ni hade elva. Fler än oss alltså. Hur tänker du kring det?

Påstår du alltså fortfarande att den vägen Brynäs nu valt att vandra enligt dig, skulle vara skadlig för hockeyn? Inte ens EN filmning per säsong.

Jag försvarar inte filmningen i sig, men att kräva långa avstängningar när karriärdödande tacklingar ger några matcher, blir ju fullständigt absurt.

Och löjligt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag läser numer inte så mycket i andra lags böcker.
Men jag roas oerhört av din ton mellan Luleå och Saik.
Jag har läst vad den dubbla skribenten skrivit i Saik boken. Och det är en rolig läsning om man vill ha en lektion i galenskap.
Ditt ordval roar bara👍
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Att hoppa på en annan föreningen som du skriver är något en ung pojk skulle skriva inte en vuxen nyanserad person, Clark förstärker hela situation alldeles rätt men det är ju inget signifikativt för Brynäs och jag tror man måste höra alla fronter för att få ett perspektiv på hela situationen.

Så länge som domarna ofta blundar för ständiga rapp, småslag mot kropp och klubba, småslashar mot benskydd och viftande med klubbor allt högre upp på kroppen så kommer fler situationer att diskuteras i all evighet. Detta var inget matchavgörande på något sätt och det var något dumt bara, precis som när vissa griniga spelare som ser förlusten nalkas vill ge en annan spelare en känga en del gånger väldigt fula kängor.

Det kanske slutar med att alla spelare få ha en bur runt huvudet när de spelar för dessa höga klubbor upp mot ansiktet ser jag i flertalet av matcher även i HA.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojdå.

Jag är intensivt upptagen med annat och har inte skrivit något här efter krossen i första matchen mellan Luleå och Pölsan.

Och finner nu en livlig debatt, mellan Daddeh och ett flertal pölsasupportrar. Har inte tid att skriva något sätt, annat än att som moderator kommentera debatten.

Jag tycker att ni som skriver i stort sett håller er till ämnet och diskuterar fakta och argument och väsentligen avstår från att angripa den som säger något utan angriper det vederbörande säger.

Precis som det ska vara alltså, en debatt med möjlighet att klargöra olikas åsikter och dessutom påverka varandra i sakfrågan. Här i Luleåboken är det högt i tak och inga problem alls med detta förstås.

Vi kan alla föreställa oss hur det skulle ha sett ut om apmonstrumet hade varit inblandad. Han skulle ha öst inlägg som sket i sakfrågan men i stället gick ut på att håna andra och dessutom dränka sidan med helt ovidkommande trollerier som inte hade något som helst med det som diskussionen handlade om.

Så skulle det ha sett ut om diskussionen förts i Apboken.

Men så blir det vare sig här, eller i den pölserliga boken. Eftersom apmonstrumet är avstängd i båda dessa böcker, som modereras på lämpligt sätt.

Beröm till er som skriver, alltså.
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Men ok vi kan diskutera huvudtacklingar då. Vilken förening av våra två har flest spelare som stått för mest karriärsläckande tacklingar?

Dra upp en filmning som de flesta Brynäsare fördömer, när ni har karriärsläckaren nummer ett i ert lag.
Tänk nu en vända till och inse vad som är värst för
intresset för hockeyns överlevnad?
Ha en kille i laget som filmar/ förstärker någon gång per år?
Eller en som har förstört TRE karriärer på totalt hjärndöda beslut.
Plus Forsberg som släckte en annan.
Tänk efter på det.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Det är alltid sånt här som tar fokus från allt annat, speciellt när man förlorat stort dessutom..själva hockeyn blir ju till slut ointressant när alla skall skrika sig hesa över en förening, det spelare genom åren som förstört andras karriärer i rent vårdslöst spel som är på gränsen till kriminellt utan att det blir mer än ngr matcher avstängning sen är det glömt....filma är fan inte okej heller men ge fan att fladdra med dessa klubbor i ansiktet, ifjol slasha Thurresson ett ordentligt rapp på halsen i en match, han fick 2 minuter, ren skandal om du frågar mig!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Inkazar: De flesta av de där filmningsutvisningarna kommer från när domarna för några år sedan helt plötsligt började ta jättekonstiga filmningsutvisningar. Det räckte att någon fick ett snedskär eller tappade balansen i en kampsituation. Såg både Luleå lag och flera andra lag åka på knepiga utvisningar som inte alls såg ut som filmningar. Jimmie Ericsson har heller aldrig blivit fälld för filmning så vitt jag vet, vilket gör hela den där listan oseriös :)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Du får bli hur förbannad du vill. Det ändrar inte det faktum att eran ledare och representant för Brynäs går ut i media där han försvarar och försöker bagatellisera årets solklaraste filmning. Clark ljuger sig blå när tillfrågad om situationen och det retar mig oerhört mycket att han inte var nöjd efter filmningen utan försökte få ytterligare straff på Lundeström i en match där Brynäs redan dominerade totalt.
Jag vet inte vilken värdegrund som Sjödin har men när han uttalar sig som han gör med sitt jobb så kan man bara fastställa att filmningar är helt okay enligt ditt Brynäs. Jag tappade hemskt mycket respekt för Brynäs som förening efter detta och jag hoppas verkligen att Sjödin håller fast vid sin ståndpunkt att inte gnälla över "något som händer i nästan varje match" även när det drabbar hans eget lag.

Huvudtacklingar vs filmningar? Sån konstig liknelse att jag tvekar till att ens svara men visst...antingen förbjuder vi tacklingar eller så får vi inse att huvudtacklingar alltid varit och kommer förbli en olycklig del av hockeyn. Ur min egen synpunkt så är ett gäng sillmjölkar som rullar omkring på isen direkt någon tar eller inte tar i dem farligare för sporten. Hockeyn kommer självdö om den blir som fotbollen med alla sina filmningar. Sedan är det så klart mycket tragiskt för individen vars karriär just avslutats men det var inte vad du frågade mig om.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja jag vet inte jag vilka som satt divings i system. Men dehär är iallafall antalet divings olika lag fått tilldömda sig under matcher from 06/07
Uppladdat:

169x300-7494cb0e-1b7f-4e51-9867-a065f65b3689.jpeg

+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bradberry: Håller med om att Clark var pinsam! inget jag gillar oavsett vilket lag som det gäller.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Clark förstärker situationen något, det håller jag med om. En tvåa för filmning? Nja, knappast i det momentet. Det som känns lite ruttet är när han åker fram till domaren och pekar på tanden. Där och då tar hans vinnarskalle över det sunda förnuftet och han visar brister i sportsmanship....

Ditt inlägg känns ju väldigt onyanserat och känslostyrt. Du tar Clarks agerande till rent löjliga proportioner och det går att ana att mantrat ”1-12” och en skopa bitterhet ligger bakom... Sansa dig istället! En osportslig grej av en motståndare som inte påverkade matchutgången det minsta. Hade det stått 2-2 och Brynäs avgjort på detta PP så hade jag kunnat förstå frustrationen. Att Sjödin twittrade som han gjorde kan ju tolkas på många sätt. Han menar nog att sådana situationer uppstår väldigt ofta i matcherna och att inget var unikt i detta fallet samt det faktum att man ryggar tillbaka huvudet i en slags reflex att skydda sig själv.

Clarks skådespel när han pekar på tanden är pinsamt, det är vi väl överens om. En avstängning för det? Känns tveksamt men okej då, agera för att statuera exempel. Men max en match...
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, det är verkligen fruktansvärt. Kan nästan jämställas med Hedmans karriärdödande tacklingar. Att förstärka en situation för att dra fördel av ett powerplay. Fullkomlig skandal. Det här måste nog vridas några gånger till i pressen innan det kan släppas. Jag röstar för två minuters utvisning för filmning, 3 matchers avstängning och 4 år i finkan. Det här är ju ett otroligt stort problem i SHL och inte minst i Brynäs, som verkar ha präntat in det som en del i verksamheten och i uppfostran av morgondagens brynäsare. Sist det talades om Brynäs och filmningar var väl i slutspelet för 4-5 år sedan då Järnkrok var inblandad i en liknande situation. Filmningarna fullkomligt haglar...
+14
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Alltså. Jag blir fan förbannad när jag läser din skittext om Brynäs och vilken väg du påstår att vi går. Förstöra SHL, ta död på allas hockeyintresse etcetera etcetera blahablaha.

Vad fan menar du egentligen? Att Brynäs är ett lag som satt filmning i system för att vinna fördelar? Det är lika idiotiskt som att påstå att Luleå satt i system att huvudtacklas för att vinna fördelar.

Rätta mig gärna om jag har fel, men jag vågar påstå att ni har säkert dubbelt så många avstängningar för huvudtacklingar som vi har tvåminutare för diving.

Vad är farligast för sporten? Tackla sönder karriärer eller åka på en tvåa för filmning?

Det var ta mig fan det dummaste jag läst på länge, Daddeh. Och då läser jag även inlägg i saikboken.
+16
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Ja det hade jag också kunnat köpa...även om jag hade tyckt att tvåan på Lundeström hade varit mycket hårt dömt då han bara petade med klubban helt ofarligt mot axelskyddet medan Clark överdrev något enormt efteråt och stalkade domaren med att visa upp sina tidigare utslagna tänder. Clark förtjänar en avstängning enligt mig och även Sjödin som är så fruktansvärt enögd att han försvarar det där äckliga beteendet. Vad kommer härnäst från Brynäs? Tackling axel mot axel och låtsas få smällen i huvudet och åter igen visa upp tänder som slogs ut för flera år sedan? Det är en hårfin skillnad på hur osportsligt man kan bete sig. Sjödin idiotförklarar sedan sig själv genom att försvara sin spelares taskiga skådespelartalang. Verkligen alla såg vilken urusel filmning det där var från Clark på grund av att det var huvudmatchen på CMore.
Brynäs går verkligen just nu en väg som jag avskyr och tror kan förstöra hela SHL om de inte blir stoppade och tar död på allas hockeyintresse, plus att det inte hjälper Brynäs varumärke att spelare som Markström, Järnkrok, Rödin och nu även Clark är så brutalt osportsliga och förstärker eller rent av filmar utan någon skam i kroppen. Dra Sjödin i örat och var ett föredöme istället för att för att försvara det här jävla skitbeteendet som kan döda hockeyintresset för många som inte vill se Serie A-tendenser i SHL.

För att sammanfatta det hela....en hårt dömd tvåa på Lundeström hade varit ok då hans klubba petar på axelkåpan men Clark borde ha åkt på minst 2 minuter för filmning, plus flera matchers avstängning och böter för sitt osportsliga beteende då vi alla vill ha bort detta vidriga beteende från SHL. Brynäs går tyvärr inte i fronten för att få bort detta då tom Sjödin är en cyklop utan dess like.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja enligt regelboken ska man ju bli utvisad om man förstärker situationen så en tvåa på Clark och en highsticking på er hade jag kunnat köpa.
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja det såg verkligen inge vidare ut. Totalt soppatorsk eller många som spelade halvskadad/skadad måntro? Back to back-matcherna verkar inte vara våran grej heller. Har vi någonsin vunnit alla två? Känns som vi alltid förlorar både den ena och den andra. Sjödin och vad lillsprätten där heter borde skämmas något fruktansvärt för den där filmningen var inte lite illa utförd och bör aldrig någonsin ens försöka bortförklaras. Både Dicken och Olausson har erkänt att de nog föll lite enkelt nån gång istället för att hitta på undanflykter av alla olika slag.

Normalt sett brukar man ju svära åt dessa meningslösa landslagsuppehåll men det kom verkligen i rätt tid denna gång, plus att vi möter Sydkorea på lördagen. Den matchen borde vara lite mer underhållande tror jag :)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nåväl, man ska väl se lite positivt Luleåkamrater...vi förlorade inte mot Karlskrona iaf :-)
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vilken tur jag missade dagens match för antar att det var en riktigt dålig match av oss igen som losar med 6-1. Har som sagt inte hunnit se matchen utan kom hem precis som Cmore drog igenom sammanfattningen och spontant då man ser målen vi släpper in ser det inte bra ut vare sig från backar eller målvakt.
Mot lag som KHK och Rögle kan man göra dåliga matcher man vinna ändå, men nu när Brynäs verkar ha fått tillbaka effektiviteten så går det inte.
Dålig match av oss förmodligen igen samtidigt som säkert Brynäs gör det bra, de har verkligen vaknat nu från dvalan i början av säsongen och verkar ha blivit lika effektiva att utnyttja sina chanser som de var förra säsongen så det luktar klättring för deras del.
Nä, nu måste Bulan väcka laget, verkar som om spelarna verkar vara sugna på Julmat och snaps.
+2
Kommentera

1857766 · »