Luleå HF

79945 inlägg · 859 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

1830136 · » Till forumet


Sv:
{DansbandsWolf och Daddeh}:

Fläskberget insåg väl att han var slut redan under säsongen och att han antingen skulle få sparken av Näsan eller så skulle Näsan erbjuda honom ett kontrakt där hans nuvarande månadslön på 300 000 skulle sänkas till 30 000.

Och därför hittade han på sitt ljug "kroppen håller inte" direkt när säsongen var över för att undvika att Apan bedömde och behandlade honom som det helt slut fläskberg han är. Kanske hade han fått reda på att Rahimi återkommer i SHL 2017-2018 och insåg att även som vinge i en brunkar-fjärdelina - vilket var vad han max kunde få nu, så riskerade han att få möta Rahimi igen och tordes inte.

För visst var det ljug. Från medicinsk bedömning finns det helt enkelt ingen åkomma som stämmer med fläskbergets påhitt "förra veckan spelade jag hockey, men just nu kan jag inte och måste rehabträna ett par månader, därefter vet jag om jag kan fortsätta".

Det var bara något som fläskberget hittade på. För att kunna fortsätta vika ut sig i Ap-Pravda Norran och på andra platser några gånger till innan vi för gott slipper media-horan fläskberget vars återkommande lögner i media är lika efterlängtade som Dressmanreklam eller Trivagomartin i TV.

Nu har han visserligen inte givit besked "jag fick sparken, är för kass" eller, på apmålet "alla vill ha mig, men kroppen håller inte". Men det kommer förstås.

Och vad blir följden?

Ja, till att börja med är svensk elithockey en stor vinnare. Nu slipper vi se SHL-isar saboteras av landets genom tiderna värste filmare, fuskare och fulspelare. Vi är alla att gratulera.

Vad betyder det för Apan? Ja, naturligtvis blir de ett bättre lag, utan detta blysänke. Jag menar inte att de nödvändigtvis slutar högre än plats 6 kommande säsong; kanske blir det plats 12 i stället? Men med fläskberget i laget skulle det i så fall annars varit plats 14.

Men betydelsen för Apan på ett annat plan kan bli ännu mer betydande. Naturligtvis har det svärtat ned laget och påverkat trivsel och stil bland spelare att ha en sådan uttalad fuskare och filmare som lagkapten; ett helt vidrigt påhitt att sätta en sådan osportslig tjockis i sådan roll, något som bara Apan kunde fått för sig. Visserligen har de de ledare som utsett fläskberget till kapten kvar, men de kan förstås inte hitta någon så vidrig en gång till, om de inte letar innanför murarna på Säter eller Kumla.

Så på fläskbergets fiktiva hockey-gravsten kan de börja rista in "Hans sista "match" blev symboliskt korrekt. Det var avgörande match i slutspelet mot Frölunda, men fläskberget fick inte vara med på isen eftersom DIFiplinnämnden stängt av honom för fult spel. Och med 300 000 i månadslön valde han då att skita i att ens vara med i båset eller på läktaren och stannade i stället hemma och slöade med chips och Cola framför TVn."
Uppladdat:

261x300-skrmavbild20160419kl._35.png

+1
Kommentera

Sv:
Peja: Men Ottawa tog sjätte matchen med 2-1 så nu blir det en sjunde och avgörande i Pittsburgh i morgon torsdag. Det är inte över förrän det är över;-)
Kommentera

Sv:
hmm, angående fläskberget. Själv visste jag hur det skulle bli innan madhawk skev om saken. Jag visste nämligen direkt att det bara var skitsnack och ljug. Som vanligt från fläskberget.

Så typiskt fläskberget att via ut sig i ap-Pravda men "exklusiv intervju" där han ljuger om knösituationen för att hela Apschtaan ska ynka och ömka honom.

Men det han ljög om höll inte, ur medicinskt perspektiv. Det visste jag förstås redan när han kom ut med lögnen och för sex veckor sedan skrev jag följande här i boken:Ja, fy fan vilken vidrig typ.

Och vad gör han nu?

Kommer ut i Ap-Pravda som vanligt. Ap-Pravda bjuder på ett jätteuppslag för en "exklusiv intervju" med fläskberget.

"– Jag har dåliga knän och jag måste rehabba.

Låt oss syna fläskbergets lögn närmare i sömmarna.

"Just nu går det inte att spela hockey pga knäna men efter att ha "rehabbat" två månader kan han avgöra om han kan fortsätta eller inte".

Vilken typ av knäskada kan stämma med det?

Just nu går det inte att spela? Men för ett par veckor sedan gick det bra? Det är naturligtvis en grov lögn. Kunde han spela för några veckor sedan - inte finns det något som då "plötsligt" ändrats nu.

Korsbandsskador? Nej för helvete. Sådana skador - och i BÅDA benen - rehabbas inte på ett par månader. Då skulle han behöva operera båda benen.

Ledbandsskador? Nej för helvete igen. Sådana rehabbas inte utan får läka utan belastning, eventuellt efter inledande operation, men sådana kompletta ledbandsskador har han naturligtvis inte för med sådana kan han inte spela alls och när han slutade spela för några veckor sedan var det inte för att han inte kunde, utan för att han inte fick eftersom han stängdes av för brutalt och farligt spel som riskerade allvarligt skada motståndare.

Ledförslitning? Ja det kan jag tro på. Knälederna blir förslitna till den grad att de till slut måste ersättas med proteser för folk i äldre år och speciellt de som är kraftigt överviktiga vilket frestar på knän. Och tjockisen fläskberget sliter på sina knän. Men kan en sådan artros stoppa honom från spel nu när han ska fylla 38?

Aldrig i helvete. Det får han vänta 10-15 år till på och även om han skulle ha förstadier är det fullständigt klart att det inte skulle stoppa honom alls.

Några som helst problem med knän som man kan "rehabba två månader" finns inte. Så var det med den saken. Men fuskaren och storlögnaren fläskberget har inga problem med att huxflux bli medicinsk expert och kniper det kommer väl fru distriktsläkaren att hålla med. Men då undrar jag om det inte är dags att hon anmäls för Inspektionen för Vård och Omsorg i syfte att åstadkomma den deslegitimation som blir följden om man så flagrant och upprepade gånger bryter mot vetenskap och beprövad erfarenhet.

Jaja. Jag tror att alla - såväl apor som normala - inser att fläskberget bara för fram falsk vittnesbörd. Lika vidrig som vanligt.
+1
Kommentera

Sv:
DansbandsWolf: Vilken seger för hockeyn när fusktjockisen lägger balettskorna på hyllan. Tror fasiken i mig att jag måste slänga en skumpa på kylning som icke får öppnas förrän hockeysverige äntligen slipper bevittna denna osportsliga styggelse någonsin igen :)
+2
Kommentera

Sv:
ivandrago: Inget anmärkningsvärt att folk från hela världen vill veta mer om hockeylaget från Norrlands vackraste stad. :)
+3
Kommentera

Sv:
DansbandsWolf:
Enl Höken har denna killes pappa börjat följa er på kvitter.
+1
Kommentera

Sv:
Sven.Savage: Dagens sköna besked, Fuskarnas Fuskare Jimmy Jump lägger troligtvis av.
Mannen som gav fusket ett ansikte, seriens minst respekterade spelare av spelarna ser ut att likt en avföring försvinna bort för alltid saknad av ingen utan sex fingrar.
Man blir glad! :)

Jump betyder massor för apan och det gör saken inte mindre njutbar. Senaste säsongerna har apan presterat klart sämre när Jump saknats pga sviktande kropp och avstängningar.
Tror apan får kvala utan #21 men svensk hockey är vinnare.
Man blir fan glad på riktigt!
+3
Kommentera

Sv:
ivandrago: Tror ändå att Penguins vinner. De har spetsen och vinnarkulturen.
+1
Kommentera

Sv:
ivandrago: Om han tror så måste det bli så. Jag menar, vem kan man lita på, om inte Gludborg?

;-)
+1
Kommentera

Sv:
Sven.Savage:
Guld-Grönborg har trott på Nashville sen han var däröver, så de borde ligga bra till:)
+1
Kommentera

Sv:
Noterar att Nashville vann mot Anaheim i natt och är därmed klara för final om Stanley Cup. Laget har ju hela sex svenskar i truppen vilket är extra roligt.

I final kan de få möta Ottawa med fyra svenskar inklusive den fantastiske Erik Karalsson, men just nu lutar det väl mer mot fjolårsmåstarna Pittsburgh, med bara tre svenskar.

Mycket svenskt i vilket fall. Noterar att Apan imponerande nog har tre spelare i nämnda trupper även om det för närvarande väl bara är lille Arvidsson som har plats i laget. Vore ju intrikat om nu et tredje ex-Apa får ta med sig Stanley Cup till norra Sverige under 24 timmar. Svårt att snacka bort, t o m för en bortsnackare som jag själv;-)

Nashville.

Ett lag som jag gärna skulle se lägga beslag på Anders Nilsson inför nästa säsong. Inte bara eftersom det är ett starkt lag att vara vakt i och eftersom det säkert är en trevlig stad med skönt klimat att vara proffs i.

Dessutom kan det finnas öppningar för en förstaspade i laget kanske.

Lagets båda vakter är finländare. Dels ettan 35-årige Pekka Rinne, dels påläggskalven 22-årige Juuse Saros.

Under serien hade Rinne de flesta spadarna, levererade 91,8% dvs 0,5% mindre räddningar än Anders Nilsson, medan unge Saros fick något färre spadar än Anders och nådde samma räddnings%.

Under Stanley Cup har dock Rinne växlat upp något oerhört, tagit samtliga spadar och har >94% räddningar dvs bäst av samtliga med undantag för Pittsburghs fjolårshjälte Matt Murray, som dock bara fått enstaka matcher då laget konstigt nog hårdsatsat på Fleury i stället.

Men grejen är den att Rinne fyller 35 år i år och kommer förstås att börja tackla av snart vilket innebär att det kommer att finnas chans för någon att spela sig in för att axla Rinnes mantel.

Anders har ju nu två år i rad fått chansen till 20-30 matcher och både i Edmonton och i Buffalo startat säsongerna alldeles utmärkt. I Edmonton tappade han stilen på slutet när Oljan helt plötsligt hårdsatsade på Talbot, trots att ANders haft senaste åtta spadarna och officiellt diskuterades att ta över förstaspaden. I Buffalo har han hållt stilen säsongen igenom, även om Lehner fick i princip ta över spaden under våren eftersom Buffalo ville fastställa om han kunde hålla en hel säsong med massor av spadar. Men med den bakgrunden senaste åren kan Anders ha tillräcklig erfarenhet för att - om han får chansen i Nashville och platsen efter Rinne är öppen - lyfta ytterligare en nivå och på så sätt få grepp om en första spade.

Vi hoppas. Spännande tider framöver. Om ungefär en månad kommer Las Vegas första tjing på för draften och fram till dess och strax efter kan det bli viss rörlighet på vaktsidorna i många NHL-lag. Och Anders blir alltså s k un-restricted free agent om fem veckor.
Kommentera

Sv:
Lite mäktigt är att se glädjen på Sergels torg - där tidigare i vår människor sprang för livet, jagade av en terrorist i stulen lastbil - när en väldig folkmassa samlas för att ta emot vårt käraste landslag Tre Kronor, som välkomnas av kronprinsessan och statsministern på marken och en kader stridsplan på himlen för att markera hur mycket detta betyder för vårt land. När vi som nation återerövrar platsen, och får göra detta för att hylla våra hjältar efter en fantastisk insats i vår finaste sport hockey, då våra härliga spelare nått det översta målet och blivit världens mästare.

Härligt att se hur, inte bara vi alla som älskar hockey alltid, utan också alla andra är med när Tre Kronor tar oss hela vägen och allt är bara lycka.

Utom i Apboken där apmonstret hånar och hatar för närvarande med en kopp urin som mest betydelsefullt "hockey-ämne" att diskutera, medan vi andra ser Tre Kronor vinna VM-Glud och tar emot våra hjältar.

Folk har "olika" smak?
+3
Kommentera

Sv:
Noterar att överallt skriver alla som är intresserade av hockey om matchen och hyllar de svenska världsmästarna.

Det gäller förstås inte Hockeysnackets apbok där hatbrottslingen apmonstret under och efter match ägnar mest utrymme åt att hata och håna Burkölen för att en teaterföreställning i Umeå för länge sedan använde rekvisita i form av urin.

Ja, något ska väl den alkoholiserade trollapan i Göteborg pyssla med när han nu förlorat basen för att påstå att Apan är bästigast i världshistorien. Lite svårt att köra det tugget med stöd av en sjätteplats och respass i kvarten.
+2
Kommentera

Sv:
ivandrago: OCH SVERIGE ÄR VÄRLDSMÄSTARE I HOCKEY!

Vilken underbar insats av laget som står emot matchen igenom och faktiskt spelar hyggligt jämnt mot Kanada matchen igenom även om kanadickerna hade de flesta chanserna och de kom fr a i andra och fjärde perioderna då Sverige hade extra långt till båset och blev mer utsatta för Kanadas fördel att få byta sist.

Fantastiskt bra spelare i svenska laget men inget tvivel om att det absolut största hjälten i dag är Henrik Lundqvist - Sveriges bästa målvakt någonsin. Mannen som jag oroats för, eftersom jag menat att han sista åren inte varit lika stark men när det behövs som mest är Lunkan som bäst! Vilken stjärna, vilken överljuvligt underbar målvakt från Sverige:-)

Från Luleåhorisont noterar vi att Linus Omark blir näste Luleå Hockey-spelare att bli VM-guld-medaljör. Dessutom Luleå Hockey-utbildade Viktor Fast och f d Luleå-spelaren Dennis Everberg.

En hockeykväll man sent ska glömma. Tänk, vilken skillnad det blev när vi fick tillbaka ett riktigt Tre Kronor! Efter alla förnedrande år med den lille dåren gnomen Mårts som helt sjukt fick sabotera vår nationalklenod Tre Kronor har vi åter fått andas ren och frisk hockeyluft:-)

Vilken natt! Dags att börja hårdkolla kalendern - kan jag frigöra mig i morgon för att vara med på Sergels torg?

Vilken natt!

Vilken natt!
+1
Kommentera

Sv:
Sven.Savage:
Nu vill man ju ha vinst i full tid men jag gillar förlängningar jag:)
Kommentera

Sv:
Helt sjukt. Tre Kronor dödar av första PP men sedan levererar en j-a kanadick ett fläskberget dvs han filmar sig till en utvisning till och då kvitterar Kanada.

Resten av perioden är det mer Sverige än Kanada utan att vi får in den. Zebrorna blundar för några trippingar på kanadensare, gissningsvis efter att ha insett att de lurades gå på en filmning som ledde till Kanadas kvittering.

Med några minuter kvar får dock Sverige spela PP men lyckas inte och i slutet av detta PP hoppar den lilla grythundsapan Lindberg ut på isen helt snurrigt varpå Sverige åker på att spela box avslutande dryga minuten och j-r vad nära att Kanada får in den, men perioden rinner ut och det är 1-1 och förlängning.

Kanada kommer att inleda fjärde perioden med 37 sekunders PP, eftersom Tre Kronor har en utvisning som följd att den lilla grythunden från Apschtaan inte kan räkna till fem troligen pga alltför riklig fingertilldelning.

Trist, eftersom Tre Kronor var det bättre laget under tredje perioden, men Kanada filmade sig till ett PP som gav kvittering.

NU KÖR VI!
+2
Kommentera

Sv:
Oj, vilken oväntad avslutning av andra perioden, där Kanada tog rejält över och av spelet av döma skulle nog 1-0 för Kanada varit tämligen rättvist som följd av spelövertaget, även om de faktiskt inte nått fram till så många rejäla målchanser - men med två puckar i stolpen var de förstås nära.

Men så plötsligt är det i stället vi som får 1-0 och detta sedan Viktor Hedman kastat smörgås med en teknik han säkert lärt sig på höga kusten där han levererat platta stenar till bottenviken.

Tänk, att hockey kan vara så underbart ljuvligt, och tänk, vilken skillnad sedan vi blev av med den helt galne lille gnomen Mårts som spelade högsta höns så länge att ingen NHL-spelare längre hade lust att lira för Tre Kronor.

Ojoj, en hel period kvar. 20 minuter x 60 sekunder, 1200 sekunder att hålla ut nu och det börjar med att Kanada får köra PP mot oss för att kvittera.

KÄMPA NU, TRE KRONOR, OCH INGET ÖVERLÄGE FÖR KANADA SOM UNDER ANDRA PERIODEN ELLER SOM SISTA PERIODEN I SEMIFINALEN DÅ DE FORMLIGEN KÖRDE ÖVER RYSSLAND.

MOD NU!
+1
Kommentera

Sv:
Sven.Savage: Jäss, jäss, jäss. Förutom Lill-Nyllet så är det gnuggarna som imponerar mest i Sverige. Storbackarna i Sverige är... sådär. OEL nja. Klingberg känns livsfarlig, hua.
+1
Kommentera

Sv:
Shit, underbar prestation av Nyllet fintar bort en jätteback och lyfter fram en riktigt farlig position. Men utan mål. Och strax därefter tar Bäckis en dum slashingutvisning.

Men när den börjar misstag från Kanada och Tre Kronor får flytchans i Kanadas zon varpå Viktor Hedman lyfter en puck mot mål, som verkar studsa hur många gånger som helst med ett par svenskar som är i linjen och försöker styra, slå och peta men ser inte att någon träffar.

Och lönnlövsvakten blir så konfunderad att han släpper in pucken mellan benen:-)

Hedman gör ett "kasta smörgås"-mål och det är 1-0 för Tre Kronor!

Perioden rinner ut, men Kanada får starta sista perioden med c:a 1,5 minut PP. Ryyyyyyyyyysa!

Men - helt sagolikt underbart - TRE KRONOR LEDER VM-FINALEN mED 1-0 EFTER TVÅ PERIODER!

Inte alls rättvist, men det tar vi vilken dag i veckan som helst och två ggr på söndag:-)
+1
Kommentera

Sv:
Sven.Savage:
Jo skönt att vi kommer ur med 0-0, förhoppningsvis....
Kommentera

Sv:
ivandrago: Ja, tycker dock fortsatt Kanada tar fram chanser, men Tre Kronor lyckas ändå äga puck emellanåt och ta chanser även för oss.

Tung period, detta - hoppas hålla 0-0 de knappt tre minuter som återstår.
+1
Kommentera

Sv:
Tre Kronor har kommit igen klart bättre nu efter vårt fina PP. Fortsatt tryck åt båda håll och fortsatt farligare från Kanada dock.
Kommentera

Sv:
Sven.Savage:
Dålig start men man har kommit upp sig...
+1
Kommentera

Sv:
Nej... men ett betydligt bättre PP av Tre Kronor denna gång, mest hela tiden i Kanadas zon och Tre Kronor var minst lika farliga som Kanada i deras PP nyss.

Låt oss hoppas att detta fina PP av Sverige kan ge laget en injektion och lyfta spelet och insatsen.

Sju minuter kvar av andra perioden.
+1
Kommentera

Sv:
Lite obehagligt lyckades Viktor Hedman flera gånger i rad med puck i egen zon satt under tryck, ge pucken till kanadick i vår zon och kanada spelar fram till starka avslut flera gånger.

Obehagligt att vår bäste back inte imponerar mer.

Nu PP för Tre Kronor för tredje gången. Nu skulle det vara riktigt pyskologiskt om Tre Kronor - som ligger under i spelet - får ett lite oförtjänt mål?
Kommentera

Sv:
Och Kanada fortsätter ösa på såväl när de själva har puck som när vi har puck, där den svensk som kontroller inte har någon att spela - eftersom svenskarna rör sig för lite och kanadickerna för mycket - så erövrade puckar ges ständigt tillbaka omedelbart t o m i egen zon gång på gång.

Fortfarande 0-0 men nu hänger Kanadas ledning i luften om Tre Kronor inte lyckas skärpa sig och komma upp i nivå igen, hela laget, i stället för att som nu att varje gubbe känner sig obekväm och inte vill ha puck. Speciellt som Kanada kombinerar trycket med att de sätter tacklingar så snart de kan.

Åtta minuter spelade av andra. KOM IGEN NU, KRONOR!
Kommentera

Sv:
Tre Kronor fixade boxen, men Kanada lyckades betydligt bättre än vi och tog fram fyra rejäla skott från backar inklusive ett skott i stolpen.

Och minuterna efter PP fortsätter Kanada att skölja över oss gång på gång och Tre Kronor lyckas inte speciellt stoppa dem.

Nu behöver vi skärpa till detta. 9-1 i skott Kanada under andra perioden, drygt fem minuter spelade.

KOM IGEN NU, VAKNA, TRE KRONOR! NI SPELAR VM-FINAL!
Kommentera

Sv:
ivandrago: Finaler mot Kanada och Ryssland brukar ju innebära att de öser på och dominerar spelet och därför känns det konstigt att så inte skett under första perioden. Känns mer som möter vi Schweiz eller något liknande.

Några gånger har de varit nära till chans och då känns det farligt; henke har ju än så länge hållit tätt, men några gånger har det sett nära ut ändå och att det inte blivit mål känns inte riktigt tack vare Henke tyvärr.

Men nu kör vi den otroligt viktiga andra. KOM IGEN, TRE KRONOR!

Shit! 50 sekunder spelade och nu får Kanada PP. Nu avgörs det?
+1
Kommentera

Sv:
Powerfade: Jo, våra backar har tappat ut några puckar vid blå och dessutom inte kunnat positionera sig att stå för att klippa till direkt när de får puck i Kanadas zon - viktigt det, eftersom Kanadas spelare går ned så djupt för att döda våra linor inne i kanadensisk zon och då behöver vapnet puck bak till back vässas.
Kommentera

Sv:
0-0 efter första perioden och nu paus.

Väsentligen en jämn första period och som svensk är man något överraskad över att Kanada
a) inte har ägt loss perioden rejält, inte ens delar av perioden
b) inte satsat på tufft fysiskt spel och tacklingar
och det verkar nästa som att de har repekt för spelarna i Tre Kronor. Vilket de förstås kan behöva ha. Vi har ju ett lag med många strålande NHL-spelare, kompletterat med en grythundsapa.

Men van av så många gånger förut väntar man förstås bara på att Kanada ska komma loss, lyfta upp tempot och köra över oss. Under andra perioden får vi längre till båset för att byta och då kan Kanadas fördel - att få byta efter oss och skicka in femmor som opassar de femmor vi väljer - säkert bli än viktigare.

Dessutom har Tre Kronor haft två PP och dessa har Kanada väldigt enkelt dödat av. Och säkert kommer domarnas blågula pipor att hänga lite närmare munnarna nu och Kanada i anfall i numerärt överläge....brrrr....i synnerhet i dessa special teams har Kanada en klar fördel eftersom de konsekvent vinner nästan alla tekningar; mycket obehagligt.

Men än så länge hänger Tre Kronor med i matchen som väsentligen varit helt jämn.
Kommentera

Sv:
Sven.Savage: PP't lämnar en hel del att önska. Backarna är definitivt inte vän med pucken och missar enkla mottagningar trots att de sitter på tejpen.
Givetvis så kommer PP statistiken utjämnas och då blir det hett om öronen.
I övrigt en godkänd period av 3 spänn
+1
Kommentera

Sv:
Nej, absolut inte. Kanada ser till att Tre Kronor bara är i zon 30 sek och vä'l där stöter och checkar boxen så skickligt att ingen svensk får skottläge. Farligast i hela PP när två kanadicker vände till anfall och allvarligt talat borde ena kanadicken kunnat hänga 0-1 för Kanada där.

Sammanlagt rätt jämnt, men Tre Kronor har haft två PP mot 0 för Kanada. Det lär förstås utjämnat och Kanada i PP...
Kommentera

Sv:
Tolv minuter spelade och lagen relativt jämna, även om man har känslan att Kanada kan ännu bättre; att får de en chans är de mer explosiva och livsfarliga.

Kanada byter som tvåa och kan alltså skicka in neutrlaiserande uppsättning nät vi har vårt farligaste vapen nyllet-bäckis och grythundsapan inne.

0-0 fortfarande och inga superchanser för endera laget ännu.

Tre Kronor har spelat ett PP och imponerade inte då, checkande kanadicker ser till att vi inte får in puck och om det händer får vi inte kontroll.-

Nu får vi PP igen. Bättre nu?
+1
Kommentera

Sv:
Sven.Savage:
Tyvärr så gjorde han en sämre insats mot TE, och är väl på dekis. Däremot skall han se till att spika igen ikv;) Riktigt roligt med VM-final många härliga ungdomsminnen från 90-talet, säsongen blir på nåt sätt maximalt lång såvida man inte följer NHL. Ang Carl Söderberg så tkr jag riktigt synd om karln, gör mkt rätt på isen sett till positionsspel aktioner mm. Men det är helt uppenbart att han tappat allt vad form/självförtroende heter, gör dragning men pucken glider av från klubban osv osv. Edler kanskw kan tackla ut deras förstecenter igen så de kommer ur rytmen.
+1
Kommentera

Sv:
Ryssarna krossade Finland 4-0 men så krisade de ihop varpå finnarna tog sig upp till 4-3 och tryckte på, men ryssarna lyckades vinna ändå.

Men det var ju bara en bronsmatch.

Nu laddar vi för VM-final mellan Sverige och Kanada. Kan vi verkligen ha någon chans när nu Kanada vet att de bara behöver neutralisera en kreativ uppställning med Bäckström-Nylander (kompletterade av en grythundsapa), samtidigt som Omark inte finns med eftersom Grönberg tyvärr fortsatt köra med Carl "jag är bäst" Söderberg, som under ett helt år varit kallare än vattnet under Antarktis.
+1
Kommentera

Sv:
En Burkölen-supporter diskuterar hockey med apmonstret i apboken.

En uppgift, som naturligtvis är omöjlig.

Inte bara för det att varje gång apmonstret svarar i hockeyfrågan, ljuger han och svarar han på något annat än vad som frågats.

Dessutom lägger han varje gång till något av typen "vi tycker tydligen olika, jag är inte heller någon beundrare av att dricka urin" eller annat schwammel.

Varför läggs det till, vad är syftet?

Vi, som olyckligtvis läst apmonstrets idiotier tidigare vet att det syftar till en teaterföreställning i Umeå för någon tid sedan då det tydligen ska ha förekommit urin på scenen av någon anledning. Varför har jag ingen aning om, men det var väl motiverat av det dramatiska innehållet, vem vet?

Men detta är alltså något som apmonstret tjatar om varje gång han "svarar" något om hockey till en burkölensupporter. Anledningen är förstås att håna, hata och vara ett internettroll i största allmänhet.

Själv förstår jag inte varför inte apmonstrets inlägg omedelbart elimineras och att han dessutom stängs av för det där. Å andra sidan anser jag ju att enda korrekta lösningen på aptrollet är att stänga av honom för all framtid, som han är portad från denna Luleåbok för alltid.

Vad kunde Burkölen svara annars, när han utsätts gång på gång för denna pissattack?

Ja, varför inte något i stil med:

"Ni tycker tydligen annorlunda i Apschtaan. Varför vet väl ingen men Norrans utredning av nazismen i Norrland visade ju att den koncentreras till Apschtaan, inte bara bland infödda apor utan också för att nazzar i andra delar av Norrland flyttar till Apschtaan där de tydligen tas emot med tacksamhet av någon anledning. Så det är kanske inte så förvånande att Apan är den svenska klubb som har rekord i avstängda supportrar pga heilande i bortaarenor. Som sagt: Ni tycker tydligen annorlunda i Apschtaan."
+2
Kommentera

Sv:
ivandrago: Jo. Lunkan var tidigare ett monster, när han var som bäst var han en vakt som det var komplett omöjligt att göra enkla mål på och de mål som satt på andra vakter med påståenden som "det skottet hade ingen tagit" tog Lunkan många - ibland alla - av.

Men på senare år har han allt oftare varit "mänsklig" ofta med genomsnittliga stats som inte alls imponerar.

Tron/förhoppningen har varit att "när det gäller som mest, då är Lunkan som bäst" har ju varit det som folk - liksom i PODden du nämner - talar om.

Men. Är det fortfarande så?

Min tro är att i matchen mot Team Europa i World Cup förra året var det inte så.

I kväll, mot Kanada, kanske det kan komma att krävas att han är "omöjlig" för att vi ska ha chans. Låt oss hoppas att han och backarna nu snackat och spelat ihop sig tillräckligt, för helt klart måste en vakt ha perfekt samarbete med sina backar för att han ska kunna koncentrera sig på att ta även omöjliga mål och så duktiga backar som vi har i laget borde det där vara ordnat.

Men, samtidigt signaler efter matchen igår att Henrik Lundqvist var skadad efter match. Var det bara lite uppmjukande massage som krävdes, eller? Laget mörkar förstås, men vi vet inte.

Kanske blir svaret på frågan inte Henrik Lundqvist utan Viktor Fasth?
Kommentera

Sv:
Sven.Savage:
Lyssnade på "the PDOcast" när de diskuterade målisar. När Lunkan kom sa experten att det dom utmärkte Lunkan var förmågan att vinna matcher via räddningar i rätt lägen. Andra målvakter var "bättre" sett till teknik mm. Viss varning för min engelska, samt att jag lyssna på "halvt öra". Å andra sidan av det man sett på VM/OS så får man nog ge "experten" rätt. Kan rekommendera "the PDOcast" med dimitri filipovic
+1
Kommentera

Sv:
Nordström sätter 4-1 för Tre Kronor och nu bara minuter kvar.

Scenariot denna match har i princip varit att båda lagen stått upp och gjort sitt bästa men finnarna har haft ett ihåligare lag medan Tre Kronor - som i stort sett är apfritt - är det bättre laget och steg för steg har det givit effekten att svenskarnas spel emellanåt leder fram till sådana chanser att de skickliga svenskarna - utan apanknytning - förvaltar dessa chanser och målar - medan finnarna för varje minut fått det allt svårare när de mött ett bättre lag och den finska viljan räcker inte till.

Det ska sägas att Lunkan gjort en bra match med den blågula spaden.

Tre Kronor är i VM-final mot Kanada.

Kanada imponerade mycket i den tidigare semifinalen där de spöade Ryssland. Är förstås stora favoriter mot oss i morgon och om Tre Kronor ska ha chans måste de a) göra en ännu bättre match i morgon, samt b) ha flyt med sig att slippa att det ramlar in några enkla kanadickmål, snarare att det flyter in några enkla för oss; samt inte minst c) att Henrik Lundqvist gör en match på Lundqvist-toppnivå i morgon också. utan några billiga i femte luckan men däremot att han är fortsatt stor och räddar höga puckar med - förutom sin patenterade höga väntplock - också med head and shoulders.
+2
Kommentera

Sv:
Apmonstret hetsar upp sig, medan nivån i dunken med billigt rödtjut töms.

"Apfemman, Apfemman, Apfemman" inbillar han sig, denne hockeyns Don Quijote, fast vi inte har några apor som deltar i Tre Kronor förutom den lille grythunden som inte alls märks.

Men ifjol fanns det apfemma - när Tre Kronor saknade förbundskapten och i stället hade ett löjligt litet skämt som gnomen Mårts som poserade som boss.

Med den dåvarande apfemman "lyckades Sverige nå fantastiska imponerande resultat som t ex vid full tid

Sverige-Ryssland 1-4,
Sverige-Tjeckien 2-4,
Sverige-Lettland 1-1,
Sverige-Schweiz 2-2,
inklusive den fantastiska överlägsna segern
Sverige-Norge 3-2
innan det var dags för kvartsfinal som slutade
Sverige-Kanada 0-6

efter en fantastisk prestation av en "apfemma" och ett fläskberg som "lagkapten".

Nu spelar ett riktigt Tre Kronor. Helt apfritt förutom en liten grythund som ingen märkt av: han är bara med för att pyssla med skitjobb medan de andra spelar hockey.
+2
Kommentera

Sv:
Nylander sätter 3-1. Det ser ut att gå vägen för Tre Kronor idag. Fint spel av Bäckström, Nylander och Edler.

Och apmonstret ylar och inbillar sig att det är "apfemman" som målar (men glömde i så fall att förklara att det var också apfemman som slog en indian och helt frispelade den finne som kvitterade till 1-1 tidigare).

I fjol visade gnomen Mårts det sjukt värdelösa omdömet att ta ut ett VM-lag innehållande bl a backarna Adam Larsson och Adam Lindholm samt forwards som John Norman, Mattias Ritola, Martin Lundberg och "juvelen i kronan" lagkaptenen fläskberget - samtliga apor eller ex-apor.

Hur det gick? Mårts låtsas-kronor lyckades vinna hela 3 av 7matcher i gruppspelet och sparkades omedelnbart ut i kvarten mefter att ha krossats med 0-6.

Så går det, när man tar ut apfemmor.

Nu har vi bara en liten ex-apa och han får köra govjobbet som grythund medan de riktiga spelarna tar hand om hockeyn. Då går det lite bättre.
+1
Kommentera

Sv:
Tre Kronor gör 2-1 i PP, sorgebarnet, och säkert kommer apmonstret att anse det vara tack vare "Skellefteåfemman", som saknar apor förutom den onödige lille grythunden.

Den som gör målet är Klingberg, som när han lämnade USA förra gången blev påhoppad med en massa pengar av Aplasse och åkte upp till Apschtaan. Där stod han förstås inte ut, utan åkte hem till Göteborg så snart han kunde, utan att ha spelat så många matcher att det motsvarade en säsong ens.

Men i ett apmonsters inbilska hallucinatoriska drömtillvaro är det förstås en "egne approdukt från egna apled"...
+1
Kommentera

Sv:
Tekning av Bäckström, bak till Edler som klappar in 1-0.

Fint, tycker vi andra.

Men apmonstret ylar "Skellefteåfemman!".

Vi talar den rena Pölsaprodukten Bäckström och Östersund/MooDoo-utbildade Edler. Men apmonstret ljuger sig svart om tungan och låtsas att Apan på något sätt är inblandad.

Nej du, Apmonster. Det är nya tider nu. Den vidrige lille gnomen Mårts har fått sparken och med honom alla apor i synnerhet det helt värdelösa fläskberget. Det är korrekt att Tre Kronor har en ex-apa med, men det är förstås ingen framstående spelare utan en liten grythund som får ta slitjobbet medan de större spelarna koncentrerar sig på viktigare saker.
+2
Kommentera

Sv:
Powerfade: Du kan ha rätt. Jag förstår nog att de sätter Lunkan med spaden och inser förstås att på något vis diskuteras det inte alls utan att de flesta ser det som en självklarhet.

Även om jag inte alls vet att han är tillräckligt bra numera. Vi får se.

Detsamma gäller Calle Söderberg, målspruta för Pungen i Elitserien, men kass i NHL hela året och vidare detsamma här i VM.

Känns lite som att Grönberg inte har modet att ställa folk som får spela pga namnet.

Inför matchen förklarade ju Sexpressen, Cmore och andra s k experter att Finland var kassa och fega och bara skulle stå som fem extramålvakter, sikta på sargut och kontringar.

1-1 nu inne i första perioden och Finland är det lag vars spelare med fart och skicklighet tar sig in i vår zon och etablerar spel emellanåt, medan Tre Kronor inte passerar finnarna uppställda vid blålinjen så lätt utan det blir mer dump and chase.

Första perioden över. Tycker inte att matchen fått riktig karaktär ännu. Det har mest handlat om att kriga och kämpa och neutralisera motståndet vilket väsentligen lyckats utmärkt för båda lagen. Inte många chanser alltså, men Tre Kronor har ändå skotten med 12-5 även om jag inte har uppfattningen att skottsiffrorna speglar chanserna för båda lagen.

Vi får se om Tre Kronor kan ändra något och lyfta en nivå, äga puck och spel?

Eller tappar man konceptet och låter motståndarna ta över ägandet, som många matcher tidigare under andra perioder här i VM?
Kommentera

Sv:
Sven.Savage: Jag är fortfarande skeptisk till målvaktsvalet...
+1
Kommentera

Sv:
Tillägg.

Nu har laget kommit upp.

Nej, helt otroligt makalöst har de med blysänket Söderberg fortfarande.

Fjärde uppställningen består av fyra forwards Kruger, samt Joelarna Eriksson Ek och Lundqvist - samt blysänket Söderberg.

Vad fan är detta? Är Grönborg och Söderberg bundis på något sätt?

Ja, va fan.

Skulle det gå åh helsicke har vi ju en förklaring förstås.
Kommentera

Sv:
Ryssarna hade 2-0 på Kanada i semifinalen men i tredje perioden ökar Kanada trycket, ryssarna drar på sig utvisningar och innan matchen är över har Kanada vänt till 2-4 och är i final.

Dryg timme kvar till den andra semin, mellan Tre Kronor och de blåvita lejonen.

Aftontrasan slår på stora katstrof-rubriken "Stjärnduon petas mot Finland" illustrerat med en bild på svenska spelare där två är dolda under rejäla röda kryss.

VAD?

Tänker man. Hur fan kom de på att peta Bäckström-Nylander, är de inte kloka?

Klickar upp artikeln, finner att det är trasaljug som vanligt, för att generera intänkter.

Det trasan finner extremt överraskande är att Omark inte är ombytt. Det har han inte varit senaste matcherna. Inte heller Carl Söderbergh. Men det förstos ju alla eftersom han bänkades redan mot Schweiz i andra perioden och sedan inte fick spela mer i matchen.

Så, speciellt oväntat var det inte. Men varför har det blivit så här?

Grejen är ju Calle Söderbergh. En lite knepig spelare med tanke på ett antal händelser kring mannen under hans karriär. När han gick över till NHL till slut - först till Boston, sedan tradad till Colorado, har han legat på runt 50 poäng varje år.

Till senaste säsongen som varit ett rejält misslyckande med bara ynkliga 14 poäng på 80 matcher.

Ändå togs han ut till Tre Kronor. Där det - inte oväntat - inte fungerat alls.

Något är fel med Calle Söderberg. 1p totalt på massor av matcher med Tre Kronor nu.

Linus Omark då? Ja, han har imponerat hela säsongen. Inte bara i KHL då, utan konsekvent i landslaget innan VM och en kunnig bedömare som t ex Sanny Lindström anser att Linus Omark är den bäste sveneks hockeyspelaren som lirar i Europa/KHL. Jag håller med.

Inledningsvis i VM var Linus Omark fortsatt en av Tre Kronors bästa spelare.

Så, vad hände?

Ja, det var Calle Söderberg som inte fungerade. Så han fick flytta till en ny kedja och lira pmed Linus Omark eftersom Grönberg hoppades att Linus skulle få fart på Söderberg. Men dey gick inte. De fick några matcher tillsammans men inte ens duktige Linus Omark kunde få fart på VMs absolut kallaste spelare, blysänket Söderberg, och med Söderberg som ej fungerande center kunde Omark och den andre vingen Kruger inte gör något.

När väl Niklas Bäckström anlände fick Grönberg vips plocka ut en spelare och knepigt nog plockade han Omark i stället för den orörliga cementklossen Söderberg. Så Omark - som varit en av Tre Kronors bäste spelare, fick sitta på läktaren, medan Söderberg som inte lyckats med något senaste året fick fortsätta flera matcher till och fortsatte förstås att misslyckas.

Efter första perioden i semin bänkades äntligen meningslöse spelförstöraren Söderberg och nu sitter han på läktaren. Synnerligen väntat, bara att det borde ha skett för länge, länge sedan.

Trist ändå att Linus Omark kom i kläm som följd av det helt väntade fiaskot för Söderberg - verkligen ett stort misstag av Grönberg att ta ut denne fiaskoklump.

Vad händer nu?

Ja, naturligtvis är det inte möjligt att i en semifinal börja spela ihop nya formationer, dvs ta in Linus med bättre komplement som kan bli en vinnarlina. Samtidigt blöder Tre Kronors PP och fungerar inte alls. Men nu är det för sent. Grönberg skulle förstås ha plockat bort cementklumpen Söderberg för massor av matcher sedan; han skulle inte ens ha tagits ut förstås.

Nu har Grönberg kört in lite komplementspelare typ grythunden Ap-Lindberg och kan inte gärna börja om även om han behöver mer kreativ stjärnglans; grythunden får bli kvar förstås.

Nu är det förstås kört alltså. Mycket trist och klart att det finns en risk att om nu inte Tre Kronor lyckas i detta VM kan det vara pga brist på en kreativ lina och en kreativ PP-formation ytterligare.

Och alltså en följd av misstag att a) ta ut Söderberg till Tre Kronor b) inte plocka bort Söderberg i tid när han (inte oväntat) inte fungerade alls, samt c) att han plockade bort stjärnan Linus Omark från laget och lät nollan Söderberg fortsätta flera matcher till, trots att han ofungerade, d) väntade för länge och nu i tidslön inte har någon chans att plocka in Omark igen - om nu inte Bäckström skulle bli skadad eller liknande.

Synd.

Jag trodde att Grönberg var lite modigare och snabbare att se vad som bör göras och göra vad som bör göras.
+1
Kommentera

Sv:
eltifoso:

2016: 33, 131, 165
2015: 20, 60
2014: 0
2013: 183
2012: 119, 172

Waulfven har ju lagt ned strategin att skita i A-junisar och är på väg tillbaka. Senaste åren har ni ju Eriksson EK, Asplund och Kylington - tre junisar med bättre prognos än kppplet grythundsapor som når AHL som bäst:-)
+2
Kommentera

Sv:
Sven.Savage: Intressant läsning, hur ser det ut för Färjestad då som enligt vissas utsago inte ens har en junior och ungdomsverksamhet?😊
+2
Kommentera

Sv:
Peja: K0llade lite drafts-stats visavi Apan:

2016
21 från svenska lag
3 apor 91 filip berglund 96 linus lundström 108 hardy aktell

2015
16 från svenska lag
0 apor

2014
28 från svenska lag
5 apor 38 Marcus Pettersson 112 Viktor Arvidsson 144 anton lindholm 148 andreas söderberg 196 axel holmström

2013
23 från svenska lag
0 apor

2012
21 från svenska lag
1 apa 81 oskar sundqvist

Av 109 svenskar draftade senaste fem åren finns 9 som anges komma från Apan.

Endast Marcus Pettersson andra ronden och Oskar Sundqvist tredje ronden sådana som NHL bedömde eventuellt kan duga. Marcus drog ju över och visades vara alldeles för beige och numera platsar han inte ens hos Apan; han valdes endast för att han var lång alltså. Oskar är ju där men lyckas inte ta plats, snart kanske han ger sig och kommer hem som de flesta andra apor som försökt.

Resten av aporna är ju draftade fjärde rundan eller senare (ja, filip senast sist i tredje) och det är alltså spelare som NHL inte alls tror på. Sådana som möjligen åker över på en camp och kanske får erbjudande köra AHL varifrån de förstås inte kommer längre. Överraskande nog har lille arvidsson lyckats spela sig in och sådana apor som är beredda ta skitjobbet kan ju bli dugliga grythundar att komplettera de större stjärnorna.

Men sammantaget. <10% av draftade från svenska lag senaste fem åren från Apan och i stort sett bara som utfyllnadsdrafts, sådana som ingen igen-kligen är intresserad av. Och således massor av svenska lag som lyckas betydligt bättre än Apan vad det gäller att ta fram duktiga juniorer.

Vi i Luleå har ju inte fått till så många bra junisar under en tid men kollar man senaste fyra åren har vi ändå:

2013 90 Cehlarik
2014 97 Wallmark
2015 139 Jaros
2016 89 Nässén
2016 55 Gustavsson

Inte så j-a piss-illa ändå, alltså, jämfört med "svenska hockeyhistoriens bästigaste plantskola Apan" och som synes är det så att av 13 draftade spelare från Luleå och Apan senaste fyra åren är 3 av de 4 tidigast draftade från Luleå Hockey.
+1
Kommentera

1830136 · »