Luleå HF

80292 inlägg · 859 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

1833755 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: nja.. Utseendet kan man knappast beskylla någon för. Det känns en bra bit under bälet. Fast mentaliteten hos Hardy känns igen när man kollar på Jimmie. Det är ok att ta till vad som helst bara man "vinner". Även om det inte handlar om att man "vinner". Mer att förhindra att motståndaren inte vinner genom att använda alla till buds medel, fusk och filmningar inkluderat.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Jo, Apans s k värdegrunnnnd liknar mer någon sorts inverterad uppfödning av hästar och hundar där man har ambitionen att undvika defekter - vilket i Apans fall handlar om att säkra att defekterna följer med och förstärks.

Jag menar hur många lag hyllar - som sin störste spelare någonsin - en naturens misstag som utan vidare skulle kunna ta rollen som Smeagol, utan att sminkas?
Uppladdat:

313x300-skarmavbild-2017-03-12-kl-141659_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: "Skrämmande "logik" som bara förstås av de som kommer från en skithåla där alla är släkt med varandra."
Det kanske är anledningen att man tar in så många utifrån. För att rädda genpoolen ;-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Icing-Ove: He he he, tack för det!

En riktigt vacker och stämningsfull bild av hur det kan se ut när Ap-huliganerna samlas :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Haha! Du är fan en hjälte. Vore grymt om du fick sitta och lyssna på de förvirrade SAIK-gubbarna på Allstar i Umeå. Man undrar vilken substans de tar, för alkohol är de för snåla för att köpa. "Skicka Skellefteå till VM" är deras mantra fortfarande. När man som utdömd men avslappnad MoDoit flinar brett, blir de hotfulla :-)
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ha ha ha ha ha.... det lilla apmonstret hittade nyss på att Luleå Hockey fått en miljard av staten och sedan DansbandsWolf och Wilhelmsson lagt fram fakta och visat att det bara var ljug, som vanligt av den vidrige sidekicken, försvarar han sig med att det var han tvungen att skriva eftersom jag med fakta bevisat att Apan tog sig till Elitserien med ett lag bestående av 83% köpespelare - trots att Apan själv påstod att de alltid spelade med 5 av 10 spelare från bygden.

Skrämmande "logik" som bara förstås av de som kommer från en skithåla där alla är släkt med varandra.
Uppladdat:

355x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-105607.png

240x300-skarmavbild-2016-04-16-kl-194655.png

429x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-105512_0.png

302x300-skarmavbild-2016-06-11-kl-191807.png

355x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-105528.png

313x300-skarmavbild-2017-03-12-kl-141659.png

398x300-images.jpeg

+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
pjåtor: Hej pjåtor! Vilket härligt inlägg att läsa för mig som är uppvuxen i Luleå:-)

Håller med om Luleå skärgård - störst i Sverige efter Stockholms skärgård men i Luleå har vi klippöar och sandöar och alla med fantastiskt fina badstränder och sandstränderna med perfekt botten - i Stockholms skärgård är öarna vanligen med usla kuster och egentligen bara Nåttarö med en hygglig badplats i "Luleånivå" - allt annat är tragiskt dåligt.

Luleå i övrigt finns ju i havet med följd att vi omgivna och belägna bland vatten har fina kuster och hamnar och då mår man alltid bra. När det gäller stadens gator och torg finns det en hel del fint bevarat men det jag beklagar mest är att Luleå - liksom för övrigt nästan alla svenska städer - under 60- och 70-talet raserade innerstan och gav plats för köpcentrum, parkeringshus och banker och på senare år gallerior. Vi hade ju en sagolik vinnare i det av Ralph Erskine designade Shoppingcenter, etablerat redan på 50-talet, och skulle inte behövt all annan skit som dök upp efter Storgatan och i innerstan. Hade man haft kvar Fritz Olsson-huset och all annan äldre bebyggelse i centrum där folk var bosatta hade man haft ett vackert genuint och levande centrum kompletterat med restauranger.

Men det gäller ju nästan alla andra städer också; att kommunpolitikerna inbillade sig att de byggde en "framtidsstad" men sanningen är den att de raserade det som borde ha bevarats.

Ett undantag är Kalmar. Grejen är den att Kalmar och Växjö konkurrerade om att bli starka och Växjö hade mer pengar så där föll de för lockropen och byggde sönder centrum. Men Kalmar hade inte råd och avstod. Och därför har man numera i centrala Kalmar - bland de gamla stenbyggnaderna - också gamla men upprustade-bevarade 2- och 3-vånings trähus där folk bor. Mycket trivsamt.

Och tack för det du skriver om Luleå:-) Jag har ju också sett alla städerna i Norrland och håller med om att Luleå vinner, väsentligen beroende på skärgården och att själva staden är belägen på öar och holmar i själva innerskärgården.

Här nedan en kartbild över Luleå inklusive angivet var undertecknad växte upp, vid den vik, förbunden med havet, som i folkmun kallades "Malariaviken" eftersom miljön och människors boende där för ungefär ett sekel sedan innebar att de också kunde förvärva parasiten Malaria vivax.
Uppladdat:

439x300-skarmavbild-2017-08-12-kl-173744.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ser att det diskuterats om vilken stad i Norrland som är vackrast! Luleå är överlägset finaste staden i Norr och ja jag har varit i alla dom större städerna i Norr och lule skärgård är outstanding dessutom!! Gävle räknar jag inte till Norrland annars är det en fin stad det också . Förlåt för mitt icke hockey relaterade inlägg ! Ha en fortsatt trevlig helg // Pjåtor
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Jo. Du och jag - och de flesta andra som är intresserade av svensk hockey - vet ju att, framför allt under senaste decennierna, har förutsättningarna för elitklubbar snabbt förändrats.

I grund och botten handlar det om att NHL utvidgats rejält och måste fylla på med spelare utifrån. Och när KHL etablerades kom Ryssland att i högre utsträckning behålla sina spelare - och konsekvensen är att numera dammsugs Sverige och >>100 av våra bästa spelare lirar i Nordamerika. Pölsan har exporterat många, MooDoo likaså, Frölunda och Djurgården ännu fler.

Det innebär att de svenska klubbarna måste rekrytera nya spelare om det inte finns tillräckligt att lyfta upp från juniorled. I första hand började klubbar med pengar - som Warulfven, Pungen och Frölunda att sno de bästa som fanns kvar i andra klubbar. Men numera räcker det inte till: många klubbar är tvungna rekrytera halva truppen inför varje säsong och sedan tröskeln på nordamerikaner släpptes har importerna från AHL ökat rejält.

Så är det numera för alla elitklubbar i Sverige. Kan man, fyller man på från juniorlagen men måste man, rekryterar man utifrån. Tidigare var det framför allt Finland och Tjeckoslovakien som bidrog, men även där har man fått tunnare eftersom många redan värvats över pölen eller till andra länder. Så fiskandet i Allsvenskan har ökat, många plockar också från Norge, och - som sagt - vågspelet att hitta bra spelare från AHL har verkligen blivit av stor betydelse.

Konsekvensen är naturligtvis att snack om köpespelare och köpeklubbar är förlegat. När Frölunda, Warulfven och Pungen höll på med att ösa ut pengar för att köpa sönder andra klubbar kunde vi förvisso skälla på dem, men numera sitter vi alla i samma båt. De som har mest pengar har ett försprång. Men det kan kompenseras av lag som har duktiga sportchefer och organisationer att hitta spelare som kan gå in och fungera i laget. Växjö har ju tagit ett Glud nyligen, just eftersom de rekryterat så utmärkt. Pölsan rekryterade en sportchef med liknande kvaliteer. Luleå under Osten var ett tag suveränt bäst i klassen att rekrytera från Allsvenskan, men visades därefter vara sämst på att rekrytera amerikaner och kanadicker.

Så för en klubb finns det många olika möjligheter att försörja A-laget med de spelare man behöver. I första hand genom att ha en fungerande rekrytering från sitt naturliga upptagningsområde och en väl fungerande pojk- och juniorverksamhet att förädla dessa. Men också viktigt med en effektiv rekrytering till sitt hockeygym för kompletterande junisar. Och därefter att om nödvändigt hitta unga seniorer som kan ta fortsatta steg - samt förstås identifiera etablerade spelare i slutet av sin karriär som kan komma "hem" och fylla på.

När det gäller att rekrytera spelare "utifrån" var kanske Pölsan tidigast och skickligast. Inte bara det att man lyckades få över många av sina första stjärnor från Godis och Strömsbro - sedan förstärkte man mycket effektivt uppifrån Norrland och speciellt alla spelare från Kiruna som blev legendariska i Pölsan. Trots detta har knappast någon skällt på Pölsan för rekryteringarna. Viktigare än var folk är födda har varit att man passat in i laget och klubben och en klubb, som väljer att rensa dräkter och arenanamn från reklam kan man inte annat än beundra.

För några år sedan hade Pölsan tappat greppet och år efter år hamnade man under strecken och tvingades kvala sig kvar. Prognosen var förstås att laget förr eller senare skulle ramla ur. Men så kom de unga spelare - som nu är etablerade starka NHL-spelare - och Pölsan, inte bara klarade sig kvar, utan slog sig t o m framför till ett nytt Glud. Bara att beundra.

Fast köpespelarsnacket är förlegat och det vet vi alla.

MEN.

I Allsvenskan valde Apan efter att ha klarat sig från fiaskokonkurs att staka ut en "ny väg" och basen för den nya strategin var att 5 av 10 spelare skulle komma från bygden Skellefteå dvs norra Västerbotten som utgörs av Skellefteå Kommun.

Sedan har ju Apan blivit tvungna rätta mun efter kappsäck - när de gick upp till Elitserien var ju 83% av spelarna INTE från bygden. Sedan kunde de klara sig hyggligt själva några år, tack vare en generation av hyggliga junisar men man ska inte glömma bort att en stor del av dessa hade Apan snott från Umeå och Norrbotten via sitt hockeygym. Snyggt? Javisst. Förutom då den detaljen att de i lönndom låg på andra klubbars pojkar ner i 12-13-årsåldern för att sno dem till sitt hockeygym; inte så snyggt. I vilket fall som helst har det sinat rejält från junissidan för Apan och numera blir de som alla andra tvungna att rekrytera/köpa in ett sort antal spelare.

Men den där historiken har de tagit som grund för att med nödsanningar förhärliga sin egen klubbs filosofi och junisutbildning och som grund för maligna supportrar som apmonstrumen att sitta och håna och hata andra klubbar som de påstår bara köper spelare.

Vi andra klubbar gör ju så gott vi kan och det är vi tydliga och offentliga med. Men Apans påståenden om egen självtillräcklighet - följt av hån och hat - innebär att det är fullt legitimt att kontrollera hur väl Apan verkligen uppfyller vad de påstår att de gör.

Sanningen om Apan är förstås att de köpte sin plats i Elitserien, eftersom de hade köpt in nästan alla spelare i laget som tog dem upp. Och helt avgörande var förstås Magnus Wernblom, som i vredesmod efter att ha erbjudits ett smaligt kontrakt av MooDoo lämnade klubben några år.

Hade det inte hänt kan man betvivla att Apan kommit upp överhuvudtaget. Visst kan man påstå att de fick fram många dugliga junisar åren efteråt och de hade nog kunnat fixa det. Men hade de varit kvar? Skulle de inte i slutet av junistiden/början av seniortiden valt att lämna Apan för att få spela för andra klubbar i Elitserien? Troligen. Och då hade Apan inte kommit till Elitserien alls. Så visst köpte Apan platsen. Och råd hade man, med en kommun som hellre öser pengar på lokala hockeylaget än att ha tända julgranar och lekplatser för små barn.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Frågan är om "Inte riktiga AIK" ens får in 6000 i sin låda i Schtaan?😂😂
Ja Brynäs har verkligen lyckats att producera spelare genom sina juniorled. Sen återstår det att tolka vad som gör en "egen" produkt. Måste vederbörande vara född i omklädningsrummet eller räcker det med att man spelat juniorhockey och sedan tagit den chans man fått i A-laget. I min bok så måste man se det så. Man har vågat satsa på en talang istället för att värva in en färdig spelare utifrån.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sidekicken till hatbrottslingen, jubelidioten från Övik, befläckar Apboken och MooDooboken med sina återkommande lögner om att Luleå Hockey myglat till sig en miljard i sponsring från staten.

"…Luleå som levt på staten ( dina och mina pengar ) och spelare utifrån sen de startades…. Vill lägga till att i ca 30 år har Luleå HF inte påverkat spelet, hockeyn i positiv riktning heller…pumpa in miljoner år ut och år in tycker jag är fel. Statens pengar ska spridas bättre och komma alla medborgare till godo. Om man räknar från slutet på 70-t till dags dato tror jag det kan handla om nära en miljard som hamnat i Qatar…"

Den vedervärde kretinen sitter och ljuger som vanligt, när han inte betecknar de som spelar, tränar eller är supportrar till annan klubb för "undermänniskor". Det handlar alltså om begreppet "untermensch", något som lanserades på 1930-talet och något senare användes som legitim definition för att gasa ihjäl miljoner människor.

Fy satan så vidrig denne barbrud är, men eftersom han fungerar som sidekick till ett hatbrottsligt troll är det inte oväntat; i synnerhet eftersom de båda påstår sig vara supportrar till den klubb, som har flest supportrar avstängda från arenor efter heilande; tillika belägen i en stad vars lokaltidning nyligen fastställt är bostadsort för de flesta nazidårar i Norrland.

"Staten har pumpat in en miljard i Luleå Hockey" hävdar Barbrud. Och DansbandsWolf och andra passar på att fråga efter källa på det.

- Det är statliga SSAB, gnyr apmonstrumet, och får till svar att SSAB privatiserades för 25 år sedan.
- Jo men statliga LKAB äger ju SSAB, replikerar apmonstrumet, och får återigen veta att LKABs ägarandel handlar om 2-3% och LKAB har därför ingen som helst makt att påverka SSAB.

Så går det när apmonsters lögner, apsanningar i form av "alternativa fakta" prövas mot verkligheten. Den lille knähunden - eller rättare knäapan - blir snabbt krossad av DansbandsWolf och Wilhelmsson.

Sanningen är den att Sydbotten i alla tider snott till sig vinsterna av de väldiga naturrikedomar i form av malm och vattenkraft som finns i Norrbotten och gör så än idag. Små smulor fördelas lokalt, men väsentligen placeras de väldiga rikedomarna i statliga slash privata fickor och kommer i första hand invånare och privatpersoner i södra Sverige till glädje.

Till skillnad då från norra Västerbotten där kommunen är 100% ägare av ApKraft, vilket de utnyttjar genom att bestämma att bolaget varje år utan rimlig motprestation ska skicka över >10 miljoner till Apan, oberoende av om Apan behöver några stålar eller inte.

Luleå Hockey använder sina resurser för att stödja hockey för män och kvinnor i Norrbotten. Apan samlar stålarna på hög till dess den lilla bandyklubben var rikast i hockey-Sverige; medan de lade ned damhockeyn, även om de nu simulerar att de börjat om - något ingen sett röken av förutom då att köpeklubbarnas KÖPEKLUBB Apan köpt tre damspelare från Luleå Hockey.

Ja, denne sidekick är lika lögnaktig och vidrig som det andra apmonstret, även om sidekicken kan skylla på att han är så korkad att han inte begriper bättre.
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_5.png

+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Jag håller med: mycket fina namn och mycket imponerande att Pölsan kontinuerligt kunnat utveckla sådana stjärnor som dessutom nästan utan undantag etableras som stjärnor även i NHL.

Apmonstumet och Apan vill ju hävda att de "från egna led" exporterat en massa stjärnor men sanningen är den att de nästan alla misslyckats. Just nu har de väl två som lyckats, i Nashville och i Edmonton, men annars är det olyckat. Deras "största stjärnor" highsticking Lindström och Möller fungerade inte alls utanför Sverige; Lindström sparkades från lag efter lag i NHL och Möller blev en medioker brunkare i KHL.

Och det är väl anledningen till att hatbrottslingen i Apboken så gärna öser hån och hat över Pölsan, när han inte är upptagen med att hata Luleå.

6000 på Pölsans intermatch:-) Men kom ihåg att på Apans första isträning i Apkrafts C-hall var det ett par hundra närvarande - hockeyintresset är rekordstort i Apschtaan!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Runt 6000 på Brynäs traditionella internmatch i torsdags. Väldigt många fina namn på isen.Niklas Bäckström, Calle Järnkrok, Anton Rödin, Elias Lindholm, Johan Larsson, Mattias Ekholm, Jacob Markström, Anders Lindbäck mfl.
Tyvärr hade Jacob "SAIK dödaren" Silfverberg magsjuka men det var ändå en trevlig samling att skåda. Alla är inte "egna produkter" även om flertalet gått genom Brynäs juniorled och vidare till NHL via Brynäs A-lag.
Man blir glad :)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att eländet fortsätter i Apboken.

Sedan jag kom ut med kalla fakta om den trupp, bestående av 83% köpespelare, som tog Apan till Elitserien har de ju skamset fått hålla käft i Luleå Hockey-riktning.

I stället sitter nu apmonstrumet och hånar Pölsan, en klubb som historiskt är precis det som Apan inte är: vinnare.

Pölsan har gång efter andan trots begränsade förutsättningar stått som vinnare, och den pölserliga andan gör klubben tämligen unik i svensk hockey.

Apan, däremot, har vikit ned sig gång på gång på gång på gång. Nu ståtar Apan med två fina rekord - att vika ned sig i SM-finaler; att vika ned sig i kvalserier. Förlorarlagens FÖRLORARLAG. Hur mycket kommunen än öser på med ekonomisk doping och köpelaget Apan köper, köper och köper...kan de inte köpa sig en pölsa-anda. Den sitter i väggarna och i bygdens hjärta.
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Målgårdsbevakningen steppar vidare.

Inledningsvis var det bara matchdomaren som bedömde om det var mål eller inte.

Sedan satte man en nisse i en liten skrubb bakom sargen, med litet fönster precis bakom målet, och hade till uppgift att tända en röd lampa ovanför skrubbfönstret när det var mål.

Ibland såg han inget, andra gånger såg han nog men hävdade att han inget sett om det var tveksam puck i hemmamålet. Sällan fanns några fotografer som tagit bild visande motsatsen och om det hände menade man att "ingen är ofelbar".

Är inte säker, men var det inte så det gick till?

Nästa steg blev en filmkamera ovan målet och det blev omedelbart betydligt säkrare. Men fortfarande var det samma nisse som satt där - en hemmalagssupporter - och några upprörande fall av fusk-bedömningar i Sthlm och i Skåne skedde varpå vederbörande fick sparkas.

Fjärde steget kom häromåret. Då fick Elitserien äntligen ett s k situationsrum, efterliknande NHLs war room, och nu skulle allt med teknikens hjälp bedömas objektivt, centralt på förbundet.

Men det fungerade inte eftersom peter hejsanhejsan andersson, domarbasen från Karlstad med lila själ körde över alla bedömningar när det gällde Warulfven och "beslutade" att vid tveksamheter var pucken INTE inne i warulfvabur men ALLTID inne i motståndarbur, typ.

Då gick man till steg fem. Anställde en enda person att vaka över allt och alla. Nu skulle det bli rättvisa! Problemet var bara att hejsanhejsan utsåg denne person och kriterierna var att denne skulle vara kompis med hejsanhejsan så att denne kunde ringa upp vederbörande och förklara hur den skulle döma, om det var warulfvamatch.

Det innebar att hejsanhejsan måste bort - steg 6 - och det sker försenat först till kommande säsong.

Men problemen fortsatte och målgårdssåpan har rullat vidare. Eftersom hejsanhejsan saboterat möjligheterna genom att anställa en viss Lärling, en man med förmågan att se en vattendroppe på en i övrigt blå himmel och tvärsäkert besluta att "det störtregnar".

Lärling dömde bort mål efter mål och påstod att målvakten varit störd, eftersom någon motståndare tittat på vakten och nämnde Lärling satt i sin håla och avgjorde match efter match på grunder som han ensam i hockey-Sverige fann korrekta.

Steg 7 skulle förstås ha varit att plocka bort Lärlingen och ersatte hoooonom med en kompetent person, men dit har vi aldrig kommit. I stället skrev man om reglerna för att hindra lärlingens omdömeslösa uppförande, men det blev inte just bättre.

Nu blev det alltmer tyckande och matchdomarna fortsatte be lärling tycka och i stort sett varje gång tyckte han att målen var regelvidriga som hade han en egen regelbok med första bud "Inga mål är korrekta".

Men det skulle bli värre. Som steg åtta avslöjades att något situationsrum, fritt från påverkan fanns inte. Cmore, som äger allt och alla ringde ju ibland upp Lärling för att fråga om vad han bedömt, och då visades Lärling på en stor skärm. Visades och visades - han satt och stirrade rakt ned och mumlade och ingen begrep något av vad han sa. Det såg mest ut som en interiör i en sådan där madrasserad cell på polisstation där man lägger beskänkta för tillnyktring.

Men allt var bara nys! Sanningen var den att Lärling satt i Cmore-studin, i princip bara bakom en mellanvägg, skild från Cmores "experter".

Och dessa "experter" begrep snabbt att de kunde ta för sig. Det var ju de, som styrde och ställde vad som kunde visas. Och som steg nio började dessa experter begära de repriser de önskade; visande fel som drabbade det lag de (illa dolt) höll på, medan de struntade i motsvarande och deras lag felade. Och en subjektiv media kan förstöra mycket. Det vet alla som sett brännvinsjournalisten fehlman, den spritt språngande aphulliganen som ljög värre än den värste cyklop.

Nu kunde Cmore-"experterna" ta över dömandet och fixa matchresultat de önskade. Genom att ösa på med repriser så att lärlingen och matchdomarna blev hängda i tidningarna och ansattes av drev, om de inte dömde som "experten" ville för "sitt" lag, medan motsvarande repriser knappast vevades om det gynnade ett lag som ingen av "experterna" favoriserade.

Så vad gör vi?

Vad blir steg tio?

Jo nu ska vi få höra: man stryker steg 2-9 och går tillbaka till steg 1. Matchdomaren bedömer om det är mål eller inte. Sp blir det från och med denna säsong.

Man skrattar gott åt denna sedelärande historia. Genom att ha misskött förutsättningarna blir man tvungen att eliminera alla tekniska hjälpmedel och nu får domaren i matchen besluta själv:-)

Jaja. Jag tror att det är ett bra beslut, faktiskt. Nu kan vi väl slippa en del av alla dessa okynnesringningar som fega matchdomaren förstört matcherna med, bara för att slippa ta ansvar och riskera att hängas av Cmore-"experterna".

Nu får matchdomarna själva omedelbart besluta om de tycker att målvakten varit störd eller inte. Ibland kommer det att bli fel, ibland rätt, men nu flyttas beslutet ned till isen. Det innebär förstås att det blir en hemmalagsfördel eftersom domarna undermedvetet kommer att döma åt det håll som publiken önskar.

Hur som helst slipper vi dessa repriser som ska "visa" att en motståndarforward varit en millimeter in i målgården, eventuellt inte på isen, men 1,5 meter ovan isen, som om målgården sträcker sig rakt upp till Andromedagalaxen typ.

Vi får hoppas att det blir bättre.

Men personligen tror jag att vi behöver några ytterligare förändringar.

För det första måste domarna ta tag i problemet med att försvarande spelare bultar in motståndare i målet, för att få målburen flyttad eller för att få spelet avblåst. Det har ökat i frekvens eftersom de hade Lärlingen som hjälp och denne helt sjukt dömde bort mål eftersom en forward bultats in en millimeter i målgården eller på vakten. Men de försvarare som agerar på det viset ska utvisas eller så ska mål alltid godkännas när målvakten hindras som följd av att egen back crosscheckat forward att hindra vakt.

För det andra måste överfallen på vakter beivras rejält. Nu kommer ju en förbättring att ske eftersom vi slipper fläskberget Hollywood, vars enda bidrag på isen tycks ha varit att med fetarslet köra över målvakter när domarna tittade åt annat håll. Men eftersom fläskberget tilläts fuska på det viset och Apan dessutom gav honom kaptensbindeln och därigenom rätt att utöva sitt fusk direkt på domarna utan att visas ut, har det naturligtvis spritt sig och nu måste man agera för att bli av med denna skit.

Och för det tredje. Anställ en hockeykompetent boss för situationsrummet och bygg en trumpmur mellan denne och Cmore-"expertisen". Och bli av med den Lärling som saboterat Elitserien SHL i flera år nu.

Och - för det fjärde. I den mån bedömningar från situationsrummet leder till beslut (det är ju bara störande av målvakt etc som går tillbaka till steg 1) ska underlagen alltid göras tillgängliga. Visa upp de sekvenser på vilka beslut togs, i efterhand, på hockeyligan.

Man kan ana att det kommer att bli tufft för matchdomarna. Helt oväntat blir de ju tvungna att döma. I stället för att ta fram telefonen;-)
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Hej kompis! Mycket fin beskrivning, DansbandsWolf, över hur skrämmande det är att vandra runt på apstigarna för att leta apor från bygden men finna att de inte alls existerar, fast bara lite.

Och ännu värre hur damhockeydödar-Pea serverat apsanningar om s k damsatsning, bara för att finna att på Apans hemsida är inga damer tillåtna, som vore det ett medeltida prästerskap. Vilket antagligen inte är långt från sanningen. Det smärtar mig att förstå att de lurar lilla Tindra - som efter sin succédebut för Luleå Hockey kunde fått en fin karriär hos oss - att stanna kvar i denna \"alternativa damsatsning\" som vi alla inser bara kommer att sluta i att Pea lägger ned damerna igen, sedan han mjölkat kommunen på ytterligare dopning.

Jag har gjort mitt yttersta för att finna något positivt från aphåll och faktiskt lyckats.

Det gäller Petter Pontusström - ett no-name som Apan var ytterst nära att sparka för några månader sedan; han fick kontrakt som absolut siste forward - som nu utsetts till lagkapten.

Man måste förstås applådera att Apan nu inte utser en lagkapten som offentligt förklarar att han fuskar, som är känd som landets störste filmare, som ljugit tungan svart så snart han öppnat apkäften, som stängts av gång på gång för fula påhopp, och som förorenat landets hockey med sin illaluktande fläskiga lekamen.

Trist bara att det inte var ett överlagt beslut av Apan, utan att de tvingads till detta eftersom fläskberget Hollywoods knän hade ledförslitits av att bära den extrema övervikt som den vidrigt fete heffaklumpen äcklat oss med.

Undrar om fläskberget Hollywood kommer att ta upp sin avbrutna filmkarriär nu? Ingen har väl glömt hans enastående vidriga prestation i \"Den sista färden\"?
Uppladdat:

429x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-105512.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hej kamrat!

Jag roade mig med att gå in på apans hemsida för att se hur deras damlags roaster såg ut men där fanns inget att se.
Tror deras damsatsning är ett spel för galleriet så penningstarka sponsorer skall hållas kvar när de hotade dra in stödet, pengar är det enda dessa mammondyrkande apor begriper. Dampengarna de nu lyckats gråta till sig går nog oavkortat till att fylla igen herrarnas förlustgrop. Blir nog bortaresor i egen bil för damerna och gemensama klubbor som cirkulerar i båset när Pea norpat åt sig sponsorpengarna.

När inget om damsatsningen fanns att finna kikade jag in på herr-roastern och döm av min förvåning för där finns endast en (1) egen produkt som är bärande i laget, så har det inte varit de senaste åren.
Centern i 1:a femman (killen 12 NHLlag bara ville erbjuda AHLpengar åt) är den enda för apan Jocke anser jag vara en ren MoDoprodukt. Köpelagens köpelag det är apan det. Blir intressant och se var klubbkänslan finns om det börjar gå tungt frammåt jul. Ovanligt många utlänningar hos apan som snart är nere på Röglenivå om trenden fortsätter.
Konstigt de högg på Mat Anderson som desperat ville från DIF men ingen utom apan var sugen. Han bjöd ut sig till hela Allsvenskan utan lycka, låga odds som årets kalkonvärvning grattis apan!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu är det hög tid att påminna om att Apan - som dyrt och heligt lovat att ha 5 av 10 spelare från bygden i laget - med stöd av den värsta kommunaldoping landet skådat, utvecklades till köpelagens KÖPELAG och myglade sig till Elitserien med nedanstående trupp bestående av 83% Köpespelare:

KÖPESPELARE
1. Köpespelare från USA, Mark Busenberg
2. Köpespelare från USA, Brett Harkins
3. Köpespelare från USA, Jeremiah McCarthy
4. Köpespelare från Tjeckien, Libor Prochazka
5. Köpespelare från Tjeckien, Daniel Branda
6. Köpespelare från Österrike, Daniel Welser
7. Köpespelare från Kiruna, Andreas Hadelöv
8. Köpespelare från Kiruna, Fredrik Krekula
9. Köpespelare från Boden, Johan Norberg
10. Köpespelare från Boden, Fredrik Öberg
11. Köpespelare från Arvidsjaur, Fredrik Lindgren
12. Köpespelare från Umeå, Per-Anton Lundström
13. Köpespelare från Umeå, Daniel Sondell
14. Köpespelare från Örnsköldsvik, Magnus Wernblom
15. Köpespelare från Örnsköldsvik, Anders Söderberg
16. Köpespelare från Örnsköldsvik, Fredrik Bergquist
17. Köpespelare från Gävle, Patrik Rönnqvist
18. Köpespelare från Stockholm, Nicklas Dahlberg
19. Köpespelare från Stockholm, Andreas Falk
20. Köpespelare från Stockholm, Andreas Paulsson
21. Köpespelare från Stockholm, Johan Åkerman
22. Köpespelare från Arboga, Mikael Bohman
23. Köpespelare från Mariestad, Per Helmersson
24. Köpespelare från Nybro, Pontus Petterström

BYGDENSPELARE
1. Bygdenspelare, Mikael Petterson*
2. Bygdenspelare, Mikael Brancalion*
3. Bygdenspelare, Alexander Sundqvist*
4. Bygdenspelare, Johan Ramstedt**
5. Bygdenspelare, Thomas Larsson**

De flesta av fåtalet bygden-spelare sparkades dessutom så fort Apan kvalificerat sig för Elitserien och ersattes av nya köpespelare.

Allt medan apsektens prästerskap applåderar med sexfingriga händer nedan:
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_4.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och änk-ligen reagerar svensk press och vägrar vidarebefordra Apans vanliga utsända Apsanningar "hockeyintresset är större än någonsin i Apschtaan" - när det bara gäller småbarn som till fri entré ställt sig i fiskdamm och liknande.

Aplaget inledde dagen med att få stryk i brännboll av NorthPower och sedan var det över.

Javisstja. Man har utsett ny lagkapten efter filmaren, fuskaren, fulspelaren fläskberget.

Det blev Petter Pontusström, en spelare som ryktades få sparken i våras. Ja, steget mellan himmel och helvete är inte stort hos Apan.

Senaste riktige lagkaptenen Erik Forsell fick ju sparken och blev lagkapten för Malmö i stället. Med följd att Malmö blev mer framgångsrikt än Apan.

Annars har de ju bara för vana att köra med köpespelare som lagkapten. Köpespelaren fläskberget, köpespelaren Micke Renberg, köpespelaren Magnus Wernblom och så vidare i köpeklubbarnas Köpeklubb.

Apan tog sig till elitserien med 83% köpespelaren men hockeyns svar på Bagdad Bob menar att de spelar med 5 av 10 spelare från bygden....

Den vanliga samlingen byfånar sägs ha deltagit i dagens baluns, sannolikt utmärkande sig genom att tränga sig förbi småbarn i kön till fiskdammen:
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_3.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu är vi här: Dagen med stort D.

Apans första isträning!

Den pågår just nu, i C-hallen i Apkraft Arena, inför några hundra åskådare. Ändå kommer Apan programenligt som varje år senare ikväll att komma ut ur påhittsgarderoben och över landet utskicka apsanningen att premiären bevistades av fler apsupportrar än någonsin och det nya rekordet visar att hockeyintresset i Apschtaan är större än någonsin.

Vad är underlaget?

Jo, ikväll har de hittat på att ha \"kickoff\" på Folkets Parks stora scen. Där blir det den vanliga visan med fiskdamm, banjomusik och paraplydrinkar; falskeligen beskriven som \"ishockeypremiär\" av Apans sektprofeter, från vars munnar strömmar s k apsanningar, med tillrättalagda s k alternativa fakta, som får \"fakenews\" Trump och Bagdad Bob att te sig som sanningsapostlar.

Vi saxar från Apans egen hemsa:

\"Fri entré! Kvällen inleds kl 16.30 med en brännbollsmatch mellan Skellefteå AIK och supportrarna i North Power. Folkparken startar samtidigt grillen för den som önskar något att äta. Från kl 17.30 kommer Acka och det kommer att finnas ansiktsmålning, speedshooting och tävlingar. Dessutom är Intersport på plats med souvenirer till reapris. Rinkside och Skellefteå AIK:s kontor finns på plats och erbjuder presentkort för 400 kr (värde 500 kr). Kl 18.20 äntrar Dan & Dom scenen i väntan på spelarpresentationerna som drar igång kl 18.30. Därefter kommer spelarna att finnas på arenan för autografskrivning, ingång via entré 12. Guldbaren och hamburgerkiosken kommer att vara öppna.\"

Ishockey?

Nej, vi som inte kallar svart för vitt och tvärtom vet att det bara är den vanliga samlingen sexfingrade vars doft vittnar om att de inte bytt underkläder senaste året.
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_2.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Skål i efterhand! Jo, du har en poäng i att en klubb dedikerad för damer - hockey eller sparkboll - har fördelar. Nå, vi får se hur det utvecklas!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: tjo hej själv!! Nja tror inte att jag kommer att ändra mig angående damhockey för som sagt tycker jag att det är en helt annan sport ( precis som damfotboll) inte är fotboll!! Blir bara förbannad när jag tittar!! gillar inte det heller, damfotbollen alltså!!
Läste vad ett nyförvärv till Gbg hc sa - skönt att spela i ett lag där damhockeyn är i fokus och att inte stå i skuggan av ett herrlag!! Sund inställning!!
Men jag respekterar din och många andras åsikt om att ni tycker det är kul osv osv.
Skål!!! På måndag börjar eländet igen😬

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Halloj, Mike F - Long time, no see - med det språkbruk som indianer sägs använda;-)

Själv tycker jag att det var synd att inte Frölunda tackade ja till att adoptera Göteborgs HC, och lätt pinsamt när Dampölsan i stället gick in för att stödja flickorna från Sveriges framsida.

Men jag har ju senaste åren sett en del damhockey live och även på nätet. Visst ser jag att de behöver tid på sig för att utvecklas bättre och framför allt gäller det skyttet där lagen avlossar en massa "skott" som snarast har nivån passningar. Men för övrigt en massa positivt som t ex att man lirar på utan en massa onödiga avbrott och dessutom klagas det inte över domslut, samt håller man inte på med en massa hakningar, slashingar, crosscheckingar, trippingar och high-stickingar matchen igenom. Följden blir att matcherna ofta är 1,5 timmar drygt i stället för det nästan dubbla för allt tjafs i herrmatcher.

Och. Tidigare hörde jag till dem som absolut inte kunde tänka mig en hockey utan tuffa open-ice tacklingar men numera har jag tänkt om. Orsaken är att vi måste få ett slut på alla hjärnskador som hockeyspelare drabbas av, som följd av att hockeyn är allt snabbare och spelarna allt starkare och energirika. Gör vi inte det dör hockeyn som jag ser det.

Jag tror att herrhockey med damhockeyregler skulle vara rejält fysisk ändå, men att risken för hjärnskador och brutna halskotpelare skulle minimeras.

Min gissning är att du förr eller senare tycker som jag eftersom jag har uppfattningen att du är en klok person:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: sköj att du gillar din förenings satsning och lika värde på tjejerna men själv är jag ointresserad av damhockey och tycker det är en helt annan sport! Är glad att Frölunda tog beslutet att ej starta damlag men önskar tjejerna lycka till i Göteborg HC. Men smaken e som röven, klöven!!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys vd Stefan Enbom tar till orda på officiella hemsidan och det är så vackert att det presenteras nedan:

Nu på måndag är det ispremiär för båda våra elitlag. Det blir en efterlängtad start på den kommande säsongen. Det finns en härlig förväntan och glädje i hela föreningen inför det som kommer. Vi har lagt förra säsongen bakom oss och tagit med oss det positiva som fanns där.

Förra säsongen utarbetade vi en ny strategi, vår väg att bli långsiktigt framgångsrika, baserat på Identitet och Utvecklingskraft. Vi formade även en ny sportslig organisation för att lyckas nå våra mål. Med hela den nya organisationen på plats känns det väldigt bra. Vi har därmed en organisation som jobbar stenhårt med bra lagarbete och arbetsglädje.

En av föreningens viktigaste aktiviteter sedan två säsonger tillbaka är vår fokuserade satsning på dam- och tjejhockeyn. Med lite distans till förra säsongen känns det helt fantastiskt att det redan nu betraktas som ett misslyckande att vi inte tog guld igen. Det visar tydligt hur långt vi har nått på så kort tid. Tänk då vad vi kommer kunna uträtta de kommande säsongerna. Extra glädjande är att antalet tjejer som spelar hockey i Norrbotten stadigt växer och vi ser även att intresset för hockey växer i helt nya målgrupper. Vi är verkligen på rätt väg.

Det är också uppenbart att vi för varje dag hittar tillbaka mer och mer till vår identitet. Luleå Hockey skall inte bara vara ett kommersiellt företag utan främst en medlemsstyrd förening baserad på ett stort engagemang från många människor. Luleå Hockey är utmanaren från Norr som jobbar utifrån en GPS som alltid visar rätt med Glädje, Passion och Stolthet. Vi vill att våra många supportrar skall känna en stark stolthet och glädje för det föreningen gör och det som vi står för. En glädje och stolthet som inte bara baseras på sportsliga resultat utan även på andra saker. Det är mycket viktigt att våra lag präglas av stenhårt arbete, bra lagsammanhållning och glädje, för här i norr vet vi att hårt arbete är nödvändigt. Allt detta som sitter i vårt DNA skall synas på isen. Det är det som gör oss unika.

En annan viktig del i vår strategi är att vi har en verksamhet och en organisation som utvecklar spelare; både de som kommer från våra egna led och de som vi rekryterar utifrån. Vi har i årets SHL-trupp hela 14 spelare som kommit fram genom vår egen juniorverksamhet. Det är något som ger föreningen massor av glädje och energi och vi är övertygade om att vi de kommande åren kommer att bli allt bättre med hjälp av en allmänt stark utvecklingskraft i föreningen.

Något vi har prioriterat högt de senaste åren är ett fördjupat samarbete med våra fans. Det är ingen tvekan om att våra fans, på flera olika sätt, är helt avgörande för Luleå Hockeys möjligheter att lyckas. Vi har en inställning att i alla lägen jobba tillsammans för att utveckla verksamheten. Som ett resultat av detta har vi den kommande säsongen en särskild koordinator/ombudsman (SLO) som kommer verka för en än starkare dialog för framtiden.

De kommande åren kommer vi metodiskt och systematiskt att bygga allt starkare lag. Vi kommer att jobba långsiktigt utan stress på kortsiktiga resultat. Och vi kommer att göra det utifrån vår identitet och med en stark organisation som säkrar utvecklingskraft.

Välkommen på ispremiären för SHL- och SDHL-laget den 7 augusti.

KOMMENTAR
Härliga ord att läsa, speciellt i jämförelse med vad som presenteras av sektliknande organisationer söderut.

"En annan viktig del i vår strategi är att vi har en verksamhet och en organisation som utvecklar spelare; både de som kommer från våra egna led och de som vi rekryterar utifrån."

Ärligt och kompetent. Inget dravel om 5 av 10 från bygden med konstruerade apsanningar om "bakgrund=bygd".

Ännu mer imponerande är den moderna och rättvisa fördelningen mellan våra hockeylag för herrar och för damer.

Inget dravel om att "vi satsar från grunden på att utveckla flickor" följt av att ingenting alls händer och ingen information eller presentation av damhockey alls på hemsidan - förutom när man slår på trumman om att man köpt över tre damer från Luleå Hockey.

Köpelagens KÖPELAG förnekar sig inte.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu bara fem dagar kvar till kickoff-jippot i Apschtaan.

Att det som vanligt bara är ett jippo - även om man med en apsanning tidigare kallat det hela för "första isträningen" - visas ju av att det sker på Folkets Parks stora scen.

Nu har det dessutom framkommit att Apan verkligen ska genomföra en första isträning vid lunchtid samma dag. Det sker då i C-hallen där bara några hundra åskådare får plats om de överhuvudtaget ids släpa sig dit, även om de då inte får underhållas med banjomusik och fiskdamm.

Skulle så ske kommer väl Apan att förklara att innan jippot genomfördes första isträningen inför fullsatta läktare, bedrägligt formulerat som vanligt så att utomstående får intrycket att hela Apschtaan satt på läktarna. Även om det igen-kligen bara handlar om den vanliga uppsättningen sexfingrade apor presenterade i nedanstående bild.
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_1.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo, kanske kraven på Lassi är hög men kom ihåg att vi i Luleå är så bortskämda med bra vakter att den nivå förväntas av alla som får äran hålla spade för Luleå Hockey:-)

Du har rätt i att Lassi är ung och - om han får vara oskadad - har många år framför sig och kommer att utvecklas ännu mer. "Normalt" sett har vi ju kanske minst 5-10 år av fortsatt utveckling och mer erfarenhet innan han når sin peak. Grejen är den att när han fick chansen ta Luleå-spade tog han ett rejält kliv direkt och konkurrerade omedelbart ut Daniel Larsson som vakt.

Lassis första år för oss var så imponerande att några NHL-organisationer började rycka i honom, trots att han med 175 cm igen-kligen är 10-20 cm kortare än den längd NHL för närvarande stenhårt kräver av alla vakter. Men det känns fint att han skrivit på många år ytterligare för Luleå.

OM han fortsätter att utvecklas som vi hoppas och tror kan han mycket bättre avvakta och kanske när han närmare sig trettio ta steget över för att få en rejäl chans på en förstaspade i NHL och ett antal år där med stora inkomster - skulle han gått/gå över nu är jag tämligen övertygad om att han knappast fått chans på annat än AHL hur bra han än varit där. Klokt att han avvaktar, speciellt efter senaste årets lite mindre lyckade stats.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: :) kan nog tycka att ni har lite för höga krav på Lassi med tanke på att han är rätt ung och det är ett lagspel, han kommer garanterat att vara en duktig vakt i många år och att hantera upp och nergång hör till
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: He he, där fick jag svar på tal:-)

Joel tog spaden som 21-åring och levererade en makalös säsong. Året efter lirade han med en höftskada på hösten och till slut opererades han och när han efter konvalescens kom tillbaka på våren var han ännu bättre än debutsäsongen.

Men i fjol fick han fikon av okänd anledning. Kan det vara höften igen? Joel lever ju i första hand högt på att han är sagolikt duktig att läsa spelet och fenomenalt placeringssäker - på så sätt lyckas han ofta se till att frilägen framför mål inte blir något alls, inte ens skott på mål. I andra hand är hans styrka att han är extremt fin gymnastiskt och det är denna hans förmåga som frestar på höften - som det gör på alla butterfly men i högre grad på Lassi, eftersom han tar ut svängarna betydligt mer än mer orörliga större vakter.

Vet inte om han hämmades av skada i fjol eller hur det var. Iofs sänktes han också av att Luleås försvar inte var så bra som det ska vara och har varit många år. Under serien levererade han ändå 91,6% och 2.30 GAA vilket inte är kattskit, men dock klart under "Lassinivå".

I backspegeln borde man förstås låtit elitseriens yngste målvakt någonsin - under säsongen 18-årige Filip Gustafsson - ha fått fler spadar. Filip levererade inte bättre stats än Lassi, vilket antyder att uteförsvaret var undermåligt, men man kunde gärna ha låtit Lassi vila mer och givit Filip erfarenhet att spela in sig.Skulle Lassi svikta i år igen är jag säker på att Filip får ta rätt mycket spade. I vilket fall som helst kommer Bulan definitivt inte att acceptera ett försvarsspel där folk inte tar sina positioner, inte markerar när de ska och inte ger vakterna det stöd de ska ha. Att en spelare inte har mer skicklighet med puck kan Bulan säkert acceptera; de kan bara göra sitt bästa. Men om de är lata och slarviga i spelet utan puck kommer de att få fan för det. Se bara hur han snabbt rättade upp försvarsspelet i Pölsan som sista tiden under Tommy Jonsson var rena rama hönsgården modell drogade höns.

Så visst. Lassi levererade något sämre än Ortio i fjol. Men ingen har påstått att Lassi senaste säsongen tillhörde SHL:s bästa vakter.

För att påstå sådant måste man vara skolad i Apterminologi.
Uppladdat:

261x300-skarmavbild-2016-04-19-kl-202049_2.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jo han måste vara rätt kass den är Ortio med tankte på hur dåliga vi är på att utveckla och hålla igång målisar och särskilt med tanke på hur kassa backar vi har! tur att "super" klubben i luleå kan vissa upp en målvaktsstatik som heter duga! ;-) för inte slog väl Ortio stats Lassi? nä så galet kan det väl inte vara!?
Uppladdat:

450x253-bb150129bb697-1024x576.jpg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu bara sex dagar kvar till Apans första isträning \"kickoff\".
Spänningen är olidlig!

Notera gärna på första bilden hur läktarna är helt tomma, eftersom all publik dvs småbarn skrinnar nere på isen vilket påstås vara \"Apans första isträning\" proklamerat dagen efter i Aftontrasan som att \"Hockeyintresset är större än någonsin i Apschtaan - nytt publikrekord!\"
Uppladdat:

450x131-skarmavbild-2017-08-01-kl-121852_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det är inte lätt alla gånger. Att förstå apterminologin. Apan har ju för vana att bortse från korrekta fakta för att i stället - likt en Trump eller Bagdad Bob - presentera s k alternativa fakta, för att påstå sådant som inte finns enligt vanlig, tråkig bedömning som utgår från vad som är sant.

Folk med diffus "bakgrund" blir kommande från bygden. AHL-spelare blir NHL-stjärnor. Fiskdamm och banjomusik blir "första isträningen" som numera kan utföras på Folkets Parks stora scen, omdöpt till kickoff.

Och Aftontrasans praoelever köper som nyttiga idioter allt som Apan servererar.

Nu senast handlar det om Apans fantastiska utbildning av internationella supermålvakter.

Häromdagen konstaterade vi ju att köpespelaren markus "sållet" svensson lyckats bli nr 65 bland KHLs vakter och det förklaras ju vara internationell succé av Apan.

Nu gäller det köpespelaren Joni Ortio. I Apans värld förklaras denne vara NHL-stjärna. Detta sedan han i fjol fick sparken av sin NHL-klubb och trots väldiga ansträngningar av Ortios agent hittade han ingen NHK/AHL-organisation som var intresserad av Ortios tjänster.

Så Näsan köpte in honom till Apan och sparkade stackars Hanses med bara dagar kvar till säsongstart, trots att man till Hanses och i media dyrt och heligt lovat att Hanses skulle vara Apans vakt under säsongen.

Nu har Ortios agent jobbat hårt för att för kommande säsong hitta en NHL/AHL-organisation som vill ha Ortio. Men misslyckats igen. Så det blir Apan som får dras med Ortio, i år igen.

Så, hur presenterar Aftontrasan detta? "Ortio misslyckads - ingen NHL/AHL-klubb ville ha honom i år heller!"?

Nej. Här köper Aftontrasan Apans terminologi och sprider apsanning:

"GLÄDJEBESKEDET: ORTIO STANNAR I SKELLEFTEÅ! JONI ORTIO VAR UNDER SÄSONGEN EN AV SHL:S BÄSTA MÅLVAKTER!"

Jahaja.

Vi prövar som vanligt apsanningen mot korrekta fakta. Här har vi de SHL:s TopTen vaktliga presenterad som minst antal insläppta mål per match för vakter som haft spaden 19 matcher eller fler:

1 Söderström, Linus HV71 1.34
2 Alsenfelt, Oscar MIF 1.62
3 Högberg, Marcus LHC 1.89
4 Jönsson, Johannes KAR 1.94
5 Reideborn, Adam DIF 1.98
6 Andrén, Viktor VÄX 1.99
7 Johansson, Jacob LHC 2.10
8 Gustafsson, Johan FRÖ 2.11
9 Bakala, Dan FRÖ 2.12
10 Haugen, Lars FBK 2.14

Hmm. konstigt. Hur kan det komma sig att "en av SHL:s bästa målvakter" inte ens finns med bland de 10 bästa? Har de slarvat, har de missat Ortio som väl ska finnas bland de översta på listan?

Vi letar vidare.

11 Eriksson, Joacim VÄX 2.15
12 Petterson-Wentzel, Fredrik HV71 2.17
13 Ortio, Joni SAIK 2.20

Men se - där har vi ju Ortio! Som nr 13 på listan.

Vi som inte är uppfödda i sektterminologin kanske kan invända att som nr 13 tillhör man knappast ligans bästa vakter.

Men det beror ju bara för att vi är okunniga, att vi inte förstår de alternativa fakta som Apan presenterar.

I samma anda ser vi att under säsongen 2015-2016 spelades c:a 700 matcher för vakter i SHL och i slutspelet och en av dessa vaktinsatser presterades av Apstjärnan Hanses, som i en finalmatch om SM räddade hela 60% av skotten, innan han blev utbytt.

Låt oss nu anta en lista över de bästa målvaktsmatcherna under säsongen. På plats 1 och så vidare har vi förstås en massa matcher där vakterna haft 100% räddningar, dvs hållit nollan.

Men längst ned på listan finner vi:

Nr 700. Erik Hanses. 60%.

Vilket helt korrekt enligt apterminologin basuneras ut som:

"Kanoninsats av Hanses! Med på listan över de absolut bästa målvaktsmatcherna under hela säsongen!"

Det är bara att erkänna. Vi är inget vidare på att förstå hockey a la apsekten. Det är bara ett fåtal förunnat att begripa sådana svåra tungomål...
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: hahaha rätt kul snubbe den där Calof, hade gärna haft kvar han, visar på bra stämning i gänget! bra med lite humor de är som lule kallingen med högklubba :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{DansbandsWolf och Blister}: Jag misstänker att allt började med köpespelaren Kalops, som använde nedanstående som han menade var "The best for your stick".

Stackars den sate som tappade tvålen i duschen när Kalops vandrade runt med sin insmorda stick.

Konsekvenserna av Mr Zog lär ha varit eländiga i båda suspar och fillingar, förutom då för apmonstrumet, som efter inköpet av fläskbergets otvättade susp, ikläder sig densamma och dansar runt efter de matcher Apan vunnit, vilket iofs sker alltmer sällan numera, tack och lov.

Gissningsvis har den sliskiga kulturen fått fast grepp om Apan, eftersom själva färgerna svart och gult kan anses särdeles lämpliga för att dölja missbruket av Mr Zogs dekokt.
Uppladdat:

252x300-skarmavbild-2016-08-27-kl-155242.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja varför inte...för något år sedan auktionerades ju Jimmy Jumps susp ut till högstbjudande så runt apan är allt möjligt.
Troligtvis Jåda som bjöd högst och som nu lycklig som ett barn snuttar sig till sömns med näsan i den gula sidan.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: absolut! Kanske dom har kalsongsingnering i år :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Fabbe is fabulous!

Abstinens och abstinens - du har ju bara en vecka innan den första isträningen på Folkets parks stora scen nere i Apschtaan! Du hänger väl på? Det vankas ju både banjospel och fiskdamm!
Uppladdat:

393x300-1mgvjv.jpg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Fabbe vinner Beep-testet! Måste kännas lite surt med tanke på alla yngre stjärnskott med dålig kondis! ;-) shit vad man börjar längta till säsongsstart börjar ha lite abstinens :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi får rätta till sektbilden byggd på alternativa fakta nedan, genom att ge den korrekta bilden!
Uppladdat:

450x131-skarmavbild-2017-08-01-kl-121852.png

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Aftontrasan kommer ut ur första isträningsgarderoben för Apan nu och meddelar att Apan i år kör med "kickoff" i stället för isträning och visar upp nedanstående bild för att presentera hur det "brukar se ut" när Apan har första isträningen och slår publikrekord efter publikrekord då "apintresset i APschtaan är större än någonsin".

Det är ju bara en s k Apsanning, förstås, men Aftontrasan agerar som en nyttig idiot och vidareförmedlar den bild som sekten vill ha ut, baserad på s k alternativa fakta.
Uppladdat:

450x281-skarmavbild-2017-08-01-kl-120645.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: He he he, du har helt rätt! Antagligen har de inköpta apvakterna pumpats upp av sektpropagandan och fått för sig att de i Apan utbildas till internationella superdupervakter. Hanses, exempelvis, räknade väl kallt med att han skulle erbjudas att ta över NY Rangers förstaspade efter Henrik Lundqvist sedan nämnde Hanses i finalen om SM för ett år sedan lyckats rädda hela 60% av skotten!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Såg att Ortio trodde att något NHL lag skulle plocka upp honom, ap-målvakterna har iaf inte fel på självförtroendet, sen gick det som vanligt ... ingen ringde upp honom.

http://www.aftonblade...skelleftea
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dags för uppdatering av läget när det gäller bevakning av den internationella storhockeyn.

Som alla vet förklarade markus "sållet" svensson häromåret att "nu var han klar för NHL" och som väntat skulle han ha tagit en förstaspade i vilket NHL-lag som helst. Om det inte varit för en liten detalj. Nämligen att samtliga NHL- och AHL-klubbar bedömde att de var komplett ointresserade av sållets tjänster.

Men apmonstrumet i Apboken hade ju förklarat att den fantastiska vaktträningen i Apan hade utbildat och utvecklat sållet till en internationell supermålvakt så inte oväntat kastade sig ett KHL-lag över "muren från Oskarshamn". Anders Nilsson hade ju året innan blivit utnämnd till KHLs bäste målvakt och satt ryskt slutspelsrekord varefter han plockades över till en karriär i NHL och har nu fyra säsonger där säkrade f n för 2,5 miljoner dollar per år. Så sållet tänkte nog gå samma väg.

Jag har dock noterat att bevakningen av KHL-vakter i allmänhet och av sållet svensson i synnerhet haltar i apboken och det blir mest tyckanden där i saken.

För att verka för en verkan mot såridning av vidare apsanningar och alternativa fakta plockar vi - snälla som vi är - fram korrekta fakta.

Under seriesäsongen 2016-2017 fick 78 vakter ta spade i KHL-matcher och här har vi rankingen baserad på andel räddade skott:

1 Francouz Pavel 95.3
2 Yeryomenko Alexander 95.0
3 Zagidulin Artyom 94.9
4 Sinyagin Denis 94.7
5 Filonenko Andrei 94.1
6 Salak Alexander 93.9
7 Ivannikov Evgeny 93.8
8 Shestyorkin Igor 93.7
9 Taylor Danny 93.6
10 Samsonov Ilya 93.6
11 Kareyev Andrei 93.6
12 Andryukhov Ilya 93.5
13 Gavrilov Andrei 93.4
14 Metsola Juha 93.3
15 Demchenko Vasily 93.3
16 Bobkov Igor 93.2
17 Sorokin Ilya 92.9
18 Fasth Viktor 92.9
19 Murygin Alexei 92.9
20 Garipov Emil 92.9
21 Sateri Harri 92.9
22 Shilin Oleg 92.8
23 Proskuryakov Ilya 92.7
24 Furch Dominik 92.7
25 Karhunen Tomi 92.7
26 Koshechkin Vasily 92.7
27 Galimov Stanislav 92.6
28 Bespalov Nikita 92.6
29 Kalnins Janis 92.5
30 MacIntyre Drew 92.5
31 Barulin Konstantin 92.5
32 Lisutin Ivan 92.4
33 Saprykin Igor 92.4
34 Krasikov Alexei 92.4
35 Sokhatsky Vladimir 92.2
36 Fokin Vladislav 92.1
37 Lazushin Alexander 92.0
38 Sharychenkov Alexander 92.0
39 Karlsson Henrik 92.0
40 Biryukov Mikhail 92.0
41 Ezhov Ilya 91.9
42 Scrivens Ben 91.8
43 Brust Barry 91.8
44 Kolppanen Ville 91.7
45 Podyapolsky Vladislav 91.7
46 Koskinen Mikko 91.6
47 Tretyak Maxim 91.5
48 Kovar Jakub 91.5
49 Khakimov Rafael 91.4
50 Shikin Dmitry 91.2
51 Makarov Andrei 91.2
52 Sudnitsin Alexander 91.1
53 Zalivin Alexander 91.0
54 Zapolski Ryan 90.9
55 Trushkov Alexander 90.9
56 Poulin Kevin 90.9
57 Serebryakov Nikita 90.8
58 Ustinsky Igor 90.5
59 Sedlacek Jakub 90.3
60 Kostin Denis 90.3
61 Pogge Justin 90.3
62 Garnett Mikhael 90.3
63 Helenius Riku 90.2
64 Molkov Nikolai 90.0
65 Svensson Markus "sållet" 89.8
66 Svedberg Niklas 89.7
67 Nalimov Ivan 89.7
68 Lalande Kevin 89.3
69 Smiryagin Roman 89.1
70 Masalskis Edgars 88.5
71 Pechursky Alexander 87.4
72 Krasotkin Anton 87.3
73 Boyarshinov Georgy 86.9
74 Kasutin Ivan 86.7
75 Gaiduchenko Sergei 86.7
76 Kolesnik Vitaly 85.5
77 Hovinen Niko 84.2
78 Alikin Evgeny 81.0

Som synes en fantastisk framgång för sållet som nästan lyckades knipa 90% av skotten och erövrade en hedrande 65e plats.

Det finns ju en likadan lista över slutspelet om Gagarin Cup men där ingår inte "sållet" eftersom Spartak - som följd av sållets fantastiska insatser - kom näst sist i västra divisionen av KHL och således var ljusår från att få delta i slutspelet.

Stackars Spartak är hårt pressat ekonomiskt och har inte råd att ersätta den internationella supermålvakten sållet utan får dras med denne även kommande säsong.

Spänningen är olidlig. Ska superstjärnan sållet nå 90% nu?
Uppladdat:

260x300-skarmavbild-2016-08-16-kl-170023_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan kommer ut ur första isträningsgarderoben och förklarar att den 8 augusti blir det: \\\"...ansiktsmålning...speedshooting...tävlingar...souvenirer...autografskrivning...och...Gludbaren och hamburgerkiosken kommer att vara öppna!\\\"

Strålande! Apschtaans yngre telningar ser som vanligt fram mot fiskdamm under banjomusik.

År efter år har ju Apan - hockeyns svar på Bagdad Bob - påstått att det handlat om första isträningen men någon sådan har ju aldrig förekommit och nu tar det steget fullt ut och skiter i att ens vara i en hockeyarena. Apans hjärntrust har ju tidigare förklarat att det räcker med en diffus \"bakgrund \" för att anses komma från \"bygden \"första isträningen \" till \"första träningen \" men eftersom folk garvat så de kissat på sig åt lögnen hittar de nu på att kalla spektaklet för\"kickoff\".

Ja, det är inte lätt för Apan som hela tiden måste formulera om sig för att med \"alternativa fakta\" kunna förklara att laget domineras av spelare \"från bygden\" och att \"hockeyintresset i Apschtaan är större än någonsin med nya rekord som följd\".

När vi ändå är inne på alternativa fakta från aphåll påminner vi om att Apan slog på stora trumman och hävdade i våras att de skulle ta upp damhockey igen genom att starta från grunden och utbilda flickor från bygden som så småningom skulle bli ett starkt lag med seniorer. Damdödaren Pea - som la ned damlaget tidigare - ljög friskt i våras med:\"– Vi vill hela tiden utveckla föreningen och tar nu nästa steg med damverksamheten. Det är en långsiktig satsning för att utveckla hockeyn i Norr- och Västerbotten, säger Pea Israelsson, klubbdirektör, Skellefteå AIK Hockey.\"

Jaså. Damhockeydödar-Pea ska\\\"utveckla damhockeyn i Norrbotten\\\"? Det var ju fint lovat av Pea. Som alla vet har Luleå Hockey med två seriesegrar och ett SM samt en massa slagna publikrekord senaste två säsongerna lett damhockeyn i landet till nya och höga nivåer - samt blivit ett föredöme genom att presentera och marknadsföra damerna lika starkt som herrarna och hela tiden parallellt.

Men nu ska damhockeydödaren Pea \\\"utveckla damhockeyn i Norrbotten\\\"?

Vad menar damhockeydödar-Pea med det?

Intresserade som vi är kontrollerar vi Apans hemsida för information om flickor och damer.

På hemsidan finner vi info om herrarnas a-lag, juniorer, ungdomar och en massa om restaurang och barer - men ingenting alls om damlag. Finns det, överhuvudtaget?

Nej! Det finns faktiskt EN artikel om hockeydamer (länk).

Apan slår på stora trumman för att visa upp att de köpt tre spelare från Luleå Hockey.

Jahaja. Där har vi facit på Apans \"vision/ambition/målsättning/löfte/värdegrunnnnnd\" att bygga ett damlag baserat på flickor från bygden.

Köpelagens Köpelag förnekar sig inte.

Damhockeydödar-Pea planerar \"utveckla damhockeyn i Norrbotten\" genom att köpa spelare från Luleå Hockeys damlag.

Ja, vi är ju luttrade att höra grodorna strömma ur munnen på Pea i en ström som får Bagdad Bob och Donald Trump att te sig som sanningsvittnen i jämförelse.

På riksplanet har senaste veckorna det mesta inom politik handlat om att Transportstyrelsen brutit mot lagen i åratal trots att de varnats för de upprepade lagbrotten.

Däremot kan man undra vad som hänt med kunskapen om att Pea och Apan trots upprepade varningar brutit mot lagen i åratal genom att tvinga till sig parkeringsavgifter för mark som kommunen ägt och Apan inte haft någon som helst rätt till. Som alla förstår kommer lokalt polis- och åklagarväsende att skita i det hela, eftersom de är korrumperade av Apan (hänvisar till hur de försökte låtsas att \\\"de hade ingen anledning att betvivla att en gammal tant och en gubbe på rad 12 hört Osten skrika rasistiska tillmälen hela matchen\\\" trots att övriga närmare 6000 i arenan inte hört ett j-a dugg om det). Nej, lagbrytaren Pea kommer tydligen undan utan att brottet beivras. Vi kommer ju ihåg hur han hotade journalister som upptäckt den brottsliga handlingen med konsekvenser om de inte vid´sade värdegrunnnnd och tystade ned saken.

Nu ska de tydligen köpa ihop ett damlag också men vi vet ändå att den igen-kliga anledningen att de gav sig in i damhockeybranschen igen är att de grämer ihjäl sig över att Filip Gustafsson lämnade Apan och deras \\\"målvaktsträning\\\" bestående av instruktionen \\\"Ta pucken!\\\" för att på riktigt utbildas i Luleå Hockey - och nu kunde de inte stå ut med tanken att 15-åriga Tindra Holm skulle gå samma väg. Men Tindra har redan tagit spaden för Luleå Hockey; senaste säsongen i en seriematch som lirades uppe i malmfälten mellan då regerande svenska mästarna Luleå Hockey mot blivande svenska mästarna Damgården: en match som Luleå - med Tindra i mål - vann med 11-0.

Tråkigt för Tindra att Apan nu tvingar kvar henne i Apschtaan med ett köpelag när hon redan debuterat som en egen Luleå-produkt från egna Luleå-led. Egen luleprodukt? Från egna luleled? Från lulebygden?

Hur kan jag påstå det?

Ja, Tindra har ju otvivelaktigt Lule-\\\"bakgrund\\\". Hon har ju lirat i SDHL för Luleå. Och se på den fina bilden nedan.

Tindra Holm - en ren Luleåprodukt, från Luleå-led. En luleåbygdens dotter!
Uppladdat:

202x300-skarmavbild-2016-12-02-kl-204827_0.png

316x300-skarmavbild-2016-12-03-kl-001726_0.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu bara nio dagar kvar till Apans första isträning som ska ske på Folkets Parks stora scen! Spänningen är olidlig. Kommer de att fylla scenen med isblock? Eller hänvisar de till istärningar i paraplydrinkar?
Uppladdat:

293x300-skarmavbild-2016-07-10-kl-140113_0.png

368x300-skarmavbild-2016-07-10-kl-140135.png

300x300-14477458271341394_3.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jo, det ser ju ut som att det är klart. Även om det tycks spekuleras i om Christian Jaros kommer att lånas ut till oss eller om han lirar i AHL/NHL närmsta säsongen, men jag utgår från att han kommer att stanna på andra sidan atlanten.

Noterar att Olausson blir lagkapten och det är nog ett bra val. Tar bort lite fokus från Harju som får koncentrera sig på sitt eget spel. Blir ju för övrigt lite intressant att se hur Harju fungerar under Bulan, med tanke på att det sket sig ordentligt för Harju under Rönken/Bulan tidigare.

Truppen ser ju i detta nu ut som följer:

Forwards
09 Johan Forsberg 2018/19
10 Einar Emanuelsson 2017/18
11 Petter Emanuelsson 2017/18
14 Anton Toolanen 2017/18
16 Niklas Olausson NY 2017/18
17 Andreas Falk 2017/18
20 Gustav Rydahl 2017/18
24 Johan Harju 2018/19
25 Anton Hedman 2018/19
26 Joey Hishon NY 2017/18
29 Axel Levander NY 2017/18
36 Emil Larsson NY 2018/19
37 Isac Lundeström 2017/18
52 Karl Fabricius 2018/19
71 Patrick Cehlin NY 2018/19

Backar
05 Linus Nässén 2017/18
06 Viktor Grahn NY 2017/18
07 Jan Sandström 2017/18
08 Kim Johansson NY 2017/18
27 Brendan Mikkelson 2018/19
32 Oscar Engsund 2017/18
39 Pontus Själin 2018/19
50 Daniel Sondell NY 2018/19
89 Ryan Johnston NY 2018/19

Målvakter
01 Oscar Masiello 2017/18
30 Filip Gustavsson 2017/18
34 Joel Lassinantti 2019/20

Hur bra kan det gå för dessa?

Inte så lätt att svara på eftersom det är nio nya från ifjol och man är lite luttrad efter senaste säsongernas misslyckanden av nyrekryteringar. Men går de alla hem som vi hoppas på och Cehlin får vara oskadad kan det förstås bli riktigt bra.

Ett speciellt fokus på vakter förstås. Hur blir Lassi i år efter formgropen senaste säsongen? Och om gropen är kvar, får Filip ta över allt fler spadar då och kommer han att fortsätta hålla den höga nivå han hittills gjort?

Tills vidare siktar jag på förhoppningen att vi inte dras in i streckstrider långt ned men om vi lyckas lägga oss mitt i eller på övre halvan med slutspel i fokus blir man glad:-) Tänker trots allt att Bulan kanske kan behöva något år för att få fason på Luleåskutan.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hmmm, som jag har förstått det är väl Luleås trupp klar nu för nästa säsong? Inga direkt stora förvärv, men med tanke på hur det sett ut hos andra lag borde vi väl kunna komma bland de åtta bästa??
Eller är det önsketänkande?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Ja, visst var det snyggt! Men ingen anledning att smutsa ned väggarna hemma - speciellt som målgruppen inte läser där. Målgruppen består alltså av trenne apmonster och sedan de fick reda på att Aplaget som klev upp i Elitserien bestod av köpespelare till 83% har vi fått käft på deras tugg om "köpespelare". Så i syfte att uppnå en verkan för en verkan mot framtida skitsnack från de tre vidundren i frågan, trummar jag in "skammens lista" högst upp på detta klotterplank nu under sommaren när ändå väldigt lite händer av hockeyintresse.

"Laces out" för dig som det inte riktas till. Men "up your monkey-ass" för tre apmonster som en gång för alla förlorat tugget om köpelag:-)
Uppladdat:

450x299-treapor_21.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Men vad härligt nu fick du med det igen. Det skulle inte förvåna mig om du har det skrivet på väggen hemma. Lite "Laces out" känsla blir det ;-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Tack för synpunkter, som jag kommenterar nedifrån.

• "Om detta är Luleås "värdegrund"..."

Nej, detta är inte Luleås "värdegrund", har aldrig varit och kommer aldrig att vara. Det förvånar mig att du inte hade koll på det, men nu vet du bättre.

• "...som man tjockskalligt vägrar vika från..."

Trist att se dig argumentera på det sättet. Först inleder du med en om-villkor - som alltså är komplett felaktigt - och sedan följer du upp utgående från att det var korrekt och använder det som stöd för att stapla förolämpningar "tjockskalligt vägrar".

• "...så förstår jag varför det i princip är tomt i taket i er arena."

Hmm. Det är alltså ett försök från din sida att håna Luleå Hockey? En s k vendetta transversale eftersom det inte är Luleå Hockey du är ute efter utan undertecknad men fixar inte att komma åt mig så du hoppar på något annat i syfte att irritera mig. Ja, så kan man ju uppföra sig om man är lagd åt det hållet. Själv brukar jag hålla mig till saken i stället.

Ditt "hån" synes handla om att Luleå bara blivit svenska mästare en enda gång? Jo, det tycker vi Luleå Hockey-medlemmar förstås är tråkigt.

Men är svenska mästerskap det enda saliggörande? Det tycker jag inte. Se på sparkbollens Hammarby som likaledes endast har ett enda svenskt mästerskap men är lika älskat ändå.

Luleå har dock tillhört högsta serien i hockey-Sverige sedan 1984 och förbereder oss nu för vår 34e säsong i denna serie. Utan att någonsin ens behövt kvala oss kvar. Kollar du in maratontabellen för Elitserien SHL från 1984 och framåt finner du att den toppas av Warulfven före Luleå Hockey, fram till senaste året då HV passerade oss, och där har du fakta som indikerar sportsliga framgångar även om antalet SM-tecken är begränsade. Plus att vi vunnit euroepiska mästerskap förstås.

• Vidare talar du om ambition vs. verklighet.

Gissningsvis försöker du "upplysa" mig om att Apan har en ambition" men anpassar sig efter verkligheten?

Nja, förhoppningen att kunna ha många spelare från "egna bygden" har naturligtvis alla lag - Frölunda 2000-2010 undantaget - av såväl ekonomiska skäl som för att förstärka den lokala förankringen och stödet. Och till det lägger man att rekrytera spelare utifrån efter vad man har råd med för att nå sportsliga mål som t ex att hålla sig kvar i Elitserien SHL och eller slåss om Gludet.

Men i Apans fall skrivs denna "förhoppning" om till att representera verkligheten. Man påstår att man spelar med en majoritet spelare från egna bygden, även om man är tvungen att definiera om egna bygden hur många gånger som helst för att låtsas uppfylla detta- "Egna bygden" blir "egna led" blir "egna produkter" blir "har Ap-bakgrund" och så vidare i det oändliga, för att påstå något som inte är sant. På så sätt inbillar Apan sig att det stora antalet talanger och utbildade spelare man snott åt sig under åren från i fösta hand Umeå men också Övik och Norrbotten ska kunna mörkas in i "egna bygden".

Detta trixande med sanningen leder därefter till att maligna supportrar som apmonstren på snackets apsida i tio år suttit och påstått att Apan alltid spelar med en majoritet från egna bygden medan andra lag hånas som "köpelag" fulla av "köespelare" som apmonstren vidare förklarar vara "undermänniskor".

Med detta som bakgrund är det förstås synnerligen intressant att särskåda var spelarna som lirade i Apan när de tog sig till elitserien kom ifrån. Och notera nu särskilt att detta vara bara några år efter att Apan formulerat sitt handlingsprogram där man tydligt markerade att 5 av 10 spelare ska komma från egna bygden, vilket definierades som Skellefteå och norra Västerbotten (vilket i princip blir samma sak när norra delen av landskapet Västerbotten faktiskt utgörs av Skellefteå kommun). Just det. Det var ingen flummig "ambition" utan ett tydligt handlingsprogram!

• "Jag menar man kan ju inte vara nog tydlig när det gäller såna scoop."

Det har du helt rätt i! Bra att du tog upp det! Jag förstår att du vill att jag är tydlig om detta, så för att tillfredsställa din uttalade önskan...

Här har vi laget som tog Apan till Elitserien 2006; Apan som beslutat att 5 av 10 spelare skulle komma från egna bygden:

KÖPESPELARE
1. Köpespelare från USA, Mark Busenberg
2. Köpespelare från USA, Brett Harkins
3. Köpespelare från USA, Jeremiah McCarthy
4. Köpespelare från Tjeckien, Libor Prochazka
5. Köpespelare från Tjeckien, Daniel Branda
6. Köpespelare från Österrike, Daniel Welser
7. Köpespelare från Kiruna, Andreas Hadelöv
8. Köpespelare från Kiruna, Fredrik Krekula
9. Köpespelare från Boden, Johan Norberg
10. Köpespelare från Boden, Fredrik Öberg
11. Köpespelare från Arvidsjaur, Fredrik Lindgren
12. Köpespelare från Umeå, Per-Anton Lundström
13. Köpespelare från Umeå, Daniel Sondell
14. Köpespelare från Örnsköldsvik, Magnus Wernblom
15. Köpespelare från Örnsköldsvik, Anders Söderberg
16. Köpespelare från Örnsköldsvik, Fredrik Bergquist
17. Köpespelare från Gävle, Patrik Rönnqvist
18. Köpespelare från Stockholm, Nicklas Dahlberg
19. Köpespelare från Stockholm, Andreas Falk
20. Köpespelare från Stockholm, Andreas Paulsson
21. Köpespelare från Stockholm, Johan Åkerman
22. Köpespelare från Arboga, Mikael Bohman
23. Köpespelare från Mariestad, Per Helmersson
24. Köpespelare från Nybro, Pontus Petterström

BYGDENSPELARE
1. Bygdenspelare, Mikael Petterson*
2. Bygdenspelare, Mikael Brancalion*
3. Bygdenspelare, Alexander Sundqvist*
4. Bygdenspelare, Johan Ramstedt**
5. Bygdenspelare, Thomas Larsson**
De tre första sparkades direkt och fick inte spela i Elitserien, de andra två sparkades någon säsong senare. Och alla ersattes de av KÖPESPELARE.
Uppladdat:

450x253-thumb460-2.jpg

+1
Kommentera

1833755 · »