Luleå HF

80858 inlägg · 860 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

1844271 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he, att läsa apmonstrum uttala sig om hockey är som att be en apa förklara den moderna kaos-matematiken teorem.

Nu har apmonstrumet sidekicken blivit rå-avis på Luleås fantastiska utveckling och leverans av målvakter och han lanserar sina egna osunda tankar om orsaken till att målvaktstalanger söker sig till Luleå.

Som motiv anger han att "Någon utveckling har då inte jag sett hos Filip Gustavsson.".

Nehejne.

Filip kom tidigt fram som talangfull målvakt och när han som 14-åring slutade 9:an skulle han söka sig till ett hockeygymnasium.

Eftersom han inte tidigare fått något utbildning och träning som målvakt tillfrågade han Apan: jag känner ju till att ni inte har någon målvaktstränare för personer under 20 år men kommer det att fortsätta så? I hockeygymmet, bland B-junisar och bland A-junisar närmaste tre åren?

Yep, förklarade Apan. Vi kör som tidigare, dvs med instruktionen "ta pucken!". Det räcker gott.

OK, tack för beskedet, svarade Filip, och sökte sig in till Luleås Hockeygym och till Luleå Hockey.

I vår fina miljö är han nu på fjärde året. Hur har det gått?
• Han har debuterat och sedan etablerats som målvakt för småkronorna i såväl U17 som J18 och J20 och lär vakta svenska målet i VM strax.
• Han debuterade som 17-åring 14 november 2015 i SHL med Luleås spade och blev därmed yngste målvakt genom tiderna. Som 17-åring fick han sedan kontrakt med Luleås representationslag för senior och är sedan dess etablerad SHL-vakt.
• För ett drygt år sedan draftades han redan i andra rundan av Pittsburg Penguins.

Men de där bedrifterna visar, enligt det förvirrade, semi-analfabetiska apmonstrumet ingen utveckling för en målvakt. Hos Apan har de andra indikationer på utveckling. Som att köpa in färdiga målvakter från andra klubbar och därefter utveckla dem till att bli djupt alkoholiserade eller leverera dem till KHL där de kämpar för att rädda 90% av skotten.
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_10.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det debila apmonstrumet fick ju byta kalsonger när han fick reda på att Anders Nilsson "bara" räddade 13 av 17 skott i det formidabla skyfallet av högkalibrig kanonad.

Anders, som tidigare ståtade på första plats i NHLs vaktliga med 100% räddningar dalar nu till 91,8% men det innebär att han fortfarande är kvar på övre halvan bland vakter i NHL.

Apmonstrumet är ju så in i Norden avundsjuk på Luleås fantastiska utveckling av vakter under en längre tid, att han ejakulerar så snart något går en luleutbildad vakt emot. Själv utnämnde han ju för något år sedan mApKyss Svensson till att - efter att ha kommit till Apan som knapp 30-åring - av Apan ha utvecklats till en internationell supermålvakt;-)

mApKyss själv hade lika dålig koll, efter att ha hamnat i sekten, och offentliggjorde att han "nu beslutat att gå till NHL" - en plan som gick om intet av det bagatellartade skälet att ingen klubb - vare sig i NHL eller AHL - var ett dugg intresserade av mApKyss.

I stället lurades ett skitlag i KHL att ta in mApkyss. mApkyss plan var att göra en Grizzly. Anders Nilsson kom ju över ett år och levererade >93,5% räddningar i såväl grundserien som i i slutspelet om Gagarin Cup. Han satte ryskt slutspelsrekord i hållna nollor och tog AK Bars ända till final. Och fick därefter erbjudanden från NHL och lirade sig tillbaka via Chicago->Edmonton->St Louis->Buffalo->Vancouver emd ett fint tvåårskontrakt.

Hur har det gått för mApkYss då?

Ja, så där.

Förra året lyckades den internationelle supermålvakten uppnå magiska 89,9% räddningar. Att det inte blev ännu bättre kanske beror på att klubben var tvungen sätta in andra vakter som presterade bättre - helt säkert just i de matcher mApKyss planerat hålla nollan förstås och olyckligtvis.

Klubben är ju ditlurad att ha kvar mApKyss även i år och han har därför fått matcher även denna säsong. Och underbart nog uppvisar han en dramatisk förbättring. På de 12 matcher han lirat i år har han lyckats leverera betydligt bättre med fantastiska 90,1%! Jag pallade inte att gå igenom vaktligan för KHL men han brukar ju ligga på typ plats 60-70 och är väl där nu också.

Imponerande insats av den egna Approdukten mApKyss!
Uppladdat:

450x299-images-kopia-2_0.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så hyllas Luleå Hockeys målvaktstränare, ansvarig för junisarna och på hockeygymmet. Vi talar om Linda Blomqvist, dotter till Luleå Hockeys legendariska målvakt Mats Blomman Blomqvist från Skurholmen; mannen baokm den klassiska "Pajalafinten" med vilken han lurade många motståndarforwards som kom helt fria:-)

Linda hyllas bl a av Filip Gustafssom som lämnade Apschtaan och flyttade till Luleå för att tränas av Linda. I stället för att nöja sig med Apans målvakts-"träning" av juniorer som inskränktes till instruktionen "ta pucken".

De allra flesta vakter Luleå utvecklat är ju pojkar från bygden och att vi fått ett sådant fantastiskt material att arbeta med beror ju på "Arvet från Myllys". Under Luleås storhetstid var ju Myllys den stora stjärnan och grabb efter grabb beslutade att bli vakter.

Ta t ex Anders Nilsson, som dessutom hade sin far som gammal elitvakt. Men hur hade det gått om store Anders i stället valt att bli hockeyback eller hockeyforward? Inte osannolikt att han blivit stjärna även då, men nu valde han den betydligt tuffare utmaningen att bli vakt och efter att ha blivit KHLs bäste och nu fått kontrakt för fem miljoner med Vancouver Canucks kan han stå på gränsen till att slå igenom och bli en av de allra största.

Men Luleås fina plantskola för målvakter har också inneburit att andra duktiga talanger söker sig till Luleå som junisar för att få bästa chans att utvecklas. Ta Filip Gustafsson, men också JG. Och nu ryktas det att den störste talangen landet fått fram på tio år - 14-årige Jesper Wallstedt från Västerås - kommer att gå till Luleå.

Man kan bara återigen beklaga att unga Tindra Holm - som förra året tog spaden i en match för Luleås damer och då besegrade man blivande svenska mästarna Damgården med 8-0! - lurades att stanna kvar i Apscthaan när den vidrige parkeringslagsbrytaren och Damlagsnedläggaren Pea hittat på att "nu ska APan bilda ett damlag för att utveckla hdamhockeyn i västerbotten OCH NORRBOTTEN!

Tänk om även Tindra fått chansen att utvecklas av Blommans dotter i stället för att stanna på en plats där man anser att "ta pucken" räcker som utbildning. Eftersom man ändå kommer att köpa målvakter som utbildats och utvecklats av andra. Vilket man gjort under hela sin existens, med sålunda nedsolkade anor.
Uppladdat:

337x300-skarmavbild-2017-10-20-kl-122635.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha.

Det var en imponerande upplevelse. Vancouver startar bra, tar ledningen med 0-1 och Boston har inget skott på mål första minuterna.

Men sedan vänder det. Efter fyra minuter kvitterar Boston sedan Anders räddat ett skott och styrt pucken perfekt bort, men dåligt försvarsspel av Vancouvers decimerade backuppsättning gör att en Bostonforward får stå helt ensam framför Anders för att skymma och styra och denne lyckas sträcka sig och raka in pucken.

Sedan brakar det loss. Boston tar över spelet helt och så tar Vancouver.spelaren Gudbrandsen en extremt ful matchutvisning för en farlig boarding och i box 4 mot 5 i fem minuter kollapsar Vancouver fullständigt. Boston får ställa upp och åka runt helt ohotade i Vancouver-zonen och varje spelare med puck har minst ett par lagkompisar helt fria att passa till och den som får puck har 10-15 sekunder fri i slottet utan att bli attackerad att leta upp läge att skjuta mål eller passa ännu bättre placerad spelare. Det är en utspelning som man möjligen sett under 20-30 sekunder i PP när det ena laget fått köra slut på försvararna någon minut och de inte längre orkar göra motstånd. Men här fortsätter det minut efter minut och Boston får avlossa skott i bästa möjliga lägen. Anders tar ungefär de första tio skotten och det är fantastiska räddningar. Men Boston letar bara upp bättre och bättre lägen och vad Vancouverförsvararna gör, det vete fan. Ingenting, är inte korrekt för det hade faktiskt varit enklare för Anders om Boston varit 5 mot 0, för i så fall hade han sluppit bekymret med Vancouverspelare som skymmer skytten. Och till slut börjar målen droppa in och efter varje mål skärper sig Vancouver inte, utan blir bara mer och mer paralyserade varpå Boston får göra precis vad de vill. 2-1, 3-1 och 4-1 ramlar in på c:a 1,5 minut och i det skedet skjuter bara Boston när de passat fram till en lucka och skymd vakt och prickskjuter hur snyggt som helst.

Innan Anders slipper eländet och får bytas ut mot Markström. Matchbilden sammantaget är den att under ungefär fyra minuter i kontinuerlig box avlossade Boston bortåt hälften av de skott de avlossade på hela matchen!

Vid målvaktsbytet hann Vancouver samla sig och skärpa sig och Boston slog av på takten och gick mer över till att bevaka ledningen och vann till slut med 6-3.

I efterkommentarerna på supporterplanket är de ense om att Anders lämnades helt vind för våg av övriga laget under den där tiden och att han inte alls var anledningen till vändningen utan tvärtom gjorde många kvalificerade räddningar samtidigt som samtliga "skott" var i extremt fina lägen för Boston. Supportrarna hoppas att Anders kan bryta ihop och komma igen trots den vidriga upplevelsen.

Anders spelade alltså 10 minuter av matchen, Jacob Markström spelade 50 minuter.

Och redan ikväll om drygt 12 timmar är det match igen, nu i Buffalo.

Vem ska ta spaden?

Vid två matcher under 24 timmar brukar man ju byta vakt men hur göra nu? Det är ju Jacob som spelade mest igår och som spelade senast. Men samtidigt Anders som skulle behöva tid för att hämta sig; vad händer om han tar spaden redan inatt och inte är mentalt återhämtad utan kastar in puckarna? Å andra sidan är det möjligen rätt taktik att hoppa i vattnet direkt igen. Åtminstone i efterhand, om han skulle göra en fantastisk match. Men om inte?

Ja, det här blir spännande att följa. Ett allvarligt och farligt läge, för att travestera en rysk spionterm...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ja det är ödets onani. anders spelar en halv period och huxflux ramlar hans stats för säsongen ned till strax under 92%.

men vilken halva period! första tre minuterna dominerade canucks, hela tiden i bruins zon och satte 0-1.

och sedan kom det. sju minuter där bruins gör vad de vill och canucks utespelare är som drogade, inger markerar, ingen tar position, ingen presterar men alla ser ut som yra höns.

och speciellt minut 6-10 då en canuck tagit en extremt ful 5 minutersutvisning och bruins får fortsätta spela PP trots att de målar.

under de 7 minuterna vinner bruins skotten med 17-1. motsvarar ungafär 150 skott på mål under en match.

och speciellt under de 4 minuter då bruins spelade pp, där skotten uppskattningsvis var 13-0. översatt till hel match en frekvens motsvarande skotten 200-0 i en hel match. för att förklara hur de fyra minuterna såg ut. och det handlade inte om skott på avstånd som anders såg utan i stort sett samtliga skott från spelare nära mål i slottet och i ohotade lägen - högkalibriga målchanser i stort sett alla. och anders räddade de flesta. men ser matchen så ut kommer målen.

kollar man in kommentarerna på canucks forum lastas inte anders snarare beröms:
• Nielsons perfect season OVER
• Nice save Nieler
• GREAT save by Nielson!!!!
• Nilsson is a large human
• Man nielsson looks solid
• Man o man where has Nielson been all season he looks like a dam good goalie!
• Nilsson..yeah..
• WOWHOAOWW!!!!! We are all NEILSON!!!
• Not a good looking PK but Nilsson is playing well
• Nillsons a god lol
• Wow what a goal
• Jeeez
• Brutal what a joke :shakehead
• This D lmao

Nilsson got hung out to dry on every goal!
• Lol, cya Nilsson.
• RIP Nilsson’s stat line
• Pulled 10 minutes in.


ja, det var en hockeyorgasm.

bruins lugnade förstås ner sig därefter. och nyss i slutet andra satte canucks två mål och nu 5-3. ska markan vända på detta?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ja fyfan.

jag hade börjat leta mina inlägg från anders allra första nhl-match. fann detta inlägg av zigge, håll till godo:

Införd 2000-03-04 00:51:35 av [Baudin]
Killen är en levande legend. Och för att hedra denna legend har Baudin AB beslutat att posta en ny och uppdaterad lista, innehållandes Jantar och åter Jantar. Läs och njut..
\"Läget i Luleå: Skadeläget är faktiskt börjat ljusan betänkligt nu.\"
Mallen för alla Jantar. Litet fel, men stor förvirring som följd.
\"Självgod och självgod…du får det att låta så negativt”
Den mest klassiska av dom alla..?
\"En bra grej är ingenting i det stora hela men på det hela taget.”
En av mina absoluta favoriter. Så vis att det gör ont i hjärtat..
”Att jag inte har så mycket övers”
En medelmåttig Jante, men likväl en äkta Jante.
”Jag tippar fel då jag tror jag kommer att få rätt”
Men när Jante tror han kommer få fel så strömmar det in pengar från tipset..?
”Jag säger bara att Kärpät antagligen skulle ligga mellan 9-11 plats.”
Vi vanliga dödliga hadde antagligen kallat det för \"10:e plats\", men inte Jante. Jante är mycket finurligare än så, serru.
”Möjligt skrev nåt liknande ifjol efter 358 trådar i rad från Boråsgänget om diverse ljusskygg hårdrock.”
Vem är denna \"Möjligt\" som Jante pratar om?
”Ett bra slutspel kan rädda slutintrycket på en säsong och tvärtom enligt mig.”
Kan verkligen ett dåligt slutspel rädda slutintrycket? Om du säger det så, Jante.
”Visserligen sågade jag honom totalt för tre månader sedan och därefter har han varit en av de bästa spelarna, men jag tycker att jag hade rätt för han hade inte gjort då, det han gjort nu.”
Jante hadde en massa välplacerade kommatecken, men på nått övernaturligt sätt lyckas en äkta Jante smita in ändå. Imponerande.
\"Självklart var det en överdrift men det är ju min profilering att överdriva och att konroversiell. Säger salt och nypor inte folk något nu för tiden?\"
Faktiskt så säger salt och nypor mig inte så värst mycket. Men jag är ju bara människa, så skona mig o du Jantiga.
”Hans forehand är usel och då har jag inte nämnt hans backhand.”
Jag väntar med spänning på att han ska nämna Fredrik Nilssons backhand..
\"Nej, tycker allt som har mig dig att göra mest känns tragiskt.\"
Ännu ett stycke bevis på Jantes enorma skicklighet. Två ynka bokstäver felaktiga och hela meningen blir till kaos. Hur lyckas karln?
\"Nja, vad jag menar är ju att skulle vara bättre att man har spelare som inte går in LHF direkt efter junioråldern i någon allsvensk länsklubb för att kunna följa deras utveckling bättre samtidigt som de själva utvecklas mer i allsvenskan än i Brooklyn\"
Detta är ett mästerverk. Jante när han som är som allra bäst.
1. Pasta in i Word..
2. Skriv ut..
3. Glasa in..
4. Häng upp i vardagsrummet..
5. Njut..
6. Vid lämplig tidpunkt: berätta om Jante för barnbarnen och låt dem dyrka hans mästerverk..
\"Petter Nilssons kontrakt med VF går ut och han ska bara LHF snacka med enligt mn mening\"
Snälla Jante. Kan du inte låta LHF göra mer än bara snacka med Petter? Typ skriva kontrakt och så?
\"Lasse Edström och Johan Åström finns det ju ingen anledning att behålla om man kan slippa.\"
Om man kan slippa vad? En kille som gör fyra poäng och blir omgångens artist? Eller vad är det man kan slippa? Berätta, snälla.
\"Att gå in direkt i ett bra elitserielag efter juniorspel är nästan omöjligt eller tar väldigt lång tid\"
Kan det ta lång tid att gå direkt in i ett lag? För jante är då allt möjligt.
\"indrigienserna”
En klassisk stavning. För att hedra Jante skall jag för evigt använda mig av denna stavning. Absolut.
\"sneaste tiden\"
Ännu en klassiker som redan har blivit ett begrepp. Glöm fraser som \"tiden är ur led\".
\"Sneaste tiden\" gör jobbet både bättre och snabbare. Hell Jante.
Kom ihåg att detta bara är Jantar från en väldigt begränsad tidsperiod. Samla ihop en lista över alla Jantar som förgyllt webben genom tiderna och man har en ny Bibel. Jorå!
Ropen skalla, Jantar åt alla!
*Sven Savage och även Stackars Jack mfl skall ha all credit för denna ljuvliga lista*
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
kanonad mot anders inte 9 min spelade 13-4 i skott och nu dribblar pasternak av hela canuckslaget efter att ha startat nere i egen zon och pangar in 2-1 från tre meter under anders klubbarm.

och en halv minut senare 3-1 0ch en minut senare 4-1 i båda fallen skott från 3-4 meter där bruins får göra som de vill i fortsatt pp.

17-4 i skott på en halv period, halva tiden i 4 mot 5, och det mesta har varit i högkalibriga lägen vilket innebär att anders gjort massor av starka räddningar men ändå helt sänkts efter en halv period.

efter 0-1 för canucks tog bruins skotten med 17-1 under sju minuter!

naturligtvis väljer canucks att låta honom lämna eländet och markan får ta över spaden.

ja, det var en j-a antiklimax!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Shit. fyra minuter och redan 1-1. Canucks startade intensivt och tog ledningen men nyss kvittrade Bruins. Det vae ett slagskott från blå som Anders räddade med spaden och styrde ut åt höger men framför mål omarkerad står en bruinsspelare som kastar sig åt höger och klappar in pucken bakom Anders som försöker men hinner inte parera. Känns inte som ett mål som bruins ska få göra vid fungerande backar.

men 1-1 och vi har nyss haft en fight. och det slutar med 5 minuters PP för bruins....

kom igen nu, anders!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Såja! Nu har jag fått upp en stream av Bruins-Canucks och bara att vänta på nedsläpp:-)

Spännande. Känns lite som säsongen 2011-2012 när en 21-årig Anders Nilsson helt överraskande fick ta NY Islanders spade mot en riktigt svår motståndare och gjorde en fantastisk insats, höll nollan till långt in i tredje har jag för mig.

Kom igen nu, Anders:-)
Uppladdat:

230x300-859980226_2.jpg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Zebrorna är verkligen rädda i Karlstad men imponerande att Luleå lyckades prestera så bra ändå mott seriens topplag. Om det skulle lossna för förstalinan kan det dra med sig flera linor och laget i allmänhet och då blir vi inte lätta att tas med. Tufft för den unge Robin att ha sådant ansvar på sina axlar men vi är beredda att vänta många omgångar för att se om det kan lossna:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Goda nyheter för svensk hockey!

Fläskberget är INTE på väg till MooDoo,

Som alla vet är ryktesspridning och allehanda alternativa fakta legio när Apan är inblandad och på senare tid har det i Apboken och MooDooboken påståtts att fläskberget skulle vara på gång till MOoDoo. Tydligen är det en enda apsupporter som ligger bakom det fåniga snacket, troligen sidekicken, apmonstrumet som arbetar inom äldrevården i Övik, utsparkad från Apschtaan, troligen efter att ha förlorat sitt prestigefyllda uppdrag som julgranständare.

Nu rensar Michael Sundlöf luften: "– Det är ingenting som är aktuellt, säger han och understryker att Ericsson inte är ett namn som Modo tittar på."

Ni kommer ihåg, eller hur?

För två år sedan spred fläskberget och hans agent en massa lögner om att diverse KHL-klubbar erbjöd fläskberget monsterkontrakt och själv förklarade han att han inte var låst till Apan utan var beredd att gå till vilken SHL-klubb som helst men närmast låg en klubb i Schweiz, som erbjöd honom ett monsterkontrakt.

Klubben i Schweiz ledsnade på lögnerna och dementerade offentligt och lade till att det fanns inte på kartan att de skulle köpa en trött föredetting som fläskberget. Innan Aplasse hade hört dementin lurade fläskberget honom att köpa fläskberget för 300 000 i månaden i två år plus sociala avgifter, pensionsavsättningar etc. Ett svindelkontrakt och Näsan sparkade fläskberget direkt när han fick chansen.

Så fläskberget är körd, naturligtvis och är det inte sidekicken som sprider lögner är det väl fläskberget själv, som vanligt. En fuskare och en lögnare och en skam för svensk hockey. Och naturligtvis lagkapten för Apan i många år...
Uppladdat:

261x300-skarmavbild-2016-04-19-kl-202049_3.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jo, Hedman är bänkad. Madhawk drog igång ett rykte om att han var under försäljning men Luleå förnekade det kategoriskt och förklarade att anledningen till att han inte spelade var att det var konkurrens om platserna och därför satt han på läktaren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jasså, Hedman är bänkad? Trodde han varit borta pga nån skada. ar verkligen Hedman vart så dålig? Jaja, Bulan har väl bäst koll, anatar jag.
Positivt är iaf, som du skrivit om, Anders fina debutmatch för Vancouver med en hållen nolla :-)
Hoppas Grizzly följer upp detta med en nolla till.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, definitivt var vi värda minst 1 pinne denna match...lite lustigt kontrast mot förra matchen då vi inte spelade direkt bra men tog tre pinnar och denna match är vi riktigt bra i andra och tredje och får inte med oss en pinne ens.
Dessbättre får Färjestad inga flytmål, men vi har lite missflyt fortfarande på våra chanser.
Sen håller jag med dig och Sven...jag noterade också att Warulfven kom undan med en h-vetes massa slashingar...eller slashingar, riktiga yxhugg skulle jag vilja påstå....man började minnas tiden då Pelle Bäckman ledde Warulfven och vi i Luleåklacken sjön "Pär Bäckman har ett huggarlag, ian lian lej" :-D
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bättre match än förväntat från Luleå och det är tur man hade låga förväntningar inför denna säsong så man ändå kan glädjas åt att det hade varit mer rättvist med 1-3 pinnar i denna match istället för noll. FBK känns grymt starka i år och de fick ändå kämpa rejält för sin vinst på hemmaplan. Vi förlorade idag på grund av våran riktigt svaga förstaperiod.

Sedan kan jag bara hålla med dig om domarna...vad i helvete sysslar de med? De släpper ett par riktigt apfula slashingar av FBK och sedan avgör de matchen då de lyckas med bedriften att hitta en spökutvisning på Själin när vi har guldläge att kvittera matchen. När till och med kommentatorerna säger "oj oj 5 mot 3 för Luleå nu" är det fan illa. Jag håller däremot inte riktigt med Bulan om att det skulle varit utvisning på FBK-spelaren i det läget men det skulle INTE under några som helst jävla omständigheter varit utvisning på Luleåspelaren. Inte för att jag tror att vi hade lyckats kvittera matchen med tanke på hur vårt PP sett ut på sistone men det stör mig något enormt att vi blev rånade på chansen till det.

Allt är inte becksvart inför fortsättningen och Rydahl ser riktigt bra ut, samt Cehlin, fjärdefemman och Engsund som jag tycker varit vår bästa back tillsammans med Johnston.

Mikkelson är kallare än kallast och borde få sitta på bänken i någon match.

Nåja, bara bita ihop till nästa match...*domarjävlar*
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, det var dagens SHL. Inte så pissdåligt av oss, visst hopp om framtiden.

Vidare hade vi B-junisarna i farten och där krossade Luleå Apjunisarna och la sig bakom MooDooismen i toppen av J18 Elit Norra. Apropos framtiden som tycks ljusnande och är vår:-)

Nu spännande att följa Anders Grizzly Nilsson med Canucks spade i bortamatchen mot Boston Bruins i natt klockan 01.00. Fantastisk debut för Grizzly som höll nollan mot Ottawa i förrgår och hur kan det gå i uppföljaren i natt? Sedan åker Canucs ned till Buffalo och möter Anders tidigare lag - med Robin Lehner - redan ett dygn senare vilket lär innebära att Markan tar Canucs spade då förstås.

Så för fortsättningen en väldigt viktig match om tre timmar för Anders. Lycka till nu!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: dansband e passande för Fbk!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Oj vad Pappas #24 lurar Morsans vakt i straff m,ed totalstopp. Grattis till två pinnar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Jo. Speciellt i första ägde ni Luleå och kanske därefter ni slappnade av men ett flertal duktiga spelare som kan avgöra matcher känns det som. Blir spännande att se om ni kan fortsätta toppa serien.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Tack, ja efter 3-2 i tredje trodde jag vi skulle ha chans, men inte. Fast vi har ju räknat med att det ska ta tid att få ihop spelet och mer sett tilll hur det går än om poängen ramlat in. Ur den synvinkeln en del fint kämpande av Luleå men irriterande med ett flertal onödiga misstag som Ulfven inte var sen att utnyttja.

Bulan har ju satt Hedman på läktaren och man undrar om det inte är dags att låta Mikkelson ta platsen läktarstolen bredvid...

Har på er match nu och väntar på straffarna. Är ju lite grann likadant för er, men mer självklart att er styrka kommer att öka i takt med att självklara förstärkningar tar plats.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Oj vad vidrigt. Efter slutsignalen blir det dansbandslåten håhåjaja igen. Nästan lika ruggig som "blir mål igen" som vara rena rysaren på den tiden man fick följa matcherna på radiosporten och aldrig glömmer "och nu över till Karlstad varpå den slagdängan direkt kom...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: dom känns dom där helt tokiga utv ni var värda poäng ikväll tycker jag!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja den utvisningen var verkligen oväntad. Luleå var precis så bra som jag väntade mig, och sett till spelet värd mer än noll poäng ikväll

Även Färjestad visar bra takter och det finns faktiskt mer kvalitet i årets lag än nog någon av experterna anade när de lämnade in sina införtips. Emellanåt både speed och skills, det var några år sedan
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Helt sjukt. Zebrorna tog Själin för "holding the stick". Imponerande när det var Ulfven som höll Själins stick.

Dryg minut kvar nu och blysänket Mikkelson åker ut för puckut.

Jahaja, där rök Luleås chans för denna match. Känns lite trist efter att vi ändå varit med såpass trots allt och haft chanser som vi borde varit tvungna att utnyttja.

Förvånande ändå att vi kunnat hänga med Warulfven så bra trots att Ulfven gått så starkt i serien.

Där kommer också 4-2 i tom kasse.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nej men vafan!

Omedelbart tar zebrorna ut Själin så det blir 4 mot 4 och det är en helt obegriplig utvisning där Ulfven pressar fast Själin och hans klubba och Själin själv gör ingenting fel alls. Fyfan vilka jävla zebror, inte bara här utan också tidigare i matchen då flera hur tydliga som helst utvisningar varit helt osynliga för Molgan och hans osynlige kompis Wolfram.

Där rök den chansen, tack så j-a mycket, hemmazebror!

Fyra minuter kvar nu, 3-2.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerplay för Luleå med sju minuter kvar i ställningen 3-2 sedan Ryno lagt en puckut.

Känns som nu eller aldrig för Luleå. KOM IGEN NU!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Många överraskningar ikväll annars. Att Örebro totalvänt mot HV, nu 1-5! Vidare att Röglarna har 3-4 på Pölsan och Malmö 1-2 på Läjkers.

Rallarhockeylagen Apan och Pungen kör bara framåt men ändå bara 2-1.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Lite förvånande att Morsan kan stå emot Frölunda så pass...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Yep, lite oväntat att vi är så pass med mot Ulfven ändå men förutom att vi inte får igång förstalinan - oj, där kom de i stort läge ändå och Olle hade halva inne - är också saknaden av Einar Emanuelsson kännbar.

Och så har vi avbräck på backsidan; landslagsjannes ålder märks ännu mer när han nu inte varit med på länge och Mikkelson fortsätter vara ett rejält frågetecken med massor av tveksamma aktiviteter, när han igen-kligen är planerad vara vår starkaste back; är nu sämre än t ex Engsund som lirar tryggt och stabilt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Yep. Luleå får inte ihop spelet med förstalinan alls, och det är väl stora skillnaden. Men vi måste ju ge Kovacs mycket tid att acklimatiseras, om nu de två spetsarna Kovacs och Cehlin tillsammans med långsammare men passningssäkre Olle är rätt kobination.

Men bättre Luleå att få koll på Ulfven i andra, dock utan att få måla och så faller allt när landslagsjanne inte hinner med, blir utvisad och Ulfven sätter 3-0. Därefter ulfvamisstag och Petter får lira fri Harju med direkt replik till 3-1.

Och så inledningen av tredje oväntat misstag av Grundel och snygg aktion och frispelning av Rydahl till Isac som sätter 3-2.

Luleå har - till skillnad från tidigare matcher - börjat sämre och blivit allt bättre och inte helt ofarliga nu att få in en kvittering.

Men att Molgan och hans osynlige kompis Wolfram ska missa ett antal Ulfvautvisningar - eftersom de vet att peter hejsanhejsan andersson annars tar dem i örat - är inte oväntat och gör det svårare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: sett 2 perioder nu och ni gör en riktigt bra 2:a period och borde vunnit den men Steen i målet gjorde det bra!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Blir en intressant batalj i varglyan ikväll. Matchen senast nere Ängelholm var ingen höjdare och flyget hem blev dessutom inställt.

Får se om energin återkommer nu när det vankas hemmaspel igen efter en tour på bortais där Dif och håve lades på rygg

Gissar att kvällens match blir en tuff nöt, som brukligt mot Bulans grabbar, utgångstipset blir väl 2-2
Lule har väl kryssar mer än hälften av matcherna vid full tid?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Luleå Hockey möter seriens inledande topplag, hiskeliga Warulfven som gick på en mina mot Röglarna senast.

Till råga på allt saknas domare till matchen och ersätts av hemma-kombinationen Molgan och hans osynlige kompis Wolfram. Vi kan lugnt räkna med att båda kommer att uppföra sig på ett sådant sätt att de inte blir utskällda i paus när hejsanhejsan knackar på domarrummet.

Einar saknas; han steg ju av redan efter första bytet senast med okänd skada. Rydahl tar hans plats med emiljannelarsson och isac. Och Hedman sitter på läktaren för tredje matchen i följd.

Laget är annars oförändrat jämfört med senast och linor och backpar intakta. Får se om Filip eller Lassi tar spaden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag trodde att Markan skulle ta spaden i natt och Grizzly i morgon natt, men en vakt som håller nollan i debuten får behålla spaden nästa match.

Nyss twittrade Canucks beslutet, se bild.

Mycket spännande! Matchen startar 01.00 svensk tid. All lycka till nu, Anders!
Uppladdat:

374x300-skarmavbild-2017-10-19-kl-180340.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Kul att höra av dig igen och trevligt att läsa att du blir mer intresserad av att följa Apan. Får själv en mer positiv inställning till laget - trots alla inköta legoknektar - sedan fläskberget försvann.

Jo, du har förstås rätt om att det är meningslöst att mata trollen. Har punktmarkerat Apan under sommaren och är nöjd med att ha plockat fram fakta som visat att klubben myglade sig till Elitserien med ett lag bestpende av 95% köpespelare. Fick liksom lite tyst på apmonstrumens ideliga tugg om andra lag som köpelag där;-)

Men nu när hockeyn drar igång på riktigt lverallt finns ju så mycket mer intressant än två debila apmonstrums idioter så det inslaget lär drunkna undan framöver:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, det är för trist, detta om Apsponsorn Boliden och de skadade i Chile. Låter som att det skulle behövas en Erin Brockwich att utreda saken. Hon kanske därefter kan ta itu med annat som de släckta juklgranarna i Apschtaan?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, det är en fantastisk serie vakter från Luleå som utbildats som arvet bakom Jarmo Myllys. Även om vår tradition - med vakter som Hardy Åström, Blomman och Skoog - fanns sedan tidigare.

Denna härliga och anrika tradition har ju inneburit att även andra vakter i unga år sökt sig till Luleå och utvecklats till landslagsvakter. T ex Gustavsönerna JG och Filip och nu talas det om att 14-årige Jesper Wallstedt från Västerås - som påstås vara det största vaktlöftet Sverige fått fram sedan Jacob Markström - och som jagats av massor av klubbar, bestämt sig för att söka till Luleå Hockeys hockeygym.

Inte oväntat förstås:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu blir det spännande att fortsätta följa Jacob Markström och Anders Nilsson i Vancouver. Anders inledde ju mycket imponerande mot starka Ottawa genom att hålla sin fjärde nolla i NHL. Det är inte lätt, illustrerat av att Markan ännu inte har någon NHL-nolla.

Den starka insatsen innebär förstås att Anders får fler matcher, och i natt samt i morgon natt spelar Vancouver först mot Boston och sedan Buffalo och det borde väl innebära att Canucks växlar vakter.

Min gissning är att Jacob tar spaden i natt för att Anders ska få sitt förra lag Buffalo i morgon natt. Matcherna spelas 01.00 svensk tid vilket gör det lättare att streama dem, jämfört med hemmamatcherna för Vancouver borta på Kanadas västkust som liras 04.00 svensk tid.

1. Vancouver-Edmonton 3-2 94,29% av Markan
2. Vancouver-Ottawa 2-3SO 95,24% av Markan
3. Vancouver-Winnipeg 2-4 84,21% av Markan
4. Vancouver-Calgary 2-5 81,48% av Markan
5. Ottawa-Vancouver 0-3 100% av Grizzly

torsdag Boston-Vancouver
fredag Buffalo-Vancouver
söndag Detroit-Vancouver
tisdag Minnesota-Vancouver
Uppladdat:

450x253-jacob-markstrom_0.jpg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Å hej ba! Var ett tag sen man var inne å skrev nåt på hokkysnack. Brukar dock läsa vad som skrivs...tyvärr har man fått ge upp sidan man klev in i -06 efter ett tios av en TIK:are...av anledning du/ni skälva torde fatta.

Å iomed att man nu i princip bara gluttar vad som skrivs numera så undrar man en hel del emellanåt varför ni matar sopan/soporna hela tiden med enkronor? Okej att han/dom/det öser skit om det ena å det andra i diverse hittepå å lögner...å ni motbevisar i stort sett ALLT som kommmer därifrån...men varför matar ni trollet?

Så länge ni håller på så lär den fan fortsätta som om ingenting har hänt(fast å andra sidan så lär han och sidekicken inte sluta heller). Ibland undrar man om det inte är en som inte har nåt intresse alls av klubben eller sporten men hittat ett ämne som retar gallfeber på de flesta å därför kan hålla på å mata i evighet...

För övrigt så höll den fd. kaptenen i ”mitt” lag på att helt tappa intresset av sporten...likt mitt tidigare intresse av sparkboll...den Engelska i synnerhet...tills Engelsmännen i mitten på 90-talet var tvungna börja med filmningar för att kunna hävda sig Internationellt.

Å nu med honom utanför så börjar intresset på komma tebaks. Förra säsongen så fort fanskapet dök i alla möjliga situationer så hade man svårt att glädjas de gånger det gick bra...man slutade vråla då laget gjorde mål. Men nu börja vrålen öka i styrka så pass att grannarna går på en med att dom brukar säga att vi hörde det var match igår.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Appropå stödja terrorism... här har vi en storsponsor av Skellefteå HC/Aik som verkar ha skött sig så jävla illa att jag inte ens ska försöka mig på några lustigheter.

https://www.aftonblad...mets-offer
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, det var så klart inget vettigt som kom från suputerna. Om möjligt så blev jag bara ännu mer förvirrad. Tycker mer de beskriver sin egen klubb i sitt joller om diktatur, fusk, olagliga parkeringsavgifter osv. Jag kan inte minnas att någon journalist blivit hotad eller utmobbad från Luleå, trots att NSD som de beskriver som \"NSD-AP\" är bra mycket mer kritiska och negativa till Luleå än vad någon någonsin skulle våga vara på Norran i rädsla för att bli tjärad och fjädrad. Sedan finns det ingen annan klubb i Sveriges historia som stoltserat så mycket över att kalla andras spelare för sina egna, appropå Qatar alltså :)

Sedan får du ta det som en komplimang att bajbrån skamlöst klistrar och kopierar in dina inlägg i apboken, ändra Apa mot Luleå HF, och sedan stolt beundrar sitt mästerverk han precis författat. Jag talar om följande inlägg:
\"Luleå HFs aggressiva taktik när barn kontaktas och rekryteras från landets alla hörn.
Komsi komsi.
Barn som jagas.\"
Du borde försöka copyrighta det du skriver här så att han inte längre kan kopiera dina inlägg rakt av i ett desperat och misslyckat försök att framstå som intelligent :)

Skeå har trots deras jollrande ännu bottenrekordet i att jaga barn med den stackars 13-årige finska spelaren i åtanke, så där sköt han sig bara i foten igen. Skeå besvärade Isak Lundeström till sån hög grad med sitt komsi komsi att han till slut var tvungen att gå ut i media för att få dem att lämna honom ifred.

Att sedan en supertalang mellan stolparna söker sig till Luleå är ju absolut inget konstigt då vi har en oerhört fin tradition av att ta fram och utveckla grymma målvakter, se bara på Anders Nilsson som överglänste EK65 i sin senaste NHL-match där han höll nollan och blev utsedd till matchens bästa spelare. Att trollet försöker få det till att den unga målvakten blivit lockad av pengar säger allt om hur taskig koll han har då det inte är fri lönsättning för juniorer, plus att vi har det förjävla bra ställt på målvaktssidan (som alltid) så vi behöver inte slänga ut en massa kommunpengar på att värva in målvakter. Se bara hur trollen hånar Lassi dag efter dag som är en 100 % egen Luleåprodukt, samtidigt som de inte kan sluta hylla sin egna dyrt inköpta legoknekt vid namn Ortio. Trollen har det verkligen inte lätt när de försöker tänka till.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Apmonstrumet - som håller på ett lag som myglade sig till Elitserien med 95% köpespelare och påstod av 5 av 10 kom från bygden - släpper köpe-snacket om Quatar och förklarar att det beror på "Diktatur. Stödjer terrorism...fuskar och ljuger".

Hmm. Det ska komma av en som håller på ett lag som:
• bedriver en sektmentalitet med kränkande särbehandling till den grad att Skolinspektionen blev tvungen att utdela böter och hota med att flytta hockeygymmet till Umeå; samt ett antal unga pojkar sökt sig därifrån till andra klubbar;
• utser landets störste filmare och fulspelare som förklarar att han fuskar till lagkapten;
• gjort lögnen till ett sätt att leva till den grad att deras Bagdad Bob-påhittade fake news och alternativa fakta fått en egen beteckning "Apsanning";
• har en supporterskara som utmärks i landet genom att ha flest avstängda efter heilande; i den stad, som stadens egen tidning efter undersökning, beskriver som Norrlands nazifäste;
• och vidare har supportrar som efter överfall på andras supporterbussar med stenbumlingar, årslång förföljelse med knivskärning och mordhot mot en journalist som bara gjort sitt jobb;

Ja, inte oväntat av en s k supporter, om man nu kan ta apmonstrumet i samma sammanhang som hockey utan att kräkas, som fortsätter blåljuga liksom den Apklubb han låtsas vara talesman för.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ANDERS NILSSON HÖLL NOLLAN I DEBUTEN FÖR CANUCKS!

Från NHL.com:

Nilsson, Canucks shut out Senators
Goalie makes 32 saves to hand Ottawa first regulation loss

OTTAWA -- Anders Nilsson made 32 saves in his first game with the Vancouver Canucks, helping them to a 3-0 win against the Ottawa Senators at Canadian Tire Centre on Tuesday.

Brock Boeser, Alexander Burmistrov and Thomas Vanek scored for the Canucks (2-2-1), who had lost three in a row.

Craig Anderson made 21 saves for the Senators (3-1-2), who had won three straight and lost in regulation for the first time this season.

Nilsson, 27, signed a two-year, $5 million contract as an unrestricted free agent on July 1. The shutout was the third of his NHL career.

"You're always going out there and try to have a shutout, of course it's a nice bonus, but the most important thing and the thing we need right now is two points," Nilsson said. "That's almost a nicer feeling.

"I felt good all night. Ottawa came out and pushed us back in the first period, so I got to make some saves early and get into the game right away. In the second and third I thought we took over the game and we were the better team."

Their goalie played outstanding. He's a big man. We knew that he was probably going to stop all of our first shots because of his size. We knew we had to work hard around him to get secondary chances and third chances. We didn't do enough of that, that's for sure." -- Senators coach Guy Boucher

På NHLs Forum HF boards finner man att matchtråden döpts om till "Game 5: Nucks 3 @ Sens 0 | Can't live if living is without Nilsson" och man kan lugnt säga att han direkt tog en fin plats hos supportrarna. Visst kommer det att gå upp och ner framöver men det var viktigt att han fick en fin start och även om Markan har mer tjing på förstaspaden kan det bli mer fördelat framöver efter Anders fina start. Det här var ju starten på fem matchers roadtrip där det senare i veckan ingår två matcher på två dagar och där den ena är mot Anders förra lag Buffalo. Ska vi tippa att Anders får spaden när han kommer "hem" till Buffalo och får möta sin kompis Robin Lehner kanske?

VILKEN HÄRLIG MORGON!

Man blir glad.
Uppladdat:

230x300-859980226_1.jpg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Stort tack:-) Till slut lyckades också vi vinna tre poäng. Hoppas det inte dröjer till nästa gång.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag läste precis en mycket tragisk berättelse (länk).

Det var Lizana Wallner som berättade om villkoren för damkronorna och hur de "utvecklats".

För åtta år sedan fick de samlas två veckor på plats innan OS för att spela ihop sig mot bra motstånd och dessutom ersattes de för förlorad arbetsinkomst de dagar de de var borta för att spela för Sverige.

Ingen fantastisk ersättning förstås, men det gick och 19-åriga Lizana som var med hoppades att utvecklingen skulle fortsätta.

Men det blev tvärtom. Nu tvingas samtliga att ta ut semesterdagar för att delta i PorkaBorkens upprepade förluster på förluster mot Finland och de, som inte kan delta någon gång när PorkaBork kallar, sparkas omedelbart ut och är körd för all framtid.

När PorkaBorken sedan tar damkronorna till OS kommer det troligen att bli med mycket kort förberedelse men ändå blir damerna tvungna att ta ledigt utan lön för att delta, eftersom de redan bränt alla semesterdagar på PorkaBorkens samlingar där de förväntas inte bara spela hockey utan väckas fyra på morgonen för att vandra flera mil med tung packning i hällande regn.

Det är en sådan skandal att detta iscensatts och än värre att det får fortgå trots att alla vet hur ini helvitte fel det är.

Skulle detta få ske om det gällde män?

Knappast.

Men vanskötseln har även drabbat Tre Kronor eftersom Boustedt tillät Mårts att sabotera för laget i massor av år och nu låter han kompisen PorkaBork - som var huvudtränare i Hammarby när Boustedt var grön tränare för B-junisarna i Bajen - sabotera damkronorna.

Fyfan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vinst utan straffar, grattis!😉
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{M.Lemiux och Daddeh}: Javisst hade vi tur och inte spelade vi så bra att vi kunde hävda att vi var värda tre pinnar ikväll. Men samtidigt HAR vi - som ni påpekar - varit värda dessa pinnar tidigare och flera gånger. Tur och otur har en förmåga att jämna ut sig med tiden och nu gjorde det så, lite grann;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Javisstja. Apans maskot var det. Se nedan. Alla som ser detta skämt till maskot inser att det är meningslöst för Apan att gnälla över att de kallas för Apan:-)
Uppladdat:

186x300-apbild-kopia-2.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Om Qatar. Helt meningslöst förstås. Apmonstrumet höll ju på att tjata om alla andra lag än Apan som "köpelag" men resonemanget faller ju riktigt platt till marken när vi alla känner till att Apan myglade sig till Elitserien med ett lag som till 95% bestod av köpespelare, betalda av landets värsta kommunaldoping. Men presenterade som "egna produkter" varav 5 av 10 dyrt och heligt lovades vara från bygden...

Och när det helt korrekta och passande namnet Apan klistrades på...just Apan ville väl apmonstrumet inte vara sämre utan hittade på Qatar - med påståendet att det var ett köpelag - vilket säger ingenting alls om Luleå Hockey men desto mer om (bristen på) kreativitet i apmonsterförklädnad.

Knegare berättade om att när alla andra lag skulle ha djuriska tillägg och liknande för att verkar moderna och NHL-liknande kom Apan fram med sin egen symbol som påstods vara ett bergatroll (se nedan) och den presenterades inför ett derby mot Burkölen. Det blev då alldeles tyst. Till en av Burkölen högt och tydligt sa "Det är en Apan, juh!"

Omedelbart döpte jag förstås Apan till Apan och så har det blivit.

Faktum är att jag förra veckan läste på ett Forum att det där körde Burkölen också med, förklarade Apan för Apan och lanserade ramsor där de erbjöd bananer till aporna. Påhittit folk, Burkölen:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Håller med...ingen direkt bra match av oss, men vi har också 3-4 st trepoängare att casha in retroaktivt :-)
Men det var mkt nära att Själin gjorde en Luleåback-specialare denna säsong, dvs styra en chanspass från motståndarna snyggt in i eget mål, men Gustavsson hann med denna gång...skönt att vi inte tappade poäng på ett sådant missflyt än en gång.
Fy fan vad skönt..mer trepoängare tack :-)
Vad Kyrö hemma, btw? Kanske det var därför vi inte hade missflyt.
+3
Kommentera

1844271 · »