Luleå HF

89666 inlägg · 863 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

1986249 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Huga! Han skulle snabbt sparka Jennie Hirikoski och Sara Grahn och införa nattliga marscher med huggormsinmundigande samt lova att Luleå skulle vinna SM redan 2025....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det vore ju alldeles, alldeles underbart...😂😂

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Den 2 februari 1978 satte Apan rekord för den målrikaste matchen i Elitseriens historia när man vann mot Djurgårn med 14-6.

Mål var tredje minut! Snacka om vild glädje bland de supportrar som tror att allt går ut på att pucken ska in i motståndarnas mål, medan det motsatta - att hindra pucken för att gå in i eget mål - är lite av en överkus som många aldrig hinner med.

I alla fall inte i blygden.

Men säg den glädje som varar för evigt och Apans målfestglädje hann bara bli 38 dagar gammal innan Warulfven ofint nog slog det nysatta rekordet. Ulfven hade, från apmatchen, insett att Djurgårn var vidöppen, som en glädjeflicka i avlöningstider, och 12 mars 1978 slog man till med 12-9 och därmed 21 gjorda mål vilket fortfarande är gällande rekord för Elitserien SHL.

Men nu talar allt för att rekordet kommer att slås och att det sker i morgon kväll i Aparenan, mycket passande eftersom Apan tar emot Ulfven.

Men vi ska komma ihåg och uppskatta allt jobb som ligger bakom rekordförsöket. Det snyter man inte ur näven utan det krävs en långsiktig och målmedveten satsning för att det ska bli av.

Och nog fan har Apan jobbat för att ta fram denna utmaning för att placera blygdens lag högst upp på den målrika parnassen.

Till att börja med gäller det att inse att största hotet mot målfest är vakter som räddar skott och på så vis kan bli elakartade festsabotörer. För att inte riskera sådant beslutade Apan att något målvaktstränare som kan utveckla och utbilda vakter kan vi inte riskera. Talanger och intresserade får nöja sig med instruktionen "Ta pucken!" och all målvaktsträning under A-laget är strängeligen förbjuden i blygden.

Visst tar det tid men när blygden blygger får man planera långsiktigt och det har Apan imponerande nog gjort.

I ena ringhörnan har vi lille Gustaf Lindvall. Till att börja med inte med än en tvärhand hög och därmed ett utmärkte ämne för målfester. Han fick genomgå APans fantastiska målvaktsträning under sina första 19 år! Det var en j-a massa "Ta pucken!" men ingen annan träning och ingen utbildning som riskerade att lille Gustaf skulle sabotera fest genom att använda plock eller spade.

Det hela fungerade alldeles ypperligt, men tyvärr fick lille Gustaf för sig att lämna Apan och under fem år bytte han från den ena föreningen till den andra och irriterande nog hade de speciella vakttränare i MooDoo, Timrå, Tingsryd, Arlanda och Riktiga AIK som inte skämdes för att visa och förklara för lille Gustaf vad en plock skulle användas till och dessutom hur man kunde agera med spade. Mycket illa, rent sabotage!

Nu har Apan plockat hem lille Gustaf från Blygden och det visade sig som väntat att han vanartats och räddade det ena och det andra skottet och utvecklats till en elakartad festförstörare med risk att skämma ut blygdens målfester!

Men Nu har han varit hos Apan några år och genomgått intensivträning där man lyckats ta bort reflexerna med plock och spade för att i stället ropa ut oändliga "Ta pucken!" och det har glädjande nog givit resultat!

Men det räcker tyvärr inte med ett såll. Vanligen har man två vakter på isen och även om den ene gör sin plikt riskerar man att den andre inte hänger på utan helt osolidariskt räddar skott och plockar puck.

Men i blygden förstår man det där och inser att man måste satsa dubbelt, vilket man gjort. Genom att plocka in en mycket ung person, redan som 29-åring, för att kunna leda och styra hela dennes utveckling till en festlig vakt. Det gäller marcussvensson, som visade sig tillgänglig för hårdträning och efter några år med "Ta pucken!" hade han utvecklats i fin riktning och tillägnades det sina smeknamnet "sållet" efter många fina inkastade puckar.

Nu fanns det en plan, men det gällde ju att mygla över sållet till ett motståndarlag. Som ett mellanled skickade man nämnde såll österut till KHL och där gjorde han succé! Inte för det ryska laget - som outvecklat nog inte begrep detta med målfest utan hade fått för sig att vakterna ska rädda skott. Men sållets år hos Apan och Apans vaktträning hade burit frukt. Sållet kastade in puckar i parti och minut och till slut satte ryssarna honom på läktaren andra halvan av säsongen innan de sparkade honom.

Alldeles utmärkt och nu gällde det bara att lura på något motståndarlag detta såll. Det fixade man genom att snacka in sig med några aprunkare i media - dvs sådana som poserar som självutnämnda "experter" fast de hajjar noll - och dessa blåste upp nämnda såll så att Warulfven helt oväntat lurades att signa sållet.

Manegen var krattad, efter många års målmedveten satsning, och nu gällde det bara att vänta in exakt rätt tidpunkt för att slå rekordet och genomföra tidernas målfest!

Valet föll på den 17 september 2019 då Warulfven kommer på besök till Aparenan som det tillfälle då det skulle ske - målrekordet ska slås för att glädja hela blygden!

Nu är det strax dax.

Förutsättningarna är lovande för i genrepet - SHL-omgången lördagen 14 september - fick vi följande fantastiska resultat:

• Lille Gustaf 82,61%

En strålande prestation efter att ha kastat in puckar så det stått härliga till! Men ännu bättre lyckades den andre vakten:

• Sållet 72,73%

Sagolikt! Ett sådant lyckat genrep att glädjetårarna flödade i blygdens gruvor och alla som ropat sig hesa med "Ta pucken!" i alla år insåg att de nu skulle få lön för mödan.

I morgon händer det!

Historiens värsta målfest!

Räkna med att alla de mest trogna supportrarna infinner sig och dessa tomma stolar kommer att fylla läktarna!

I morgon blir en dag att minnas!
Uppladdat:

281x300-images-5_0.jpeg

398x300-images_25.jpeg

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dagens Apa.

De påstår sig ju vara "Blygdens lag" eftersom de dyrt och heligt lovat att laget ska domineras av spelare från blygden (av dem själva definierat som Skellefteå kommun vilket utgörs av hela norra halvan av Västerbotten) vilket bara är en apsanning, eller för att uttrycka det klart och tydligt: LJUG.

Efter Näsans vilda köpfest som drog ned lag i sportslig och ekonomisk misär har de storsatsat på att plocka "hem" spelare från blygden genom att ge dem helt sjukt överbetalda löner. Men vad har de nu?

Per definition har de faktiskt hela fem spelare (Burström Niclas, Berglund Filip, Pettersson Adam, Lindström Linus, Lundberg Arvid) som kan påstås komma från blygden och det är förstås mer än de haft på många år. Inga speciellt framträdande spelare förstås utan utfyllnad som är med bara för att Apan ska kunna peka på inslag från blygden.

Men stor skillnad mot det, av Apan påstådda, köpelaget Luleå Hockey, förstås.

Eller?

Jag kollar igenom Luleå Hockey och finner följande spelare från Luleåområdet, som utvecklats av Luleå Hockey:
• Gunler, Noel
• Berglund, Jonas
• Mattsson, Carl
• Edström, Victor
• Rautio, David
• Lassinantti, Joel
• Fabricius, Karl
• Styrman, Fredrik
Hur man än vrider och vänder på saken har vi alltså betydligt fler egna produkter i vår trupp än Apan har i sin.

Och ändå har jag inte ens räknat in Luleå-produkter som Einar Emanuelsson, Nils Gustafsson med flera med flera.

Snacka om att Luleå Hockey utklassar köpelaget Apan på varenda tänkbar front.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, nu har hockeyn börjar på riktigt i landet och underbart att se hur bra det går för Luleå på bred front, samtidigt som det motsatta gäller för det elakartade köpelaget 11 mil söder om oss :-)

I morgon fortsätter SHL med full omgång och på torsdag är det i alla fall sex matcher; bara Pölsan och Malmö som vilar då. Jag har inte kollat igenom schemat, men hoppas förstås att slippa allt jävelskap som SeMer, förbund och även klubbarna hittar på i form av en tabell som haltar så det fan är omöjligt att kolla hur ställningen är, igen-kligen. Visst är matcherna huvudsaken men jag vill helst - efter varje omgång - se att tabellen kommer upp och utgör en piska och morot för samtliga lag, samtidigt som man kan börja följa kampen i olika delar av tabellen: i toppen, bland topp sex, i botten samt bland de fyra bottenlagen under-mellan streck; och så mittengänget som inte bekänner färg.

Inledningsvis är det ju långt ifrån novemberlunk utan snarare intressanta drabbningar där lagen kommer att visa var de står. I morgon har vi:

ÖRET-LULEÅ
Vårt bogeyteam, alltså, och som efter målfesten i Karlstad fått hyllande rubriker samtidigt som Luleå inledde synnerligen starkt och stängde ned Läjkers, som de självutnämnda förståsigpåarna förklarat skulle bli starkare i år.

MALMÖ-RÖGLE
Det smäller direkt! Ett hett Skånederby där Rögle som tippas utmana högt i år också inlett imponerande genom krossen 4-0 på HV i första perioden, samtidigt som tipsen avseende Malmö går lite hit och dit; kan de stå emot Röglet i morgon?

APAN-WARULFVEN
En Ulfv som allmänt tippas bli topplag, men som tappade förstamatchen mot Öret, sedan mApKyss slängt in puckarna och levererat 72%, Mot en Apa, som inlett säsongen minst sagt tveksamt - med imponerande starka bara 1-2-förlust mot det internationella topplaget Grenoble som undantag - och nu med nöd och näppe höll oavgjort mot SHL-debutanten Oskars i första. Jag tror att Warulfven tvättar av sig Apan rätt så stabilt här.

LÄJKERS-DJURGÅRN
Två lag, som diskuteras som utmanare i topp, fr a Djurgårn, men som det inte är så lätt att värdera ännu. Blir intressant att se hur de fortsätter.

OSKARS-TROTTOARKANTEN
De uppflyttade debutanterna möts och Trottoarkanten som handlat spelare i massor och förväntas gå hyggligt, åtminstone inledningsvis som Trottaren alltid gör, får bortalira mot Oskars, som hävdas inte alls bli så lätta att spela med nere i hemmaarenan.

PUNGEN-PÖLSAN
Ja, en Pung, som säkert kommer att få svårigheter, stora svårigheter i år under fradgagläfsande CryBerts s k "ledning" mot en Pölsa, som är lite svårtippad men inledde synnerligt starkt genom att spöa Frölunda borta: kan de följa upp det med att även spöa enklare Pungen?

HV-FRÖLUNDA
Två lag som överraskade negativt i lördags och snabbt hamnade under med en massa mål, som hade de inte begripit att det startat nu. Frölunda, allmänt tippat som bäst i landet, och HV, som också flera påstått ska bli starka i år. Vad kommer de båda nu att prestera?

Jahaja, man kan knappt vänta. Hur ser tabellen ut i morgon kväll? Har vi då Apan och Pungen på kvalplats redan? Eller hänger Malmö på i bottenträsket?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sen på bollen men kan bara konstatera att vi vinner på herr, dam och J20 så det blir nog en rolig säsong för vårat Luleå Hockey.

Annat då för Apan där hela organisationen svajar och kritiken hårdnar på annars så självgoda fans bortskämda på framgångar.
Att Apan till sist orättvist tar 2 poäng hemma mot bottentippade Oskars är bara ännu ett bevis på att festen är över och Allsvenskan lurar runt hörnet nu när fiaskoJocke snart följer Jump till de pensionerades skara.

Darriga Lindvall gör så gott han kan men kommer inte över 83 i räddningsprocent men vem är förvånad? Målvakter från blygden har Apan aldrig fått fram och den fanatiska blygdenfixeringen Apan stoltserar med kommer skicka dem ut ur SHL sanna mina ord.

Man blir glad!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Jo, de ligger lite efter. Jag har kollat Djurgårn-Luleå damhockey på Hovet med ungefär samma publiksiffra. Kioskerna var förstås stängda men spelarnas mammor sålde kaffe och hembakta kakor, en mycket familjär stämning som vore det en pojkmatch eller en match på uterink i någon by på landet.

Var en speciell känsla att kolla hockey på stora Hovet när man kunde vandra runt i arenan och testa att sitta eller stå varhelst man kände för inklusive bästa platserna en bit upp mitt på långsida eller i princip vid sarg eller direkt bakom båsen.

Hockey njuter man naturligtvis bäst live och väl där inser man att det inte är någon lek utan seriös kamp mellan vältränade idrottskvinnor men samtidigt en snabbare variant än den manliga med alla sega avblåsningar och dessutom BORDE det vara mindre risk för de elakartade hjärnskakningarna men tyvärr tycks de drabba även damhockeyn.

Jag bor ju själv bara en kort cykeltur från SDE:s hemmaarena så jag har funderat på att dra dit flera gånger när det varit match för att känna den mer täta stämning det säkert är där utan speciellt mycket publikplats, men varje gång suttit med en deadline för ett projekt och inte kunnat. Men den här säsongen ska det ske! Troligen när de möter Luleå men kanske blir det mot ett annat av de sannolika topplagen i år; DamPölsan?!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Starkt av SDE, men vafan, 83 pers i publiken? Det är ju ändå en match mellan två stockholmslag. Är det bara anhöriga som kollar på matcherna i sthlm?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SDHL har startat så smått och vi noterar att Stocksund SDE inlett med att bortaslå DamPungen med 0-2 efter skottsiffrorna 31-24 och idag Damgården med 1-3 efter skottsiffrorna 34-19.

Stockund har ju år efter år varit ett av de lag som hamnat under strecken och tvingats kvala sig kvar, bl.a. genom att ösa in mål på DamApan senaste två åren.

Men i år tycks Stocksund bli starkare än tidigare. Vilket bl.a. tycks bero på Adam Redieborns syrra Sofia, som hanterar Stocksunds spade och nu inlett med att rädda 64 av 65 skott och med 98,46% räddningar nå ända upp till plats 2 på damernas vaktlista.

Men plats 1 når hon inte. Den har världsmästarlaget Luleå Hockeys vakt Sara Grahn. Med 100%.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så gratulerar vi återigen blygdens lag, Aporne, där köpelaget seniorerna igår lyckades med den makalösa bedriften att spela oavgjort mot SHL-debutanterna från Oskarshamn; samt ta bonuspinne efter en fånig utvisning på gästerna.

Men det är inte bara seniorerna som öppnat starkt.

På hemmaisen Aparenan har också Apans A-junisar inlett säsongen utmärkt när de imponerat mot Luleå genom att bara torska med 1-4, och likaledes Apans B-junisar genom att bara torska mot Burkölen med 1-2.

Som alla känner till har Västerbotten redan sparkats ut TV-pucken och kan titta på när Norrbotten och de övriga 7 lagen lirar slutspel om en månad.

Vi märkte ju redan i CHL när Apan hemma bara torskade med 1-2 mot det internationella superlaget Grenoble att Apan skulle bli stark på bred front i år.

Och som synes firar alla blygdens lag stora triumfer direkt och nu väntar vi bara på att DamApan ska komma igång i sin låtsasserie mot hobbylag, ledde av icke avlönade materialförvaltare och ledare.

Blygdens lag äger loss!

Men - vad är en blygd?

På nätet hittar vi omedelbart besked vad det gäller den blygdkapsel, som Apan med intill visshet gränsande sannolikhet oomkullrunkeligen kommer att byta spelardräkter till:

En blygdkapsel (även skamkapsel, byxpung, braguette, braghetto) var en tygpåse som täckte mannens genitalier under en tid (renässans, 1500-tal) när hosor ännu användes istället för byxor och skörten på mannens kjortel kortats mycket.

Blygden, eller skammen alltså. Det handlar alltså om att sekten marknadsför "Skammens lag",

Precis som vi länge förstått. När de utsett ett fuskande och filmande Fläskberg till kapare.

Eller - som de säger när de smygsmuttar fickljummen skogsstjärnan i Aparenan - det här är också Brygdens lag!
Uppladdat:

450x22-skarmavbild-2019-09-15-kl-143218.png

450x76-skarmavbild-2019-09-15-kl-143016.png

386x300-skarmavbild-2016-10-15-kl-173658_12.png

450x104-skarmavbild-2018-09-06-kl-143227_4.png

+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja, Oskars har ju alla räknat med snabbt ska etablera sig på plats 14 och hängas av redan innan våren. Och kanske blir det förstås så.

Jag såg många av Oskars matcher när de kvalade sig hela vägen till SHL och det laget imponerade; snabbt rivigt och med en väldig kämpavilja. En del av det finns förstås kvar men det är ju ett lite annat lag de kommer med nu. Ändå hade det inte förvånat mig om de spöat Apan igår, eftersom jag tycker att Apan är så ihålig och vilken lagdel som helst kan kollapsa, vanligen vakten. Nu är jag visserligen färgad och ser Apmatcher med glasögon utan svartgult filter men tycker nog att de hade ett visst stöd av zebrorna och med bara lite mer oflyt kunde nog Oskars ha vunnit. Apan kommer nog att avslöjas mer rejält när de får möta lag på högre nivå. På tisdag tar de emot Warulfven och på torsdag ska de ner till vilda Trottoarkanten. Jag tror att det finns goda förutsättningar för att Apan efter tre omgångar ligger kvar på de 2 poäng de fick med sig i går.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Härligt att elitserien SHL nu är i gång och en härlig start för oss. Nu vet vi ju alla att det brukar ta en 10-15 matcher och att lagen mött de övriga en gång innan man hyggligt väl kan bedöma hur det kommer att gå under säsongen: Efter det vet man, och bara något enstaka lag kan förändras under serien genom att antingen skärpa sig och avancera uppåt alternativt tappa och falla.

Men visst fick vi några överraskningar tidigt. Har visserligen inte sett de flesta matcherna, men resultaten finns ju.

Att Rögle skulle slå HV var inte helt oväntat, men krossen genom 4-0 i första perioden var synnerligen imponerande. Har räknat med att Rögle har goda chanser att slå sig in bland topp sex i år och det här tycks bekräfta den tron. Medan HV alltså överraskar negativt.

Pölsans 2-5 på Frölunda borta imponerar och överraskar likaså. Alla förståsigpåare har ju förklarat att "visst var Fröunda bäst i fjol men i år blir de ännu starkare". Det vete fan om det stämmer? Frölunda inledde med två hemmatorskar i CHL och nu inleder de med hemmatorsk i SHL. Har något gått fel i Göteborg eller behöver de skaka av sig depressionen av sparkbollens misslyckade säsong innan de varvar upp? Pölsan är kanske det lag som är svårast att värdera innan säsong. Har en del mycket bra, har också en del sämre, och det känns som att laget kan bli alltifrån ett näst intill topplag till ett lag bara lite ovan strecken. Men den här imponerande starten tyder ju på det först nämnda.

Warulfvens förlust mot Öret var väl inte helt oväntad - visst brukar Öret ta oväntat bra med pinnar borta mot Ulfven. Men så målrikt var förvånande och utan att ha sett något måste man undra om ex-Apan Markussvenssons 72% räddningar duger...

Trottoarkantens 5-2 mot Malmö... det påstås ju att Trottoarkanten blir starka i år och inte alls riskerar hamna under strecken. Hmm, vi får se. Trottoarkanten brukar ju nästan som regel inleda SHL-säsonger starkt men lika regelmässigt tappar de så småningom och dalar. Jag skulle nog gissa på en plats mellan strecken till slut. Malmö är också lite svårtippade. Tills vidare tror jag på in mittenplats typ men vi får se.

Pungen får stryk av Djurgårn vilket känns helt väntat. Tror att Pungen snabbt etablerar sig bland strecken och sedan blir kvar där säsongen igenom; får snarast slita för att inte riskera någon av kvalplatserna, och slita är inte precis vad Pungen brukar orka med. Frågan är hur de ska fixa att betala av tre års kontrakt med CryBert när och om de redan i höst beslutar sig för en typisk Pungåtgärd; att sparka tränaren?

Att Luleå inleder med att vinna hemma mot Läjkers var inte helt oväntat förstås. Lite svårt att säga hur bra Läjkers kan vara eftersom de knappt fick visa något mot Luleå, när de blev så effektivt nedstängda. Jäkligt roligt att Luleå gjorde så vackra mål vid 2-0 och vid 3-0 - för att inte lyfta det fantastiskt vackra 1-0 av sniper-Fabbe;-) Har grabben glömt bort att han inte kan göra mål?

Och så Apan, som med lite flyt bara tappade en pinne mot Oskars. Tycker att Apan infriar förväntningarna dvs att de blir svaga i år och akilleshälen är förstås vaktandet. 82% räddningar av lille Gustaf i går imponerar inte även om ex-Apan med Ulfvaspaden var ännu slakare. Nu har de lille Gustaf - som väl sedan länge visat att han knappt håller som tvåa (inte oväntat han hade oturen att tillbringa uppväxten i Schtan - landets dokumenterat sämsta plats när det gäller att utveckla vakter). Och så väntar de hela hösten in mannekängen mantas som fick ta de flesta spadar i fjol, utan att imponera. Ett scenario där det kändes nödvändigt att leta en stabil ny vakt. Men vad gör Apan? De läser igenom listan över "vakter som kan ta spade i SHL" och nöjer sig med att ta in en från typ plats 70-80 på listan; en oskar som fått lira i norska tippeligan. Som kommer in och visar sig kunna slänga in puckar lika effektivt som de tidigare apvakterna.

De självutnämnda experterna i media har förklarat att Apan i år förfogar över en jättefin backuppsättning men utan en riktig vakt tror jag att de där backarna kommer att få det riktigt svårt att fungera optimalt, utan snarare riskerar bli halvt paralyserade i sitt spel när de hela tiden känner att de har en jätterisk på den viktigaste platsen i ett hockeylag. Och när backarna inte får till det blir linorna lika ensamma och utelämnade som i fjol.

Aprunkaren, apsupporter Lindberg gjorde rejält i brallan i går när han förklarade att highsticking och möller har visat var skåpet ska stå, men det är förstås en inkompetent bedömning av en inkompetent apbedömare.

Apan har verkligen inte mycket att komma med i år och risken/chansen är att det låser sig ordentligt och sedan hänger de på Pungen nere bland strecken.

Faktum är att Apan knåpade sig ovan 5000 åskådare i premiären, men det innebär förstås bortåt tusen tomma stolar och kontrasten blir stor när man konstaterar att det väl i princip var fullsatt på övriga arenor. Men i Apschtaan är hockeyintresset rekordstort, enligt sektens värdegrunnnndsterrorist ApPea och fortsätter räkna in tomma stolar som åskådare medan miljonerna rinner ut ur fuskbygget.
Uppladdat:

172x300-skarmavbild-2019-09-15-kl-120618.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Annars tycker jag de resultat som stack ut igår var givetvis Brynäs 5-2 vinst över Frölunda i Götet och Oskarshamns poäng borta mot SKAIK.
Med tanke på Frölundas trupp borde de väl hamna topp 3 denna säsong men Brynäs tror jag kan bli halvfarliga och är kanske underskattade av alla "experter"...inte många som tippat dem topp 6.
Att Oskarshamn tog en pinne borta mot SKAIK stack ut...ok, nykomlingar brukar ha en tendens att ta några oväntade poäng i början av säsongen historiskt sett för att sedan falla ihop efter halva säsongen då de etablerade lagen vaknat till rejält men ändå.
Sen var väl Örets bortaseger mot Warulvfen lite oväntad också.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Jo, det är dråpligt. Öret och Trottoarkanten, men även Frölunda och Djurgårn ser matcherna mot Ulfven som hetast och så var det för oss från Luleå tidigare också men numera är det nog mest Apan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
kulltorp: Håller med Perro, Hållander är bra och frispelning av Olle efter långpasset från Lill-Nisse var riktigt vacker.

Tror att Hållander hade rätt bra känsla för det kämpande försvarsspelet från Timrå och anpassar sig bra till motsvarande i Luleå. När det gäller hans styrkor framåt ser man att han vet vad han gör och är aggressivt målinriktad. Tror att också det kan ta lite tid innan han acklimatiserat sig ordentligt. Linan med Olausson och Kovacs som Bulan satt honom med kan ju bli mycket lyckad. Men liksom det senaste åren tog tid innan spelare som Patrick Cehlin, Emil Larsson och Robin Kovacs hittat sina offensiva roller ordentligt och därefter blev strålande tror jag det blir likadant för Filip. Pojken får kanske en 10-15 matcher på sig innan han blommar ut ordentligt. Av våra nyrekryteringar har Tyrväinen och Ilomäki som väntat snabbt kommit in och märks rejält och utmärkt och under försäsong-CHL imponerade Brännström väldigt. Och jag tror att Filip när han har systemet i ryggmärgen kan släppa loss ännu mer effektivt och det ser vi fram emot:-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jag håller med du.

Ett framgångsrikt lag som lyckas som följd av många inköpta stjärnor som blixtrar till då och då men annars mest latar sig - det får vara för andra.

Men ett lag där alla kämpar och bidrar - som vi har nu - det passar vår förening. Och när nu allt inom föreningen är så värt att beundra - då är det enklare än vanligt att älska LHF. Älskar gör vi i med- och motgång och det är överljuvigt när det som nu är medgång överlalt:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja, en fin första match. Luleå stängde ned Läjkers mycket effektivt och till slut kunde inte Shinimin hålla sig utan började med sina mygelfasoner, men laget och publiken var beredda på det. Härligt också, när Läjkers försökte med att vara all big and bad, att Luleå stod upp och Tyrväinen, Ilomäki och Kovacs drar sig inte undan en millimeter.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
kulltorp: Han var jäkligt bra. Genialisk framspelning till Olaussons friläge. Jag är överraskad över vilket grymt spelsinne pojken besitter. Jobbar hårt å får tom spela bp för bulan.
+5
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fan vad jag älskar Luleå Hockey.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:3-1 mot Växjö i premiären får väl sägas vara helt godkänt. Spelet i det stora såg bra ut för att vara en första match, dock känns Växjö svårbedömt hur de kommer att stå denna säsong. Har lite svårt att se dem som topp tre-fyra men Hallam har en förmåga att få ihop alla att dra åt samma håll så man kanske inte ska vara förvånad om de kommer att vara i final till slut...dock känns det inte så.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: hoppas våra båda lag - likt förra året - sätter nivån nu och snart lägger oss högt ovan resten och stimulerar varandra att ta pinne efter pinne:-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nej så är det, samma sak mot leksand. De känner derby och vilja att slå storebror , vi känner det som en match i mängden

I dagsläget är det troligen Hv och Frölunda som får truppen att ge det lilla extra
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Man tackar, men de är aviga, örena, och speciellt mot er av någon sorts derbykänsla tror jag; gissningsvis för att ni är deras närmaste.

Medan ni väl inte har något derbylyft mot öret eftersom halva Elitserien SHL tycks uppfatta er som den motståndare man helst vill slå. Det pris ni får betala efter alla år i serietopp med Jönsson och de andra;-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tror ni tar öret komfortabelt i nästa match. All logik talar för det

Mitt tips inför säsong med öret i botten kändes allt mer som ett rimligt tips efter att sett dem idag

Gratulerar till er seger och hos oss jublar väl kassören mest
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att vårt Bogeyteam Öret - som vi möter borta på tisdag - vann borta mot Warulfven med 4-6 vilket imponerar mycket.

Men så ser jag att Ulfven hade ställt sållet "Nu har jag bestämt att jag är redo för NHL" mApKyss i målet och hans mäktiga 72% räddningar förklarar förstås saken.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Luleå tar matchen in i kaklet och vinner med 3-1.

En mycket stark match av Luleå som helt enkelt inte tillåter Läjkers att spela hockey. Folk säger att Läjkers är skitbra i år men jag vet inte, för de fick inte ens spela hockey idag; Luleå stängde ned dem fullständigt.

Dicken har ju suttit i TV och påstått att det är så trååååkigt att möta Luleå. Undra på det, när han och andra inte får något gratis alls. Man hör och läser också enstaka supportrar påstå att Luleå är tråååååkiga.

Själv uppfattar jag bara sådana tyckanden som visande att vederbörande inte kan så mycket om hockey.

Såvitt jag vet handlar det om att
a) göra mål framåt
b) inte släppa in mål bakåt
och när det gäller det sistnämnda är Luleå nästan alltid bäst i klassen.

Hur tråkigt är det?

Det är klart att om man inte förstår så mycket, hajjar man väl i alla fall att det är kul när ens lag gör mål, men begriper man inte mer än så inser man inte att det lag som hindrar ens lag gör det bra. Och i stället för att tycka att ens eget lag är tråkigt och gnälla på dem, gnäller man i stället på motståndarna och säger att DE är trååååkiga.

Den pyskologiska mekanismen är projektion, alltså, Om man misslyckas pallar man inte att erkänna det utan skyller på andra. Typ Apan som alltid letat bortförklaringar varje gång de förlorat t.ex. "vi blir fruktansvärt respektlöst hanterade av domarna" som Apwalsson sa.

Nåja.

Det vi såg idag var att Luleås försvarsspel håller i år också. Utmärkta vakter, backar som är samspelta, linor som jobbar även när vi inte har puck.

Men. När det gäller anfallsspelet har Luleå idag vässat till rejält och Tyrväinen-IIlomäki tillför massor med fysiskt spel, tuffhet och vilja att gå rakt på mål. Till det Brännström som speciellt i CHL visade sig jäkligt vass och så Hållander som gör det bra men säkert kommer att märkas ännu mer när han vant sigt ordentligt i laget.

Och så har vi sniper-Fabbe:-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
VAKNA NU ZEBRAJÄVLAR!

En Lulespelare fälld utanför läjkmålet, vakten har blockat puck. Då åker Rahimi fram och slår den fällde lulespelaren tre gånger - OCH HÖJDHOPPAREGALNINGEN LIKSOM ÄLVSBYÖHLUND RÅBLUNDAR!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
S H I T !

Brorsan DIF-Danielsson sätter 3-1 med en halv minut av det gratis-PP som höjdhopparen bjöd läjkrarna på.

3-1 och nu sju minuter kvar.

Kämpa nu, Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nej men FÖR FAAAAN!

Vakna, zebrajävlar!

Engsund i fart mot en läjk vid sarg bakom vårt mål - tacklar INTE men når enkel kroppskontakt, samtidigt som nämnde läjk försökt manövrera och byta riktning, men tappar balansen.

Och höjdhopparjäveln ger Läjkers PP.

Nio minuter kvar av tredje, 3-0 för Luleå, nu i boxspel.

Kämpa nu, Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och det gör LULEÅ!

Läjkers får inte till ett enda skit! Får in pucken i zon men aldrig under kontroll och varje gång skickar Luleå enkelt ut pucken.

Nu åker Läjkers på en utvisning. Det är Shinimin som slitit hjälmen av Sondell och åker ut till publikens stora jubel :-)

13 minuter kvar av tredje perioden, PP för Luleå. Låt oss sätta 4-0 och avgöra detta nu!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Shit! Läjkers slår puckut och Luleå får runt 1.30 i 5 mot 3. Spelar runt pucken och öppnar för skott flera gånger men de går inte in.

Nu visar älvsby-Öhlund - vilka zebror vi har! Inte. - ut Connolly helt felaktigt.

PP för Läjkers.

Kämpa, Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter 2-0 för Luleå tar det eld i Shinimin. Först griper han tag i armen på Farley när Luleå ska kontra och sliter omkull honom, låtsas fall själv också. Och höjdhopparen blundar.

Sedan åker Shinimin på Lassi och flyttar på honom vilket Höjdhopparen tycker är helt OK.

Läjkers har haft mer puck så länge men Luleå har hållit läjkrarna borta från värsta chanserna och icke skymda skott från distans plockar Lassi hela tiden.

Men efter läjkrarnas "hyss" tar Luleå sig samman och ökar, tar över spelet och till slut måste till och med Höjdhopparen ta utvisning. Då följer ett utmärkt PP av Luleå som avslutas med en underbar cross från olle till Petter som pangar in pucken i halvöppet mål fastän läjkvakten tigerslänger sig som en sparkbollsvakt för att hinna över.

3-0 till Luleå:-)

Med typ 10 sek kvar plockar Höjdhopparen ytterligare en läjk - han brukar ju "utjämna" utvisningarna i ofarliga lägen och får chansen sedan Rahimi tagit tag i en lulespelare och brottat omkull denne.

3-0. Paus. PP för Lule knappt två min inledning av tredje.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men vad fan!

Ex-apan Tim kör över Brännström och fäller denne långgggt från puck och spel. Höjdhopparen ser allt men råblundar.

Spelar ingen roll vilka regler och regelförändringar som gäller när vi har "SHL:s mest erfarne" zebra höjdhopparen som är ett patetiskt fiasko!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UNDERBART!

Lill-Nisse / Hållander en lång underbar passning - sedan Läjkers inlett andra perioden bra och ägt det mesta av spelet - till en naken Olle - som har en tradition av att måla på Läjkers, belägna bara ett par mil från Olles barndomshem - och han sätter 2-0!

UNDERBART!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1-0 till Luleå efter första perioden.

Med 3 minuter kvar slog seriens väste filmare - när Fläskberget inte är med - shinimin till. Först crosscheckade han Tyrväinen 3-4 ggr bakifrån och när denne gav igen pyttelite "försvann benen" på Shinimin varefter Höjdhopparen - som sett hela j-a situationen - visar ut Tyrväinen!

Luleå står emot i box och sista matchminuten tänder det till på isen sedan först Tyrväinen passerat Läjkers bås (han måste ha passat på att förklara vad han tycker om filmningar) varpå läjkrar vill slåss. Och nere mot periodens slut ska Läjkrar kaxa mot Tärväinen men då säger både han och Ilomäki ifrån på skarpen och det ser ut som att de t.o.m. är beredda att slåss med Rahimi, som ser förbryllad ut.

Nåja. En match som Luleå än så länge äger. Läjkers har av förståsigpåare ansetts ha ett riktigt bra lag i år och det stämmer säkert.

Men än så länge har Luleå faktiskt inte tillåtit läjkrarna att visa det. En mycket stark insats av Luleå på så vis.

Men vi ska spela två perioder till och nu kommer den svåra andra, med långt till ombytesbåset.

Bland de övriga matcherna har vi att Röglarna krossat HV och har 4-0 efter första perioden! Mycket imponerande!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
JA! Luleås mer puckinnehav och tryck ger utdelning!

Erik Gustafsson drar på ett skott från blå, och ensam framför mål står Kanon-Fabbe i Kanon-Keenes skridskor och slår in 1-0:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
sex och en halv minut spelade 0-0 men det är Luleå som inlett starkast genom fint passningsspel och press över hela isen, medan Läjkers mest fått slå ifrån sig och knappt lyckats med någon passning; dock haft ett skottförsök av Gynge efter en studs till fel mottagare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dags att släppa låtsasverksamheten i de arenor där de hellre satsar på fiskdamm och köpelag.

Nu ska Luleå upp mot Läjkers - SHL-premiär i Delfinen!

Som bekant saknar vi Emil Larsson ända till sent i höst och vidare har Jesper Sellgren dragit över Atlanten för att försöka slå sig in i NHL via campen. Dessutom har vi Jalvanti borta efter hjärnskakning.

Men för övrigt har vi fått tillbaka spelare.

Efter tjyvstarten med CHL - NU STARTAR HOCKEYLIVET!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Mången tack Sven...nu ser man fram emot en trevlig hockeyvinter :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sedan Apan överraskat och bara tappat en poäng mot det internationella superlaget Oskars - att motstånd i Grenobleklass? - kommer highsticking - med SHL:s snedaste snok - på att "idag vore det trevligt att leka "oj, jag tappade visst tvålen" i duschen".
Uppladdat:

267x300-skarmavbild-2019-09-14-kl-174724.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1,5 spelat av förlängningen och nu får alltså Apan spela 4 mot 3, tack vare aprunkare bodenbjörks "hittade" matchstraff för något fullständigt ofarligt, och mycket riktigt lyckas Apan - genom björkens bjudning - sätta 5-4 i 4 mot 3.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
40 sekunder kvar av match, fortfarande 4-4 och "supertalangen" köpe-Albin misslyckas att måla och blir självklart - enligt sektvärdegrunnnnnd - arg och ryker på en Oskarsspelare och delar ut 4-5 knytnävsslag på denne. Oskarsspelaren slår INTE tillbaka, men när de står f centimeter från varandra nickar han huvudet framåt så att hans visir bultar till på "supertalangens" visir. Helt ofarligt alltså men det är ju herr aprunkare Bodenbjörk som "dömer" så förutom 2 min på supertalangen "hittar han "5 min + match" på oskarsspelaren.

Perioden rinner ut och Apan har tappat en pinne mot rookien oskars.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Icing-Ove: Nu va det inte frågan vem som vann innan Luleå kom med i bilden, det var oväsentligt, utan hur ligan såg ut i form av kvalité, publiksnitt, sponsorer, medialt intresse osv...det har som sagt stegrat ett par nivåer sedan Luleås damsatsning och andra lag har hakat på. SDHL är många nivåer bättre idag än för säg 6 år sedan, inte allt men mkt tack vare Luleå Hockey.
Väldigt få personer som inte håller med om det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rätt mycket folk i aparenan - klart bättre än i fjol då de väl knappt hade 4000 i debuten mot Warulfven. Och apklacken håller igång och sjunger hela matchen, låt vara falskt som satan, men det stämmer ju med Apans värdegrunnnnnd och s k apsanningar.

Imponerande av supportrarna alltså. Trist för dem att de inte har ett hockeylag att heja på.

4-4 just nu och fem minuter kvar av tredje.

Nu filmar köpe-Apan Broberg sig till en utvisning genom att låtsas bli hakad av ex.apan Ahlm.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tycker att kvänen ser arg ut. Men så kommer jag ihåg att han bara har två känslolägen:

• skitförbannad och ini helvitte för j-a ilsken

• Ännu argare än så

Och precis i detta nu kvitterar Apan till 4-4. På reprisen ser man att Alvarez med ett yxhugg på Oskarsvaktens vänstra kroppshalva neutraliserar honom så att highsticking från 3-4 meter får halva målet öppet och utan försvar och t.o.m. den målsumparen får in pucken.
Uppladdat:

328x300-skarmavbild-2019-09-14-kl-171343.png

321x300-skarmavbild-2019-09-14-kl-171353.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det finns sådana som påstår att vi snackar skit om Apan här inne. Hur obegripligt det än kan te sig.

Vi anser väl att vi bara talar klartext om Apan men för de som tror annat tar vi väl in hur apsupportrarna på apkraft skriver om sitt lag den här matchen:

• Virrigt aik
• Lindvall släpper mycket returer. Lite skakig start
• Varför spelar vi backupmålvakten? Östlund borde fått chansen.
• Jisses så virrigt!!
• Herregud så virrigt. Oskarshamn kämpar & sätter press. Tyvärr verkar vi ej kunna hantera det å dom får fler lägen än oss! Sen verkar vi ej kunna vinna en tekning i år heller.
• Oskarshamn leder ju helt rättvist. Förutom målet har dom bränt 2 frilägen som vi bjudit på.
• Knappt någon av kedjorna synkar.
• Ser ut som det gjort sista 2åren
• Precis starten man inte vill se. Känner igen spelet från förra året. Vända in i hörnen med ofarligt spel.
• Har vi verkligen inget spel i år heller, vill bara spy känner jag...
• Lindvall...jösses. Vi har målvaktsproblem.
• Målvakt eftersökes
• Lindvall är ingen förstemålis den här säsongen heller.
• Inte så snabb i förflyttningen Lindwall.
• Som sagt, vi spelar ju backupen idag.
• Lindvall är ju för liten och kort täcka upp vid ribban.
• Fan. Kör med Armalis skadad. Bättre än Lindvall. Eller skeppa Lindvall och Östlund och ta hem Ortio
• 100pct fiasko
• Jävla pissusel match dock.
• Fy fan, det kommer bli en kuksäsong.
• #SamlaCashFörOrtio
• Vilket swishnummer
• Kommer bli kval med Lindvall i mål. Han är nog den sämsta målvakt AIK haft, Hanses är mer säker....
• En vassare keeper skulle ha tagit något av dem det är jag säker på.
• Målvaktsspelet måste upp! Det sprider en osäkerhet i försvarsspelet som gör att andra spelare fattar dåliga beslut. Det här kan bli en lååång säsong annars.
• Försvarsspelet är under all jävla kritik. Berglund, Granberg etc hänger inte med. Lindvall gör ingen 5+ match heller direkt men försvarsspelet är svagt. Fattar inte hur det kan se ut på det här viset. Inte så här pissuselt.
• Ja det är omöjligt se några linjer och struktur i spelet. Chsnspuckar och sargspel. Mycket märkligt att se.
• Lindvall har fått sina chanser; en topp målis i allsvenskan absolut! En topp målis i SHL absolut inte!
• Fortfarande exakt samma problem i egen zon. Backarna orkar inte stå emot, forwards gör en dålig insats i markeringsspelet. Det är som en förlängning av förra säsongen.

• Två perioder till med Tommyhockey. Helt meningslöst. Inga linjer, inget försvarstänk, ingen given plan. Det är som söndagshockey på Sjungande Dalens IP med lottade lag. OCH VI FORTSÄTTER ATT HA SHLS SÄMSTA JÄVLA FÖRSVAR TROTS ATT EN GAMMAL LANDSLAGSBACK BASAR!??!

Det finns några spelare som är så jävla överskattade att det är obegripligt. De flesta finns på backsidan och jag ska inte ens nämna deras namn för då kommer någon raggare och talar om för mig att jag är dum i huvudet. Men en av dom borde stå på läktaren istället eftersom han är starkare i käften än i benen och den andre borde vara bänkad efter förra säsongen.

Jag förstår att vi har dålig ekonomi, eller i alla fall en ekonomi på dekis, men det har ju sin förklaring i ett par mycket tveksamma satsningar, som *någon* med lite ambitioner inom organisationen skulle satt stopp för eller kämpat emot, men det här är ju för jävla bedrövligt. Vi har ju blivit Modo för fan; lever på gamla meriter och låter lallare sänka skutan till havets botten, både ekonomiskt och sportsligt. Efter det FÖRSTA året med tveksamma resultat och lika tveksamma ekonomiska beslut skulle man riktat om skeppet och stagat ut riktningen igen, men det fanns bevisligen inte kompetens eller kraft i leden för det.

Det finns tider då man ska hålla käften och sitta i båten eftersom man måste ge saker och ting tid att växa ihop, men nu har vi haft 2-3 riktigt katastrofala säsonger utan några som helst ambitioner. Det är helt klart dags att börja visa att man vill vara kvar i SHL om några år. Jag tycker stämbands-Sanny brukar vara ute och segla för det mesta, men att det är risk att vi byter plats med Löven om några år är fan inte så jävla långsökt med tanke på hur det ser ut.

KOMMENTAR: Jämförelsevis vill man snarast påstå att vi härinne är lite för positiva angående hur Apan uppför sig.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter två perioder Apan-Oskars 3-4.

Inte är så överraskande bl a eftersom highsticking är skitsur på Tommy Dalton som inte instruerat alla övriga apor att highsticking ska ha ALLA chanser med hänvisning till att så gjorde man i fjol då möller och highsticking var de två spelare som avlossade allra mest skott i hela SHL, med en fantastisk framgång som resultat, i form av att Apan nådde kvartsfinal innan de sparkades ut av Djurgårn.

Men också eftersom Apan valt att gödsla denna OS-lina ekonomiskt med jättelöner, och inte lägga många korvören på vakter utan plockat in lille gustaf samt norsken-oskar som tävlar med varandra om att kasta in puckar.

Mer överraskande att Pölsan borta krossar seriens jättefavorit enligt många, Fröunda, som nu ligger under med knepiga 0-5 efter två perioder och skottsiffrorna 14-16. Här gäller det alltså två lag som båda valde att släppa iväg Luleåutbildade vaktprodukter i somras och Frölundas verkar, av siffrorna 69% räddningar, vara det lag som valde mest fel. Men Frölunda har ju plockat in en ytterligare Luleåprodukt - Rubinen - och gissningsvis ger väl Rogern honom spaden i tredje?!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he. NHL-stjärnan Ahlm fixar mål på Apan, precis som han gjorde match efter match förra säsongen, men med skillnaden att idag spelar han Oskars tröja.

SeMer låter aprunkare Lindberg "kommentera" matchen. Diskutabel åtgärd att låta en malign supporter kommentera ett lag, ungefär som ApPravda Nollan pysslat med i åratal.

Aprunkaren får sitt lystmäte i paus då han först intervjuar ex-Apan Ahlm, sedan köpespelaren från blygden, TjockSteffe.

Och Oskars leder efter första perioden med 0-1 mot Apan:-)

I Gåttlabörrrg har Pölsan ledningen 0-2 mot Frölunda
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Hej M.Lemiux och välkommen tillbaka :-) Kloka synpunkter om semifinalen i våras. I efterhand är det ju mest resultatet som folk kommer ihåg även om det under matcherna sett ut annorlunda.

Jag tycker att ofta, när Luleå åkt ut, har det berott på att man tappat en nivå minst jämfört med insats tidigare. Som hade man inte energi kvar och målsättning Glud, igen-kligen.

Visst hade Frölunda mycket mer energi än Läjkers som vi slog i kvarten, men jag tror att vi skulle spöat Frölunda om vi haft dem i kvart.

Likadant när vi åkte mot Apan i semi för några år sedan, efter hjälteinsatsen mot Djurgårn i kvarten. eller mot Apan i final efter synnerligen starka insatser mot Frölkunda i kvart och Ulfven i semi.
+1
Kommentera

1986249 · »