Luleå HF

86288 inlägg · 860 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

1939003 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Nja...mer tragiskt än skrattretande...fan man önska man kunde göra en alternativ Skelleftebok...typ som den va för 12 år sen...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic:
Det som är roligt att han själv inte svarar utan det är den andra raketforskaren som skriver svaren och dessa inlägg låter han stå kvar!! Det bästa är nog tror jag personligen att totalt ignorerar dessa två herrar, de är så ensamma där så att de kör med flera egna konton så att det ska se ut som att det är fler där inne! Ganska skrattretande... :D
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Göteborg-skorna var som misstänkt på gång och i dag lyckades de göra mål på Luleå Hockey, men tyvärr för dem var det då bara tio minuter kvar av matchen och Luleå hade redan gjort fem mål, så det blev Luleåvinst som vanligt. Fint att få efter den försmädliga 3-2-förlusten mot DamHV igår för oss.

Det innebär att vi har en uppdatering av tabellen och vi tar återigen en titt på herr- och damtabellerna för att njuta så länge vi kan. På damsidan lär det inte bli några fler förändringar när det gäller förstaplatsen förstås, men på herrsidan i den extremt jämna tabellen kan det bli väldiga omkastningar framöver så vi passar på att njuta medan vi kan.

I SHL spelas strömatcher tisdag-onsdag (SeMer:s roliga påhitt för att maximera tittarantalen) och på onsdag tar Warulfven emot Röglet hemma.

Som synes går Ulfven förbi Luleå om de vinner sin match med minst tre mål, dock med en match mer spelad.

Luleås match spelas på torsdag och skulle Ulfven bara vunnit med 1-2 mål kan de ändå passera på torsdag, om Luleå förlorar med 2-1mål.

Och Luleå tar alltså emot Apan inför en redan utsåld Delfin!

Det här blir en infernaliskt betydelsefull match. Luleås lag har imponerat på senare tid även då vi tappat pinnar och Apan har kommit igång som satan och slagit en massa lag uppe bland toppen i serien senaste veckorna.

Senast vi mötte Apan var 3 november då Luleå vann nere i Schtaan med 0-1 och därefter gick Apan ner sig i en väldig depression och formgrop som varade året ut när man dalade ned till plats 11 i tabellen, innan man efter årsskiftet har skärpt sig och nu vinner och klättrar.

För Luleå innebar vinsten mot Apan att vi gick upp i serieledning, en ledning som vi i princip hållit sedan dess under 11 veckor trots att ställningen bland de översta lagen varit så jämn.

En förlust för oss nu och...vi tappar antagligen serieledningen till Warulfven och därefter kan vi riskera att det börjar blåsa kallt med många starka lag som stormar uppåt medan vi själva kan ramla utanför topp 6 om vi får motvind några veckor.

Men skulle vi slå Apan kanske vi knäcker dem igen och de tappar stilen och försvinner nere i det mörka svarta djupet?

Ja, Gudars skymning. Det här blir en oerhört viktig match.

Men innan dess passar vi på att njuta av tabellställningen just nu:
Uppladdat:

450x139-skarmavbild-2019-01-20-kl-152242.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys stenhårda damer förlorade faktiskt mot HV med 3-2. Fjärde 0-poängaren för Luleå på 29 matcher.

Risk för att det blir en till torsk nu, när matchen mot Göteborgskorna börjar 12.30.

Göteborgskorna: heter det så? Hur skiljer man då på damer och fotbeklädnader "Göteborg-skorna". Fast vi talar ju om en stad där fiskarna lägger rabarber på fiskarna i körkan...

Åter till ordningen. Jo, det är riktigt att vi vann mot skorna från Göteborg med 0-14 för två dagar sedan, men det betyder ju att de nu kan vårt lag och säkerligen har de funderat ut ett effektivt motvapen.

Dessutom kommer det att få ett starkt stöd då vi räknar med att Mike F. pallrat sig ut till Angeredhallen för att hejja på. Senast hade de 51 i publiken men nu blir det säkert betydligt fler.

Skulle vi ändå vinna - trots alla odds - är det förstås inte skornas utan Fulundas fel. Skamligt nog har föreningen vägrat ta in damerna under sig för att stödja utvecklingen av damhockey på Sveriges framstjärt.

Hade den här gendermyndigheten blivit av skulle den säkerligen som första uppdrag arbetat fram ett lagförslag om att lagen i Elitserien SHL torskar en poäng per match så länge de inte byggt upp ett damlag inom verksamheten.

Men det gäller inte Apan som - efter att ha lurat på sig Bergsbyns IF, sedan la ned hela damverksamheten och nu, pressade av kommunen, köpt ihop ett nytt lag. De skulle förstås få dra av två poäng per match. Så illa som Apan gått i år skulle det förstås innebära att de legat på minus, och sådant kan ju inte accepteras. De minuspinnarna får plockas från tidigare år och när man straffat Apan för alla försyndelser mot damer kommer man att finna att de inte ens tillhört Elitserien SHL efter början av nittiotalet. Apans uppförande i högsta serien har ju varit en gåta, som först nu får sitt svar, när vi får reda på att de inte ens varit med.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och matchen slutar 3-2 för Blues. Craig har 92% räddningar med 35/38 skott och allvarligt talat tycker jag att han var stabil och säker.

Tror inte att Craigs insats gör att Anders får nästa spade, men ... Ottawa förlorade matchen. Ja, vi får se hur det fortsätter.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Andra perioden över, 2-1 för Blues efter 15-14 i skott under andra och med sekunder kvar av perioden åker Jaros ut för tripping då han bredbent kolliderat mot en Bluesspelare som faller, så Blues inleder tredje i PP.

Craig duktig vakt. I matchen rätt mycket kamp framför målet och Craig hänger med bra, starkt av honom att inte gå ned och bli kvar utan kämpar ofta stående och kommer upp snabbt när han gått ned - egenskap som jag noterar och imponeras av.

Svår match. Skulle Anders ha lyckats bättre? Nja, jag vet inte säkert. Första målet genom ett dragskott från distans kanske han kunnat ara snabbare på och räddat. Andra skottet var en kopia, men ett slagskott och därför snabbare och svårare att hinna reagera på.

Och där sätter Pääjärvi i box 2-2 genom att bromsa in och träffas på rören av ett pass/skott. Vi har börjat tredje, alltså.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Småkollar St Louis-Ottawa delvis eftersom jag inte skulle ogilla att Ottawas vakt Craig Anderson olyckas och Anders får ta spaden. Men det känns obra att sitta och hoppas se en vakt olyckas, jag är ju djupt intresserad av vakter och vill alltid se dem lyckas.

1-1 efter 4-4 i skott för ett tag sedan och Blues mål på ett dragskott från blå i plockkrysset där Craig såg skytten hela tiden och liiite kritik från supportrarna. Sedan har perioden rullat på och St Louis har mer av spelet men inga ytterligare mål ännu.

Craig är ju NHL-vakt sedan 16 år (!) och Ottawavakt sedan 9 år, etta sedan 8 år så han är inte lätt att flytta på.

Men alla får lägga spaden på hyllan förr eller senare och Craig fyller 38 år i år.

Personligen ser jag gärna att Ottawa får in mer Nilss i vaktandet. D v s att Anders-son utvecklas till Anders-Nilss-on:-)

Nåja.

Jag kan acceptera att de delar på matcherna, fast för att Anders ska erbjudas en förstaspade krävs att han får ta en majoritet av matcherna en säsong och visa att han håller.

Personligen anser jag att denna NHLs inställning till vakter är omodern och något som laget förlorar på. Men det krävs att något lag går först och visar det.

1-1 efter en period, 11-6 i skott för Blues.

Andra perioden snart.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Mmm, vi har ju haft många original Luleåspelare som varit klubben trogna i många år. Fabbe hade ju sin utflykt till Fulunda men annars har han ju varit bara vår.

Sådana spelare är ju viktiga och t ex landslagsjanne blev ju kvar fast han tappade i styrka sista åren, men när Osten planerade för att janne skulle tackas av blev det ramaskrin från alla håll och kanter och han fick ett år till där han spelade in lill-Nisse som ersättare. Det var fint.

Så länge man bidrar bör vi förstås ha ett extra tålamod med våra trotjänare.

Och när det gäller Fabbe - han har ju utvecklats till rena skyttekungen! Kan vi hoppas på en lina i slutspelet med Fabbe-Connolly-Limpan kanske?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Som jag fattar det har både foppa och fabbe utgående kontrakt. Luleå verkar fundera på att inte ge fabbe nytt kontrakt alltså. Skandal! Jag behåller mycket hellre fabbe än foppa om jag väljer mellan dessa två.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
7,5 minut kvar av tredje perioden i Jönköping och i detta nu tar HV ledningen med 3-2. Tydligen en riktig rackarrökarmatch med massor av utvisningar och HV har t o m skaffat sig en game misconduct för abuse of officials.

Kom igen, Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
APANS ÅTERKOMST.

Vid nyår skev jag att nu hade Apan sex viktiga matcher framför sig och om de inte lyckades skärpa sig nu, skulle de inte göra det resten av serien heller.

Tyvärr skedde det som inte fick hända. Apans primadonnor har skärpt sig kämpar. Min gissning är att beskedet om att Apan sparkar CryBert, vars röst nu ingen längre lyssnar på, blivit det som fått köpespelarna att agera.

Nu har de lirat 5 av de 6 matcherna jag lyfte fram och bara Djurgårn har lyckats lugga Apan på pinnarna, för övrigt är det imponerande vinster mot starka lag som Ulfven, Läjkers och HV. I den jämna tabellen förändras placeringar snabbt och Apan är redan uppe på plats 7 och kommer av allt att döma ganska snart att vara bland topp 6 förstås. Väl där, kan det tyvärr fortsätta uppåt hur högt som helst. Illa, illa.


Skellefteå AIK - Färjestad BK 4 - 2 (0-1, 1-1, 3-0) 3 POÄNG
Skellefteå AIK - Djurgårdens IF 1 - 3 (1-2, 0-0, 0-1) 0 POÄNG
Timrå IK - Skellefteå AIK 4 - 6 (1-2, 2-2, 1-2) 3 POÄNG
Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC 3 - 0 (1-0, 1-0, 1-0) 3 POÄNG
HV 71 - Skellefteå AIK 1 - 3 (1-1, 0-1, 0-1) 3 POÄNG
Luleå HF - Skellefteå AIK ?

Och som synes väntar vi nu alla på nästa match som är Luleås hemmamatch mot Apan inför en redan utsåld och fullsatt Delfin.

Oj, vilken match det ska bli!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Javisst! Hade inte tänkt tanken förut, men när jag funderade på saken i morse insåg jag att det borde finnas en chans för Luleå att agera för att få in Limpan i laget lagom till nästa match mot Apan borta. Det vore ju fantastiskt!

Troligen händer det inte, förstås, men helt uteslutet är det inte.

LULEÅ HOCKEY, LYSSNA: OM NI AGERAR NU KAN DET FINNAS CHANS ATT LANDA LIMPAN OMARK 15 FEBRUARI. SNACKA MED SALAVAT YULAEV, VETJA!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: He he, kopieklubben Apan har ingen aning om vad den pysslar med och att supprotrarna igenkligen hatar sig själva är inte förvånande:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Yep, om Anders Nilsson. Grejen är den att "en annan i förväg vald etta" hindrat honom från att slå igenom i flera år nu:
• Oilers Talbot
• Buffalo Lehner
• Canucks Markström

Henke Lundqvist brukar uttala sig om chansen att få en förstaspade att för det första måste man vara beredd genom att ha fått testa på i stora sammanhang så mycket att man har tillräcklig erfarenhet, men det räcker inte - man måste också ha flyt/tur att komma i ett läge där man får en ärlig chans att fightas om en fröstaspade och när den chansen kommer måste man ta den - för ingen får mer än en chans.

Det här kan verkligen vara Anders chans. Ottawa har inga NHL-ready vakter att plocka upp (även om Filip Gustavsson säkert kommer med tiden) och bara mångårige vaktettan Craig ANderson som konkurrent. Men Craig fyller 38 under säsongen och det är hög tid släppa in en ny etta. Om Anders briljerar under våren kan han ha en god chans att ta sig fram till förstaspoade tror jag. ANnars måste Ottawa - som är ganska snåla - köpa in en färdig etta.

Om fem timmar match St Louis-Ottawa och det är redan bestämt att Craig Anderson får ta spaden ikväll.

Det var ju vad alla väntade sig, när deras etta sedan åratal var fit for fight. Men under vårt perspektiv skulle vi förstås inte ha så mycket emot att han silar ungefär som när Högberg fick testa spaden senast och Anders fick kliva in och ta över sedan Högberg silat tre.

Ville inte skriva det där för jag vill inte hoppas på andras otur för att ge dem jag håller på tur. Men som sagt. Det har varit så många år som Anders inte fått fortsatt förtroende även när han levererat klart bättre än konkurrenten så för att det ska jämna ut sig såg man gärna att han har lite flyt med det där nu.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Ja, det är verkligen en underlig plats där bara "Apan är bästigast" samt trollattacker mot andra är tillåtna, under påståendet att det handlar om poesi. Ett stort skämt, för att inte säga oförskämt!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, den jäkla Ulfven är hal som en ... ulfv. Trots allt en jättefin insats av Luleå, förutom första halvan av tredje då man frös fast i försvar vilket inte fungerade. Den här matchen var vi värda tre pinnar, men tappade två av flera skäl som inträffade samtidigt:
• Sållet Svensson kom in och gjorde en mycket stark insats
• Höjdhopparen slutade blåsa när Ulfven gick över gränsen för att försvara sig
• Tur med studs på luleben till pyskologiska 3-2
• Grymt effektiva straffar som lurade t o m en vanligen olurbar Lassi

Nåja. Vi får vara glada över fint spel av Luleå idag och den extremt jämna SHL-tabellen kan kastas om hur mycket som helst framöver. Bara att köra på!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Yep, trots två tappade pinnar mot Ulfven är vi kvar i topp. Nu hoppas vi se våra stenhårda damer ta matchen mot HV, men de tycks få slita för saken. Just nu 2-2 i slutet av andra. Kom igen damer!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Sluta top 6 och före Apan, då är jag nöjd med säsongen.

Svider att tappa 2p men vi leder fortfarande serien och är 10p före Apan så allt är inte mörker.
Kan damerna slå HV ikväll blir det en helt ok lördag tillsist.
Vi kommer vakna upp som serieledare i morgon, det gör inte Apan och det glädjer mig enormt :)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi var en klass eller två bättre sett över hela matchen. Surt att förlora men spelet bådar gott för framtiden. Jag har fortfarande topp 6 som målsättning och det ser lovande ut...alltså skulle vara nöjd med topp 6 även om jag såklart hoppas på högre.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Håller med. Många lag är rejält på gång och så här ovisst har det aldrig varit och det är förbannat roligt! Hockey när den är som bäst:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det var iallafall många säsonger sedan det fanns en så stor möjlighet till ett firande på torget

Men det är en riktgt jämn omgång av detta årets SHL, kommer vara ovisst in i det sista.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, nu har vi mötts i seriefinal två gånger på en månad och trots att Luleå i båda matcherna ägt det mesta av spelet har ni luggat oss på 5 poäng av 6.

Jag vågar inte tänka på hur omöjliga ni kommer att bli om/när ni får tillbaka alla spelare. Luktar wermlömskt Glud?

Ha en bra helg!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svanru: Men sedan ni fått ett finger tog ni nästan hela handen;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Förbannat! Warulfven vinner med 4-5 efter straffar och oväntat nog sätter två ulfvar straff på Lassi efter att ha dragit honom framför mål och lagt in en backhand. Lassi släpper i stort sett aldrig in straff när spelarna nått ända fram och försöker dra honom, men här gjorde båda ulfvarna i princip exakt samma straff och lurade honom.

Jahaja. En jäkla match och man kan bara konstatera att

Warulfven är Warulfven

Jättefin hockey av Luleå i framför allt två perioder då man helt spelade ut Ulfven och hade 3-1 men det kunde ha varit 5-1, 6-1 eller mer.

Ulfven tog in sållet i början av andra och även om det sitter långt inne får jag erkänna att sållet gjorde en otroligt stark insats och helt klart var den som räddade Ulfven.

Och så har Ulfven flyt att få in 3-2 i slutet av andra när pucken studsar på ett luleben. En väldig tur där, men synnerligen pyskologiskt.

I början av tredje hemsk första halva där Luleå krympt ihop för att försvara ig men Ulfven körde på otroligt och både 3-3 och 3-4 kom som färdiga fallfrukter.

Först då vaknade Luleå och började spela hockey igen, kvitterade till 4-4, och under andra halvan av perioden och under övertid var det rejält övertag för Luleå men Ulfven stod emot då sållet blivit rena muren och väl i straffar...ja.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Hur än matcherna ser ut kan man aldrig räkna bort Warulfven och vi fick lära oss den läxan igen och kan aldrig glömma att...

Warulfven är Warulfven
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bra match mellan två bra lag.
Men trots bra resultat på slutet så önskar jag några spelare tillbaka snart. Ohållbart att lira med så många borta

Ha en bra fortsatt lördag
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och får än en gång hjälp av de S/V nöjd med en poäng trots allt
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nja nu var du väl enögd 😎
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Satan! Nygårds bryter igen, försöker tränga sig bakom sondell och när det blir kroppskontakt kör Nygårds en fläskis "benen försvinner" och försöker lura sig till straff eller utvisning. Höjdhopparen köper utvisning.

Tredje perioden slut 4-4.

Nu övertid med varsin utvisning 30 sekunder, därefter en minut PP för Ulfven.

KÄMPA LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå trycker på och en Ulfv fångar pucken framför ulfvamål och kastar den ur zon, handbollspel som inte är tillåtet och med 1,5 kvar får Luleå spela 5 mot 4.

Fabbe kanonskytten kommer in!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Helvete! Den förbannade mApKyss räddar kvar Ulfven i matchen. Kovacs i samarbete med Fabbe och Lill-Nisse har haft ett helt gäng frilägen framöfr sållet i den tredje perioden men det jäkla sållet har varit omöjlig.

2.30 kvar, 4-4....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Puh! Efter Ulfvens 3-4 släppte fölamningen och sedan dess har Luleå spelat hockey och är det bättre laget med flera chanser. Ulfven står upp men ligger lite efter, dock inte lika under i spelet som i första och andra perioden.

sex min kvar av tredje, 4-4, ryyyyyyysligt, detta är hockey!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Helvete, helvete, helvete!

Warulfven sätter 3-3 och detta efter fem minuter av tredje, då Luleå krympt ihop försvarande sig, medan Ulfven trycker på oss gång på gång och målet hände i luften.

Det är Rydahl som målar och han är otroligt het nu. Efter målet passar han på att ge fingret till Luleåklacken.

Satan, satan, satan! Efter Luleås spel i första och andra perioderna borde vi haft typ 5-1 eller mer och Ulfvens enda chans att ligga kvar med bara 3-1 var att höjdhopparen tillät fulspel.

Och så fick Ulfven 3-2 på en felstuds.

Och gissa vad?

Sondell ska spela ut en puck och Ryno lurar av honom pucken varpå Ulfven kommer 3 mot 0 och sätter 3-4!

FÖRBANNAT OCKSÅ!

Bulan tar tidut men det hjälper inte. Ulfven äger matchen fullständigt och det lutar mot tvåsiffrig förlust för ett Luleå där spelarna nu är totalt paralyserade, har kollapsat, och förstår inte "vad är det som händer?"

Det ska jag svara på. Det som händer är Warulfven.

OJ, SONDELL SKÄRPER SIG. Pangar in ett skott från blå i krysset bakom sållet.

4-4

Vilken match.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu kör vi tredje. Bulan intervjuas innan, förklarar att Luleå spelar väldigt bra men bara 3-2, det är känsligt läge. Just det, wrulfverligt.

Jag tycker att Luleås spel är härligt och är mycket nöjd.

Just nu irriterande att vi bara har 3-2 ledning och dessutom att den jävla höjdhopparen "bestämt" att Ulven har varit utvisade så många gånger att han nu tillåter Ulfvarne att fulspela rejält. Det här är ett scenario som Ulfven kört många gånger.

Kom igen nu, Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Slut på andra perioden och Luleå har spelat precis så bra som man önskat, men Warulfven har kommit åter till 3-2 genom att så en puck in på Luleåskridsko som studsade förbi Lassi.

Folkfest inför en fullsatt Delfin och ljuvligt spel av Luleå, man häpnar.

Ulfven som inte kan stå emot spelar fult eftersom det är enda möjligheten att stoppa Luleå: de har åkt på tre utvisningar men under större delen av andra perioden har det duggat av tillfällen då ytterligare ulfvar skulle ha utvisats, men nu har höjdhopparen stoppat visselpipan i fickan, troligen efter ett telefonsamtal från peter hejsanhejsan andersson som givit hopparen order om att nu räcker det.

Kanonskytten Fabbe har redan pangat in mål som innebar att Ulfvavakten fick ge upp och nu fick de ta in andravakten, mApKyss sållet svensson.

Skotten 15-6 i första perioden, 19-6 i andra perioden visar att Luleå totalägt matchen och det känns knepigt att Warulfven fortfarande målmässigt ska hänga kvar med bara 3-2-underläge.Knepigt, farligt, warulfverligt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Sopan Herr Moderatorn i Apboken, även känd som Kim Jong-Un, raderar alla inlägg som är aningen kritiska mot Apan. Det kan vara högst hockeyrelaterat och sakligt, det spelar ingen som helst roll. Det gäller att rensa bort oliktänkande och tysta kritiker...

Apboken, hockens motsvarighet till Nordkorea.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kul för Anders Nilsson....hoppas nu bara att Ottowa släpper fram honom och inte gör en "Edmonton" och satsar på det uttalade första valet ändå fastän Anders har bättre stats.....för Talbot har väl bara vart sådär sedan dess.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen:
Så sant, så sant!
Lägg därtill en stor potion mindervärdighetskomplex så är man i hamn!!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Ja när du säger det, där är du nog nära sanningen.
Aporna gillar inte gröna löv utan vill ha dem vissna.
I mina ögon är det inget löv utan hundpiss på klubbmärket :)
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Är det inte lite lustigt att supportrar till ett lag med ett visset lönnlöv i klubbmärket skanderar ”Hata Löven!”?

Kan det vara så att man bara hatar gröna friska löv? Man dyrkar det fallna? Så kallade mammondyrkare? Kör dom med sargutdunkarmedley också måntro?

Sjuka människor de däringa Markströmmarna. Höstlöven.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: oj, oj. Vilka härliga tankar. Har inte förstått att den möjligheten ens fanns. Hoppas, hoppas ...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Slutligen har jag en ytterligare fundering.

För närvarande diskuterar vi möjligheten att Linus Limpan Omark ansluter till Luleå för säsongen 2019-2020 och glädjande nog ser det lovande ut. Linus barn ska in i skola och man vill nog börja i Luleå snarare än i Ufa, på gränsen till Sibirien. Huset i Gammelstad blir färdigbyggt nu. Och vidare har Limpan med ett riktigt stort Luleåhjärta gång efter gång förklarat hur gärna han skulle vilja komma hem och spela om Gludet.

Så det känns som en stor chans för att han kommer hem fr o m nästa säsong och det ska bli kul för alla att få se en sådan superstjärna som Limpan är hemma på svenska isar.

Men här kommer min fundering.

Limpan är naturligtvis i fortsatt toppklass - just nu tvåa i assistligan för hela KHL trots att han spelar i ett mindre bra lag och han har förstås tillhört leveranstopparna hela tiden i KHL.

Men Salavat Yulaev är i år ännu sämre än tidigare och det börjar luta mot att klubben kommer att missa slutspelet om Gagarin Cup.

För seriespelet i KHL har Salavat tio matcher kvar och de tre avslutande spelas 14, 16 och 20 februari.

Chansen är stor för att Salavat Yulaev redan efter 60/62 matcher den 14 februari är avhängda.

Är det då inte möjligt att man redan då kan släppa en spelare, som man ändå kommer att tappa två matcher senare?

Och deadline för övergångar till SHL är 15 februari...

Ja, nu förstår alla vad jag talar om.

HALLÅ, LULEÅ HOCKEY!

21 februari har vi 13 matcher kvar av Elitserien SHL och detta datum spelar Luleå följande match:

Skellefteå AIK - Luleå Hockey

Hur skulle det vara att ha fått tillbaka och släppa fram Limpan i den matchen?
Uppladdat:

450x252-1.jpg

+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så passar vi på att konstatera att Luleå Hockeys stenhårda damer igår kväll vann knappt med 0-14 mot Göteborgs damgockeylag inför 51 tappra åskådare i Angeredshallen, där vi fortsätter att en av dessa var Mike F.

I eftermiddag möter Luleå Hockey herrar Warulfven och lite senare på kvällen möter Luleås damer starka HV-damerna.

Men kolla in tabelltopparna nedan. Våra båda lag kommer att toppa respektive serie efter dagens matcher även om båda våra lag torskar!

Jojo. Inga dåliga grejer.

När det gäller herrarna vankas det alltså seriefinal mot Warulfven - igen!

Minnesgoda läsare har klart för sig att vi spelade seriefinal mot Warulfven också i december och den gången lyckades Warulfven få in 1-0 och därefter försvarade de sig på vanligt effektivt Ulfva-manér matchen igenom och vann också med 1-0. Genom det resultatet tog de över serieledningen med samma poäng som Luleå men med ett mål bättre målskillnad!

Och Nota bene! Det är i princip enda gången Luleå inte varit serieledare sedan vi spöade Apan med 0-1 nere i Apkraft i början av november. Jo, Fulunda har varit förbi enstaka gånger, men då bar med någon pinne eller med plusmål och endast eftersom de spelat en match mer än vi gjort.

Jag tycker att vi vill ha revansch idag! Verkligen! Mycket spännande match att se fram emot. För varje match blir Isac-linan med Emil och Einar alltmer samspelta. Vi hoppas ju också att Olle, som fick kliva av timmen före match senast mot HV, är tillbaka.

Och så den stora frågan: kommer Bulan att "ride the hot horse"? Sätter han t ex ihop en ny superlina med Connolly, Emil och supermålskytten Karl Fabricius?

7 timmar till match och man kan knappt vänta.
Uppladdat:

450x204-skarmavbild-2019-01-19-kl-075351.png

450x205-skarmavbild-2019-01-19-kl-075400.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kul med Luleåkvartetten i matchen men nu undrar väl många hur det gick i matchen och fick Anders ta spaden?

Yep! Craig Anderson - Ottawas uttalade förstamålvakt senaste sex åren var tillbaka efter sin hjärnskakning och gick in i laget. Men fick sitta på bänken för spaden tog Anders Nilsson och...

ANDERS NILSSON GJORDE DET IGEN!

Han räddade 33/34 skott - >97% räddningar och Ottawa vann med 4-1; 4e vinsten på 5 matcher efter åtta förluster i rad!

För oss som gillar vakter speciellt och följer Luleås vaktexplosition genom arvet av Mannen, Myten, Legenden är det ett nöje att följa den störste vi fått fram hittills - Anders Nilsson - och hans kamp för att slå helt igenom på allra yppersta nivå. År efter år har Anders gjorde remarkabla insatser men oturen har grinat mot honom eftersom han aldrig riktigt fått chansen, då de klubbar han spelat för redan investerat i andra vakter och det har inte spelat något roll när Anders gång efter annan varit den bättre. Och många gånger har han därför ledsnat.

Men den helt överraskande flytten till Ottawa har slumpartat givit honom en chans, då klubben bara har en egentlig vakt - Craig Anderson - sedan många år men denne har varit lite mindre bra senaste säsongen och fyller dessutom 38 nu.

Första matchen för Ottawa för Anders - mot starka Minnesota - gick "sådär". Man förlorade med 3-4 efter skotten 27-26 och Anders fick beskedliga 84,6%.

Nästa match (mot Carolina) gav Ottawa spaden till reserven Marcus Högberg, men sedan denne silat tre mål på 16 skott och ställningen var 1-3 fick Anders ta över spaden igen. Då gick Ottawa upp till 4-4 men i tredje avgjorde Justin Williams till 4-5 och Ottawa förlorade därmed åttonde matchen i rad!

Men sedan hade Anders blivit varm i kläderna och steg in rejält! I följande fem matcher har han haft spaden:

96,97% 32/33 Anaheim-Ottawa 1-2 VINST
97,06% 33/34 Los Angeles-Ottawa 1-4 VINST
90,32% 28/31 San Jose-Ottawa 4-1 förlust
93,75% 30/32 Ottawa-Colorado 5-2 VINST
97,06% 33/34 Carolina-Ottawa 1-4 VINST

Vilken strålande rad av insatser och Anders har på dessa fem matcher fantastiska 95,12% räddningar och har gjort Ottawa till ett vinnande lag. Enda förlusten i bortamatchen mot San Jose Sharks - ett av NHLs just nu allra starkaste lag och där stod man ändå emot länge med 0-0 efter första perioden, 1-0 efter andra.

Ottawa spelar nästa match redan inom 24 h. I natt 01.00 svensk tid möter man St Louis Blues borta. Alla "vet" ju att Ottawas förstemålvakt sedan massor av år - Craig Anderson - som nu är fit for fight ska ta spaden igen. Dels är det ju match två dagar i rad och då byter man vakt (men matcherna mot Anaheim och Los Angeles gick inom 24 timmar, Anders hade spade i båda och levererade 97% räddningar i båda...) och Craig ÄR ju förstevakt i Ottawa. Väl?

Ja, det blir en spännande fortsättning!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vilken härlig match i natt i Carolina, när fyra spelare var samtidigt på is och snackade om hur glada de var för att Luleå Hockey toppar högsta ligan för både herrar och samer i Sverige☺
• Anders Nilsson, målvakt, Ottawa
• Christian Jaros, back, Ottawa
• Lucas Wallmark, forward, Carolina
• Justin Williams, forward, Carolina

Att de tre först nämnda är Luleåprodukter är ju allom bekant. Men alla har nog inte koll på att en 22-årig Justin Williams under NHL-lockoutsäsongen 2004-2005 spelade i Luleå och bildade en synnerligen effektiv lina tillsammans med Per Ledin och Jonas Nordquist.

Per Ledin 16 mål 20 pass 36 poäng
Jonas Nordquist 16 mål 16 pass 32 poäng
Justin Williams 14 mål 18 pass 32 poäng

50 mål och 96 poäng av en enda lina - och detta i den starkaste SHL-säsong vi någonsin haft!

Det visar ju bl a att Per Ledin detta gyllene år i den största konkurrens tog flest pinnar i en lina som utklassar exempelvis den s k "OS-linan" med psykbrytet för Apan som runkats opp som så jättebästigast i lägre konkurrens.

Justin Williams blev ju sedemera storstjärna i NHL med Stanley Cup-ringar som kapten för Los Angeles. I NHL kallas han clutchkungen, eftersom han avgjort fler ”Game 7”-draman än någon annan i NHL-historien. För ett par år sedan intervjuades han av Atontrasans NHL-utsände och förklarade att " Jag hade en fantastisk tid i Luleå, säger han med ett brett leende – Jag fick många fina vänner där borta, jag lärde mig mycket och blev en bättre hockeyspelare i Luleå"

Känns verkligen fint att denne 22-åring utvecklades så fint och har så fina minnen av Luleå.

Speciellt om man jämför med en annan 22-åring som samma säsong reste över Atlanten och spelade för ett annat svenskt hockeylag. Jag säger inte vilket men det gäller en schtaad c:a 13 mil söder om Luleå. Vi kan kalla spelare "Chad Hinz" eftersom han hette så. Hinz gjorde succé i sitt lag hela säsongen men när bara några matcher återstod lurade spelarna och tränare med honom på en vild suparfest och det slutade med att Hinz blev tagen av polisen sedan han i fyllan kört i diket. Klubben i fråga förklarade att "ingenting hänt, det var bara Hinz fel" och gav order om att ingen i klubben fick ha vidare kontakt med Hinz som blev sittande helt isolerad i en enrummare i väntan på polisutredning, skandaliserad i schtaan. Och han var därefter knäckt för livet.

Nej, trevligare var det för Justin Williams uppe i Luleå och rätt kul att tänka sig - när alla fyra Luleåspelare var på NHL-is samtidigt i natt, att de kunde passa på att snacka gamla minnen och dessutom glädjas hur bra det går Luleå Hockey numera☺
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jag kan hålla med dig. Tänk vilka spelare Luleå hade första halvan av 90-talet. De flesta skulle vara givna NHL-spelare idag. Men som du säger, någonstans för bortåt tjugo år sedan började ökningen av NHL-stölder. Har för mig att jag räknat ihop antal förut och då såg det ut som att stölderna steg raskt från ungefär tio år sedan. Men det har ju pågått och ökat längre än så.

Det vi talar om nu - det har Apan aldrig begripit. Undra på det eftersom de var borta från Elitserien nästan tjugo år och för övrigt lagt sig till med specialkompetens att ljuga så ini helvitte numera.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo, visst pekar jag på problem med Apan men försöker ändå vara rättvis. Har sett laget då och då under hösten och tycker att primadonnorna bara kört lugna gatan efter sargen och laget har förstås inte fungerat alls. Men senaste matcherna har - åtminstone jag tittat - det sett ut som att t o m primadonnorna är beredda att äntligen ge sig in i slottet där det gör ont men där Apan måste ha spel för att lyckas.

Naturligtvis kan de dyrt inköpta spela hockey, men var och en tycks ha sett det som andra ansvar medan de själva fortsatt lata sig. Fast av någon anledning ser det annorlunda ut nu och jag vet inte varför.

Har de snackat ut och primadonnorna har som ett resultat av det börjat spela?

Har Tim tillstött och alla hänger på?

Eller är det beskedet om att CryBert fått sparken och därmed skiter de i hans puerila order och kör själva?

Vem vet.

Men det krävs förstås att de fortsätter och med hänvisning till hösten kanske det bara behövs att det går Apan emot några matcher, så kollapsar hela bygget igen. Det ÄR förstås krävande att lira laghockey, när Näsan sett till att hela laget saknar fungerande centrar. Så tröskeln för att primadonnorna ska ta till den lata inställnoingen igen är kanske inte så stor.

Nja, vi får se. Jag skulle inte bli ledsen om jag har fel;-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag skulle nog säga att den dräneringen började redan i början av 2000-talet någon gång...enda undantaget var givetvis säsongen 2005/2006 då det var NHL-lockout och då hade vi nog den bästa Elitserien/NHL någonsin...men det är enda undantaget.
Dräneringen märktes också på att Linköping, Frölunda och Färjestad tokbjöd på de få bra spelare som fanns kvar i Europa utanför NHL/KHL, vilken resulterade i att ekonomiskt mäktiga Frölunda dränerade sin kassa också.
Nä, jag hävdar fortfarande och starkt att den bästa kvalité på Elitserien/NHL hade vi i slutet av 80-talet till slutet av 90-talet. Då var dessutom matcherna roligare att titta på då det var större rivalitet mellan lagen då många av våra bästa spelare lirade här ocj var klubbmärket troget. Mkt grinigare och roligare på matcherna som var mkt mer fysiska (förutom open ice tacklingar då).
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Läser ditt inlägg från 2019-01-17 09:40 och måste säga att du är väldigt positiv för att vara ett inlägg om Skellefteå!!
Själv så är jag kluven och hoppas så klart att vi ska bli bättre men jag är tveksam, glad över poängen mot Växjö men kommer det att hålla i sig? med tanke på hur den här säsongen har utspelat sig.
Bara vi inte hamnar i kval så är jag nöjd och istället hoppas jag mycket på nästa säsong och att man klarar av att göra ett vettigt omtag i organisationen.

Fabbe! Va händer? har alltid tyckt att Lule borde göra sig av med han och så går han in och briljerar!! är det dags för kontraktsförlängningar?!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ni kommer ihåg appojkhärvan?

Jag vet, det har varit flera, men nu syftar jag till den match i U16 före årsskiftet då tre appojkar fult överföll tre MooDoopojkar av skälet att MooDoo spöade Apan.

Drevet var våldsamt och för att få tyst på det lovade Apans tränare dyrt och heligt att han skulle stänga av pojkarna minst 7-10 matcher om inte förbundet gjorde det.

Jag har redan konstaterat att bara två pojkar saknas i Apans senare U16-matcher, och man kan väl acceptera att tränaren talade om de två värsta överfallen, men plural = pojkar, handlade det om.

Nu har Apans U16 spelat tre matcher (mot Timrå, Burkölen och Sundsvall) efter MooDoomatchen och jag konstaterar att de som bar tröjorna nr 20 och nr 37 från skandalmatchen fortsatt saknas.

Så bra så länge alltså. Men punktmarkeringen fortsätter minst fyra matcher till. Någon apsanning tänker vi inte acceptera.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Se på tabellerna under inlägget! Se, och njut!

Ja, jag vet. I princip har det sett ut så där sedan mer än två månader, även om vårt damlaget inte legat etta formellt eftersom de haft 4-5 matcher färre spelade än övriga lag. Och även om Luleå vid någon omgång varit passerade av Warulfven - samt några tillfällen av Fulunda, men då spm följd av att Fulunda hade spelat en match mer än vi.

Men Luleå har lyckats hålla ledningen i den historiskt jämna serien och det är imponerande. Herrar mediaexperter har knappt nämnt att Luleå toppat SHL, och det är förstås intressant men inte oväntat. Nu har de kommit på en ny sak, som "förklarar" varför Luleå leder: det här är den sämsta Elitserien SHL någonsin!

Ja, det är väl trevligt för dem, att de får någon snuttefilt att hålla sig till.

Naturligtvis har utvidgningen av NHL och KHL inneburit att en historiskt extrem mängd av våra bästa svenska spelare lirar där och inte i Sverige och naturligtvis har det inneburit att nivån sänkts.

Men, herrar mediaexperter: lyssna nu. Det tåget gick för länge sedan och ni stod kvar på perrongen och var blåsta på att åka med. Ta fram fakta på antal svenska spelare utomlands och lägg upp ett diagram så inser ni att denna snabbt stegrande "braindrain" startade redan för bortåt tio år sedan och alla de bästa svenska klubbarna dränerades, och det i sin tur innebar en jakt på spelarna mellan de svenska klubbarna där de rikare tog för sig medan de fattigare tappade.

Det var i det läget som Apan steg till skyn. Redan då var förklaringen att "Elitserien var sämst någonsin" men ni begrep inte ett jota. I stället satt knappt vakna pulver som Aftontrasans Vinnerlund och "förklarade" att Apan var bästigast någonsin och för bra, för att spela med oss andra och borde hellre spela i KHL eller i NHL för att "få motstånd", Hallelujah!

Nej. Ni begriper inte hockey och har heller aldrig gjort det.

Vi som älskar hockey förstår vad som händer och lever med det. Vi VET att numera spelar ungefär landets 150 bästa spelare i utlandet och vi VET att Elitserien SHL skulle ha varit förbannat roligare om dessa 150 spelare kom hem och varje lag i SHL begåvades av 10 förstärkningar på NHL/KHL-nivå.

Vi har sett den här explosionen senaste tio åren och vi har sett konsekvenserna och vi har lärt os att leva med det eftersom vi är tvungna.

Vid sidan av det.

Har vi ledsnat på annat som slagit sönder vår serie, exempelvis att ligan sålt ut elithockeyn till SeMer som skitit i allas vår vilja om gemensamma speldagar och inga hängmatcher. I stället har SeMer sänkt intresset genom att splittra upp matcherna hur mycket som helst av "marknadsmässiga skäl".

Just nu har vi dock en Elitserie SHL där lagen spelat hyggligt lika många matcher och där vi dessutom slipper se ett eller två lag dra ifrån tidigt med 10-15 poäng och döda spänningen och intresset.

Och det gillar vi.

Just nu är det bara 9 poäng som skiljer laget på plats 11 och laget på plats 2 och och lag efter lag som får igång spelet lyckas klättra rejält. T o m de tre "bottenlagen" har fått igång en vinnande hockey och tar skalper högre upp.

Det innebär att ingenting är avgjort på förhand. Alla har chansen. Varje match är viktig för serieplacering och erövrande av bästa möjligheter till slutspelet. Och i slutspelet kommer de lag som just då är bäst att ha alla möjligheter.

Det här är den hockeyställning som man skulle önskat se i massor av år. Att ge alla chansen att delta på riktigt och slippa se att de som haft mest pengar och prickat in bäst köpespelare drar ifrån och dödar intresset.

På så sätt är detta - åtminstone om man ser 10-20 år tillbaka - möjligen den BÄSTA Elitserien SHL någonsin, inte den sämsta.

Men det förstår man inte om man är självutnämnd expert på hockey. Eftersom man missat det mest väsentliga.

Man har aldrig förstått hockey på riktigt som du och jag.

Med detta sagt är jag ändå stolt att se våra båda Luleålag toppa de svenska elitserierna för såväl herrar som damer. Också en sak som s k hockeymedia kunde intresserat sig för om de intresserat sig för hockey på riktigt.

Jag njuter av att se dessa tabeller. Jag vet förstås att damerna kommer att försvara den positionen säsongen ut men att på herrsidan är det så jämnt att det behövs inte mycket för att vi ska tappa ledningen och t o m sjunka rejält djupt ned i tabellen, skulle vi åka på en längre formgrop/skador. Men sådana är villkoren och så ska det vara. Och så länge det ser ut som det gör...så njuter jag:-)
Uppladdat:

450x250-skarmavbild-2019-01-18-kl-050658.png

450x248-skarmavbild-2019-01-18-kl-050710.png

+3
Kommentera

1939003 · »