Luleå HF

93532 inlägg · 866 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

2078729 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Du fick inga svar av Blister på hans "fråga"
Gissar att han skriver ett inlägg här emellanåt mest för att "vägen mot SM" ska bli högst upp på snackets framsida. Tycker att du ska svara honom om han skriver på "vägen efter SM" Har en känsla att han inte vill skriva där för det vore ju att erkänna en jobbig sanning
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2-2 efter två perioder. Luleå har varit väldigt passiva idag, delvis eftersom de åker på utvisningar hela tiden.

Men Apan får till betydligt bättre hockey sedan de blev av med highsticking och slipper följa apdoktrinen "långa puckar på lindström, han har mer betalt än övriga laget tillsammans.

Berguven har fått kämpa ordentligt och är stabil medan Luleås båda mål är halvmissar av lille rädde gustaf. Apan skulle ha haft ledningen med flera mål om det inte varit för båda vakterna.

Hoppas Bulan kör blåslampa i paus, tycker att Luleå ska visa sig nu och inte tillåta Apan lira på som de önskar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
zebrorna hjälper apan, ny luleutvisning på luleå för - gissa vad? - slashing.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
13 min spelade av andra, inga utvisningar hela perioden.

Nu 2-2 av Muzik, fin musik. Men jag tycker nog 0-3 bättre skulle speglat det vi sett. Berguven har fått jobba hårt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fortfarande 1-2 efter halva matchen. Luleå segt idag och utan kompromisslöst försvar; Apan får komma in i vårt slott mest hela tiden.

Att highsticking är borta för Apan och Gustafsson för Luleå har inneburit att Apan får göra lite som de vill.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Shit. Apan har satt in en taktisk finess. Sedan highsticking körde klubban i bröstet på en Luleåspelare har han varit bänkad. Nu, när långa bollar på Bengt-dokrinen fallit, kan Apa passa på att spela hockey.

Det blir svårt för oss.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu kör vi andra, Luleå inleder i box.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
med hänsyn till zebrorna har vi inga träningsmatcher utan bara PP-box-träning.

Sex utvisningar första perioden: tre korrekta på apor, tre hittepåutvisningar på Luleå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1-2 efter en period alltså. Tycker att Luleås anfallsspel är rätt hyggligt även om Apan fick bättre stopp på det under andra halvan av perioden.

Vårt försvarsspel mer taffligt när inte Erik Gustafsson är med och tar kontroll. I första perioden har Apan t o m fått befinna sig i slottet rätt ofta och varit mer alerta på rören än mer hälspelande Luleå.

OK, spelar inte så mycket roll idag men skärpning i andra tack.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lille Gustaf åker ut utanför målgården och tacklar Klasen, faller, och då åker Klasen för interference?

Men för fan, zebror, förstå vad som sker!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Highsticking drar upp klubban i bröstet på Berglund och åker ut med 4 min kvar av första.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Härlig sekvens: Apan kommer ut ur utvisningsbåset och får direkt en "Lasse Lindgren-handske" i ansiktet av Engsund, stupar som ett Fläskberget som mött Rahimi.

Mindre härligt: Och så 1-2 för Apan på ett insläng bara, som en Apa får stå ensam framför Berguven och peta in puck.

Tycker nog att det märks att Erik inte spelar för oss idag. Inte lika tydligt i försvaret.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Tror att dina släktingar Einar och Petter båda blir riktigt starka i år!

Aprunkarzebrorna tycker synd om Apan och plockar direkt efter Luleås mål ut the Gun för - gissa vad - slashing - och denna gång lyckas möller få in 1-1 från blå. Nåja.

Näste Apa åker ut efter att ha åkt på en Luleåspelares ben och fällt denne.

4 utvisningar på nio minuter. Fortsätter zebrorna så här hinner det med 27 utvisningar idag - siktar de på någon sorts rekord?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå boxade av det ganska duktigt; Apan hade svårt att komma till.

Inledningsvis mycket tuta och kör av Apan, men tappar snabbt puck i vår zon och bra backsamspel av Luleå neutraliserar Apans tafatta försök att forechecka.

Efter sex minuter PP för Luleå sedan sege Lundberg inte åkt skridskor utan vill brottas.

Och det går inte lång tid innan Petter Wolf drar in 1-0 på distans förbi ett gäng skymmande spelare medan lille rädde Gustaf inte inser att man måste täcka isen. Assist på första Luleåmålet som förra gången.

Snyggt, Petter!
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedsläpp nu och vi har bilder från Delfinen. Och det är skrämmande men imponerande att se hur Apans helt dominerande supportergrupp mangrant tagit sig till Delfinen för att heja på det egna laget under match. De tomma stolarna har fyllt upp i stort sett varje plats på läktarna.

Värt att notera att Apan kommer i sin dressman av gult med svarta ränder, dvs helt identisk med klassiska fängelsedräkter; mycket läpligt för det lag som mer än andra satsat på fusk och filmning, härledda i åratal av ett Fläskberg som var den fuskigaste på svensk is.

Medan Luleå spelar i vackert rött.

ApPravda Nollan kan alltså int som vid förlusten för Apan senast skylla på att båda lagen hade lite gult på tröjorna. Vilket enligt Norransektlogiken drabbade Apan men inte Luleå hur nu det gick till.

Det hinner inte ens gå två minuter innan aprunkarzebrorna från Boden-Älvsbyn visar ut Klasen för slashing.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Allvarligt talat. När vi spöade Apan för en vecka sedan med 0-4 trots att de fick iväg 39 skott berodde det förstås på att Berguven och backarna lirade så perfekt och att Apans alla skott fick avlossas långt utifrån.

Idag saknar vi ju försvarsgeneral Gustafsson och med bara några matcher i benen samt två nya backar att spela in så kommer förstås Apan att få betydligt fler och mer nära skottchanser idag.

Så vi torskar väl men det får vi acceptera.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedsläpp Luleå-Apan om en dryg timme i Delfinen! Nu har vi fått laguppställningarna och det tackar vi för.

Som synes saknas toppspelarna Erik Gustafsson (skada) och Ilomäki (krasslig) i Luleå medan Apan kommer med fullt lag, saknar bara no-names No-wick och No-Andersson.

När vi bjuder Apan på så mycket handicap ska det väl kunna vinna, speciellt eftersom den dominerande gruppen av apsupportrar (de tomma stolarna) mangrant väntas installera sig på Delfinens läktare.

Luleå kör förstås vidare med Connolly- och Tyrväinenlinorna; dessa tycks nog Bulan ha bestämt sig för och det blir intressant att se hur unga Hållander och Brännström under säsongen kommer att släppa loss alltmer.

Eftersom Ilomäki står över centrar Olle med Klasen och de sätter Fabbe som andra vinge, medan Gunler kompletterar Berglund och Mattsson; lite synd kanske att inte the Gun kan få testa i Klasenlinan.

Intressant att följa #5 Larsson som sett fin ut i de tidigare matcherna. Kan nog räkna med att han blir en fin back a la Engsund typ.

Och så har vi apdödaren-Berguven med spaden. Senast räddade han 39 skott borta mot Apan som nollades; se bilden på en av räddningarna när highsticking "jag ska få skjuta alla skott" Lindström i helt öppet läge favoritpositionen till höger 5-6 meter från mål fått klappa på för apkung och blygdenfosterland - men Berguven läste sönder honom och plockade pucken ämnad för närmsta krysset. Se bilden nedan, där det ser ut att ha varit köpespelare morley som skjutit, men det var köpespelare highsticking som dock inte syns på bild.

När det gäller Apan tycks nya no-names.assisterande tränartrion för Apan fortsätta med chansningen möller-highsticking i samma lina, till skillnad från Tommy Dalton, som separerade de två höginkomstköpespelarna eftersom de inte levererade och var tämligen enkla för övriga 13 SHL-lag att neutralisera och radera ut.

Apropos highsticking blir det intressant att se om han darrar ihjäl sig som senast när han får träffa på Tyrväinen. Då inledde ju lille rädde Gustaf och highsticking med att - i eget PP och puck under kontroll - skita på sig när Tyrväinen kom farande och de båda aporna i panik försökte bli av med pucken; highsticking bara gav bort den till Tyrre med öppen bur och visst satte Tyrre 0-1 för Luleå.

Tyrre var magnifik i den matchen då Apan pulvriserades - trots att Tyrre drog på sig hela sex 2-minutersutvisningar inklusive matchstraff, när aprunkarzebrorna från Boden-Älvsbyn kollapsade och hittade slashingar av Tyrre så snart han bytte in från båset.
Uppladdat:

304x300-skarmavbild-2020-09-09-kl-161544.png

204x300-skarmavbild-2020-09-09-kl-161709.png

450x256-skarmavbild-2020-09-09-kl-162853.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Hej där, Blister! Jag inser att jag gjort mig förtjänt av en vendetta transversale angående Lassi, efter mina upprepade skriverier om att den pyskt instabile rädda lille Gustaf.

OK, du frågade efter fakta för Lassi. Här kommer dessa:

4 sept CSKA Mockba - Sochi 3-1 SKOTT 23-14
Lassi hade spaden hela matchen och fick 87% räddningar

6 sept Metallurg Magnitogorsk - Sochi 6-0 SKOTT 32-34
Lassi hade spaden till 2 min återstod av andra perioden. Då fick han lämna över den till andrevakten Kulbakov, sedan Magnitogorsk satt 3 mål på sju minuter, varav det sista kunda Lassi ha tagit. Lassis resultat 71% räddningar, 10 räddningar på 14 skott…

8 sept Traktor - Sochi 2-3 övertid SKOTT 35-15
Lassi hade spaden hela matchen och fick 94% räddningar, blir uppmärksammad på KHL:s hemsida (bild nedan).
Tre träningsmatcher spelade, samtliga på bortais med bara två dagar mellan varje match. Flygresor kors och tvärs över den ryska jättekontinenten. Närmast följer tre träningsmatcher hemma 13-17 sept mot AK Bars, Metallurg och Lokomotiv.

Tuff första match, mot CSKA som är topprankade i Europa, alltså #1 före #2 som är Luleå Hockey. Skotten 23-14 visar att CSKA körde över Sochi ganska ordentligt och de tre målen var sådana att ingen vakt skulle ha tagit dem. Ingen skugga över Lassi där.

I nästa match borta mot Metallurg gick det hyggligt men när Metallurg fick in 3 mål på 7 minuter är det överallt normalt att då byter man vakt, oberoende av om den är skyldig till baklängesmålen eller inte, för att väcka laget. När det gäller de insläppta målen borde Lassi ha tagit det fjärde men de övriga var inte mycket att göra åt.

Och så tredje matchen, mot Traktor, som körde över Sochi, vilket skottsiffrorna 35-15 illustrerar. Men en toppinsats av Lassi som stal matchen för Sochi.

Sammanfattningsvis en bra start för Lassi. Sochi är ju ett inte speciellt starkt lag, brukar häcka på sistaplatserna i östra, men de kommer nog att klara sig bättre i år när de har Lassi vid spaden. Även om han spelar bakom en inte så imponerande backlinje, t ex med Ex-apan Runken Rundblad som back.

Sochi ingen dålig plats att bo i. Efter OS 2014 har staden med c:a 400,000 invånare massor av idrottsanläggningar, och hockeylaget Sochi bildades efter OS. Ligger vid svarta havet georgrafiskt på nivå med franska rivieran och är en av ryssarnas bästa semesterplatser. Lassi kommer säkert att ha det bra där och trevligt att det börjat så bra för honom ☺
Uppladdat:

363x300-skarmavbild-2020-09-09-kl-161828.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja de går verkligen inte bra för lilla Lassi! Krossad och förnedrad 2 matcher i rad där han såklart blev utbytt i andra perioden! (Försöker skriva som Sven så jag hoppas jag fick allt rätt 😉) tänkte du får kolla vaktprocenten hehe
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och skammen breder ut sig i Apblygden.

Allt sedan den maligna apsekten tog makten i klubben för 15 år sedan har skandalerna duggat tätt. Men frågan är om inte den senaste är den värsta, då den så naket och tydligt klarlägger hur apkorruptionen genomsyrar alla områden och nivåer i apblygden.

1. November 2018 spöar Luleå Apan med 0-1 i Aparenan och efter slutsignalen passar två vuxna apsupportrar på med att misshandla ett barn, iklädd Luleåhalsduk. Händelsen utmärkt säkerställd med filmbevis etc.

2. Tingsrätten i Apschtaan friar de båda apmännen!

3. Hovrätten i övre Norrland fäller apmännen. För sitt beslut har de endast samma underlag som Tingsrätten i Apschtaan hade, men dömer objektivt och det är självklart att apmännen ska fällas.

4. Apans sektleverantör av "nyheter" ApPravda Nollan Norran vägrar publicera nyheten 3.

5. Apsupportersidor vägra publicera nyheten 3 och 4.

VILKET JÄVLA PATRASK!
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_23.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Se bilden nedan, illustrerande Apvakten lille Gustaf, bakom apbackarna 2020-2021, och notera vilken ångest som lyser i allas blickar, speciellt lille Gustafs.

Nu har tyvärr Oljan slagits ut från det modifierade NHL-slutspelet, vilket ökar möjligheten för Apan att få hem köpespelaren Broberg från Örebro. Åtminstone inledningsvis under hösten, möjligen hela säsongen.

Tyvärr. Trist om aporna från blygden ska klara sig kvar i SHL genom sin utstuderade och plastiga sektköpmentalitet som skämmer ut hela Norrland.
Uppladdat:

250x300-skarmavbild-2020-08-05-kl-144203_1.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Ha ha ha, det har du rätt i! Porkaborken har ju numera gått över till att snyfta buhu om hur duktig och ärlig han alltid varit och menar att han borde hyllas för det.

Personligen har jag svårt att tänka att en spritt språngande galenpanna ska hyllas för att han är en spritt språngande galenpanna.

Men visst kommer han att lyssna och förberedda twittrigt svar. Hoppas verkligen att Emma talar ut rejält - porkaborken förstörde senare delen av hennes och många andras karriär. Sveriges bästa back försvann - som porkaborken alltid ska kasta ut någon stjärna för att visa vem som bestämmer. Och så lovade porkabork att damkronorna skulle spela OS-final, men som alla vet blev det bara totalskit och vårt största fiasko någonsin, innan de av porkaborken krossade damkronorna året efter ramlade ned till B-VM.

Jodå, gubbstrutten har mycket att svara för och vore jag Emma skulle jag dra ned brallorna på honom ordentligt.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Då sitter Boorken och lyssnar med Twittertummarna uppmjukade och redo!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu på tisdag 13.00 sommarpratar Emma Eliasson i P1. Det lovar att bli mycket intressant att lyssna på:

"Emma Eliasson, 30, är en av våra största ishockeyspelare på damsidan genom tiderna.
Karriären avslutades 2017 efter en konflikt med dåvarande förbundskaptenen Leif Boork.
– Jag kommer att berätta från starten i Matojärvis iskalla islada i Kiruna till början på slutet i ett hotellrum i Norrtälje och förlusten av både vänskapsrelationer och en plats i landslaget. Lyssnarna kommer att få min version och mitt perspektiv på vad som har hänt, säger Emma Eliasson."
Uppladdat:

248x300-skarmavbild-2020-08-08-kl-135427.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
mattias - 74: Ja, där ser man. Blir spännande att se om det lyckas. Pölsan körde ju en sådan insamling nyligen och det tycks ha givit laget två spelare. Mycket möjligt att ni lyckas också.

Har ingen större koll på kinetiken och dramatiken när det gäller supportinsamlingar. Undrar om det inte är sponsorer som lägger in rejäla summor vilket får fart på samlandet och ger driv bland supportrar.

Själva försökte vi oss på att samla pengar för att vi skulle få råd att behålla Lassi, men det lyckades inte. Han testar utomlands kommande säsong och vi får vara tacksamma att han blivit kvar hos oss så många år, även om han haft utmärkta förslag att testa utlandet tidigare.

Blir lite spännande att se hur det går för er. Ni tycks ju ha många supportrar som är beredda på att lägga pengar för ert hjärtebarn.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Skall tillägga att jag är egentligen emot den här typen av insamlingar men det är ju inte olagligt på något sätt så då är det ju samma villkor för alla

Sedan är det ju frivilligt som sagt, alla behöver inte känna sig tvingade och swisha
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Nytt angående Cehlarik

Kan Brynäs samla ihop till Berglund skall väl leksand lyckas få Cehlarik ;)

Saxat från leksand superstars

” NU TAR VI HIT MAREKS KOMPIS!

Det är tuffa och ovissa tider nu - men i tuffa tider finns alltid möjligheter. Och nu har vi supportrar en möjlighet att hjälpa vår älskade förening till ett spetsnyförvärv. Låt oss ta den chansen!

Tjomme gjorde som vi alla vet en succévärvning i Marek Hvirik ifjol och nu har han hittat en lekkamrat till honom i Peter Cehlárik. Vi i Supporterklubben och Superstars önskar därför att just du swishar valfri summa till 123 200 02 89, betalningsmottagaren är Leksands IF, nu direkt. Låt oss hjälpa till ekonomiskt och öka chanserna till att värvningen blir verklighet!

Vi är många och vi är starka - och tillsammans kan vi bli en ostoppbar kraft. Swisha ditt bidrag nu! För Leksand! ”
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
En intressant iakttagelse är att samma dag som Yodas konto släcktes så försvann även Barbro och Sofos konton. Mao så var troligen alla dessa tre samma person...
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Yep, publikvärden borde lära sig objektiv rättvisa av Apschtans Tingsrätt!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Bra gjort att upptäcka aptrollet när han myglar sig in med ett nytt konto trots att han är livstidsavstängd.

Vederbörande kretin är fortsatt avstängd för evigheten här och jag har vidarebefordrat din upptäckt till Hockeysnackets ledning vilket innebär att hans konto nu snart raderas.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vilket svek av publikvärden! Jag antar att det resulterade i otaliga telefonhot, sönderskurna däck etc som traditionen bjuder.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, vi vet ju, mycket klargörande. Del av Sektens ramverk synliggörs av hamstern på ett bra sätt. Som jag sagt tidigare så finns bra personer kopplade till Skellefteå och ärliga supportrar som t.ex Blister vilket supporterpolisernas inlägg oxå klargör. Derbyna är underbara tillställningar och rivaliteten ger mervärde men det är sekten som är problemet där Norran faktiskt är en del av problemet. Det behövs ett reningsbad modell större dvs ett fiasko med degradering och nybygge med ny ledning eller en revolution i supporterkretsar som på årsmötet tar kommandot men tyvärr finns inte den insikten i Schtaan. För SKAIKs bästa vore därför en degradering bästa lösningen.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I samma anda kan vi ju - för de som orkar - rekapitulera hur vår vän FruktHamster, som på den tiden bloggade på SvenskaFans, krossade det korrupta Apfolkbladet och brännvinsjournalisten Fehlman för tio år sedan.

Varsågod:

Luleåbloggen: Mailkonversation med Jonas Fahlman
FruktHamster bloggar om hockey i allmänhet och Luleå Hockey i synnerhet.

Jag skulle vilja göra ett försök att lyfta debatten om de tråkigheten som supportrar från Luleå och Skellefteå utsatt varandra för på senare tid.
Jag tycker att debatten hittills varit väldigt skev och framförallt väldigt okonstruktiv. Jag tycker LuleåFans och andra Luleå-supportrar fått ta emot oproportioneligt mycket skit medans supportrar från Skellefteå helt sluppit ansvar för de tråkigheter som vissa av dem bidrar med.

Jag menar inte det här som ett "ja, men ni då!"-påhopp mot SkAIK-supportrarna. Jag menar inte att rötäggen bland SkAIK-supportrarna skulle vara varken bättre eller sämre än de rötägg som finns bland Luleå-supportrarna. Min ståndpunkt är att dessa typer av rötägg finns överallt i ganska precis samma utsträckning.
Problemet är inte att det förs en debatt över att dessa tråkigheter inträffar. Den debatten är i grunden bra. Problemet är att debatten i allt större utsträckning vinklats till att peka på Luleå-supportrar som enskilda syndabockar. Det är okonstruktiv pajkastning och kommer på inget sätt lösa problemet utan istället pinna supporterskarorna mot varandra och förvärra problemet.

Debatten skall inte vara "Luleå-supportrar vs Skellefteå-supportrar", den bör vara "Supportrar som accepterar våld som del av läktarkultur vs supportrar som INTE accepterar våld som del av läktarkultur".
Personligen tillhör jag skaran som anser att våldet INTE tillhör läktarkultur och jag vill att ni har i åtanke att det är den och endast den sidan som jag representerar i den här frågan. Det här är INTE ett brandtal i försvar för Luleå Hockeys supportrar, utan ett brandtal om att faktiskt lyfta debatten till en nivå där den hör hemma.

Ämnet är mångfacetterat och kommer tyvärr kräva en hel del text, men jag hoppas att ni som är intresserade av ämnet får en intressant läsning.

Det har legat och pyrt under en längre tid, men kulminerade i helgen i form av ett, enligt mig, vårslöst blogginlägg av Jonas Fahlman tillsammans med att SkAIK-supportrara kastade sten på en buss med Luleå-supportrar i som resulterade i en krossad ruta och en del skärsår.
Jag har varit i mailkontakt med både Jonas Fahlman och den ansvarige utgivaren för Västerbottens Folkblad, Daniel Nordström och kommer med dessa herrars godkännande redogöra det resultatet nedan.Mitt första mail:

Hej Daniel. Mitt namn är Jakob Porser, men jag är också känd under aliaset FruktHamster, som jag bland annat nyttjar för den blogg jag driver på SvenskaFans.
Jag tänkte maila dig för att ställa dig lite frågor om Fahlmans artikel (http://www.folkbladet...ma-idioter) som bemötts av mycket upprörda känslor av Luleå-supportrar.
Du går i kommentarsfälten i försvar för artikeln som ansvarig utgivare och menar att:

"Inlägget var riktat till de personer som förstör och bråkar under hockeyfesterna – och de som inte tar avstånd från dessa tråkigheter"

Om du menar det generellt, så undrar jag lite över din förmåga att tolka skrivna texter över huvud taget. Artikeln tar endast upp tråkigheter utförda avv Luleå supportrar och inte en enda gång nämner den någon av de tråkigheter som Skellefteå-supportrar gjort. Jag försvarar på inget sätt de människor som utfört de handlingar som Fahlman tar upp, så som att urinera på bussen eller bränna tröjan, men jag inser att denna typ av handlingar på inget sätt är begränsat endast till Luleås supporterskara.

Om tanken med artikeln verkligen var att fördömma de idiotiska handlingar som Luleås och Skellefteås supportrar ibland utsätter varandra och andra människor för, tycker du då inte det hade varit på sin plats att även rikta kritik mot de handlingar utförda av Skellefteå-supportrar? Jag ser det som ett alldeles fantastiskt exempel på ironi att Fahlman och du fördömmer Luleå Hockey och LuleåFans för att inte med kraft rikta kritik mot de Luleå-supportrar som beter sig illa, samtidigt som ni, en tidning från Västerbotten, inte fördömmer de dumheter Skellefteå-supportrar gör. Inte ens litegrand. Ni inte ens berör ämnet i en artikel som enligt dig skall handla om generellt fördömmande av supportvåldet som blossat upp mellan klubbarnas supporters.
Huvudlöst och framförallt väldigt ironiskt.

Jag menar inte det det här som något "ja, men ni då!"-påhopp mot Skellefteå-supportrar. Jag försöker som sagt på inget sätt berättiga dumheter utförda av Luleå-supportrar. Det jag vill påpeka är att om man vill ha en sansad debatt i det här ämnet måste man erkänna felen gjorda av båda sidor. Det här skall inte vara en debatt som handlar om "Luleå-supportrar vs Skellefteå-supportrar", det skall vara en debatt mellan "Supportrar som uppmuntrar våld vs supportrar som INTE uppmuntrar våld". Tyvärr hjälper ni inte till med detta alls.

Sök på youtube, det finns filmer där Skellefteå-supportrar bränner LHF-flaggor. Det har förekommit maskerade Skellefteå-supportrar som gjort Hitler-hälsningar i Coop. Det finns flera berättelser från Luleå-supportrar som blivit hotade av Skellefteå-supportrar. Vilket som helst av dessa fall kunde varit värt att ta upp om man vill bidra till en debatt mot VÅLD.

Och nu senast så kastade Skellefteå-supportrar sten på en buss med Luleå-supportrar som resulterade i en trasig ruta. Stenen träffade sedan en flicka på halsen, endast några centimetrar från huvudet. Hon fick skärsår på halsen av glaset och även andra fick skärsår om än inte på lika vitala områden. Den händelsen var betydligt värre än någon av de händelser utförda av Luleå-supportrar som ni nämner i artikeln, men som Luleå-supporter säger jag detta till trots inte att Skellefteå-supportrarna skulle vara värre en Luleås dito. Människor som gör sådana här handlingar är idioter och dessa idioter finns bland både Luleås och Skellefteås supporterskaror. Gissningsvis i ganska exakt samma utsträckning.

Om ni VERKLIGEN vill fördömma dessa handlingar och supportrar, så gör det gärna, men gör det KONSEKVENT.

Jag tänkte lägga ut dett mail i bloggen, men tänkte ge dig chansen att svara först. Jag lägger mer än gärna även ut ditt svar i bloggen om du inte har något emot detta.

Mvh
Jakob Porser


Svar från Daniel Nordström:

Hej, Jakob!
Tack för ditt mejl.
Jag förstår vad du menar och jag ska försöka ge ett svar på dina funderingar.
Om du vill publicera detta svar på din blogg får du gärna göra det.

Jakob!
Jag tror att du och jag i grund och botten tycker exakt samma sak.
VF har vid flera tillfällen skrivit när Skellefteå AIK:s supportrar skämt ut sig och om det händer igen kommer vi att naturligtvis att fortsätta att göra det. Stenkastningen mot Luleås supporterbuss är till exempel helt oförsvarlig och någonting som jag kraftigt fördömer. Jag förstår verkligen att detta har orsakat stor ilska hos Luleås supportrar.
Det är tråkigt att det har blivit så att Luleås supportrar tror att vi på VF enbart är ute efter dem och att vi håller Skellefteås supportrar bakom ryggen. Jag vill betona att det inte är så och vi får naturligtvis vara självkritiska och ta till oss av den kritik vi har fått.
Precis som jag skrev riktar sig inte vår kritik mot Luleås supportrar. Den är riktad mot de supportrar som förstör oavsett om de kommer från Skellefteå eller Luleå. Jag beklagar om inte det har framgått ordentligt.
En annan sak som vi skrev och som jag tycker är väsentlig är att Skellefteå AIK, både på klubb- och supporternivå, vid flera tillfällen tagit avstånd mot de dumheter som Skellefteåsupportrar har gjort.
Tyvärr har varken Luleå som klubb eller Luleås supporterklubb inte på samma sätt tagit avstånd från de dumheter som Luleås supportrar har gjort. Det tycker jag är märkligt. Där skulle jag gärna se ett kraftigare avståndstagande från Luleås sida.
Jag vill på nytt betona att jag är högst medveten om att Skellefteå AIK:s supportrar vid flera tillfällen betett sig illa. Detta är någonting som varken jag eller Jonas Fahlman på något sätt försvarar.
Jag vill också säga att Jonas Fahlman bloggar om Skellefteå AIK. Detta är inte samma sak som att han är Skellefteå-supporter. Vi är journalister, inte supportar. Varken Fahlman eller jag är rädda att rikta kritik mot Skellefteå AIK och dess supportrar när det krävs.
Jag har en bakgrund som sportjournalist och som sådan var jag inte omtyckt av Skellefteå AIK:s supportrar under den tiden. Eftersom jag är verksam i Umeå och främst skrev om Björklöven blev jag stämplad som Lövensupporter och en nätsajt kallad ”Hata Daniel Nordström” fanns också under en tid.
Jag har ingen aning om vad Skellefteå AIK:s supportrar tycker om mig i dag och det bryr jag mig ärligt talat inte om heller.
Jag tycker oerhört mycket om Luleå Hockey som lag. Mats Lavander är min store idol och jag tycker också väldigt bra om Luleås supportrar som bidrar till en härlig stämning under matcherna.
Eftersom jag älskar ishockey tycker jag också om Skellefteå AIK och dess supportrar, som jag också bidrar till en bra stämning under matcherna.
Däremot tycker jag inte om dem som förstör – och då spelar det ingen roll om dessa personer håller på Skellefteå, Luleå eller något annat lag.
Sådant fördömer jag – och det tycker jag att alla andra också bör göra. Kraftfullt.
Älska hockey!
Avsky supporterbråk!
Daniel Nordström
Redaktionschef och ansvarig utgivare, VF


Svar från mig:

Jag tror också att vi i grunden tycker samma sak. Det trodde jag redan innan jag mailade. Jag tror att alla utom en handfull tycker som vi.
Det är därför jag blir irriterad på när man förvanskar debatten och chansen att göra gemensam sak genom att skriva så snedvridna blogginlägg/artiklar som Fahlman gjorde.
Men iom att han gjorde det och att du säger dig stå bakom så skulle jag vilja konkretisera mitt mail med att ställa en fråga:

Om målet med inlägget var att fördömma våld av supportrar generellt, var det då verkligen genomtänkt att endast ta upp dåd utförda av Luleå-supportrar? Skapar det verkligen en rättvis bild av problemet och uppmuntrar det verkligen till en produktiv debatt om hur vi skall lösa problemet?

Jonas Fahlman får gärna svara också för all del.

Mvh
Jakob Porser


Svar från Jonas Fahlman:

Om det är som du skriver, Jakob, och om du skriver de saker som du inleder ditt mejl med även i andra sammanhang än detta mejl, så tolkar jag det som att du är en fin och godhjärtad människa.
Jag valde, för att "mota Olle i grind", att exemplifiera genom de senaste beklagliga supporterincidenterna - och peka på de dåliga exempel i Luleå där man både från klubbledningens sida och

supporterklubbledningens sida, häpnadsväckande nog, valt att inte markera mot händelser där Luleås supportrar på olika sätt skämt ut sig.
Med hopp om en älskvärd hockeyvinter.
Och grattis till serieledningen!
/ Jonas


Svar från mig:

Visst är det ett märkligt samhälle vi lever i, där man tituleras som fin och godhjärtad för att man har det sunda förnuftet att markera sitt missnöje med våld inom supporterkultur?

Saxat från NSD någon dag efter en Luleå-supporter kissat på Skellefteås buss och tacklar busschaufören:
"- Det här är oerhört tråkigt och absolut ingenting som vi accepterar, säger Luleås klubbdirektör Thor Stöckel till NSD.
Luleå, som har regelbundna möten med sina fans, har också bett Skellefteå om ursäkt."

"Kent Henell (säkerhetsansvarigLHF, min anm.) säger också:
- Jag ska rota i det nu och försöka få redan på vem det var. Om jag får tag i honom kommer det bli konsekvenser."

Förkastar beteendet, ber om ursäkt till SkAIK och inleder utredning. Vad är det ni saknar? Frågan är inte retoriskt.

Minns även att jag läste ett fördömmande uttalande från LuleåFans, men jag har också läst att supportern som knuffade busschaufören inte var medlem i LuleåFans, så frågan är väl varför de
skall behöva uttala sig i frågan över huvud taget, även om det är bra att de gör det.

Kuriren efter tröjbränningen
"- Vi står inte bakom sådana handlingar. Vi tycker att man ska lägga energin på sitt eget lag, säger Peter Jidström."

Inte väldens starkaste fördömmande, erkännes.
Nu tycker jag personligen att tröjbränning är en hyfsat banal sak. Skrev ett blogginlägg om det som ni jättegärna får läsa:
http://www.svenskafan...72636.aspx

Har sett youtube-klipp där Skellefteå-supportrar bränner Luleå-souvernirer och orkar knappt ens rycka på axlarna åt det. Tvärt om, så ser jag positivt på alla souvernirköp, så de får gärna
fortsätta bränna sakerna bara de betalar för dem först.

Men men. För att återknyta till det aktuella ämnet. Vad mer borde LHF gjort i framförallt kiss-incidenten?

Mvh
Jakob PorserSvar från Jonas Fahlman

Du och jag, Jakob, kommer nog inte längre än att jag - baserat på det jag kan läsa att du skriver i denna mejlväxling - berömmer dig för att stå för en god supporterkultur.
Och att jag, precis som jag tidigare skrivit i flera bloggar och krönikor, gratulerar till Luleås enormt starka och sensationella elitseriestart.
/ J
Där tog mailväxlingen slut tyvärr, sånär som på ett mail där Jonas godkände att jag fick publicera mailkonversationen i bloggen.

Jag tycker Jonas Fahlman och Daniel Nordström undviker i princip alla direkta frågor jag ställer, så allt som allt är det en väldigt otillfredsställande konversation.
Det var ett provocerande och orättvist inlägg som Fahlman gjorde och att säga "Grattis till serieledningen" är ett uselt sätt att bemöta kritiken och ställer precis ingenting till rätta.

Ingen skall försöka övertala mig att Fahlmans inlägg faktiskt hade som syfte att fördömma supportervåld GENERELLT. Det var nog menat precis så som läsarna tolkade det, dvs ett provocerande angrepp mot EN klubb, EN supporterförening och EN klubbs supportrar.
Jag tror Fahlman vet det mycket väl. Han är inte dum.

För mig är Jonas Fahlman är genomskådad. Han och Daniel Nordberg verkar inte alls vara intresserad av att arbeta konstruktivt för en lösning. Tvärt om. De är mer intresserade av att kasta bensin på elden, gissningsvis för att få anledning att publicera några fler kolsvarta rubriker i versaler. Väldigt trist.

Jag hoppas att merparten av oss, Luleå-supportrar och Skellefteå-supportrar är större än så. Att vi vet att vi har mer gemensamt än ogemensamt och att de allra flesta av oss aldrig skulle drömma om att kasta sten på varandra, kissa på varandras fordon eller hota varandra. Tillsammans ska vi dömma ut de utav våra medsupportrar som gör det och tillsammans skall vi ta varandra om ryggen när orättvisa argument kastas på oss.
Jag hoppas att vi inte skall tillåta att vi pinnas mot varandra av sensationsjagande journalister som försöker driva en spricka mellan annars sunt fungerande människor med propaganda och subjektiv "journalistik".

Sedan skall vi naturligtvis fortsätta att med glimten i ögat driva med varandra inför och efter matcher... Annat skulle vi väl aldrig acceptera?

Som avslutning vill jag posta ett öppet brev författat av Skellefteås supporterpoliser. Läs igenom detta och begrunda vad som skrivs. Sätt det sedan i relation till debatten.

Med anledning av den debatt som nu pågår i vissa medier tycker vi att det är på plats att ge vår syn på situationen. Sedan Skellefteå Aik gick upp i Elitserien så har de mött Luleå Hockey vid 22 tillfällen i tävlingssammanhang. Detta innebär att antalet besökare vid dessa matcher handlar om cirka 120.000. Ser vi till hur många våldsbrott som har anmälts som direkt kan kopplas till en derbymatch så rör det sig om en handfull anmälningar. Några av de anmälningarna innefattar dessutom bråk internt inom de egna supportergrupperna. Att dessa matcher kantas av mycket bråk är inte vår uppfattning. Om vi jämför ovan nämnda siffror med en vanlig krogkväll, så är andelen våld och skadegörelsebrott ofantligt mycket lägre på derbymatcherna.

Vid en träningsmatch mellan lagen inför säsongen 2007/ 2008 så uppstod bråk utanför Coop Arena i Luleå. Vid händelsen var delar av båda lagens supportrar delaktiga. Efter bråket inleddes ett aktivt samarbete mellan Supporterpoliser på respektive ort, säkerhetsansvariga för respektive klubb, samt representanter från de båda officiella supporterklubbarna. Både Skellefteå Aik och Luleå Hockey beslutade sig för att stänga av de som bevisligen varit inblandade i bråket.

Samarbetet har fortsatt och en dialog förs mellan poliser, klubbarna och supporterföreningarna där alla parter får framföra sina önskemål på ramar för hur evenemanget skall genomföras. Vår uppfattning är att från och med ovan nämnda träningsmatch så har samarbetet blivit bättre och bättre. Förståelsen för vissa tagna beslut av polisen och säkerhetsorganisationen anser vi har ökat.

Även om de allra flesta inom respektive supportergrupp har förståelse för beslut tagna av polis eller säkerhetsorganisation, så finns det tyvärr alltid någon i så pass stora grupper som inte vill anpassa sig till de ramar som finns. Att dra alla supportrar i respektive grupp över en kam som problemmakare, anser vi inte vara rättvist.

Vår uppfattning är att båda supportergrupperna bjuder på en fantastisk inramning inne i arenorna. Matcherna lagen emellan framkallar heta känslor på isen och på läktaren. Det är det som kännetecknar ett derby. Vi har genom vårt yrke god inblick i vad man i folkmun kallar supporterkultur. De supportar vi träffar har i grunden ett stort idrottsligt intresse. Detta gör att vi inte kan jämföra Skellefteå eller Luleå med den sämre sidan av supporterkulturen där idrotten inte kommer främst.

Avslutningsvis vill vi än en gång belysa att ett derby mellan Skellefteå Aik och Luleå Hockey är tryggt evenemang ur säkerhetssynpunkt.

Lars-Marthin Markstedt och Joakim Oja supporterpoliser i Skellefteå.


Jag beundrar er som lyckades kämpa er igenom hela det här inlägget och lovar att försöka vara lite kortare i fortsättningen =)

//FruktHamster
Uppladdat:

406x300-skarmavbild-2018-12-04-kl-032315_12.png

+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Fortfarande inte ett dugg i ApPravda Norran-Nollan om haveriet för Apans tingsrätt. Uppseendeväckande.

Dock slant nedanstående igenom ApPeas granskning om vad de får skriva i ApPravda, för att visa värdegrunnnnnnd. November 2019; information om att det skulle upp i den korrupta tingsrätten alltså
Uppladdat:

427x300-skarmavbild-2020-08-07-kl-154811.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Fint att du tar avstånd från dessa apsupportrar, Blister. Det hedrar dig.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Vombat: och DansbandsWolf: Otroligt vilken soppa.

Det gäller alltså en match säsongen innan förra säsongen, 3 november nere i Aparenan. Luleå tar ledningen med 0-1 i första perioden och trots att Apan vinner skotten med 35-16 slutar matchen 0-1. Lätt att inse att bland apsupportrar var det natta, men att två trettioåriga apmän ger sig på att dela ut slag mot huvudet på en tonårig Lulesupporter...

Som ni vackert visat fram är ju historien så mycket vidrigare. Eftersom Tingsrätten i apschtan följer upp det hela med att frikänna apdårarna. De som dömer i aptinget är alltså en majoritet politiker från den apkommun där politiker och tjänstemän beslutat att år efter år ge Apan landets vidrigaste kommunaldoping, på bekostnad av att man släckt alla julgranar inför de ledsna småbarnen. Med mera.

Och därefter väljer ApPravda Nollan att INTE publicera artikeln! Dra för fan in presstödet för detta låtsasblad!

USCH!

Men det är ju inte första gången det händer Apan och Apsekten inklusive Apordningsmakten, Aptinget, Apledningen och Apmedia.

Redan när Apan klev upp förvånades man av att våldsamma jätteapor iklädda ordningsvaktsbindlar vevade friskt på läktarna i Aparenan mot ditresta lulesupportrar, som Appoliserna därefter finkade - ja, inte vakterna utan bortasupportrarna finkades.

Men tänkte väl att det var lite enstaka aprötägg bara.

Men exemplen är talrika och fortsatta.

Värst förstås all skit som den spritt språngande brännvinsjournalisten Fehlman satte igång på sin tid. Men detta Luleåhat som tycktes vara Apsektens främsta syfte syrade igenom föreningen med kretiner som Aplasse J och Apordföranden med flera. De flesta är ju numera borta, men kvar finns en av de riktigt elaka apmonstrumen - galningen ApPea.

Ja, man skulle enkelt kunna skriva >100 sidor om alla sådan där apskit, men det känns numera meningslöst eftersom Apan förhoppningsvis snarast möjligt lämnar finrummet och återvänder hem till det träsk Apan kommer ifrån.

Stort tack för att ni lyft fram dessa oomkullrunkeliga bevis på Apans vidriga uppförande och hur apan supportrar, apans tingsrätt och apans media skämmer ut sig på ett sådant sätt att samtliga borde bestraffas på samma sätt som snacket bestraffade de två aptrollen som förorenade Hockeysnacket: livstids avstängning.

Era tre inlägg i denna fråga uppfattar vi som...poesi.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: ja de är illa, så sjukt, visst förstod han att folk kunde bli sur men att 2 vuxna män ger sig på ett barn är helt sjukligt, lås in dom och kasta bort nyckeln.. finns noll tolerans för såna idioter
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02:
Nu när våra norrländska media samarbetar och webbtidningarna ser likadana ut. Så kan jag använda mitt inlogg till att läsa på kurran, nsd, pt och Norran. De delar nyheter mellan varandra oftare än partnerbyten på en swingersfest. Men denna nyhet kan man inte läsa om i norran. Som vanligt tiger de och ger sjutton i att publicera om nyheterna är de minsta negativa mot Skaik.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Här kommer hela texten från NK. Håll tillgodo vänner!
Inte bara på isen som Apstan har problem med värdegrunden. Ett rejält tag i örat från juristerna i hovrätten på de i tingsrätten utsedda politikerna. Det framgår inte om tingsrätten var enig eller om nämndemännen körde över domaren.

Misshandlades i Skellefteåklacken
ISHOCKEY
En pojke i tonårsåldern stod i Skellefteåklacken och jublade när Luleå gjorde mål och vann. Då misshandlades han av två män i 30-årsåldern.
I sommar har efterspelet från derbyt mellan Skellefteå AIK och Luleå Hockey, en match som spelades hösten 2018, fått ett nytt avgörande i hovrätten.
I januari friades båda männen i tingsrätten, trots att det fanns en övervakningsfilm från Skellefteå Kraft Arena som visade hur tumultet bröt ut på Västra stå efter slutsignalen. Enligt polisen, skriver Norran, visar filmen att männen ger sig på pojken.
Misstanken mot de båda männen var att de ska ha slagit pojken i huvudet med knytnävsslag. I tingsrätten hävdade ena mannen att han bara knuffades och den andra säger att han utdelade ett slag för att skydda en bekant.
Skellefteå tingsrätt valde att fria båda männen, eftersom de inte ansåg bevisningen vara nog stark för att styrka att männen ska ha delat ut knytnävsslag. Men sommarens dom i hovrätten för övre Norrland går emot tingsrättens bedömning.
Hovrätten ändrar tingsrättens dom i ansvarsdelen för båda männen. Båda har nu blivit dömda för misshandel. Påföljden blev villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Männen är även skyldiga att betala 6 000 kronor var i skadestånd till pojken.
Hovrätten har inte haft annat utredningsmaterial att ta hänsyn till än tingsrätten. Men i hovrätten anser man att det är nog tydligt bevis i övervakningsfilmen, att den ena mannen utdelade ett slag mot pojken även om det inte går att se hur slaget träffar. Och hovrätten betvivlar inte vittnesmålet som gör gällande att den andra mannen också slog pojken.
Herman Öberg
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: haha Jo vi får väl se, får hoppas på de bästa för bägge lagen, tråkiga nyheter att folk inte kan respektera varandra, hade varit intressant att läsa vad som hände, personen som vart slagen kan väl knappast ha går in i motståndarklacken och jublat!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, prenumererar inte på kurran så kan inte ta del av detaljerna vilket troligen är en fördel för att slippa lägga en pizza. Men bild och rubrik visar förstås att apor är apor, Urrrrrk!
Uppladdat:

379x300-skarmavbild-2020-08-06-kl-171200.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Blygdens apor visar återigen prov på föroreningens värdegrund.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys Filip Gustafsson var den yngsta målvakten någonsin i Elitserien SHL men numera är det Luleå Hockeys Jesper Wallstedt som har den titeln. Wallstedt rankas som världens bästa vakt i sin åldersgrupp och efter den här kommande säsongen för Luleå Hockey blir han tillgänglig för NHL-draften sommaren 2021. Ska vi tippa på att han går i förstarundan.

Vidare meddelas att Apans superdupervakt lille Gustaf - sedan han fick reda på vilka "backar" Apan ska "spela" med i år - har fattat beslut om hur hans målvaktsmask ska se ut under säsongen.

Jag tycker att han var duktig och gjorde ett utmärkt val.

Way to go, lille Gustaf!
Uppladdat:

249x300-skarmavbild-2020-08-06-kl-161953.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Djurgårdsdjurgårdaren Pontén ansvarar för småkronorna - utnämnd av Djurgårdsdjurgårdaren boustedt, innan den fick sparkas - och har tagit ut en första trupp för i år.

Imponerande nog har Pontén tagit ut bara drygt en tredjedel av spelarna från Stockholm-Göteborg, oväntat eftersom Pontén normalt bara bevakar landsdelar han kan nå på SL-kortet plus HK Arslet.

Luleå har med Noel the gun Gunler och Jesper Wallstedt som tar spaden, medan Apan inte har med någon från blygden alls, förutom stockholmaren köpejunisen sundsvik.

Småkronorna ska vara i Uppsala 24-29 augusti och spelar mot Almtuna och Enköping. Det betyder alltså att Wallstedt inte kan medverka i Luleås bortamatch mot Apan 27 augusti, då vi kommer att spela inför en helt fullsatt Aparena, av tomma stolar, som vanligt.

När det gäller Wallstedt har det dykt upp en fnurra på ett Luleåsupporterforum sedan någon publicerat nedanstående information. Kommer Filip hem? Kommer Anders Nilsson hem? Kommer Lassi hem? Kommer JG hem? Kommer Fasth hem? Kommer Rubinen hem? Kommer Rifalk hem? Tar lilla Tindra vaktplatsen?

Fan trot!

?
Uppladdat:

450x290-skarmavbild-2020-08-06-kl-155751.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Hej där, Blister! Nu har både du och Knegarn återkommit och trevligt med duktiga och trevliga Skellefteåsupportrar när vi nu alla kan andas fritt, sedan de tvenne Aptrollen blivit avstängda på livstid.

He he, ja vi får se. När det gäller vaktfrågan tror jag att det blir ett annat scenario.

Luleå har en backuppsättning och utespelare generellt som spelar hockey på ett sätt som ger fint stöd för vakter och både Berguven och Wallstedt är väl utbildade och erfarna för att fungera väl i sådana sammanhang. Tror därför att detta par kommer att leverera fint vaktande och få fina stats.

Däremot kan Apans svaga backar och "aphockey" där mumlaren och de andra fortfarande tror att bästa försvaret är att tuta och köra för att hålla spelet i motståndarzon - en strategi som kunde fungera när man hade köpt ihop ett lag av starka spelare, medan den snarare blir kamikaze med den andrasortering man nu förfogar över - innebära att lille Gustaf hamnar i en helt annan "hockey" denna säsong.

Lille Gustaf är ju känd för att inte vara så stark pyskisk och börjar det gå honom emot kan rasen staplas på hög. I sådana lägen brukar han ju "hitta en skada" och försvinna i flera veckor. Nu när Apan tagit tillbaka övergripande medicinskt ansvarig fru distriksläkaren ökar ju dessa möjligheter eftersom hon är känd för att låta spelare "vila" i månader.

Och då har de bara Arvid Söderblom att släppa in. Vem? Ja, frågan är berättigad så okänd som han är. Funnits i HK Arslets junisverksamhet alla år, men fått få matcher och då inte lyckats. Till slut gav HK Arslet upp och släppte honom till division 1 där han fortsatte misslyckas. Senaste säsongen litade han en del i öllaget Tingsryd i allsvenskan med hyggliga stats. Men det är en säsong det och mot allsvenska forwards. Hur blir det när han släpps lös mot riktiga SHL-forwards gång på gång, sedan apbackarna givit bort puck i egen zon som de brukar? Ojojoj.

Nej, vi kan med säkerhet vänta oss ett SHL:s svar på Munchs "Skriet" när lille Gustaf får pröva på hetluften. Det blir intressant.
Uppladdat:

250x300-skarmavbild-2020-08-05-kl-144203_0.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
-Ja jävlar i mej!! Nu ska vi ta guld i år!
Men som vanligt med Lule rinner det ut till sand..
Inställda slutspelet var otroligt tråkigt och jag är helt övertygad att om det spelats hade vi tagit guldet till Skellefteå med tanke på den trend vi hade i slutet.

Men de var då det och de ger inget att spekulera hur de hade gått

Nu nalkas en ny säsong med lite annorlunda förutsättningar utan publik (åtminstone i början?) Man undrar hur det kommer att upplevas för oss åskådare? En lule match där man endast hör Bullan skrika i 3 perioder? Eller en mumlare hos oss som kanske för en gångs skull hörs för första gången 😏🙈

Hur kommer det att påverka spelarna? Kommer det att bli ett maraton med 52 omgångar av loja "träningsmatcher" avrundat med ett slutspel? Kommer dom att kunna tagga till ordentligt utan publik?

Hoppas så klart att vi ska gå bättre i år än förra året men klarar vi topp 6 är det nog mer än godkänt och klarar ni samma ska ni nog vara glad, båda våra lag har sin brister och för oss är det backarna och för er är det målvakterna och att ni inte har "underdog" stämpel, tror de värsta för er blir om laget ska göra en Linköping och förlita sig på klasen-kedjan och den inte får allt att fungera direkt och det börjar gå troll i alltihop!

Sen står Groko gänget där som fågelholkar och ser sitt Lule mitt i tabellen och undrar vafan hände! 😏 -Lassie kom hem!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: En kvarts miljon gestikulerande Italienare som springer omkring med smittan känns inte bra. Läget i Stockholm verkar ej heller bra. Enligt formeln 111 smittade i Norrbotten. Bara tvätta händerna
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svenska mästare i ishockey har utsetts ända sedan 1922, då IK Göta blev första mästaren.

Ibland har mästerskapets delats ut efter serieresultat - precis som sparkbollen fortfarande gör, även om det testat slutspel - ibland har mästartiteln utdelats efter slutspel.

Säsongen 2019-2020 hade slutspel planerats men det fick kronvirusinställas och därför utsågs den överlägsne vinnaren av serien (se tabell nedan) till svenska mästare.

Svensk mästare 2019-2020 - LULEÅ HOCKEY!

Att det fjolliga förbundet som inte sagt att j-a vettigt dugg senaste åren inte hajat det skiter jag fullständigt i. Jag törs påstå att jag förstår hockey bättre än de nollorna.

Och därmed anser jag att denna tråd "Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUdet!" har spelat ut sin roll. Det tog sju år att lyckas, men nu är vi där. Nu får vi skapa en ny tråd för framtiden.
Uppladdat:

449x300-skarmavbild-2020-03-17-kl-193330.png

450x247-skarmavbild-2020-03-17-kl-193344.png

450x253-skarmavbild-2020-03-17-kl-193358.png

+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, du har ju delvis rätt.

Hockey är inte på liv och död.

Det är viktigare än så.

Och min historieskrivning är redan klar: Luleå Hockey ÄR svenska mästare 2019-2020. Le Mans är vår. Folk må påstå annat, det skiter jag i:-)
+4
Kommentera

2078729 · »