Luleå HF

92719 inlägg · 865 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

2072646 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Hej där, Blister! Nu har både du och Knegarn återkommit och trevligt med duktiga och trevliga Skellefteåsupportrar när vi nu alla kan andas fritt, sedan de tvenne Aptrollen blivit avstängda på livstid.

He he, ja vi får se. När det gäller vaktfrågan tror jag att det blir ett annat scenario.

Luleå har en backuppsättning och utespelare generellt som spelar hockey på ett sätt som ger fint stöd för vakter och både Berguven och Wallstedt är väl utbildade och erfarna för att fungera väl i sådana sammanhang. Tror därför att detta par kommer att leverera fint vaktande och få fina stats.

Däremot kan Apans svaga backar och "aphockey" där mumlaren och de andra fortfarande tror att bästa försvaret är att tuta och köra för att hålla spelet i motståndarzon - en strategi som kunde fungera när man hade köpt ihop ett lag av starka spelare, medan den snarare blir kamikaze med den andrasortering man nu förfogar över - innebära att lille Gustaf hamnar i en helt annan "hockey" denna säsong.

Lille Gustaf är ju känd för att inte vara så stark pyskisk och börjar det gå honom emot kan rasen staplas på hög. I sådana lägen brukar han ju "hitta en skada" och försvinna i flera veckor. Nu när Apan tagit tillbaka övergripande medicinskt ansvarig fru distriksläkaren ökar ju dessa möjligheter eftersom hon är känd för att låta spelare "vila" i månader.

Och då har de bara Arvid Söderblom att släppa in. Vem? Ja, frågan är berättigad så okänd som han är. Funnits i HK Arslets junisverksamhet alla år, men fått få matcher och då inte lyckats. Till slut gav HK Arslet upp och släppte honom till division 1 där han fortsatte misslyckas. Senaste säsongen litade han en del i öllaget Tingsryd i allsvenskan med hyggliga stats. Men det är en säsong det och mot allsvenska forwards. Hur blir det när han släpps lös mot riktiga SHL-forwards gång på gång, sedan apbackarna givit bort puck i egen zon som de brukar? Ojojoj.

Nej, vi kan med säkerhet vänta oss ett SHL:s svar på Munchs "Skriet" när lille Gustaf får pröva på hetluften. Det blir intressant.
Uppladdat:

250x300-skarmavbild-2020-08-05-kl-144203_0.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
-Ja jävlar i mej!! Nu ska vi ta guld i år!
Men som vanligt med Lule rinner det ut till sand..
Inställda slutspelet var otroligt tråkigt och jag är helt övertygad att om det spelats hade vi tagit guldet till Skellefteå med tanke på den trend vi hade i slutet.

Men de var då det och de ger inget att spekulera hur de hade gått

Nu nalkas en ny säsong med lite annorlunda förutsättningar utan publik (åtminstone i början?) Man undrar hur det kommer att upplevas för oss åskådare? En lule match där man endast hör Bullan skrika i 3 perioder? Eller en mumlare hos oss som kanske för en gångs skull hörs för första gången 😏🙈

Hur kommer det att påverka spelarna? Kommer det att bli ett maraton med 52 omgångar av loja "träningsmatcher" avrundat med ett slutspel? Kommer dom att kunna tagga till ordentligt utan publik?

Hoppas så klart att vi ska gå bättre i år än förra året men klarar vi topp 6 är det nog mer än godkänt och klarar ni samma ska ni nog vara glad, båda våra lag har sin brister och för oss är det backarna och för er är det målvakterna och att ni inte har "underdog" stämpel, tror de värsta för er blir om laget ska göra en Linköping och förlita sig på klasen-kedjan och den inte får allt att fungera direkt och det börjar gå troll i alltihop!

Sen står Groko gänget där som fågelholkar och ser sitt Lule mitt i tabellen och undrar vafan hände! 😏 -Lassie kom hem!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: En kvarts miljon gestikulerande Italienare som springer omkring med smittan känns inte bra. Läget i Stockholm verkar ej heller bra. Enligt formeln 111 smittade i Norrbotten. Bara tvätta händerna
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svenska mästare i ishockey har utsetts ända sedan 1922, då IK Göta blev första mästaren.

Ibland har mästerskapets delats ut efter serieresultat - precis som sparkbollen fortfarande gör, även om det testat slutspel - ibland har mästartiteln utdelats efter slutspel.

Säsongen 2019-2020 hade slutspel planerats men det fick kronvirusinställas och därför utsågs den överlägsne vinnaren av serien (se tabell nedan) till svenska mästare.

Svensk mästare 2019-2020 - LULEÅ HOCKEY!

Att det fjolliga förbundet som inte sagt att j-a vettigt dugg senaste åren inte hajat det skiter jag fullständigt i. Jag törs påstå att jag förstår hockey bättre än de nollorna.

Och därmed anser jag att denna tråd "Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUdet!" har spelat ut sin roll. Det tog sju år att lyckas, men nu är vi där. Nu får vi skapa en ny tråd för framtiden.
Uppladdat:

449x300-skarmavbild-2020-03-17-kl-193330.png

450x247-skarmavbild-2020-03-17-kl-193344.png

450x253-skarmavbild-2020-03-17-kl-193358.png

+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, du har ju delvis rätt.

Hockey är inte på liv och död.

Det är viktigare än så.

Och min historieskrivning är redan klar: Luleå Hockey ÄR svenska mästare 2019-2020. Le Mans är vår. Folk må påstå annat, det skiter jag i:-)
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Kunskap är en färskvara. Utbrottet i Italien har dag för dag tillfört en massa kunskap speciellt hur det kan gå när landet varit illa förberett. Italien har idag registrerat hela 27 980 fall av covid-19 och än obehagligare 2 158 dödsfall, dvs närmare 8% av alla diagnostiserade fall är dödsfall. Räkna med 0,9% som Korea hittat genom ett väldigt stort testande kan man dra slutsatsen att Italien idag - med lika utbredd testning som sydkoreanerna - skulle ha >200 000 smittade.

Engelsmännen har nu räknat fram att de kan riskera runt 250 000 dödsfall pga SARS-CoV-2 dels pga infektion med detta virus, dels pga dödsfall orsakade av brist på sjukvård pga att resurserna slukas av covid-19-vård. Skulle man applicera detsamma på Sverige innebär det 40 000 dödsfall. Riktigt obehagligt.

I skrivande stund har hela EU+UK stängt skolor, förutom Finland som stänger i morgon, Sverige som nu stänger gymnasium och uppåt och UK som inte stängt alls.

Mycket svårt för enstaka länder att stå emot när nästan alla andra går i en annan riktning och om inte expertisen i ett land pekar i en sådan riktning kommer regeringarna med stor sannolikhet att göra det ändå.

UK har ju officiellt försvarat sin linje med att låta infektionen komma och pågå, men att skydda de som har högst risk att få allvarlig sjukdom, och med tiden kommer den att blåsa förbi eftersom fler och fler tillfrisknar efter mild sjukdom plus ett okänt antal genomgår infektionen helt utan symptom; och alla dessa därefter blir immuna. När tillräckligt stor andel av populationen är immun innebär det att s k herd immunity uppstår; de snabba och stora utbrotten försvinner.

UK:s tanke har dock varit att de skulle kunna etablera en mer kontrollerad epidemi, som pågår fram till herd immunity, men där den går mer långsamt så att alltför stor belastning på sjukvården inte uppstår och där de med störst risk under tiden skyddas. Anta t ex att pga covid-19 kommer ett stort antal att behöva sjukhusvård men det kan sträckas ut mer jämt över tre månader jämfört med att majoriteten klipper till på tre veckor; då kan belastningen på sjukvården bli fyra ggr högre vid det senare scenariot och om det tidigare skulle innebära att sjukvård precis orkar med - då innebär det senare utbrottet att belastningen blir fyra ggr högre än sjukvårdsapparaten orkar med.

Ja ungefär så. Men utvecklingen i Italien har varit så skrämmande att även UK fått revidera sin uppfattning och räkna med att ett liknande scenario inte kan uteslutas där heller.

Kommer stängda skolor att stoppa upp utvecklingen? Jo visst kommer det att ha viss sådan effekt. Men finns det biverkningar? Ja, när det gäller grundskola och förskolor har du plötsligt 1,5 miljon barn i åldern 1-15 år att hantera. En del kommer att klara sig själva men andra kommer att behöva någon som tar hand om dem. T ex föräldrar, som stannar hemma från sitt arbete och eftersom det kommer att gälla en andel som jobbar inom sjukvården kommer vårdens resurser att bli ännu mindre. Eller far- eller morföräldrar som i sin tur tillhör den verkliga riskgruppen och även om barn med all sannolikhet tycks ha mildare och ofarligare sjukdom samt vara sämre smittspridare, kommer det ändå att öka risken för att gamla mormor blir smittad och svårt sjuk...

Inte enkelt att lösa. Min uppfattning av regeringens uttalanden att de nu går ut till skolor och kommuner för att ta ställning till vilka åtgärder dessa skulle kunna ta till är att regeringen verkligen förbereder sig för detta steg men försöker kunna genomföra det i bättre ordning för att försöka undvika så mycket av biverkningarna som möjligt.

Går det? Det vete fan.

Åtgärder måste vidtas för att begränsa utbrottet på något sätt och det gäller framför allt att söka få långsammare utveckling (men det italienska exemplet har verkligen givit andra länder en tankeställare om de kan lyckas med det, samt att skydda de med högre risk dvs framför allt de äldre.

Kommer vi att lyckas? Det vete fan, det också.

För närvarande finns det samhällsspridning, dvs folk insjuknar utan att ha importerat smitta från annat land, eller av familjemedlem/liknande som varit till annat land, i ungefär 20% av fallen i Sverige och det är framförallt i de tre storstadsregionerna sådant förekommer, mindre ofta bland de övriga regionerna; men det kommer förstås.

Intressanta siffror att ta hänsyn till:
Land fall dödsfall %
Italien 27980 - 2158 - 7,7%
Wahington 904 - 48 - 5,3%
Hubei 67799 - 3111 - 4,6%
UK 1553 - 55 - 3,5%
Spanien 9942 - 342 - 3,4%
Frankrike 6655 - 148 - 2,2%
New York 967 - 10 - 1,0%
Sydkorea 8320 - 75 - 0,9%
Shanghai 358 - 3 - 0,8% (325 tillfrisknade...)
Sverige 1121 - 7 - 0,6%
Danmark 932 - 4 - 0,4%
Norge 1347 - 3 - 0,2%
Tyskland 7272 - 17 - 0,2%
Finland 277 - 0 - 0,0%

Ålderfördelningen i ett land kommer att ha betydelse men om man förutsätter att den är ungefär densamma från land till land (vilket den förstås inte är) skulle man vänta sig att finna samma % avlidna ungefär. Låt oss anta att Sydkorea genom massiv testning är riktmärke med 0,9%.

Hur ska man då tolka Italiens 7,7%?

Ja, den rimliga tolkningen blir den att Italien jämfört med Sydkorea har 7,7/0,9 = 8-9 ggr fler fall än de rapporterat. D v s runt 250 000 fall. På det sättet kan man göra en uppskattning av hur många fall har varje land, egentligen? På det sättet kan man göra en uppskattning av hur många fall finns i ett land och när det antalet ligger långt över det antal de själva rapporterar inser man att många inte är testade och upptäckta och att det således förekommer en ej utbyggd testning alt. en spridning i samhället som man inte alls har koll på.

När antalet dödsfall är lågt blir det förstås att räkna eftersom osäkerheten blir hög, men ju fler dödsfall, desto säkrare bedömning.

Man kan förstås också räkna på hur många fall som konstaterats per invånare; ett betydligt bättre sätt att uppskatta hur stort utbrottet är. Men för t ex Sverige, som nu väljer att speciellt i de största städerna prioritera att undersöka de som läggs in på sjukhus blir det mindre användbart. Skulle alla misstänkta fall, även de som har ganska mild sjukdom, testas kan vi lugnt räkna med att vi skulle kunna registera 1500-2000 fall i Sverige i dag, och med all sannolikhet många fler.

Vi kan således dra slutsatsen att i Italien ballade det iväg och en bred samhällsspridning etablerades innan de började ta till de extrema åtgärder de idag måste använda sig av.

Kommer det att gå likadant i andra länder?

Ja, man måste ju vara beredd på olika scenarios men vi har ändå fördelen att ligga långt efter Italien i utveckling och vi har börjat ta till vissa åtgärder tidigt, jämfört med Italien. Frågan är hur stor betydelse det kan få och hur mycket lindrigare vi kan komma undan om vi gör det?
• var hemma när du är sjuk
• inga folksamlingar >500
• stänga alla skolor (det kommer nog)
• testa alla som läggs in på sjukhus med akut infektion (för att skydda mot sjukhusspridning)
• undvik besöka äldre även om du är frisk

Ungefär. Räcker det?

Nja, det har hänt mer än så. Utan att Regeringen lagstiftat om det har folk dragit egna slutsatser. Tunnelbanor/bussar i Sthlm ÄR tommare nu. Restaurangerna tappar de flesta besökare. Man har handskar på sig ute, tvättar händerna efter kontakt, jobbar på distans etc.

Visst. Här görs mycket mer än vad som gjordes i Italien (där de inte gjorde ett j-a skit utan lät alla smittade sitta på sjukhusens akutmottagningar och hosta på andra, Oh la la) men hur mycket bättre kommer det att gå för oss?

Det är ett experiment som pågår i många länder för närvarande...de som lyckas hålla nere siffrorna någorlunda under våren, följt av lite mindre spridning under sommaren, kommer att få räkna med nya utbrott till hösten. Medan de som drabbas värre nu, kan få det lugnare framöver.

Enda sättet att helt stänga ned epidemien på kort sikt blir att sätta varenda människa i världen i karantän...

Och som ett observandum - se på Shanghais siffror. De identifierade få fall för att vara en storstad på trettio miljoner och de flesta av dessa är redan friska. I skrivande stund tycks en av de säkraste platserna att befinna sig vara...Kina.

TILLÄGG
Förresten, kollade lite ytterligare på de där britternas undersökning - där de (efter inklusion av den italienska explosition om spridningstakt) befarade 250 000 dödsfall om de lät infektionen löpa amok, räknade fram att med alla restriktioner pålagda dvs stängs skolor och hela skiten skulle hamna på kanske 20 000 dödsfall, eller kanske ännu lägre möjligen bara några tusen. Men det skulle också innebära att de skulle ha så många fortsatt mottagliga att de framöver skulle vara tvungna till fortsatta liknande åtgärder. Hur länge då?

Länge. Till dess att upprepade mindre utbrott slutligen lett fram till ett läge av herd immunity. Eller till dess att ett säkert vaccin skulle vara tillgängligt (vilket förstås är mycket svårare än det s k "svininfluensa-pandemivaccinet).

Jag tror att det är väldigt många som är mycket intresserade av vad storskaliga undersökningar med antikroppstester kommer att visa. Hur många hade egentligen infektionen; typ kan det ha varit typ 10% av befolkningen i Hubei? Vilket skulle betyda att närmare 99% hade mycket mild sjukdom eller ingen sjukdom alls. Och är alla som har fått antikroppar immuna?

Den kunskapen hoppas man kommer snabbt nu eftersom det kan påverka prognoserna och handlingsmöjligheterna duktigt.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vilket antiklimax det blev! Men de är klart hälsa före lek! Rätt övertygad om att vi eller Färjestad hade tagit guld i år men de ger inget att spekulera om de nu.
Vi får helt enkelt förbereda oss för CHL och SHL nästa säsong!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag läste nu att britterna är tveksamma till sin egen strategi att inte stänga skolor och isolera städer. Vidare att upp till ca 250000 kan bli sjuka i Sverige. Om vi räknar med dina siffror på 0,9 % från Korea så har vi likväl 20000 människor som inte klara det. Det är ju rätt många ändå. Betänk också att Kina och Italien har gjort omfattande åtgärder vilket vi inte har gjort.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Jo. Ju mer jag tänker på saken, desto mer irriterad blir jag över hur förbundet hanterat kvalet.

När det gäller slutspelet och Luleås möjligen Röglets missade SM-tecken är det trist att vi missade chansen och äran. Jag kan tycka att det mest närliggande hade varit att utnämna Luleå till svenska mästare. Ungefär som de gjort med sparkbollen i England, dvs utnämnde Liverpool som hade en rejäl ledning när man avslutade.

Så personligen tänker jag anse att Luleå blev svenska mästare säsongen 2019-2020 :-)

Förutom Le Mans ingick väl en del prispengar också, men det kan vi klara oss utan.

Men det är betydligt värre när det gäller kvalet, för vid sidan av äran handlar det där om massor med pengar, t ex SeMersavtalet där allsvenska lag bara får några miljoner medan Ligan delar på 40-50 milj per lag.

Att då förbundet bara tar beslut utan att ens vänta in allsvenskan analys och förslag stinker riktigt jävla illa.

Man kunde tänka sig alla möjliga förslag men framför allt borde man ha avvaktat och sett på utvecklingen.

Hur ser det ut med utbrottet om någon-några månader?

Som det nu ligger till hade vi det värsta utbrottet i kinesiska regionen Hubei. Där har man rapporterat 68 000 fall på en region med drygt 60 miljoner invånare. D v s där har man rapporterat c:a 0,1% av befolkningen blev infekterade. Varav 4,6% avled.

Men genom andra data, t ex att Sydkorea efter masstestning haft c:a 0,9% dödlighet inser vi att i Hubei måste de haft åtminstone 340 000 fall, men att framför allt lindrigare sjuka hade man inte tid att upptäcka.

Men det stannar inte ens där. Frågan är hur många fall kan de verkligen ha haft, om man också haft detaljerad koll på inte bara sjuka utan också på sådana som haft inga symptom alls, eftersom också sådana förekommer.

Det finns ett sätt att ta reda på det. Nuvarande tester bygger på att i prov från luftvägarna påvisa smittämnet dvs SARS-CoV-2. Vilket man bara kan göra hos de som just nu har infektion. Men för de som infekteras kommer deras immunsystem att bilda antikroppar mot SARS-CoV-2 1-2 veckor efter symptomdebut. Det har tagit tid att utveckla antikroppstest men nu börjar de komma ut på marknaden. Och det torde inte dröja innan storskaliga undersökningar av människor i t ex Hubei kan genomföras. Om det då visar sig att kanske 10% (det kan vara mindre, det kan vara mer) av befolkning haft infektionen innebär det att man bättre förstår sjukdomsspektrum. Då blir dödligheten i t ex Hubei "bara" 1/2000 eller 0,05%. Vilket skulle kännas rätt bra.

Nåja, det var bara en bakgrund. Såvitt vi vet och all kunskap tyder på det så kommer den som har genomgått infektion och fått antikroppar att vara immun mot att bli sjuk igen.

Så...när vi sett hur stort utbrottet blivit i Sverige - det kommer att bli större än nu, mycket större! - och dessutom fått möjlighet testa antikroppar, kanske vi hamnar i läget att folk med intyg om immunitet kunde vara publik...:-)

En helt annan approach kunde vara att köra hela skiten, slutspel, kvalspel ungefär som ett OS. Lagen sticker iväg till någon ort med ett antal tillgängliga ishallar och det kan vara var som helst i världen. Kanske Ryssland? Då kunde man kombinera inledande testning av spelarna samt 14 dagars karens och de som då är fortsatt friska och test-negativa får köra. Och så spelas ett flertal matcher per dag och parallellt så kunde man fixa det på någon vecka. Och allt sänds över nätet:-)

Jaja, jag inser att det inte blir aktuellt men i vilket fall jävligt snabbt och inte alls genomtänkt beslut av förbundet när det kunde avvaktat rätt länge faktiskt.

Apropos inget. Italien är nu uppe i antal fall per invånare ungefär 50% av det som drabbade Hubei. Helt sjukt jobbigt, tur man inte arbetar på sjukhus där, vilka val det måste bli "vem ska leva/vem ska dö?" när sjukvården inte räcker till... Strategien i Sverige är ju att det inte ska explodera som i Italien utan att det ska sträckas ut över längre tid så att sjukvården och speciellt intensivvården orkar med och räcker till. Nu kommer förstås den absoluta majoriteten av fall att bli lindriga och inte att behöva sjukhusvård. Men vi har - vad är det? - en miljon pensionärer och ju äldre desto troligare att de blir svårt sjuka. Och blir det tillräckligt många sådana samtidigt desto större risk att sjukvården inte räcker till. Visst, det kommer att bli svårt sjuka bland yngre också, även om den risken är mycket, mycket mindre.

Jaja, åter till ordningen. Jag tycker att förbundet ligan ska bli skadeståndsskyldiga till allsvenskan. Och det gäller i första hand Trottoaren och Oskars, relativt Burkölen, MooDoo och de andra.

Man kunde tänka sig följande ersättningar nästa år:
• SHL-lag 1-12 ersättning A
• SHL-lag 13-14 ersättning B
• Allsvenska lag 1-2 ersättning B
• Allsvenska lag 3-8 ersättning C
med A>B, kanske 2B=A samt C i fallande skala (kanske i snitt B/6) efter tidigare tabell samt inledande kval. Där Trottoarkanten och Oskars pyntar halva sin ersättning till BurkÖlen och MooDoo medan sänkt ersättning med c:a 5% åsamkas SHL-lagen 1-12.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Signature:
Nej jag har själv också förståelse att det inte finns någon enkel lösning. Skulle tom med tycka att det var ok om man körde nåt i stil regelverket säger inget om det här, vi väljer därför att göra så här. Vi önskar kompensera de allsvenska lagen framöver, med valfri lösning. Själv skulle jag tycka att en direktuppflyttning plus två kvalchanse vore en rätt bra lösning inför nästa säsong. Samt att SHL-lagen inte får plocka kontrakterade spelare kommande säsong. Tror att det flesta skulle kunna tycka det var en ok lösning.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: På det sätt som dom kommunicerade det så utgick jag från att det var klart (typ, avbruten säsong fryses). Intressant i det du säger och här måste styrelsen kliva fram med argumentation/ åtgärd. Hursomhelst svårt läge med tomhetskänsla. Inte för att det hjälper men förstår den ilska som finns främst hos löven och Modo.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Signature:
Det är möjligt att beslutet hade grund i tävlingsbestämmelserna, men då hade av pedagogiska skäl varit bra om man hänvisade till den paragraf i bestämmelserna som man grundade beslutet på. Har tittat på dem översiktligt och inte hittat något, det skall enligt uppgift finnas en force-majure klausul men sett någon hänvisning till den heller. Av det jag läst sen verkar inte bestämmelserna reglera den sits vi hamnat i.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Signature: Ja helt dött på deras sida, HA-lagen kommer gå på knäna, ekonomisk kompensation/värvningsförbud hoppas jag införs, annars kan HA dra långfingret åt SHL och Cmore, söka kontrakt med nåt annat. Förbundet också som skiter totalt i HA kan få en pungspark!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Utan att läst allt du skriver så figurerar det många hemmagjorda känslomässiga lösningar på forumet och ja, vi är ev ”vinnare” och jag lider med endel andra klubbar. MEN beslutet är fattat utifrån tävlingsbestämmelserna och sedan kan man ha åsikter om dom. Det rätta måste vara att jobba för att förändra tävlingsbestämmelserna inför framtiden!? Sedan kan jag tycks att det kommit för lite förklarande ord från hockeyförbundet.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hej du har helt rätt och Grattis till bucklan för seriesegern. Den enda som delades ut i svensk hockey sedan kan bottenlaget yla om annat. Själv är det golf som gäller då banorna öppnar snart.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hockeyspelare är ingen riskgrupp men en smittad hockeyspelare i ett publiklöst/publikbegränsat slutspel hade fått Expressen och Aftonbladet att go bananas.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Om fotbollsallsvenskan vill med publik får de vänta. Mao helt ok att köra utan publik är min tolkning.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Beslutet skulle varit att pausa och att köra slutspel och kval innan start av kommande säsong.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu tror jag inte Tjomme själv lyckades ställa in säsongen utan det känns som ett consensusbeslut som samtliga SHL klubbar ställt sig bakom sedan är det ju ingen hemlighet att SHL alltid velat göra det svårt för andra klubbar att träda in i finklubben men jag håller med dig i sak att det känns taskigt mot Löven, MoDo och andra allsvenska lag som haft som mål att ta sig in i SHL samma resonemang om SHL kan man ju dra kring DIV 1 lagen som nu inte får chansen att peta bort ett av dom sämsta lagen som spelat i allsvenskan sen Hammarby Hockeys bravader nämligen Gnaget
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och nu var det klart. All jävla hockey ställs in och Trottoarkanten och Oskars blir kvar i SHL medan BurkÖlen, MooDoo och de andra lagen inte får chansen.

Nog för att jag varit med om många korkade beslutet av det svaga och PK-känsliga förbundet men det här var droppen.

"Vinnare" är nedanstående Tjomme, sportchef för Trottoarkantens IF, som snabbt gick ut och förklarade att slutspelet måste stoppas annars kommer folk att dö som flugor till höger och vänster typ.

Och då representerar han Trottoarkantens IF, som varit så usla att de inte fan har något om slutspelet bland Sveriges bästa hockeylag att göra.

"Väldigt många ligor i Europa har fattat beslut att stänga ned och det finns en anledning till det.Jag har spelare i min organisation som har diabetes och är därmed i en riskgrupp. Ska jag som hans chef utsätta honom för de här riskerna? Jag vill inte ta de konsekvenserna, säger Thomas ”Tjomme” Johansson."

Och nyheten kastades förstås omedelbart ut av den kände trottoarrunkaren trasroosen.

SANNINGEN? Tjommen såg en chans att mygla kvar Trottoarkanten i SHL, tog den, och nu har han lyckats.

För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först för spelare, ledare, funktionärer och publik, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet.

Jahadu; du glömde nämna det jag skriver om nedan; att väsentliga orsaker är att ligan vill stänga av ekonomiska skäl och eftersom många klubbar i SHL har osportsliga vinster att vinna om ligan stängs ned och kvalen stängs ned. Speciellt trottoarkanten förstås.

Allsvenskan har INTE lagt fram samma förslag utan önskat få analysera situationen och inhämta experbedömningar.

Men Allsvenskan blir överkörda. Igen. Anders Larsson och vissa SHL-klubbchefer behöver inga expertbedömningar eftersom de vet allt själva.

Jag tycker att det är för jävligt. Jag tycker INTE att Trottoarkanten och Oskars skulle få en fribiljett till SHL nästa år och en j-a massa miljoner av SeMer-pengarna. Eftersom de helt enkelt inte förtjänat det! Inte ett jävla dugg mer än BurkÖlen, MooDoo och eventuellt andra lag.

Jag tycker att det är så jävla osportsligt att man kräks. Man borde ha väntat in Allsvenskans synpunkter, så jävla bråttom var det inte!

Man kunde exempelvis ha funderat på att jämföra det tagna beslutet med nedanstående alternativ:

Lotta vinnare mellan Burkölen och MooDoo genom att lägga 121 kulor märkta Burkölen och 111 kulor märkta MooDoo i en korg (motsvarande poäng i allsvenskan. Drag en vinnare (1).

Kör sedan ett lotteri, också det baserat på poäng i Allsvenskan, för lotteriförloraren i allsvenska finalen och de andra sex allsvenska lagen, för att få fram vinnare 2.

De två vinnarna lirar i SHL nästa säsong, tillsammans med de 14 lag som spelade i årets SHL.

Eller så lottar man mellan vinnare 1 och 2 samt SHL:s lag 13 och 14.

Allsvenskan skulle säkert hellre tagit det förslaget än det nuvarande puerila. Trottoarkanten och Oskars hade förstås varit beredda att ta första varianten; 16 lag i SHL. Men motsatt sig det andra förslaget; lottning. I vilket fall undrar jag om inte lag 1-12 från nuvarande SHL skulle varit beredda att tvinga fram alternativ 2, men ockås köpt alternativ 1; även om det då skulle inneburit att fördela SeMer-pengarna på 16 i stället för 14 lag.

I vilket fall: ett förbannat uselt beslut togs av ett uselt förbund idag och de allra största förlorarna är BurkÖlen och MooDoo, som mycket väl kan ha förlorat typ 25 miljoner kronor på det här j-a påhittet.

Medan Trottoarkanten applåderad av Trottoarkantsrunkare jublar. USCH!

Jag konstaterar att det är medlemmarna som äger klubbarna och att medlemmarna tillsammans kan påverka klubbarna i en riktning varpå de tvingas påverka det fjolliga förbundet i samma riktning.

Det jäste utav helvete bland medlemmar i hockey-Sverige när förbundet och ligan körde över övriga hockey-Sverige genom det egoistiska avtalet med SeMer, i syfte att roffa åt sig everyhopa.

Och nu skiter nämnda parter igen i Allsvenskan.

Vill vi ha det så här?
Uppladdat:

323x300-skarmavbild-2020-03-15-kl-173033.png

+12
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dembo: Jo du har förstås rätt. Men nog fan hade det varit imponerande att se och höra 400 utspridda gårdarsupportrar på Hovet dra igång "Full Fart Framåt, Djurgårn!"

Men c'est la vie. Que sera, sera och alla andra säg, man får nöja sig med nu.

Själv tänker jag, på klingande pitmål, att "Jaaaa, it järhe som he skol."
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tänker inte svara för hur alla SHL klubbar resonerat kring att stänga säsongen men jag tror som du säger att publikbortfallet var en avgörande faktor kring att stänga den och är helt säkert på att mitt lag samt samtliga övriga lag velat spela slutspelet under normala förhållanden för det är väl det i slutändan man kämpar om hela året förstår också att det är surt för er iom att ni vann serien och hade gått in som favorit men det är bara bita i det sura äpplet och se fram emot nästa säsong
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag hoppar över 5000 ord och detaljbeskrivningar för att förklara att jag anser att man kunde ha fortsatt hockeyn utan publik och att det faktiskt fanns möjlighet ha fortsatt med 10% publik utan pekar på en annan sak.

Några faktorer som jag anser fått starkt inflytande på beslutet att stänga ned hockeyn är definitivt inte alls att "ta samhällsansvar, skydda spelare och supportrar" utan krassa ekonomiska motiv och vidare också rent osportsliga motiv.

Många klubbar har förstås räknat in de inkomster man skulle få på slutspelsmatcher och kvalmatcher och om de genomförs utan närvarande publik försvinner dessa inkomster och bara ytterligare utgifter, främst resor, ibland arenahyra med mera. Och därför finns det ett incitament att lägga ned hockeyn. Krasst ekonomiska skäl alltså.

Och så över till de osportsliga. Jag konstaterar att när detta inträffade kastade sig företrädare för Trottoarkantens IF ut i media och ylade att "vi måste stoppa detta, för att folk inte ska dööööö".

Jag översätter dessa ylanden till "nu försöker vi stoppa detta, för då öppnar sig en chans till att vi får vara kvar i SHL!".

Likaledes kastade sig Malmoe-ledare ut i debatten och ylade som Trottoarkentens ledare och jag översätter ävden dessa ylanden till "lika bra att lägga ned skiten eftersom vi insett att Malmoe bara har pyttechanser att nå framgång i slutspelet."

Men de översättningar jag ger ovan lyfter man förstås inte.

I stället blir det att "hockey utan publik är ingen hockey!"

Ja, va fan! Det har ju vi supportrar med emfas hävdat i åratal och krävt ändrade publiksiffror, ändrade avtal med SEmER och så vidare. Men då har ligan helt skitit i det och klappat sig på plånboken för att få maximalt av SeMer och struntat i att publiksiffror rasat på sina håll rejält. Klubbarna KUNDE ha gått fram med billigare priser eller initierat avtal där hemmasupportrar med SeMer-abbonnemang skulle ha fått se matcher hemma till ingen eller begränsad kostnad för att åstadkomma och leverera en bättre produkt - fullsatta matcher. Visst, det hade reducerat vinsterna från SeMer-intäkterna men i övrigt hade alla blivit vinnare.

Och naturligtvis är en match utan publik på plats en betydligt sämre tillställning. Men för alla vi som ser matchen på nätet: skulle vi föredra match utan publik eller ingen match alls? Svaret är tämligen givet. Spelarna som intervjuades tillfrågades om hur det var att spela utan publik och alla beklagade det men "när man går ut på isen är man i bubblan och spelar hockey och just då är det utan betydelse att det inte finns vrålande publik. Så upplevde jag det framför datorn: det var ovant och trist att publik saknades men när det spelades hockey var det vad man tittade på och behövde knappast publikbilder där och då.

Så sammanfattningsvis beklagar jag vad som nu skett. OK, jag kan förstå att hockeyklubbarna inte har kompetens att att begripa och värdera skillnaderna för smittskyddseffekt mellan en hockeymatch i Skellefteå och en sparkbollsmatch i Milano. Men för övrigt anser jag att det beslut som tas, tas av ekonomiska och osportsliga skäl, och att ansvaret mot publik och supportrar inte finns speciellt högt på dagordningen.

Och dessutom att sådana klubbar som Pölsan, Pungen och Trottoarkanten samt Oskars överhuvudtaget ska få vara med om beslut avseende ett slutspel, som de inte har ett skit att göra med; det irriterar mig. Eftersom t ex Trottoarkantens "tyckande" påverkas av det faktum att kan de bidra till att stoppa slutspelet, innebär det också en god chans att också kvalspelet avbryts - och Vips! kan Trottoarkanten mygla sig kvar!

Hur hade mitt förslag varit?

Undersök möjligheten att spela slutspel utan publik! För att ta sitt ansvar mot alla de supportrar som vill se dessa matcher på nätet och TV:n även om läktarna är fulla med tomma stolar som t ex är legio hos en viss sekt.

Lyft en riktad fråga till Folkhälsomyndigheten om risken av att två lag spelar hockey mot varandra utan publik, såväl avseende risk för spelarna som för samhällsnytta.

Och låt för fan inte de avdankade fyra lagen inklusive de kända myglarna Trottoarkanten ha ett jävla dugg med besultet att göra; eftersom de inte har något med saken att göra.

Hade de tio klubbarna gått den vägen är jag övertygad om att det skulle ha kunnat bli slutspelshockey. Tyvärr blir det nu inte så och det beror enligt mig på en salig röra av okunskap, hysteri, osportsliga intressenter, snålhet och bristande ansvar mot supportrar.

Mycket tråkigt!

Och bland de som kan antas förlora mest rent sportsligt på detta är bland annat:

• Luleå och Rögle som haft de allra bästa chanserna att vinna. Kan räkna in Warulfven också, kanske, kanske HV med. Men resten av de tio slutspelslagen har nog ganska väl insett på senare tid att de kommer inte fan att räcka till och då kan de hellre slippa skämmas för det och spara pengar dessutom.

• BurkÖlen och MooDoo, och i någon mån Timrå och andra, om de nu förlorar den chans till avancemang de har rätt till. Vete fan hur det där slutar. En del föreslår att de översta lagen flyttas upp till en utvidgad SHL men då kvarstår att t ex Timrå missgynnas. Ja, fy fan det blir krångligt.

Men övriga lag förlorar betydligt mindre och kan som t ex Trottoarkantens IF "vinna osportsligt" på detta. Drar man sig inte för att köpa och sälja trottoarkanter för att lura landets skattebetalare på pengar så är det förstås inte konstigt att man tar chansen även nu...
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, det får man åtminstone vänta sig :-) Plast-Apans köpementalitet har ju byggt på att för slutet av säsong och slutspel köpa, köpa och köpa och nu får de inte dra nytta av där de lagt huvudparten av pengarna, genom att skattemygelfinansiera slutet av serien och köpa loss som värst innan deadline.

Deras vilda köpfest under tre år med Näsan som köpgalen galning och trettio miljoner back, samtidigt som de låste allt kapital i hybrissektens översteprästs ApPeas misslyckade lyxrestaurang innebar ju att de, trots kommunaldopingen, fick låna pengar mot dyr ränta för att ens kunna betala anställdas löner.

Med i princip tom kassa har de ändå gått fortsatt all-in bland legoknektar i hopp om att kunna kamma in inkomster på hemmamatcher under slutspelet. Men nu får de pussa bye-bye till de apdrömmarna.

Vi väntar med intresse på att få se deras ekonomiska sammanställning om några månader. Är säker på att du har alldeles rätt - det blir fetback igen:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dags att börja summera.
Jag tror Apan går fetback, i år igen!

Man blir glad 😀
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skolorna tror jag man försöker köra tills terminsslut i och med att det skulle sätta många föräldrar som inte har möjlighet att jobba hemma i en knepig sits fast man vet inte situationen kan ju tyvärr snabbt förändras till det sämre och då kommer karantänsbeslut eventuellt att tas
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ännu sjukare är dom dumjävlar som åkt på semester till Spanien nu är ju rent huvudlöst och oansvarigt att göra det i dessa tider - lycka till att komma hem nu då Spanien satt hela landet i karantän - ja hehe det vore ju en ide att lägga en extraskatt på alplallarna
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dembo: Jag håller med du. Väntat, men trist.

Men eftersom alla gärna följer skocken bäääääh för det är enklast hade motsatsen varit mycket överraskande, när nu hockey och sparkboll lagts ner överallt.

Kan regeringen stå emot att hitta på stängda gränser, skolor och allt som helst, när nu andra stänger?

Jag tror det, men bara fan vet.

Klubbarna motiverar det med att "hockey ska spelas med publik" vilket i mångas supportrars öron kan klinga vackert. Men allvarligt talat tror jag att den egentligen meningen är att "hockey ska spelas med inkomster" och att många/de flesta inte alls var beredda att ta de förluster som ett slutspel utan publikinkomster skulle innebära.

Ja, fyfan. I detta läge beklagar jag att vi inte haft stängda gränser för alla jävlar som nödvändigtvis måste åka till alperna för att festa loss under våren; hade vi stängt då skulle vi inte haft inställt hockeyslutspel nu. Kan vi inte fakturera de alperna-lallarna?

Vad innebär detta nu?

• Ingen får Le Mans i år?

• Apjävlarna får plötsligt sista fribiljetten till CHL nästa säsing?

Satan-i-gatan detta j-a kronvirus.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Söm sagt var bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen och framförallt lyssna på dom som sitter inne med den sakkunskap som finns om Corona nämligen dom medicinskt kunniga och inte allsköns preppertomtar på Flashback - läste precis på Djurgårdens hemsida att samtliga 14 SHL klubbar är eniga om att avsluta säsongen - ett trist men dock väntat besked
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo, vi får gilla läget. Beroende av hur omfattande samhällsspridning vi får kommer en del gamla och personer med ökad risk att dö av infektionen; låt oss hoppas att det inte blir så många.

I vilket fall vore det ytterst förvånande om någon hockeyspelare coronadog.

Rekommendationen att alltid stanna hemma när man är sjuk samt att speciellt då undvika att träffa gamla, liksom att i okända sammanhang iaktta visst avstånd och inte klänga på varandra, är ju väl tänkt, få se hur folk kan efterleva det.

Undrar om regeringen kan återinföra karensdagen efter coronan spelat över. Möjligt att de inte kan det. Men det är stötande med all betald måndagsfrånvaro efter att ha supit till under helgen;_)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Mycket bra skrivet, Sven. Du verkar också ha insikt i branschen. Jag börjar också förstå att åtgärderna handlar mer om att ”trycka ner” ökningstakten av smittspridningen för att sjukvården ska klara att hantera alla nya patienter. Merkels kurva är bra och upplysande.
Jag tycker dock att paniken verkar vara väl spridd och mediala krigsrubriker får människor att hamstra och bli rädda. Som vanlig skapar media överdrifter. Ett sånt här virus kommer väl i princip alla, förr eller senare, att få smaka på, dvs mer som ett normalt influensaspridning. Varefter folk drabbas kommer antalet immuna att öka och smittspridningen avtar. Vi måste nog lära oss leva med det här.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: mycket intressant läsning. Är mycket mindre orolig nu :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Jodå.

Nu har jag inte kollat upp så jag vet inte om denne Galli är korrekt citerad.

"Han menar att det faktum att "patient ett" är en ung och aktiv person visar hur pass aggressiv sjukdomen är. – Det är en myt att enbart äldre och handikappade kan bli allvarligt sjuka av viruset. Alla kan drabbas, säger han."

Det är ett påstående - troligen felciterat - som man får ta med inte en nypa utan en hink salt.

Jag är ganska van att uttrycka mig och läser du noggrant vad jag skrivit finner du "Friska vuxna och speciellt barn blir VANLIGEN inte sjukare än...", " De som riskerar få svår sjukdom och t o m avlida är I FÖRSTA HAND gamla och speciellt riktigt gamla, dessutom vissa riskgrupper med lungsjukdomar med mera", och så vidare.

Nu sitter jag på södra Öland och har el/wifi-störningar - av någon anledning kan jag bara - förutom snacket - få upp aftontrasan. Så jag kan inte leta fritt, men se nedanstående figur från trasan där Chinese CDC presenterar dödsfall fördelat på åldersgrupper för 72 314 rapporterade från Kina dvs c:a hälften av alla rapporterade fall i världen till nu.

Kollar du t ex på åldern 10-39 år - där bör du väl hitta hockeyspelare - finner du en dödlighet på 0,2%. Tillhörde någon av dessa riskgrupp? Ja, det kan du ge dig fan på; t ex lungsjuka, cancersjuka. Men jag kan inte leta exakta fakta nu eftersom jag inte har nätmöjligheter.

I vilket fall; det finns mycket mer att anföra.

Bland de kinesiska fallen nedan rapporteras en total dödlighet på uppåt 3%, OK? Och då ska också inluderas att i februari fick de brist på testreagens och började att också rapportera kliniska fall dvs där sjukdomsbilden var typisk covid-19 och de testade inte. Och vidare ska du beakta att kineserna hade fullt sjå med att testa de som var relativt sjuka eftersom de drunknade i sådana.

Om du jämför med en annan plats typ Hong Kong där man kunnat lägga betydligt mer energi på att testa misstänkta fall och deras kontakter rapporterar man en dödlighet på 1,4% dvs hälften av vad de rapporterat från fastlands-Kina.

Varför? Därför att de kunnat testa mer generellt för misstänkt smittade, inte bara företrädesvis bland de sjuka.

Om du sedan går till Sydkorea - som har en omvittnat väl utbyggd testning - finner du där en dödlighet på 0,8%. D v s närmare en fjärdedel vad kineserna rapporterat alltså.

Varför? Samma förklaring. De har testat så allmänt att de fått med fler smittade inklusive sådana med milda symtom.

Och hur ser det ut i Sverige? Ja runt 700 smittade och endast en 79-årig kvinna som avlidit av sjukdomen. Det skulle alltså innebära att dödligheten i SARS-CoV-2 i Sverige bara är 0,14%. Men som du inser alldeles för små siffror för att säga det med någon säkerhet. Och det lutar mot att någon till avlider snart och då blir det dubbelt.

Men, som du förstår har Sverige fram till för någon dag sedan haft en ordentligt utbyggd testning av misstänkta fall och deras kontakter och därför har så många ganska friska identifierats och därför är mortaliteten hos oss än så länge mycket lägre än i andra länder framför allt i Kina.

Om vi då återgår till hockeyspelargruppen inser du att 0,2% mortalitet helt säkert är väldigt överdriven. Dödligheten är med hänvisning till ovan nämnda siffror långt under en promille.

Även de kan verka skrämmande?

Nå, då tar vi nästa steg. Hur många smittades gissningsvis i t ex Hubei, där provins i Kina där allt exploderade? Många gissar på kanske 1-10%. Tester på antikroppar mot SARS-CoV-2 håller på att etableras och med sådana kan man köra storskaliga undersökningar av massor av människor enkelt. Med nuvarande använda test påvisas nukleinsyra specifik för SARS-CoV-2 och det innebär att viruset påvisats. Men det kan bara användas under och i närheten av sjukdom/akut infektion.

Men den som smittats förväntas utveckla antikroppar mot smittämnet 1-2 veckor efter insjuknande och sådana antikroppar finns kvar för livet. Så när man testar igenom 10-100,000 invånare i Hubei får man facit. Och kan alltså fånga in alla som haft en helt symptomfri infektion eller en mild sjukdomsbild. Då får vi riktiga fakta och först då kan vi veta mortalitet.

Hubei passerade förra veckan 60,000 fall tror jag, men har nu slutat följa. Provinsen har 60 miljoner invånare så det innebär då 1 promille av befolkningen. Inte så mycket som man kunde vänta sig, eller hur? Men nu vet du ju hur och vilka de diagnostiserade så vad händer om 1% visats smittad när populationsscreening med antikroppstest genomförs? Eller 10%?

Ja, då faller mortalitetssiffrorna rejält. Då blir mortaliteten även för den kinesiska originalutbrottsgruppen inte 3% utan 0,3% eller kanske t o m så låg som 0,3 ‰...

Sammantaget tror jag att du förstår att risken för svår sjukdom hos unga friska nog är extremt låg. Att ställa in hockeymatcher är INTE i första hand (:-)) för att skydda hockeyspelare utan för att skydda den del av publiken som är riskgrupp, eller för att personer i publik tar med sig smitta hem till riskgrupper i hemmet, OK?

Jag tycker att jämförelsen med influensa är helt OK då den bäst motsvarar vad vi är vana vid. Svåra år kan flera tusen gamla dö i influensa, men något ska man ju dö av och är man skör dukar man till slut under för något så influensan blir en sort modern ättestupa, OK? Och inte många är speciellt oroade av att "nu är det influensasäsong". Visst, det finns vaccin, men effekten varierar från säsongen till säsong beroende av hur väl WHO:s övervakning gissat, innan producenterna startar sin ålderdomliga vaccintillverkning på hönsägg.

Min gissning är alltså att nämnde Galli mycket väl vet det jag skrivit om men blivit felciterad. Eller så har han en synnerligen begränsad kunskap och ylar utan att veta.

Shit pommes frites, nu när man fått hockeyabstinens känns det som att jag fortsätter arbeta fast jag sitter på hockeysida. Nå, om man inte skulle vilja sprida kunskap här på den virtuella hockeyläktaren vore det väl taskigt. :-)
Uppladdat:

450x258-skarmavbild-2020-03-13-kl-191133.png

+9
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Yep. Kliniska studier av HIV-läemedlet pågår i Kina och man räknar med att kunna presentera interimresultat i slutet av april. I vilket fall finns det teoretiska skäl avseende verkningsmekanism som inneburit att man generellt tror mest på denna substans som möjlig för antiviral terapi och på inrådan av Folkhälsomyndigheten beslutade Läkemedelverket idag om att efter ansökan snabbt ge beredskapslicens, förutsatt att läkemedlet fanns att få tag på, från tillverkaren.

Känns i alla fall bra att det finns en möjlighet att hjälpa de som blir svårt sjuka. Hjälper det? Det får vi se.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Remdesivir på test stadium. God effekt på primater.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

"Massimo Galli är läkare på Zacco-sjukhuset i Milano, ett sjukhus där intensivvården är fylld till bredden av coronapatienter.
Han menar att det faktum att "patient ett" är en ung och aktiv person visar hur pass aggressiv sjukdomen är.
– Det är en myt att enbart äldre och handikappade kan bli allvarligt sjuka av viruset. Alla kan drabbas, säger han."

https://www.msn.com/s...spartandhp
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Enaranger: Jo. kan hålla med dig. Beredskapen för Sverige var för att identifiera enstaka fall och därefter spåra alla kontakter. Ungefär som övriga EU, dvs strategien "containment".

Vad landet INTE planerat för var den olyckliga kombinationen
• Italien hade inte tillräckligt väl fungerande övervakning och därför gick utbrottet där under radarn till det plötsligt exploderade
• En massa svenskar besökte Italien för fr a skidsemester.

Gävleborg, exempelvis med bara 5 fall rapporterade, skulle absolut kunnat fortsätta testa misstänkta och spåra kontakter, vilket iofs förutsätter att andra lab kan ta emot för testning, eftersom Gävle själva avvaktat sätta upp sådan.

Men i t ex Stockholm, med hälften av alla smittade diagnostiserade i landet lyckades vare sig labbet testa alla de prov som togs och inte heller lyckades smittskydden hinna med spåra alla kontakter.

I och med att det började dyka upp smittade utan känd exposition genom resa eller känd kontakt med smittad innebar det att utbrott på sjukhus kunde förväntas och därför valdes att byta strategi till att testa alla som lades in på sjukhus med akut infektion av okänd orsak, i syfte att skydda från spridning på sjukhus till riskgrupper som äldre och sjuka på annat sätt.

Detta med kunskap om att de allra flesta inte alls kommer att bli speciellt sjuk om de blir smittade. Friska vuxna och speciellt barn blir vanligen inte sjukare än en enkel förkylning eller kanske influensa. De som riskerar få svår sjukdom och t o m avlida är i första hand gamla och speciellt riktigt gamla, dessutom vissa riskgrupper med lungsjukdomar med mera. D v s ungefär som vid influensasäsong.

Därav beslutet att ändra strategi. Vi får väl se hur det går. Det FINNS tankar om att kunna/försöka återgå till "Containment" men går det?

Den italienska inställningen att "inte hålla koll" utan låta alla som sjuknade i stort sett sätta sig på sjukhusens akutmottagningar och därmed smitta andra blev...misslyckad, kan man säga. Inte förrän så många smittats att ett stort antal svårt sjuka och dödsfall dök upp "upptäckte de" spridningen. Iran är det ju likadant med och fler länder lär tillkomma. Men det italienska utbrottet var själva orsaken till att oväntade fall dök upp i Sverige och massor av andra länder. Hyggligt av dem....
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Fast det är ju konstigt att Sverige "ger upp" och verkar använda
omvänd strategi mot Sydkorea (där de faktiskt verkar ha fått bukt
med den värsta spridningen).

Strategin i Sydkorea är testa, testa, testa och sen isolera alla
fall som hittas. I Sydkorea testas 20 000 personer per dag.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Klang: Tråkigt var ordet. Som jag fattar det synes allt fler klubbar vara inställda på att slutspelet ska ställas in. Och anger risk för att i) spelare ska smittas alternativt att ii) det blir ingen hockey utan publik som motiv. Medan jag tror att de igen-kliga skälen kan vara a) vårt lag är ändå chanslöst b) det kommer att kosta klubben mycket, och några inkomster av publik på matcher får vi inte. Gärna de båda i kombination.

Jag tänker på hur man i framtiden ska se tillbaka på den här säsongen med alternativen
• Inget slutspels genomfördes, inga mästare korade
• slutspel genomfördes men i efterhand, eventuellt till sommaren eller tidig höst, innan serien (eventuellt) startade
• inget slutspel genomfördes, men "slutspel ersattes av SHL-placeringar och Luleå fick Le Mans
• slutspel genomfördes inför tomma läktare.

Jag skulle nog föredra det sista alternativet, i andra hand det näst sista. Någon av de två första skulle jag inte alls vilja ha med mig.

Fast jag är å andra sidan inte alls så rädd för alternativ i) att spelare smittas. Tror inte att de skulle drabbas speciellt svårt av detta kronvirus. Betydligt högre risk med t ex hjärnskador och/eller skador på nackkotpelare och ryggmärg. Ungefär som när folk oroar sig för exotiska smittor när de reser till Thailand utan att tänka på att det är betydligt vanligare att de i fyllan kör ihjäl sig på hyrd MC...

Snygg tröja du har, Anders :-) Är det Robbans? Eller Osmos?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det hade kunnat bli en superkul vår men ett spännande SHL slutspel med ett starkt Luleå och en trevlig SM-vecka. Av detta blev det domedagsstämning. Mycket tråkigt. Ser ingen mening med att spela slutspelet inför tomma läktare. Ställ in, vore iofs skoj med ett slutspel i sommar men vet ej om det är möjligt med spelarkontrakt och dylikt.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, det är riktigt tråkigt att vi kommit till detta läge. Kina borde stängt gränserna och flyg långt tidigare. När de hade sina första fall. Likaså Italien...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med... det är kört. Hoppas folk med symptom stannar hemma nu och fattar läget.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Smittspårningen är körd. Det var ju den kampen som fördes "containment" att snabbt diagnostisera alla nya fall, spåra kontakter, och avbryta smittspridning vidare.

Men senaste dagarna visade det sig att Stockholm helt enkelt inte mäktade med eftersom det blev så många. Och man hittade smittade intensivvårdade som "gått under radarn" eftersom de saknade känd exposition i andra länder eller för patienter.

Så den kampen är över. Nu är det inte längre så att ens sjuka med misstänkt epidemiologi kommer att testas. Fokus blir att testa alla som läggs in på sjukhus pga akut infektion utan känd orsak-. Fokus nu inriktas helt på att skydda riskgrupper om möjligt.

Stänga skolor? Ja kanske men som det ser ut nu skulle det snarare kunna bli kontraproduktivt. Deras föräldrar skulle kunna behöva vara hemma, och vissa av dessa arbetar i vården där de kommer att behövas. Mor- eller farföräldrar ställer upp men är då riskgrupper för svår sjukdom. Och för övrigt talar allt för att barn får mild eller symptomfri infektion och att de inte heller är speciellt smittsamma. Så skolstängning ser inte alls ut att vara ett effektivt vapen just nu, men det kan möjligen utvecklas i den riktningen.

De övriga regionerna hade nog kunnat köra på smittspårning vidare, men det blir svårt att köra olika i landet "1177 svarar gör så, om du kommer därifrån, gör så om du kommer från annat håll". Så det blir nog så att alla släpper smittspårningen nu.

Det KUNDE ha gått men explosionen i Italien som sammanföll med sportlov och sådant och många skidresenärer från Sverige knäckte beredskapen.

Till saken hör att Italien inte alls arrangerat något 1177 eller att de som misstänkts smittade skulle söka på vissa kliniker. I stället var det där så att sjuka satta sig på akuten på sjukhus och smittade omgivningen av andra patienter och där utvecklades en onkotrollerad epidemi under ytan innan de svårt sjuka och döende kom till vård.

Jag kan tycka att Kina kan skyllas något eftersom de mörkade några veckor i januari. Men sedan är man mycket besviken på Italien för det att de hade så j-a usel organisation att ha beredskap för detta. Nu får de å andra sidan betala dyrt genom att stänga ned landet, men samtidigt skickade de tidsinställda bomber till Sverige och andra EU-länder. Till Italien vill jag säga: SKÄMMES. TA MIG FAN!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sluttabellen. Tänkte jag säga, men Luleå har inte uppdaterat efter vår egen match. Luleå ska ju ha 106 poäng och +53 mål medan Apan ska ramla till fåniga +27 mål.

Men Apan tappar fribiljetten till CHL och det uppskattar man.

Vill också applådera Röglet till en fin tredjeplats och bara några måls skillnad att ta andraplatsen!

Det betyder följande:

SOCIAL ÅTTONDELSFINAL
• Bottenlaget-Läjkers
• Gangstreröret-Malmoe

KVARTSFINALER
• Röglet - Djurgårn
• Apan - hv71
• Warulfven - Bottenlaget/Gangsteröret/Malmoe
• Luleå - Läjkers/Gangsteröret/Malmoe

Rätt bra ändå- Om något hade jag kanske hoppats att Röglet fått Apan i kvarten för att sparka ut sekten från blygden, men det mesta blev ju som önskat i övrigt så OKrå.

Och...KUL att spöa skit-Apan!

Man blir glad.
Uppladdat:

449x300-skarmavbild-2020-03-12-kl-213714.png

450x246-skarmavbild-2020-03-12-kl-213723.png

450x254-skarmavbild-2020-03-12-kl-213732.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Helt ärligt tror jag att det är kört med smittspårningen bara här i Stockholm rasslade det till med minst 60 fall till - tror att man i möjligaste mån om man kan försöka jobba hemma det är i varje fall vad jag tänker göra och åker jag till jobbet så blir det cykel och INTE tunnelbana!!! Det blir väl en avtrappning av Corona till sommaren när det blir varmare men sen är säkert skiten tillbaka till hösten
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Men tänker att de inte har koll på lägg, i alla fall inte på ett tag. Är tveksam till hur effektiv smittspårningen är men hoppas regionerna jobbar febrilt. En åtgärd vi behöver göra är i alla fall att stänga skolor i två veckor. Så man minimerar risken för spridning den vägen. Följa Norge och Danmarks exempel.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sportsligt ja, men händer vad tex. om spelare till höger och vänster sjuknar in i Corona då är jag inte så säker på att lagen vill möta varandra - hur som helst är det en väldigt knepig fråga att besluta om
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Jo, svårt att säga hur det blir. Tror inte att det finns en rimlig chans det öppnas för publik till kvartsfinaler i början av apsil. Ser dock helst att man spelar om det. även om det blir inför tomma stolar. Känns mer sportsligt så och vi har chans att fixa det i år.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: He he , tack! Beklagar eftersom jag förstår hur det känns för er i kväll när Burkölen studsade tillbaka.

Och när det gäller vår match har du rätt - Apan hade ett monumentalt övertag genom tomma stolar på läktarna och aprunkarzebror på isen. Och första perioden var inte bra av oss - men sedan knöt vi ihop Apan rejält i andra och tredje. Känns bra:-9
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dembo: Ko, det laggar nåt in i helvitte! Jag hade massor av sk'ärmar uppe, MACarinkopplade, iPAD och allt och så...svart. När elen dog. Fik följa väsentliga delar av omgångenpå iPhone i mörkret blä. Men det slutade hyggligt ändå, får man vara nljd med.
Kommentera

2072646 · »