Luleå HF

88887 inlägg · 862 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

1978771 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Mycket imponerande att se hur klubbarna fyller på lagen för kommande säsong och du har helt rätt: just nu är det bara Oskars som på papperet inte är bättre än dysenteriernas dysenterisekt Apan.

Apans enorma förlustrekord betyder ju att de inte har några stålar att handla för och det signalerar att de sportsliga resultat kan väntas att bli rejält sämre nu. Senaste åren har de ju hackat och senast var det nära att de blev kvar under strecken och hade missat ens sociala slutspelet.

Blir det ännu sämre i år?

Blir det kvalspel?

Eller ska superstjärnan från blygden, Fläskberget, kliva in och frälsa laget?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jo, det vore trevligt. Pölsan anses ju komma från Norrland, om än sydland bland norrland, men Gävlarna har ju gång efter annan siktat på att tillhöra Svealand i stället så det vete fan om de ska räknas.

"vete fan", ja det är så det heter. Inte "Jag vet i fan" eller någon annan skit som media rapporterar att folk säger - och detta utan att media reagerar. Eftersom det inte finns några journalister längre snart. Vete är presens konjunktiv av verbet veta, en verbform ingen använder sedan urminnes tider, men den finns ändå i en del uttryck - t ex "Leve Sverige!" - och använder man ett uttryck ska det användas korrekt förstås. Inte "jag vet i fan".

Hur värdelöst var det ovan nämnda vetandet? Speciellt på en hockeysida?

Säkert hemskt mycket mer värdelösast än inläggen på apsupportrars sida, av typen "jämra apledare, jag skrev ju att hade de bara köpt in Ovechkin skulle Apan ha lyckats mycket bättre - varför lyssnar de inte på mig, fårskallarne?"

Nog om detta. Pölsan halvt borta alltså och det innebär att vi numera bara har ett enda anrikt lag från Norrland i Elitserien SHL.

Luleå Hockey.

Så jag tycker det vore hög tid att vi får med oss Burkölen, MooDoo och Timrå igen.

Och gärna då genom att Västerbottens fina lag Burkölen byter plats med platslagens platslag, Apan, som siktar på drygt 100% köpespelare kommande säsong.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och upp ur trollerihatten drar Örebro en 1:a center vid namn Stoa, där ser man.
Lag efter lag fyller på med klasspelare, alla utom Apan som ser mer och mer ut att ha sämsta laget förutom Oskarshamn med Oskars har ju inte värvat klart så änn kan Apan bli med sämst trupp.

Hoppas hoppas, gör oss glad!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Skulle skaik åka ut skulle jag bli så sjukt glad. Vore mycket roligare med löven eller modo i shl. Hm är många lag jag hellre ser i shl än skaik:
Förutom de som är i shl idag vore det önskvärt om någon av dessa tog skaiks plats:

Modo
Löven
Timrå
SSK
AIK
Västerås
Mora

Har säkert glömt nåt lag. Visst får man vara aningen orealistisk kan jag räkna upp 10 lag till men ovanstående lag är rimliga.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och idag hyller vi Rekordklubben - Apan!

Det går inte att ifrågasätta - Apan är verkligen en rekordklubb med en massa fina rekordskalper i sitt apbälte. Mycket svårt att tro att någon annan förening någonsin ska kunna sätta sä många rekord. Vad sägs exempelvis om:

• Apan är den enda klubb som lyckats spela en finalserie över sju matcher - och göra bara ett enda mål!

• Den s k "OS-linan" från Apan är den enda lina som blivit uttagen mer än ett halvår före OS och väl där leverera bara ett enda mål!

• Apans förlust på drygt 28 miljoner på bara tre år är också det ett rekord som knappast kommer att slås. Ett rekord som genomfördes av förste inköpare Näsan, som kastade ut miljoner efter miljoner på bekväma primadonnor.

• Och - frågar man sig - är köpeklubben Apan på gång med att sätta rekord på andelen köpespelare i Elitserien/SHL? Ja, det är mycket som talar för det.

Vi kontrollerar den trupp som på Apan - på den officiella hemsidan - presenterar som "Lagbygget 2019/2020":

MÅLVAKTER

Gustaf Lindvall
• Köpespelare från Sundsvall, Timrå, MooDoo, Västerås, Tingsryd, Arlanda och Riktiga AIK.

Mantas Armalis
• Köpespelare från Haninge, Djurgårn, Mora, Söderhamn/Ljusne, Borlänge, Tranås, San Jose, Riga

Oskar Östlund
• Köpespelare från Valbo, Pölsan, Oppala/Sätra, HV71, Löjkers, Kronan, Bregenzerwald, Storhamar

Ja, när det gäller vaktsidan blev det full pott, som alltid: Apan har enbart köpevakter fröstås

BACKAR

Filip Berglund
• Köpespelare från Bergsbyn

Petter Granberg
• Köpespelare från Malmberget/Gällivare, Piteå, Toronto, Toronto Marlies, Nashville, Milwaukee Admirals

Patrik Norén
• Köpespelare från Säter, Skedvi, Trottoarkanten, Timrå, Almtuna

Jonathan Pudas
• Köpespelare från Kiruna, Hronan Pölsan

Jacob Andersson
• Köpespelare från Vännäs, Västerås, Burkölen

Arvid Lundberg
• Köpespelare från Clemensnäs, Piteå, Läjkers

Niclas Burström
• Köpespelare från Jörn, Vityaz Podolsk, Yugra Khanty-Mansiysk
, Läjkers

Adam Wilsby
• Köpespelare från Enebyberg, SDFE, Riktiga AIK

Philip Broberg
• Köpespelare från Öret, Riktiga AIK

Ja, inte oväntat. Även backsidan är också fylld av köpespelare.

FORWARDS
Adam Pettersson
• Köpespelare från Sundsvall

Andreas Wingerli
• Köpespelare från Lycksele

Joakim Lindström
• Köpespelare från MooDoo, Troja-Ljungby, Sundsvall, Syraccuse, Columbus, Iowa Chops, Phoenix, San Antonio, Torpedo, Colorado, Sr Louis, Toronto, St Petersburg

Linus Lindström
• Köpespelare från Karlskoga

Jacob Olofsson
• Köpespelare från Boden, Luleå, Timrå

Jesper Frödén
• Köpespelare från Farsta, Huddinge, södertälje, Riktiga AIK

Rickard Hugg
• Köpespelare från Hudiksvall, Morsan, Orsan, Trottoarkanten, Kitchener,

Oscar Möller
• Köpespelare från Spånga, Djurgårn, Chilliwck, Manchester, Los Angeles, AK Bars

Robin Alvarez
• Köpespelare från Pantern, Malmö, Djurgårn

Edwin Hedberg
• Köpespelare från Östersund, Brunflo, MooDoo, Timrå, Zagreb, Rögle

Albin Eriksson
• Köpespelare från Bollnäs

Jonathan Berggren
• Köpespelare från Enköping

Ja, även forwardsidan är helt fylld att köpespelare!

Apan lovade ju kommunen dyrt och heligt att spela med >50% spelare från blygden, och därefter öste kommunen dopingpengar på Apan. Men när Tommy Dalton tog upp Apan i Elitserien bestod laget - som vi alla vet - av hela 95% köpespelare.

Plastlagens PLASTLAG, köpeklubbarnas KÖPEKLUBB!

Nu är 100% av truppen bestående av köpespelare! Det måste ju vara ett oslagbart rekord?

Men vänta nu. Apan påstår att de ska köpe in en center och en vinge till, innan de handlat färdigt för i år. Nu har visserligen inget hänt på månader, men Apan väntar ju på spelar-REA så de ska ha råd. Och då kommer det att bli två köpespelare till!

Men om de redan har lyckats nå 100% köpespelar - och handlar in två köpespelare till…då måste de ju nå mer än 100% köpespelare?

Det kan tyckas omöjligt, men Rekordklubben Apan fixar det!

MER ÄN 100% KÖPESPELARE!

Apan sätter ett nytt oslagbart rekord!

Vi gratulerar!
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, du har rätt. Trots alla apsanningar om att de har en jättefylld kassa är årets brist på inköp - förutom från andrasorteringen - facit för att köpeklubben Apan nu tömt kassakistan, tidigare fylld till bredden sedan kommunen släckt alla julgranar och skyfflat in >10 miljoner på apkontot år efter år efter år.

Men det s k "egna kapitalet" består gissningsvis av "ApPeas lyxrestaurang i Aparenan, där bara folk som inte bytt underkläder senaste tio åren står och hinkar billig fulöl". Av ApPea uppskattad till ett värde av 20-30 miljoner. Och så vidare.

Tycker du gör en kompetent prognos. Av alla SHL-lagen är det just nu bara Oskars som ser ut att bli svagare än Apan. Från och med nästa säsong blir det bara ett enda lag som tvingas lämna SHL, men nu till våren 2020 är det två lag. Och om Apan bara har Oskars bakom sig...

Vi hoppas att kvalspelen mellan SHL-Allsvenskan när de nu genomförs för sista gången kommer att innehålla höjdaren, det efterlängtade Västerbottensdaerbyt mellan Apan och Burkölen:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och där drog HV upp Ikonen ur trollerihatten, där ser man.
Ännu en spelare av klass till SHL men inget till Apan, nej på apfronten intet nytt förutom att Jump tror sig skriva på när han kan gå igen och hälen sitter kvar (fniss).

I min bok är det bara Oskarhamn som har svagare lag än Apan just nu men det kan ändras......Oskarshamn har ju inte värvat klart ännu.... :-)
Det här blir en rolig säsong.
Man är glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och vi fortsätter att med ljus och lykta hitta positiva vinklingar och saker som Apan kan hyllas för.

Dagens granskning gäller Fläskbergets intervju på Hockeysnacket (länk). Där finner man, apropos Apans väldiga tapp av publik och ekonomiska bakslag, följande intressanta uttalande av Apans mångåriga lagkapten och den som haft uppdraget att föra ut Apans värdegrunnnnnnd:

"Min tro är att den här staden vill se ett lag som gör det där lilla extra när det är tight. Men som hockeyn är idag kan det ju rendera i avstängningar. Rent publikmässigt behöver ju inte det vara till en nackdel. Det kommer kanske en avstängning som varken klubb eller fans håller med om och då blir ju det en snackis som i sig kan dra folk."

Vad menar karln?

Analysera det han säger och den enda tolkningen man kan göra är att Fläskberget rekommenderar att Apan ska köra igång med riktigt fula överfall, fusk och filmningar för "det drar publik" i Apschtaan.

Helt j-a sjuk uppfattning om vad hockey är och det är bara att gratulera svensk hockeypublik för att vi slipper detta fuskande, filmande, fulspelande, fyrtioåriga fläskberg på SHL-isar i fortsättningen.

Men nog vore det kul om de släppte in honom igen. Han kommer ju att sänka sitt eget lag ordentligt och det känns rättvist att den klubb, som skämt ut sig så vidrigt genom att ha en sådan osportslig myglare som lagkapten, får betala dyrt för vad de ställt till med.

Ja, det var det helt säkert mest positiva vi kunde skriva om Apan idag. Allt annat var ännu värre.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Jo, du har helt rätt. Denne Simon ömsar skinn och låtsas hålla på än det ena, sen det andra laget för att kunna ösa hån och förolämpningar.

Han dök upp i våras på Luleå Hockeys sida och då fick jag varningar från andra moderatorer. Då läste jag igenom Simons inläggshistoria och fann att det var samma mönster hela tiden:
1. Han gick in på ett plank, inledde med ett antal och frekventa hockeyrelaterade frågor och fick svar. Vanligen påstod han sig vara supporter av något lag, som passade hans inlägg.
2. Och redan efter några dagar började han hoppa på spelare/ledare i klubben, fick svar, och då hoppade han på de som svarat honom. Och för varje inlägg alltmer förolämpande och hånande.

Jag blockerade honom på Luleåsidan redan då, när han bara börjat håna hos oss, med hänvisning till hans historik, som visade att han ljög och sket i hockeyn; ville bara förstöra och förolämpa andra. Noterade att han på bara en månad sedan han reggat sig på snacket, lyckades blir portad på fyra sidor.

Det är illustrativt att se hur de, som blockerats efter att de grovt misskött sig, ansluter till trollens hysteriska anfall som - vilka ord de än använder - bara handlar om följande typexempel.

"På Luleåsidan rapporteras hur många miljoner vi går back, hur många köpespelare vi har i laget, hur våra spelare misslyckas...inte undra på att vi blir upprörda och fullt legitimt måste ösa inlägg efter inlägg om pedofili, dildos, 100 miljoner spermier i analen, koncentrationsläger och så vidare! Våra svar är ju poetiska och roliga, till skillnad från de som skriver om hockey, på en hockeysida."

Och med stöd av ovan nämnde Simon och liknande "hockeytyckare" illustrerande det gamla grekiska talesättet att i de blindas land är synålen kung.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Simon Karlsson, han som påstår sig vara luleåsupporter.

Hans första inlägg var ett långt hånande inlägg i modoboken angående modos förlust mot leksand i game 7. Men det intressanta är vad han skriver om sig själv.

Tydligen är han leksandsupporter också. Bara kolla historiken på hans inlägg, det är inte så många att gå igenom.

"Som blåvit supporter från Berguvens förlovade Landskap kan man inte annat än känna en obeskrivlig lycka när man bevittnar detta idrottsliga antiklimax.
Trots att det var ett bra tag sedan detta inträffade känns det än idag som om det vore IGÅR som miraklet ägde rum.

Ps: För en MoDosupporter; Hur smakar glassen som är inbakad i "struten" som B.M i nedanstående länk obarmhärtigt snärtar in i nätmaskorna bakom en maktlös A.R ???...

Samtidigt frågar man sig vilka känslor som genomsyrar olycksfågeln O.R, när han helt maktlös, mitt i det "fördunklade" rampljuset bevittnar apokalypsen.."
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu händer det saker som innebär att vår hårdbevakning för att identifiera positiva rapporter för vilka Apan kan hyllas har hittat några Gludkorn.

ApPravda Norran meddelar att "...NN valdes som näst högst genom tiderna från Apschtaan!"

Det gäller NHL-draften och det är måste jag ha missat. Kan det vara lille linus på linjen lindström, sparkad och återköpt av Apan i fjol, som omrankats?

Nej, det handlade om Broberg. Jag trodde ju att han kom från, och utvecklats av Öret, och nu på slutet av Riktiga AIK. Apan har han däremot aldrig spelat för.

Men icke. Norran har omedelbums fått denne att komma från blygden, och återigen inser vi att Apbygden inkluderar hela världen, när så behövs för att visa hur bästigast Apan är på att utveckla helt egna produkter från helt egna blygden.

Vidare meddelar Norran "Apans glädjebesked: Supertalangen spelar i SHL kommande säsong!"

"Supertalang"?

Ja, just det. Det är ju så Apan/Norran beskriver alla junisar de köpt in från när och fjärran. Förra köpejunisen Norran utnämnde till supertalang var ju den där som polismyndigheten fick finka, sedan denne verkligen visat att en supertalang super och överfaller kroggäster, vakter och poliser. Applåderad av ApPea som ansåg att det handlade om en fin läropeng.

Vi tackar för dessa goda nyheter från Aphåll, där vi fått reda på att Apblygden sträcker sig över hela världen, att alla som köps in av Apan per definition är supertalanger, och som vi känner till blir alla Apans supertalanger superstjärnor i NHL, vilket visas av att på en lista över de 21 bäst betalda svenskarna i NHL
dominerar de f d supertalangerna från apblygden fullständigt. Och innehar hela 0,0 platser!

1. Erik Karlsson, San Jose Sharks, 14,5 miljoner dollar.
2. William Nylander, Toronto, nio miljoner dollar
3-5. Oliver Ekman Larsson, Arizona, Nicklas Bäckström, Washington och Victor Hedman, Tampa Bay. Åtta miljoner dollar.
6-7. Henrik Lundqvist, New York Rangers och Alexander Edler, Vancouver Canucks. Sju miljoner dollar.
8-11. Filip Forsberg, Nashville, Gabriel Landeskog, Colorado, Gustav Nyquist, Columbus och Niklas Hjalmarsson, Arizona. Sex miljoner dollar.
12. William Karlsson, Vegas. 5,9 miljoner dollar.
13-14. Elias Lindholm och Mikael Backlund, Calgary. 5,85 miljoner dollar.
15-16. Anton Strålman, Florida och Alexander Steen, St. Louis. 5,5 miljoner dollar
17-18. Mika Zibanejad, New York Rangers och Alexander Wennberg, Columbus. 5,35 miljoner dollar.
19. Patric Hörnqvist, Pittsburgh, 5,3 miljoner dollar.
20-21. Jakob Silfverberg, och Hampus Lindholm Anaheim. 5,25 miljoner dollar.

Att det helt saknas apor på denna lista är helt fel och så snart ApPravda Norran informerat NHL om att Apan bara utbildar NHL-stjärnor kommer alla ex-apors löner naturligtvis att korrigeras. Troligen passerar de samtliga Erik Karlsson.

På Hockeysverige har en skribent - som liksom av en händelse kommer från Apschtaan och är f d misslyckad hockeyspelare från sk Lejon - bedömt att huvudintresset för Sveriges hockey idag är Näsans brorsa som nu lyckats bli sparkad av Apan för andra gången.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, det är underbart! När det gäller SHL-vakterna kommande säsong har hockeynews träffat helt rätt:

"I Joel Lassinantti och David Rautio har Luleå seriens bästa målvaktspar, mycket på grund av den stabilitet bägge visat upp under en längre tid. Den förstnämnde har visat vilken hög nivå han kan hålla, inte minst förra säsongen då han blev utsedd till SHL:s bästa målvakt. David Rautio har varit SHL-målvakt de senaste nio säsongerna, och nu är han dessutom tillbaka hemma i Luleå. Om jag hade varit tränare för Luleå hade jag inte varit ett dugg orolig för att slänga in honom, om något nu skulle hända Lassinantti. "

Men vi får komma ihåg att detta är en prognos FÖRE säsong. När serien väl startat kan det inte uteslutas att bland Apans tre vakter - som alla är som bästigast när det gäller att kasta in puckar - kommer konkurrensen att innebära att någon misslyckas kapitalt och lyckas inte kasta in puckarna. Blir det Lille Gustaf, Mannekängen eller en Norskar? Slumpmässigt borde någon av dessa tre köpespelare lyckas olyckas.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he, nu har också duncan följt simonkarlsson in på apsidan där samtliga nu försöker övertrumfa varandra för att förklara hur jättestygg Luleåsidans moderator är.

Det innebär att samtliga som blockerats på Luleåsidan nu sitter på Apsidan och gnäller om det - alla, förutom "vanessafriend" som blockerades med motiveringen "spam" efter att ha skickat upprepade erbjudanden om "körkort, pass, mm".

Väntar med spänning på att även vanessafriend ansluter till de fem, som är ledsna i ögat, och kräver sin mänskliga rättighet att få spamma på Luleå Hockeys sida.

Apboken tycks ha konverterat till en virtuell Pudaslåda där de fem straffade tätt omslingrade tävlar om att gny "Jag är hemskt mycket jätteledsen,...Snyft, snyft*..Buhuuuuuuuuu"
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Även en ny ranking av bästa målvaktspar i SHL.
Och vinnarna är .... trumvirvel ... trumvirvel .....

LULEÅ

med Sveriges bästa målvaktspar. Känns tryggt och bra.

https://hockeynews.se...cles/9653/
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så fortsätter den kontinuerliga rapporteringen om positiva nyheter avseende Apan. Dags att hylla aporne för följande: .....................................Zzzzzzz
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he. Skrattretande är bara förnamnet. Kanske dags att Apsidan byter namn nu, när de förstärkts av simon, som registrerade sig på snacket i mars och lyckades bli avstängd på fyra av snackets sidor på bara några veckor.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo. jag håller med. Att bara ge fyra stjärnor i stället för fem när det gäller att bedöma Bulan och de andra? Det känns inte korrekt.

Luleå var mycket starka senaste säsongen och redan när den tog slut hade Bulan och Skuggan ordnat truppen för den kommande säsongen - och det uppfattas som en rejäl förstärkning. Enda bekymret är just nu om Sellgren väljer att ta chansen i Nordamerika, men det kommer ledningen säkert att kunna hantera.

Men hur starka blir vi relativt övriga lag? Ju längre denna silly season pågår, desto mer undrar man. Många förändringar i många lag och svårt att värdera vad det kommer att innebära.

Tänk att vi måste vänta runt sex veckor till innan vi får se vårt spännande Luleå i Champions! Man räknar dagarna, timmarna och minuterna...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå rankas trea av Hockeynews, det är ju kul. Tycker nog man underskattat tränartrojkan och jag tror också att Sellgren återkommer i höst. Vi är starkare än de tror! Lätt att inse att FBK är andraplatsrankad och Frölunda Kul med sånt här och mer begåvat är Aftonbladets. Färjestad blir som vanligt att räkna med men vi ska tävla in i kaklet. Blir en trevlig vinter igen! 😀

https://hockeynews.se...cles/9656/
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sanna ord broder, kunde inte skrivit bättre själv. :-)

En annan iaktagelse betr apsidan är att i princip allt som där skrivits av andra utom Yoda och Barbruden har raderats oavsett om det skrivits i vänliga, relevanta eller i mera aggresiva ordalag mot Apan och Apbokens såkallade poesi. Alla inlägg förutom de skrivna av ”gubben i lådan” Peter.
Var och en drar sin egen slutsats.......

För övrigt noterar vi med tillfredställelse att det gått ännu en vecka utan att Apan hittat någon 1:a center. Och att tiden för att spela in den nya ack så viktiga pusselbiten i Daltons aphockey minskar för var dag som går vilket våra eminenta sportchefer i Luleå fixat för våran del för länge sedan.
Man blir glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så kör vi vidare med positiva och hyllande bedömningar av Apan.

Här kommer allt positivt jag kunnat hitta:...................Zzzzzzzzzzzzzzz........

Harrejavvlar vilken samling av pure white trash. Men duktiga på sexfingrad banjo.
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_20.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Du är inte ensam - flera tror att "Peter" är ett alter ego till Yoda/Barbro. Dessa två har ju en historia av att ha figurerat samtidigt under så många namn att inte ens Apan själv har bytt namn lika ofta.

Vidare är det ett klassiskt trollknep att etablera parallella "nicks" för att dyka upp och fungera som stöd för trollet.

Jag vet inte säkert. Fakta är att denne Peter registrerade sig på snacket i höstas och då som neutral, utan klubbtillhörighet (när jag påpekade det för några månader sedan ändrade han och påstod sig vara Luleåsupporter).

"Peter" har inte varit närvarande så mycket. Skrivit lite på Luleåsidan då och då, men väsentligen allmängods och plattityder. Och dessutom lagt något inlägg på Apsidan per månad, men inte skrivit något på andra sidor.

Intressant nog visade han ett ovanligt intresse för regelverket som motiverar blockering på Luleåsidan, samtidigt som han klagade ordentligt på hur andra Luleåsidor hanteras.

När vår kampanj att inte mata trollen drog igång tystande ju trollen. Ett enda "pedofiliinlägg" på en månad, annars tyst.

Och DÅ! Dyker denne "Peter" upp och plötsligt kan han inte motstå att lägga en massa inlägg på Apsidan varefter de nymatade trollen svarar.

"Peter" informeras gång på gång på ett mycket vänligt sätt om den pågående kampanjen att inte mata trollen och att hans agerande förstör för alla vi andra, som kommit överens om att svälta trollen till döds, delvis pga den skit som de förorenar nätet med, det sätt som de uppträder mot andra, och dessutom pga det oförskämda bedrägeri där "moderatortanten" - eller om det är trollet själv (?) - sitter och eliminerar samtliga inlägg av andra, medan trollets vansinnigheter får stå kvar under påståendet att det handlar om "poesi".

Peter förklarar att han struntar i att han förstör för oss andra och saboterar vår kampanj, och för att riktigt visa det öser han inlägg på apsidan varpå trollen frodas, när sig och svarar med ytterligare inlägg.

Vidare svarar Peter INTE på brev, men på sidan svarar han på vänliga uppmaningar med att i stället börja angripa det som skrivs på Luleåsidan.

Hela situationen diskuteras brevledes mellan skribenter på Luleåsidan och många av de som står bakom kampanjen "Mata inte trollen!".

De flesta bedömer att "Peters" agerande är så suspekt att man måste misstänka att det i själva verket är trollet som ligger bakom signaturen.

Med denna bedömning och när "Peter" så tydligt visat att han väljer att jävlas med oss beslutas att han får en temporär avstängning.

Då exploderade "Peter" rejält och kastade in felstavade, grammatiskt inkorrekta inlägg med termer om diktatur, odemokratiskt, fascism, narcissism, Mao Tse Tung och jag vet inte vad. Vidare ljög han gång på gång och påstod att han fått information per mail från härvarande moderator samt svarat det ena och det andra - allting bara påhitt från hans sida.

Sant är att han bönade och bad om att få skriva på Luleåsidan igen och att sidans moderator förklarade att

"Om du fortsätter mata trollen blir du fortsatt blockerad. Väljer du att skriva på Apsidan, väljer du samtidigt bort att skriva på Luleåsidan. Men: om du inför det valet väljer bort Apsidan för att få tillgång till Luleåsidan avbryts omedelbart din blockering här. Och när du då blir insläppt får du som första inlägg förklara att du efter att ha funderat på saken valt så."

Men "Peter" svarar inte på fler brev utan väljer att i stället föra ut "debatten" på Apsidan där han påstår sig vara utsatt för diktatur-utpressning och öser ut en massa hitte-på och ljug.

Numera stavar han fel, skriver illa och missar att efter komma eller punkt följer ett mellanslag - något som knappast någon annan än den illiterate moderatorstanten på apsidan pysslar med. Snart börjar "Peter" väl att hoppa över ett flertal "att" i varje mening: det ord som "moderatorstanten" aldrig lärt sig använda.

Hela detta agerande av "Peter" styrker uppfattningen att han verkligen är en pseudonym, listigt placerad av trollet, och Luleåsidan gjorde bedömningen att helt säker kan man inte vara, men ett beslut måste fattas åt endera ena eller andra hållet. Och en långdragen skitdebatt i frågan kommer inte i fråga - det är i stället sådant som troll älskar att ha fått igång.

Men här är vi starka att fatta beslut som måste fattas och när en "clean breake" är påkallad drar vi oss inte för att utöva den makt, som innebär ett ansvar att använda den, när så behövs. Nicekn "Yoda", "Barbro", och "Peter" är således på livstid avstängda från Luleåsidan för trolleri.

Detta inlägg och svar till dig kommer ofelbart att leda till att trollen på apsidan öser på med sitt vanliga dravel, men det skiter vi i.

De flesta av oss tror alltså att din misstanke är helt befogad, Zappaholic!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vem är egentligen lule-reggade Peter inne på trollens forum?

Sättet han uttrycker sig på påminner starkt om Yoda/Barbro.

Börjar ana oråd...
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, hujedamig så tråkigt det är att behöva korrigera apsanningar och vederlägga lögnerna med fakta.

Nu gör jag ett lappkast och väljer tills vidare att enbart presentera positiv information och saker som Apan kan, bör och ska hyllas för.

Jag kommer att ta fram ljus och lykta för att hitta sådant och börjar direkt lägga ut sådan information.

Här kommer det:..................................................
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Avd. särskilt vidriga vidrigheter.

Mediahoran Fläskberget viker ut sig på bred front. Mannen har, som hockeyspelare, aldrig varit något speciellt och senaste åren är det tydligt att han inte hänger med längre. Långsam och helt utan balans hinner han inte med när motståndare svischar förbi honom och ingen kommer ihåg när han gjorde ett byte utan att tappa balansen och snubbla omkull på isen.

Men när han "spelat" hockey, har han ändå märkts.

Genom fula överfall i synnerhet med specialiteten att gömma sig i bortre rinkhörnet och ta "fart" för att smyga sig på motståndarnas målvakt bakifrån och, sekunden innan de kolliderar, vända sig om och ramma in i vakten med den övergödda ändalykten som den murbräcka, med vilken han dammar in i den ovetande, oskyddade vakten medan Fläskberget utbrister "jag såg inget".

Och genom filmningar. Tidigare under sin karriär hade han för vana att kasta sig omkull på isen utan att någon nuddat honom, men där domarna inte hade uppsikt utan "gissade" att någon ojusthet blivit begången. Dessa filmningar har visats upp i massor av filmer där man i efterhand kunnat konstatera att det handlar om just filmningar och fusk. Hårt pressad har Fläskberget erkänt "Javisst fuskar jag. Jag gör allt för att Apan ska vinna och det inkluderar filmningar och fusk."

Senaste åren har han vidareutvecklat det hela och hans pladask på isen inträffar när någon motståndare har kontakt med honom, genom kropp eller klubba och då dånar Fläskberget omkull med en tyngd som hotar krossa isen. Efter att ha granskat det hela noggrant har man kunnat konstatera att allt beror på att "benen försvinner". I det kritiska momentet slänger Fläskberget upp båda sina ben, varpå han utan iskontakt naturligtvis faller pladask. Vidrigt, fuskigt och tyvärr ofta lyckat på så sätt att domarna låter sig luras.

Vad värre är, är att Fläskberget dessutom tränat upp andra apspelare i filmningarnas enligt Apan ädla konst och flera andra Apor her med framgång senaste året låtit sina ben "försvinna". Klart att de lyder, när Fläskberget vill filmutbilda dem - sekten Apan har ju genom att år efter år utse Fläskberget till lagkapten lagt sitt stöd för fusket.

Vi är många som med tacksamhet sett att Fläskberget nu är på väg bort. Överviktig och allmänt slut på alla möjliga sett. Men som den mediahora han är ska han ju som vanligt ut i media med sitt ointressanta hitte-på.

I dagarna viker han ut sig i ApPravda Norran och har dessutom lyckats lura Hockeysverige att ta in såpan Fläskberget (länk).

På Hockeysverige kan man läsa sådant som gör att man vill kräkas.

"Det var i derbyt mot Luleå den 21 februari som oturen var framme för veteranen och där och då tog säsongen slut för Jimmie Ericsson. "

Som antyder att Luleå var skyldiga, vilket Norran alltid vinklar orden till. Än värre blir det i ApPravda:

"Det har gått lite mer än fyra månader efter Jimmie Ericssons tunga skada mot Luleå. ...En tackling som såg tämligen ordinär ut, var betydligt värre än så. Lulebacken Joonas Jalvantis skridsko skar genom Jimmie Ericssons hälsena och vad. Skadan avslutade inte bara säsongen abrupt, utan satte också 39-åringens karriär i ett väldigt utsatt läge."

Det skrivna får ju okunniga läsare att tro att Jalvanti fult överfallit Fläskberget med skridskon som presumptivt mordvapen.

Sanningen är, som de flesta av oss känner till, att Jalvanti var helt oskyldig och rörde sig i närheten av sargen, när Fläskberget helt omotiverat laddat "fart" och kastar sig in mot Jalvanti till synes i syfte att fult överfalla honom. Någon tackling är det inte utan snarare att Fläskberget, innan han dammar in i Jalvanti, tappar balansen som vanligt, och som ett fettberg kollapsar mot Jalvanti som fås omkull och ramlar på det kollapsade Fläskberget, varvid hans skridsko träffar Fläskbergets vad och han skadas.

Det är vad som hände, men i sektens omgivning skriver man förstås om det hela eftersom fakta av sekten förklaras vara "fake news" och allt skrivs med aptermer om till att bli en Apsanning.

Usch!

Vidare påstår Fläskberget att han lovades Glud och gröna skogar i Ryssland om han fortsatte. Men det är ju återigen en apsanning, lagt för att ljuga upp Fläskbergets betydelse. Den riktiga sanningen är att hans säsong var misslyckad - av tolv SKA-forwards levererade 11 fler poäng än "stjärnan" Fläskberget på 12e och sista plats. Den ende som misslyckats ännu mer hos SKA är highsticking Lindström, som SKA fick sätta på läktaren, innan han som sin apkompis förstås fick sparken.

Men det blir värre.

Fläskberget påstår "Jag fick för länge sedan frågan från Apan om jag ville bli general manager eller sportchef. "

Detta kan visserligen vara en komplett lögn och Fläskberget kan låtsas att det var Aplasse J eller CryBert som frågade honom i bastun vilket inte kan bevisas.

Men jag utesluter inte att det var sektens tanke. Jag menar: om de år efter år är beredda att utse hockeyns mest osportslige spelare till lagkapten och företrädare för sitt lag, då kanske sekten t o m är beredda att sätta detta opålitlige och upp över öronen Apsanningsspridande fläskberg som GM eller sportchef.

Man kräks.

Nu är det ju Lill-Nisses farsa och Erik Forssell som har de rollerna, tack och lov, och man har ett hopp om att sektsmörjan ska vattnas ur laget.

När Fläskberget kom tillbaka från misslyckandet i KHL lurade/krävde han ju en lön som kostade Apan en halv miljon i månaden inklusive att han skulle bli lagkapten igen och dåvarande lagkaptenen Erik Forsell fick sparken av klubben. Men gick till Malmö, där han blev lagkapten.

Min gissning är den att Forssell hellre skär av sig handen än skriver under ett fortsatt kontrakt med Fläskberget, och att den som uppfostrat Lill-Nisse måste vara en sådan bra karl att inte heller han låter sig luras av mediahoran Fläskberget, som själv påstår att han tränar och rehabbar för fullt för att "komma igen".

Fläskberget får väl gå till sin tidigare klubb - SK Lejon - där han får låtsas "spela" på en för honom lämplig nivå, inklusive lura till sig sjuhundra nya "Hemma hos"-reportage där han viker ut sig och levererar apsanningar i sådan mängd att tungan svartnar.
Uppladdat:

261x300-skarmavbild-2016-04-19-kl-202049_8.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Skål på dig själv, Mike.F, från ett soligt södra Öland!

Jodå, det pågår semester och det är förbannat skönt att helt skita i vad diverse aptroll pysslar med, förhoppningsvis ett initiativ som blir livslångt.

Naturligtvis bevakas Apan ändå, framför allt eftersom så många lag redan ordnat upp förtroendeingivande trupper för nästa säsong, medan Apan inte tycks ha råd med något annat än andrasortering av no-names. Lite intressant att se exakt hur långt Apan tänker falla kommande säsong. Trottoarkanten kanske Apan inte når upp till och vilka räddningsplankor återstår då? Oskars och Öret kanske, men vete fan om inte åtminstone Öret kommer loss också?

I så fall kanske vi kan se fram emot ett kvalspel våren 2020 mellan Apan och något allsvenskt lag som tycks vara på G? Jag tänker på ett lag, beläget i södra Västerbotten. Är ju då sista gången med dubbelkval - våren 2021 upphör kvalen mellan SHL-botten och AS-toppen helt; då blir det direktnedflyttning för SHL:s bottenlag.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: skulle inte du ha apsemester Sven???? gör nu som jag och koppla av lite så skålar jag från ett soligt Bohuslän 🍺🍺

Mike.F
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kollade nyss upp framtiden, dvs intaget till Apans hockeygym. På Aplasse J:s och Apwallsons tid hade nämnda herrar genom telefonterror ned till pojkar i 12-årsåldern "Komse, komse, komse..." lurat på sig talanger från Norrbotten och Umeå vilka - om de lyckades bli duktiga hockeyspelare framöver - samtliga förklarades vara från blygden.

Denna stöldvåg har ju effektivt stoppats numera av Luleå Hockey och Burkölen och kunskapen om hur det går till i sektens gym har spridits över landet. Apan har ju successivt fått ersätta hela sektledningen och deras nuvarande telefonterroransvariga lyckas inte alls, mest beroende på att alla pojkar numera är varnade och omedelbart lägger på luren med följd att Apan numera får "klick" i stället för talangstölder.

Årets intag (länk) har tre pojkar från Hudiksvall, Sollefteå och Arlanda men för övrigt har ingen lurats dit och Apan har varit tvungen fylla på med pöjkera från apblygden.

Annars räknar vi på fingrarna för att inte missa sommarens allra största hockeyhändelse, i paritet med hingstutsläppen på vårarna eller tjurrusningen i Pamplona.

Vi talar om "Första isträningen" för Apan som i år sker 6 augusti - om bara 27 dagar!

Apan har redan författat texten till pressmeddelandet som kommer att skickas till media land och rike runt, efter "Första isträningen". Det är ju tämligen enkelt eftersom Apan varje år skickar ut identisk text som förklarar "Intresset för hockey i Apschtaan är större än någonsin! Första isträningen slog nytt publikrekord igen!"

Som alla vet handlar det inte om någon isträning. Det är bara en så kallad apsanning, på samma sätt som påståendet att "intresset för hockey i Apschtaan är större än någonsin!" är en apsanning (dvs lögn) eftersom vi alla vet att Apan har vikande publiksiffror inte bara på hemmais utan också borta, då alla ledsnat på Apans trista fulspel, färgat av filmningar och tjafs efter varje avblåsning, medan lagets primadonnor och mannekänger bättrar på sminket.

Den så kallade "Första isträningen" handlar, som alla numera vet, om att de fixar ett evenemang för förskolebarn med gratis inträde med största dragplåstren i form av en apliknande docka, ansiktsmålning och fiskdamm.

Vi ser fram emot den stoooooora hockeyhändelsen!
Uppladdat:

450x216-skarmavbild-2017-08-01-kl-112027.png

450x172-skarmavbild-2017-08-01-kl-112417_2.png

450x194-skarmavbild-2017-08-01-kl-105955_6.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sparkbolls-VM för damer är över och det har varit fina matcher och ett fint mästerskap.

Där de lag som gick längst hyllats på olika sätt.

Australien, Tyskland och England som alla fick stryk av Sverige förklarade att svenskorna hade "tur" och andra fåniga bortförklaringar: England, som förlorade matchen om bronset mot Sverige, menade att de var "glada över att inte ha vunnit" eftersom endast Glud var det som gällde.

US of D, som vann Gludet, kommer inte som andra amerikanska mästarlag att åka till Vita Huset för att skaka hand med Trump, då de redan innan förklarat att de inte tror på samma principer som "You can grab them by the pussy" Trump. Vilket Trump irriterats över. Han började ju sin period som "president" med att skälla ut spelare i mästarlaget i amerikansk fotboll, eftersom dessa vägrade låta sig bli inbjudna av "fake news!"-president Trump. som å sin sida menade att de var betalda drängar som skulle applådera trumpen.

Sverige tog ju brons i VM, efter att i slutspelet vunnit samtliga matcher förutom semin mot Holland, som man förlorade med 0-1 på övertid. Laget var överlyckligt och bronsmedaljerna delades bl a ut av statsminister Löfven, som också sjöng duett med Olivia Schough när bronset firads. Löfven har dessutom till UEFA och FIFA meddelat att han anser att det är orätt att kvinnliga sparkbollsspelare har så extremt mycket sämre betalt än manliga.

Men nu rinner det till för Leif PorkkaBork, som anser sig vara expert på kvinnlig sport, sedan han som "förbundskapten" för damkronorna under flera år totalt kört svensk damhockey ned i en djup grop.

Ovärdigt! menar Porkka och anser att Löfven inte borde ha firat med damerna.

Regeringen avstår från att ha synpunkter på Porkkas synpunkter, men konstaterar att Porkka inte hade några synpunkter alls när Löfven firade småkronornas Glud för U18 i omklädningsrummet med spelarna.

Dinosaur-Porkka har lyckats lära sig använda tangentbord med internet-access och fortsätter vidareförmedla sina "expertåsikter" trots att dessa är något ålderstigna, kommande från perioden mellan Jura och Krita.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Säsongen för oss börjar ju 29 AUG då vi möter AUG i CHL.

Blir intressant att följa Luleå i gruppspelet för Europamästerskapet, innan SHL börjar.

När det gäller SHL känns det fint att notera att matcherna mot Apan inte kommer som sådana där låtsas-B2B utan startar först i slutet av oktober då ligan och lagen kommit igång ordentligt och därefter har vi rätt bra avstånd mellan matcherna. Man vill ju se fram emot apkrossarna och det var trist de år de fick för sig att smälla av två av fyra matcher mellan Luleå och Apan under de första omgångarna.

Nu har vi:

2019-10-22 19:00 Apan - Luleå HF
2019-12-17 19:00 Luleå HF - Apan
2020-02-11 19:00 Apan - Luleå HF
2020-03-12 19:00 Luleå HF - Apan

Och det avslutande mötet sker i SHL:s allra sista omgång:-)

Jag tycker att det är dags nu att vi definitivt lägger av med att släppa pinnar till Apan och ser gärna att vi tar alla 12 pinnarna i dessa matcher.

Jag tror inte att Luleås skyttar är speciellt rädda för att möta en Norskar med apspaden.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att diskussionen om Broberg fortsätter, och Edmonton Journal rapporterar: "Skellefteå general manager Erik Forssell : “We just got that message. That Philip plays with us. It feels good that it is clear. And we are happy that he plays with us this winter.”"

Men vidare citerar man Oljans ledare Scott Howson: “If Broberg isn’t getting enough ice-time in Skelleftea this season, Scott Howson says he can play back with AIK Stockholm again in Allsvenskan.”

He he. Verkar som att Oljan inte känner till hur bästigast sekten är på att utveckla egna pojkar från blygden. Vore ju kul om de övertalar Broberg att lira vidare i Riktiga AIK.

Lite lustigt att Apan får fortsätta oroa sig, även om jag inte tror det blir ett problem. Apan har ju tappat Djuse och vidare sparkat både Ahlm och återigen Näsans brorsa. Nu blir det väl Tommy Dalton som ansvarar för backarna och gissningsvis plockar han in Broberg på en god plats. Annars...kan han ju fortsätta i Riktiga AIK, eftersom Oljan bedömer att ordentlig speltid i Riktiga AIK är bättre för Brobergs utveckling än mer begränsad speltid hos kopiorna en division upp.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Härlig lista! Av bortåt hundra vakter som haft SHL-spade senaste fem åren heter den vakt, som vunnit flest matcher Joel Lassinantti och tre på listan är David Rautio Berguv. Lassi återtog dessutom Honken Trophy i våras, efter att ha varit överlägset bäst i SHL med imponerande 93,10%.

Du har helt rätt - med två pojkar från Luleå, helt och hållet utbildade av Luleå Hockey (landets finaste vaktskola) - som ska dela på Luleå Hockeys vaktspade kommande säsong...när det gäller halva laget - målvakterna - känner vi oss mycket tryggare än alla andra lag.

Med undantag för Apan, förstås, som kompletterat sina två kasta-in-puckarna-vakterna mannekängen och lille gustaf, med en ytterligare stjärna av samma snitt; en Norskar. Troligen kommer alla dessa tre att bli rena murarna nu, när de får ta del av Apans legendariska vaktutbildning, helt koncentrerad till instruktionen "Ta pucken!"
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi kommer helt klart ha bästa målvaktsparet kommande säsong.
Apans halvfigurer inte ens med på listan (fniss)

Man blir glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Apan är släppt, tack för tipset! Presenterar bara lite fakta om de olika lagens - inklusive Apans - silly season :-)

Apan tycks ju ha utvecklat en helt ny strategi som blir intressant att följa: alla goda spelare de skulle behöva signar för andra klubbar, medan de själva köper begagnat från andrasorteringen, i princip det som blir över, när andra klubbar valt de spelare de vill ha. Helt ny apstil och det blir spännande att se hur de kommer att lyckas med det. Vi vet ju att Apan är bästigast på att utveckla NHL-stjärnor - det har vi sektledningens ord på!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Håller med du. Mycket märkligt. Har inte sekten berättat för honom att Apans förmåga att utbilda sina egna pojkar från blygden till NHL-stjärnor är överlägsen vad de kan åstadkomma inom NHL-organisationer?

Så snart de informerat Broberg om detta skriver han förstås på för Apan för att aputbildas 2019-2034. Helt klart.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: släpp apdjäveln nu!! Det är SEMESTER🍺🍺🥃🥃🍻🍻

Mike.F
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Märkligt att en spelare från blygden, från skaiks naturliga upptagningsområde direkt från egna led ev väljer Nordamerika utan att ha spelat en enda match i blygdens lag.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ett antal apsupportrar har ju hoppats att Apan, efter att bara ha köpt billigt från andrasorteringen, sparat rejält med stålar för några viktiga värvningar.

Som alla vet är Patrick Zachrisson, som förklarat att han kommer hem från KHL, den spelare som Apan absolut skulle önska sig. En högkvalitativ tvågscenter som är stark i offensiva slottet. Mums för PS-linans vingar, och han har ju dessutom varit inköpt av Apan tidigare.

Men nu kommer beskedet: "Leksand har själva lagt locket på kring värvningen av Zackrisson, men nu bekräftas den – av stjärnans sambo.
”Leksand, nu kommer vi”, skriver Caroline Mårtensson på sin blogg."

Och apsupportrarna förstår att Apan är värre ute än de kunnat tro, sedan Näsan på tre år öst ut pengar på bekväma primadonnor med sportsligt usla resultat och mer än -28 miljoner i förlust som följd.

Vennerstig tippar Apan bland topp sex.

Och allt talar förstås för att Apan kommer att hoppas på att nå mäktiga plats 11-12 och slippa 13-14.

Det bhär blir kuligt.

Upp som en sol, ned som en pank Apa.
Uppladdat:

398x300-images_23.jpeg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Javisst är det kuligt! Broberg, det enda hyggliga inköpet för Apan kan mycket väl bli kvar hos Oilers nu. Färdigväxt back, vald som #8 och stannar han och lirar för Hamilton blev det inga pengar alls för Apan och ingen match alls för Apan.

Oljan har sagt att om inte Broberg får spela i två första backparen för Apan plockar de över honom.

I Edmonton Journal skriver man följande:
"Philip Broberg will almost certainly play in either the USL (AIK Skelleftea) or the OHL (Hamilton) next season. As recently as yesterday that choice had yet to be determined, although Sweden seems more likely."

Så spännande blir det och Apan biter säkert på naglarna i väntans tider.

Fast om Broberg drar, kan de ju återanställa NHL-stjänan "minst ett självmål per match" Ahlm.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Ha ha ha, den egna produkten Broberg som aldrig gjort en sekund i Apan skriver kontrakt med Oilers och snuvar Apan på NHL-dollar.
Nu hoppas man han blir kvar där och slipper Sveriges tråkigaste stad.

Man blir glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Jämfört med Apan är vi alla små amatörer. Imponerande att veta att de är bästigast på allt, enligt därvarande sektledning.

Ja, spännande dagar framför oss. För någon vecka sedan trodde jag att bara Frölunda och Luleå skulle vara fortsatt starka, medan Ulfven och Djurgårn skulle tappa rejält. Men nu har ni ju byggt på ordentligt och Aftontrasans Vennersjö utmämner direkt Djurgårn till mästare, sedan de fått Berglund.

Känns ju bra - tidigare menade ju Vennergren att Luleå var favoriter och är det något man lärt sig när det gäller "hockeymedia" är det att Vennerstigs tips alltid blir så fel som de kan bli.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Fin läsning och ett bra resultat. Men som du säger att komma ikapp den episka föreningen Skaik får vi troligen ligga i

Men för att missa final känns siffrorna mer än ok😊
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Läser följande på den warulfvska sidan:
"...ett positivt resultat på 10,2 miljoner kronor och ett eget kapital som uppgår till dryga 116 miljoner kronor."

Låter ju jäkligt bra och storleken av det egna kapitalet imponerar ju, minst sagt. Gissar att ni kanske t o m med detta är näst mest rikast i SHL?

Rikast är förstås Apan som haft för vana att utnämna sig själva till presumptiva Nobelpristagare i Ekonomi, sedan de varje år direkt tankat in kommunaldoping på >10 miljoner på sparkontot. Iofs kan ju - >28 miljoner senaste tre åren under Näsans galna köpfester ha naggat lite i kanten på deras kapital, men så bästigast som de förklarade sig vara innan det kan man nog räkna med att de fortfarande är överläset rikast med ett kassavalv i Joakim von Anka-klass. Att de har gott om stålar förstår man ju, när de lyckas kapa åt sig en sådan kapacitet som en Norskar att ställa med apspaden.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det var som fan!

Djurgårn - som tappat en handfull av sina absolut starkaste spelare - skrev idag kontrakt med en värvning.

Och det är inte en värvning vilken som helst. Utan en, som bröt sitt NHL-kontrakt värt 110 miljoner kronor!

Patrick Berglund spelar för Djurgårn kommande säsong.

Djurgårn, som vi mer eller mindre räknat bort och placerat i nedre halvan av tabellen. Vad kan det här betyda, vad kan laget Djurgårn nu komma att prestera?

Inget tvivel om att det handlar om säsongens - nej, flera säsongers - allra bästa värvning, i särklass.

Men EN spelare gör inget lag. Kan gårdarna följa upp detta, kan de sätta ihop ett lag som kan tampas högt?
Uppladdat:

408x300-skarmavbild-2019-07-02-kl-192810.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Aha! Warulfven börjar samla sig och bygger upp ett konkurrenskraftigt lag i år igen?! Då kanske det blir Ulfven, Frölunda och Luleå som är toppfavoriter inför säsongen och spännande att se vilka som kan hänga på den topptrion.

Ta det lugnt med golfen i sommar, eltifoso! Spara lite krafter till hockeyn börjar på riktigt. 19 oktober kommer Luleå till den lila arenan och då jäklar! :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Som komplement till din fina analys kan tilläggas att FBK sajnat Ejdsell som äntligen återvänder till Karlstad (han har varit saknad) samt två internationella smällkarameller i form av två backpjäser som värvades igår respektive idag

Sen får väl Per Åslund ses som nyförvärv eftersom han inte spelade förra säsongen

Ser ljust ut
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
THE ORIGINAL SEVEN

Här är ställningen i toppen för maratontabellen för Elitserien SHL

Det är sant att det spelades hockey innan dess, men under den större delen av den perioden handlade det väsentligen om "Svenskt Mästerskap" där bara kvarterslag i Stockholm deltog och först när Elitserien etablerades 1974 etablerades en högsta liga där klubbar från hela landet fick delta på rättvisa villkor.

Det är sju lag som ligger långt före alla andra - sju lag som dominerar svensk hockeys anrika historia.

1 Warulfven 973 386 614 6842 : 5599 2961
2 Djurgårn 823 370 652 5923 : 5404 2520
3 Frölunda 765 346 638 5577 : 5110 2501
4 Pölsan 803 363 807 6182 : 6167 2470
5 HV 71 703 339 625 5094 : 4888 2334
6 Luleå 707 333 627 5054 : 4740 2314
7 MooDoo 682 346 753 5586 : 5782 2169

Bland dessa har vi Warulfven och Pölsan som tillhört Elitserien SHL varje säsong och vi har Luleå som det enda lag som aldrig behövt spela kval för att hålla sig kvar i Elitserien SHL.

Hur kommer maratontabellen att utvecklas framöver? Ja, MooDoo är ju för närvarande i allsvenskan och tappar mot de övriga, men även om de inte tar sig upp kommer de att försvara sin sjundeplats i många år framöver, eftersom alla andra klubbar ligger mycket långt bakom "The original seven".

Men det KANSKE blir ändringar i toppen redan kommande säsong.

Överlägset bäst i maratontabellen är Warulfen. Och det är svårt att se när någon ska kunna hota Ulfvarne. De måste nog kollapsa ned i Allsvenskan innan något sådant blir aktuellt.

Frölunda ligger bara 19 poäng bakom Djurgårn, och som slagstyrkan mellan lagen just nu ser ut är det troligt att Frölunda kan passera Djurgårn och gå upp till andra plats.

Luleå ligger bara 20 poäng bakom HV och kanske Luleå kan fixa detta och ta sig upp till plats fem? Senaste säsongen tog vi 21 pinnar fler än HV. Att Luleå blir starka vet vi, medan det är lite svårare att sia om HV - men tappen av både Tedenby och Figren, dessutom Thuresson och Brännström...jo, det finns nog en god chans för Luleå att plocka HV.

En annan möjlighet är förstås att Pölsan passerar Frölunda, eftersom man bara ligger 31 pinnar efter, men det lär förstås inte ske.

Känns fint att tillhöra Sveriges bästa lag genom tiderna. Man blir stolt.

Och ändå tillhörde inte Luleå Elitserien alls under de första tio säsongerna. Det var ju inte förrän IFK Luleå och Luleå SK slutade konkurrera med varandra som Luleå Hockey kunde klättra upp till landets elit. Om man bara ser på resultaten i Elitserien SHL under de 36 obrutna säsonger från 1984/1985 då Luleå varit med är vi tredje bästa lag med våra 2313 poäng - bara en enda poäng bakom HV som har 2314 poäng, på andra plats. Och förstås bakom den omöjliga Warulfven som leder med 2570 poäng.

Man blir ännu mer stolt!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bra analys. Håller med om att backsidan är det ev frågetecknet.

Får vi inte tillbaka Sellgren är det obra. Kommer han tillbaka blir han nog ett snäpp bättre med tanke på åldern och talangen (han bör utvecklas dock var han redan så bra förra säsongen att man nästan inte kan räkna nå mycket mer plus hehe). (=+1)

Jalvanti bör dock vara bättre än förra säsongen då han var skitkass (= +1)

Erik G - Får vi hoppas på samma nivå..går inte att räkna med bättre! (= 0)

Nisse - är i en ålder och har en talang som gör att han bör bli ett eller två snäpp bättre jmf med förra (= +2)

Själlin - är ff ganska ung dock relativt talanglös (relativt sett) så förväntar mig ingen direkt utveckling kanske ett liiitet snäpp (= 0)

Engsund - lika bra som förra säsongen duger bra :D (=0)

Sondell - lär vara som förra...glimtar till offensivt men även rejäla dippar defensivt. Samma nivå som förra (= 0)

Styrman = utfyllnad, kommer såklart inte att utvecklas (=0)

Så backsidan "bör" bli ett snäpp vassare totalt sett jmf med förra trots inga värvningar :) Kommer inte Sellgren har vi en sämre backsida utan tvekan med tanke på hur mycket istid han och Erik slukade. För samma peng som Sellgren kostar får vi väl en ny Styrman ungefär....
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som bekant är det först efter 10-13 omgångar av SHL man hyggligt väl kan bedöma hur starka lagen kommer att bli under säsongen och just nu kan man bara bedöma efter vilka spelare de tappat/rekryterat och då är ett antal klubbar inte färdiga ännu.

Men OK. Man kan exempelvis utgå från sluttabellen i våras för att kommentera hur lagen ser ut just nu.

Bland topplagen har vi två som ser starkare ut.

FRÖLUNDA
Johan Sundström och Nicklas Lasu får ses som rejäla förstärkningar och Frölunda tycks därmed bli ännu bättre än i fjol

LULEÅ HOCKEY
Tyrväinen och Ilomäki får ju antas bli jätteförstärkningar och även Hållander och Brännström kan bli bra tillskott. Och kanske The Gun får sitt verklige genombrott i år.
Offensivt har Bulan och Skuggan kunnat förstärka precis som de önskar och även om vi inte sett resultatet ännu ser det riktigt, riktigt bra ut.

Att Berguven kommer hem innebär att vår sedan länge starka vaktsida blir t o m ännu starkare. Är väl backsidan man kan fundera över, speciellt om Sellgren skulle välja att bli kvar på andra sidan av Atlanten redan nu. Vi har visserligen fördelen att väsentligen gå vidare med en sedan länge intakt backsida, men några av numren har inte imponerat så värst under alla matcher.

Sammantaget bedömer jag dock att Luleå har förstärkts mer än vad Frölunda har.

Men där tar det slut, bland topplagen från senaste säsongen. I alla fall som det ser ut just nu.

WARULFVEN
Leskinen från Kärpät är förstås en riktigt bra värvning, men samtidigt har Ulfven tappat en handfull spelare till främst KHL/NHL/AHL. Just nu ser laget ut att tappa rejält i spelstyrka jämfört med senaste säsongen.

DJURGÅRN
Inte så där imponerande inköp hittills - och då har man tappat sådana starka kort som Bemström, Lilja, Brodin, Davidsson, Dicken m fl och tveksamt om Svedberg kan ersätta Reideborn vid spaden.

Nej, för närvarande ser gårdarna ut att tappa riktigt, riktigt mycket jämfört med i fjol

APAN
Spontant måste förstås Djuse och Holloway anses vara tunga tapp; likaså dyra Näs-satsningarna Olimb och Jensen även om de inte fungerat. Och Tim Söderlundh sticker igen. Mot detta har de plockat hem ett antal "egna spelare" som inte lyckats utanför Apan och hur mycket kan de bidra med nu? Kanske de dessutom går miste om enda imponerande inköpet, unge Broberg från Öret och Riktiga AIK, och ledarna talar t o m om att de inte räknat bort Fläskberget ännu.

Nej, det ser inte bra ut alls. Senast låg de länge nere bland strecken och endast en uppryckning efter nyår - då t o m primadonnorna försökte bidra - räddade Apan uppåt i tabellen och i med flyt ramlade de faktiskt in bland topp sex under slutomgångarna av SHL. Men mycket svårt att tro annat än att Apan i år ramlar rejält och streckplacering är väl det troliga. Speciellt som att de "förstärkt" på spadsidan med en Norskar, där man nog måste gissa att kampen mellan de tre vakterna kommer att handla om vem som kastar in minst antal puckar.

Ungefär så. Bara Luleå och Frölunda som för närvarande kan tippas ganska säkert vara med bland topp sex, men för övrigt har de andra lagen tappat och frågan är vilka 4-5-6 lag som kommer att hänga på där uppe, nu när konkurrensen tycks bli mindre än tidigare?

Rögle kanske? Mer troligt att röglarna går bra än malmö iaf, när det gäller skångarna.

HV? Knappast. At ha tappat både Figren och Tedenby kommer att bli kännbart. Dessutom Thuresson och Brännström-

Läjkers?
Lite mer svårtippade. Tappat en del, hämtat in en del, och har länge figurerat i topp år efter år men undrar om inte Sam Hallam till slut börjat trampa vatten.

Pölsan?
Lite mer svårtippade. Kan gå dåligt - men kan också bli starka. Gunderson och Bertilsson tappar man inte ostraffat, men Rödin och Scott kan lyckas framåt. Jag skulle inte alls bli överraskad om Pölsan fightas bland topp sex, åtminstone någon av de lägre placeringarna där.

Öret
Alltid svårtippade och verkar ha hur många ören som helst för att ersätta tunga tapp. En joker som man inte vet var man har.

Pungen?
Nej resan nedåt har nog startat nu och skulle inte förvåna mig om CryBert tappar omklädningsrummet ganska snabbt. En Pung som inte tar i, det kan gå hur dåligt som helst.

Oskars?
Nej, placeringen bland och under streck är tämligen självklar.

Trottoarkanten?
Som nu öser stålar för att försöka sig på femtielfte återtåget. Men trots allt blir det väl som vanligt: vinner en hel del inledningsvis och det får Venngren att gå bazooka. Men sedan kollapsar Trottaren - också som vanligt - och kör sin vanliga "Upp som en sol, ned som en Pank Apa".
Uppladdat:

171x300-skarmavbild-2019-07-01-kl-130536.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Helt naturligt koncentreras snacket här - även sommartid - på hockey, men understundom finns också anledning att uppmärksamma sparkboll.

Och nu är det våra damer som imponerar - inte bara genom resultat utan dessutom genom att spela bra och spela klokt. Att de igår vann mot Tyskland i mästerskapssammanhang för första gången på 24 år var både välförtjänt och imponerande och nu blir det spännande att se vad vi kan göra mot Holland!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Tack Osj02!

Och du har rätt.Det här är ett mer spännande silly än på länge. Skuggan och Bulan agerade ju föredömligt snabbt och det känns skönt att kunna sitta stilla i båten och vänta in kommande CHL och SHL när vi vet att nu har Bulan haft ännu mer inflytande för att komponera ett lag som han kan lyckas med. Redan som spelare var Bulan otroligt underhållande, liten till växten men tuffare än de flesta och jäkligt underhållande när han intervjuades. På den tiden hade man nog inte kunnat ana att han skulle bli så perfekt i rollen som huvudansvarig tränare, men det är så härligt att ha fått se hur strålande han blivit.

Men de andra lagen har gått upp och ned under silly. Några ser bra ut - och så kommer avhopp efter avhopp - och plötsligt ser de rejält sänkta ut. Och så kommer på senare tid ett antal rejäla förstärkningar med riktiga spetsspelare (alltså inte dyra primadonnor) och laget börjar segla upp i tipsen.

Får t ex Pölsan ihop det och hur bra kan de bli nu med Rödin och Scott, men samtidigt andra tapp, t ex Gunderson?

Frölunda är ett undantag. Där handlar det väsentligen om att lagen ser ut att bli minst lika bra som tidigare.

Apan, ja. Helt klart att de fått rätta mun efter matsäck och väsentligen har de handlat billigt genom att plocka hem ex-Apor som är beredda att komma hem, sedan CryBert sparkats. Och den enda värvningen som imponerat - Broberg - kanske stannar i Kanada?! Apan just nu ser ju inte konkurrenskraftig ut alls. De ska tydligen köpa in en center och en vinge till och lyckas de rejält bra med det, kanske de fixar det. Men tiden går och inget händer, annat än att sådana de skulle ha behövt - t ex Zachrisson - landar i andra lag. Frågan är om Forssell och Lill-Nisses farsa kan greja detta? Har de ett sådant kontaktnät de behöver? Och har de pengar att köpa in de som de behöver?

Rögle - som redan i fjol växte rejält under säsongen - ser ut att ha förstärkt som du säger. Man är både imponerad och glad över Abbottarnas framgångar och visst känns det som att twinsen ligger inne med överraskande hockeykänsla att bygga ett lag, lite Bulan-stuk på det där, fast på annat vis. Ser gärna att Röglarna fightas högt bland topp sex i år:-)

Men för många av lagen återstår att se om de kan fixa vad de behöver innan man kan bedöma hur starka de kan komma att bli. Trist förresten att Läjkers tecknade nytt avtal med Shinimin - duktig spelare, helt klart, men tyvärr dessutom en utpräglad filmare av det slag vi gärna slipper se i vår Elitdivision.

Men ett spännande silly att följa, och otroligt spännande när gruppspelet för CHL startar för att se hur Bulan kommer att skapa formationerna och hur de kommer att fungera. Ska bli skitkul att se finländarna i Luleå men också Hållander och Brännström och kan Bulan hitta linor där också Emil och pojkarna Emanuelsson kommer upp i topp, plus att Connolly, förstärkt av fler rejäla hot i sin lina, kan komma upp i nivå a la i höstas...ja, då jäklar. Tippar dessutom att både Lassi och Berguven kommer att gå rejält bra och tror att Lassi nog går allra bäst och får kanske lite fler spadar under grundserien, men att Berguven dessutom kommer att leverera stats som blir bättre än alla Pölsans vakter; då blir det intressant att höra hur Pölsasupportrarna reagerar på det:-)
+1
Kommentera

1978771 · »