Luleå HF

88665 inlägg · 862 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

1975157 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: De bästa reportrarna är ju redan handplockade av Cmore/Viasat för längesen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Helt klart all respekt för Markan..
Men vilka pajaser SVT reportrar är..
Det märks att det är en viss skillnad att sända Tv-pucken och Junior VM!!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Absolut, rent allmänt synd att det inte snackas mer damhockey på hockeysnack... men jag har gått på många fler J18- och J20-matcher än dammatcher i mitt liv så är lika god kålsupare själv.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Säga vad man vill om Markan men han står för sin insats och trots ledande frågor vägrar han att skylla på kronornas utespelare utan förklarar att "det spelar ingen roll, det är mitt jobb att hålla puckarna utanför mål".

Starkt och bra gjort, Markan!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Match mot Ryssland med dessa Tre Kronor - som Wennergren eller vem det nu var ansåg vara de bästa kronor vi någonsin haft.

Förutsättningarna att Sverige vid vinst med minst 3 mål och vi gör minst fyra mål, tar gruppsegern.

Och så vinner vi första perioden med 1-0.

Men förlorar andra med 0-6... Markan får sila 6 på 18 skott, när många inklusive jag själv, trodde att han skulle ta över förstaspaden från Henrik Lundqvist. Oberoende av hur mycket utespelarna är att klandra kommer nog 12/18 räddade skott i andra perioden nog inte att räcka.

Men vinner vi tredje perioden med 8-0 vinner vi ju gruppen förstås.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Fint. Nu skriver du vettigt, inklusive att du tar ställning med "Det var låg nivå på Östbloms uttalande i det fallet" vilket var klokt bedömt.

Bedömer att vi tydliggjort ämnet rätt väl, och kan släppa diskussionen nu:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: "Vad tycker du om, av dig hyllade, Östbloms uttalande att Ronja borde spela i en annan liga om hon inte kniper käft då?"

Jag har aldrig hyllat Östblom i hans yrkesroll. Han är en trevlig person. Det är många som är, faktiskt de flesta människor. Betyder inte att de skulle göra ett bra jobb på vilken position som helst.

Det var låg nivå på Östbloms uttalande i det fallet, även låg nivå på kritiken som jag uppfattade som osaklig och ospecifik (rätta mig om jag har fel, kanske sades mer än det jag såg).

Men tydligt att SDHL uppfattas som en attraktiv liga att spela i, eftersom många importspelare kommer hit. Det är kul.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tror inte att hockeyförbundet ville få mindre ekonomiskt stöd av SOK, det går inte att klandra Boork och Olof Östblom för det. Som jag uppfattade det valde SOK att lägga mindre pengar generellt sett, inte bara till hockeyn. Hockeyförbundet hade självklart föredragit att få ännu mer pengar av SOK.

Så vad ska hockeyförbundet göra i den situationen? Klaga över att man får mindre pengar? Eller ska man kanske istället försöka göra det bästa av situationen? När Östblom säger att det inte nödvändigtvis finns ett samband mellan SOK:s stöd och landslagets resultat, gör han det förmodligen för att försöka göra det bästa av situationen. Men grundproblemet är självklart att damhockeyn är beroende av SOK, dom måste kunna stå på egna ben utan det. Särskilt med tanke på att herrhockeyn redan finansierar damhockeyn i flera elitföreningar.

Östblom har varit väldigt trevlig när jag har träffat honom, det står jag för till 100%. Och det finns en skillnad mellan att träffa någon personligen och att läsa om personen i medier/läsa vad personen säger i medier. Men mina möten med honom var i en helt annan kontext och hade ingenting med hockey att göra. Det hade alltså ingenting att göra om hurvida han är kompetent i sin roll på hockeyförbundet eller inte. Det kan jag inte bedöma, har ingen uppfattning vad hans arbetsuppgifter är, vilka direktiv han har ovanifrån och så vidare.

Kan personligen tycka att det är väldigt konstigt när man tar in personer utan damhockeyerfarnehet i nyckelroller inom damhockeyn, men förmodar att det beror på ett litet urval inom damhockeyn. Men där måste man jobba med att utbilda ledare som är specialiserade inom damhockeyn. Det var otroligt märkligt att ta in Boorken som förbundskapten, hade varit mer rimligt om han tagit t.ex Brynäs och eventuellt kvalificerat sig till FK-posten via framgångar där, precis som vilken annan SDHL-tränare som helst kan göra.

Jag har alltid gillat Boork, men tror att han är passé på elitnivå. Han är inte rätt man att leda dagens 90-talistspelare, oavsett kön. Däremot är han intressant figur som vågar säga vad han tycker, vilket är befriande, oavsett om jag håller med honom eller inte.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Funderade på om det kunde finnas andra motiv till att Östblom uttalade sig på så "diskutabelt" sätt. Och jojo.

Se på nedanstående bild, som visar del av Östbloms CV på Eliteprospects.

Porkka anställde alltså Östblom som sin hjälp för att "få ordning" på Damkronorna.

När Porkka utsåg honom fick han frågan:
"Har han jobbat något med damhockey tidigare?
– Nej, det har han inte. Han är nog precis lika okunnig som mig."

Och sedan var han under tre år Porkkas medhjälpare för att "utveckla" Damkronorna till den nivå att det blev OS-final 2018, som de lovade.

Ett halvår innan OS hade Östblom hjälpt Porkka tillräckligt för att det skulle bli ett finallag, och då blev han i stället administrativ chef på förbundet, bl a för damhockeyn.

Innan OS beslutade förbundet till slut att Porkkas fantastiska insats räckte; att han fått frikort för att "utveckla" Damkronorna under sex år räckte (och det skulle förstås bli OS-final som kronan på verket". Så de anställde Porkkas ersättare, och Östblom - som administrativ chef - förklarade:

"Har ni vägt in kritiken som funnits mot honom, både utifrån och från spelare, i beslutet?
– Jag kan inte svara för de andra men jag, som har en lång historik med Leffe, har stått bakom honom 100-procentigt. "

Ju mer information man tar del av, desto snaskigare blir det. Med allt detta kan man undra om det bästa inte vore om nämnde Östblom försvann från förbundet, eftersom han uppenbarligen har ett delansvar för den vidriga behandling av svenska damhockeyspelare som rådde under många år.

I stället sitter han nu på förbundet med ett administrativt ansvar som han hanterar på sådant sätt att han föreslår att en hockeyspelare i Luleå Hockey ska sticka från Sverige, när hon har åsikt om den otillräckliga möjlighet till förberedelser som Damkronorna fick inför VM.

Plus det förvirrade uttalandet om att "det är inte givet att svenska damhockeyspelare presterar bättre om de har SOK-stöd för att kunna träna hockey...".

Det verkar ju tämligen tydligt att det absolut inte räckte med att Porkka till slut fick sparken utan att det fortfarande finns Porkka-röta kvar, som borde avslutas...

Peja, du må fortfarande anse att "Han är för övrigt en oerhört trevlig person."

Men tycker du att hans insatser för damkronorna är...trevliga?
Uppladdat:

450x157-skarmavbild-2019-05-21-kl-200150.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Kort svar nej. Nu kan jag förstås inte svara för samtliga nationer som deltog i dam-hockey-VM men se länkarna så får du svar på hur Danmark och Finland gjorde. Svenska förbundets beslut att "det räcker gott att samla landslaget först när finalerna i Sverige spelats" tror jag är tämligen unikt. Sedan väntade man en vecka ytterligare...

Som skulle Tre Kronor vänta in andra omgången av Stanley Cup-slutspelet typ.

• 21 mars spelades sista finalmatchen om SM.
• 29 mars samlades damkronorna på Arlanda och flög till Espoo i Finland.
• 1 april spelades en träningslandskamp mot Danmark, vinst 3-0.

VM:
• 4/4 Tyskland-Sverige 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
• 6/4 Sverige-Tjeckien 3-5 (2-1, 0-2, 0-2)
• 7/4 Frankrike-Sverige 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
• 9/4 Sverige-Japan 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

1. Tjeckien D 4 4 0 0 0 13:5 12
2. Tyskland D 4 1 1 1 1 7:8 6
3. Japan D 4 2 0 0 2 9:8 6
4. Sverige D 4 1 0 1 2 8:11 4
5. Frankrike D 4 0 1 0 3 5:10 2

och därmed åkte Sverige ur A-gruppen. Det hade räckt med att man tagit en pinne till av Tyskland, eller mot Japan, som jag förstår. Kanske hade man lyckats ta den pinnen, om förbundet givit Ylva mer än 5 heldagar samling innan VM började?

Men det blev ju billigare;-)

Vad tycker du om, av dig hyllade, Östbloms uttalande att Ronja borde spela i en annan liga om hon inte kniper käft då?

Eller om Östbloms geniala analys "– Det blir mycket att man pratar om ekonomisk kompensation för de som spelar i landslaget, men under åren in mot OS var det väldigt många svenska spelare som fick ganska bra ersättning av SOK. Och då presterade vi en sjundeplats av åtta lag. Så den direkt kopplingen mellan ekonomisk ersättning och sportslig framgång är inte given."

Allvarligt talat. Du må tycka att han är en trevlig kille. Men nog förstår du väl att han snackar i nattmössan?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Angående punkt #3 - att spelschemat gjorde att Sverige fick för kort tid på sig inför turneringen. Gällde inte detsamma alla landslagsimportspelare som också spelar i svenska ligan? Eller fick de ledigt från klubblaget för att förbereda sig med landslaget?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Hej Peja!

Jag förstår, och eftersom du inte kan bakgrunden hjälper jag dig gärna. Här kommer den:

1. Luleå Hockey debuterar i Riksserien (senare SDHL)

Den ekonomiska verkligenheten för damhockey hade lett fram till att det duktiga damhockeylaget Munksund-Skuthamn från Norrbottenskusten knappast skulle kunna fortsätta och de kontaktade Luleå Hockey för att höra om de kunde få chansen att komma in under Luleå Hockeys starkare verksamhet. Våren 2015 kom man överens och verksamheten gick under namnet Luleå Hockey/MSSK in under Luleå Hockey. Resten är historia, en saga på legendarisk nivå för svensk damhockey.

I Luleå fick damerna hyggligt rättvisa villkor. Luleå promoverade damerna tillsammans med herrarna, på hemsida, gentemot sponsorer och alla annan marknadsföring. Luleås supportrar tog damerna till sitt hjärta och ställde upp som åskådare och med aktioner för damerna.

Luleå slog publikrekord efter publikrekord för damhockey i Sverige. Inledningsvis genom att sponsorer gick in och subventionerade åskådare men så småningom hade intresset ökat så rejält att man tog rekord för damhockey med helt betalande åskådare! Det här stimulerade även andra lag i damelithockey som i sin tur satsade på publikmatcher för att utmana Luleås rekordsiffror och för att promovera damhockeyn även i sina städer. Det här lyfte damhockeyn nationellt och innebar att media lokalt och rikstäckande fick upp ögonen och bevakningen ökade vilket spred intresset än mer.

Luleås satsningar på att söka ge damer lika villkor innebar också att man sökte förbättra ersättningen för att damer på samma sätt som herrar skulle kunna fortsätta och träna och utvecklas, utan att som tidigare och fortfarande i de flesta lag vara tvungen att ha heltidsysselsättningar "vid sidan om" för att få pengar att överleva.

Det har kostat på, men det har givit resultat. I år går damhockeyn i Luleå PLUS! ekonomiskt!

Att Luleå på detta sätt har gått längst fram för att utveckla damhockeyn har givit ett drag som hjälpt och gynnat även andra klubbar. Men det har gått långsamt och på sina hålla mycket längsamt och många damhockeyspelare har därför velat komma till Luleå för att uppskattas, respekteras och kunna utveckla sin hockey så bra som möjligt. Inledningsvis fylldes laget av spelarna från Munksund Skutskär med bidrag från Luleå men också andra norrbottningar kom hem för att få vara med om satsnigen och dessutom ville starka svenska spelare som fått kämpa i motvind i andra klubbar komma till Luleå. Ett par finska damhockeyspelare som tillhörde världens allra bästa kom också till Luleå och har därefter blivit kvar, när de äntligen fått rimliga förutsättningar för att spela hockey. Och i fjol valde landets bästa målvakt, Sara Grahn - efter att Pölsan och Bengtzén skött damhockeyn så extremt illa några år - att söka sig till Luleå.

Luleå Hockey har en stark kärna av utländska spelare, väsentligen svensktalande finskor, och Norrbotten - historiskt nära med Finland - har alltid inom hockeyn haft utmärkta förbindelser med vårt östra broderland. Andra klubbar har kompletterat sina trupper med duktiga utländska spelare från kontinenten och Nordamerika, men faktum är att Luleå haft en sådan bred bas av starka svenskor att man inte behövt rekrytera fråmn andra länder lika mycket som andra klubbar - Linköping som utmanade starkt i finalen för några månader sedan, hade betydligt fler utländska spelare än Luleå.

Och de sportsliga framgångarna har inte uteblivit. Faktum är att Luleå Hockey - under de fyra år vi varit med inom svensk damelithockey - blivit seriesegrare samtliga år samt vunnit SM 3/4 år (enda undantaget då ett extremt defensivit kämpande HV lyckades slå Luleå på straffar i två matcher i semifinal våren 2017).

Och som juvelen i kronan vann Luleå hösten 2018 det första "världmästerskapet för klubblag i damhockey" genom att i Nordamaerika besegra deras bästa lag☺

2. Sveriges Hockeyförbund och Sveriges Olympiska Kommitté krossar svensk damhockey

Villkoren för svenska damhockeyspelare har alltså varit extremt dåliga. Ett av de få ekonomiska stöd värda namnet som funnits, har varit SOKs stöd. SOK har därför haft en extrem maktposition och högste bossen Peter Reinebo - en korgbollspelare från Solna - fick den "strålande idén" att utnyttja sin makt genom att kräva att Leif Porkka Boork skulle få den totala makten över Damkronorna. Och förbundet vek ned sig som j-a sparrisar.

Porkka lovade att Damkronorna skulle spela OS-final 2018, om han fick den totala makten. Och den fick han, av förbundet.

Alla som hängt med vet att Porrka som hockeyledare haft en del framgångar, men framför allt har han haft extremt galna idéer och ingen hockeytränare har sparkats från så många klubbar som Porkka, sedan hans galenskaper krossat klubbens hockey, medan Porkka obehindrat visslat på.

Porkka körde omedbart igång med sina galenskaper. En av Porkkas klassiska grepp njär han kommer ny som ledare är att välja några stjärnor som han omedelbart sparkar för att visa vem som bestämmer och tvinga fram obrottslig lydnad från de som blev kvar. Det körde han direkt igång med genom att hitta på idiotier t ex väcka damkronorna på läger 04.00 på natten och tvinga dem att vandra runt runt i regn på en tom sandplan i timmar och annat "imponerande". Inte oväntat ledde det till att några protesterade, och då fick de sparken av Porkka. Han valde ut några av landets bästa damhockeyspelare, bl a från Djurgården och Luleå, och gav dem offentligt sparken. Följden blev att de spelarna förlorade SOK-stödet och det drabbade dem privat ekonomiskt otroligt hårt, med följd att de kämpade vidare några år men sedan la de ner hockeyn. svensk damhockey är inte stor och att flera av de största stjärnorna försvann innebar att Damkronornas kvalitet sjönk som en sten. Ledare från flera damhockeyklubbar, tidigare förbundskaptener för Damkronorna och tidigare stjärnor inom damhockeyn protesterade högljutt. Men förbundet stod på sig och tillät Porkkas idiotier fortsätta.

Det gick naturligtvis åt helvete. I OS 2018 - där Porkka lovat att Damkronorna skulle spela final - blev det i stället bottenfinal.

Porkka förklarade att "vi är på rätt väg" och att han gärna fortsatte, men efter att han under 5 säsonger 2013-2018 fått fria händer att förstöra Damkronorna fick förbundet nog och han fick sparken.

SOK och Peter Reinebo som var allra mest ansvarige för att den här skiten uppkommit, valde å sin sida att helt dra in allt SOK-stöd för Damkronorna - trots att den var den jäveln som genom sitt okunniga beslut krossat damhockeyn!


Grejen är den att konsekvenserna av Porkkas sabotage av svensk damhockey inte upphör i och med att han fick sparken efter OS. "Resultatet" av Porkkas, förbundets och SOKs vansinniga och respektlösa hantering av hockeydamerna fortsätter. Några av våra bästa svenska damhockeyspelare har försvunnit och det kommer att ta tid innan Damkronorna återhämtar sig.

3. Damkronornas nye förbundskapten får svåra villkor
De svårt sargade Damkronorna samlar sig under ny förbundskapten för att försöka hämta sig till VM 2019. Då har förbundet (Olle Östblom ansvarig för planeringen där, tror jag?) lagt SDHL och slutspelet om SM på sådant sätt att Damkronorna får mycket liten tid på sig för att förbereda sig för VM. Ingen tid alls, jämfört med konkurrenterna. Förbundskaptenen förklarar i intervju att "det är inte så bra" varpå förbundet svarar att "det är bara att gilla läget" på ett sätt som påminner om när dåvarande högste hockeybossen Helge Berglund förklarade att dåvarande förbundskaptenen Arne Strömberg och Tre Kronors ledning var "betalda drängar som skulle hålla käft".

Ja, där har vi bakgrunden. Och vad hände sedan.?

4. Damkronorna kollapsade i VM och åkte ur A-gruppen.

5. Ronja Savolainen om Damkronornas resultat.
Se följande intervju (ej lösryckta citat):
https://www.svt.se/sp...nska-laget
Vi citerar:
– Jag tycker så synd om de svenska tjejerna, inleder hon.
– Varför tror du att det gick som det gick?
– – Jag tycker att svenska förbundet borde ger mer stöd. Det känns som att de inte bryr sig så mycket. Det är mer som att de bara tänker på killarna och herrarna. De har bara skitit i vad tjejerna gör och då har de inte haft så bra förutsättningar. Vi i Finlands landslag har jättebra förutsättningar.
– – Jag hoppas att det här blir en väckarklocka så att de börjar satsa mer. Spelarna förtjänar bättre. Det är jättetråkigt att de kommer att vara i B-VM, men nu är det bara att kriga sig upp därifrån.

6. Olle Östblom svarar…
Återigen en intervju utan lösryckta citat, se själv!
https://www.svt.se/sp...ans-kritik
Jag redovisar det han sa av "intresse":
När vi når förbundets tävlingschef fyra dagar senare bemöter han uttalandet från Luleåstjärnan.
– Det får stå för henne. Hon tar ju del av den satsning som svensk hockey har gjort genom att spela i SDHL. Den delen har hon ju verkligen tagit del av genom att spela i en svensk liga som är den bästa man kan spela i i Europa, säger Olof Östblom till SVT Sport och fortsätter:
– Tycker hon att satsningen på SDHL är för dålig bör hon spela i en annan liga.

Du menar att Savolainens resonemang inte håller riktigt?
– Det blir mycket att man pratar om ekonomisk kompensation för de som spelar i landslaget, men under åren in mot OS var det väldigt många svenska spelare som fick ganska bra ersättning av SOK. Och då presterade vi en sjundeplats av åtta lag. Så den direkt kopplingen mellan ekonomisk ersättning och sportslig framgång är inte given.

7. Min bedömning
Jag anser att Olle Östblom uttalar sig extremt j-a korkat och uppför sig som en j-a gubbe.
Sant är att han har en omöjlig uppgift att försvara vad förbundet, SOK och Porkka ställt till med, men han kunde faktiskt ha hanterat detta bättre.
Han kunde t ex ha sagt något i stil med att "Damkronorna har haft några svåra år och även om vi har ambitionen att på sikt komma åter på högre nivå har det för närvarande inte kunnat ha tillräckliga förutsättningar. Men jag gratulerar Luleås duktiga spelare Ronja Savolainen, som i år blivit svensk mästare och världsmästare för klubblag samt Finland efter deras fantastiska framgång i VM där de vann silver och flera anser att de skulle haft glud, men drabbades av ett kontroversiellt domslut. Jag förstår att Ronja bryr sig om svensk damhockey och att hon beklagar att Damkronorna misslyckades. Men vi är i alla fall glada att hon valt att spela i Luleå Hockey och SDHL och göra vår nationella liga till troligen den bästa i Europa". Nja, kanske något överdrivet. Men Östblom kunde ha hanterat situationen skickligare.

8. Din bedömning, Peja?
Jag har naturligtvis läst en hel del av det du skrivit och vet att du har omfattande kunskap och kan göra och presentera kloka bedömningar.
Jag förstår också att du nog inte tycker att det är så där jättekul när jag tar heder och ära av den f d pölsaledaren Östblom.
Men här är han faktiskt inte värd bättre.
Jag tror att du behöver göra en pudel nu
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja. inte har det varit lätt för Lill-Nisses farsa och Erik Forsell att ta över ansvaret för Apan, sedan första Aplasse och sedan Näsan genom vilda köpfester på skadade spelare och bekväma primadonnor, tömt Apnas skattkista.

Detta i kombination med att sektens onda genius ApPea drabbats av glud-hybris och kastat ut miljoner efter miljoner på att i Aparenan inreda en lyxrestaurang, där det ändå bara kommer att fyllas på med ölhävande apsupportrar från byarna.

Följden har ju blivit att Apan - vars ledning utnämnde sig själva till ekonomiska experter, sedan dopingkommunen öst in >10 miljoner per år sju år i rad varpå Apans "sparkonto" låg på 70 miljoner - nu har oerhört svårt att få fram pengar för dagliga räkningar.

Och Lill-Nisses Farsa och Forssell står där med mycket tunn plånbok när de ska fylla truppen.

De tog dock det kloka beslutet att kasta ut CryBert varpå en del spelare som vägrat lira för Apan så länge den fradga-leverantören var kvar, återvände. Dessutom har de sparkat så många primadonnor de kunnat.

Men deras inköp har inte imponerat. Nog märks det att de varit tvungna att botanisera bland andrasorteringen och köpa billigt, begagnat.

Men nu presenterar de 17-årige Philip Broberg från Öret, senast i riktiga AIK. Det är en duktig talang och det var duktigt att kunna övertala denne att komma till Apan. Ser spontant ut som en win-win eftersom Apan nog är den klubb i SHL där Broberg kan få ta störst ansvar, få mest speltid och utvecklas vidare innan han drar vidare till NHL, om allt går som det ska.

Detta eftersom Apans backuppsättning i övrigt måste bedömas som en av de sämsta i serien. Lita på att Broberg kan få växa ut rejält där.

Grattis, Broberg och grattis, Apan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.12

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå Hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
Zappaholic, Brynäs
Daddeh, Luleå Hockey
M.Lemiux, Luleå Hockey
Mike. F, Frölunda
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Strålande beslut!

Ja, när det gäller oss emellan köper jag förstås du är förbannad på mig när jag t ex döper om ditt lag till Fulunda. Fast jag återgick till Fröunda sedan ni slagit oss i semi, bara genom att vara bättre och helt utan fulspel.

Jättefint att du är med och vi ser alla fram emot bättre villkor för hockeydiskussion här på den virtuella läktaren Hockeysnacket! Då lägger jag in dig, tack!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag kan inte bakgrunden till det där bråket och vet heller inte om det är lösryckta citat, så har ingen uppfattning om det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: även om jag kan vara lika förbannad på dig så finns det ju ändå en viss skillnad så räkna in han som oftast för en monolog i Frölundas namn:)

Mike.F
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Härligt! Dynastiföroreningen planerar nog komma med som exempel i en annan bok. Hur man kommunaldopar sig och raserar all ekonomi på ett fåtal år så att föroreningen går sportsligt åt helevte.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Härigt! Varmt välkommen in i gänget:-)

Jag uppfattar att väldigt många av de som under åren brytt sig i att tala trollen tillrätta utan effekt nu hänger på och det blir trevligt att se hur de sitter isolerade och slösar tid på varandra:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Litar på din uppfattningen om hans trevlighet och när det gäller firandet och det 25 000 kan man köpa en del - Luleå Hockey blev tydligen varnade förra året för samma sak, då utan böter, och nu blev det strängeligen tillsagda innan sista matchen.

Så det kan förstås försvaras, men du hoppade över den andra händelsen. Här har du en länk med information.

De citerade utalandena av herr Öst här anser jag vara åt helvete.

Vad tycker du? Är han trevlig i den position han har betalt för att sköta?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Böterna från förbundet har ju ingenting med Östblom som person att göra, reglerna fanns där innan han började på förbundet. Han är för övrigt en oerhört trevlig person.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.11

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå Hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
Zappaholic, Brynäs
Daddeh, Luleå Hockey
M.Lemiux, Luleå Hockey
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klokt val av klubbar att studera. Inga dynastiföroreningar så långt ögat når.
Uppladdat:

271x300-48f87409-e972-4866-9a34-42f405c6d8db.jpeg

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja härligt att få ha Lassi och Berguven, två egna luleåpojkar med spaden - vakter som fått den finaste av utbildningar i landet:-)

På Apforum Nordkraft är de helt klara med att den trasige mannekängen och halvportionen inte duger utan drömmer våta drömmar om Ortio. Så har den klubben - med "vaktutbildning" begränsad till instruktionen "Ta pucken!" - havererat och det enda de hoppas på är köp, Köp, KÖÖÖÖÖP!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Avd Töntar i förbundet.

Luleå Hockey får böta 25 000 eftersom man släppte ut åskådare på isen efter sista finalmatchen för att fira SM-gludet.

Det är Olof Östblom på förbundet som meddelar detta. Förra gången denne person kom ut ur förbundsgarderoben var det efter att Luleås Ronja Savolainen (har jag för mig att det var) kommenterat Damkronornas fiasko då de ramlade ur A-gruppen i VM med att "man får tänka på att de inte kunnat förbereda sig så bra".

Med följd att nämnde Östblom förklarade att "passar det inte kan hon sticka från Sverige och lira någon annan stans".

J-a gubbe!

För mig låter det misstänkt likt "jaså, det brinner i er flyktingförläggning? Ja, passar det inte kan ni sticka till er hemland!".

JÄVLA GUBBE!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Såååååå jävla bra och viktigt att Lassi ratade oljegangstermiljoner och alpluft, tror han är för kort för NHL som snöat in på jättekroppar för att få en chans där.
Nej han blir kvar och nu känner jag mig helt trygg på målvaktssidan ja betydligt tryggare än föregående säsong som ändå vart helt ok.

Annat då i Apschtaaaaaaaaan med en trasig manikäng som inte går att sälja och som backup den egna produkten som håller allsvensk nivå. Och inga pengar att värva för, nej men så går det när det där med att odla fram egna målvakter aldrig funnits i ApDNA:t
(*småler och förtjust gnuggar händerna*)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.10

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå Hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
Zappaholic, Brynäs
Daddeh, Luleå Hockey
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Strålande, bra beslut, Daddeh! Redan nu har vi många på listan som vid många tillfällen påpekat dumheter av trollen, bara för att "tackas" med hån och förolämpningar samt raderingar alt. avstängningar.

När nu allt fler beslutar sätta trollen i kloster ökar möjligheterna för att vår kamp för fin och respektfull hockeykommunikation ska lyckas! Härligt!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaja, lägg till mig i listan då :)
Det krävs inte mycket för att bara gå förbi två rednecks som diskuterar vem av deras släktingar som är "hetast" eller annat icke-hockeyrelaterat dravel ändå :)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Frölunda - med rätta - hyllas för att de nu vunnit Europamästerskapet igen, och uppfattas som historiskt bäst i Europa eftersom de nu lyckas vinna tre gånger: 2016, 2017 och 2019.

Själv gör jag reflektionen att de nu är lika bra som Luleå, som vann 2013, 2014 och 2015.

Nej, just det. 2014 vann vi inte, Vi förlorade på straffar mot JYP, som blev mästare. Och varför förlorade vi?

Därför att Luleå i slutspelet saknade vår då överlägset största stjärna - Linus Klasen - som haft en fantastisk säsong i Elitserien och var landets största stjärna. Ingen tvivlar på att med Linus Klasen i laget hade vi utan vidare vunnit mot JYP.

Men varför var inte Linus Klasen med?

Därför att gnomen Mårts - som då helt sjukt hade uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor - tvingade Linus att delta i en Koskenkorva Kupp eftersom
gnomen Mårts förklarat för Linus att deltog han inte, skulle han strykas på listan för alla VM och OS framöver.

Men... var det inte det år då Svenska Hockeyförbundet hade kommit överens med Elitserien att svenska spelare som matchade i Europamästerskapet INTE skulle behöva spela Koskenkorvakupper?

Jodå. Och det accepterade gnomen Mårts varje gång det var någon Koskenkorvakupp. Med ett undantag: han tvingade dit Linus Klasen när Europamästerskapets slutspel skulle avgöras.

Men vad gjorde förbundet? Och vad gjorde media? Mårts bröt ju mot den order han fått?

Det sket förbundet i. Och det sket media i. Det var ju "bara" Luleå som drabbades.

Detta om Europamästerskapet. Igen-kligen skulle Luleå ha vunnit tre år i följd.

Vilket tar oss över till gnomen Mårts. Hans behandling av Linus Klasen var inte unik. Så där körde han med Linus Omark också, och Limpan valde till slut att offentligt förklara att i fortsättningen tackade han nej till gnomen Mårts Tre Kronor.

Men våra Linusar var inte ensamma. Gnomen Mårts var så extremt oskickligt att han kom på kant med alla NHL-svenskar och till slut vägrade samtliga från NHL att komma till VM, ja, de svarade inte ens på telefon när gnomen Mårts ringde.

Gnomens vedervärdiga styre höll på ett antal år och efter den perioden skulle han naturligtvis sparkas, eftersom han skött sig så dåligt och misslyckats i varje mästerskap.

Men tyvärr inträffade twinsen Sedin. Vancouver hade åkt ut och twinsen kom på att OK, då åker vi till VM. De kom, de fick ordning på Tre Kronor, och mer eller mindre självständigt tog de Sverige till VM-Glud.

Och den trista effekten var att precis efter VM, när gnomen Mårts skulle sparkas, hade inte förbundet mage att sparka den inkompetente. Så han fick kontrakt för en period av några år ytterligare, och blev en av de som varit förbundskapten längst för Tre Kronor.

En tid, då han helt förstörde Tre Kronor.

Samtidigt som OS-bossen Reinebo lurat förbundet att om ni inte ger Porka-Bork fria händer att förstöra damlandslaget drar vi in OS-stödet. Varpå Porka-Bork under en period av flera år körde damlandslaget i botten, varpå olympiska kommittén drog in stödet med motiveringen att "de är ju i botten".

Ja. Gudars skymning vilka svarta år det var för svensk landslagshockey.

Nu är den över, med för damkronorna kommer det att ta lång tid att bygga upp laget igen. Eftersom flera av de bästa spelarna lagt ned hockeyn, och damspelarna som lirar i ekonomisk motvind, tappat det viktiga OS-stödet.

För herrhockeyn ser det bättre ut. Eftersom den vidrige gnomen Mårts änk-ligen är borta ställer NHL-spelarna upp igen. Just nu pågår VM och nästan alla NHL-svenskar som är oskadade och kan - kommer och spelar för Tre Kronor.

Det gläder oss.

Men vi ska inte glömma och vi ska inte förlåta att de ansvariga för organisation av svensk landslagshockey tillät dessa vidriga herrar - gnomen Mårts och PorkaBork - att förstöra så mycket under så många år.

Och märk väl: dessa ansvariga sitter fortfarande kvar. Med fina löner och gratis "representationsmiddagar".

I mina informella ögon har vi följande lista över Europamästare:

2013 Luleå Hockey
2014 Luleå Hockey
2015 Luleå Hockey
2016 Frölunda
2017 Frölunda
2018 JYP
2019 Frölunda

Luleå och Frölunda har dominerat på europeisk nivå. Och det skulle inte förvåna mig det minsta om ett av dessa två lag står som vinnare i början av februari 2020. Jag tror det blir Europas nordligaste topplag som tar tillbaka mästerskapet.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Underbart, tack, Zappaholic! Nu håller vi på med att bygga upp en mäktig samverkan och när vi alla avstår från att mata trollen kommer de att tyna bort och vi blir alla vinnare:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.09

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
Zappaholic, Brynäs
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Välkommen till gänget, Jaca! För varje som skriver på, desto mer känner jag hur trollen isoleras utan föda. Och det känns ljuvligt!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.08

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.07

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Mycket klokt och mycket välkommen, Rytter! När diverse vägar inte fungerat får vi nu se om bristen på föda lyckas! Om de, som har huvudsyftet att jäklas och irritera andra, inte irriterar någon, får vi se hur länge de ids sitta isolerade i apgrottan och klia varandras ryggar bara, medan alla andra skiter i dem:-) Jag lägger in uppdatering med din underskrift. Tack!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Härligt, KulaShaker, välkommen! Ju fler vi blir, desto större chans att vi lyckas och städar upp den virtuella läktaren från vilken vi följer vår kära hockey före, under och efter matcher:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.05

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Skriver under detta jag med. Gjorde ett försök att få bort de från hs men ingen moderator eller ansvarig verkade ju orka bry sig om det sjuka som pågår där.

Kommer inte spendera min tid mer eftersom det är lönlöst. Kolla bara veckorna efter de åkt ut, mesta handlar om pedofili och annat trams, inget fokus på laget eller nästa säsong eller hockeydiskussioner som man trodde skulle finnas på en hockeysida.

Skulle vara roligt att maila saik ledning, styrelse och sponsorer och fråga ifall det är detta dom vill förknippas med. Iof lär väl ledningen lägga locket på men sponsorerna lär ju knappast jubla av lycka.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Du har rätt - och det är just det som är meningen.

Det är ju en väl etablerad princip på internetforum att nonchalera troll, som svälter ihjäl när de inte blir matade. Men det kräver att alla är med och därefter brukar det räcka med en uppmaning "MATA INTE TROLLEN!" när någon - t ex en ny skribent - gör det.

Sedan det nuvarande uppropet presenterades är avsikten att inta nämna dem och deras sida, förutom då att uppdatera med uppropet i syfte att det ska bli känt och att fler ska hänga på. När tillräckligt många gjort så, blir de utan föda.

(Kan lägga till att vid flera tillfällen senaste åren har jag kört >6 månader utan att ens titta på Apsidan och därför inte skriva ett dugg om vad de hållit på med. Men när jag kollat läget där har förstås angreppen på Luleå fortsatt, men i mycket högre omfattning har de gått Bananas mot Pölsan och MooDoo, eftersom sådana supportrar gjort inlägg på apsidan. Ska det lyckas att isolera trollen är det nog nödvändigt att få spridning och stöd för uppropet alltså)

Vi tycks överens, alltså. Skriver du under?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Men att diskutera dom på denna sida är ju också ett sätt att mata dom!! Varför inte bara lägga ner att nämna dom å deras sida på alla sätt å vis, dom går ju igång på vad som skrivs här också så varför inte bara nonchalera totalt!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.05

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Strålande, stort tack! Jag kopierar åt dig, så att vi presenterar de som är med för att övertyga fler:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Jag är såklart med, utan att kopiera manifestet :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite under radarn har Apan köpt in en assisterande tränare. Ingen kanon, förstås, eftersom Apan måste vara rädd om pengarna nu när de strax får meddela att de backat mer än tio miljoner årligen tre år i rad och på senaste åren varit tvungna att ta kortfristiga lån till hög ränta för att sköta de löpande betalningarna.

Nej, det är som för spelarköpen mer av typen andrasorteringen de köper från när de nu presenterat Stefan Hedlund som ersättare för CryBert.

Vem är då Stefan Hedlund? Född i Luleå, uppvuxen och första hockeyn i Piteå samt senare Brooklyn och Norge men ingen framstående spelarkarriär.

Gick direkt från spelare till huvudtränare för Pites Div-2-junisar och sedan Div-1 lag, innan han blev huvudtränare för Luleå Hockeys A-junisar 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017.

Därefter blev han huvudtränare för Zugs B-lag i NLB ett år, och senaste året har han först varit assisterande för Zugs A-lag innan han flyttades till att bli ansvarig för spelarutveckling.

Ungefär det ovanstående är vad som berättas om Hedlund i diverse tidningar och Forum. Med två undantag:
• ApPravda Norran
• Apans officiella hemsida

På dessa båda platser påtalas förutom att han varit i Zug (där man hoppar över att kommentera att han flyttas från uppgiften som ass) att han varit spelare och tränare i Piteå.

Men att han är född i Luleå, att han spelat i Luleå att han varit huvudtränare för Luleås J20-juniorer i hela tre säsonger till för två år sedan - det "glömmer" man att nämna.

Men vem är förvånad? Det här är ju typiskt för hur sekt-Apan agerat hela tiden. Man "glömmer" att nämna allt som kan uppfattas som positiv Luleå-information. Man blundar för allt som har med Luleå att göra för att på något vis hoppas att läsarna får för sig att "Luleå inte finns". Skriver man om Filip Gustafsson så nog fan klistrar man på honom Skellefteåstämplar överallt och så vidare.

Det måste vara svårt att vara så avundsjuk, för att inte säga svartsjuk.

Men allt är bara så typiskt för sekten förstås. Och vi andra skrattar.

Undrar om det blir någon ordning på Apan i framtiden? Om de skärper sig, växer ur blöjorna och blir en normal hockeyklubb? Det finns ju vissa förutsättningar nu, när så många från huligansektenens hårda kärna försvinner, medan Apan kollapsar på alla håll. Aplasse försvann och nu försvinner Näsan. CryBert försvann. Nordlund försvinner. Fläskberget försvinner.

Det är väl ApPea och mummelklockare som återstår av den hårda kärnan av Luleåförnekande sektapor - fast ApPea ryktas vara på väg bort - och så förstås de nyttiga idioter (rysk spionterm) som sprider Apsanningar på Apans hemsida och på ApPravda Norran.

Det här är ju som i gamla Sovjetunionen där de retuscherade bort partipampar från gamla fotografier, sedan de avrättats eller kommit i onåd på annat vis, som ville man "skriva om historien".

Samma Apsanningar men i olika tappningar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Härligt att du är med, broder!

Nu satsar vi på att isolera trollen så får vi se hur länge de står ut med att snacka skit med varandra bara.

Och ju fler som är med, desto effektivare kommer det att fungera. Daddeh var ju spontant tveksam, men förhoppningsvis kommer han med för att hjälpa oss. Kom med du också, Daddeh!

Och naturligtvis hoppas vi att inte bara vi Luleå Hockey-supportrar hänger på kampen mot de maligna trollen utan ser gärna att supportrar av andra klubbar skriver under och hjälper till att göra kampen mot skitsnackarna så effektiv som möjligt:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.04

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kul att se att Kovacs har haft två bra säsonger. Och Connolly är jag också imponerad över om man jämför med sejouren hos oss. Han fick en riktig nytändning i Luleå.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jag förstår hur du tänker, eftersom jag agerat på det viset i många år: lyfta fram fakta, för att vederlägga apmonstrumens lögner. Men de skäms inte, utan blir bara glada över uppmärksamheten. Och fortsätter likadant år efter år efter år.

Och dessutom: det finns andra inklusive några moderatorer som inte ids läsa på någondera sidan utan vid flera tillfällen påstått att "det är samma skit på Apsidan som på Luleå Hockeysidan". Ett horribelt påstående förstås, som bara speglar att de inte läst vad som skrivs, men jag är hjärtligt trött på att höra sådant dravel.

Själv är jag spyless på att slösa tid på sådana knäppgökar. Tycker att vi kan ägna tiden åt viktigare saker.

Om ingen bryr sig i vad de skriver kommer Apsidan så småningom bara att innehålla skit från apa 1 och skit från apa 2. Och när de inte får några reaktioner från andra och inte får såra, förolämpa, håna och hata andra får de ingen näring.

Häng på uppropet, Daddeh, och testa detta något år åtminstone så får vi se effekten. Ju fler som hänger på, desto effektivare blir det och desto större chans har vi att lyckas.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Men, kommer inte Kovacs sitta bakom galler på livstid? Har för mig att jag läst det någonstans...
Kommentera

1975157 · »