Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2119369

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Inte en artikel om småkronorna och junis-VM utan att media fokuserade på 54 vunna gruppspelsmatcher i rad. Och nu torskade vi mot ryssarna med 5,6 sekunder kvar av sudden i går natt, följt av att vi blev överkörda av US of D i natt.

Men störst fokus efter nattens förlust ges på den svenska målvaktsinsatsen, där HV-Hugo plockades ut efter att ha släppt in 4-0 några minuter av andra perioden, följt av att The Wall tog över spaden och höll nollan resten av matchen.

En målvaktsbyte innebär nästan alltid att laget skärper sig något och inte sällan att motståndarna i stor ledning tar det lite lugnare. Vilket förstås kan ha påverkat en del.

Men fakta är fakta och man tror förstås att The Wall nu får ta över spaden i slutspelet, när vi möter Finland i kvartsfinal i morgon kväll.

David Rautio Berguv, Anders Nilsson, Johan Gustafsson, Joel Lassinantti, Filip Gustafsson, Jesper Wallstedt - imponerande att Småkronorna sedan länge haft målvakter från Luleå Hockey och detta med stor framgång.

Borde Sverige kört med The Wall som vakt redan från början mot US, hade det gått bättre då?

Det kan man inte veta, men som det nu är måste man gissa att det hade varit bättre.

Varför blev det inte så?

HVugo och the Wall har båda haft spaden ungefär tio matcher i SHL och medan HVugo räddat c:a 90% av skott har The Wall räddat 92%. Det talar ju för att man borde ha valt The Wall, men det blev HVugo som etta med motiveringen att "han hade ju småkronornas spade redan i fjol" och vakter i Luleå får "alltid" bra % beroende på uteförsvaret.

Men kanske borde man tänkt liiiite längre och funderat på om de experter från olika länder som bedömer The Wall vara världens bästa målvakt i sin åldersklass kunde ha rätt?

Men när man läser media redovisas att HVugo från Klingsta i D-ryd är en j-a trevlig kille, truppens joker och underhållare på och utom is. Medan The Wall är grymt fokuserad på sin hockey. Kan det ha haft betydelse?

TILLÄGG: En annan sak. Duktige Örebropojken Broberg lurades ju till Apan i fjol och det får ju konsekvenser, när sekten hjärntvättar med värdegrunnnnnnden i sex fingrar. Broberg är f n kapten för småkronorna men inatt var han så klappkass att TV-kommentatorna ansåg att han skulle plockas av isen. Att ha en kapten som faller igenom så pass får förstås negativ effekt på laget. Så går det när sekten får fritt spelrum.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Hoppas på Wallstedt i kvarten, sen får Holtz stänka in två snabba.
Kommentera