Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2119373

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Hoppas på Wallstedt i kvarten, sen får Holtz stänka in två snabba.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lagen i SHL har nu spelat i genomsnitt 26 matcher vilket betyder exakt halva serien. Men som alla vet har corona inneburit många inställda matcher vilket påverkat lagen olika. HK Arslet har spelat 29 matcher medan Pölsan bara spelat 20 matcher; Trottoarkanten har spelat 15/26 matcher hemma, medan Pölsan bara haft 7/20 matcher hemma.

För en rättvis jämförelse av lagen behöver vi därför en standardiserad tabell (se nedan).

Som synes, av den standardiserade tabellen har lagen fördelats på tre nivåer:
• En toppfemma med Röglet i ledning.
• En bottenfemma, med Pölsan i ledning.
• En mittenfyra, där Djurgårn och Warulfven tenderar närma sig toppen, medan Apan
och Trottoarkanten riskerar få kontakt med botten.

Dags för match i eftermiddag/kväll. Full omgång med undantag för Oskars-HK Arslet som spelas i morgon.

Match topplag och bottenlag
• Luleå HF - Linköping HC

Match mellan topplag eller mellan bottenlag
• Rögle BK - Örebro HK
• HV 71 - IF Malmö Redhawks

Match där mittenlag kan närma sig toppen eller botten
• Brynäs IF - Leksands IF
• Växjö Lakers HC - Djurgårdens IF
• Skellefteå AIK - Färjestad BK

Objektivt sett borde ju Luleå kunna slå Pungen, medan övriga matcher kan vara mer ovissa. Pölsorne och Ulfvarne är på gång och kan ha god chans att ta sina matcher. Seriens just nu starkaste hemmalag Läjkers borde ju vinna mot för närvarande seriens femte sämsta bortalag Djurgårn, men inte helt uteslutet att gårdarna överraskar där.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Trottoarkantens IF spöade alltså Apan med 5-3, efter att ha vunnit skotten med 38-29, samt sista perioden med målen 4-1.

Apan hade ändå ledningen med 0-2 tidigt i första perioden, men Trottoaren kvitterar till 2-2 i PP i inledningen av andra, sedan galningen highsticking tagit en helt onödig, slö och slarvig utvisning för tripping 12 sek före paus inför tredje. Lilleå, rädde gustaf med apspaden lyckas leverera imponerande 87% räddningar.

15 sekunder efter 2-2 sätter också Trottoaren 3-2 sedan Apan Wilsby trillat omkull nära kortsargen då han jagar puck.

Drygt en och en halv minut senare (!) passar näste apback burström på med att skälla ut zebrorna varpå han åker ut för abuse med följd att Trottoarens starka PP sätter 4-2.

Och sedan är det kört.

Vad säger Apan efter matchen?

"Galningen highsticking och sektmedlemmen burström sänker oss genom att ta två fruktansvärt onödiga utvisningar vilket ger Trottoaren två mål och då vänder matchen och vi torskar"?

Nej. Inte ett j-a ord om den saken. I stället förklarar man att "det var domarnas fel" och menar att 3-2 kom till sedan apbacken Wilsby trippats utan åtgärd från domare.

Var det tripping? Kanske, men av TV-bilderna att döma ser det mer ut som att Wilsby, när han ska stanna vid sarg, tappar balansen själv och faller. Inte helt lättdömt, men på Apsupportraarnas Forum Apkraft finns ingen som ser det inträffade som tripping, utan bedömer saken som jag, domarna och säkert många andra "Wilsby tappade balansen själv".

Men Apledarna skyller allt på "missen" enligt deras uppfattning. Att de torskade ordentligt av en Trottoar, som förde matchen och att det dessutom var två apspelare som sänkte Apan genom att ta två fullständigt onödiga utvisningar…det låtsas man inte om. I sekten kan ju ingen göra fel, de är bästigast i världen, och torskar de, är det alltid någon annans fel, vanligen domarnas.

Läs nedan och njut men varning för högrisk att skratta på sig, när man läser sektens sexfingrade, enögda bedömning - säkerligen återgiven i ApPravda Norran som "sanning".


SEKT-APAN I SEXPRESSEN
Skellefteå protesterade mot 3-2-målet eftersom Adam Wilsby såg ut att ha fallit över Martin Karlssons klubba sekunderna innan målet. Bland annat var Oscar Möller framme och pratade med domaren.
– Skellefteåbänken är redigt förbannad. Där kan man faktiskt se att det är Karlssons klubba som Wilsby faller på, säger [aprunkaren, med egen apdyrkarblogg] Lars Lindberg när han får se reprisen.
Skellefteå hade inget för sina protester.
Skellefteå-tränaren Stefan Hedlund är inte nöjd med den matchavgörande situationen där Wilsby gick omkull.
–Jag utgår från att domaren gör korrekta, bra bedömningar men eftersom jag ser på monitorn här bredvid att det är en tripping på Wilsby och sen petar de in pucken... Han stöter alltså klubban precis på hans ben...Det blir ju en följdutvisning på en frustrerad Nisse Burström också..."
Kommentera