Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2119243

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Så synd att inte småkronorna klarade av att förvalta något av alla powerplay de fick, där avgörs matchen på deras oförmåga, alternativ småryssarnas duktiga box

Ska de slå jänkarna krävs det nog lite PPmål
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: I andra och tredje perioden hade matchen karaktär att att Småkronorna stod upp samt fick äga en hel del spel i rysszonen, medan ryssarna var mer passiva och t o m slarvigt tog onödiga utvisningar. En del av förklaringen var nog att vid sargdueller och man-mot-man kämpade svenskarna på rejält och ryssarna hade mindre lust att stå upp där.

Men i första perioden blev vi totalt överkörda. När de duktigaste ryssarna var på isen gjorde de som de ville - skrinnade förbi oss och vi hann inte med, tryckte på fysiskt och vi vek ned oss, tog sig in framför mål med puck medan vi bara beundrade och verkade tycka det lönlöst att försöka göra något.

OK, scenförändringen förklaras delvis av att svenskarna skärpte sig. Men under ytan kändes det som att vi alla visste att när ryssen ids, kör de över oss igen.

Det vi har som fördel är förstås att vi KAN spela som ett lag - medvetna om att ryssarna spelare för spelare är oss överlägsna - och när lagspelet fungerar, kan vi hota. Dessutom har vi förbannat bra målvaktspel med två vakter som kan ta i stort sett allt, utom när utespelarna osköter sig och släpper fram helt omöjliga lägen.

Hur långt kan det räcka? Ja, kanske vi tar small US of D idag, vinner gruppen, och får en enkel kvart.

Men det bästa som årets småkronor kan prestera är en riktigt hög lägstanivå när lagspelet fungerar perfekt och troligen hade vi behövt ha tillgång till ännu bättre spelare den här säsongen, som delvis dessutom naggats av att pojkar blivit borta av delvis irrationella covidskäl. Om de besta lagen är på topp - vilket de lär vara när det vankas slutspel - torde de med sina överlägsna spetsspelare vara omöjliga för oss att slå.

Småkronorna påminner lite om Luleå. Junisarna hade 54 vunna gruppspelsmatcher i rad, Luleå har tagit näst mest poäng i SHL senaste 35 säsongerna. Men vi har hittills bara vunnit slutspelet och blivit mästare en enda gång. Liksom Småkronorna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso:
Tycker man gör en bra match, bra karaktär när man tar sig in efter en tung inledning. Vi saknar kanske den där Centern men många kompetenta rollspelare och som vanligt bra backspel. Absolut en utmanare i sluspelet.
Kommentera