Luleå HF

115478 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2119408

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Kollat igenom dina betyg på Luleås spelare lite närmare nu och kommer med en lite annorlunda bedömning i vissa fall.

BÄTTRE BETYG AV MIG
David Rautio - 1 ->2/3
Chris DeSousa - 3+ ->4
Petter Emanuelsson - 3- ->3+
Carl Mattsson - 1 ->2
Juhani Tyrväinen - 3 ->3+

Jag sticker också ut hakan vad det gäller Berguven och anser att det varit väldigt svårt för honom att göra så mycket mer när han fått så uselt stöd av backarna. Mot det kan anföras att the Wall lyckats MYCKET bättre än Berguven, men det ÄR normalt att utspelarna skärper sig men en ny och ung vakt och det förklarar en del. Vidare tycker jag nog att ett gäng forwards presterat för bättre betyg.

SÄMRE BETYG AV MIG
Victor Berglund - 3+ ->2
Erik Gustafsson - 4+ ->3+/4
Eddie Larsson - 2+ ->2
Nils Lundkvist - 4 ->3+
Linus Klasen - 4+ ->4
Niklas Olausson - 4 ->3
Jesper Wallstedt - 4+ -> 4

Jag tycker att backarna gjort alldeles för många misstag för att förtjäna så pass höga betyg och delvis beror det på att de nyrekryterade Eddie och Victor inte alls hittat in i spelsystemet utan i stället - överraskande - varit så vilsna att de sänker övriga spelare de lirat med.

Klasen, ja, han har börjat hitta rätt men nota bene att han varotränad och schweizisk rätt länge innan det vände.

När det gäller the Wall "på gränsen till världsklass"? Ja, det kan nog stämma, nästan och han kan mycket väl bli vår överlägset bäste vakt någonsin. Men med bra stöd av utespelarna samt bara runt tio matcher spelade - han kan behöva visa att han håller under fler matcher; vilket jag tror att han gör. Jämför t ex med hur en ung Mattias Modig under några år hade absolut bästa stats av elitserievakter trots att han - enligt mig - inte var övertygande.

SPELAT FÖR LITE FÖR ATT BEDÖMAS
Fredrik Styrman - 3 ->?
Radek Muzik - 3 ->?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kul med lite annorlunda bedömningar. Jag håller med om de flesta du har fått lite andra intryck över men icket Rautio. Jag vet att du varit ett fan länge av Berguven men både hans stats och många tveksamma insatser gör att jag inte tycker han är godkänd, på länga vägar.
DeSousa hade jag ganska höga krav på och de första 6-8 matcherna var han ganska osynlig. Därav mitt eventuella lägre betyg, men herrejomalaisen så han stänkt in mål på sistone. Efter sina två mål igår dessutom så är han är helt klart värd en fyra... minst!
Vic B tycker jag visar en grym offensiv och ett brutalt bra slagskott. Hans defensiva brister tror jag att tränarna och övriga lagkamrater få ordning på.
Vi får jämföra våra intryck åter igen då grundserien är över och slutspelet är på gång :)

Ha ett fortsatt bra 2021 :)
Kommentera