Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1810990

Sv: Säsongen 16/17
Rytter:

Målvakten borde stå längst ut vid målgården, och sen kasta sig och filma ifall någonting, klubba, handske, skridsko, ett hårsvall, vinddrag nuddar honom... då blir det inte mål då? Jösses vilka nollor som skipar "rättvisa" i denna liga.

Näe nu ska jag släppa det här, hoppas på en rättvisare och bättre bedömning i framtiden.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:

Du måste lära dig att separera frågorna.

1. Ja reglerna är skit som det ser ut nu, det blir helt konstiga bedömningar. Detta måste göras om snarast, för det är inte detta hockey handlar om.

2. Enligt nuvarande regelverk är det korrekt att ta bort målet. Det är kontakt, JG är i målgården. I och med att det är kontakt så är det per definition så att målvakten blir störd, något annat går inte att hävda, därför måste det tas bort.

Man kan tycka både 1 och 2.

Det går alltså inte att skylla på domarna eller WR, dom gör rätt enligt regelbok. Dom hade gjort fel ifall dom tagit bort målet för det hade varit mer kontroversiellt i förhållande till nuvarande regelverk.

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Ja det är fullt möjligt med en sådan löjlig regel. Jag ska kanske tillägga att videodomaren hade bara de sakerna att ta ställning till då domaren blåst bort målet. Skulle inte matchdomaren gjort så hade det inte varit något att granska enligt mitt tycke iallafall