Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1810964

Sv: Säsongen 16/17
Zappaholic:

Han söker inte kontakt, utan han försöker åka in framför och skymma. Han gör det mycket bra! Gustavsson tar chansen och filmar och tyvärr går domarna på det! Är du blind?

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Jo du har rätt i det du tycker. Jag tycker samma som dig. Men som sagt reglerna säger något annat. Som videodomaren förklarade regeln igår blir det begripligt i hur domen blev.

Regeln säger att spelaren som touchar målvakten behöver inte vara i målområdet. Det räcker att målvakten har kontakt med sitt målområde. Alltså Han målvakten kan stå en bit utanför målområdet bara han är en bit in på målområdet samtidigt.

Rent teoretiskt räcker det ju då med att skridskorna nuddar yttre linjen med resten av kroppen utanför i stående position. Samtidigt är regeln så att hur hård eller lös touchen är spelar ingen roll. Det räcker som igår att han nuddar målvaktens tröja lite lätt.

Inte heller spelar det någon roll om målvakten filmar och slänger sig överdrivet bakåt enligt videodomaren. Den regeln passar bättre i isdans eller nåt enligt mig då ishockey är en kontaktsport.

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:
Till och med Jimmie säger i intervjun att han söker kontakt... ;)
Är detta ett av dina små "case" eller har Du bara lite otur nu... ;)