Luleå HF

108031 inlägg · 877 ämnen

Inlägg #1965074

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
lifesson och robban101: Nu svarar jag på ett inlagt från Fulundasidan, men jag antar att ni läser här.

Det gäller Aftontrasans presentation av följande fakta:
"TOPP TRE: Klubben med flest avstängningar
Mest straffade klubben/huvudtacklingar
Luleå: 67 matcher (307 525 kr i böter)
HV 71: 62 (233 500)
Färjestad 55 (333 887)
Mest straffade klubben/alla avstängningar
Luleå: 97 matcher (403 025)
HV 71: 97 matcher (385 500)
Färjestad: 80 (459 987)"

Kan man inte bakgrunden och har man inte vana att analysera fakta kan man skenbart tro att där har vi svart på vitt.

Så är det dock inte. Jag sågade det hela redan när det presenterades och det kan ni finna långt tidigare i denna tråd, men det är ett elände att leta upp. Så här kommer en kortversion, OK.

Det hela är skrivet av herrar ros och abrahamsson. Sådant är viktigt att veta för vid faktaanalys ingår att bedöma om det är skrivet av s k intressenter. Det betyder är det skribenter med ett egenintresse som kan tänkas vinkla sanningen?

Och svaret är ja. Tyvärr. De båda nämnda var extremt inblandade i djurgårdsnedsolkad media som tillsammans med DIFs obehagliga boss Hardy och SeMer trakasserade och hånade Luleå Hockey när vi mötte Djurgårn en kvartsfinal. Luleå hade 3-0 i matcher men då gav ApHardy order om huvudtacklingar och för att komma undan startade de med hjälp av de nämnda "journalisterna" en kampanj där de påstpd att Luleå filmade och "systrarna Abbott" var värst, varpå de skrämde upp zebror som tillät DIF att göra vad de ville. DIF fick ostört utdela hjärnskakning på hjärnskakning och avancerade till 3-3 man sedan vann vi.

Och det här är skitstövlarnas hämnd.

Vad de gjort är att de letat fram stats som stöder vad de vill ha fram. Efter det ovanstående anställde Osten några stora tacklare i Luleå och några säsonger åkte folk på hårda tacklingar inklusive hjärnskakningar mot oss men den tiden är sedan länge förbi. Osten gjorde det som svar på vad vi drabbats av, men han är sedan många år borta och det är också dessa spelare i Luleå.

Kolla t ex in fair play-ligan för SHL 2018-2019. Vinnare av denna - minst antal utvisningar - är Luleå Hockey. Kolla in detsamma för SHL 2017-2018. Vinnare av denna - minst antal utvisningar - är också Luleå Hockey.

Ni börjar inse att de "nyttiga idioterna" (rysk spionterm) Ros och Abrahamsson inte är att lita på, eller hur?

Men det stannar inte där. Man måste förstås ifrågasätta varför de startade perioden de samlat fakta från just när de gjorde eller hur?

Jag kan tala om varför.

Innan dess var fakta följande; inte en enda spelare i ett lag som mött Luleå Hockey under två säsonger hade drabbats av en hjärnskakning. Varför?

Därför att Luleås Hockeys läkare Yelverton Tegnér hade identifierat hjärnskakningarna som ett hot mot hockeyn och Luleå hade ensidigt initierat en spelstil där spelarna förbjöds att uppträda på ett sådant sätt att de riskerade motståndarnas hälsa. Och ingen skadades när de mötte oss.

Om något borde Luleå ha hyllats för detta, och skulle det varit Djurgårn som valt den vägen hade Ros och Abrahamsson skrivit meter efter meter av hyllningsartiklar. Men nu gällde det ju "bara" Luleå och de s k experterna - självutnämnda förstås - i Fjollträsk sover vanligen snarkande efter rikligt "vätskeintag" när det pågår match, så de har ingen koll.

Det var läget när vi mötte Djurgården i den beskrivna kvartsfinalen och när de med stöd av herrar Ros och Abrahamsson kunde dela ut hjärnskakning efter hjärnskakning på Luleåspelare efter Luleåspelare utan att ens riskera 2 min, eftersom zebrorna inte tordes blåsa för de visste att då skulle Ros, Abrahamsson, övrig Fjollträskmedia inklusive hela jävla SeMer bränna dem offentligt som "lurade av filmare".

Så det är anledningen till at skitstövlarna Ros och Abrahamsson granskade fr o m säsongen 2013-2014. Hade de tagit med de två säsongerna innan hade kolumnerna för Luleå visat 0,0 respektive 0,0 och då hade de inte "fått fram sitt budskap"...

Det handlar alltså inte om fakta utom två pajaser som i egenintresse vill svärta ned en klubb, OK?

Jag kan förstå att ni blir irriterad över att vi kallar er för huvudjägare, men det finns en anledning till det. Vi har spelat mot er fyra gånger i år och det har faktiskt hänt att vi mött er utan att vi fått en spelare därefter borta en längre tid för hjärnskakning. Den undantagsmatchen fick vi TVÅ spelare därefter borta en längre tid för hjärnskakning...

Som en konsekvens kallar jag er i år för Fulunda och jag anser att jag har fullt acceptabla skäl till det.

Det finns ett enkelt sätt att ändra på den saken. Lägg av med att hjärnskada våra spelare. As simple as that.

Aftontrasans helt korrupta artikel ändrar ingenting alls på det förhållandet.

Däremot grusar vi gärna gångarna från ert omklädningsrum i Delfinen;-)
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu när allt har lagt sig efter förlusten mot Dif så är det bara att konstatera att den här säsong var inte i närheten av vad man hade förväntat sig.

De har varit djupa dalar med låga kullar och som genom ett under lyckas vi sluta 6a och ut i kvarten! Djurgården var bättre än oss även om jag tycker vi hade ett väldigt bra spel emellanåt och borde ha kunnat tagit i alla fall en match till.

Nu blir det ett omtag och ny förutsättningar ska skapas med ett mål att ta ytterligare guld, kommer att sakna Bert men de är dags för nytt blod, känns lite så där att klockare fick förlängt men det kanske är bra att han hänger kvar ett kontrakt till.

Håller nu tummarna att ni ska gå hela vägen och bärga ett guld och tror att ni städar undan Frölunda utan större bekymmer (kanske rent ger Röde Roger en hjärtinfarkt ^^) efter en serie på 4-1 till Luleå!

P.S Till alla haters! bättre älska än hata :)
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tackar för infon. Nä jag blir inte irriterad för huvudjägare kommentarerna. Utan sådant hade det inte varit lika kul att läsa här. Kalla oss vad du vill.

Tråkigt med skadorna VF råkat orsaka er. Sånt som händer i hockey och en del andra sporter. Går väldigt fort och svårt att undvika kan vi ju se. Spelare från alla lag har väl orsakat hjärnskakning då och då på spelare i andra lag. Skiljer nog inte så mycket mellan lagen.

Är väl inte många spelare nuförtiden som med vilje vill skada motståndarna. Det är ju inte som NHL på 70-talet. Sen har la det existerat en och annan stolle genom åren som lätt tappar huvudet.

Får la hoppas att vi slipper skador av den arten i semin nu.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hörde det var nedtonad stämning på på den nu för tidiga säsongsavslutnings festen i schtaaaan.. vart ju inte som planerat ack ack..
Men Yoda o Barbro dök upp och även Jimmie!!

Det vart en fyller fest likt ingen annan som vanligt trots dynastins oförklarliga uttåg..starkt att hjonen ändå kan se det ljusa i det hela, dvs fin och snygg slutspelshockey
Uppladdat:

197x300-boris-mikhailov-untitled.jpg

+2
Kommentera