Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1965085

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu när allt har lagt sig efter förlusten mot Dif så är det bara att konstatera att den här säsong var inte i närheten av vad man hade förväntat sig.

De har varit djupa dalar med låga kullar och som genom ett under lyckas vi sluta 6a och ut i kvarten! Djurgården var bättre än oss även om jag tycker vi hade ett väldigt bra spel emellanåt och borde ha kunnat tagit i alla fall en match till.

Nu blir det ett omtag och ny förutsättningar ska skapas med ett mål att ta ytterligare guld, kommer att sakna Bert men de är dags för nytt blod, känns lite så där att klockare fick förlängt men det kanske är bra att han hänger kvar ett kontrakt till.

Håller nu tummarna att ni ska gå hela vägen och bärga ett guld och tror att ni städar undan Frölunda utan större bekymmer (kanske rent ger Röde Roger en hjärtinfarkt ^^) efter en serie på 4-1 till Luleå!

P.S Till alla haters! bättre älska än hata :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Kloka ord som vanligt av dig, Blister, och det är ett nöje att läsa en apsupporter som kan tänka. När det gäller Apans framtid blir den intressant att följa. Jag tror faktiskt inte så mycket på den eftersom jag tror att orsakerna till Apans period av flera år på toppen beror på fem skäl, som nu inte längre finns kvar:

1. Det handlade om en tid då den exlosionsartade ökningen av dränering utomlands krossat de flesta lagen som tappade massor av spelare vilket orsakade kaos och svårighet att anpassa sig till de nya förhållandena, när halva truppen kunde försvinna efter våren. Det innebar att konkurrensen blev lägre och Apan, som inledningsvis slapp förlora spelare, kunde segla upp.

Nu har också Apan drabbats och nu är alla lag medvetna om vad som gäller, anpassat sig, och satsar betydligt mer för att långsiktigt planera och scouta så att man hanterar läget.

2. Apan hade en period då man fick fram en generation av flera duktiga juniorer från hemstaden som slog igenom. Så har det varit för alla lag; vi har alla haft det flytet ibland.

Men det håller inte för all tid och sedan många år kommer det ju inte fram några speciellt duktiga spelare från Skellefteå längre.

3. Aplasse hittade på att sno åt sig talanger från andra klubbars upptagningsområden genom att kontakta pojkarna ända ned i 12-13-årsåldern då de var extra påverkbara och billiga att sno åt sig.

Nu har de möjligheterna väsentligen stoppats i Norrbotten och Västerbotten och Apan försöker ersätta det genom att suga åt sig pojkar från sydbotten och Norge. Det kommer förstås inte att fungera lika bra.

4. Apan hade några år då man skötte värvningen av duktiga spelare alldeles utmärkt. Jag är själv övertygad om att anledningen till att man lyckades med det var att värvningarna skedde med stöd av en erfaren NHL-scout som under tre år var huvudtränare för Apan. Jag talar om Anders Forsberg.

Men Apan har INTE ett CV av bra värvningar för övrigt. Före Anders Forsbergs tid var det snarast tvärtom och värvningarna var oftare kompletta fiaskon än lyckade. Och sedan de som värvades under Forsberg försvunnit och Apan tappat de flesta spelare man då hade har nyrekryteringen allvarligt talat varit usel. En massa skadade spelare, primadonnor, spelare som de flesta redan i förväg insåg skulle misslyckas vilket också blev fallet.

5. Spelsystemet. Apan påstod och lurade i många sjäkvutnämnda experter i media att de var bästigast på hockey och att pojkarna i Skellefteå redan från unga år drillades in i att bli suveräna spelare med Apans bästigaste spelsystem. Sanningen är den att "full fart framåt har alltid varit Apans" men storheten i Forsbergs ledning var att han och mummelklockare satte sig ned och insåg att det håller inte att ösa in mål, men släppa in lika många. De såg sig omkring och förstod att den hockey som Rönken etablerat i Almtuna skulle bli vinnande och köpte in Rönkens assisterande, CryBert, som dök upp hos Apan och berättade om principerna. När Apan fick ihop både-och fick de en vinnande hockey och när de under de åren hade tillgång till vinnarspelare kunde de bli vinnare.

Men systemet har nu havererat fullständigt. Hybrisvurmet hos CryBert och mummelklockare samt andra i Apstaben gjorde dem blinda och när de behövde visa kompetens och skicklighet visade det sig att de hade inget att komma med. De värvade spelare som inte fungerade tillsammans och som inte kunde bilda ett fungerande lag, de gav dem instruktioner för en hockey som blev meningslös, och kejsaren Apan visades vara naken.

Nej. Det är inte bara subjektiva påståenden från min sida. Jag tror uppriktigt att Apan har fallit och att framtiden för Apan kommer att bli nere bland strecken och att degraderingen till Allsvenskan så småningom inte är en utopi utan i stället en självklarhet. Frågan är snarast hur lång tid det tar.

Sorry, Blister, men så tror jag. Men när det sker är du varmt välkommen in i värmen i en stad närmare ditt Piteå:-)
Kommentera