Frölunda Indians

59589 inlägg · 3391 ämnen

Forum

1982631 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Säsongen 2019-20
Någon som vet när biljetterna släpps mot Brynäs?
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Mike.F:

Perfekt analys av matchen igår
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
5-2 seger mot Leksand i en match där Frölunda är rätt överlägsna!! Domarna tog en del konstiga beslut som mest drabbade Leksand i 2:a perioden!! Vi får hoppas att dom oxå blir bättre ju längre tiden går!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Stryk med 4-2 mot Växjö efter att ha kommit igen från 0-2 till 2-2 tidigt i 3:e så gör Växjö 3-2 i pp turligt på skridsko (frölundait) till perfekt pass å då pang!!!
Men om man skall ta det positiva från matchen så är det ju ett högt tempo och fartfylld hockey jämfört med Bif vs Lif häromdan som var precis tvärtom!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Mike.F: Peterson,Sundström,Lasu och Lennström gör mål när VF vinner 4-3 efter sudden. En premiär som kanske inte säger så mycket men det är alltid kul att vinna å få in den vinnande känslan. Ståhlberg gör en mycket stark insats och Rubin gör det helt okey i målet!

Mike.F
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Ikväll är det matchpremiär och det mot HV71 i Kungsbacka! Matchen går ju på sportkanalen så det blir en soffpotatis ikväll igen:) alltid kul med lite hockey även om kvaliteten nog är så där då killarna inte har varit på is speciellt länge!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Tänk om man hade varit lite mer som brorsan!! inte nämnvärt bry sig om idrott!
Faen va mycket enklare livet hade varit.
Jag som dessutom förutom ett genuint idrottsintresse har 3 lag som jag följer med en slags besatthet! När lagen vinner känns det bra i kistan men vägen till segern har gått i lidelsens och nervositetens tecken och många gånger kan man ju fråga sig om det verkligen är värt det! Svaret är JA när det går bra och man får fira guld men NEJ om det bara går åt helvete och alla runt omkring är tvungna att skadeglatt påpeka detta faktum!! för det gör dom!! då jag inte lyckats hålla detta med mitt supportande hemligt!!
Nu stundar en ny säsong i ishockey och en i PL där man skall sväva mellan hopp och förtvivlan igen! Stackars supportern i mig!! jag lider med mig! Å så e den djävla semestern slut oxå!!! Faen!!!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
ivandrago: ja! ända vägen för Blåvitt att gå är att som Frölunda gjorde för ca 20 år sedan att satsa på de unga spelarna och bygga upp en solid ekonomisk grund!
Blir en tuff höst dock!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Mike.F:
Kan nog bli topp-6 allsvenskan för GBG, något att bygga vidare på.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Läser här och där om vilka som har mest supportrar mm mm! Att växa upp i Göteborg med omnejd var inte lätt då Frölunda endast var ett hyfsat stabilt elitlag med en finalförlust 1980 ( en domartabbe avgjorde den) och ett uttåg 1984 och FEM jobbiga säsonger med missade kval ett flertal gånger!!! Det jobbiga var alla dessa så kallade göteborgare som höll på andra lag som bla Brynäs o Leksand bara för att dom hade spelat och spelade den bästa hockeyn!! Nu är de tiden sedan länge
förbi men nu har deras kidz lurats in på samma grej och går å hejar på SITT lag??
Hur bemöter man det?? Kanske med att Frölunda numera är ett lag som ”alltid” är med å slåss om SM-guldet och får dessa stackars yngel att förbanna sina fäder för att bli intvingade i dessa bortalags supporterskaror! Hoppas dom aldrig mer får anledning att glädjas åt SITT lag!!
Bitter? Nä int ja int!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
lifesson: trevligt med lite sällskap:) ser fram emot detta!!

Mike.D
Kommentera

Sv: Sven och Yoda
Yoda Marklund: Tackar! Ja jag är snäll, och det är du också. Elak är jag bara på låtsas ibland
+2
Kommentera

Sv: Sven och Yoda
lifesson:

Sorry autocorrect, skulle ha vart snall! :-)
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Mike.F: Ska försöka var med lite mer härinne när det drar igång igen. Får korta ner mina kommentarer till färre ord något då jag har en tendens att skriva mig trött. Och då menar jag trött i ögonen av skärmtittandet
Kommentera

Sv: Sven och Yoda
Yoda Marklund: Ja den var small = liten =). Ja denna säsong tror jag blir rolig. Ett andra raka skulle inte sitta fel. Men många lag om budet i år. Om förra säsongen var jämn så blir nästa nog ännu jämnare, då de flesta lag ser ut att höjt standaren på sin spelartrupp. Sen ska man ju få ihop det också. Och det kanske inte alla lyckas med. Spännande ska det bli iallafall.
+1
Kommentera

Sv: Sven och Yoda
lifesson:

Det var en small kommentar.

Nu ser starka ut i ar igen.
+2
Kommentera

Sv: Sven och Yoda
lifesson: det va så lite så:) men du är välkommen att hugga i.....
skål från Gotland🍻🍻

Mike.F
+1
Kommentera

Sven och Yoda
Skriver några rader ett brev om min upplevelse av Hockeysnack sedan jag upptäckte sidan 2015 som inte har med Frölunda i sig att göra. Det första jag kommenterade här på hockeysnack var att Sven kallade Frölunda för värsta köplustan. Jag skrev typ att han hade noll koll. Tog senare tillbaka det efter att läst igenom en del av vad han skrivit. Kunde notera att han hade stenkoll på det mesta inom hockey och förmedlade det på både ett roligt och intressant sätt.

Kände att hockeysnack var en sida med många kunniga och aktiva medlemmar. Men det som fick mig att fastna och själv skriva ganska så många inlägg under en tid Var Sven och Yoda. Jag har aldrig tidigare varit aktiv i något forum och skrivit såpass mycket som jag gjorde här under en tid. Alltid haft svårt att uttrycka mig i text på ett bra sätt och fick oftast skrivkramp snabbt. Men här lyckades jag bättra på mitt skrivande både när det gäller ett begripligt innehåll och det rent grammatiska. ( Det grammatiska tror jag iallafall jag bättrat på =) )

Skrev både seriösa inlägg och kommentarer samt en del rena hittepå grejer till Yoda som enbart gick ut på att skoja till det och ha roligt här. Och Yoda gjorde det enkelt då han verkade ha liknande humor och glimten i ögat. Likadant med Sven som alltid var intresserad av att ge bra och innehållsrika svar och också är fantastisk rollig när han sätter den sidan till tycker jag. Jag har följt Frölunda i detalj sen jag var liten grabb tidigt 70-tal och alltid tyckt att jag haft ganska bra koll på svensk hockey. Men Jag har lärt mig en hel del av att läsa sånt som Sven skrivit.

Min egen aktivitet här på forumet har gått i vågor sen jag blev medlem. Jobbar en hel del speciellt under sommarhalvåret med att lägga plattor osv( Markanläggning Trädgårdsanläggning) Är 56 år så man är ganska slut på kvällarna långa perioder.Och när jag väl är inne och kommenterar här så anstränger jag mig ganska mycket för att det ska vara något innehåll i det jag skriver. Så jag är inaktiv ganska långa perioder. Heder åt alla dem på hockeysnack som är aktiva regelbundet år ut och år in.

Vad jag vill säga med detta inlägg är egentligen att, hade det inte varit för Sven och Yoda ,skulle inte hockeysnack vara så intressant rolig och läsvärd för mig iallafall.

Så tack Sven Savage och Yoda Marklund för att ni förgyllt min tid här på hockeysnack. Och jag hoppas att jag orkar engagera mig mer här i Frölundas forum nästa säsong än vad det blivit senaste åren, Där jag också måste passa på Att Tacka Mike.F för att han i stort sett helt ensam håller liv i Frölundas bok.

Mvh lifesson
+5
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Bröder:)
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Ett stort problem är ju att experterna kan tippa hur mycket som helst men det blir allt som oftast helt eller delvis fel ändå!!
Ser ut som om Skaik har ett på pappret ganska svagt lag men det behöver ju inte betyda att dom kommer i botten för det!
Frölunda ser ju på samma papper oförskämt bra ut men som brukligt är skall det ju spelas om det och som vanligt kan vad som helst hända men jag ser med tillförsikt framåt mot säsongen!! Så skål alla hockeybilder o systrar där ute🍺🥃

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
ivandrago: nja! Det såg väl sådär ut igår mot Östersund men Blåvitt har aldrig vunnit där innan och plastgräs är inte heller Blåvitts grej! Målet var att greja kontraktet och det skall väl snart vara löst!sen får vi se vad det kan bli för placering till slut!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Mike.F:
Hur går det för blåvitt nu, är trenden nedåtgående i spelet eller funkar det som under våren?
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
De va la ett djävla tjöt!!
Ta en bärs å koola ner!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
8,6 miljoner plus 18/19 och numera ett eget kapital på 34,1 miljoner!! det känns bra men en bit kvar till 60 miljoner är det!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
ivandrago: att det skulle se så ut efter 9 omgångar vågade man ju aldrig ens hoppas på:)

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Mike.F:
Härligt håller på blåvitt jag med👍
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-20
Mike.F: här vare livat här vare glatt här vare blommor i morsans hatt! Änglarna!!!!!

Mike.F
+1
Kommentera

Säsongen 2019-20
Ja Sundström är en kalasvärvning och Lasu är oxå en bra värvning. Synd att vi tappar Genoway han har varit väldigt kul att se! även tappet av Sigalet svider! Rubin, Lennström och Bergman oxå nya!!
Frågan är ju om vi får behålla Fagemo? hoppas det!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Final
Sundström tebax, blir bra detta, ...Finns en långhårig yngling som spelar i någon liga på andra sidan atlanten...Erik Karlsson tror jag han heter, kanske kan börja som 7´e back :-)..hört att han är rätt OK i PP :-)
Kommentera

Sv: Final
Mike.F: Det är lugnt hörru, men jag uppskattar det.
När slutspelet är över så nollställs allt igen och jag är inte själv någon mästare av att alltid hålla igen heller :)
Njut av sommaren som regerande mästare. Jag hoppas vi kan ta av er de två titlar ni försvarar nästa säsong ;)
Kommentera

Sv: Final
Daddeh: tack! Vet att du blev förbannad på mig och jag ber om ursäkt om jag var dum men i stridens hetta så överdriver man lite ibland! Sen är ju mitt grundtänk att kalla lag vid sitt riktiga namn men kan kanske inte begära det av alla supportrar!

Väl mött nästa säsong!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Final
Väldigt sent ute men grattis till SM-guldet. Går inte att säga emot att bästa laget vann. Jag hoppas mitt Luleå kan ge er ett bättre motstånd under kommande säsong :)
Kommentera

Sv: Final
mattias - 74: tack!

Mike.F
Kommentera

Sv: Grattis
buteljen: tack! o grattis till SHL!

Mike.F
Kommentera

Sv: Final
TIK1928: tack!

Mike.F
Kommentera

Sv: Final
Grattis till sm guldet. Väl mött nästa säsong // leksing
+1
Kommentera

Sv: Final
Mike.F: Stort grattis till guldet! Vi är många Timråiter i familjen som hejjat på er! Mycket välförtjänt!
Kommentera

Grattis
Stort Grattis från Oskarshamn
+1
Kommentera

Sv: Final
Farbror Barbro: tack!

Mike.F
+1
Kommentera

Frölunda förödmjukade Djurgården Totalt i en fullsatt Glob
Roger Rönnberg hade sin vana trogen Hockeygudarna i sin ringhörna under Torsdagskvällens Batalj ...

Den avgörande skillnaden mellan Djurgårdens härförare Robert "Fågelholken" Olsson och Sillstryparnas ryktbara Fältmarskalk Roger Rönnberg, har genomgående varit Rönnbergs sällsynta förmåga att i de mest utsatta situationer, på något förunderligt sätt, lyckas med konststycket att allt som oftast alliera sig med hockeygudarna och då i synnerhet den mest inflytelserika utav dem nämligen Överstehockeyguden

Eftersom Överstehockeyguden besitter en unik förmåga att påverka temperamenten hos övriga hockeygudar, är det extra viktigt för en Tränare att först och främst ha pondus och ett kroppsspråk som tilltalar just Överstehockeyguden.
På denna punkt tycks Roger Rönnberg genomgående överglänsa Robert Olsson med hästlängder...

Av erfarenhet vet man ju också att om två styrkemässigt någorlunda likvärdiga lag drabbar samman säg 6-7 ggr, är det i Åtminstone 5 av dessa bataljer Hockeygudarna som bestämmer vilket lag som går segrande ur striden.

Tänk...om bara Robert Olsson a.k.a "fågelholken"(by appearance that is...) hade besuttit samma förmåga som Frölundas Överstelöjtnant Rönnberg, i konsten att blidka Hockeygudarna, dessa outgrundliga och nyckfulla väsen..., då hade sannolikt Djurgårdens Järnkaniner blivit svenska mästare 2019.
Men nu var inte Hockeygudarna på det spekulativa humöret denna kväll, utan valde istället att satsa på det "säkrare" alternativet, nämligen att fraternisera sig med Sillstryparna och deras respektingivande Fältmarskalk Roger Rönnberg.

Detta var en av de mörkaste dagarna någonsin i Djurgårdens stolta Hockeyhistoria..
Den mest nattsvarta dagen på Årtionden..
Och som lök på laxen i en regntung Huvudstad på ett fullsatt Globen...
Kommentera

Sv: Final
Mike.F:
Grattis Frölunda, trevlig stad och trevliga invånare!
+1
Kommentera

Sv: Final
DansbandsWolf: tack! Men som sagt damhockey är inte samma sport och intresserar mig faktiskt inte alls! Skulle Frölunda skaffa ett sådant så skulle jag givetvis hålla på färgerna men aldrig se på dom!!

Mike.F
+2
Kommentera

Sv: Final
Mike.F: Grattis till ett välförtjänt guld där ni var helt klart starkast i slutspelet.
Nu är det dax för Frölunda att skaffa sig ett damlag så vi i Luleå kan krossa er i några år :-)
Kommentera

Sv: Final
brynäs08: Tack!

Mike.F
Kommentera

Sv: Final
Grattis grattis! Väl värt!
Kommentera

Sv: Final
pjåtor: tack!! Ja det blev änna bra!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Final
Huge: tack!

Mike.F
Kommentera

Sv: Final
Tjurn : tack!

Mike.F
Kommentera

Sv: Final
Mike.F: STORT GRATTIS starkt jobbat ! Ett mäktigt hockeyår för er imponerande 🙏
+1
Kommentera

Sv: Final
Svanru: tack!

Mike.F
Kommentera

1982631 · »