Golf

757 inlägg · 43 ämnen

Solheim Cup

595891 · » Till forumet


Sv: Solheim Cup
Poffa: Så var man nyss hemkommen efter ytterligare en kanonhöstrond. 454:an skickar iväg bollar som om den vore förtrollad. STX-puttern funkade klanderfritt denna afton.

Idag så blev det en stabil 37 poängare och en sänkning med 0,3. Vilken härlig höst vi har haft och jag håller mina tummar för att det blir ett par tre rundor till innan det vita äcklet börjar att falla.

Swinga lugnt!
Kommentera

Sv: Solheim Cup

Hardy Bacardy:

Får du en för under 3000 så har du gjort ett klipp. Priserna på 454:an ligger på dryga 3500. Själv fortsätter jag med min Cobra-kopia det här året ut i alla fall. För 900:- så fick man den från USA. Funkar perfekt. En lätt slice på kanske fem meter i sida då man slagit 250 meter. Det duger för mig.

Kommentera

Sv: Solheim Cup
Stigsson: Nu under hösten så kan du nog få lös en för runt 2500 - 3500 :-

Det finns ju även begagnade för runt 2000 :-
Kommentera

Sv: Solheim Cup
Hardy Bacardy: Ja det låter som om jag ska provspela en sådan där också :-) Vad ligger listpriset på ute i butik ungefär?
Kommentera

Sv: Solheim Cup
Stigsson: Du kan få köpa min om du har råd - just nu är den dyyyyyyr ;)
Kommentera

Sv: Solheim Cup
Poffa din gamle modoit:

Nu har jag provspelat klubban. Jag måste säga det att nån värre driver har jag då aldrig spelat med. Jag ökade längden med mellan 20-40 meter och dom metrarna är guld värd för en skaplig närspelare som jag själv känner att jag är. Jag har heller aldrig spelat med en mer förlåtande driver - den går verjligen spikrakt slag efter slag. Helt otroligt.

Vad sägs om den här starten igår;

Par på ettan, birdie på tvåan, par på trean, birdie på fyran och par på femman. Sedan så kom jag ner på jorden en aning och drog till med en dubbeljävel på sexan. Huvudsaken man slipper tripplarna och kvadruplarna i alla fall.

På sjuan missade jag en ralativt enkel birdie men gjorde ett enkelt par som aldrig är att förringa.

På åttan en 160 m par trea så var jag nu inne på att idag så skulle änkligen min första HIO i karriären komma. Men icke. Dessa förbannade järnklubbor som alltid ska jäklas, jag skulle ha testat 454:an även här. I alla fall så drog jag järnsjuan rätt ner i gruvan (bunkern) och det hela slutade i alla fall med en boggey efter det att jag blev alldeles för kort med bunkerslaget.

Sedan började helt plötsligt mitt närspel att jäklas för resten av ronden. På nian blev det återigen en jobbig dubbel och sen så var jag nere på jorden igen.

Tyvärr ingen sänkning efter 18 spelade hål trots att jag låg riktigt bra till efter de första 9. Drivern funkade trots allt mycket bra och jag kan verkligen rekommendera Cobra 454 comp till den som är hugad spekulant.

Swinga lugnt...!
Kommentera

Sv: Solheim Cup
Hardy Bacardy: Konstigt det där. Alltid när andra pratar om drivers så går dom alltid spikrakt. Men jag har då ännu inte sett det hela live :-)
Kommentera

Sv: Solheim Cup

Hardy Bacardy:

Cobra har verkligen fått till det med sina drivers. Jag kan bara gratulera till ett bra köp. Huruvida den alltid går spikrakt eller ej, beror nog mer på dig än på klubban iofs.

Kommentera

Sv: Solheim Cup
Poffa och Huge: Nu har jag storinvesterat, En ny Cobra 454 comp som går spikrakt enligt alla som jag pratat med.
Kommentera

Sv: Solheim Cup

Huge:

Känns skönt att det är fler än jag som inte tål Christina Kim. Hon är verkligen urtypen för skitdryg nittonårig Amerikanska. Att sedan Ostbåke och Filippa tycker att hon är en härlig typ med sitt beteende får mig bara ännu mer anti.

Kommentatorerna har som du skriver ingen som helst taktisk drillning i varken foursome eller fyrboll/bästboll. De tänker inte centimetern längre än nästa slag. Tyvärr missar man då det största momentet i spelet. Framför allt i bästboll där två spelare som kan variera säkert spel med en som tar lite större chanser verkligen kommer ligga i det så berömda "vinnarhålet".

Dessutom tjatar de om samma saker om och om och om igen. Man blir trött i örat av att höra deras tjat.

Vad det gäller golfen så är det roligt att se Carin Koch som spelar bra, Laura Davies och hennes jordhögar på tee och jag kan inte låta bli att imponeras av Gulbis och Creamer. Två så unga spelare som spelar bra golf. Att de dessutom har utseendet med sig gör ju så klart att de verkligen kommer bli golfens omslagskvinnor under många år framöver.

Kommentera

Sv: Solheim Cup
Poffa: Skickar man ngn till USA för att kommentera Solheim Cup så kan man väl åtminstone begära att dom kan uttala namnen korrekt.
Iaf när det gäller Suzanne Pettersen.
Hon får heta Pettersson lite då och då, när Filippa öppnar munnen.
Att hon sedan vräker på med bred amerikansk accent på alla amerikanska spelare gör ju det hela än mer parodiskt.
Och Ostbåge är ju också ett kapitel för sig. Den förste och förhoppningsvis ende inbjudne gäst som spelade Mastersbanan på Augusta med en Kinbag.
Bara det...
I Sörenstams foursomeboll idag fick han till det bra på sista greenen:
Annika hade slagit i vattnet, Matthews droppade och satte upp bollen ca 12 m förbi hål. Annika har alltså en skitsvår parputt, och amerikanskorna kommer att göra sämst en bogey.
Då tycker Ostbåge att Annika borde vara lite försiktig med sin putt och inte putta för långt.
Smart move att göra en layup för att säkra en bogey i det läget.
Eller hur? :-/
Sen är det lite jobbigt med all amerikansk chauvinism i alla lägen.
Iofs har dom hemmaplan och vill peppa hemmapubliken, men man behöver ju inte visa deras pajas till halvkines med bakvänd keps som tjoar och hoppar efter varje slag eller putt.
Fast det mest underbara är väl ändå att man iaf blir expert på den amerikanska naturen som finns på golfbanan.
Lite vajande gräs, ett par kottar på en gren osv varannan minut ungefär..
Kommentera

Sv: Solheim Cup

Huge:

Vad värre är, är att man väljer att inte visa den första en och en halv timmen av fyrboll/bästboll. Mycket kan ju vara avgjort redan efter första nio, vilket man nu kommer missa.

Men jag håller med dig, Ostbåge och den där Filippa är inte mycket till kommentatorer. Men jag anser också att hela sändningen är rörig. Undermålig information i rutan och sällan eller aldrig får man se bollarna slås i rätt ordning.

Kommentera

Sv: Solheim Cup
Poffa: Synd att SVT valt att skicka 2 riktiga jätterookies på kommentatorsidan: Ostbåge och Filippa H.
2 rejäla stolpskott som bara kan kommentera det dom ser i bild.
Och ofta knappt det...
Kommentera

Solheim Cup

Idag börjar så Solheim Cup som spelas på Crooked Stick Golf Club. Europa är titelförsvarare efter vinsten på Barsebäck 2003 och nu siktar man på att vinna på Amerikansk mark för första gången i Solheim Cup:s historia.

Som vanligt så inleder man med Foursome, för att senare på kvällen spela Bästboll. Det amerikanska laget väljer att låta alla tre rookies spela redan i foursome:n medans Nilsmark väljer att ställa över sina tre rookies, till en början.

Matcherna i foursome som följer (USA:s spelare först):

Beth Daniel/Paula Creamer - Carik Koch/Catriona Matthew

Cristie Kerr/Natalie Gulbis - Laura Davies/Maria Hjorth

Christina Kim/Pat Hurst - Sophie Gustafson/Trish Johnson

Michele Redman/Laura Diaz - Annika Sorenstam/Suzann Pettersen

Kommentera

595891 · »