Golf

757 inlägg · 43 ämnen

Inlägg #1045476

Sv: US Open 2008
Trots att tävlingen inte ännu är avgjord, särspel i kväll mellan Rocco Mediate och Tiger Woods så kan man sammanfatta det som en stor svensk framgång.

Robert Karlsson blir delad fyra och får för det 1,3 miljoner kronor. Detta efter tre stabila rundor och en något sämre. Endast lördagen kan ses som en plump i protokollet.

Att Carl Pettersson blir delad sexa gör det hela ännu bättre. Stabil puttning under fyra dagar har varit nyckeln för Big Dog:s framgång. I princip varje putt inom fem fot har han satt, detta på mycket svåra greener.

Vi har faktiskt sett några fyrputtar från inom 3 meter och väldigt många treputtar från den distansen.

På tal om särspelet, Tiger var mycket hämmad av sitt knä under söndagens rond. Redan på andra tee grimaserade han illa och tog sig för knäet. Och varje gång drivern kom fram så såg det riktigt otäckt ut.

Och på tal om skador, Justin Leonard fick avbryta tävlingen på 16:e hålet i natt. Detta efter att ha skadat handleden i samband med ett besök i ruffen. Ett slag med en J8 slutade med att klubban nöp i den otäcka ruffen och skickade handlederna längre fram än bollen. Eftersom Leonard höll i klubban extra hårt, just med tanke på hur ruffen påverkar klubban, så slutade det hela med en kraftigt stukad handled.
Kommentera