Golf

758 inlägg · 43 ämnen

Inlägg #2447745

Sv: Golf i allmänhet...
PGA West course... tävling i veckan på en av de svåraste banorna på PGA touren. Det får mig att tänka på ett antal banor i USA som historiskt rankats inte bara som bäst utan även svårast.

Pine Valley - banan som ligger i ett tätt skogsområde på sandjord med massor av naturligt formade bunkrar. Ofta rankad som nummer ett. Privat och endast tillgänglig för medlemmar.

Cypress Point - i Californien söder om San Fransisco... en havsbana som innefattar hål med svåra slag över raviner och där vinden kommer in i bilden, En vacker bana som dock endast är tillgänglig för medlemmar, Alistair McKenzies mest spektakulära bana,

Oakmont - en relativt öppen men riktigt svår bana som haft US Open och PGA men som har svåra greener och smala fairways. Känd för tuffa bunkrar och svår ruff. Henry Fownes bana är vacker men svår,

Pebble Beach - PGA touren spelar årligen på Pebble som likt Cypress point ligger vid havet utanför Carmel. Liknar Cypress i många avseenden och är riktigt svårspelad.

Bethpage State Park - utanför New York ligger Black course som rankas som en av de absolut svåraste tävlingsbanorna, Den är öppen för greenfee spel men är erkänt tuff och inte för medelgolfare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Golf i allmänhet...
Några banor till...

National Golf Links - En bana på ostkusten som är en amerikansk variant av Skottlands links banor. CB McDonalds bana var unik när den byggdes.

Chambers Bay - en riktigt utmanande bana. Den innefattar mycket bunkrar och höjdskillnad.

Oak Hill - en parkbana som är svår och smal med relativt små greener.
Kommentera

Sv: Golf i allmänhet...
Fortsätter på temat svåra golfbanor på historisk mark. På brittiska fastlandet, främst Skottlands banor, spelas British Open årligen. Förutom St Andrews klassiska golfbana spelas tävlingen på Royal Troon, Turnberry, Royal Liverpool, Birkdale, Royal Aberdeen, Carnoustie etc. Samtliga banor är Links vid havet och ofta med djupa så kallade pot bunkrar. Vinden påverkar slagen mycket och gräset är högt och tätt. Golfens hemland Skottland har inte bara svåra banor men även banor som är öppna får alla. Men greenfee är hög och ofta svårt att få start tid.
Kommentera