Golf

759 inlägg · 43 ämnen

Inlägg #2464996

Sv: Golf i allmänhet...
Det var nog under 1990-talet som intresset för golfen växte kraftigt. PGA touren och Europatouren innefattade kända namn som Fred Couples, Davies Love III, Vijay Singh, Greg Norman, Tom Lehman, Corey Pavin, John Daly, Bernhard Langer, Tom Watson, Larry Mize, JM Olazabal och Nick Faldo.

Golfen hade vid denna tid en stor uppsving i Sverige. Det började med framgångar för Ove Sellberg, sedan för Anders Forsbrand, Per Ulrik Johansson, Robert Karlsson (var i toppen av rankingen) och Jesper Parnevik som även blev ett stort namn även på PGA touren. Klubbarna växte mycket i medlemsantal och många köpte golfutrustning. Det var en golfboom som även medförde att nya klubbar bildades och att juniortävlingar blev fler och större. Golftävlingar blev stora events med mycket publik. lounger och försäljning av kläder samt utrustning.

Sedan följde en period under 00 talet där intresset avtog i Sverige. Andelen spelare minskade mycket i landet. Det medförde att klubbar hittade alternativa sätt att locka till sig medlemmar. Under de senaste tio åren har man infört alternativa medlemskap, greenfee medlem, för att locka till sig spelare.

Intressant att följa den framtida utvecklingen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Golf i allmänhet...
Lite kuriosa... 1992 och 1995 spelades Scandinavian Masters på Barsebäck. Ett av åren vann Nick Faldo som i karriären vann sex majors, British Open och The Masters. Nicks caddie Fanny Sunesson var en av få damer som var caddie på Europatouren. Fanny bar senare även bagen åt andra spelare. Under tävlingen 1995 på Barsebäck kom legenden John Daly upp på första tee. Han tog upp en järnklubba men publiken ville att han skulle slå driver. Daly tog fram driver och slog drygt 320-330 meter, förbi greenen. Publiken jublade. Det var show och varmt väder.
Kommentera