Golf

757 inlägg · 43 ämnen

Inlägg #909786

Sv: Vad har du i din bag?
Poffa: Jag tycker att du absolut bör prova och köpa ngt liknande som jag köpt. Det är mest en vanesak och du vänjer dig fort med ett ngt mindre klubbhuvud bara du har en någorlunda konstant och bra bollträff.
Den modell jag valde (J33) är heller inte lika extrem i bladhänseende som deras tourmodell som du kan se på hemsidan jag angav i min länk.
Sen är märket Bridgestone inte speciellt känt i vardagsgolfkretsar sas, men dom är mkt kända och har oerhört gott rykte bland elitgolfarna på de olika tourerna. Deras bollar håller också mkt hög klass.
Min egen erfarenhet när det gäller att köpa nytt är att man ska gå oerhört mkt på känsla. Klubborna ska kännas rätt när mat tar i dom och när man adresserar bollen. Det är inte heller fel om dom är snygga då den detaljen är mkt underskattad eftersom allt i mångt och mkt handlar om ren psykologi.
Såg också att du funderar på att köpa ny putter.
Varför inte prova en magputter?
Själv har jag som sagt en Ping B90, dvs en magputter där man inte fixerar putterskaftets ände i magen utan förankar putteränden med vänster hand i brösthöjd och sen pendlar med hjälp av högerhanden.
När du väl fått till snitsen få får du ett jämnt och fint puttingstroke där du tar bort den handledspåverkan som man annars lätt kan få när man använder en konventionell putter.
Fråga Langer, som hade yips och testade i stort sett alllt innan han till sist provade en magputter. Som han sen dess inte har övergett. Dessutom faktiskt en likadan som jag har (B90).
Om du provar en magputter så skulle jag dock rekommendera en nyare modell (ex 2-ball) med ett lite mer balanserat huvud.
Annars är ju Odysseys 2-ballputters mkt fina, för att inte tala om deras 3-ballvariant. Om du tittade på Solheim Cup så hade Susann Pettersen en likadan. En stor blaffa med underbar balans. Klart värd att prova.

Lycka till med ditt nya klubbköp! ;-)
Kommentera