HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Läget i truppen

405461 · » Till forumet


Sv: Läget i truppen
OskarB: Dom flesta tränare gillar no det läget. Tror inte Conny var ett undantag där heller. Får hålla med dej om analysen av Frölunda. Ackeström och Ström kommer saknas även om deras kompetens är ersatt så gäller ju mycke annat oxå. Ackeström är en kul prick och gladde nog många på resorna och i omklädningsrummet. Saknar som du säger lite jävlar anamma i båset men får se om Lillis kanske kan komplettera där.
Kommentera

Sv: Läget i truppen
MoK: Ja, att spelare tappar i kapacitet går ju aldrig gardera sig mot och det kan ju gälla nyförvärv lika väl som befintliga spelare. När det gäller motivationen tror jag att Mårts älskar det här läget. Här har han fått något att bita i och det är just det som är hans styrka.

Att VF tappade en del rutin, hjärta och ledarskap förra säsongen tror jag gjorde oerhört mycket. Att ni dessutom tappar Ström och Ackeström denna gör nog inte saken bättre. Nyförvärven ser fina ut dock och ersätter garanterat det ni tappat i skicklighet. VF blir att räkna med i år också, men ska ni gå hela vägen tror jag någon måste kliva fram i omklädningsrummet och i båset, det känns som att det saknades lite sådant ifjol.
Kommentera

Sv: Läget i truppen
OskarB: Nej det är ju svårt att önska mer. Bara att hoppas att dom flesta spelare håller samma klass som förra säsongen för er skull. Märkte på Frölunda förra säsongen att flera spelare inte var på topp men visserligen tappade vi oxå en dle rutinerat folk. Bla eran favorit Carnbäck. Men tror VF, FBK o HV kommer slåss i toppen,
Kommentera

Sv: Läget i truppen
MoK: Naturligtvis. Men det går ju inte göra något åt? HV får koncentrera sig på sitt och göra vad man kan för att komma så väl rustade som möjligt. Sedan får man se vad det räcker till.

Men alla tongivande spelare från ifjol är kvar. Alla ledargestalter. Omsättningen har varit liten och de nya verkar hålla hög klass. Vad mer kan man önska?
Kommentera

Sv: Läget i truppen
Patrik L: Pasi var ju borta vid den här tiden ifjol också. Melin var breddspelare vid den här tiden ifjol, Pettersson får ansen lite mer än så. Thörnberg var marginalspelare den här tiden ifjol, han får väl anses vara breddspelare nu. Dessutom tog ju han mer eller mindre Meijers plats under säsongen. Det här räcker fint att starta serien med.
Kommentera

Sv: Läget i truppen
OskarB: Förutsättningarna ändras bara för att man har en bättre trupp än i fjol menas inte det att man kommer bli 1a igen. lla kommer jaga HV denna säsongen så det blir inte lätt.
Kommentera

Sv: Läget i truppen
OskarB: Bredden är väl knappast större än ifjol? Hassinen, Melle och just nu Pasi borta. In har Stefan Pettersson och Karlsson kommit.
Fredriksson har ju kommit och Meijer gått....
Kommentera

Sv: Läget i truppen
Patrik L: Vi har 12 forwards förutom Määtänen. Hur många vill du ha? Bredden är större än i fjol, då räckte det ju utmärkt.
Kommentera

Sv: Läget i truppen
OskarB: Årets trupp är givetvis INTE mer skadekänslig än fjolårets och tidigare upplagors men antagligen inte mindre heller. Määttänen känns ju osäker idagsläget och Remstam tex åker alltid på ngt. Olausson och Pelle är inte yngre precis...Vart jag vill komma är att jag hoppas verkligen att HV införskaffar ytterligare en högklassig forward!

Finns mycket spets-men finns bredden på forwardssidan??
Kommentera

Sv: Läget i truppen
Patrik L: Som jag ser det har vi bara tappat en spelare som var tongivande under majoriteten av matcherna, Mika Niskanen.

Melin och Hassinen var bra, men bara ibland. Peltonen ska kunna hålla hög klass så det blir nog inga problem på backsidan. Andreas Karlsson gör vår centerbesättning till den namnkunnigaste någonsin och Stefan Pettersson lär hålla sig i toppen av HVs interna skytteliga om han får vara skadefri.

Och skador får man alltid. Varför skulle årets trupp vara mer skadekänslig än tidigare års? Jag tror HV väntar och ser när det gäller Määtänen. Om han inte kan komma tillbaka och om det behövs går det alltid värva i Januari. Fram tills dess finns det många unga hungriga spelare som lär vilja fajtas om en plats.

Och det är klart det blir tufft om alla andra lag förstärker från NHL. Än sen då? Det är väl ingen som sagt att det ska vara enkelt. Desto större blir utmaningen och desto roligare blir varje seger.
Kommentera

Sv: Läget i truppen
OskarB: Önskar jag kunde hålla med dig, Oskar om att HV har bättre lag än ifjol. Jag tycker det ser ganska identiskt ut vad gäller kapacitet!
Stefan Pettersson ersätter Melle. Andreas Karlsson kommer in som center och vi tappar Hassinen. Kimmo Peltonen kanske i bästa fall kans fylla tomrummet efter Mika Niskanen.

Men dethär kring Pasi Määttänen gör att jag känner en viss oro-han verkar ju inte kunna spela åtminstone de första månaderna....Ersättare kanske vore lämpligt?

Visst; man kan alltid spekulera i följande banor; likt att Halvardsson, Svanberg, Skoog, Jämtin, Thörnberg mfl kommer ta ett steg till i år men det är INTE alls säkert och det gäller alla lagen! Just nu tycker jag att vår forwardssida ser rättså skadekänslig ut måste jag säga! Remstam tex brukar tyvärr vara rätt skadebenägen och ha oflyt med skador...Nej; en forward till tack!

Sedan vet ju ingen hur HV resonerar kring lock-outen...De flesta lagen tar väl in 2-3 spelare men om HV inte tar in ngn så kan de bli tufft!
Kommentera

Sv: Läget i truppen
Patrik L: Jag har inget emot en lockout, det vore ju skitkul med en vass elitserie! Och HV har ett bättre lag än i fjol, så det är inget att vara rädd för.

Minns -95, två lag lät bli att ta hem proffs under strejken då. HV71 och Brynäs.
Kommentera

Läget i truppen
På måndag går grabbarna på is och snart börjar träningsmatcherna. Några spelare har kommit medan andra har gått. Tänkte diskutera lite om läget. In har Stefan Pettersson kommit liksom Andreas Karlsson och Kimmo Peltonen för att ersätta Jani Hassinen, Björn Melin och Mika Niskanen. Hassinen och Melin ville ju HV inte behålla men Niskanen hade man gärna sett vara kvar.

Jag tycker/tror och hoppas att de som kommit är lika bra och kanske än lite vassare. Framförallt positivt är att Andreas Karlsson kommer och gör att centerlinjen blir urstark! Tror HV blir något starkare på papperet i år. Den största frågan är ju dock NHL-lockoutens vara eller icke vara.

För HV:s del hoppas jag innerligt att den inte blir av även om det skulle vara en kul grej och höja tempen-men i långa loppet tjänar nog alla på att det INTE blir lock-out.

Ett annat frågetecken är Määttänen. Kommer han kunna spela? Om inte; ersätter man? Med vem?

Hungern? Finns den kvar? Det tvivlar jag inte på men finns det tillräckligt md hunger o motivation för att vinan igen? Hoppas det!

Vad tror ni andra?
Kommentera

405461 · »