HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Silly Season

389984 · » Till forumet


Sv: Silly Season
Patrik L: Nej, jag har ingen aning. Jag har bara hört det ryktas att han vill det.
Kommentera

Sv: Silly Season
OskarB: Så du tror Melin åker över atlanten i sommar?
Kommentera

Sv: Silly Season
Patrik L:

Jag tycker i sig inte att det är konstigt. Melin är ojämn och även jag har hört snacket om att han vill över pölen. Skröder är så laglojal att han i HV-hjärta i stort sett kan likställas med en egen produkt.

Vad jag tycker är konstigt är att Dag Larsson, innan något är klart, går ut och säger att man vill ha Skröder före Melin. Förhandla först, prata sen.
Kommentera

Sv: Silly Season
Skulle vara mycket intressant att höra vad OskarB och Et tu Brute anser om detta. Om att Melin får lämna och Skröder stanna....
Kommentera

Sv: Silly Season
Patrik L:

Personligen anser jag att man borde satsa på Melin före Skröder. Undrar om inte Melin är lite billigare i drift också...

Nu beror allt på om HV kan komma överens med Skröder om lön. Trist att man inte kan behålla båda, men en viss förändring i truppen är nog av godo, och alla kan tyvärr inte bli kvar.

Melin har problemet att han är väldigt ojämn, och kan försvinna stora delar av matcher, men detsamma gäller väl till viss del Skröder. Känns som om Melin på topp är lika bra som Skröder på topp, men att Melin har bättre potential. Sen att han är en egen produkt borde göra att man vill behålla honom lite extra, bra med mycket lokal förankring.

Vore hemskt att se Melin gå till Djurgården, och blomma ut ännu mer där och bli lagets stora stjärna. *brr*

Hursomhelst, är verkligen alla korten på bordet här? Melin har väl snackat om att han vill över till andra sidan pölen och spela farmarlagshockey? Om han går i såna tankar så är HV's beslut att satsa först på Skröder mer lätt att förstå, vore korkat att släppa Skröder för att senare märka att Melin försvinner ändå.
Kommentera

Sv: Silly Season
Att Melin med stor sannolikhet får lämna HV får väl anses vara ett mindre tjänstefel?
Kommentera

Sv: Silly Season
OskarB:

Pratade med Bosse så sent som igår. Han är helt inställd på att göra ytterligare en säsong i laget i hans hjärta, förmodligen hans sista dårå.

God kytym medger ju inte att han själver ställer sådana krav under ett slutspel, men blir inte Bosse kvar, så är det nog knappast honom det hänger på.
Kommentera

Sv: Silly Season
OskarB:

Vore riktigt trist om Melin försvann. Egen produkt, och i slutspelet visade han verkligen att han kan. Frågan är om han kan få det att stämma ordentligt i en lång serie också...

Även Halvardsson har en stark anknytning till klubben, och det vore riktigt kul att ha kvar honom. Dock rätt osäker på var han står, men bättre än Ola Thorwalls är han ju 7 dagar i veckan. :)

Skröder... Här handlar det väl om vilken lön han vill ha. Tvivlar på att man kan (vill?) konkurrera med eventuella bud från Tyskland.

Ahl är lite "går det så går det". Bra som backup målis, men borde vara lätt att ersätta om han försvinner.
Kommentera

Silly Season
Nu när guldet är bärgat och firat är det väl dags att börja tänka på nästa guldlag. Så här ser det ut i dagsläget:

Nya:

Andreas Karlsson, 29, center. Fd Leksing med 4 NHL-säsonger i atlanta i bagaget. Kommer närmast från Schweiziska Basel och kommer göra HVs centeruppsättning grym.

Stefan Pettersson, 27, forward. Behöver väl ingen närmare presentation då de flesta av oss sett honom i vinter.

Kimmo Peltonen, 29, back. Högerskytt och landslagsmeriterad. I övrigt vet jag inte särskilt mycket mer om Kimmo ännu. Ersättare för Mika Niskanen.

Lämnar:

Mika Niskanen flyttar tyvärr hem till Finland (Espoo), han kommer saknas efter den starka säsong han gjorde. Enda spelaren i HV som gjorde alla 69 matcher.

Jani Hassinen flyttar till HPK. En gudabenådad spelare stundtals, men också totalt osynlig andra stunder. Vi kan få mer för pengarna.

Spelare med kontrakt:

Stefan Liv (2006)

Fredrik Olausson (2005)
Daniel Ljungkvist (2006)
Per Gustafsson (2006)
Simon Skoog (2006)
Ola Thorwalls (2006)
Jouni Loponen (2005)
Kimmo Peltonen (2006)

Stefan Hellkvist (2005)
Peter Ekelund (2005)
Martin Thörnberg (2006)
Anders Huusko (2006)
Kalle Sahlstedt (2005)
Andreas Jämtin (2005)
Pasi Määttänen (2006)
Mattias Remstam (2005)
Johan Davidsson (2005)
Stefan Pettersson (2006)
Andreas Karlsson (2006)

Spelare ännu utan kontrakt:

Johan Halvardsson, är erbjuden kontrakt.
Per-Åke Skröder, båda parter vill samma sak, detaljer diskuteras
Björn Melin, kanske stannar, kanske går
Bosse Ahl, vill han stanna? Vill HV ha han kvar?

Rykten:

Liv över atlanten? Detroit tycks vilja ha honom, vill han åka?
Kommentera

389984 · »