HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1246742

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Gurra88:

Det är alltid lätt att vara HV-fan :-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Et tu Brute: Otroligt roligt att mötas igen efter en stenhård fight i slutspelet sist det begav sig. Jag minns, som om det vore igår, Lehtonens skridskoskena och hur fortsatt spel förblev en våt dröm. Men ny matchserie, nya insatser, även om det känns som att Timrås chanser i år är betydligt mindre än förra säsongens.

Ser vi till de senaste åren så har resultaten varit oerhört jämn mellan lagen och känslan att allt kan hända är slående. Det är väl bara HVs vinst med 7-0 i den andra kvarten säsongen som var, som utmärker sig. I övrigt har det varit idel uddamålsvinster åt endera hållet. 7 av de tolv matcherna lagen möttes förra säsongen gick till sudden, 3 vann Timrå i overtime, 2 vann HV.

I år känns det ungefär likadant. Även om Timrå har plusstatistik kännetecknas mötena av jämn och hård kamp. Och Timrås styrka i år har faktiskt varit att prestera sin bästa ishockey mot topplagen, mot spelande lag. Någon journalist påstod att Timrå var slutkörd efter en våldsam forcering nu på slutet. Skitsnack. Orkar inte ett lag att tända om när det verkligen gäller, då vet inte jag.

Viktigt i denna matchserie är att Timrå IK får en bra start. Att laget gör en bra match i E.ON arena på torsdag. Dödar utvisningar och visar prov på ruskig effektivitet. Att vinna matchen på torsdag skapar den matchserie vi alla vill ha. Att inte döda denna kvartsfinal med en skitvinst för ditt lag utan att Timrå orkar hålla ihop och skaka fram en sista, avgörande match.

Det som talar för Timrå är Anders Lindbäck, Charles Berglund och våra artistpelare. Där ligger mycket i våra (framtida) framgångar. Lindbäck som kanske seriens bästa målvakt (med all respekt för vad Liv brukar prestera under slutspelet), Challe (som jag totaldissat under nästan hela säsongen och fortfarande anser vara fel tränare i Timrå IK) har ett jävulskt slutspelshjärta där han får ut allt av alla och canadickerna som liksom inte behöver så mycket mer presentation än att de är, eller har sitt ursprung, i Canada.

Timrå slår ur underläge, som vanligt. Men jag tror inte man ska underskatta det här laget som fått lite fart under rören. Det är hyffsat bra spelare som är i ett stim. Dessutom har vi skickliga spelare som jag inte ens nämnt (Caslava, Erixon, Skogs, Meunier) m.fl.
Det kan faktiskt bli en otrevlig överaskning att möta ett Timrå, i flyt. Så upp till kamp. Må bästa lag vinna.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Hv71 ute efter Santala
Kommentera