HV71

7178 inlägg · 782 ämnen

En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

1253186 · » Till forumet


Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Nu har HV och Timrå möts i slutspelsmatcher 18 gånger på 3 säsonger. 18 matcher är hälften av alla matcher som spelades i ES en gång i tiden...en halv grundserie.

Så man kan ju plocka fram ganska omfattande statistik över de här matchserierna...så det gjorde jag :-)

Tabellen:

(matcher, vinster, förluster, ot-vinst, ot-förlust, målskillnad)

HV71  18  12   6   3   2  54-37

  TIK   18    6  12  2   3  37-54

Hemmatabell:

HV71  10   9   1   1   1   33-11

   TIK    8   5   3   1   2   26-21

Utvisningsminuter:

HV71: 318

  TIK:  271

Bäste målskytt:

HV71:  10 Thörnberg

   TIK:    4  Pyörälä, Hynning, Sonnenberg

Flest assist:

HV71:  12 Puistola

   TIK:    6 Pärsinen

Poängliga 10 i topp (båda lagen):

17 (6+11) Davidsson

16 (10+6) Thörnberg

15 (5+10) Vouitilainen

14 (4+10) Petrasek

13 (3+10) Falk

12 (0+12) Puistola

10 (5+5)   Melin

  9 (4+5)   Hynning

  8 (5+3)   Tedenby

  8 (2+6)   Pärsinen

Målvaktsstatistik sorterat efter GAA:

(spelade minuter, insläppta mål, nollor, GAA och räddningsprocent)

1106:25, 35, 3, 1.90, 92,74%  Liv

  737:47, 34, 0, 2.76, 91,27%  Backlund

  305:45, 15, 0, 2.94, 90,96%  Lindbäck

    57:38,   3, 0, 3.12, 89,28%  Åkerlund

Målvaktsstatistik övertid, med otw/otl, sorterat efter GAA:

(spelade minuter, insläppta mål, GAA, räddningsprocent och otw/otl)

24:33, 1, 2.45, 92,86%, 2/1  Backlund

32:46, 2, 3.66, 83.33%, 3/2   Liv

  8:13, 2, 14.54, 66,67% 0/2  Lindbäck

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

250kg kärlek:

Gott att höra! Jodå, jag vet vem Staffan är också :-) Fast man kan väl påstå att Sebbe redan satt ett större avtryck i Hockeysverige än vad hans farsa någonsin gjorde.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Et tu Brute: Jag talade med Sebbes pappa för en liten stund sedan (Staffan Erixon som du säkert känner till). Han medelade att Sebbe är på väg hem, efter att han stannat kvar i går för observation. Man befarade ett brott på näsbenet eftersom det blödde så kraftigt från näsan. Men tydligen var inget brutet utan han klarade sig undan med en hjärnskakning. Tack och lov.

Sedan håller jag med dig. Tycker det är Timrås mest positiva överaskning i denna upplaga. Han blir bara bättre och bättre. Ett bra skott på det där så....

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

73Sjöbba:

Tackar! En gest god som någon i nederlagets stund. Stort med tanke på vilka dåliga förrutsättningar vi hade för sådant, bara för några dagar sedan.

Dina omdömen kring diverse spelare är jag helt införstådd med. Hoppas allt går bra med Sebbe (har han kontrakt?), den spelare i TIK som jag imponerat mest av och som jag minst av allt önskar några tråkigheter. Vilket jag iofs inte gör med någon annan spelare heller.

Fast jag hade ju hellre sett, att Mattias Karlsson var den som förpassats till Fågelsångsvägen, efter sin armbåge på Adam Almquist, om nu någon skulle förtjänat detta. 

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Ja denna kvartsfinal känns lika bra som förra årets, dock hoppas jag det blir guld i år! :)
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Får väl vara först ut att gratulera till semifinal. HV var numret för stort och det var/är odiskutabelt.

Grattis!


Fast Thörnberg och Laine suger.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

250kg kärlek:

Så där. Känns betydligt tryggare att kommentera ditt inlägg med facit i hand :-)

Jag tippade idel hemmasegrar, med ett break i match no 6. Det hade givet 4-2. HV har ju startat samtliga kvartsfinalserier med förlust, med undantag för 06/07, då man lyckades besegra Mora i sudden med 3-2. Nu är det ju hemmamatch igen och enligt mina planer så ingick ingen hemmaförlust för HV. Men man vet aldrig, osvuret är bäst. Hur som helst så har man säkrat minst en hemmamatch till. Fast det finns väl ingen anledning att gå ut bekvämlighetsflaggad, risken att man tror att detta är färdigt och klart. 7:e och avgörande hemma, har varit allt annat än idel succéer och där kan man ju lätt hamna om man nu inte avgör på fredag.

Varken HV:s bp eller pp har varit något att yvas över, även om det sett betydligt bättre ut i pp det två senaste matcherna. Bp har ju varit under all kritik, men jag måste tillstå att jag tycker Åseda-Karlsson coachning vid bp också varit något märklig. Han har ju gått runt på i stort hela manskapet. Det finns ju resurser för att få till ganska justa bp-uppställningar. Möjligtvis beror det väl på att många bp-specialister även är rätt hyfsade i pp. Så han toppar hellre där och kör runt på alla, för att spara lite på vissa spelare, som kan användas dubbelt upp till den/de matcherna som är/blir avgörande.

Laine i fokus. Märklig spelare. Kanske ES snabbaste, men vilka manövrar det oftast slutar med. Försöker vika av i 45 grader i full fart, eller hoppar mellan spelare eller över spelare vid sargen, eller hoppa hage i slottet. Det ligger mycket i hans spelstil, att han oftast hamnar på isen med näsan neråt. Mycket provocerande, men inte fullt så avsiktligt som vissa vill ha det till. Det som irriterar mig mest, förutom märkliga manövrar, är ju dessa ständiga utvisningar. 122 minuter i grundserien är mest av alla i HV. Att typ 90 minuter av dem är hjärnsläpp i offensiv zon är knappast en överdrift.

Båda HV:s målskyttar idag är födda i Jönköping. Lägg därtill Stefans SM-rekord, även om han nu inte är född här, så är det ändå det enda stället som han känner till under sin uppväxt.

Känns som det är längre till nästa match när man har vunnit, då vill man ha mer. En förlust och det kvittar om det är 2 eller 3 dagar till nästa match.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Något som är lite småroligt, är utomståendes betraktelse av Småland och smålänningarna som en enhetlig och homogen grupp. Till ytan är Småland Sveriges tredje största landskap, efter Lappland och Jämtland. Det är alltså det största tättbefolkade landskapet av de 5 som är störst till ytan.

Därav är också Småland indelat i tre län. Jönköpings, Kronobergs och Kalmar Län. Raka motsatsen till hur man gör uppåt landet, där man exempelvis slagit ihop det två landskapen, Medelpad och Ångermanland till ett enda län. Fast i och för sig så är ju Småland större än båda dessa landskap ihop.

Heta smålandsderbyn i fotboll? Existerar inte, om nu inte lagen kommer från samma stad, eller län och då pratar vi uteslutande om lägre serier? Visserligen var det något på gång mellan J-Södra och Öster på 60-talet, men eftersom man inte spelat på samma nivå med kontiniutet sedan dess så dog den hysterin ut rätt snabbt. På samma sätt har det varit mellan Smålands senaste allsvenskar i fotboll, Kalmar FF och Öster, det har aldrig blivit någon kontinuitet på samma nivå.

Men hockeyn då? Jag säger bara en sak. Dessa jävla kronobergare! Det började redan på 60-talet, då Öster efter en match mot Taberg i gamla Rosenlundshallen, lämnade in en protest och fick till ett omspel, som man sedan vann serien på och som om inte det var nog så lyckades man även i kvalserien och blev smålands andra lag efter Tranås att nå högsta serien.

I mitten och slutet av 60-talet dyker sedan ytterligare ett kronobergslag upp, Tingsryd och då har också Husqvarna IF nått toppen av den näst högsta serien. Riktiga holmgångar i både serie och kvalspel, där sedan Tingsryd når högsta serien.

Första hälften av 70-talet var befriad av rivalitet mellan Jönköping och Kronoberg, men när serieomläggningen kom till 75/76 så rök Tingsryd ner igen och så startade det om, men nu var det då mellan HV och Tingsryd i stället. Bröderna Samuelsson, varav den ene hette Kjell i förnamn löpte allt som oftast amok, liksom publik, ismaskinist och övriga närvarande. När vi närmade oss 80-talet var Tingsryd på dekis och man förväntade sig lugn och ro.

Vem fan knackar inte på dörren då? Jo, något annat kronobergshelvete som dessutom hade mage att kalla sig Troja/Ljungby. Snuvar HV på seriesegern ett par gånger och är allmänt otrevliga. Sådär håller det på tills Kvalserien till Elitserien har sin sista omgång, 84/85. Till och med i sista omgången av kvalserien är dom irriterande. Ömsom var Troja i eliten, ömsom var HV där. Som tur var landade rätt länslag på fötterna till slut.

Efterdyningar? Man kan väl säga att det börjat lätta upp lite nu under det första decenniet av 2000-talet. Ungdomslagen kan uppföra sig både på isen som utanför. Kan till och med vid cuper och dylikt, äta i samma matsal vid samma tid.

Men någon spelare från Öster/Växjöhockeyn har aldrig satt sin fot i HV. André Petersson blev i år första Tingsrydsprodukt som representerat HV:s a-lag. Isen bröts annars av Erik Andersson 05/06, som kom som sistaårsjunior till HV från moderklubben Troja/Ljungby, utan något större gnissel.

Värre var det 94/95 då Johan Lindbom kom till HV från Troja. Det upprörde trots att Johans moderklubb är Alvesta. Backen Ronnie Svensson kom till HV från Tingsryd i början av 80-talet, men gjorde bara en säsong. Han återvände sedan till sina hemtrakter i Blekinge eftersom han inte var välkommen efter sitt stor svek.

Så här ser jag alltså en stor potential för att samla alla Sveriges hockeyfans runt en och samma fråga. Förbjud de här jävla kronobergarna att döma i Jönköping dom är allt annat är opartiska, speciellt om de kommer från Ljungby.

En petition? Någon? Var skriver jag under? Tillsammans är vi starka?

En kronobergare i KA är alltid irriterande, nästan lika irriterande, som det är för äldre Huskvarnabor att höra att HV är ett jönköpingslag.     

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Upp till kamp. Någon av de två matcherna kommer Timrå IK att ta. Det har du faktiskt själv tippat. Jag hoppas det blir redan ikväll, det skulle kunna innebära sorti för HV redan på söndag. Du vet, hoppet är det sista som överger en och jag tror att Timrå IK gett sig f-n på att ta denna matchserie. Om inte annat så är hoppet det sista som överger en och att det faktiskt inte är över förrän tjocktanten sjunger.

Annars tycker jag att dagens häftigaste läsning är den att HV tränar boxplay. Vem hade trott att Timrå efter säsongens inledande 55 omgångar skulle skaka HV i PP och ställa till med såna bryderier i HVs PP. Inte jag i alla fall.

Upp till kamp. Må bästa laget vinna.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

73Sjöbba:

Alltid! :-)

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: =)

Väl mött!
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

73Sjöbba:

Frid hockeybroder! Alla håller på sitt. Det är bara jag som håller på mitt.

http://www.youtube.com/watch?v=97smw7R-ijM

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute:

Fan, du måste vara politiker.

Att undvika svara på frågor och istället vrida och vända och styra in på nya spår.
Halare än en ål.

Du får min röst.

Bra så.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

73Sjöbba:

Angående Strimmadiskussionen så är det en repris och inte en plötslig insikt. Inte lika gammal som din länk med Thörnberg i CHL i november 2008, utan istället i den hink med spyor, som kvartsfinaltråden här inne kallades förra säsongen. Den var ett försök till ironi, kring hur semifinaltråden från 2008 utvecklade sig.

Jag hintade ju dig när du bumpade "spyhinken". "Skall vi inte försöka med ett nytt grepp i år?" och så blev det den här tråden istället. Men det dröjde ju inte speciellt länge förrän du körde Thörnberg-repris no 10, med dina oerhört relevanta länkar för den här kvartsfinalserien.

Vissa saker som Martin sysslat med är rent trams och han har också fått mycket intern kritik för det. Han har varit en dålig ambassadör för fair play och HV71 i synnerhet. Men det är länge sedan jag såg några direkta fasoner från honom nu, som skulle utmärka honom mer än andra. Däremot är han väl bland dem i ES, som parkerat stabilast framför motståndarkassen och tar därigenom emot mycket stryk och tjuvnyp utan att ramla och det syns väl om inte annat i hans målskörd. Så Martin har den benägenheten att han kunnat ändra på sig. Hade han varit ett dött rattfyllo så hade han ju inte haft den chansen.

Har du däremot några tvivelaktiga situationer från den pågående matchserien så är du alldeles välkommen att ta upp dem om du kan framföra det på ett någolunda moget sätt. Men vevar du repriser, så kommer förmodligen jag också att göra det, eftersom du då återigen sätter nivån.

Du satte också nivån med ooootroligt barnsligt. Jag har varken kallat någon för barn eller barnslig innan du gjorde det. Alla sådana formuleringar har kommit efter ditt inlägg, eftersom det tydligen var ok enligt lex Sjöbba. Och så står vi här igen med att det skulle vara ett problem för dig, vad jag skriver. Finns det inget annat problem här, än det jag skriver?

Sedan var det inte "för fem år sedan när du var liten". Det handlade om en definition av vad 7 år vad. Jag ställde frågan om 7 år var en lång eller en kort tid. Eftersom den det berörde påstod att HV:s tid på toppen var oerhört kort och snart all. Som svar fick jag att Brynäs hade vunnit fler SM-guld än HV. Alltså typ goddag yxskaft. Först bullra och sedan goddag yxskaft. Jag upprepar det igen. Jag har inga som helst problem med svara som folk ropar, även om jag inledningsvis försöker att vara vänlig även mot troll.

Sedan är ju tid relativt. Är man 30 år eller 40 år, är 7 år en begränsad tid, som kan uppfattas som tämligen kort eller kortare. Är man däremot 14 år är 7 år en mycket lång tid. Det är faktiskt fortfarande en betydande del av ens liv när man är 20. Eftersom han nu inte kunde svara att det var en kort tid, berodde säkerligen på att han inte är äldre, än att 7 år känns som en lång tid. Och det skulle han ju inte kunna erkänna, att HV:s 7 år på toppen var en lång tid för honom. Om vi nu ponerar att han var 14 år, då var han alltså sju år när HV etaberade sig som topplag på riktigt. Känner du många 7-åringar som inte har glass och Kalle Anka som favoriter? Nu är han förmodligen äldre än så, men knappast mycket mer än 20, eftersom han definerar 7 år som en lång tid. Men jag tycker att även 20-åringar kunde lära att uppföra sig och för 7 år sedan var han förmodligen i 13-årsåldern. Även om glass och Kalle Anka då inte var den yttersta favoriten, så var den nog ändå kvar på 10 i topp. Tyvärr är klassen på klientelet så krasst i dagsläget.

Så visst var det ett argument kring varför han inte ville eller kunde svara på frågan. Dessutom är det som jag tidigare varit inne på, en viss risk att man får svar som man ropar. Nu verkade ju inte detta beröra honom något nämnvärt, eftersom han lämnade det därhän och istället fokuserade på mitt Foppa-hat. Det är nog lite synd om dig eftersom du tog illa upp och fortfarande missionerar om vad som skulle vara en godtagbar nivå för mig eller inte.

Jag skall ta dig på allvar den dagen, du visar samma brinnande intresse, för vad som är barnsligt eller inte i den boken du egentligen hör hemma. Skulle tro att det är den bästa vägen att gå. Eller hur tror du att man skulle reagera i TIK-boken om jag på ditt vis skulle in och mästra där och sätta agendan för vad som ansåg vara barnsligt eller inte? Tror du att jag skulle få samma goda behandling som du får nu?

Försök hitta tillbaka till nivån du höll när vi debatterade Ward för ett par säsongen sedan. Det behöver inte vara mjäkigt, men någon jävla rim och reson bör det innehålla.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute:

Tyvärr vaknade jag inte i ett nyktrare skick.

Angående Lill-Strimma diskussionen så kom parallellen med Pelle Lindbergh i efterhand, troligtvis efter du insåg ditt klumpiga snedsteg.

När argumentrena tryter skriver du så kommer klassikerna. Visst, samma sak som att börja kalla andra skribenter för barn, "för 5 år sedan när du var liten" etc. etc.

Och jag tar det för tredje gången. Vad har mitt inlägg till dig att göra med vad 30-40 andra skribenter skriver i en annan bok?

Trovärdighet och mognads-specialist är nog det sista jag utger mig för att vara. Det här är mitt alter-ego som sitter här skriver och jag trivs ganska bra med det.

Sedan är det ingen som har förbjudit dig att skriva vad du vill om Corso.

Dennes trash-talk gick till överdrift men jag tror inte det var något speciellt energiläckage för laget. Och återigen om det vore så så borde HV vara alldeles slutkörda efter Ledins ooootroligt smarta uttalanden och bjäbbande på isen. Kan Ledin fått munkavle av HV till media? Det var ett tag sedan man såg honom i en intervju.

Nu ska jag ta några stadiga groggar och gå och lägga mig så jag orkar med att stiga upp och jobba imorgonbitti.

Får du mer än 2 koppar kaffe om dagen? Det får man inte i Timrå.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

HillBiliRedNeck:

Jag lämnar walk over på den, sår lite tvivel och ger dig en sömnlös natt :-)

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
"Här inne håller vi en god ton och bemöter varandra med respekt och argumenterar för vår sak istället för att ägna oss åt personangrepp"..
det var en hink full av finurligheter det! hehe ;)
Nu till kvartsfinalen: Uselt BP X100, kan man säga nått mer!? Uschusch..
Aja, ett slutspel utan spänning är ju inte ett slutspel så den matchen fick man väl bjuda på som HV-fan.
Ser redan fram till onsdagens drabbning!
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: är det kärlek månne som håller på uppstå
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: FÖr jag lider med en ensamvarg som du.. Försöker för ditt liv hålla igång ett dött forum, kan inte vara lätt..

Inte just nu, men Nicklas Bäckström kommer bli bland de största..
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Gurra88:

Nu börjar du bli motsägelsefull som dom andra barnen. Du kan inte påstå att du skiter fullständigt i vad jag tycker, när du svarar på mina mina inlägg. Och har gjort så under ett antal dagar.

Om vi vill utveckla det här med Foppa, så känns problemet lite större än HV:s. Jag kan nog sträcka mig så långt, att svensk hockey överhuvudtaget, kommer att få problem med att få fram någon i Foppas klass. Det kanske går bra att suga på den också.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Skiter faktiskt fullständigt i vad du tycker.. Face fact. Hv kommer aldrig få någon i närheten av Foppas klass. Bara sug på den;)....

Stryker inte Foppa medhårs. Bara att han är förbannat bra så går inte annat än att häpna. Hade gärna sett honom i Brynäs 7 dar i veckan.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Gurra88:

Så jag hatar Foppa? Skall vi slå fast det i en antingen svart eller vit sanning?

Jag du är helt klart rättvis och stryker ingen medhårs...möjligen Foppa då :-)

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Haha...förstår att du är inne och läser Brynäs forum. För här är du ju i princip bara du som skriver - med dig själv. Tydligen har du så svårt med läsförståelsen, allt jag sagt är att det vore kul att se Modo i slutspel med alla dessa lirare, med elitseriens bästa spelare i Peter Foppa Forsberg. En spelare som är hästlängder bättre än vad någon i hv någonsin kommer bli. Där Johan Davidsson möjligtvis fått torka Foppa i röven om han bett snällt.. Därav Hv:fans stora hat mot Foppa. Avundsjuka helt enkelt:)

Jag spyr där det bör spys och hyllar det det bör hyllas, så enkelt är de..

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Dunc:

Konstruktiv kritik? Är det att säga att "förr var du snäll, nu är du dum" på en enda rad?

Jag tror knappast att detta handlar om att vara den ende som har rätt. Det handlar väl mer om att det pågående diskussionsklimatet håller för låg nivå. Pajkastning i antingen svart eller vitt, leder väl bara vidare till fler pajer? Skall man ha extremt dömande åsikter så borde man väl också ha kött på benen och kunna argumentera för det.

Saker som hände för ett år sedan eller två år sedan eller till och med 40 år sedan är det väl inte så mycket man kan göra åt idag. Det är heller inga veritabla sanningar om man nu inte väljer att det skall vara så. Typ svart eller vitt. 

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Här försöker man vara konstruktiv o får bara skit tillbaka. Det är som om bara du är den ende som har rätt. Men tji fick du ännu en gång.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Gurra88:

Jag börjar gilla dig riktigt skarpt. Du vet hur man uppför sig. I din egen gb spyr du floder och pissar på Brynäs så det stänker om det, samtidigt som du insinuerar en otrohetsaffär med MoDo.

Fast när du är här inne har du en betydligt lägre svansföring. Har ju knappt lämnat en pizzaslice här inne ännu. Det är rätt inställning att man tar det lite lugnare när man besöker andras gb.

Sedan blir jag så jävla glad med varje gång du tittar in. Det påminner mig om hur lyckligt lottad jag är som HV-supporter.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

73Sjöbba:

Om den här gästboken får dig in på spår som "lite bättre än andra", tycker jag också att vi skall skänka en tanke till 250kg kärlek. Utan honom hade väl det här varit som vilken annan slasktratt som helst på HS. För det är ju som så, att som man ropar får man svar.

Jag drar inga paralleller mellan Corso och Thörnberg. Jag bara konstaterar att du (och alla andra) haft dina fulla frihet att kritisera Thörnberg här inne under två år nu. Däremot skulle jag inte ha rätten att skriva om Corso under två dagar, utan att du börjar med barnsliga inlägg, om att saker ting skulle vara uttjatade eller att för mycket energi läggs ner på saken. Du går alltså in och försöker sätta en agenda för den här boken, medans du själv har haft full frihet att skriva vad du vill...hur många gånger som helst.

Så du menar på fullt allvar att Corsos uttalanden inte slog tillbaka på laget? Hur var det meningen att man skulle påverka Thörnberg, med dom här löjliga uttalanden och hoten? Han gick för fan in och var synnerligen inblandad i samtliga HV:s mål, medans eran pratkvarn och poängkung låg och käkade snömos med jämna mellanrum, vilket fick hela eran förstaline att försvinna ur matchen.

Sedan hörde jag redan i fredags att Corso satt sin sista potatis i TIK. På lördagen fick dessutom Challe en uppmaning till rättning i ledet, genom att man öppet förklarade i media att samarbetet upphört. Något som alla inblandade parter redan visste om, men som då blir en tydlig markering att man knappast kommer att vänta säsongen ut om inte hjärnsläppen upphör. Och det har dom ju med att tydlighet gjort också...sedan dess.

Känns lite som Wikegårdssyndromet, i Timrå just nu. När han lämnade DIF efter 04/05, pyrde det i ruinerna av en förening som vunnit SM-guld så sent som 2001. Förhållandet till framför allt sponsorer var minst sagt ansträngt, och attraktionskraften hos vanligt folk hade sjunkit till noll. Vilket för med sig att spelare lämnar klubben och det blir svårt att locka nya. Eller vad tro du själv? Skulle en spelare som MPS valt Timrå om han kommit fram idag? Fast Perra känns ju som rätt medicin för Timrå. Sveriges mest ödmjuke hockeyledare kan säkert vända detta åt rätt håll...om inte kan det nog bli jobbiga konfrontationer i en något märklig hockeykultur.

Angående Strimma så gjorde jag en jämförelse, med Pelle Lindbergh. Man har alltså olika bedömingar, på olika platser. Det som går bra i Timrå lämpar sig sämre i Philadephia. Fast det kan ju vara så att Broad Street Bullies är för fjolliga. Det är väl ett epitet som klistras på det mesta utanför Medelpad. Nja, först förklarade du att en tröja som hängt i taket i 35-40, inte hade så mycket värde kvar i nuläget. Det var då jag körde passet att man kan plocka ner tröjan.

När argumenten tryter och tar slut kommer alltid klassikerna - du är dum! eller som i det här fallet - du är ooootroligt barnslig. På tal om att vrida och vända på saker och ting. Nu skall jag ta det här för tredje gången. Läs inläggen (01:13-04:04) i din egen gb och sätt in dem i emotionell och intellektuell mognadsskala. Och förklara sedan varför du kände dig nöd och tvungen att missionera om just barnsligheter i HV:s gb. Och även den här gången har jag inte skrivit att det är du som står för inläggen. Men om du ville ha trovärdighet, som specialist, på mognadsfrågor, när det gäller inlägg, kanske det vore klädsamt om du började i din egen gb. Annars känns det lätt som hyckleri eller brist på vettiga argument. Snacka om att sila mygg och svälja kameler. Eller vad säger man till dem som ser flisan i andras ögon, men inte bjälken i det egna.

Hoppas att du sovit gott och vaknat till en något nyktrare värld!    

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
73Sjöbba: Du har helt rätt! Men är du förvånad. Detta är signifikativt för Hv:fans i största allmänhet..
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute:

Varva ner. Tänk på hjärtat, gamle man.

Du är lite skev när du drar upp paralleller mellan Thörnberg och Corso. Den sistnämnde är inte direkt känd för sina knätacklingar, skallningar mm.

Visst, nog gick Corsos trashtalk lite i överstyr men jag tror knappast att det bidrog till något energiläckage. Skulle sånt vara energiläckage så borde hela HV vara helt slutkört med tanke på hur Ledin glappar hela tiden.

Du verkar vilja framstå som lite bättre än andra. Det kan iaf tolkas så med tanke på hur dina inlägg formuleras. Sedan fallerar allt det där när du börjar skriva saker som att "det finns bara ett ställe där man hyllar ett rattfyllo och alla vet ju vart det är". Sedan påstår du att du inte hånar Lill-Strimma utan bara påpekar lite försynt över att han inte var felfri.

Inte vet jag, men nog tolkar jag det som hyckleri.

Sedan skevar det lite ännu mer när jag frågar om inte dagens hockeyspelare borde vara större förebilder mot dagens ungdom isf. dom som har varit döda i 30-40 år. Då kontrar du med att tröjan i taket borde tas ner eftersom den saknar etiskt och moraliskt värde och att det inte skulle finnas några premisser eller värdegrunder kring vilka spelare som kan hissas i taket Timrå.

Du väljer ofta att inte svara på det man skriver utan vrider och vänder det till något annat. Tidpunkt på inlägget och vad som skrivs inne i hundkojan mm. Vad som skrivs i hundkojan har väl inget med saken att göra med mitt inlägg till dig? Sedan kan du ju kolla om du vill och se om du hittar något inlägg från mig under den tidpunkten (01:13-04:04). Du kan förresten kolla hela gårdagen efter det i hundkojan om du ids.

God natt, nu ska jag gå och fyllsova.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

73Sjöbba:

Vem är det som är barnslig egentligen eller är det naivt korkad? Här avhandlas Corso under två dagar från dagsaktuella artiklar. Och du är inte sen att gnälla om att ämnet skulle var uttjatat här inne och att jag skulle lägga ner för mycket energi på Corso. Liksom...vad har man för självinsikt eller distans till sig själv när man har mage att göra det? En som inte gjort annat än ältat Thörnberg sedan semifinalen 2008, är uppe på barrikaderna med sina pekpinnar.

Och sedan har du dessutom mage att komma dragandes med "ooootroligt barnsligt" här inne, vid en tidpunkt (01:13-04:04) då ditt eget forum var tillbaka på apstadiet. La du någon större vikt vid att HS skulle behöva uppsträckning kring omogna inlägg och barnsligheter, så har du väl mer än nog att ta hand om på hemmaplan? Eller är ditt primära mål att ge barnsligt hyckleri ett ansikte. Finns säkert någon omogen gameplan kring det med, där du bor.   

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute:


Stackare då! Om du kan förklara vad det är du inte förstår. Så skall ja se om jag inte kan författa en text på oerhört lätt svenska. Ev med bilder också, så att det passar sådana som just passerat apstadiet i mognadsnivå.

Det är just sådana här inlägg jag menar att du beter dig ooootroligt barnsligt i fast du vill påminna att du är så gammal och har varit med så länge. Du beter dig inte som du vore vuxen.

Det jag ville att du skulle vidareutveckla var bl.a. vad du menade med tidpunkten. Du vill kanske tro att jag var berusad? Jag hade inte druckit.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

73Sjöbba:

Stackare då! Om du kan förklara vad det är du inte förstår. Så skall ja se om jag inte kan författa en text på oerhört lätt svenska. Ev med bilder också, så att det passar sådana som just passerat apstadiet i mognadsnivå. 

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Klart, det kanske var mycket begärt av mig.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

73Sjöbba:

Varför då? Om det var något du inte fattade, så skall vi väl inte göra det svårare för dig?

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Vidareutveckla.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

73Sjöbba:

Grattis Sjöbba! Du har utan tvekan levererat nattens mest klockrena inlägg. Åtminstone helt outstanding mellan 01:13 och 04:04, med tanke på vilka knivskarpa och oooootroligt mogna inlägg som postades då. Din observation om min personlighet, just då, i det här sammanhanget, känns ooootroligt intressant.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Du är väldigt barnslig trots din oooootroligt höga ålder.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

250kg kärlek:

Förstår du la! Du har livstids wildcard här inne. Kan du inte bara vara lite oförskämd någon gång? :-)

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Snälla Brute...du räknar väl inte in mig i den falangen?
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

mattias - 74:

Känns lite lurigt faktiskt. Kommando ADHD borde gått till anfall för länge sedan.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
mattias - 74: Tyst??? Jag skriver ju för glatta livet.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Alisandali:

Vad tyst det var i den här gästboken ikväll från timråiterna!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Ja alltså om man ansåg att Corso inte kunde prestera bättre än han gjorde i torsdags (om han nu hade kunnat spela idag) så är det ett alldeles korrekt beslut att ställa över honom.
Corso som inte spelar på topp är mer en säkerhetsrisk bakåt än en spelare laget behöver framåt.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

250kg kärlek:

Nej, att han skulle fegat ur själv har jag inte påstått. Jag pekar väl snarare på att det skulle vara ett taktiskt drag från Challe och lagledningden.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Tydligen har han andra problem. Detta hämmades han av även i torsdags.
Corso fit for fight tillför Timrå massor, i torsdags var det inte mycket till insats från Corsos sida. Känner han sig inte bättre idag skall han naturligtvis inte spela. Men att han skulle fega ur tror jag inte för ett ögonblick på.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

250kg kärlek:

Vad är det som har hänt då? Har han trillat i duschen efter matchen. När han gick av såg han kurant ut och han var ju inte ens med på träningen igår. De allra flesta spelar ju ändå under slutspelet och mörkar sina skador.

Sedan kan man vända på det hela också. Anser du att Timrå skulle gynnats av Corsos framträdande i Jkpg?

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Tyvärr verkar det som att Corsos frånvaro inte beror på någon förkylning utan en "riktig" skada. Frågan är om han hinner tillbaka innan den här serien är färdigspelad?
Hade ändå varit intressant att se hur mycket han hade kunnat stå upp för alla de uttalanden han levererat senaste tiden.
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Alisandali: Jag ville bara bjuda på ett låttips:

www.youtube.com/watch?v=XYwZosU9B80
Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

Det råder tystnad på HV:s officiella. Både artikeln som HVTV:s "Inför" lades ut igår och innehåller i stort bara reflektioner av torsdagsmatchen.

Det är väl ganska uppenbart varför Corso nu plockas bort? Det är möjligt att han dras med någon småskavank, men att den skulle vara värre än den var i torsdags känns knappast troligt. Och riktiga män spelar ju ändå när det är slutspel. Det är ju typ bara ebola och amputationer, som kan hålla någon borta om dom nu verkligen vill spela.

Fast det här är ju det första smarta draget från Timråhåll. Nu kan man ju istället omgruppera och få till en "fräsch" förstalina, där det inte finns något personligt fokus. Chansen att förstalinan och speciellt Corso, skulle neutraliserats, är väl betydligt större vid en match i Jönköping, än var den var senast i Timrå?

Dessutom stod ju Corso inte ens upp för den armbåge som han fick av Ledin i torsdags. Att han då skulle få en lindrigare behandling idag är väl knappast tänkbart?

Så Corsos frånvaro nollställer ju på sätt och vis den här matchserien. Det underlättar säkerligen för Timrå, om man nu är intresserade av sportsliga resultat och inte bara toppa löpen löpen i kvällstidningarna eller rekrytera fler begåvningssvaga anhängare.

Kommentera

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Ambroo:Jo, hej du , och den röda näsan har du tagit på ser jag .
Kommentera

1253186 · »