HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1251575

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010

250kg kärlek:

Så där. Känns betydligt tryggare att kommentera ditt inlägg med facit i hand :-)

Jag tippade idel hemmasegrar, med ett break i match no 6. Det hade givet 4-2. HV har ju startat samtliga kvartsfinalserier med förlust, med undantag för 06/07, då man lyckades besegra Mora i sudden med 3-2. Nu är det ju hemmamatch igen och enligt mina planer så ingick ingen hemmaförlust för HV. Men man vet aldrig, osvuret är bäst. Hur som helst så har man säkrat minst en hemmamatch till. Fast det finns väl ingen anledning att gå ut bekvämlighetsflaggad, risken att man tror att detta är färdigt och klart. 7:e och avgörande hemma, har varit allt annat än idel succéer och där kan man ju lätt hamna om man nu inte avgör på fredag.

Varken HV:s bp eller pp har varit något att yvas över, även om det sett betydligt bättre ut i pp det två senaste matcherna. Bp har ju varit under all kritik, men jag måste tillstå att jag tycker Åseda-Karlsson coachning vid bp också varit något märklig. Han har ju gått runt på i stort hela manskapet. Det finns ju resurser för att få till ganska justa bp-uppställningar. Möjligtvis beror det väl på att många bp-specialister även är rätt hyfsade i pp. Så han toppar hellre där och kör runt på alla, för att spara lite på vissa spelare, som kan användas dubbelt upp till den/de matcherna som är/blir avgörande.

Laine i fokus. Märklig spelare. Kanske ES snabbaste, men vilka manövrar det oftast slutar med. Försöker vika av i 45 grader i full fart, eller hoppar mellan spelare eller över spelare vid sargen, eller hoppa hage i slottet. Det ligger mycket i hans spelstil, att han oftast hamnar på isen med näsan neråt. Mycket provocerande, men inte fullt så avsiktligt som vissa vill ha det till. Det som irriterar mig mest, förutom märkliga manövrar, är ju dessa ständiga utvisningar. 122 minuter i grundserien är mest av alla i HV. Att typ 90 minuter av dem är hjärnsläpp i offensiv zon är knappast en överdrift.

Båda HV:s målskyttar idag är födda i Jönköping. Lägg därtill Stefans SM-rekord, även om han nu inte är född här, så är det ändå det enda stället som han känner till under sin uppväxt.

Känns som det är längre till nästa match när man har vunnit, då vill man ha mer. En förlust och det kvittar om det är 2 eller 3 dagar till nästa match.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En Hink Full Av Finurligheter - Kvartsfinalen 2010
Et tu Brute: Får väl vara först ut att gratulera till semifinal. HV var numret för stort och det var/är odiskutabelt.

Grattis!


Fast Thörnberg och Laine suger.
Kommentera