Juniorhockey

3180 inlägg · 143 ämnen

Serien i år

440707 · » Till forumet


Sv: Serien i år
JimmyH: Mitten på 90-talet då alltså. 92-95 främst.
Kommentera

Sv: Serien i år
Joinzzon: Sveriges juniorer är inte vad de brukar vara.

På 90-talet så var så gott som alla som togs ut till JVM Elitseriemässiga. Nu räcker de att vara medelmåtta i Allsvenskan.
Kommentera

Sv: Serien i år
audiblegiraffe:
Kan du förklara för mig på vilket sätt som Anton Strålman dominerar i allsvenskan.
Killen har gjort 4 PP mål vilket är mycket bra + att han spelar i Skövdes 1:a femma men sedan då.

Sedan ang. Täng så är hans chans att få spela J-Vm ytterst tveksam. Som det är nu så är han bara 8:e back i Rögle.
Då ska man veta att Rögle förmodligen värvar minst en back när transfer fönstret öppnas igen i November.
Tycker det är synd för jag har sett honom i 3 matcher o då har han inte gjort bort sig. Bland annat i hans A-lags debut från start mot Huddinge, då han gjorde både mål o fick pris som matchens lirare.
Kommentera

Sv: Serien i år
JimmyH: Ja, fast jag tror dock att de kan klara sig ifrån riktiga botten som 15-18 plats. Det tror jag man klarar. Väldigt roligt med Moe och Johansson som ordinarie och dessutom stora framtidsnamn. Det bådar ju gott för nästa säsong och kanske säsongen därefter.
Kommentera

Sv: Serien i år
JimmyH: Det var alltså J20 jag pratade om i andra stycket.
Kommentera

Sv: Serien i år
audiblegiraffe: Ja det håller jag med om. Att Vancouvers scouter kunde hitta honom men inte Sveriges förbundskapten får man säga vara något oroande.

Om jag ska fortsätta på Timråspåret så förlorade de stort mot Hammarby idag 1-7 trots klar övervikt i skottstatisktiken och laget verkar bli ett bottengäng även denna säsong. Det enda glädjande där är att de bästa spelarna i laget också är de yngsta.
Kommentera

Sv: Serien i år
JimmyH: Ja, men det krävs något enormt. För snart är dessutom sista träningsturneringen inför JVM och jag förmodar att man tar ut laget i veckan.

Jag skulle personligen velat sett backen och 86:an Alexander Edler testas. Men det är att hoppas på för mycket eftersom han är ganska färsk i juniorhockeyn. Han spelade i division 1 och Jämtland ifjol, men som MODO värvade, tagen i tredje rundan i draften. 192 cm. Otroligt bra skridskoåkning trots storleken och fantastiskt spelsinne, teknik och passningsspel. Han hade lätt platsat bland sex backar ifjol i U18 VM om förbundskaptenen Thelin hade känt till honom. Scoutingen måste bli bättre... En annan spelare som skulle kommit med är ju backen Anton Strålman som nu dominerar i allsvenskan. En annan back som kanske borde fått chansen ifjol är Piteåbacken Niklas Enberg som jag är lite smått imponerad över också.
Kommentera

Sv: Serien i år
audiblegiraffe: Jag håller med dig till fullo och har aldrig påstått att han i dagsläget ska kunna slå ut någon av dessa heller. Men som sagt, gör han en riktigt bra höst i Allsvenskan bör han iaf ses som aktuell.

Det är många matcher tills december.
Kommentera

Sv: Serien i år
JimmyH: Ang. Liam så har han nog fortfarande chansen. Men i så fall handlar det nog om de sista platserna i truppen. Han måste höja sig om han ska lira JVM.
Kommentera

Sv: Serien i år
JimmyH: Johan måste nog göra en kopiöst bra höst i så fall om han ska vara en av de sju backar som får spela JVM. Men det tror jag inte händer. För han är inte tillräckligt bra helt enkelt, så är det.
Det finns backar i J20 som jag tycker ska komma med i JVM före honom.

Om man ska ta och titta på hur det ser ut på backsidan, så inser du att det inte är möjligt. Han petar ingen av dessa: Johan Fransson, Oscar Hedman, Nicklas Grossman, Elias Granath, Anton Strålman, Ola Svanberg, Mattias Karlsson, Niklas Andersson, Per Savilahti-Nagander, Tobias Viklund, Stefan Erkgärds och Alexander Täng.

Det finns fler också...
Kommentera

Sv: Serien i år
audiblegiraffe: Det är klart jag skriver om honom då jag följer honom och alla andra härikring. Han spelade mycket under matchen Sundsvall-Piteå och han gjorde det bra.

Kan han göra en bra höst i Allsvenskan så är det väl klart att han borde bli aktuell för JVM. Men det behövs något extra då han knappt fick vara reserv på hemmaplan förra säsongen till J19-laget.

Liam Lindström spelar ju också i Sundsvall och har väl inlett säsongen sådär. Han var usel förra säsongen men kom ändå med i J19-laget så vi får väl se hur långt de räcker för honom nu i kampen om en JVM-plats.
Kommentera

Sv: Serien i år
JimmyH: Känns som om du inte var riktigt ärlig där. Och ville froza honom bara för att han är ifrån Timrå.
Kommentera

Sv: Serien i år
audiblegiraffe: Va?

Jag hittar aldrig på något. Jag var och såg Sundsvall-Piteå och då spelade han iaf både powerplay, boxplay och i första backpar.

De andra matcherna han gjort där sedan han kom dit kan jag inte svara för.
Kommentera

Sv: Serien i år
audiblegiraffe: Slutsats. Johan Jonsson är inte ens nära en plats i JVM.
Kommentera

Sv: Serien i år
JimmyH: Intressant... Du luras av att han spelar i första backpar, men sanningen är den att han inte får spela en sekund i varken boxplay eller powerplay. Vet inte varför du hittar på att han får mycket istid i allsvenskan, när han är den back som får minst tid av backarna i Sundsvall.
Kommentera

Sv: Serien i år
audiblegiraffe: När man talar om trollen publicerar gp en artikel om just Åhsberg och Olsson

Se länken
Kommentera

Sv: Serien i år
Dragan 2k: Men det här är ju något Frölunda visste skulle hända. Men det är väl därför också de fått lärlingskontrakten och inte a-lagskontrakt?? Och juniorer får man skeppa till allsvenskan även gällande transferfönstret om man har en deal med något lag. Så det är inte anledningen.

Det är väl helt enkelt så att man vill att de ska spela i J20, annars hade man ju lånat ut dem. Jag förstår att Frölunda vill få ett så bra lag som möjligt, men samtidigt kan man ju också tycka att om man ska satsa på de här två spelarna så hade man ju kunnat låna ut dem till allsvenskan för att få rutin från riktig seniorhockey. Vad jag dock undrar är varför spelarna gått med på detta från början. Deras chanser att spela JVM som sagt minskas. Även om de helt klart har chansen. Men deras chanser torde ju minska. Om man inte snackat med Toggan om detta då förstås.
Kommentera

Sv: Serien i år
Dragan 2k: Mats Hansson gjorde en stark avslutning på förra säsongen och fick vara med landslaget innan VM i våras och är en kille som nu sitter på bänken i Timrå efter att Aki-Petteri Berg kom in.

Däremot så har Timrå gjort ett bra jobb då det gäller talangerna då man utnyttjat en regel som gör att man får namnge ett visst antal spelare som få gå mellan oss och Sundsvall Hockey oavsett transfer-fönster.

Talangen Johan Jonsson såg jag spela i Sundsvall Hockeys första backpar idag och han gjorde ett mycket stabilt intryck där. Hans chanser till en JVM-plats är kanske inte så stora men de ökar defenitivt nu då han får mycket speltid i Allsvenskan
Kommentera

Sv: Serien i år
JimmyH: Här ser vi konkreta exempel på vilka problem NHL lockouten ställer till det. Åhsberg gjorde en kanonfärsäsong för Frölunda. Såg honom i ett antal matcher och han var verkligen kanonbra. Bra blick för spelet och oerhört giftig i avsluten. Han hade säkerligen inte gjort bort sig i elitserien om han fått chansen. Kalle Olsson tycker jag är en klok spelare som man väntar på ska få chansen i a-laget

Men med lockouten så sitter ju exempelvis en rätt ok ES spelare i Jens Karlsson på bänken och drömmer om Los Angeles, NHL, AHL...tja vad som helst utom bänklivet i en annars underbar stad.
Kommentera

Sv: Serien i år
audiblegiraffe: Ett problem är ju transfer-fönstren som tillkommit. Det var kanske tänkt att dessa skulle skolas in i A-laget men nu när konflikten blev långvarig så fanns ingen plats över för dem.

De kommer förmodligen lånas ut när fönstret öppnas igen.
Kommentera

Sv: Serien i år
Dragan 2k: Nej då, det tror jag inte. Men Frölunda har ett extremt starkt lag. Sen har de inte mött de bästa lagen än som Södertälje, MODO eller Luleå. Jag tror att de är tre åtminstone tre lag som kan spela hyfsat jämnt.

Men det känns ju nästan lite löjligt. Jag tycker exempelvis att man borde ha lånat ut Kalle Olsson och Daniel Åhsberg som är sista års juniorer och skulle platsa lätt i allsvenskan. Det känns onödigt att redan göra ett mycket starkt lag ännu starkare, vilket på ett vis går ut över vissa spelare som får för lite istid. Samtidigt förstår jag ju Frölunda som vill ha ett så bra lag som möjligt.

Jag tror dessutom att Kalle Olssons och Daniel Åhsbergs chanser att komma med i JuniorVM försämras genom att de inte blir utlånade till allsvenskan. Skulle väldigt gärna vilja veta om de verkligen vill spela J20 hockey sista året som junior.
Kommentera

Serien i år
När kommer det bli motstånd tro för Frölundas J-20 lag?

Är serien urvattnad i år eller vad är det som händer? 6 raka och 29+ i målskillnad.
Kommentera

440707 · »