Juniorhockey

3180 inlägg · 143 ämnen

Inlägg #295142

CHL Rapport
Tänkte att det vore på sin plats med en liten rapport om hur det går för svenskarna i CHL.

[F]Jonathan Persson, Prince Edward (QMJHL)[/F]
Den förre Mora-spelaren är ende svensk i QMJHL. QMJHL är för övrigt samma liga som Johnny Oduya skördade stora framgångar i (68 matcher, 68 poäng, 259 utvisningsminuter) året han blev draftad.
Nåja, Jonathan har väl ändå börjat okej, om man drar rent statistiska slutsatser. Han har gjort ett mål och 2 assist på 8 matcher och 7 utvisningsminuter (en fighting major).
[GP:8 G:1 A:2 TP:3 PIM:7]

[F]Jonas Johansson, Kamloops (WHL)[/F]
Colorado-fansens krav är högt ställda på Jonas och många förväntar sig att han ska vara uppe och kriga i toppen av poängligan i år. Ni minns säkert att han spelade utmärkt redan förra säsongen innan han drabbades av en elak skada. Den skridsko- och passningsskicklige Johansson har mäktat med ett mål och totalt 4 poäng hittills. Vi kan nog räkna med att hans poängsnitt kommer stiga.
[GP:4 G:1 A:3 TP:4 PIM:0]

[F]Gustav Engman, Spokane (WHL)[/F]
Den store och tuffe backen Engman är just nu axelskadad och det är väl inte riktigt säkert när han återvänder. Annars borde ju den store och tuffe Engman vara som klippt och skuren för juniorligorna i Kanada.
Ni minns kanske att Engman valde att inte "opta in" till NHL draften i somras. Han hoppas väl nu få visa upp sig i Kanada och på så sätt draftas tidigare nästa år, vilket kan bidra till ett bättre förhandlingsläge när NHL väl kommer på tal.
[GP:0 G:0 A:0 TP:0 PIM:0]

[F]Marcus Jonasén, Tri-City (WHL)[/F]
Den svensken som fått den bästa starten i CHL. Jonasén har som rookie gjort 4 mål på 3 matcher. Även Jonasén, som är listad av NY Rangers, borde passa väl in i Kanada. Han har ju definitivt storleken, är en tuff och kanske även lite småful spelare samtidigt som han är en bra skridskoåkare. Rangers tror mycket på honom och det ska ju onekligen bli kul att följa honom under året, nästa år hittar vi honom med största sannolikhet i AHL.
[GP:3 G:4 A:0 TP:4 PIM:4]

[F]Bobby Williams, Swift Current (WHL)[/F]
85:an Williams hade nog Leksand J20 haft stor nytta av om han nu hade valt att stanna i Sverige. Williams har poängmässigt inte startat säsongen övertygande då han efter 5 matcher ännu inte registrerats för en poäng.
[GP:5 G:0 A:0 TP:0 PIM:6]

[F]Marcus Paulsson, Saskatoon (WHL)[/F]
En intressant spelare som lirade med Mörrum 01/02. Paulsson som smäller på när han får chansen övertygade som rookie i CHL förra säsongen (13+18 på 56 matcher) och spelade även för Sverige i JVM.
Han har 3 poäng efter 3 matcher spelade och är bäst i laget med +4.
[GP:3 G:1 A:2 TP:3 PIM:4]

[F]Björn Svensson, Saskatoon (WHL)[/F]
Det finns två svenskar i Saskatoon men vi kan nog inte förvänta oss att den två år yngre Svensson kan producera i samma utsträckning som Paulsson. Björn, agentens Gunnar Svenssons son, lämnade ju som bekant Malmö inför den här säsongen. Han är definitivt en kille att hålla ögonen på inför draften nästa år, men då måste han ju givetvis stänka in några puckar… vilket han ännu inte lyckats med.
[GP:3 G:0 A:0 TP:0 PIM:0]
Kommentera