Leksands IF

26653 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #798350

Vad är felet?
26 av 45 matcher spelade. Över hälften alltså. Och tycker någon att det verkar som att LIF blivit bättre och bättre och är på god väg mot elitserien? Troligen inte.

Vad beror det på då? Har vi för dåliga spelare? Kan inte tycka det. Jämför man med lag som Rögle, Västerås, Björklöven, Växjö så tycker jag att vi har väl så bra spelare som dem. Dessutom har vi kunnat krydda med ett par nya spelare under säsongen (Vopat, Siklenka, Bergenström). Är egentligen bara Södertälje som mäta sig med LIF spelartruppsmässigt och framförallt resursmässigt.

Vad är det då som är felet? Jag ser inga tydliga linjer i Leksands spel, jag ser inga spelare som spelar bättre än förväntat, jag ser inga unga spelare som kliver fram och får ett stort genombrott. Jag ser däremot ett lag som visar dålig inställning och inte jobbar 100%-igt varje byte, som ideligen tar onödiga utvisningar och ett lag där utlånade spelare plötsligt spelar klasser bättre i laget de är utlånade till. I mina ögon ligget detta ansvar på våra tränare och coacher i båset (Jukka Rautakorpi och Christer Olsson). Och när man ser vad Bobo Simensen/Peter Johansson gör med Rögles trupp (ärligt, vilka hade blivit överlyckliga om Pär Arlbrandt dykt upp i Leksand och lanserats som en "jättevärvning") eller vad Johan Tornberg gör med en trupp som Västerås (hade någon ens hört talas om Patrik Berglund innan säsongen?).

Kanske har vi inte rätt personer vid rodret? Eller har vi bara otur som vanligt? Eller är jag bara gnällig och borde låta mig lugnas av att "det är i kvalserien i vår som vi ska vara som bäst"?
Kommentera