Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Forum

« · 2025133 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Nej, ge inte upp nu - knäck filmflundrorna; in i feskekörka med renset!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ni lyfter nu när sänket är borta. Liksom vår offensiv tog fart när vårt sänke Leskinen drog

Denna match tar ni nog, vi släpper nog tyvärr upp fiskrenset upp till top4 igen efter vår match

Verkar inte riktigt påslagna , liksom i torsdags
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kreativa, offensiva, underhållande Luleå Hockey som petade in sju baljor på Röglet borta i torsdags går på knock och har pangat in 3-0 på HV efter 13 minuter av första perioden.

I skrivande stund har Filmlunda gjort 2 mål fler än Luleå; Warulfven 17 mål fler (efter cirkusföreställningarna mot Oskars) men för övrigt har Luleå gjort fler mål än något annat lag i SHL.

Jodå, skRoothskribenten i HD har verkligen rätt: Luleå dödar all kreativitet och vinner robotartat matcherna med 1-0, medan publiken somnar. Visst har du rätt, skRoothskribent. Du kanske kan få jobb på ApPravda eftersom du tycks ha alla kvalifikationer som behövs.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: Tack, det ska vi definitivt fixa. - OCH TA GÄRNA APJÄVELN NU!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu börjar det närma sig. Tyvärr har vi "begåvats" med aprunkarlindberg"

Luleå sätter in Komarek som vinge i fyran, med Berglund och Fabbe, direkt. Dessutom har vi Auvitu som sjunde back. Blir spännande att se hur han orkar nu, efter den långa vilan.

HV har med sig Ikonen som 13e forward och får gärna låta honom stanna kvar i Luleå efter match;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tvåla till bibelbältet nu, lycka till!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Håller med du!

Lycka till i svåra bortamatchen mot Gangsteröret nu. Noterar att de inte sätter in nyinköpte Robin Kovacs, men däremot har de ordnat en huvuddomarrookie vid namn Oldřich Hejduk. Kan bli tufft det, eller inte;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tycker bara det är konstigt att skriva saker utan belägg som journalister gör ideligen. Det är hans egen syn som yttras och den får han stå för.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Angående Pungens kollaps.

Läser att de själva menar att de visst är med i matcherna men haft oflyt och stolpe ut och CryBert vill inte acceptera om Clubens supportrar tror att de inte "visar hjärta".

Ja, vad ska de säga? Som parter i målet kan de knappas tala sanning och förklara "vi är skit".

Men resultaten talar sitt tydliga språk och nio torskar i rad är inte oflyt. Speciellt inte när de så ofta tar ledningen i matcherna men förlorar ändå, gång efter gång efter gång.

Som utomstående och utan att vara part i målet är det enklare att tala klarspråk. Övriga lag VET att Pungen är rätt kass och har lite svårt att motivera sig för sådana enkla matcher. Därför har Pungen lyckats ta ledning så ofta, vilket leder till att motståndarna skärper sig och då enkelt piskar Pung.

Varför?

Ja, till att börja med har inte Pungen de spelare de skulle önska. Enstaka stjärnor, men kompletterade med spelare ur andrasorteringen eftersom Pungens kassa - efter alla våldsamma köpefester så många år - börjat sina.

Och med en undermålig trupp krävs det att de har en tränare som förstår hockey och som förstår att utnyttja de spelare han har till föfogande för att implementera den mest poänggivande hockey han förmår.

Men det är lika tydligt att den uppgiften är alldeles för svår för CryBert. Bulan skulle exempelvis fixa det. Och någon som kan tjecklisk hockey eller en defensivräv som Säcken. Men CryBert är lika borta som vanligt och tror att det bara är att ge order om att "skölj över motståndarna och ös in mål" så ordnar det sig nog.

Man skulle kunna tycka synd om CryBert som fått ett uppdrag med krav som han inte har skuggan av en chans att fixa.

Men det gör man inte eftersom vi inte glömt hur vidrigt han svek Anders Forsberg och hjälpte dårfinken ApLasseJ att sätt kniven i ryggen på Forsberg för att de två, inbilska som fan, skulle stjäla heder och ära av Forsberg och lura folk att tro att det var DE, som var så bästigast. AplasseJ gick till Schweiz som andratränare och fick förstås sparken när resultaten visade det som de flesta visste redan innan: han var inkompetent som tränare.

Nu kommer CryBert att gå samma väg och vi kommer bara att känna: Karma :-)

Vänta dig ingen tröst från oss, CryBert, Du får vända dig till din käre vän Swikegård, den korrumperade "döda, döda" kommentatorn som aldrig vunnit något, men som uppskattar när du visar känslor. T ex i samband med när ni som vanligt bastar tillsammans och kan "leka er favoritlek".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
INFO

Jag har senaste månaden fått bortåt hundra propåer av typen "XX vill lägga till dig som vän" men det har ofta gällt sådana som redan är registrerade som "vänner" förutom då mer möjligen legitima förfrågningar, inklusive oväntade förfrågningar.

Tycks alltså vara något buggat och för enkelhets skull besvarar jag inga vänförfrågningar alls tills vidare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite intressanta matcher idag, för övrigt

TOPPEN

Luleå HF - HV 71
Jag tycker ju från tidigare matcher att HV trots sin höga placering inte är så starka över hela laget och att de snarast bör hamna bland de sociala åttondelarna 7-10. Luleå är så starka att när spelet fungerar ska man slå de flesta lag, men det finns förstås risk att man underkattningsotänder.

Frölunda HC - Färjestad BK
Intressant drabbning mellan två starka lag; där Ulfven haft otur att tappa viktigaste Lindqvist för säsongen, samtidigt som Fillunda lyckats torska samtliga SHL-matcher 2020. Men när de båda möts brukar lagen vara på topp.

Örebro HK - Rögle BK
Spännande match mellan årets två "nya" lag i toppen. Ser förstås gärna att Röglet tar detta men det blir en svår uppgift borta mot irrationella och luriga Gangsteröret. Månntro de kastar in Kovacs redan idag?

MITTEN

Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks
Två lag, för vilka man aldrig vet vilken sida de vaknat på.

Skellefteå AIK - Brynäs IF
Pölsan har lite såväl väntat som oväntat plockat pinnar efter tränarspark och kan det fortsätta när de nu möter Apan som tyvärr går starkt numera och vunnit 8 av 10 senaste? Vi hoppas.

BOTTEN

Linköping HC - Växjö Lakers HC
Ja, här blir det spännande. Pungen har ju torskat allt en längre tid och nog borde väl Läjkrarna ta i och ta matchen? Blir i så fall intressant att se om Pungens hemmapublik återigen buar ut den egna Pungen och superdupertränaren CryBert? Hur länge håller denne, innan han bryter ihop och hotar med gruvarbetare?

IK Oskarshamn - Leksands IF
Detta bottenmöte innebär förstås att lagen ska dela på tre poäng och det kan innebära att Trottorakanten också passerar Pungen som då övertar jumboplatsen. DET vore intressant för i så fall måste trycket att sparka CryBert öka rejält.

Om Löjkers spöar Pungen behöver Trottoaren bara en enda pinne för att passera så att Pungen blir sist.

Det KAN också gå även om Trottoaren förlorar - säg med ett mål - sa,tidigt som Läjkers slår Pungen med fem mål.

Ja, en intressant omgång, som sagt, och en hel del intressanta resultat som kan inträffa.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Jo. Abbottarna har ju en plats i Luleåsupportrars hjärtan och med båda bottarna i viktiga roller för Röglet är det klart att Luleå hoppas att det ska gå bra och är glada när det gjort det i år på ett härligt sätt.

Vidare har Röglet Schira från oss, och Zarr bar också upppskattad i Luleå. Plus att Everberg också skrev på för oss, men valde testa Nordamerika. Och så förstås Rifalk som är från Luleåområdet och utbildas till vakt i vårt hockeygym.

Allt detta innebär förstås att röglare gratis är omtyckte hos oss, och när ni också spelat så fin hockey blir det ännu mer så.

Det är lite som när Bulan var i Pölsan och en handfull f d Luleåspelare lirade där.

I det läget blir vi besvikna när skRoothskribenten sitter i HD.podden och öser skit på Luleå, genom att ljuga illvilligt alternativt han begriper inte hockey.

Apan har ju en tradition av lokala "journalister" som i åratal varit enögda som värsta klackhulligan och som ljugit tungorna svarta för att hitta på den ena och den andra skiten för att hata Luleå och det är tragiskt och vidrigt.

Likaledes har vi i mer riksbetäckande media av typen SeMer och tabloiderna Aftontrasan och Sexpressen en hoper i princip lokaljournalister som sitter och tjuvhåller på Djurgårn och gärna jävlas med andra lag förutom då Filmlunda och gullegrisen Trottoarkanten. Det äcklar en att inte ens de - som borde hålla sig objektiva och representerande landet - kan skärpa sig. Det får en att tänka att de
• inte är riktiga journalister
• inte bryr sig om hockey, igen-kligen
och båda antagandena är nog tyvärr helt korrekta.

Visst kan och ska lokaljournalistiken fr a lyfta information om det egna laget men trist när de inte kan inse att de ska hålla sig till korrekt och saklig information och undvika att satsa på att bli poppis hos värsta hardcore cyklophulligan.

Nåja. Sticker men ut hakan får man vara beredd att ta emot en och annan smäll och skRoothjournalisten får räkna med sådant efter sitt "uppträdande" på egna pdden.

Men det påverkar på intet sätt ens uppfattning om Röglet och Röglets supportrar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Han (Rooth) behöver tänka till nästa gång innan han skriver.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Burkölen kom loss rejält i tredje och vann till slut mot Timrå med 7-2 och KooDoo slog samtidigt Tryd med 0-3.

Nu har vi Burkölen #1 19 p före Timrå #3 och MooDoo #2 11p före #3 med 14 matcher kvar att spela per lag. Är alltså nu ännu mer säkert att den allsvenska finalen kommer att gå mellan Ölen och MooDoo. Kul!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Får ta hand om ett akutsamtal, är borta tre minuter och då blir det 2-0, 2-1, 2-2.

Det här skulle Daniel skRooth titta på, han säger ju sig gilla kreativitet och målfest, skrot-Danne.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Burkölen sätter 1-0. Noterar följande siffror för publik på hemmaplan:

• Burkölen (Allsvenskan) 4 574
• (Apan (SHL) 4 658

Apan drar alltså bara i snitt 84 personer fler per match, fast man spelar i SHL. Och vidare vet vi alla att i Apans siffror, som är sämst i hela SHL (Oskars oinräknad eftersom deras hall bara rymmer c:a 3 500) baseras delvis på att ApPea levererar siffror där han räknar in tomma stolar.

Trist att se att Apan tycks klara sig kvar i SHL i år, när det är så klart visat att ingen vill se aporne vore det ju fint om vi slapp de slapptaskarne.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jourjobbar men har parallellt uppe matchen Burkölen-Timrå. Tyvärr har de släppt fram aprunkarlindberg att fungera som någon sorts redaktionsledare, en helt onaturlig för att inte säga otänkbar uppgift för den kalsongbytaren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Man var ju liiiite intresserad av vad Rögletsupportern, Mariabrorsan och sportchefen på dagbladet från Helsingborg hade att säga efter matchen igår.

Innan matchen hade han ju förklarat att Luleås robotlag siktade på 1-0 vinster genom att döda all kreativitet, medan han underförstått förklarat att Röglet var kreativa och superunderhållande: vilket han "bevisade" genom att förklara att Röglet drog mest publik och Luleå minst publik på bortaplan (visserligen ren lögn: Luleå drar någonstans i mitten av SHL; Röglets siffror berodde på två bortamatcher mot fullsatt Malmö, räknas de bort drar Röglet lite).

Nå, naturligtvis vill vi se vad Roothen tycker idag då, efter matchen igår.

"Han blir inte klok".

Nehej nä. Lite svårt att försvara sin egna påståenden efter en match som Röglet torskar med 4-7 mot Luleå och hade domarna hållit en jämn och rättvis nivå utan att plocka ut Luleåspelare för inget alls kunde det snarare blivit 1-7, utan Röglets PP-mål, bjussade av hemmazebror.

Hörrudu, Rooth. Vi kan väl konstatera att du är rätt usel på hockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Var lite nyfiken på hur man tycker lokalt om Pungen och hittade Corren som skriver om "Cluben".

Bilden nedan verkar vara tagen från PK efter matchen mot Djurgårn. I vilket fall har hockeygeniet CryBert listat ut att de inte kan räkna med att Oskars och Trottoaren ska torska loss, utan att de själva behöver ta pinnar. Speciellt värdefullt - om CryBert gjort den där geniala upptäckten tidigare - hade det förstås varit om Pungen vetat om hemligheten och inte torskat mot Trottoaren och Oskars.

Ja, nog impar han, CryBert. Vilken enastående slutsats av honom! Och det har han redan kommit på! Hockey-Einstein!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skulle vara fantastiskt roligt om Ompan kommer tillbaka, det skulle vara en utsökt och rolig lösning.
Helt otränad tvivlar jag hon är utan har säkert hållt igång kroppen, inte på elitnivå så en viss smärre avrostning är nog nödvändigt.

Antar att Ompan på något sätt legat registrerad för LHF för att kunna vara aktuell nu när transferfönstret är stängt, men vad vet jag.

Ytterligare en lösning kanske vore Blommans dotter som är föreningens målvaktstränare, men hon kanske bara kan instruera andra utan att själv besitta skillen ;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Är nog ingen som missat att man känner viss skadeglädje när Pungen - som många gånger skadat Luleå, genom att erbjuda fantasilöner och snott spelare vi utvecklat - har oerhörda problem och nu ramlat ned på kvalplats.

I samma andra har vi också DamPungen, som ifjol satsade jättebelopp på ett i stort sett importlag för att sno SM av Luleå men misslyckades, och nu i år går det inte bra för DamPungen; just nu platsen ovan kvalplats och det vore väl skoj om DaMooDoo kan passera där.

Allt för att plastklubben Pungen som har jävlats med alla genom sin köphysteri ska få lära sig att svinhugg går igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Förstår jag rätt och påståenden om Örebros ersättning till Luleå , samt Kovacs månadslön stämmer, frigörs nu kapital för Luleå för att avlöna en annan spelare med 200 tkr under våren. Det låter ju trevligt.

Men Luleå verkar ha småmissat att om Kovacs drog, skulle också Minatsu Murase dra, vilket känns tämligen självklart när man tänker efter.

Och dessutom att beslutet kommer en dag efter det att deadline för vaktflytt mellan klubbar inträffat...

När Sara Grahn kom till oss och när sedan Murase anslöt innebar det att vår härliga och duktiga Maria Omberg från Skurholmen, som haft Luleåspadar som första/andravakt vid samtliga seriesegrar och SM-Glud, lade ned karriären. Nu har damlaget hört med henne och hon kan eventuellt dra på sig grillorna igen. Nu har hon ju varit utan hockeyn i 8-9 månader så det tar förstås en tid för henne att träna ikapp. Men vi har ju tills vidare Sara Grahn med spaden så förhoppningsvis finns tid för Maria att komma i form igen; det är ju fr a till slutspelet vi måste ha en vakt på hög nivå som kan ta spaden om Sara skulle bli skadad eller något.

I värsta fall kan väl Pekka Lindmark ställa upp - han gjorde ju så i ett prekärt läge för Luleå i Elitserien för ett antal år sedan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, efter vår oväntade vinst samtidigt som andra tappar pinnar har vi plötsligt återigen småryckt från övriga med Ulfven och Gangsteröret 4p efter; Ulfven då med en hängmatch mot HV.

Obehagligt nog har Apan klättrat ända till plats 4. Visserligen 10p efter oss, men ändå. Apan tycks ju vara i rejäl form nu med 8 vunna av tio senaste. Själva har vi "bara" sex vunna av tio senaste.

Filmlunda har torskat precis allt detta år - förutom en match, vilken det nu var...

Och återigen, trevligt att se plast-Pungen nu på kvalplats. Pungen, med åtta raka torskar nu och det är dags att börja tippa NÄR CryBert sparkas. Inom en månad tippar jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Om Ikonen är klar? Nej, jag kanske överdriver där men jag har inte annan information än den du pekade på tidigare, dvs aftontrasans spekulationer. Men de eländiga trasorna punktmarkerar ju agenterna och har skvallrat på rätt ordentligt på senare tid och då har det stämt. Så kanske också denna gång. De enda som är officiellt klara är väl Komarek och Auvitu.

Men Ikonen skulle gärna få komma till oss, ösa in mål, och bli en Ikon, det skulle vara trevligt att hylla ikonen Ikonen. :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Lite stiltje nu men vilket härligt anfallsspel ni ligger inne med. Speciellt PP - 3 mål i PP idag mot Luleå, som under säsongen varit nästan omöjliga att måla på i PP.

Tycker att Röglet har giftiga forwards och underbart skickliga backar i anfallsspel. Så långt alldeles utmärkt.

Men spelet utan puck är inte lika bra idag som tidigare, känns inte som att laget är överens om att spela den hockey som Cam vill ha där och som jag tycker ni hade vid tidigare möten. Kan man få tillbaka det är ni fortsatt bland de absolut bästa i serien, men vi får se.

Annars juste spelande lag för övrigt; Röglet lirar inte avsiktligt fult även om det blir en del missar och har inte heller hemfallit åt filmningsskit som tex Filmlunda och Apan. Hoppas verkligen att det går fortsatt bra och ser gärna Röglet högt upp bland topp sex. Kom igen nu!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Imponerande och underhållande efter matchen-intervju Patrik Westberg-Bulan. Westberg lyckas ställa alla tuffa frågor om Kovacs med mera och Bulan svarar ärligt utan problem.

Mycket duktig kommentator. Vi har ju hört aprunkarlindberg i intervjuer vilja sätta igång bykar och drev och det blir rent av obehagligt.

Men Westberg sköter det perfekt. Den här intervjun kan bli undervisningsmaterial för andra kommentatorer.

Tack Patrik, för en fantastisk match av dig, som alltid!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Blir inget slutspel för rbk, de är inte tillräckligt bra. Nästa tjugo omgångar blir direkt jobbiga.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och då blir det 4-7 i PP; Luleås fantastiska box-stats sjunker som en sten mot Röglets starka PP.

Strax därefter - en röglare klappar klubban i ansiktet på Petter Emanuelsson, som faller till isen, tappade någon tand, kanske?

Men gissa vad: ingen utvisning!

Matchen rinner ut och vi vinner med 4-7.

Och vi undrar vad herr sportchef Rooth på Helsingborgs Dagblad - som förklarat att Luleå "vill döda all kreativitet och vinner robotartat med 1-0" kommer att skriva om matchen?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu kommenterade Tyrväinen den oduglige zebran Molgan som omedelbart visar ut honom för misconduct.

Om någon aktör skulle misconduct-utvisas denna match är det förstås Molgan själv. Utvisas och avstängas 2-3, inte matcher, men år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu målar Luleå t o m i PP och det är faktiskt Emil Larsson som pangar in 3-7. Mycket trevligt?

"Dödar all kreativitet"?
"Robotar som vinner med 1-0"?

Hemmajournalister i Helsingborg som begriper sig på hockey?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Såvitt jag förstått är Kovacs med på resan till Ängelholm och undrar vad han tänker nu?

En rejäl uppvisning av lulespelarna till Kovacs kan man tycka.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Halva tredje spelad nu, en annan hockey av Luleå som mer noggrant ser till att inte släppa fram Röglarna som inte lyckas speciellt klara det, samt vi går på snabba vändningar när vi får chansen.

Och nu snor the Gun Gunler pucken av stjärnan Kodie Curran, sticker mot målet och drar upp pucken stenhårt i närmaste krysset till 3-6:-)

Underbart.

Vad säger "superexperten" Rooth i Helsingborgs Dagblad nu om att Luleå dödar all kreativitet och ingen vill se Luleå spela?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pölsan har 3-0 på Warulfven, Oskars 3-1 på Filmlunda, Gangsteröret 0-1 på Trottoaren så hux flux är nu Gangsteröret tvåa i live tabell, 4p efter Luleå.

Nere bland strecken dessutom Djurgårn nu 3-1 på Oungen och därför Pungen på kvalplats:-)

Ja, nu kör vi tredje i Ängelholm. Och j-r vad publiken kräver Luleåutvisningar på Luleå för ingenting omedelbart, gång på gång. Det berömda Rögletrycket på domare jör på max nu, antagligen speciellt när de noterat att kvällens zebror är något enormt lättpåverkbara.

Jaha, nu ringer Molgan Lärling för att höra om de kan hitta på att Berguven glidit över linjen med puck under rumpan? Det ser verkligen inte ut så, men med sådana inblandade vet man aldrig. Inget mål blev det denna gång.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som slutet av första perioden med drygt två minuter kvar - Molgan plockar ut en Lulespelare och det är lika jävligt billigt som tidigare utvisningar. Samtidigt som de blundat på en handfull klara Rögleutvisningar.

J-a skitzebror!

Ska ni hitta en ytterligare, så de får 5 mot 3 också?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojoj, det fälls lulespelare till höger och vänster och landets värste hemmadomare blundar ihjäl sig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så pangar Sellgren in 3-5! Ett pyskologiskt mål kan man tycka.

Men fortsätter hemmauschlingen Molgan och hans osynlige kompis att ge Röglet farliga PP chans på chans räcker väl inte ens 3-10 för att räcka till vinst.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Engsund trippas omkull bakifrån, faller pladask framför vårt mål, zebrorna ser INGENTING! När han kommit upp, lätt förvirrad, kommer ett skott från kanten som såvitt jag kan se träffar Engsunds grilla, ändrar riktning 90° och styrs in till 3-4.

Häftig match, men kom ihåg att det skulle varit utklassning från bortalaget om inte zebrorna tagit alla dessa utvisningar billigt på Luleå, medan skitzebrorna blundat för röglefel.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tyrväinen pangar snyggt in 1-3, i princip i PP även om det var några sek efter.

Sedan blundar zebrorna för Everberg som brottar omkull Engsund gång på gång och när Engsund bultar tillbaka "faller" Everberg och zebrorna lyder direkt PP för Röglet.

De häör domarna startade med att ta ut Luleåspelare för billiga saker i slutet av första perioden och nu har de helt tappat matchen. Jävla skitzebror förstöra en hockeymatch så här. Vore bättre om vi spelade utan zebror.

Men i PP kontrar Luleå och Berglund styr snyggt upp 1-4 i nättaket. och senare i PP pangar Röglet in 2-4 också det i nättaket.

Här går det undan!

Tuff match för vakterna och målen har inte varit mycket att göra något åt.

Cam väljer ändå nu att - efter röglemålet - byta vakt och Will ersätter Rifalk.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu kör vi andra. Efter en sådan explosion som Luleå kom ut med första, perioder då vi brukar börja lite försiktigt, får vi se om Luleå kan ÖKA nu i andra, som vi gjort nästan hela säsongen.

Där drar en röglare Tyrväinen rejält i tröjan och då låter han förstärkande benen försvinna och vi får PP till publikens besvikelse.

Nå, vi brukar ju inte vara speciellt farliga i PP, sämst i serien som bekant.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Trevligt. Då har vi Kovacs - som blev osynlig - och Farley - som inte var med - ersatta av Ikonen och kanske Komarek. Två spelare som, när det fungerar, kan producera massor. Ikonen kan också Bulanhockeyn, så det blir ingen riskabel omställning där. Och Komarek lirade ju i SHL för Luleå under Rönken/Bulanhockeyn så det bör också fungera i så fall.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Djurgårn har 1-0 på Pungen, Oskars 2-0 på Fillunda, Trottoaren 0-1 på Öret och därför följande live tabell i botten:

12. Oskars 33
- - - - - - - - - - - - -
13. Pungen 31
14. Trottoaren 31

Trevligt att se Pungen under strecket nu. Lägger Djurgårn in ett antal baljor kan Pungen t o m avancera till jumboplatsen. Det vore väl trevligt!

Bl a för att följa tabloiderna som kommer att öka på drevet för att få CryBert sparkad. Vilket skulle kosta Pungen bortåt 5 miljoner, sociala avgifter inräknade. De kan de gärna ha, pungarne, efter alla spelare de stulit från andra lag genom att lova löneökning med 500%.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1-2, första perioden över och Röglet inleder andra med PP 14 sekunder.

Konstigt resultat. Luleå hade precis allt bortåt 2/3 av perioden och 0-2 var i underkant då.

Sedan gjorde läktarna sitt jobb och domarna svarade genom att ta tre Luleåutvisningar på 4.30. Visserligen en som eliminerades när en röglare tog en egen utvisning direkt.

Men nog var flertalet luleutvisningar billiga och att de får spela så stor roll är en följd av att Röglet har ett fint, snarast fantastiskt fint PP.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, inte oväntat. 1-2 nu och Röglet har väl PP 5 mot 4 i resten av perioden, drygt en minut. Luktar 2-2 nu?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zebrorna tillfredsställer publikum; PP för Röglet med 2-40 kvar.

Nu får Zaar en tackling bakom målet av Engsund, får plockas av isen, men det såg inte allvarligt ut, om de nu inte anser att det var en sen tackling. Jahaja, 2 min utvisning.

5 mot 3 i en minut för Röglets starka PP.

Vi kan anteckna minst 1-2 dårå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kraftbryt nu, efter 13 minuter.

För någon minut sedan missade domarna en utvisning på Luleå då en av våra spelare grep tag i tröjan och drog omkull en röglare vid sarg.

Publiken vrålar därefter och då tar zebrorna snabbt en billig utvisning, men hinner bara lira några sekunders PP innan en röglare sätter en ful crosschecking och Vips! var vi 4 mot 4.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det händer grejor i truppen nu. Lite överraskande men helt rätt, eloge till staben. Komarek är klar nu, när gör han debut?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jalvanti pangar in mål till 0-2 från distans och Connolly skymmer fint Rifalk som inte har en chans att se pucken.

Första 8-9 minuterna har i princip bestått i ett Luleanfall där man sköljt över Röglet gång på gång och vaskat fram målchans efter målchans, 0-10 i skott.

Cam tar tidut och är minst sagt rosenrasande, röd som en pion i ansiktet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KB65: Håller med dig - Sveriges bäste sportkommentator alla kategorier, underbar att lyssna till!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
4.16 spelat och det har i princip varit Luleå mot Rifalk, Röglet har knappt varit över röda linjen en enda gång. Däremot dragit på sig både en och två utvisningar och i 5 mot 3 lyckas t o m Luleås PP sätta mål.

0-1 för Luleå och Helsingborgs Dagblads sportchef anser att han fått vatten på sin kvarn: Luleå har dödat ALLT kreativt spel - för Röglet förstås. Den självutnämnde "lokaljournalisten" Rooth tycker att Luleå bör tillåta Röglet att vara kreativa och själva vara okreativa; då spelar de "bra och underhållande" hockey, enligt superkompetente soppRoothen.
Kommentera

« · 2025133 · »