Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!

« · 2680831 Till forumet


Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Dags för ny tråd, tyvärr.

Avslutningsvis kan man fundera på det mål som nyss dömdes vara korrekt och därigenom innebar att Luleå slogs ut ur slutspelet.

Jo, pucken är till slut över linjen. Därmed kan man påstå att det ska vara mål. Om nu inte spelet är avblåst innan, t ex pga av att målvakten blockerat pucken eller att spelet är avblåst eftersom målburen är rubbad.

Med de tankarna kan man tycka att målet inte ska godkännas.

Men nu är det ju väl känt att mål kan godkännas även om målburen flyttats, OM den gått in ifall målburen stått kvar.

Vilket då kan indikera att målet ska godkännas?!

Men tänk efter nu. Om en spelare skjuter från kanten och pucken går in i mål men passerar inte mållinjen, utan passerar bakom mållinjen men fastnar inte på målets utsida utan går in och hamnar i målet, eftersom målstolpen inte står där den ska stå.

Det skulle aldrig ha godkänts, eller hur? Det förstår vi alla.

OK. Då frågar man sig om Wardens ben - med pucken under - skulle ga glidit in över mållinjen OM Wardens skridsko stoppats av målstolpen? Nu stoppades den inte, eftersom målstolpen och målet flyttades.

I princip känns det exakt samma sak som om Warden står upp, fångar pucken i plocken, håller plocken med pucken fast mot magen och stöter mot målribban med ryggen och ramlar bakåt, blir liggande på isen medan målet slagits ur plats och hamnat mot sargen.

Känns inte helt självklart?

Frågan är om zebrorna blåst eller inte blåst av för blockerad puck.

Har vi åkt ut korrekt eller inte?

I skrivande stund är jag inte säker på det. Men lite grann lutar jag till att det är korrekt, Luleå köpte ju beslutet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Troligen har Niklas Olausson spelat klart för Luleå och spelat klart hockey nu. Men man kan få avvakta, kanske han fortsätter fast då för något lokalt lag. En härlig karaktär för Luleå Hockey även om inte tröjhissning - men inte långt därifrån.

När det gäller Connolly är det mer definitivt. Detta var hans sista match för Luleå och dessutom för karriären.

Där tycker jag )tyvärr) att han kunde slutat tidigare. Jag tycker att han ofta varit osynlig i matcherna senaste åren och sällan varit på hugget och levererat mål och poäng.

Vi kan ta dagens match. Luleå går på hårt och vinner man-mot-man-situationerna gång på gång. Men efter 0-1 tappar vi det däri ett tag även om vi kommer tillbaka speciellt i tredje perioden.

Varför blev det 0-1?

Se bildserien nedan. Laaksonen, plast-Lundberg och Connolly inblandade i puckkamp bakom Luleås mål. För att tydliggöra skeendet har jag satt en röd ring runt Connolly.

Laaksonen jagar Lundberg. Connolly kommer utifrån och har full koll på Lundberg. Han går inte mot höger om Lundberg för att stoppa honom, utan åker mot Lundberg och är i perfekt läge för en monstertackling. Men så blir det inte. Han bangar att tackla och viker i stället åt vänster och ställer sig mot sargen; släpper Lundberg fri. Det enda han lyckats med är att åka och blockera Laaksonen som hamnar mer på efterkälken. Sålunda ohotad kan Lundberg kolla in läget ut på isen. Finner Plast-Gustafsson som får passet. och ohotad kan smälla in 0-1 via byxan på Plast-Sylvegård.

Ohotad, inte riktigt. Laaksonen har jagat uppåt, sträcker ut klubban och missar precis att blockera pucken innan skottet kommer. Connolly? Ja, han har tagit sig upp för förlängda mållinjen och äger ett område där ingen plastspelare finns. Ser ut som att han tittar på mest, tänker han fråga efter autografer?

Sorry, Connolly. Men efter vad du levererat senaste säsongerna beklagar jag att du inte valde att lägga av tidigare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
sargad: Aha, då förstår jag. Ja, Lill-Challe-skicklighet har vi i massor;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Ja men Sven! Förlorar man med 4-0 i matcher så kan väl inte skylla på domarna. Det är ju bara att glömma denna säsong och komma igen till hösten.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: FBK - Luleå imorn J18
Åker ner och kollar en sväng
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Saik-Småland: Säger som Jan Guillou: Det är när man får frågar som denna som man överväger att resa sig upp och lämna intervjun.

Här har förts en diskussion angående regelverket när det gäller det specifika fallet vid 1-2.

Något skyllande på domare har inte förekommit.

Är det lite för avancerat för dig att förstå, eller är du bara inne för att bete dig som ett Forumpratask och jävlas?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Blir säkert en fin match. Starkt av er att nå åttondel och satan så ni krossade sista två matcherna mot Timret.

Då låter vi Damlag och A-lag ta sommarsemester och koncentrerar oss på de kommande stjärnorna-junisarna!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: yes det gör vi
Ni har ett guld hittills
Vi har en serieseger
Kommer det ngt mer månne till våra yngre förmågor
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Se på fan! Sedan 11 dagar har vi rekonverterat ned i gammeltråden 2023-24 igen! Lätt hänt. Nåja, vi styr upp det igen får vi se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kolla den länkade knocken spelare-domare i NHL. Massor av isyta men båda ser åt annat håll när de åker in i varandra.

Ingen som gnyr om avstängning på spelaren, förstås, alla begriper ju att det är en olyckshändelse.

Reflektion 1
Det här borde svenska zebror, zebrabas och difiplinnämnden få studera och få läxa på till de begripit.

Och lägger av med sitt j-a ofog att "spelarens primära ansvar är att inte nudda zebror", alla minimala beröringar ska straffas med många matchers avstängning...

Reflektion 2
Observera att det inte är den "första" träffen som är farlig för hjärnan, utan den "andra träffen" då de försvarslösa slår i järnhård is eller sarg. Spelaren, som blir skallad med blodvite i ansiktet får knappast några större besvären medan domaren slås medvetslös och får rullas ut på bår.

En medicinsk kunskap som spelare, dömeriet och nämnden måste begripa för att på riktigt motarbeta risken för hjärnskador.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
I morse meddelades att Christer Lärling i situationsrummet suttit och kollat in NHL samtidigt som det pågick SHL, och av misstag rapporterat Tampa Bay-spelaren Haydn Fleury till DIFiplinnämnden.

DIFiplinnämnden upptäckte inte heller att det var fel liga, utan behandlade ärendet och nu har beslutet kommit:

Fleury har attackerat matchdomaren som inte haft pucken och därmed inte varit tacklingsbar. Visserligen ser Fleury åt andra hållet och upptäcker inte domaren, men har ansvar för var han har sin kropp på isen inklusive att undvika personlig blindside rörelse med vänster knä bedöms som försvårande omständighet. När Fleury, i samband med kollisionen, hamnat liggande på isen blir han dessutom pååkt av egen spelare som också han faller till isen och Fleury bestraffas även för den händelsen, eftersom han kan antas ha planerat ligga där i det fördolda i syfte att fälla och orsaka skada på sin medspelare; men om det beror på konkurrenssituation i Tampa eller personligt agg får Fleury själv stå för.

Fleury har vidare bestraffats för "abuse of officials" för bara fem månader sedan, då han frågat en domare "var det inte offside", vilket, enligt nämndens principer uppfattas som gravt försvårande omständighet och han bestraffas därför som återfallsförbrytare.

Avstängning
Avstängning fr.o.m. den 5 april 2024 t.o.m. den 13 februari 2150. Avstängningen bedöms motsvara tolvtusensjuhundrafyrtitre (12743) matcher.

Böter
8 056 763 203 kr.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Underbart!

Röglet vinner andra matchen mot Plastjö med 2-4 och har ledningen med 2-0 i matcher i semifinalen när matchserien vänder till Ängelholm för 2 följande matcher.

Plastjö må ha så kallat "spelmässigt övertag" enligt den självutnämnda expertisen, men sanningen är den att Röglet kämpar oerhört för att göra Plastjö ofarliga och lyckas med det.

F d Luleåspelaren Dennis Everberg är otroligt bra och kung på isen. Härligt att se en sådan ren Luleåprodukt vara så bra.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Trevligt att se och nere i Gbg vann våra juniorer kvart 3 mot fiskynglen till deras stora förtret
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Härligt! Grattis! Rensynglen ska böjas i tid för att krokiga bli:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Röglet hotades länge av att hamna i kval och ända in i grundseriens slut riskerade de att missa slutspelet.

Därefter har de:

• Röglet-Timret 2-0
• Röglet-Warulfven 4-0
• Röglet-Plastjö 2-0

Det man nu undrar vilken betydelse har pojkarna Abbott för detta?

Det var ju ändå bottnarna som satte ihop laget: är det konsekvenserna av det vi nu ser?

Eller satte de ihop ett vinnande lag, men det krävdes att bottnarna försvann för att Röglet skulle modifiera spelsystem och bli vinnande?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Läser att Skuggan fått foten, men gissar att Bulan sitter säkert. Tycker inte att Nilsson misskött sig. Kempedebaklet var ju Kempes egna röra.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Styrelsen i Luleå Hockey har beslutat att revidera den sportsliga organisationen och tillsätta en ny General Manager för att leda den sportsliga verksamheten på herrsidan.
De senaste månaderna har styrelsen för Luleå Hockey jobbat med föreningens Strategiplan för de kommande tre säsongerna. I samband med detta har styrelsen beslutat att revidera den sportsliga organisationen och tillsätta en ny General Manager, för att kunna ta nästa steg i den sportsliga utvecklingen av Luleå Hockey.

Vi riktar ett stort tack till Stefan ”Skuggan” Nilsson för sitt omfattande arbete för föreningen, först som spelare på både ungdoms- och seniornivå och därefter som ledare i olika befattningar och önskar honom lycka till med sina framtida utmaningar.

Rekryteringen av ny General Manager påbörjas omgående och kommer att kommuniceras så snart det är klart vem som kommer att leda vår sportsliga verksamhet in i framtiden. Till dess leds verksamheten av assisterande GM Ulf Engman.

KOMMENTAR
Ja, det var inte direkt oväntat. Skuggan är ju en Ikon i Luleå Hockey vars pappa var pamp i IFK/Luleå Hockey och Skuggan från barnsben växte in i föreningen och blev legendarisk genom sitt fantastiska passningsspel, bäst i Elitserien, numera med tröja hissad i Delfinerns tak. En ytterligare sak att komma ihåg är att han, förutom en kort utrikisk utflykt blev föreningen trogen i så många år och speciellt under den svåra perioden i slutet på nittiotalet och långt in på 2000-talet, då ett ekonomiskt och sportsligt svagt Luleå hängde på Elitserierepet var det trotjänare som Skuggan, Ågi, landslagsjanne, Burra och Bulan som räddade oss år efter år.

Vi har ju en tradition av att gamla spelare växer in i föreningen efter karriären, som tränare, ledare med mera. Ofta har det faktiskt gått bra, ofta mycket bra. Men ibland har det inte gått alls. Skuggan började ju som tränare för våra ungdomar och det fungerade inte jättebra. Då fick han sparkas uppåt och blev huvudtränare för A-laget vilket fungerade ännu sämre och under hans delår som huvudtränare för A-laget blev det allt mer klart att han skulle bli den förste tränare som Luleå sparkade under pågående säsong. Men även då "räddades" han och fick återigen en spark uppåt för att bli GM för Luleå.

Det var inte många som trodde han skulle lyckas, men Bulan kom in som huvudtränare och i nära samarbete lyfte de båda Luleå på ett imponerande sätt. Kom ofta med färdiga trupper snabbt efter slutspelet och var klara innan silly season börjat ens. Och Bulanhockeyn lyfte laget till en starkare nivå och vi utmanade i topp år efter år och pandemisäsongen nådde vi ju fram med en överlägsen serieseger och vi skulle utan vidare ha tagit SM, men slutspelet ställdes in. Även två säsonger senare var vi där men föll i game seven hemma i Delfinen i en match som vem som helst kunde vunnit.

Men senaste åren har det hackat i maskineriet. Förutsättningarna för SHL:s sportchefer har snabbt blivit allt mer komplicerat och krävande, KHL har i princip försvunnit som marknad, AHL har höjt spelarlönerna och det är numera svårt att locka spelare därifrån utan att lägga upp mycket pengar. Schweiz har ökat antalet utlänningar och lagen där nere har ekonomi att köpa de bästa tillgängliga spelarna i Europa och fylla trupperna med 2-3-4-5 utlänningar fler än de har rätt att använda per match, för att täcka för skador och för misslyckanden. Finska lag släpper inte heller längre spelare billigt i slutet av säsongerna, då de missar slutspelen, till svenska lag. Tjeckien finns förstås och andra svenska SHL-lag och allsvenska lag finns också under säsong och visst blir det spelare tillgängliga ibland men då gäller det att ha scoutat och att hantera auktionerna bra.

I denna ökande konkurrens i en mer komplicerad marknad har Luleå inte hållit måttet. Man har startat säsongerna med tunna lag och förhoppningarna att komplettera under pågående säsong vilket man väsentligen misslyckats med. Ulf Engman har varit ansvarig för de ekonomiska förhandlingarna och det måste man tolka som att Skuggan haft största inflytande vad det gäller scouting och förhandlingar direkt med spelare man är intresserad av. Där vet vi att det finns många sportchefer i Sverige som varit riktigt lyckade dels vad det gäller att lyckas med scouting och att kunna hitta spelare som kommer att kunna fungera samt att kontakten sportchef-potentiell spelare varit viktig och att sportchefens stil och karaktär förstås haft stor betydelse. Där har man haft lite svårt att tro att Skuggan lyckats så väl. Som det numera pk-uttrycks: Skuggan har utvecklingspotential på det området.

Men redan i fjol och speciellt i år har missnöjet grott och blivit offentligt; både från supportrar och från spelaröster. Det har lovats runt, men hållits tunt. Att marken under Skuggan brunnit har nog många insett och inte så konstigt att polarna Bulan och Limpan senaste månaden i media försvarat Skuggan. Men det räckte inte.

Nu söker Luleå en fortsättning utan Skuggan som ansvarig sportchef och det är bra. Det var tvunget att något måste förändras. Och hoppas innerligt att Luleås ledning nu gör ett bra jobb för att lyckas finna en person som kommer med de egenskaper som vi behöver. Oskars Fröberg kanske?

Hur som helst. Vi behöver inte minnas Skuggan för hans tillkortakommanden, utan för att han och Bulan några år tog Luleå till yttersta toppen i svensk elithockey, men än mer för hans insatser som spelare med otaliga underbara passningar och han trogna tjänst som spelare i Luleå Hockey. Tack för det, Skuggan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kollar lite på Apan-Fiskrenset, 2-0 efter två perioder. Känns som att Apan är snabbare på isen och ettrigare i man-mot-man-situationer, samtidigt som att Fiskrenset inte riktigt kommer in i matchen som Apan äger och Fiskrenset inte riktigt hänger med.

Lutar alltså mot att Apan tar sig till final igen.

Nu har de som bekant Oscar Möller borta hela säsongen, sen ilskne kvänen borta sedan läng även om han länge ryktats tillbaka, Per Lindholm borta fast strax tillbaka kanske.

Imponerande att Apan lyckas så bra trots att de saknar så många viktiga spelare.

Ytterligare har vi sett Andreas Jonsson sätt in en rejäl tackling på en fiskrensare som kom efter sarg. Fiskrensaren stannade dock, varpå Johnsson bara tacklade sargen och tycks ha fått rejält ont på höger överarm. Johnsson har sedan dess lämnat matchen. Oklart om det är en svår skada eller inte?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Apan börjar tappa greppet något, och plötsligt lyckas Fiskrenset ta fram några halvchanser. De skickar in en puck i femte luckan på apvakten och 1.5 min senare en mjuk backhand mot målet. Bacillskräcken silar in båda.

Nu 2-2 alltså. Inte ovanligt att Apan i ledning med några mål släpper in motståndarna till lika. Mot Pungen släppte de ju 3-0 till 3-3 två gånger; och nu har de släppt 2-0 mot Fiskrenset till 2-2 två gånger. Ändå har de sedan vunnit matcherna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
2-2 efter tre perioder och det blir alltså fortsatt spel under förutsättningen plötslig död.

Inte så ovanligt för Apan - de har ju nu spel i sudden death i 4/6 slutspelsmatchen - och vunnit samtliga 3/3 spelade.

Fiskrenset har nu spel i sudden death I 4/9 matcher - och vunnit 1/2 spelade,
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Apan vinner sudden.

Nu har de spelat sex slutspelsmatcher varav fyra gått till sudd - och de har vunnit samtliga suddar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Jamen så jobbigt med dessa tappade ledningar. Ta timeout skrek jag vid 2-1, men robban hörde inte. Puh... Att studion vill att fhc ska vinna är ju övertydligt. Men som du säger ibland (typ) , en retad apa är inte att leka med
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Verkar som att Apan behöver ilskna till för att spela som bäst:-) Grattis!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Luleå Hockey, SHL-laget 2024/25

Målvakter
#31 Matteus Ward - 2024/25
#34 Joel Lassinantti - 2024/25

Backar
#3 Frédéric Allard - 2024/25
#5 Marcus Hardegård - 2024/25
#9 Ludvig Jansson - 2024/25
#23 Jesper Sellgren - 2024/25
#27 Oskari Laaksonen - 2024/25
#29 Erik Gustafsson - 2026/27
#39 Pontus Själin - 2024/25

Forwards
#6 Isac Hedqvist - 2024/2025
#10 Einar Emanuelsson - 2027/28
#11 Nikola Pasic - 2024/25
#14 Jonas Berglund - 2025/26
#24 Brendan Shinnimin - 2024/25
#40 David Lilja - 2024/25
#67 Linus Omark - 2024/25
#96 Pontus Andreasson - 2026/27

Intressant att fundera på.

Vakterna klara förstås.

Många backar, men kan behöva tre nya. Dels eftersom jag hoppas vi gör oss av med Allard som saknar hockeybackintelligens, dels eftersom det lutar mot att Sellgren går till Schweiz, dels eftersom vi bör undvika bli tunna med bara sju backar. En junis ska vi plocka upp. Engsund tillbaka vore det bästa som kunde hända. Och det vore guld värt att leta upp en finsk back som offensivt kan bidra med ett riktigt skott samt leverera snabba pass för att säkra upp vårt PP; defensivt räcker det om han kan vara stabil, men kan han dessutom rensa framför mål så perfekt.

Och så forwardsidan. Ojojoj, där finns det mycket att ordna upp. Lovande finsk forward lär ju vara klar.

Jag skulle iofs inte ha något emot att släppa ett par forwards ytterligare, av de som har kontrakt. Vilket innebär att vi saknar ungefär två linor för att få till ett riktigt bra lag. Vilket blir svårt för en ny sportchef att börja jaga på när vi redan är inne i april och saknar ny sportsligt huvudansvarig GM. Förstås.

Och förutsätter att vi ska ha upp två junisar. Plus att nu får vi fan hantera Jacob Ihs Wozniak rätt. Vi har haft ett braindyain av egna junisar med starka offensiva kvalitéer och förmåga att leverera pinnar, eftersom vi krävt för mycket av dem i spelet utan puck och bara bemött misstag genom sänkningar eller liten speltid. Sådant borde tränarna ta på sig och gnugga och utveckla vidare för att dessa potentiella fixstjärnor i linor ska bli kvar och utvecklas färdigt.

Vi är redan inne i april och det vete fan vad tidigare sportslig ledning förberett. Vi ska ju ha in en ny sportchef som ska ta hockeyansvaret tillsammans med Bulan och Stridh och hur ska denna kunna ordna det som behövs inför 2024-2025? Det kan bli knivigt för man förutsätter att för närvarande håller alla sportchefer i SHL på med att fylla sina lag medan det finns spelare tillgängliga. Blir det som senaste åren - och allt talar för det - kommer marknaden att bli väldigt tom långt innan midsommar.

Hur ska vi hinna med att fixa detta?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Lysande prosa, men ack så allvarlig underton.

Vår Pontus Näsén drog ju på sej sin första och sista utvisning för säsongen i omgång 52,
vilket resulterade i 2 minuter för hakning(a.k.a hooking).

Skulle han nu råka dra på sej en tvåminutare även kommande säsong, är han att bedöma som återfallsförbrytare och lär väl få vila nåt dussin matcher.

Skönt att det är sommarlov nu så man kan vila upp sej på något sanatorium innan det drar igång igen
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tredje matchen mellan Röglet och Plastjö har börjat. Plastjö testar ett yxhugg med klubban - sådana som godkändes 40-50 ggr mot Luleå, men nu beslutar zebrorna att sådant otillåtet ofog ska bestraffas - och det blir PP för Röglet.

Det spelas minst 1.5 minut PP - lite oklart eftersom TV4 i vanlig ordning inte kan markera utvisningstid - där Plastjö lyckas hålla Röglet utanför anfall. Till slut kan Röglet etablera pp i anfallszon och då tar det bara 10 sekunder så har de lirat bort Plastjö och hänger snyggt 1-0.

Härligt att se. Satan vilka duktiga forwards Röglet har, Plastjö försöker och försöker men kan inte hålla reglarna utanför slottet tilltar chanser.

Är ett mysterium hur dessa skickliga röglare kunde glida igenom serien så lojt. Men nu visar de inte minsta lojalitet utan kör bara tillsammans. och oj, så härliga de är att se mot Plastjö som tycks mest yra i mössorna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Plastjös fulspel ger dem en tredje utredning. Nu är det fulRosén som åker ut och Röglet sätter 2-0.

Strax efteråt dock, lyckas Plastjö spelvända och pangar in 2-1.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
2-1 efter två perioder. Röglet har varit närmare fler mål, med fler bra chanser.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Ja vinner inte Växjö denna match så ”jer he gocke deri Neckes” som vi säger på skelleftebonska
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: ?

Så "kan de ta sig i dalen"?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
• Röglet-Timret 2-0
• Röglet-Warulfven 4-0
• Röglet-Plastjö 3-0

Vem hade sett detta komma?

Nu tycks det bara finnas en som kan stoppa Röglet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Betyder typ, “det är kört”, och nu är det nog det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Han har redan lagt sin förbannelse över Brynäs… Gråter!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
KulaShaker: Riktigt grymt, när Pölsan nu kämpat sig igenom en hel allsvensk säsong och allt såg så bra ut. Men tyvärr paralyseras nu allt av kraften i det gamla djungelordspråket

"Att ha rätt spelare, tränare, spelsystem och supportrar med sig är stort, men att inte ha Wennegrus med sig är större".

Beklagar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Nu slår de självutnämnda experterna sina ...... huvuden ihop och förklarar vem som kommer att bli sportchef i Luleå efter Skuggan.

Man talar om Kenttä, Glader, ex-Apan Lars J, Rönken, Osten, Olausson och så vidare för att hänga på Luleås tradition att utse folk med lokal förankring.

Dessutom har man vett att nämna en sportchef som redan lyckats rejält i SHL och nu är ledig eftersom han inte ville skriva långt kontrakt med den egna klubben: Värmlänningen Thomas Fröberg från Oskarshamn.

Kanske tänker man att han kan ta med sig Kung Engsund tillbaka? Och sonen har ju redan lirat två säsonger för oss.

Ja, Fröberg borde ju vara en kandidat.

Däremot tror jag vi betackar oss från att ta tillbaka Hans Chrunack.

Och Nubben får väl åka hem till Timrå igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Såg inte matchen, men Apan gav tydligen lille rädde Gustaf spaden igen, och då kunde Fiskrenset ösa in mål. I form av 1-0 när 2.15 återstod, fast de förstås räknat att ta det till Aptid dvs övertid.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Nja, jag tror du måste se matchen. Jämn match, tredje perioden ägde vi, men robbans bristfälliga coaching ställde till det. spelade bla nr 58 i slutet som såg till att fhc fick fick mål.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Hmm, jahaja. Ja, det har funnits stark kritik mot brist på coachning mot Ohlsson.

Å andra sidan har detsamma gällt i Luleå. T ex att Bulan vägrade utnyttja hemmaplansfördelen och byta sist, när vi lirade final mot Warulfven för två år sedan. Varpå Mitell satte en specialkomponerad dödalina mot Limpan och Ponta. Å andra sidan vann vi hemmamatcherna, förutom då Game Seven. Samma visa mot Plastjö, senast, Jugren hade speciallina mot Limpan.

Är det något ni supportrar till Apan tycks vara överens om är det att Oskar Nilsson inte duger, mest ramlar på is etc. Han är ju född, uppvuxen och utbildad i Luleå inklusive i Luleåklacken. Jag skulle gärna se honom i Luleå, vi skulle nog få ordning på honom;-)

Nu har jag ju inte sett matchen men Scandal-i-Analium är ju ingen enkel arena med tanke på det tryck de sätter på zebrorna. Tror att ni fixar det här ändå. Går till 3-1 redan i övermorgon.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Herr Nilsson hade en jättebra första säsong i SAIK, var minst i klass med Pudas och därför fick han långt kontrakt. Har inga problem med att han kommer från Luleå, bara att han ramlar lite för ofta :-). Han är en frisk fläkt oxå. Såg du räddningen av LIndvall?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Ja, räddningen av lille rädde Gustaf var något av det värsta man sett. Kanske finns lite talang där;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lyssnade på en pod med lokala journalister från Luleå, angående vem som kan bli sportchef i Luleå. De diskuterar namnen vi själva nämnt.

De tror inte att Fröberg är aktuell efter senaste säsongen med Oskars.

Kenttä skulle säkert ta det, menar man, men dels kommer han att kräva bred makt, dels släpper nog inte BurkÖlen.

Rönken tänkbar, han kanske skulle vara intresserad, efter tio år borta från hockeyn.

De kastar fram Rogern Rönnberg som alternativ, men tror han är fast i Fiskrenset en säsong till och därefter klar för Schweiz.

De lyfter Fagervall som ett bra alternativ?!

Ex-Apan Lasse J diskuteras, men oklart om han vill och kan göra om processen från Apan.

Ska vi tro att Rönken lyfter som alternativ? En akut fördel vore förstås att Rönken introducerade Rönkenhockeyn och hade Bulan som ass i fyra år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Röglet 3-0 i matcher på Plastjö och nu slitet av fjärde matchen. Plastjö tog ledmingen med 0-2 men Röglet har vänt till 3-2 och nu återstår bara tre minuter av tredje perioden...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
3-2, 2.25 kvar, tek i Röglets zon...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
3-2, 2.10 kvar, tek i mittzon...

Åke "vad tänkt du om älgar, Tyrre`" har som vanligt gått bananas: ska han ta vakten ... nu tar han vakten .... nu kommer vakten tillbaka...snart går nog vakten igen ... och ja, där går vakten ... återigen vakten ute ... men nu vänder vakten ...fast nu tar han vakten .... nu kommer vakten tillbaka...snart går nog vakten igen ... och ja, där går vakten ... återigen vakten ute ... men nu vänder vakten ...

Vi andra noterar under tiden att den rena Luleåprodukten Daniel Zaar snor puck av en plastspelare, åker ned och hänger 4-2.

Underbart, Röglet!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
• Röglet-Timret 2-0
• Röglet-Warulfven 4-0
• Röglet-Plastjö 4-0

Vem hade sett detta komma?

Nu tycks det bara finnas en som kan stoppa Röglet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: haha, jag skrev nyss nästan exakt likadan kommentar på rögles sida. Ja wennerholm avgör finalen med sitt tvärtomtips
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Om Luleås kommande sportchef. Jag börjar luta åt Rönken. Han är en vinnare, han kan allt i Luleå Hockey och utbildade Bulan. Han kommer som vanligt göra ett kanonjobb, om han kan hålla sig från spelarfruarna.

Det enda man kan undra är om han har någon koll på Finland, Tjeckien etc.

Vilken sportchef vi än får kommer denne att komma in (för?) sent för nu läser vi dagligen om spelarövergångar i SHL/Allsvenskan så marknaden kommer snabbt att krympa.

Man får kanske acceptera att det blir svårt för Luleå kommande säsong och först 2025-2026 kan kommande sportchef riktigt sätta sin prägel på truppen. Men är våra nu bästa spelare kvar och håller de nivån fortfarande?

Bubblare
Det är väl ingen som missat att det var Chris Abbott som rekryterade ihop den trupp som nu vunnit tio matcher i rad mot Timret, Warulfven och Plastjö?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kåge: Snyggt. Jag höll på skriva ett inlägg där men insåg att jag inte tidigare gjort det under slutspel. Och då kan jag förstås inte riskera att sabotera Röglets chanser. Skulle vara som att typ bära fillingar under finalen, trots att jag kört utan sådana i decennier.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
VD Stefan Enbom har som vanligt skickat information till Luleå Hockeys medlemmar.

Delvis bemöter han viss ryktesspridning från de lokala journalister som poddade häromdagen.

1) Luleås spelarbudget blir oförändrad för kommande säsong.

2) Journalisterna menade att VD och styrelseordförande var emot att sparka Skuggan.

VD informerar om att han deltar i alla styrelsemöten samt "Det är ett gemensamt beslut i styrelsen. Beslut av denna karaktär tar vi alltid gemensamt."

Låter ju som att han ligger bakom beslutet, fast formellt sett dementerar han faktiskt inte ryktet.

Nåja. Tycker att beslutet var korrekt, men inser att silly season inför nästa säsong blir minst sagt problematisk.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Har precis lyssnat på Robbans intervju med Niklas Olausson (länk) vilken rekommenderas av de som är intresserade av Luleå Hockeys utveckling under Olles tid hos oss. Mycket trevlig kille och mycket duktig att beskriva och förklara saker och ting.

Tack, Olle, för allt du glatt oss med och härligt att veta att du blir Luleå och Luleåhockey trogen även i framtiden även om du inte själv spelar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Ojdå, noterar att Kåge tagit oss till tråden för Skellefteå AIK, så här är vi tillbaka.

SM-finalen för B-junisar har nu spelat en period och ställningen är fortfarande 0-0 mellan Warulfv- och Gangsteröreynglingarna.
Kommentera

« · 2680831