Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2286109

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: ja de är verkligen tragiskt hur det går får damkronorna.
Nä ett tak på ett par utländska spelare så klubbarna var tvungen att satsa på inhemska spelare är nog den bästa lösningen!?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, ett tak för utländska spelare i sdhl tycks alla vara överens om i syfte att ge fler svenska spelare chansen att utvecklas och därmed på sikt förbättra Damkronornas konkurrenskraft.

Ett sådant tak har redan beslutats om och kommer att införas, om jag förstått saken rätt. Det kommer inte att påverka Luleå Hockey som tillhör de lag som har mindre antal utländska spelare. I vårt fall i stort sett bara finska spelare, något som är rätt naturligt i Norrbotten, på samma sätt som danska spelare går in i lag från Skåne. Men några av klubbarna i SDHL fyller på med rejält med importer, dessa lag kan komma att försvagas när taket införs.

Fast personligen tror jag att det som mest försvagat Damkronorna är en unken och illaluktande samling gubbstruttar som utan förståelse eller ens intresse av damhockey saboterat för eliten på damsidan för många år. De släppte loss galningen PorkaBork med sin vapendragare Östblom som tilläts krossa damstjärnorna för att i stället fylla på med mindre talangfulla men lydiga flickor, vilka förstås misslyckades varpå svenska damlandslaget sjönk som en sten internationellt. Och samtidigt försämrades rekryteringen av svenska flickor till hockey eftersom de såg hur usla villkor de erbjöds av de töntiga gubbstruttarna som hade makten att förnedra damhockeyspelarna och gjorde det in absurdum år efter år.
Kommentera