Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2296146

Sv: Schack
Huge: Haha oj , vtf
Har jag slarvat redan. Jag återkommer

Sorry ser nu att drag 2 skulle varit D2-D4 och inbjudit till gambit
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Schack
eltifoso: Korrektion! Jag drog förutfattade slutsatser, som du rättat i bubbla. Din avsikt är att slå tillbaka med damen, så jag ändrar till det och svarar det naturliga Sc6 nedan. OK så?

1. e2-e4 c7-c5
2. d2-d4 c5xd4
3. Dd1xd4 Sb8-c6
Kommentera

Sv: Schack
eltifoso: Aha! Ett nattligt slarvfel, alltså. Äsch, så kan vi inte ha det. Låt oss ändra ditt drag till det du skulle ha. Annars blir det tråkigt.

Tyckte ändå att 2.c4 i sicilianskt var piggt, jag kommer inte ihåg att jag mött det tidigare. Så fick fundera lite. Insåg att 2. c4 faktiskt var spelbart även om det var ovanligt. Tänkte först slå till med g6 ändå vilket, om du senare spelat d4, skulle kunnat leda till en accelererad drakvariant ändå, med bonde på c4. Funderade också på d6 vilket också det, liksom det Sc6 jag valde, om du senare kört fram d4, kunde gått vidare till mer klassiskt drakvariant fast med d4. Beslutade sedan att köra Sc6 som kändes vettigt mot ett så tidigt c4, eftersom det inte innebar att jag valde väg speciellt men körde ett naturligt drag att utveckla springare bra och börja trycka på din exponerade plats. d4. Bedömde förstås att e4 c5 c4 kunde leda vidare till andra mer slutna positioner med låsta bönder centralt, vilket jag antog skulle passa dig sämre när du med ditt första drag e4 siktade till öppet eller halvöppet spel. Medan jag utan vidare skulle känna mig hemma i sådant spel eftersom jag som vit ofta öppnar med 1. Sf3 följt av fianchetto på kungsidan. Fast hade du kommit med d4 som t ex 3e eller 4e drag skulle jag nog slagit och konverterat över till mer klassisk drakvariant eftersom jag känner mig så hemma i det spelet.

Nåja. Det var kul att fundera på. Men, som sagt, förslår att vi korrigerar ditt andra dag som blev fel? Kör i nästa inlägg om så att det blir som jag uppfattade att du önskade. Så kan du som svar på det inlägget lägga ditt nästa drag, OK?
Kommentera

Sv: Schack
eltifoso: Hehe, så kan det gå.
Tyckte också att c4 verkade lite udda efter e4 men nu känns ju öppningen mer traditionell…😉
Kommentera