Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2300927

Sv: Schack
eltifoso: Det är precis som du säger. Jag har bara mött Dd1xd4 i blixtpartier och då har jag alltid valt att bara spela på naturligt - utan fianchetto på kungsflygeln - för att utnyttja nackdelen för vit att damen blir så exponerad. Men nu var jag så inställd på att få spela drake att jag försökte försiktigt manövrera mig dit utan att göra något misstag. Att göra det mot en potentiellt grym vit dam på damflygeln - där jag är mer van att ha svarts dam - blev något helt nytt där jag fick fundera en hel del vid brädet för att inte tabba mig.

Mitt behov av tänk gjorde ju att det nu blivit mer karaktär av korrschack och det blir intressant så, att hålla igång medan SHL-serien avslutas, schack varvat med hockey.

Samtidigt kan man sakna intensiteten i ett snabbare parti mer liknande blixtschack. Kanske det vore något att fundera på för Puffe att inrätta varvat med musik på café?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Schack
Sven.Savage: Apropå blixtschack och fianchetto.

Man mötte ju en del duktiga gnetspelare i klubben när man var ung , var det blixt hade man ju större chans att vinna , så Larsens öppning med löpare till b2 i andra draget gjorde att gamlingarna blev förvirrade och la en massa extra tid i början, vilket gjorde att man kunde spela på tid resterande minuter
Kommentera