Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2500220

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Mycket obehagligt nu i Delfinen, när Jennie Hiirikoski blir liggande på isen efter en situation bakom vårt mål och det är knäpptyst i arenan. Massor av folk runt Hiirikoski och spelar åker blixtsnabbt fram och till baka till båsen för att hämta skyddsmaterial. Kommentatorerna är helt tysta. Omöjligt att veta hur allvarligt det är.

Har kollat reprisen nu och det är en iölsaspelare med puck som kommer mot vårt mål och då slänger sig Hiirikoski och sträcker ut sin klubba och slår undan pucken. I det läget blir det närkontakt med pölsaspelarens ben mot Hiirikoski runt huvudet. Hirrikoski reser sig upp och ska spela vidare men tar sig mot halsen och sätter sig på isen, kastar handskarna och håller sig mot halsen. Spelarna i närheten upptäcker omedelbart allvaret, lägger henne ned och sjukvårdare och andra rusar till.

Sedan har följt fem minuter i fullständig tystnad i Delfinen och av kommentatorerna. Och inga bilder alls av vad som händer.

Skärskada på halsen misstänker man förstås.

Mycket obehagligt och tragiskt. Men efter fem minuter transporteras hon på brits av isen och får lugna applåder från läktarna.

Känns inte som att det skulle handla om det värsta, då skulle det väl varit mer aktivitet t.o.m. än det man noterade. Men vi vet inte.

Matchen har avbrutit med 3.35 kvar av tredje perioden. Vi vet inte om den kommer att färdigspelad eller vad som händer.

Just nu betyder hockey väldigt lite.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Matchen återupptas 1645 nu enligt uppgift iallafall, får tolka det till det positiva i detta läge

Enig, resultat känns ointressant i dessa stunder.

Nu hör jag att läget är under kontroll, skönt
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja, obehagligt då det är så tyst i hallen.
Kommentera