Luleå HF

105153 inlägg · 872 ämnen

Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!

2348932 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det där synar jag förutom på flygrädslan den har du rätt på!

Sedan så kan vi jämföra Jocke Lindström i Skellefteå han hade så jäkla feta kontrakt framför sig men valde han dem NEJ hjältat styrde han hem och valde bort alla klubbar som jagade han, Limpan vänder hem 35år lagom ålder vända hem och spela för klubben i hans hjärta men visar han det där klubbhjärtat eg nje nja då hade han gjort som Jocke Lindström och valt bort Schweiz och andra klubbar för den förening som betyder något för han men nu nej han åkte på isen en vinter sedan var det nog!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Bra skrivet du tänker som mig du :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det här med flygrädsla som orsak till klubbyte vill jag minnas att du skrivit om tidigare, men då i lite mer fördömande ordalag! ;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Hmm, tror inte man kan nonchalera flygrädslan. Jodå, han har spelat många säsonger i KHL där han flyget mycket och likaledes fick han flyga i Sverige senaste säsongen.

Men den som upplever sådan ångest trots att han flyget så mycket HAR problem. Och det drabbar inte bara den timme han sitter i planet utan kommer över honom även annan tid dagarna innan han ska flyga, när han får de destruktiva tankarna som kommer över honom att han inte ska få leva med sin fru och vara med att hans barn växer upp och allt sådant irrationellt som kommer i honom och svårt påverkar hans liv mest hela tiden. Starkt att han kunnat gå ut offentligt med detta och berätta hur han känner.

I Schweiz åker han tåg till matcherna och tillbringar nästan inga nätter borta från familjen. Och kan i stort sett slippa ridas av maran flygrädsla. Tror att det påverkar inte bara honom positivt utan också hans relation till frun och barnen och hur de mår.

Det ovanstående bara som en kommentar om hur mycket hans flygrädsla kan tänkas betyda för honom. Jag har ingen aning om hur allt påverkat hans val nu.

Men personligen känner jag mig lycklig över att han kom hem och lät oss uppleva honom i Luleå Hockey det år som varit. Sverige har runt tvåhundra spelare i utlandet och när jag försöker komma på några andra namn som i liknande situationen gjort liknande val att komma hem och ge sin klubb en bra säsong medan man är på topp kommer jag knappast på något annat namn.

Förutom Linus Klasen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Att bli besviken är ok men det är så jävla uselt att kritisera spelare som gör val man inte själv gillar eller med egen superlogik definierar som ett felaktigt val.
------------------------------------------------------------------------------
Sorry jag ser nu att du skrev 'gör val som MAN själv nte gillar, inte HAN själv inte gillar.
Det blev lite grann av syftningsfel från min sida.

I övrigt står jag för all vad jag nyligen skrev.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Ser att Omark uttalar sig i media om att han åker tillbaks till Schweiz och också förlänger sitt kontrakt där.Har inte följt med i sociala medier men tydligen så får han skit för det valet, det är väl Luleåhjärtat som saknas då kanske.Att bli besviken är ok men det är så jävla uselt att kritisera spelare som gör val man inte själv gillar eller med egen superlogik definierar som ett felaktigt val.
------------------------------------------------------------------------------
Menar du att Omark valt att spela i Schwitz även fast han egentligen inte vill själv det?!?
Det kan du väl ändå inte på fullt allvar mena !??

Han har valt att spela i Schwiz för att säkert tjänar typ minst 5 ggr så mycket som han skulle ha haft i Luleå.
Detta fast han garanterat inte är i 'behov' av pengarna.

Men däremot har han säkert(med full rätt ska tilläggas) kommit fram till den bistra insikten att han 'aldrig' kommer vinna det där efterlängtade (uteblivna) SM-Guldet med Luleå..

Just därför lämnar han nu efter 1 ynka säsong.

Men vill du 'intala dig själv' något annat så är du i din fulla rätt att göra det.

Och att det där med flygrädslan egentligen skulle ha nån direkt inverkan på hans val, det ger jag inte heller speciellt mycket för...

Under hans år i KHL var han säkert tvungen att flyga bra mycket längre sträckor än blivit 'tvungen' till under hans korta sejourer här i Sverige...
Vad säger det egentligen??...

Är det inte dags att ta av silkesvantarna nu??
Men Linus Omark är väl helig, så därför ska han väl alltid behandlas med silkesvantar?...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Håller med du. Känner bara tacksamhet över att Limpan valde att komma hem och ge allt under ett år för att Luleå skulle få en härlig hockeysäsongen och även om vi inte avgjorde utan i stället förlorade SM-finalens game seven i slutet av tredje perioden, gav han allt han kunde säsongen igenom. Och hockeyn i Luleå säsongen 2021-2022 levde upp fantastiskt och att Limpan kom hem detta år hade stor betydelse för det. Återigen, tack för det, Linus Omark!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Problemet är bara att Limpan inte tar bladet ur tungan och säger som det är istället, För det han gör skapar mer frustration och irritation över hur han gör i situationen!

Hade han sagt rakt ut fine det blir bara detta år i Luleå sedan drar jag tillbaka ned till Schweiz men han sitter och förhalar det hela tills efter säsongen, vet att dem tog beslutet redan runt Jul att återvända ned till Schweiz kommande säsong men detta är lite Limpan i ett nötskal tyvärr!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ser att Omark uttalar sig i media om att han åker tillbaks till Schweiz och också förlänger sitt kontrakt där. Har inte följt med i sociala medier men tydligen så får han skit för det valet, det är väl Luleåhjärtat som saknas då kanske. Att bli besviken är ok men det är så jävla uselt att kritisera spelare som gör val man inte själv gillar eller med egen superlogik definierar som ett felaktigt val.
Det är deras liv, om det är pengar eller annat är ointressant, var och en gör sina val utifrån sitt eget bästa och det måste man såklart respektera. Vi har inte alla fakta och heller inte kännedom det som inte är fakta utan ”mjukvara” dvs värderingar och känslor, och vi ska heller inte ha det. Sådana val gör alla, även trollen bakom tangentborden, allt utifrån de valmöjligheter och viljor man själv har. Omark med familj har gjort sitt val och uppenbarligen är Schweiz ett bättre val än Luleå för dem och vi ska inte kleta våra svikna förhoppningar på människan Omark. Ingen bra reklam för oss ”fantastiska” Luleåfans med ett sånt beteende. Omarks liv är hans eget, om det inte inkluderar att spela i Luleå så är det bara acceptera.
Min åsikt!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pågår tydligen ett så kallat VM, där de bästa länderna inte ställer upp med sina bästa lag utan snarare lag 5-6; dvs de skulle kunnat ställa upp 4-5 landslag som skulle spöa skiten ur det lag de skickar till "VM".

Jag bryr mig inte speciellt och det är länge sedan det berörde. Nu har tydligen Sverige haft ledningen med 3-0 inför tredje perioden i kvartsfinal mot ett Kanada som i gruppspelet torskat mot Schweiz och Danmark. Men vända och vinna mot Sverige, det fixade de.

Till semi har vi Finland, Tjeckien, USA och Kanada. Alltså inte ländernas A-lag. I snitt är det väl E-lagen som gör upp.

Vem bryr sig?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nu har lottningen för Europamästerskapet CHL:s grupper genomförts.

Luleå får tjeckiska Sparta Prag, finska Mikkeli och danska Aalborg i sin grupp. Låter överkomligt.

Warulfven har nog enklaste gruppen, Röglet som Luleå ungefär (har Zürich i gruppen) och lite tuffare för Fiskrenset (med Berlin och Mountfield) samt Apan (med Davos och Trinec) men det låter nog som att alla 5 svenska lagen kommer att vara med de 16 lag som når åttondelsfinal och slutspel om European Trophy.

Matcherna i gruppspelet återstår att fastställa men speldatum är klara:
• 1-4 september match 1-2
• 8-11 september match 3-4
• 4-5 oktober match 5
• 11-12 oktober match 6

Slutspelet körs
• 15-16 samt 22-23 november åttondelsfinaler
• 6-7 samt 13 december kvartsfinaler
• 10-11 samt 17-18 januari semifinaler
• 18 februari final

BSTL?
Uppladdat:

450x212-skarmavbild-2022-05-26-kl-135824.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Ska tänka mig för bättre nästa gång :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
kulltorp: Jo, var ju svar på "Luleå har inte dragkraft att få spelare att stanna i klubben."

Och då blir det ju fyndigt att skriva:
"Den där Myllys var väl sådär halvbra bara..."

Det som lurade en lite var att du dessutom körde Myllis i stället för det korrekta Myllys (har korrigerat nu); är ju ett språk associerat med frossa, SM-Glud, slivrer, igenkligen och annat nysvenskt hockeyspråk.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sami Lepistö var öppen för att stanna i Luleå Hockey – men han var inte intresserad av att ansluta senare under säsongen – vilket enligt honom var klubbens enda alternativ. "Det var inte riktigt ett erbjudande. De hoppades att vi kunde göra samma deal igen, att jag skulle komma senare på säsongen", säger han.

https://kuriren.nu/sp...e/rx5w42gj
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
kulltorp: Sorry men jag fattade inte heller. Kanske du ska notera när du skämtar (blink emoji) så vi som inte är tankeläsare också förstår när det inte är ett hån. Då kan vi skratta tillsammans.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Alla fattade att jag skämtade om Myllys utom du tror jag.. :-) Läs igen.
Alla vet hur bra han var, det var ju hela grejen med mitt skämt.
:-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
kulltorp: Men du....vad förväntar du dig när man går in i ett annat lags bok och dryga sig utan att ha på fötter?
Väx upp du är i Norrland nu.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Ni är så ödmjuka däruppe. Gulligt! :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Minst 200% bättre än den bästa Timrå IK någonsin haft.
Man blir glad!
+2
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Den där Myllys var väl sådär halvbra bara...

:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Ja, Lepistö har också skrivit nytt kontrakt nu.

Another Finn - SCL Tigers sign defender Sami Lepistö from LuleåThe 37-year-old veteran defenseman has signed a one-year contract with the Tigers. He is the fourth Finn on their roster for next season

https://www.scltigers...cl-tigers/
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lepistö drar till alperna, synd att Luleå inte har dragkraft att få spelare att stanna i klubben.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Omark håller redan på att förhandla om förlängning med Geneve, så då kan vi glömma honom helt.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jag hänger förstås inte med i bedrägeriet "VM" där runt hundra av de bästa spelarna från var och en av de starkaste nationerna inte deltar.

Men såg (länk) att Norge fick ett mål bortdömt eftersom pucken tagit på en linjeman, ändrat riktning och sålunda styrts in i det svenska målet.

Att mål orsakade av domare inte godkänns låter ju lovande.

Synd att den regeln inte fanns tidigare. Då hade Luleå sluppit en hel del mål orsakade av patrick höjdhopparen Sjöberg och FriSören Persson.
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Timrå Isstadion: Ni har inget glud och därav ingen självdistans eller förståelse av ironi.
+2
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: He he. Fakta är fakta och det skulle nog kännas liiite jobbigt, vore man Apa, och skulle snacka bort detta. Marklund och Lundmark var i begynnelsen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
{ 9999 }: Intressant.De flesta finska spelare har varit strålande i Luleå. Finns några undantag, men ju mer finländare desto bättre tänker man. I hvår herrhockey, likaså i vår damhockey. Finland och Sverige hörde ihop i sexhundra år och ingenstans är det så sant som i Norrbotten.

TILLÄGG: 9999, ditt nick försvinner i de inlägg man svarar till dig. Kanske scriptet skrivits så att bara siffror inom klammer inte kommer med, jag vet inte. Körde mellanslag runt siffrorna, då kom nicken med. Men ej rödfärgat. Så vet du att när folk svarar dig kanske det inte syns att det är dig de svarar. Av den anledningen.
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ungefär samma som på SR, "cykeln kom sent till Skellefteå" :-D
Uppladdat:

158x300-283139302101590074762091184316701302551542507n.jpg

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Den var låst, sammanfatta gärna

Har en annan med liknande innehåll. Fakta talar för sig självt.
+3
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: hittar absolut inget att malte säger att han aldrig kommer att spela i Luleå, det verkar som du har killgissat igen 😁😁😁
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Bara forts leta du så hittar du inte mitt problem men talar fakta och inte gissar likt dig!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: hittar inget så därför frågar jag dig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Leta själv bara google du så finner du!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
: den klassiska "vi är nöjda med truppen" kommentaren av Luleå, så vi fortsätter med ett försvagat lag som inte höll hela vägen.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Jo, och tidigare Stefan Liv och Lokomotiv Jaroslavl. Inte så lätt att må bra med ideliga flygresor när man är flygrädd. Då är länder som Schweiz, Irland, Belgien, Holland och Danmark att föredra. Och är man hockeyspelare är det ju Schweiz som gäller.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Ja, visst känns det vemodigt. Men tacksamt att han ändå gav Luleå ett år. Skräpigt med pandemiskiten. Limpan och Klasen hade ju planerat hem samtidigt men nu blev de separerade ett år. Nå, det är som det är. Hoppas att han och familjen får det bra i Alplandet.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
: Ahaja. Låter som att man då kommer att ändra upplägget något jämfört med tidigare, då man ofta spikat truppen innan midsommar. Troligen med anledning av den sannolikt förändrade KHL-situationen och det låter ju rimligt.

Gissningsvis tänker man att tidigt i CHL/SHL kommer det att fungera med att lyfta in och testa junisar om det behövs, samt att man fyller på med tiden. Och att man därigenom får bra med tid för att sätta sig in i marknaden och värdera vad man behöver. Lepistö var ju en sagolik lyckträff.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Detta lät ju inte jätte lovande.

Från kuriren: Hur ser du på den situation ni har hamnat i efter hans besked?

– Jag tycker vi ligger bra till, vi har ju många spelare under kontrakt. Vi kommer nog att starta säsongen med sju backar, det betyder att det bara är två backar och två forwards till som ska in, och vi känner inte någon stress. Och utbudet av spelare är större än normalt, så det finns en möjlighet att vi kan få hit någon spelare vi annars kanske inte hade haft en chans på.


Starta med 7 backar under en säsong med CHL? Och 2 forwards in, alltså bara ersätta Andreasson och Omark. 7 backar och 14 forwards under en CHL säsong då.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Limpan kommer inte spela mer i Luleå han är 35år nu sedan 2år på det 37 samt att Geneve lär nog signa på för mer år på ett kontrakt!
----------------------------------------------------------------------------------
Lite vemodigt måste jag ändå säga att jag tycker att det är att han inte kan avsluta sin karriär i Luleå. Att besvikelsen efter finalförlusten svider för honom har man all förståelse i världen för. Men så är det för alla spelare i laget, och i synnerhet för oss inbitna och framgångstörstande Luleåsupportrar.

Dessutom har Linus på det ekonomiska planet säkert sitt på det torra flera ggr om redan som det är, så beslutet han tagit, även om vi känt till det några dagar nu,. lägger därför ytterligare sordi på den ganska återhållsamma stämning som rått efter finalförlusten.

Jag tycker faktiskt att han gott kunde ha fortsatt i Luleå, särskilt när man betänker att han ändå är 35 år, och att han sannolikt på sin höjd har 2-3 'bra' år kvar som elitspelare.
Han behöver med allra största säkerhet inte tjäna mer pengar, för han lär vara ekonomiskt oberoende flera ggr om redan nu.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det som spökade för Limpan var incidenten då dem skulle till Karlstad och planet fick fel på ena motorn på Kallax, Han är infernaliskt flygrädd och planet ska störta dom hade visst fått prata med han som sjutton för att få han ens ombord på flighten ned så allvarligt var det!

Limpan kommer inte spela mer i Luleå han är 35år nu sedan 2år på det 37 samt att Geneve lär nog signa på för mer år på ett kontrakt!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Malte själv har sagt Luleå är inget alternativ till Media.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nu blev det officiellt på hemsidan att Limpan spelar i Schweiz kommande säsong. Man förstår att det blir så, bekvämt och trivsamt för familjen, tågresor till matcherna med mera.

Och vara tacksam för att han kom en säsong och de fantastiska upplevelser han bjudit oss på med mer eller mindre fullsatt Delfin som bevis.

Under säsongen satte han följande rekord för Luleå Hockey:
- Flest poäng i en grundserie: 58 (21+37)
- Flest poäng i ett SHL-slutspel: 17 (4+13)
- Flest poäng totalt på en säsong: 75 (25+50)
- Flest assist i ett SHL-slutspel: 13
- Flest matcher i rad med poäng: 14

Tänk om han sluppit spela med Fröberg och Shinnimin halva säsong innan Bulan hittade rätt med Tyrre och Andreasson - hur höga hade rekorden varit i så fall?

Nu auktioneras matchtröjorna ut och Limpans tröja gick på nio timmar upp till rekordbeloppet 75,000:-, ett bud som lagts av signaturen JahKob, och man anar hamstrar i mossen. Lär bli högre innan den klubbas.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Fast det är upp till ledningen att göra ett försök, det har gått många år sen Malte var i Luleå, vi vet inte hur han tänker heller men det pekar på att han kommer att dra till NLA och tjäna pengar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Göra ett försök till viken nytta??
Han har sagt han ska inte till Luleå eller SHL läge du börjar läsa tidningarna i stället, Han går antingen NLA men siktar till NHL med det trackrecord han haft i KHL är SHL inte ens nära!
Kommentera

2348932 · »