Luleå HF

115845 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!

2541395 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Större målburar. Det var spännande att tänka sig hur det skulle förändra hockey. Riktigt rejält.

I analogi kunde man tänka sig om fotbollsmålburarna skulle förminskas till, låt säga, handbollsmålburar. Undrar hur många sparkbollsmatcher som då skulle sluta 0-0?

Nåja. När det gäller hockeyn känns det som att lag som Luleå, Plastläjkers och flera numera, när utespelarna jobbar och de har en bra och samspelt vakt bakom sig, blir mycket svåra att måla på.

Så, vad blir nästa steg?

Att utveckla en anfallshockey som kan hantera sådana försvar?

Speciellt när man får spela PP kan sådana chanser utnyttjas, förutsatt att man har material för det. Tycker att lag som Oskars och Timret bitvis hade så skickliga spelare och fungerande PP att det var för snabba, passningssäkra och kvicka att de raderade ut effekten av starka BP.

Och på samma sätt kunde lag utnyttja snabba spelvändningar när några kreativa och målfarliga forwards snabbt såg till att möta mindre organiserade försvar.

Man såg ju att Bulan modifierat sin hockey numera genom att förstärka användningen av att man backade och markerade ut motståndarnas attacker innan vår zon, vilket gjorde spelvändningssatsande lag desperata.

En grej vi talat om på senare år är fördelen att ha tillgång till högerskyttar vilket ökar chanserna att sätta press från båda sidor. Luleå har ju haft tungt med rightare och officiellt menat att "det spelar ingen större roll" men till kommande säsong är det tydligt att man fyllt på med högrskyttar så det ligger förstås en del i det. Bl a såg man hur Läjkers tycktes utnyttja sådant bra i PP när de kunde hota från alla håll. Luleås PP har ju av och till under året blivit rätt ljumt där en "spelfördelare" står till höger och letar öppningar som motståndarnas BP enkelt markerar ut - speciellt om vi inte haft spelare vid blå som med snabba slagskott inneburit ett hot som tvingat BP sträcka ut sig och ge öppnare chanser. Eller att dessa backar vid blå inte bara Lyckas" spela tillbaka till höger, utan också har hotat lägga ut till vänster om vi där har högerskyttar.

Hm. Enklaste sättet att förbättra anfallsspelet är förstås att ligga inne med skickliga spetsar. Vilket är svårt, då de snabbt lämnar för betydligt högre löner i NHL, i Schweiz och tidigare KHL. Nu får vi ju hem Limpan och det är glud värt men det gäller att vi också har skyttar som sätter de chanser som Limpan kommer att bjuda dem på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Utveckling av spel, taktik, träning m.m är ju något som pågått sedan hockeyn uppfanns och kommer att fortsätta pågå för alltid. Det är en del av konkurrensen i all idrott. Måste bejakas och framgångsrika modeller kommer att spridas och förfinas. Om man tycker att det är fel modell som skapar vinnare så krävs att det kommer nya modeller som är ännu mer framgångsrika. Det går inte att förbjuda vinnande koncept även om de är målsnåla.

Med det sagt så är det ju självklart så att det är roligare se 4-3 matcher än 1-0 matcher. Ett motdrag mot tät defensiv är såklart skickligare spelare som hittar vägar runt tajt defensiv. Men det kräver mer klöver och det är alltid dyrare att satsa på högre kvalitet och SHL klubbar har idag rätt jämn ekonomi. Svårt att köpa sig till framgång. Idag har klubbarna en spelidé och använder tillgänglig ekonomi för att komponera laget runt denna.
Ett annat sätt är fortsatt stegvis utveckling av taktik och träning för att hitta motdrag, vilket är det som sker idag och är en långsam process. Vem blir nästa Rönken att revolutionera taktik liksom 1-3-1 gjorde på sin tid. Stegvis utveckling ger förutsättningar för att då och då ta qvantumhopp.
Ett annat sätt skulle kunna vara något som jag framfört tidigare och det är större målburar.

Nu ids jag inte skriva mer men detta är ju ett intressant ämne.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Svanru: En berättigad fråga. Med många svar.

Man tänker kanske tillbaka på Djurgårns 1-3-1 som för drygt trettio år sedan ändrade på förutsättningarna för svensk elithockey då den tidigare ful fart-hockeyn med många mål inte längre fick samma möjligheter och kritiker förklarade att det skulle bli hockeyns död med målsnåla matcher.

Men den mer skyldige är nog Jonas Rönnqvist och hans senare assistent Bulan, som införde ett nytt sätt att se på hockeyn där spelet utan puck krävde att alla spelare inklusive forwards hjälpte till i försvaret. Rönken hade fler idéer som korta byten och maxjobb på isen men framför allt kravet att inga målspottande forwards fick stå och lata sig i väntan på spelvändningar blivit kvar.

Luleå utvecklade det spelet till perfektion under Rönken och Bulan och efter dem och några mellanår kom Bulan hem och nu som huvudtränare satte det spelet utan puck i högsätet.

Jag kommer ihåg hur Warulfven – som alltid besvarat frågor om hur de skulle möta den och den motståndaren med kommentaren att ”vi spelar vårt spel, de får anpassa sig efter oss” en bit in på säsongen förklarade att ”vi spelar Rönkenhockey mot Luleå, annars är vi förlorade”.

Och jag tror att det är den hockeyn som slagit igenom mest överallt numera. Luleå är som regel alltid bäst på det, men andra lag har insett betydelsen och hänger devis på – annars förlorar de.

Och nr Luleå var som bäst på detta under Rönken, lyckades både riktiga AIK och Plastläjkers spela bort oss i slutspelet genom att möta oss på samma sätt.

När det gäller årets Läjkers blev man först förvånad att se jugrenjönsson komma med en sådan hockey där försvar kom i första, andra och tredje hand och sedan lyckades de vanligen vinna genom spelvändningar eller ett effektivt PP.

Lite förvånande att i kvarten växte Luleå och försvarade sig bättre än Plastläjkers – spelet 5 mot 5 vann Luleå som regel mot Läjkers – som hade fått spela förlängning i game seven pom inte Brännis satt pucken i stolpen i slutminuterna. Plastlaget hade pinsam hjälp av zebrorna i några matcher, annars hade de torskat faktiskt. Luleå släppte till Läjkers till långskott mot en seende vakt som tog det mesta, men raderade ut dem ganska lugnt.

Så, vi är nog där för att stanna i hockeyn. Bra målvakter tar det mesta om utespelarna ser till att ge dem hyggliga förutsättningar, och lag som inte kan ordna ett sådant försvar får det svårt.

Förstår man hockey inser man naturligtvis att det inte bara handlar om att göra mål utan också om att inte släppa in mål och kan man se hoceyn med den kunskapen kan man uppskatta båda sidor även om det blir målsnålt.

Nu talar jag inte om SeMerkommentatorer som generellt inte förstår detta.

Kan vi framöver digga en hockey där det görs få mål?

Jag tror vi är tvungna. Det blir inte bara hockey utan också en vinnande hockey.

Men det enkla Luleåreceptet har också utvecklats vidare. Bulan har exempelvis satsat på att den effektiva höga pressen av forwards ska bara nyttjas när det är bra läge att tvinga motståndare till misstag och till att inte nå spelvändningar; annars faer spelarna bakåt och tätar i stället till i mittzon innan egen blå. Och det tycker jag att Läjkers också gjorde framgångsrikt men i slutspelet mot oss var Luleå – faktiskt – bättre på det.

Men det räcker inte att inte släppa in mål. Man måste också måla framåt. Även om Läjkers gick hela vägen i år. Tror att Bulan får tillgång till ett starkt offensivt spel/PP i år och att det kan ta oss hela vägen.

Men jag kommer att njuta av när Luleå håller motståndarna borta från alltför farliga chanxser, även om det bir målsnålt. När alla spelare gör sitt jobb när de är på isen. Lite påminnande om hur Svennis fick ICA Göteborg att bli ett vinnande lag i europeisk sparkboll.

Det jag tyckte mest trist med Plastäjkers i år var den bedrövliga plastpubliken som skrämde skiten av några svaga zebror men tror laget blir roligare med bröderna från Malmö kommande säsong.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: En undran Hallams tråkhockey effektiv jo men vem kommer vilja se den? Nu har Växjö vunnit 4 Sm guld med sin hysteriskt effektiva tråkhockey vilket innebär garanterat att fler lag hänger på dvs vi kommer få massor av 0-0, 1-0 matcher. Vad skall vi göra
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hockeysäsongen är förstås helt över och sommaren har brutit ut.

Tydligen pågår som vanligt dock en turnering mellan världens bästa landslag - för att ta fram världens mästare.

Men - också som vanligt - är det bara ett bedrägeri. De flesta länder - som Sverige - har inte med sitt bästa lag. Inte heller sitt näst bästa lag. Och lagets tredje bästa eller fjärde bästa lag deltar inte heller, typ.

Snarare som att Sverige skulle skicka Luleå SK att representera andet i "Sparkbolls-VM".

Favoriter att vinna nuvarande "hockey-VM" är Finland, även om Sverige anses utmana, i alla fall av Vennergren, som förstås före det hela med hull och hår.

Första dagen slutade tydligen matcherna med
• Finland - US of D 1-4
• Sverige - Tyskland 1-0

Fantastiska resultat, speciellt Sverges kross av Tyskland. Och efter matchen en massa intervjuer karaktäriserade av att samtliga som svarar inleder svaren med "Nej, men...".

Stor underhållning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Du har rätt, som vanligt. Kant får en chans att spela sig in i laget och vi hoppas att han lyckas. Och så tror vi på att Laxen Laaksonen presenteras för Luleå när han kört klart Calder.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BJ#21: LIMPAN KOMMER HEM!

Nu är det officiellt bekräftat på Luleå Hockeys LHF Live av Ulf Engman: Linus Omark återvänder till Luleå Hockey!

Välkommen hem, Limpan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: #67 is home :)
#ingetjävlahalvägsLuleå
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power och { BJ#21}: Lyssnar nu på Sten Enboms intressanta information och ser på vår hemsida följande:

Då kör vi!
11:00 sänder vi #lhflive
Ulf Engman presenterar nyheter kring SHL-laget.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
VD Stefan Enbom sammanfattar läget i Luleå Hockey.
Inspelat 10 maj 2023.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Tror att Fröbergs ersättare kan gå rätt snabbt hitta....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lördag 25/11 kl 18:00

Luleå Hockey - Oskars

Den matchen ser vi fram emot. Dagen då Kung Engsund återvänder till Delfinen för första gången. Förutsätter att han kommer att hyllas stort av publiken.

För övrigt möter vi Oskars redan i SHL-premiären, men då borta.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BJ#21: Det var intressant information! Hoppas få allt klart meddelat i ett LHF Live ASAP!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Jag tolkade det som att man överväger att satsa på Kant som siste forward och spara pengar som finns och att det är fullt i o m det på forwardssidan. Min slutsats är att man vill ge Kant en hygglig chans för att man tror på han. Märker man behov under hösten så har man råd att komplettera under säsong.
Laaksonen tror jag också blir siste backen. Man såg på Skuggans flin att man har en back klar (har kommit långt i det - flin). Hn ska väl spela klart Calder cup bara.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
zigge:
Kom tillbaks till forumet nu ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BJ#21: Förutom Omark väntar vi "bara på" Oscari Laaksonen och Fröbergs ersättare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Han kommer komma han har redan signat på för Luleå i Februari under landslagsuppehållet, Det är en kompensationssumma GSHC vill ha och den är som jag fattat det klar också...
Det sociala skäl då ena barnet knappt kan svenska så har dem blivit tvungen att flytta upp i Februari och Omark blev kvar i Schweiz uder game 7 var kvinnan hans och ena barnet ned, Barnen är inskrivna reda i skola i Gammelstad så dem flyttar hem Omark och hans familj sedan kunde dem presenterat han i dag men väljer ta det vid ett senare tillfälle!
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Om Fröberg: Vi har fått signaler om att han söker sig till andra ligor...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Om Omark. Han har ett kontrakt med Geneve för nästa år. Vi får se vad som kommer att hända där men naturligtvis vill vi se honom i Luleå Hockey...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
ALLARD ÄR KLAR!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Elliot12: Intressant!

Och nu dags för att det ska hända nåt:

LHF Live - 9 maj 2023
Luleå Hockey direktsänder 10:00 där Stefan "Skuggan" Nilsson presenterar nyheter kring SHL-laget.

24 minuter kvar. Det här blir spännande...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Taget från Lule Hockeys Forum, så har denna back börjat följa Luleå på Instagram:
www.eliteprospects.com/player/213473/frederic-allard

Han är även rightare och i och med det, om han är klar har vi 3 rightare på backsidan.

Om han nu är klar saknas endast ersättare till Fröberg (om det kommer någon).

Lassinantti - Ward

Sellgren - Laaksonen (R)
Hardegård - Allard (R)
Gustafsson - Själin
Jansson (R)

Andreasson - Tyrväinen - Omark
Zdrahal - Kempe - Shinnimin
Pasic - Ny - Lilja
Eklind - Connolly - Einar
Nikupeteri - Berglund - Kant
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
zigge: Hej zigge! Underbart, fantastisk, överljuvigt att the Heart of Hockey är tillbaka i eliten där ni hör hemma!

Såg lite av allsvenska finalmatcherna och fick uppfattningen att MooDoo mycket väl skulle klara sig på hygglig SHL-nivå. Det som behöver lyftas är försvarsspelet som numera är väldigt avgörande i serien. Numera måste lagen i princip neutralisera motståndarna och bara släppa till skott på målvakter som ser dessa och räddar sådant. Där tror jag man kom undan med lite enklare försvar inklusive misstag i Allsvenskan men nu, när ni kommer upp, behöver nu vässa den delen och då fixar ni det bra.

Var ju lite jobbigt att sportchefa för er på slutet i SHL men nu tycks ni ha fått bättre ordning och planering. Är ju skamligt att ni ska behöva avstå miljoner jämfört med andra i SHL till Pölsan, men tror och hoppas att ni kan utnyttja det ökade SeMer-stödet på ett klokt sätt och ser gärna att ni håller en säker position framöver. Tycker Pungen kan ta nedflyttningen efter säsongen, de har seglat uppe tillräckligt länge nu.

Härligt att ni är tillbaka nu. Där ni hör hemma!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hej Sven! O TACK för Välkomnandet ( som jag tolkar det), efter 7 långa år i HA-öknen är vi tillbaka! MEN självklart blire TUFFT 1:a år, speciellt då vi MooDooister ska ge en fallskärm till Pölsan, på bortåt 7-8 miljoner, eller varenuär. Dessutom har ju inte Karlin riktigt vetat vad han ska köpa trupp till - HA eller SHL? Därav ett 'felköpp' av en 8 tänkbar) HA-vakt. Nåväl, vi HOPPAS o tror på vår trupp - kan vi genomlida 1:a tunga året utan att direkt halka ut, KANSKE vi kan få tillbaka några av 'våra egna' bojs ute i andra klubbar?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Elliot12: Han får ta oss upp igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Klåparna: Inte om ni är kvar i Allsvenskan, som ni mest troligt är då.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Wallmark skulle givetvis inte gå till Luleå, det är Löven han ska hem till när kontraktet gått ut där nere.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och plötsligt smällde det till med rykten om att Wallmark var aktuell för Luleå och många våta drömmar hann cirkulera. Men lika snabbt som det dök upp kom informationen om att han bytt klubb i Schweiz bara.

Än mer vill man få information om ett LHF Live på G, eftersom man vill höra att de rykten som alla betraktas som sanningar - nämligen att Omark kommer till Luleå - bekräftas. Inledningsvis väntade man på att hans säsong i Schweiz skulle avslutas, men nu har det ju gått många dagar sedan han tog Geneve till deras första Glud någonsin, så nu vill man få reda på att det blir så.

Samtidigt har Skuggan och andra Luleåledare påpekat att Omark har kontrakt med Geneve även för nästa år men att "han alltid är välkommen till Luleå". Vad betyder det där? Att han måste bli överens med Geneve bara och det kommer att lösa sig? Eller lurar något i vassen?

(TILLÄGG: Ser att HockeyNews också tagit upp frågan och skriver: "Men än så länge är läget oförändrat, så att han har ett giltigt avtal med Genève. Vi kan egentligen inte göra något mer än att vänta och se vad som händer där, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se. Vi har inte så att vi kan köpa ut ett sånt stort avtal som han har. Om han verkligen vill hem så måste det lösa sig med Genève.")

Jag känner mig inte säker förrän jag är säker och tänk om det skulle bli så att han inte kommer? Det skulle kännas.... ja, bäst att meddela honom hur vi tänker:

Limpan, kom hem!
För vi längtar efter dig.
Kom, innan sommarn är här, snälla Limpan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tre Kronor och VM/OS?

Ja, det är ju numera en sorglig historia eftersom det vanligen tyvärr handlar om turneringar där de bästa landslagen saknar 20-50-100 av sina bästa spelare. När ibland några stjärnor tackar ja till att deltaga, kan Tre Kronor lyckas nå framgång, men knepigt att värdera vad den står för.

Under åren med den helt misslyckade gnomen Mårts som förbundskapten ledsnade NHL-spelarna på tjafset och svarade inte på telefon när gnomen ringde. Det handlade bl a hur de superklantat sig och lurat Bäckström att bli avstängd för "doping" ordinerad av landslagsläkaren. Men också att gnomen inte höll kontakt med NHL-spelarna förrän han ringde och förklarade "nu kommer du" för att senare gråta i svensk media och förklara att "de SKA ställa upp för allt vi i Sverige gjort för dem".

Sedan har det varit lite blandat. Saken är den att "VM" numera är så urvattnat, snarast ett "VM för inte A-lag utan snarare E-lag" och inte konstigt att svenska hockeyspelare med bra karriärer tackar nej.

Hur blir det då med Samhallam? Mycket lyckad som tränare i Plastläjkers, men hur fungerar han som förbundskapten? Ja, först skulle han få med sig Timretprodukten Elias Pettersson, men Svenska förbundet tackade nej då det skulle kosta dem 2-3 miljoner i försäkringar för att Elias skulle släppas fram i "VM för E-lag". Toppbackar som Erik Karlsson och Victor Hedman har tackat nej och många fler.

Nu åkte ju Minnesota ut ur NHL-slutspelet och media har basunerat ut att här finns sju svenskar tillgängliga för Samhallam. I första hand gällde det Luleåprodukten Filip Gustavsson, som slagit igenom med dunder och brak som toppenmålvakt i år. I NHL har >>100 vakter haft spade i NHL-matcher i år och räknar man bort de som bara stått enstaka matcher toppas %SVS-tabellen av Linus Ullmark på 93,8%, följt av Filip Gustavsson på 93,2% och sedan Sorokin 92,4% och alla andra sämre. Ett helt otroligt genombrott för Ullmark och Gustavsson och aldrig tidigare har Sverige haft så framgångsrika målvakter i NHL. I slutspelet åkte dock Minnesota ut mot Dallas, trots att Filip levererade fina 92,1% och mer överraskande åkte överlägsna grundserievinnarna Boston ut mot Florida; Ullmark lyckades lite sämre med 89,6%.

Så, vem av vakterna plockar Samhallam med i Tre Kronor? Ullmark eller Filip Gustavsson? Eller får han med sig båda? Vet inte, men har inte hört att någon tackat nej.

Så får vi reda på att Samhallam tagit ut Luleåprodukten i Minnesota som målvakt för Tre Kronor.

Jahaja, Filip, alltså. Ja, det blir nog bra. Han är ju het som fan nu och kommer av allt att döma att nu erbjudas ett rejält kontrakt som förstemålvakt i NHL. Och nu ska han glänsa för Tre Kronor i VM!

Nej....vad hör man? Det är INTE Filip utan Jesper Wallstedt som tackat ja till Tre Kronor. Jesper tillhör ju också Minnesotas organisation men har under året spelat i AHL för Iowa Wild, med 90,8% räddningar i serien, 89,7% i slutspelet. Ja, det är förstås ytterligare en strålande Luleåprodukt, om än inte färdigutvecklad som Filip som för närvarande ligger skyhögt över.

Och, undrar man, vad pysslar Samhallam med?

TILLÄGG: Nu får vi reda på att samhallam frågat både NHL:s bäste vakt under säsongen - Ullmark - och NHL:s näst bäste vakt under säsongen - Filip Gustafsson - om att spela VM för Tre Kronor. Men båda två har tackat nej. När det gäller Filip beror det tydligen på att han har utgående kontrakt. Tolkar det som att, skulle han spela VM, och bli rejält skadad, förlorar han chansen att få ett välbetalt kontrakt, och skulle alltså behöva en försäkring a la Elias Pettersson för att delta i VM. Eller något sådant. Men i vilket fall: Samhallam, ursäkta mig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tarasov: Ja, Styvben försökte och försökte med stort stöd av lokalmedia dvs de som påstår sig täcka landet men agerar som Fjollträsksupportrar. Men i game seven blev det tydligt vilket lag som var bäst. Påminns om när Luleå spöade Styvben i game seven för c:a tio år sedan när de självutnämnda experterna i Fjollträsks lokalmedia var överens om att Styvben skulle ta gludet.

Och er game seven lever kvar med bilden av en blodig mun som tappat tänder för att skydda målet fastän man är i slutet av matchen leder med 4-0, påminnande om hur vi hemma i Delfinen vann game seven i övertid när en tandlös Robin Jonsson fyrade av ett avgörande slagskott och sedan fyrade av det vackraste av tandlösa leenden.

Behöver SHL Styvben? Ja, det ska vara för att det är så härligt att tvåla dit dem.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Underbar intervju av en underbar spelare och människa. Längtar efter första matchen Luleå-Oskars i Delfinen i höst, övertygad om att han kommer att hyllas rejält av hemmapubliken. En härlig pöjk som vi alltid kommer att bära med oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
Ja det var en skräll utan dess like att vi lyckades besegra de av experterna utsedda moraliska mästarna 😉.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Hehe, jamenvisst. De media som påstår sig vara rikstäckande är ju väsentligen bara lokalmedia för Fjollträsk typ och det vet vi sedan länge. De lär koncentrera sig rejält på det ena och det andra där nere i allsvenskan nu, sidolänga reportage om hur olika spelare lindar tejpen runt klubborna, vem som gifter sig med vem och annat hemskt mycket viktigt.

Medan vi andra får ägna oss åt hockey, nu än mer riktig sedan representationen från norr utvidgats:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Först, Grattis MoDo HK till SHL platsen.

Sedan är nog HA ledningen jätteglada att nu ha BIF, DIF och AIK (IFB o VIK på ett litet hörn) i serien som lockar storstadsmedia och sponsorer. Vi lär få "chansen" att läsa/höra/se mer från HA än SHL i vissa medier tror jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
MooDooismen tvingades till sju matcher mot Styvben men i game seven var det inget snack om saken inför ett dansande hav på läktarna i Övik.

På senare år har vi fått tillbaka både Timret och MooDoo i Elitserien SHL och väntar bara på att också BurkÖlen ska ansluta ASAP.

Hade väl trott att det skulle bli på bekostnad av plastklubbar nere i Sydbotten men i stället är det nu något otippat Styvben och Pölsan som förstärker Allsvenskan. Väl därnere kan de ta upp kampen och få med sig media att sätta tryck på SeMer, Ligan och förbundet att bringa ordning och rättvisa när det gäller SeMers betalningar till hockeyn för att visa matcherna. Har inte helkoll på hur det är nu men gissar till 3 millar till allsvenska lag, 47 millar till SHL? I så fall kan 15 millar respektive 35 millar bli bättre.

Men först borde förstås ligan SHL se till att pynta typ 50 millar till Karlskrona och be om ursäkt för att de tvingade Kronan bygga helt onödiga extra 1500 åskådarplatser.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: www.instagram.com/limpan67omark/
Tror han är ganska klar för Luleå iallafall.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Limpan Omark och Geneve knep gludet i Schweiz igår och på insta tycks Omark förklara att han ska vinna Guld med Luleå kommande säsong. Vilket förstås får oss alla att gå bananas och nu väntar vi otåligt på det Luleå Live vi hoppas på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Omark precis mästare efter att vunnit Game7 , hallen kokar, tyckte de sa att det var stadens första guld på över 100 år
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Härligt att Poppe presenterats och Eklind hoppas vi tar fysisk plats. Lurig Skuggan om Limpan "han har ju kontrakt med Geneve ett år till, vi får se vad som händer."

Läjkers-Luleå 4-3
Läcker-Fiskrenset 4-2
Läjkers-Apan 4-1

Det verkar som att de fick det lättare och lättare och att svårast hade de mot Luleå där det verkligen stod och vägde men med zebrastöd i flera matcher i Plastsjö och domareskandalen i sista matchen klarade de även Luleå. Även om de torskade i 5 mot 5 i hela matchserien, undantaget match tre sedan zebran fått psykbryt och utvisade hela Luleå för abuse.

Verkligen imponerande av Luleås spelare (resten från förra årets final, fast utan Omark, Poppe och Läppen) att ta sig samman så fantastiskt att Plastläjkers behövde zebrastöd för att slå oss. Delvis beroende av att #44 fick kliva bort.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Elliot12: Högerskytten Laxen blir en fin förstärkning om nu NSD har rätt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
”Nu har Oskari Laaksonen skrivit på för Luleå Hockey, enligt mina källor.” från NSD.

www.eliteprospects.com/player/372926/oskari-laaksonen

nästan klara med laget då! Bara en till ny back, en center (Fröberg?) och Omark.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Med nån minuts eftertanke är nog Omark hundra procent klar som ryktet sedan länge säger. Pontus på fyra år hade nog inte kommit in om inte Limpan pratat återförening med han.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ponta på fyra år!
Eklind på två!
Lite luddigt om Omark. Diplomatiskt var mer rätt ord. Han spelar ju final ikväll så kanske nyheter närmaste veckorna nån gång.
Två bra backar in och en junis ska träna med laget.
Tyckte Skuggan sa att dom tänkt sig fjorton forwards. Omark en gissar vi. Sen tränar Kant tydligen med herrlaget. Oklart om Kant var fjortonde forward, men gissar att han blir femtonte så att vi får vänta in Omark och Fröberg/ny forward?
Ser lovande ut om backarna blir nån av de som diskuterats tycker jag och om Limpan är nästa in.
Då kan man känna sig lite lugnare nu då.
Ponta på fyra år var ju väldigt glädjande. Blir säkert lite omställning från liten rink och kanske lite småstukat självförtroende men tror att det kan bli en toppspelare i många år för oss nu.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Som Lövare så håller man såklart med.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Ha ha, ja det kan man ju instämma i. Det grinas ordentligt på Nordkraft nu! Få se om dom kan hänga med nästa år, lär bli stor omsättning i deras trupp.
Ändå imponerande att Växjö kan göra detta, 4 guld på 12 år. Imponerande minsann. Hur svårt kan det vara?

Men även Skaik har ju gula hjälmar 🥳
Kommentera

2541395 · »