Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2537232

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tre Kronor och VM/OS?

Ja, det är ju numera en sorglig historia eftersom det vanligen tyvärr handlar om turneringar där de bästa landslagen saknar 20-50-100 av sina bästa spelare. När ibland några stjärnor tackar ja till att deltaga, kan Tre Kronor lyckas nå framgång, men knepigt att värdera vad den står för.

Under åren med den helt misslyckade gnomen Mårts som förbundskapten ledsnade NHL-spelarna på tjafset och svarade inte på telefon när gnomen ringde. Det handlade bl a hur de superklantat sig och lurat Bäckström att bli avstängd för "doping" ordinerad av landslagsläkaren. Men också att gnomen inte höll kontakt med NHL-spelarna förrän han ringde och förklarade "nu kommer du" för att senare gråta i svensk media och förklara att "de SKA ställa upp för allt vi i Sverige gjort för dem".

Sedan har det varit lite blandat. Saken är den att "VM" numera är så urvattnat, snarast ett "VM för inte A-lag utan snarare E-lag" och inte konstigt att svenska hockeyspelare med bra karriärer tackar nej.

Hur blir det då med Samhallam? Mycket lyckad som tränare i Plastläjkers, men hur fungerar han som förbundskapten? Ja, först skulle han få med sig Timretprodukten Elias Pettersson, men Svenska förbundet tackade nej då det skulle kosta dem 2-3 miljoner i försäkringar för att Elias skulle släppas fram i "VM för E-lag". Toppbackar som Erik Karlsson och Victor Hedman har tackat nej och många fler.

Nu åkte ju Minnesota ut ur NHL-slutspelet och media har basunerat ut att här finns sju svenskar tillgängliga för Samhallam. I första hand gällde det Luleåprodukten Filip Gustavsson, som slagit igenom med dunder och brak som toppenmålvakt i år. I NHL har >>100 vakter haft spade i NHL-matcher i år och räknar man bort de som bara stått enstaka matcher toppas %SVS-tabellen av Linus Ullmark på 93,8%, följt av Filip Gustavsson på 93,2% och sedan Sorokin 92,4% och alla andra sämre. Ett helt otroligt genombrott för Ullmark och Gustavsson och aldrig tidigare har Sverige haft så framgångsrika målvakter i NHL. I slutspelet åkte dock Minnesota ut mot Dallas, trots att Filip levererade fina 92,1% och mer överraskande åkte överlägsna grundserievinnarna Boston ut mot Florida; Ullmark lyckades lite sämre med 89,6%.

Så, vem av vakterna plockar Samhallam med i Tre Kronor? Ullmark eller Filip Gustavsson? Eller får han med sig båda? Vet inte, men har inte hört att någon tackat nej.

Så får vi reda på att Samhallam tagit ut Luleåprodukten i Minnesota som målvakt för Tre Kronor.

Jahaja, Filip, alltså. Ja, det blir nog bra. Han är ju het som fan nu och kommer av allt att döma att nu erbjudas ett rejält kontrakt som förstemålvakt i NHL. Och nu ska han glänsa för Tre Kronor i VM!

Nej....vad hör man? Det är INTE Filip utan Jesper Wallstedt som tackat ja till Tre Kronor. Jesper tillhör ju också Minnesotas organisation men har under året spelat i AHL för Iowa Wild, med 90,8% räddningar i serien, 89,7% i slutspelet. Ja, det är förstås ytterligare en strålande Luleåprodukt, om än inte färdigutvecklad som Filip som för närvarande ligger skyhögt över.

Och, undrar man, vad pysslar Samhallam med?

TILLÄGG: Nu får vi reda på att samhallam frågat både NHL:s bäste vakt under säsongen - Ullmark - och NHL:s näst bäste vakt under säsongen - Filip Gustafsson - om att spela VM för Tre Kronor. Men båda två har tackat nej. När det gäller Filip beror det tydligen på att han har utgående kontrakt. Tolkar det som att, skulle han spela VM, och bli rejält skadad, förlorar han chansen att få ett välbetalt kontrakt, och skulle alltså behöva en försäkring a la Elias Pettersson för att delta i VM. Eller något sådant. Men i vilket fall: Samhallam, ursäkta mig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och plötsligt smällde det till med rykten om att Wallmark var aktuell för Luleå och många våta drömmar hann cirkulera. Men lika snabbt som det dök upp kom informationen om att han bytt klubb i Schweiz bara.

Än mer vill man få information om ett LHF Live på G, eftersom man vill höra att de rykten som alla betraktas som sanningar - nämligen att Omark kommer till Luleå - bekräftas. Inledningsvis väntade man på att hans säsong i Schweiz skulle avslutas, men nu har det ju gått många dagar sedan han tog Geneve till deras första Glud någonsin, så nu vill man få reda på att det blir så.

Samtidigt har Skuggan och andra Luleåledare påpekat att Omark har kontrakt med Geneve även för nästa år men att "han alltid är välkommen till Luleå". Vad betyder det där? Att han måste bli överens med Geneve bara och det kommer att lösa sig? Eller lurar något i vassen?

(TILLÄGG: Ser att HockeyNews också tagit upp frågan och skriver: "Men än så länge är läget oförändrat, så att han har ett giltigt avtal med Genève. Vi kan egentligen inte göra något mer än att vänta och se vad som händer där, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se. Vi har inte så att vi kan köpa ut ett sånt stort avtal som han har. Om han verkligen vill hem så måste det lösa sig med Genève.")

Jag känner mig inte säker förrän jag är säker och tänk om det skulle bli så att han inte kommer? Det skulle kännas.... ja, bäst att meddela honom hur vi tänker:

Limpan, kom hem!
För vi längtar efter dig.
Kom, innan sommarn är här, snälla Limpan!
Kommentera